Dit klopt ja, iedere meetbare storing wordt daar gemeld. Maar ik weet niet precies hoe ver dat gaat. Je zou verwachten dat als het de startblokkering is, daar ook een melding van staat.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 12:51 schreef gateway het volgende:
wat een nacht....
Waren op bezoek in Remscheid, wilden naar huis om 1:00, auto wil niet starten, draait wel rond, maar slaat niet aan. Nog een paar keer geprobeerd, niks.
Bellen. Afsleepwagen. Die nog ff de ECU gereset door de accu eraf te halen, hielp ook niks.
toen begon het: Naar huis, dat was te ver (dik 2 a 2,5 uur met zo'n vrachtwaggel). een plaats dichterbij (waar de schoonouders wonen) kon wel volgens de man (die weer emt zijn chef had gebeld en die weer met onze verzekering).
Eindelijk daar, auto midden op straat afgezet.... Handig. Schoonvader start de auto (in de versnelling) en wil hem zo het oprit op hobbelen. Na 10 sec start ineens de auto! En sinds toen geen problemen meer gehad.
Lekker... ook geen foutmeldingen in het systeem volgens de garage.....
Alleen, vanmorgen de verzekering gebeld; Eigenlijk hadden ze ons gewoon naar huis moeten brengen, of we hadden een hotyelovernachting betaald gekregen. Die wisten van niks, ze hebben de van de afsleepdienst helemaal niet meer gebeld met de verzekering!
Eikels! mjah. Wel irritant dat je zo niet echt op je auto kan vertrouwen.... Enigste wat de garage nog melde was evt. de komende tijd ook de reservesleutel meenemen. als ie dan niet start, andere sleutel proberen, om uit te sluiten dat het iets met de startblokkering te maken heeft.
Nu nog een vraagje van mijn kant: De garage zegt, dat als het motorstoringslampje niet brandt, er ook geen fouten in het systeem staan (ok, spannningsuitval bv, omdat de accu eraf was, maar verder geen storingen?). Klopt dit?
Heb je de injectorreiniger al geprobeerd? Ik weet niet goed of dat bij een moderne diesel ook werkt, maar bij een oude wordt ook wel eens aangeraden om plankgas te starten bij startproblemen.quote:Want uitlezen kost 15 euro, en als er echt niks instaat, dan heeft dat ook geen zin.... Wie weet het?
Zaterdag is de zoon van de eigenaar van de garage er weer hoop ik, die moet dan maar ff kijken, en dan kost het ook niks denk ik.
Vooralsnog niks geen problemen, starten en lopen!
Waarom afzeggen? Je kan toch altijd nog binnen gaan zitten als het regent?quote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:17 schreef Mikkie het volgende:
Hier was regen voorspeld, dus m'n terrasafspraak afgezegd, is 't nog droog.
Misschien ga ik dat ook eens proberen...quote:
Fantastisch spul.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:37 schreef L0we het volgende:
[..]
Misschien ga ik dat ook eens proberen...
edit: psst! Autorijtopic #72 Waar L0we zijn taken uitbesteedt
Nieuwe remvoeringen en 2 nieuwe remcilinders achter.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 12:35 schreef L0we het volgende:
[..]
Hoe is het met je remmen afgelopen? Of had je dat al gepost?
Ja, ik heb hem donderdags naar de garage gebracht en meteen laten repareren. ¤ 200,-quote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:57 schreef L0we het volgende:
Oke, dat heb je dus inmiddels laten repareren. Vielen de kosten nog een beetje mee?
We wilden buiten zittenquote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:33 schreef L0we het volgende:
[..]
Waarom afzeggen? Je kan toch altijd nog binnen gaan zitten als het regent?
Wankelmotorquote:Op woensdag 3 augustus 2011 17:30 schreef Grielen het volgende:
Knap trouwens dat ze 192 pk uit een 1.3 weten te persen, zonder turbo.
