abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100364379
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!
Ja doei.
pi_100364414


Diner van gisteren. Gevulde paprika (gevuld met gehakt, groente en mozarella) met daarbij wat gebakken groente met tomaat/komijn/knoflookspul.
Ja doei.
pi_100364534
Ik vind het juist erg leuk dat Erasmo dat recept zelf even wil testen. :Y Ook leuk voor als je een keer een veganist op visite krijgt. :)
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:26:29 #4
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100364748
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 12:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je bent gek. Waarom zou je?
Je hebt gelijk, maar dat even terzijde :P

Puur uit nieuwsgierigheid of het veganistische kamp iets weet te produceren waar je het label cake op kan plakken.
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:28:51 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100364839
Ik reageer wel weer als je 't geproefd hebt. :s)
pi_100364933
:X
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 20:03:18 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100366283
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het juist erg leuk dat Erasmo dat recept zelf even wil testen. :Y Ook leuk voor als je een keer een veganist op visite krijgt. :)
Als ik veganisten op bezoek krijgen mogen ze zelf cakedeegwaar meenemen. Pound cake is minstens 9x lekkerder.
pi_100368221
Dus je hebt het al geproefd?
pi_100369192
edit- verkeerde topic
pi_100370395
zo, reeks van gemaakt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_100371180

Broccolisoep met een 'basis' van koolraap, en erin Blue stilton en uitgebakken bacon.
Volgende keer ga ik persoonlijk liever voor zachte geitenkaas of gorgonzola, maar het was best lekker! :9
Ja doei.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 00:54:29 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100379533
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 20:47 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dus je hebt het al geproefd?
Ja. Ik heb echt zo objectief mogelijk beoordeeld maar het is gewoon minder lekker dan normale cake.
pi_100380754
Cake zonder eieren is prima te doen, maar zonder boter wordt wat jammer. ;(
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 01:59:20 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100381536
I rest my case.
pi_100384029
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 00:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ja. Ik heb echt zo objectief mogelijk beoordeeld maar het is gewoon minder lekker dan normale cake.
Leuk dat je het geprobeerd hebt! :)
(Het was trouwens geen recept van mij ofzo, ik heb ook weleens lekkerdere cake op... Maar voor vegan heul niet slecht vond ik. Het is gewoon anders.)
pi_100405129
Mihoen Goreng ... was goed gelukt :)

pi_100408650
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 22:42 schreef Roze_Marijn het volgende:
Mihoen Goreng ... was goed gelukt :)

[ afbeelding ]
jij hebt de smaak van Goreng zoals bij de Chinees te pakken gekregen? recept pleeaaassseee! _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100483978
Future Fairytale :) Zie hier
pi_100484050
Vandaag Patatas Bravas

pi_100484192
En nu 'n stukje Chocolate Chip Cookie Cake

  maandag 8 augustus 2011 @ 22:43:08 #21
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100484420
Gegrilde Ribeye met chimichurri saus. Ter afleiding wat rijst en peultjes, maar had eigenlijk niet gehoeven! Was best tevreden met de grillstreepjes, maar die zijn alleen op 't voorste stukkie vlees te zien. Had wat roder gemogen, maar die lapjes van 1cm slaan zo door. :P

pi_100487905
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 22:36 schreef Roze_Marijn het volgende:
Future Fairytale :) Zie hier
dankje!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100487933
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 22:43 schreef Redcoon het volgende:
Gegrilde Ribeye met chimichurri saus. Ter afleiding wat rijst en peultjes, maar had eigenlijk niet gehoeven! Was best tevreden met de grillstreepjes, maar die zijn alleen op 't voorste stukkie vlees te zien. Had wat roder gemogen, maar die lapjes van 1cm slaan zo door. :P

[ afbeelding ]
oooeeehh lekker zeg, krijg er honger van!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 09:46:46 #24
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100498355
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 23:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

oooeeehh lekker zeg, krijg er honger van!
Thanks! :)
pi_100499680
Ziet er smakelijk uit Redcoon en Rozemarijn!
pi_100524229
Thx!
Vandaag Arancini gemaakt, veel werk maar zeker de moeite :)

pi_100617567
Om even in de vegan-discussie te springen, ik probeer daar uit nieuwsgierigheid ook nogal 'es iets mee, maar dat recept voor cake leek me inderdaad niet zo heel smakelijk. Maar het kán soms juist heel goed uitpakken... Toevallig maakte ik vorige maand veganistische brownies (die óók nog eens rauw waren) van tot poeder vermalen noten, cacao, kleverige (en heeeeeerlijk) medjool-dadels en nog wat andere zaken en dat was dan wél weer idioot lekker. Het moet denk ik vooral op eigen kracht kloppen, er moeten niet allerlei substituten voor dierlijke producten in zitten.. Ik zal het recept eens opsnorren!

