abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:00:23 #1
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101431616
Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he !

Pics uit het vorige topic :

Flip en z'n dinnetje Bammie, van Dribbel79


Klef koppel van Livelink


Taminia en Perry, van MariaEtcetera


De nijnen van Nonneke hadden het een beetje warm


Die van dE_Danoontjepower ook


Snoopy, van Mosterd.


Het Babyfacekonijn, van RacerDKB


WC konijntjes van douche-eendje


Hommel en Gommie, van dutchdevil en oCe


Molly, van Guppyfriend


Nu is Molly nog alleen, zaterdag gaat ze daten met Roy. Lekker ding, of wat O+


Vorig topic:
[centraal]Konijnentopic met foto's! #15 Konijnen op date!
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:03:23 #2
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101431753
konijn gevonden

Pics uit het vorige topic moet ik nog bijwerken maar mooier zou zijn als jullie de foto's zelf weer pimpen. ^O^ .

Foto's van konijntjes maken deze reeks helemaal: O+ .

Wil zelf nog even bedanken voor de tips en reageer morgen even op Guppyfriend. Heb wel wat met de tips gedaan iig.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101432258
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen:

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:27:46 #4
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101433019
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Te lief! Mooie warme kleur ook trouwens

Zelf hebben we sinds kort een huis-tuin-en-keuken-nijn. Had nooit iets met konijnen maar ik vind haar inmiddels echt geweldig. Mij ziet ze als een machine voor vers eten en iemand die haar hok schoonmaakt maar daar reageert ze echt onwijs dankbaar op en als ik in de ren ga dan lebbert ze me helemaal af ook. :D.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 1 september 2011 @ 09:26:01 #5
155227 crew  Guppy
dus
pi_101440460
Nieuw topic!

Deze foto van Molly mag wel in de OP, ter vervanging van de oude.



De foto van Roy mag er wel uit, want die date liep op niks uit. Molly bleek niet gediend van een vreemd konijn in haar territorium...
Roy mocht gewoon terug naar de opvang en is via de opvang geplaatst bij iemand anders. Hij heeft nu een hele lieve vriendin O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 1 september 2011 @ 11:43:18 #6
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101443483
Ik gooi Tamina en Perry er ook nog eens in, voor de leuk! :7

Tamina ligt lekker languit na een paar sprintjes :7


Perry vindt al die vrijheid nogal wat, dus die kruipt altijd weg in de stomste hoekjes, zoals tussen het hok en de radiator :') :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 1 september 2011 @ 11:43:52 #7
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101443500
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Awww O+
Mini-konijntjes O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_101447319
Pannenkoek is net naar een vakantieopvang hier in de stad verhuisd.
Ze vangen daar eigenlijk geen gevonden konijntjes of afdankertjes op, maar ze vertelde dat haar ram een aantal weken geleden zijn vriendinnetje kwijt was geraakt en dat ze wel wilde kijken of ze hen kon koppelen (als het een voedster was, wat dus zo bleek te zijn) en mocht dat niet lukken, dan zou het haar vast wel lukken om haar te plaatsen.

Toen ik daar aankwam, had ze de dierenarts al gebeld om haar te laten controleren en Pannenkoek mocht tot die tijd in de ren. Daarna zou ze haar voorstellen aan Happie, haar eigen konijn.

Pannenkoek blijft niet haar naam waarschijnlijk, maar ik vertelde dat we haar tijdelijk zo hadden genoemd (omdat ik aan dat plaatje van dat konijn met die pannenkoek op t hoofd moest denken, al lijkt ze daar totaal niet op en omdat we in het bos waar we haar vonden een vrouw haar hond hoorden roepen en dat klonk als: Pannenkoek! Kom dan!) en toen zei ze: Dat is grappig! we waren net pannenkoeken aan het eten en aan het overleggen (zij en haar zoontje) hoe we haar moesten noemen!
Ik vind het wel heel toevallig en zou de naam houden geloof ik :+

Ze vonden haar wel meteen heel leuk, gelijk rondhupsen en kijken, door de ren rennen en snuffelen, en schattig. Ze komt ook wel heel relaxed over :) Ik ben heel blij dat ze daar nu zit en zou bijna hopen dat niemand haar kwijt is :X
compact en kleverig.
pi_101447364
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
O+ ik O+ ben O+ verliefd O+
Ja doei.
  donderdag 1 september 2011 @ 14:05:26 #10
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101447520
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:59 schreef JaniesBrownie het volgende:
Pannenkoek is net naar een vakantieopvang hier in de stad verhuisd.
Ze vangen daar eigenlijk geen gevonden konijntjes of afdankertjes op, maar ze vertelde dat haar ram een aantal weken geleden zijn vriendinnetje kwijt was geraakt en dat ze wel wilde kijken of ze hen kon koppelen (als het een voedster was, wat dus zo bleek te zijn) en mocht dat niet lukken, dan zou het haar vast wel lukken om haar te plaatsen.

Toen ik daar aankwam, had ze de dierenarts al gebeld om haar te laten controleren en Pannenkoek mocht tot die tijd in de ren. Daarna zou ze haar voorstellen aan Happie, haar eigen konijn.