Mijn 2 liter had origineel 120 pk![]()
Ik heb een Boxermotorquote:
Inderdaad, winterbanden en meer dan 20 graden met volle zon is niet verstandig.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 18:17 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Booooh ik moet zo naar Enschede toe maar met dit weer ga ik nergens heen, al helemaal niet op die winterbanden
Qua arbeidsslagen vergelijkbaar met een 2-takt, daarom meer vermogen uit een 1.3. Een rotatiemotor geeft namelijk één arbeidsslag per ''krukas''rotatie, terwijl een 4-takt zuigermotor één arbeidsslag per 2 krukasrotaties doet.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 17:30 schreef Grielen het volgende:
Knap trouwens dat ze 192 pk uit een 1.3 weten te persen, zonder turbo.
Mijn 2 liter had origineel 120 pk![]()
Zoals je ziet, een motor met een gebruiksaanwijzing. Houdt daar rekening mee (en lees je in) en je hebt in principe een zeer betrouwbare auto. Het grote voordeel van die motoren is natuurlijk het kleine aantal onderdelen, dus er is ook weinig dat stuk kan gaan door domme pech of slijtage.quote:Voor en nadelen
Voordelen van de wankelmotor zijn de compacte bouw, de enorme acceleratie en een minimum aan bewegende onderdelen waardoor lage productiekosten mogelijk zijn. Doordat de ontbrandingsenergie meteen in een roterende beweging wordt omgezet, is deze motor zeer trillingsarm. De conventionele verbrandingsmotor zet immers de verbrandingsenergie via een lineaire beweging (zuigers) om in een roterende beweging (krukas). Nadelen van de wankelmotor zijn een hoger olieverbruik, veroorzaakt door de bovensmering van de motor, en een vrij hoog brandstofverbruik.
Geschiedenis
Tot ca. 1970 gaven de afdichtingen tussen de hoeken van de rotor en de trommelwand nog veel problemen (de motoren hebben de neiging op dit punt sterk te slijten). Vanaf ca. 1970 zijn deze problemen grotendeels opgelost en is de wankel net zo betrouwbaar als een 4-takt uit dezelfde periode.
Door de ongunstige vorm van de verbrandingskamer is de ontsteking problematisch en gaat relatief veel warmte verloren in de wand van de verbrandingskamer. Zelfs bij de meest geavanceerde versie van de wankelmotor (de 'Renesis' van Mazda uit de RX-8) zijn er problemen. Bij de koude start wordt een hoeveelheid olie in de verbrandingskamers gespoten om slijtage aan de punten van de rotor te verminderen. Wanneer men veel korte stukjes rijdt en herhaaldelijk moet starten, komt er te veel olie op de ontsteking, die daardoor sterk vervuilt of zelfs defect kan raken.
Ik blijf dat niet snappen, mensen die niet met goed rubber rijden. Natuurlijk gaat het heel lang goed, maar het is wachten tot je een keer die vijf à tien meter later stilstaat doordat je je winterbanden eronder hebt liggen in plaats van je zomerbanden. Dat is het verschil tussen schade en geen schade.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:11 schreef monsterd. het volgende:
Mijn micra is sowieso met regen en winterbanden niet te vertrouwen tijdens dit soort weer... Moet sowieso een keer de banden uit laten balanceren want de auto trilt als een gek bij snelheden boven de 120 km/h. In dat geval kan ik gelijk de zomerbanden erop laten zetten
Leuk, in augustus al een winterbanden discussiequote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:45 schreef Kriegel het volgende:
Die vier dagen per jaar dat er hier aangestampte sneeuw op de weg ligt kunnen m'n rug op, daar koop ik geen winterbanden voor. Althans, zo denk ik er op dit moment over, maar dat kan uiteraard nog veranderen.
Dus die vier dagen zijn veiligheid niet belangrijk? Prima, zullen we dan ook instellen dat iedereen voortaan vier dagen per jaar overal te hard mag rijden en zich kapot mag zuipen alvorens hij gaat rijden, omdat het voor die vier dagen kennelijk niet uitmaakt?quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:45 schreef Kriegel het volgende:
Die vier dagen per jaar dat er hier aangestampte sneeuw op de weg ligt kunnen m'n rug op, daar koop ik geen winterbanden voor. Althans, zo denk ik er op dit moment over, maar dat kan uiteraard nog veranderen.