Even een foto, al is het nogal donker buiten én is de tl-buis in mijn keuken ermee opgehouden en heb ik nu alleen nog een flets peertje. Zucht. Nou ja, hierbij, net in het potje gelepeld...



Niet al te zoete maar wél erg lekkere Cashewnoten-chocolade-karamelpasta! *O* :9

- Eerst een kwart blikje gecondenseerde melk onder af en toe roeren ingekookt tot dunne, lichtbruine karamelsaus.
- Twee flinke handen cashewnoten 'n beetje roosteren door ze tien minuten in de oven te stoppen op 180 graden. Laten afkoelen en dan met veel geduld pureren in een keukenmachine, totdat het de consistentie heeft van gladde pindakaas.
- Reepje extra pure chocolade au bain marie smelten, karamelsaus erdoor kloppen, dit bij cashews in keukenmachine gieten.
- Beetje vanille-extract erbij, snuf zout erbij, nog een keer pureren, klaar!
(Eventueel wat gecondenseerde melk achter de hand houden om de boel, indien nodig, in de keukenmachine te kunnen verdunnen)


[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 11-08-2011 21:24:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100617718
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:45 schreef Roze_Marijn het volgende:
Thx!
Vandaag Arancini gemaakt, veel werk maar zeker de moeite :)

Dat moest ik even Googlen. :) Eigenlijk 'n soort nasihapje dus, maar dan italiaans?
Let me see you stripped down to the bone
pi_100617879
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:15 schreef minilot het volgende:
Om even in de vegan-discussie te springen, ik probeer daar uit nieuwsgierigheid ook nogal 'es iets mee, maar dat recept voor cake leek me inderdaad niet zo heel smakelijk. Maar het kán soms juist heel goed uitpakken... Toevallig maakte ik vorige maand veganistische brownies (die óók nog eens rauw waren) van tot poeder vermalen noten, cacao, kleverige (en heeeeeerlijk) medjool-dadels en nog wat andere zaken en dat was dan wél weer idioot lekker. Het moet denk ik vooral op eigen kracht kloppen, er moeten niet allerlei substituten voor dierlijke producten in zitten.. Ik zal het recept eens opsnorren!

Even een foto, al is het nogal donker buiten én is de tl-buis in mijn keuken ermee opgehouden en heb ik nu alleen nog een flets peertje. Zucht. Nou ja, hierbij, net in het potje gelepeld...

[ afbeelding ]

Niet al te zoete maar wél erg lekkere Cashewnoten-chocolade-karamelpasta! *O* :9

- Eerst een kwart blikje gecondenseerde melk onder af en toe roeren ingekookt tot karamelsaus.
- Cashewnoten 'n beetje roosteren door ze tien minuten in de oven op 180 graden te stoppen, dan met veel geduld pureren in een keukenmachine totdat het de consistentie heeft van gladde pindakaas.
- Extra pure chocolade au bain marie smelten, karamelsaus erdoor kloppen, dit bij cashews in keukenmachine gieten.
- Beetje vanille-extract erbij, snuf zout erbij, nog een keer pureren, klaar!

Op basis van de ingrediënten ongetwijfeld heel lekker. Maar de kleur doet me eerder aan iets denken dat uit de hond van de overburen komt... Maar dat weerhoud me er niet van om dat recept ook een keer uit te proberen.


Edit: Ziet de pasta er in werkelijkheid zo uit? Even de witbalans gefixt, dat doet wonderen...