Pannenkoek blijft niet haar naam waarschijnlijk, maar ik vertelde dat we haar tijdelijk zo hadden genoemd (omdat ik aan dat plaatje van dat konijn met die pannenkoek op t hoofd moest denken, al lijkt ze daar totaal niet op en omdat we in het bos waar we haar vonden een vrouw haar hond hoorden roepen en dat klonk als: Pannenkoek! Kom dan!) en toen zei ze: Dat is grappig! we waren net pannenkoeken aan het eten en aan het overleggen (zij en haar zoontje) hoe we haar moesten noemen!
Ik vind het wel heel toevallig en zou de naam houden geloof ik :+

Ze vonden haar wel meteen heel leuk, gelijk rondhupsen en kijken, door de ren rennen en snuffelen, en schattig. Ze komt ook wel heel relaxed over :) Ik ben heel blij dat ze daar nu zit en zou bijna hopen dat niemand haar kwijt is :X
He dat is geweldig! En leuk want je kunt nog eens navraag doen hoe het met Pannenkoek gaat. :).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 3 september 2011 @ 22:21:50 #11
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101537406
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.







Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 3 september 2011 @ 22:22:32 #12
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101537434
En nee, het konijn is niet verlamd maar kerngezond.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101537445
O+ .
I´m back.
  zaterdag 3 september 2011 @ 23:34:54 #14
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101539625
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:22 schreef Ryan3 het volgende:
O+ .
Dwergkonijntje en Oos verschillen niet veel qua formaat.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101539996
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
jouw konijntje lijkt wel wat op Pannekoek O+
compact en kleverig.
pi_101547783
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
O+
Vooral die foto waar ze met haar kin op/in het bakje ligt, zo herkenbaar, waarom zou je gemakkelijk languit gaan liggen als het ook ongemakkelijk kan :')
  zondag 4 september 2011 @ 13:40:17 #17
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_101551676
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
Het ziet ernaar uit dat je hondje er idd het konijntje probeert te verzorgen of iig te bewaken. Jammer dat de knuffel niet lukte trouwens. Het zijn iig hele lieve foto's! O+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  zondag 4 september 2011 @ 13:44:02 #18
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_101551805
Leuk al deze konijnenliefhebbers hier. Ik zal maar niet zeggen in welke hoedanigheid ik
gedurende mijn actieve militaire periode het donzig lieve konijntje veelvuldig heb gezien. *lol*
pi_101557207
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:22 schreef Staal het volgende:
En nee, het konijn is niet verlamd maar kerngezond.
maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
  Moderator zondag 4 september 2011 @ 16:25:59 #20
155227 crew  Guppy
dus
pi_101557623
Wat leuk om te zien Staal :Y ik zou ze niet zomaar bij elkaar zetten als ik jouw was, maar zo met een hekje ertussen gaat het prima!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_101708059
quote:
10s.gif Op zondag 4 september 2011 16:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
nou nou, wat een vooroordelen!!
Sla niet, Prei wel
  donderdag 8 september 2011 @ 14:02:41 #22
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101708204
quote:
10s.gif Op zondag 4 september 2011 16:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
He FANN! :*.

Het zijn allebei vrouwtjes.

@Guppyfriend, je hebt gelijk en doe het ook niet hoor. Oerinstincten zouden toch zomaar de kop op kunnen steken en dan is het mijn schuld als het mis gaat.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 8 september 2011 @ 18:47:54 #23
155227 crew  Guppy
dus
pi_101717811
quote:
10s.gif Op donderdag 8 september 2011 14:02 schreef Staal het volgende:

[..]

He FANN! :*.

Het zijn allebei vrouwtjes.

@Guppyfriend, je hebt gelijk en doe het ook niet hoor. Oerinstincten zouden toch zomaar de kop op kunnen steken en dan is het mijn schuld als het mis gaat.
Nee, je doet het hartstikke goed, en zo kunnen ze lekker van elkaar genieten toch :) Lekker stel heb je!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 8 september 2011 @ 21:21:43 #24
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101725861
Ze zijn allebei onwijs lief en de nijn is totaal niet bang voor Ollie maar daagt hem vaak uit om te spelen.

Wil trouwens echt jullie advies vragen. Het hok met de ren er omheen verplaats ik om de paar dagen voor vers gras. Serieus, kan de maaimachine eigenlijk wel weg doen. 8-) . Afgelopen dagen hou ik het weer in de gaten en zet zoveel mogelijk het hok open dat ze lekker kan lopen en 'savonds dek ik het hok af met industrieel plastic. Dus geen dun knisperplastic maar vouwbaar met uiteraard een opening voor voldoende frisse lucht.

Maar, hier komt de maar, het arme nijntje wordt in de nacht belaagd door buurtkatten. Kwam erachter omdat alles steeds ondergepoept wordt. Begreep er aanvankelijk niets van, (Ollie gaat immers gewoon uit) totdat ik vandaag poep vond bovenop het hok. Het is extreem veel poep dat ik dagelijks vind dus ik schat zo in dat Lotje in de nacht gewoon echt belaagd wordt door buurtkatten. Vind het zo sneu voor het konijn.

Inmiddels is het echt een buitennijn. Is het een idee om haar in een kooi binnen te halen de komende herfst- en wintermaanden? Went dat makkelijk? Het is me namelijk opgevallen dat jullie of konijnen buiten of binnen houden. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed hoe ik een konijn binnen moet houden.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101726075
Ik lig hier op de grond in de woonkamer, en de konijnen lopen los rond. Eentje is nieuwsgierig als de pest, maar de ander zit te stampen als ik d'r aankijk. Is dit normaal gedrag? Ben ik in d'r territorium nu?

Ze begint nu, na 30 minuten, ongeveer te wennen maar vind het alsnog wel raar gedrag. Het is niet de eerste keer dat ik de konijnen aankijk op deze hoogte.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')