Juist. Alleen willen veel mensen dat niet zien. Want dat hun zomerbanden niet slijten in de tussentijd, wordt vaak vergeten. En mensen moeten niet voor alles naar de garage gaan, maar ook zelf een krik en kruissleutel willen pakken om even een uurtje wielen te verwisselen. Maar ja... die moeite hè.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 00:04 schreef Marco001 het volgende:
Mwah, de enige extra investering is een extra setje velgen, en dat heb ik er best voor over, want bij echte gladheid, die we vaak zat hebben, sta je bij 50km/h al een heel stuk eerder stil... om nog maar te zwijgen over buurlanden waar je met zomerbanden in de winter in overtreding ben..
Ze zaten al op de auto toen ik ze kocht en zitten mij vooralsnog niet in de weg. Op tijd afremmen zit voor 90% in je ogen + reactie er op in combinatie met je aan de veiligheidsregels houden. Zolang winterbanden in de zomer niet verboden worden en deze banden binnen de apk vallen blijven ze er op.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:17 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Ik blijf dat niet snappen, mensen die niet met goed rubber rijden. Natuurlijk gaat het heel lang goed, maar het is wachten tot je een keer die vijf à tien meter later stilstaat doordat je je winterbanden eronder hebt liggen in plaats van je zomerbanden. Dat is het verschil tussen schade en geen schade.
Dat is veel te kort door de bocht. De gedachte lijkt te zijn dat als je maar winterbanden hebt in de winter, dat je dan gewoon veilig kunt rijden. Met zomerbanden kun je ook veilig rijden in de winter. Het punt is dat je met glad weer niet zo kunt rijden als je doet met goed weer.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 00:03 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Dus die vier dagen zijn veiligheid niet belangrijk? Prima, zullen we dan ook instellen dat iedereen voortaan vier dagen per jaar overal te hard mag rijden en zich kapot mag zuipen alvorens hij gaat rijden, omdat het voor die vier dagen kennelijk niet uitmaakt?
Alcohol is een ander verhaal inderdaad. Aan de andere kant vind ik het een beetje flauw om te verschuilen achter het feit dat het niet verboden is. Er zijn zoveel dingen die niet verboden zijn, maar ook absoluut niet slim zijn om te doen.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 11:15 schreef monsterd. het volgende:
Ik vind het verschil tussen rijden met een biertje op en rijden met winterbanden nogal een groffe vergelijking. iets over appels met peren vergelijken. Wat house al aangeeft is dat winterbanden niet verboden zijn in de zomer. Dat zegt in principe ook genoeg. Ik geef toe dat winterbanden in de zomer idd meer gevaar met zich meebrengen ten opzichte van zomerbanden maar om te zeggen dat het belachelijk is dat je gestraft wordt voor rijden onder invloed maar niet voor winterbanden in de zomer gaat ook te ver.
Sowieso is het wisselen een kleine moeite, half uurtje werk.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 12:53 schreef L0we het volgende:
[..]
Alcohol is een ander verhaal inderdaad. Aan de andere kant vind ik het een beetje flauw om te verschuilen achter het feit dat het niet verboden is. Er zijn zoveel dingen die niet verboden zijn, maar ook absoluut niet slim zijn om te doen.
Op het internet lees je dat winterbanden de remweg tot wel 30 procent kunnen verlengen, ik weet van mezelf dat ik zat situaties heb meegemaakt dat als ik een meter later stil stond, het goed fout was gegaan, en daarin had ik écht niet sneller kunnen reageren.
Ik weet het wel, ik zorg dat ik mn winter- en zomerbanden op tijd wissel!
Sloompie.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:03 schreef Goddelijker het volgende:
[..]
Sowieso is het wisselen een kleine moeite, half uurtje werk.
Hoezo haasten als het nergens voor nodig is?quote:
Was maar een geintje natuurlijk.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 15:03 schreef Goddelijker het volgende:
[..]