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100617952
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:20 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Op basis van de ingrediënten ongetwijfeld heel lekker. Maar de kleur doet me eerder aan iets denken dat uit de hond van de overburen komt... Maar dat weerhoud me er niet van om dat recept ook een keer uit te proberen.
Bij daglicht heeft het ongeveer de kleur van Nutella. :)

Edit: Bijna, maar toch niet helemaal - het heeft op jouw foto een zweem van groenigheid. ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 12-08-2011 12:50:11 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100637154
Ach, bij daglicht blijkt het helaas nog steeds te ogen als glanzende hondenpoep:



Niettemin, érg lekker!
(Er zit een Spaanse anijscracker onder, die heb ik dan weer niet zelfgemaakt. Toch ook eens doen.. :9 )

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 12-08-2011 13:10:49 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100672338
Vandaag eten we: kwarktaart



bodem
160 gram bloem
100 gram suiker
8 el boter
2 eierdooiers

Alles bij elkaar mikken, met twee messen boter klein snijden tot de grote van een erwt. dan nog even kneden. Vervolgens op de bodem van een taartvorm drukken en +- 15-20 bij 190 C bakken. In de koelkast laten afkoelen.


kwarkvulling
750 g kwark
125 ml melk of slagroom
1 vanilleboon
10 blaadjes gelatine
suiker naar smaak (ergens tussen de 50 en 100 gr)
3 perziken geschild en in stukjes

Gelatineblaadjes in een bak met water weken. Kwark met de suiker (even proeven), stukjes perzik en zaadjes uit de vanilleboon mengen. Slagroom/melk en de rest van de vanilleboon aan de kook brengen. Gelatineblaadjes erbij doen en van het vuur halen. Vanilleboon verwijderen, ietsjes laten afkoelen en bij de kwark doen. Goed mengen en op de taartbodem gieten. Gedurende de nacht laten opstijven in de koelkast.

bramentopping
340 ml bramen, bosbessen o.i.d op siroop.
5 gr agar-agar (eventueel te vervangen door x blaadjes gelatine)

Bramen in siroop aan de kook brengen, agar-agar toevoegen. Ietsjes laten afkoelen. Vervolgens bovenop de kwarktaart gieten en het geheel laten afkoelen in de koelkast.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100760444
Net 2 broden gebakken naar Toscaans recept, t ruikt erg lekker en ze klinken mooi hol.



Die eten we vanavond bij ons avondeten. (eentje, de ander vries ik in)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 15 augustus 2011 @ 15:42:10 #34
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100762332
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:01 schreef DarkElf het volgende:
Net 2 broden gebakken naar Toscaans recept, t ruikt erg lekker en ze klinken mooi hol.

[ afbeelding ]

Die eten we vanavond bij ons avondeten. (eentje, de ander vries ik in)
leuk hé, dat toktok geluidje? :P
pi_100825227

Groentencurry met biefstuk en bladspinazie :9
Ja doei.
pi_100828062
Je plaatje zie ik niet, moblo. ;(

DarkElf, je brood ziet er _O_ uit.
pi_100828159

deze wel? :)
Ja doei.
pi_100828985
:Y Die wel. Lekkah.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:51:21 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100829810
Van een Schotse koei, naar 't schijnt!
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:58:20 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100830060
Waarschijnlijker van een os. ;)
pi_100830134
Ik noem al die beesten koei(en), want dat klinkt leuker :@ :')

Maar technisch gezien heb je gelijk :Y
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:00:10 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100830188
Ja, doe ik eigenlijk ook. Maar zo zwart op wit moest ik 't effe beter weten. :+
  woensdag 17 augustus 2011 @ 23:44:40 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100877091
Gefeliciteerd! ^O^
pi_100880359
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 23:27 schreef celc1us het volgende:
Foodgawker heeft mn foto gepubliceerd :D

Recept hier:

http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

[ afbeelding ]
Alleen als je op die link klikt ga je naar receptenboek.nl en niet jouw recept ;(, wel tofff. Het ziet er ook super uit :9
Baby darling doll face honey
pi_100882283
http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

En nu? Anders fix ik het morgen, gaat niet helemaal goed dan met de mobiel.

Edit: http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

[ Bericht 26% gewijzigd door celc1us op 18-08-2011 09:11:08 ]
pi_100890085
lunch


scrambled eggs met chorizo en tijm
pi_100912047

Voor als je het weer durft :-)

Komkommersoep:
voorgerecht voor 4 personen

Ingredienten:
- 1 komkommer
- 2 takjes peterselie
- 10 ml olijfolie
- 30 ml volle yoghurt
- 100 gram feta in blokjes gesneden
- 20 ml water
- zout en peper

Bereiding:
- Snij de komkommer door de helf en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
- snij de komkommer in stukken en doe ze in de keukenmachine met peterselie, olijfolie en de zout en peper.
- Laad de keukenmachine draaien tot je een mooie gladde massa hebt.
Zet dit in de koelkast om af te koelen.
- Vlak voordat je gaat serveren roer je de yoghurt er door heen (en eventueel wat water als het geheel te dik is.)
- schep in soepkommen en strooi de feta er overheen.
- garneer met wat druppels olijflolie.
http://missgefreubel.wordpress.com/
Over leuke lunches, simpele snacks en culinaire cadeaus.
pi_100948378
Na een tijdje meegluren wilde ik graag eens een bijdrage doen in dit topic. Ik bak graag en vandaag heb ik peanutbutter brownies geprobeerd. :)
''Going mental on the Wabbu''
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 19:13:50 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100948404
quote:
10s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:14 schreef maaike070 het volgende:
- Snij de komkommer door de helf en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
Waarom zou je de zaadlijsten verwijderen als je er soep van maakt?
pi_100948786
Ik ken iemand die voor salades de zaadlijsten van tomaten verwijdert want 'die lust ze niet'. :{
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 19:31:55 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100949051
Voor salades haal ik ook de zaadlijsten uit tomaat en komkommer. Omdat het anders zo'n natte zut wordt, maar dat lijkt me nou net geen bezwaar in een soep. :s)
pi_100949147
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:24 schreef Isegrim het volgende:
Ik ken iemand die voor salades de zaadlijsten van tomaten verwijdert want 'die lust ze niet'. :{
Ik haal er ze er ook vaak uit omdat het, zoals Robin al zei, dan zo'n prutje kan worden :+ maar niet omdat ik 't niet lust ofzo!
Ja doei.
pi_100961852
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:13 schreef Together-Alone het volgende:
Na een tijdje meegluren wilde ik graag eens een bijdrage doen in dit topic. Ik bak graag en vandaag heb ik peanutbutter brownies geprobeerd. :)
[ afbeelding ]
Nom! En istie lekker fudgey? Wat is het recept? :@
  zondag 21 augustus 2011 @ 15:14:35 #56
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_101002174
Gister voor wat vrienden wat mooie ribeyes op de bbq gegooid. De combinatie mooi vlees, zeezout en peper is echt super. Je hoeft er geen gekke fratsen mee uit te halen.


pi_101030824
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:

[..]

Nom! En istie lekker fudgey? Wat is het recept? :@
Hij was super, maar had iets korter gebakken kunnen worden voor nóg meer fudgey-ness. :P

Recept:

160 gram bloem
theelepel zout
2 eetlepels cacao

312 gram pure chocola
227 gram boter
theelepel oploskoffie

192 gram castor suiker
64 gram donkere suiker

5 eieren
2 theelepels vanille-extract

Peanutbutter laag:

64 gram gesmolten boter
100 gram poedersuiker
195 gram pindakaas met stukjes
0,5 theelepel zout

Chocola/boter/oploskoffie au bain marie smelten, de suikers goed door het chocolademengsel kloppen en dit geheel even laten afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens één voor één de eieren (en het vanille-extract) hierdoorheen tikken. Als laatste de bloem, zout en cacao in het mengsel zeven en met een spatel in het beslag vouwen.
Pas op dat je niet met een keukenmachine gaat kloppen maar gewoon met een handgarde de ingredienten mixt. Anders heb je kans op teveel lucht en wordt het geen brownie maar cake. :P Het beslag past mooi in een rechthoekige vorm van ongeveer 20/30 cm.

Voor de peanutbutter laag laat je gewoon alle ingredienten au bain marie smelten en giet je het pindakaasmengsel bovenop het browniebeslag in de vorm. Eventueel kun je met een tandenstoker o.i.d. even door het beslag trekken om een marmereffect te krijgen. Let op! Het pindakaaslaagje wordt niet gaar of hard door bakken, maar stijft pas op als de brownie gebakken en uit de oven is.