Hoezo haasten als het nergens voor nodig is?
En als ik een garagekrik/potkrik zou hebben, dan zou het wel sneller gaan ja
Hap niet zo joh!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 15:03 schreef Goddelijker het volgende:
[..]
Hoezo haasten als het nergens voor nodig is?
En als ik een garagekrik/potkrik zou hebben, dan zou het wel sneller gaan ja
Ik moest winterbanden halen omdat ik vanuit Polen terug naar Nederland moest in Januari... Verder is het gewoon er niet van gekomen om de zomerbanden er weer terug op te doen. Vandaar.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 12:23 schreef Piles het volgende:
Maar mensen die in de winter speciaal winterbanden kopen 'omdat het veel veiliger is' en ze er vervolgens tot de zomer op laten zitten, dat is toch wel![]()
Beetje slap om je te verschuilen achter een verbod terwijl je zelf ook gewoon kan nadenken. Genoeg mensen die automobilisten verketteren die met de twee toegestane biertjes achter het stuur kruipen, dus ja.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 11:15 schreef monsterd. het volgende:
Ik vind het verschil tussen rijden met een biertje op en rijden met winterbanden nogal een groffe vergelijking. iets over appels met peren vergelijken. Wat house al aangeeft is dat winterbanden niet verboden zijn in de zomer. Dat zegt in principe ook genoeg. Ik geef toe dat winterbanden in de zomer idd meer gevaar met zich meebrengen ten opzichte van zomerbanden maar om te zeggen dat het belachelijk is dat je gestraft wordt voor rijden onder invloed maar niet voor winterbanden in de zomer gaat ook te ver.
Ik zeg niet dat je met winterbanden sowieso veilig kan rijden, maar ik denk dat wel duidelijk vastgesteld is dat ze de veiligheid een flink stuk vergroten, en daar gaat het om. In een auto zonder ABS, ESP en airbags kun je ook veilig rijden, maar de systemen vergroten de veiligheid tijdens het rijden en eventueel bij een crash wel.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 12:18 schreef CoolGuy het volgende:
Dat is veel te kort door de bocht. De gedachte lijkt te zijn dat als je maar winterbanden hebt in de winter, dat je dan gewoon veilig kunt rijden. Met zomerbanden kun je ook veilig rijden in de winter. Het punt is dat je met glad weer niet zo kunt rijden als je doet met goed weer.
Het is ook niet zo dat je met glad weer kunt rijden zoals je in de zomer doet, alleen maar omdat je winterbanden hebt. Ongelukken gebeuren doordat mensen niet anticiperen op/met glad weer, niet omdat ze toevallig geen winterbanden hebben.
http://www.anwb.nl/auto/dagelijks-rijden/tests,/bandentests.htmlquote:Met winterbanden de zomer door, kan dat?
We hebben het nu gehad over zomerbanden in de winter maar hoe zit het eigenlijk met winterbanden in de zomer. Als we ons weer even concentreren op remwegen want dat is toch het meest sprekend, dan kan een moderne auto op droog wegdek met zomerbanden binnen 12 meter stilstaan. Met winterbanden is remmen op droog altijd wat lastiger want het voor sneeuw ontworpen profiel is hier in het nadeel. Bij een buitentemperatuur van 15 graden zou de auto met winterbanden zo’n 14 à 15 meter nodig hebben. Bij hoge temperaturen nemen de prestaties van winterbanden snel af. Bij een buitentemperatuur van zo’n 35 graden constateerden wij een gemiddelde afname van de remprestaties van winterbanden van zo’n 30%. De auto zou dan dus zo’n 19 meter nodig hebben om tot stilstand te komen. All seasonbanden doen het beter dan winterbanden maar ook hier moet rekening gehouden worden met een merkbare afname van de prestaties bij hoge temperaturen, wij noteerden gemiddeld zo’n 25%. Ook de wegligging neemt merkbaar af, zowel bij all seasonbanden als bij winterbanden maar hier zijn de verschillen kleiner. Toch is er met winterbanden veilig te rijden in de zomer want we hebben het dan over veel minder kritieke rijomstandigheden die goed zijn te compenseren door het aanpassen van snelheid en volgafstand. Met winterbanden de zomer door kan dus wel maar ideaal is het niet. Bovendien zal de band aanmerkelijk sneller slijten dan in de winter door de hogere temperaturen.