Het geheel moet ongeveer 25/30 minuten op 180 graden in een heteluchtoven.
''Going mental on the Wabbu''
pi_101098170
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 08:27 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Hij was super, maar had iets korter gebakken kunnen worden voor nóg meer fudgey-ness. :P

Recept:

160 gram bloem
theelepel zout
2 eetlepels cacao

312 gram pure chocola
227 gram boter
theelepel oploskoffie

192 gram castor suiker
64 gram donkere suiker

5 eieren
2 theelepels vanille-extract

Peanutbutter laag:

64 gram gesmolten boter
100 gram poedersuiker
195 gram pindakaas met stukjes
0,5 theelepel zout

Chocola/boter/oploskoffie au bain marie smelten, de suikers goed door het chocolademengsel kloppen en dit geheel even laten afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens één voor één de eieren (en het vanille-extract) hierdoorheen tikken. Als laatste de bloem, zout en cacao in het mengsel zeven en met een spatel in het beslag vouwen.
Pas op dat je niet met een keukenmachine gaat kloppen maar gewoon met een handgarde de ingredienten mixt. Anders heb je kans op teveel lucht en wordt het geen brownie maar cake. :P Het beslag past mooi in een rechthoekige vorm van ongeveer 20/30 cm.

Voor de peanutbutter laag laat je gewoon alle ingredienten au bain marie smelten en giet je het pindakaasmengsel bovenop het browniebeslag in de vorm. Eventueel kun je met een tandenstoker o.i.d. even door het beslag trekken om een marmereffect te krijgen. Let op! Het pindakaaslaagje wordt niet gaar of hard door bakken, maar stijft pas op als de brownie gebakken en uit de oven is.

Het geheel moet ongeveer 25/30 minuten op 180 graden in een heteluchtoven.
Thanks! Dat moet wel lukken denk ik. Is het omgerekend uit ounces? Want wat gebeurt er als ik 313 gram chocola erin doe :o
pi_101107334
Haha je kunt het recept naar je eigen smaak aanpassen natuurlijk. Het is inderdaad omgerekend van cups en ounces. :)
''Going mental on the Wabbu''
pi_101185659
Na tijden vooral lurken maar ns wat posten :s) Fotoskills niet optimaal.

Ik vroeg aan RobinOok voor een mooi aziatisch recept met gehakt; ik bladerde door haar flickr maar voor ik iets vond waar ik de meeste ingrediënten voor in huis had kreeg ik zo'n trek dat ik uiteindelijk zelf maar iets in elkaar geflanst heb :o

Het is totaal niet authentiek euh chinees, maar het was wel erg lekker (RobinOok, je recepten waren sowieso inspirerend):


http://s2.photobucket.com/albums/y12/Avant_la_lettre/Gerechten/

Ui, gember, 1 grote chilipeper, gehakt, oestersaus, shaoxing rijstwijn, rijstazijn, bruine suiker, peper, scheutje bouillon, drupje sesamolie en kidneybonen, met soba noodles, lenteui en 'n zachtgekookt ei (ik was oorspronkelijk van plan iets dergelijks te maken maar dan met boontjes en paddestoelen, maar ik had ineens enorm zin in kidneybonen; beetje gekke combi maar het bleek smakelijk)

[ Bericht 4% gewijzigd door cinnamon_M op 25-08-2011 20:35:40 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101188093


Hele simpele salade met zacht gekookte eieren, avocado en honing... :s)
pi_101188873
dat bijtjes bord O+ waar heb je die vandaan! :D
Gek? kan je dat eten?
pi_101188988
Dat is van Blond Amsterdam, leuke spullen hebben ze! Het is zo'n hoge bord/plaat voor een taart. :)

Dit zit eronder:

pi_101189094
Die kende ik nog niet! Super leuk bord dat!
pi_101189405
must have! :P morgen toch naar de v&d, heb nog een vvv-bon ^^
Gek? kan je dat eten?
  donderdag 25 augustus 2011 @ 22:43:48 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101192711
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 20:28 schreef cinnamon_M het volgende:
Het is totaal niet authentiek euh chinees, maar het was wel erg lekker (RobinOok, je recepten waren sowieso inspirerend):
Haha, die kidneybonen. Ik moet elke keer grinniken als ik het zie. Hoe verzin je het. _O-
Fijn dat het smakelijk was!
pi_101205300
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 22:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, die kidneybonen. Ik moet elke keer grinniken als ik het zie. Hoe verzin je het. _O-
Fijn dat het smakelijk was!
Hahaha! I know :o Als ik mijn foto zie moet ik ook steeds denken aan china meets chili con carne 8)7
Maarja, ik had zin in kidneybonen! :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101225083
Vandaag eten we kiep met rozemarijn! Ok, rozemarijn voor decoratie dan. :P

  vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:44:42 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101225507
Dat is weer een heel nieuwe manier van "uit de pannen eten". :o
pi_101250411
Mijn lunch voor vandaag is een kaiserbroodje met een paar plakken Old Amsterdam kaas :D

pi_101252736
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 12:57 schreef celc1us het volgende:
Mijn lunch voor vandaag is een kaiserbroodje met een paar plakken Old Amsterdam kaas :D

[ afbeelding ]
nog lekkerder met wat roomkaas of mayo eronder :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101257003
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 14:19 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

nog lekkerder met wat roomkaas of mayo eronder :9
Roomkaas en oude kaas? Mayo kan wel lekker zijn, hier heb ik mosterd erop gedaan :)
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 16:49:17 #73
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101257066
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 16:47 schreef celc1us het volgende:

[..]

Roomkaas en oude kaas? Mayo kan wel lekker zijn, hier heb ik mosterd erop gedaan :)
Waar is die oude kaas dan verstopt? :P
pi_101265005
Old Amsterdam is belegen kaas
pi_101265418

Een (overbelichte) salade met avocado, wasabidressing en chiligarnalen. Groentetekort inhalen :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101265607
Wij ook avocado-salade vanavond, maar dan met zalm. :9
pi_101267679
Gratin!
pi_101269363
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 20:22 schreef loecje het volgende:
Old Amsterdam is belegen kaas
Oja? Het smaakt naar oude kaas... Dacht dat het daarom ook "Old" heette... maar ja,

Dit staat op de site... http://oldamsterdam.nl/onze-kaas/

"Dit komt met name voor bij de oudere kaassoorten, zoals Old Amsterdam. De witte uitslag die u ziet zijn rijpingskristallen, deze kunt u gewoon eten."

"Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak."
pi_101269863
Niet echt een foto van mijn kookkunsten, maar wel lekker:



Ciabatta met roomkaas, rucola en ham met een glas melk!

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2011 22:30:53 ]
pi_101269884
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:30 schreef Breathtaking het volgende:
Niet echt een foto van mijn kookkunsten, maar wel lekker:

[ afbeelding ]

Ciabatta met roomkaas, rucola en ham met een glas melk!
Das geen glas :@
Baby darling doll face honey
pi_101269969
quote:
17s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:31 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Das geen glas :@
Ik wist dat iemand dat ging zeggen :') maar ik vond mok of beker zo dom klinken
pi_101270451
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:16 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oja? Het smaakt naar oude kaas... Dacht dat het daarom ook "Old" heette... maar ja,

Dit staat op de site... http://oldamsterdam.nl/onze-kaas/

"Dit komt met name voor bij de oudere kaassoorten, zoals Old Amsterdam. De witte uitslag die u ziet zijn rijpingskristallen, deze kunt u gewoon eten."

"Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak."
oude kaas mag pas oude kaas heten na 10maand rijpen
old amsterdam iets van de helft (ik kan de precieze rijping niet zo snel vinden).
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:15:49 #83
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101271292
24 weken zo uit mijn hoofd.
pi_101274073
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Maar het smaakt wel goed! :)
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:37:55 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101274142
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:36 schreef celc1us het volgende:
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Maar het smaakt wel goed! :)
Welkom in de wondere wereld van marketing.
pi_101280847
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:36 schreef celc1us het volgende:
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Och, je staat er in elk geval mee op Foodgawker! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_101281638
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 10:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Och, je staat er in elk geval mee op Foodgawker! *O*
Ja, met een broodje kaas :D
  FOK!fotograaf zondag 28 augustus 2011 @ 11:46:27 #88
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_101282448
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 11:00 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ja, met een broodje kaas :D
Nu ben ik even nieuwsgierig, heb jij zelf die foto naar foodgawker gestuurd of zoeken zij het halve internet af naar lekkere foto's? Wel echt supertof he :D. En terecht, het is een mooie foto.
pi_101282846
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 11:46 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Nu ben ik even nieuwsgierig, heb jij zelf die foto naar foodgawker gestuurd of zoeken zij het halve internet af naar lekkere foto's? Wel echt supertof he :D. En terecht, het is een mooie foto.
Ja, je kan een account aanmaken en dan een foto submitten, een "jury" zal de foto dan beoordelen of die goed genoeg is voor foodgawker.

Ze hadden eerst mijn kip geaccepteerd en dat vond ik al geinig, gisteren toen ik terugkwam met mn boodschappen dacht ik, ik ga een broodje kaas op foodgawker zetten! haha

Volgende keer misschien een kommetje vla ofzo _O-
  FOK!fotograaf zondag 28 augustus 2011 @ 13:27:38 #90
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_101285043
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 12:05 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ja, je kan een account aanmaken en dan een foto submitten, een "jury" zal de foto dan beoordelen of die goed genoeg is voor foodgawker.

Ze hadden eerst mijn kip geaccepteerd en dat vond ik al geinig, gisteren toen ik terugkwam met mn boodschappen dacht ik, ik ga een broodje kaas op foodgawker zetten! haha

Volgende keer misschien een kommetje vla ofzo _O-
Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.


Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
pi_101285435
Ziet er heerlijk uit Chemiu! Ik heb al te lang niks meer gebakken :'(
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101285485
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:27 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.

[ link | afbeelding ]
Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
Ziet er goed uit! Die komt zeker wel door bij foodgawker!
pi_101290854
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:27 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.

[ link | afbeelding ]
Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
Wow...die staat ook al heeeel lang op m'n lijstje :D
pi_101297969
niet echt indrukwekkend ofzo, maar ik heb voor het eerst een bouillon getrokken :P

pi_101329818
Beste Kelvin,

Old Amsterdam is een oude kaas die op een unieke wijze bereid en gerijpt wordt. Old Amsterdam wordt onder voortdurende controle van de eigen kwaliteitsdienst op een natuurlijke manier (op houten planken) gerijpt tot hij de perfecte smaak heeft gecombineerd met zijn karakteristieke eigenschappen. Old Amsterdam is uniek vanwege zijn consistentie, een oude kaas die niet brokkelt en goed snijdbaar is. Zijn smaak die een tikkeltje zoet is met een ondertoon van bouillon en met de smaaksensatie van rijpingskristallen op de tong.

Met vriendelijke groet,

Westland Kaasspecialiteiten BV
pi_101330514
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 21:35 schreef Roze_Marijn het volgende:
Gratin!
[ afbeelding ]
Lekker! Dat ga ik vandaag ook maken :)
pi_101331081
Gegrilde groenten, veldsla en gebakken feta:

pi_101337930
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 14:12 schreef celc1us het volgende:
Beste Kelvin,

Old Amsterdam is een oude kaas die op een unieke wijze bereid en gerijpt wordt. Old Amsterdam wordt onder voortdurende controle van de eigen kwaliteitsdienst op een natuurlijke manier (op houten planken) gerijpt tot hij de perfecte smaak heeft gecombineerd met zijn karakteristieke eigenschappen. Old Amsterdam is uniek vanwege zijn consistentie, een oude kaas die niet brokkelt en goed snijdbaar is. Zijn smaak die een tikkeltje zoet is met een ondertoon van bouillon en met de smaaksensatie van rijpingskristallen op de tong.

Met vriendelijke groet,

Westland Kaasspecialiteiten BV
dan nog mogen ze het officieel toch nog steeds geen oude kaas noemen?
  maandag 29 augustus 2011 @ 18:15:17 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101338367
Dat is niet wettelijk geregeld. Net als bij mensen.
pi_101340791
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 18:15 schreef RobinOok het volgende:
Dat is niet wettelijk geregeld. Net als bij mensen.
Zit wat in...

Eten van vanavond:



En hier het recept.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')