Maar dan zou je ook kunnen stellen dat het gebruik van banden in het verkeerde seizoen in ieder geval niet afgekeurd is, "dus hebben we het er mee te doen".quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:31 schreef Mikkie het volgende:
Dan gaat het om standaardproductie. Dat is goedgekeurd en daar hebben 'we' het mee te doen.
Dat wilde ik ook net zeggen. Niemand ontkent dat het gevaarlijker is. Het is alleen niet nodig om eeuwig je punt te benadrukken icm met vergelijkingen die niet volledig kloppen.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:04 schreef Piles het volgende:
Je slaat wel een beetje door hoor Mikkie
Veel ongelukken zullen niet ontstaan door verkeerde banden, maar door onoplettendheid van bestuurders
Ja duh. Als te gematigd reageert blijft 't bij niemand hangenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:04 schreef Piles het volgende:
Je slaat wel een beetje door hoor Mikkie
Veel ongelukken zullen niet ontstaan door verkeerde banden, maar door onoplettendheid van bestuurdersDenk dat dat een veel groter probleem is dan een paar mensen die op matig rubber rijden.
Mooi eiland ook hè?quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 18:53 schreef FalleNk810i het volgende:
Haha, ik ben ook een goede broer, heb mn broertje met nog wat andere vrienden van hem opgehaald uit Renesse![]()
Wel lache al die brakke figuren in de auto
Good luckquote:Op zaterdag 6 augustus 2011 00:19 schreef Hitomi het volgende:
Morgen voor het allereerst helemaal in mijn eentje een stukje rijden
Het is niet zo heel ver, 28 kilometer ongeveer, maar dat maakt niet uit!Alleen is alleen
Eh, vondt t wel een chille route ja, af en toe een beetje saai, alleen die wegen vlak langs het water enzo zijn wel tofquote:Op vrijdag 5 augustus 2011 18:55 schreef Piles het volgende:
[..]
Mooi eiland ook hè?Welke route heb je gereden?
Ja inderdaadquote:Op zaterdag 6 augustus 2011 16:54 schreef Hitomi het volgende:
Jeetje!
Dan voel je je wel echt lullig en wil je volgens mij echt dat je door grond kan zakken..
Wat voor auto, als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 16:59 schreef Hitomi het volgende:
Ach dan is het in ieder geval enigszins nog goed gekomenIk reed echt met de plastic bumper tegen het hekje aan, ik hoorde een krak en zag het hekje verdwijnen. Ik dacht echt "neeeee". In z'n achteruit, terug de weg op... nog meer gekraak.
Gelukkig waren de buren binnenHet is echt zo'n gat, dat gaat direct het hele dorp door
Maar, ik weet zeker, dat ik dit over 25 jaar nog te horen krijg, mijn vader kennende.
Hahahaquote:Op zaterdag 6 augustus 2011 22:52 schreef Hitomi het volgende:
Een Citroën Xsara station wagon uit 1998..
Volgens mij deze:
[ afbeelding ]
De keren ervoor dat ik de oprit op was gereden had ik ook al een kiele-kiele gevoel gehad met het hekje en de voorkant.. maar toen ging het goed. Dit keer was het kraaaaak.
quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 20:34 schreef gateway het volgende:
godver, ook geen geluk met de auto.... Nu loopt de rechterachterrem aan!
kwam bij me werk waar ik wat op ging halen, loop langs de auto en denk; "wat een warmte!" Velg kokend heet.....
bij me ouders de auto op de krik, wiel eraf, gekeken, ja, loopt iets aan, maar kon er niks aan doen. Wel iets gewrikt met een schroevendraaier. Weer een stuk gereden, niks....vaag...
Maar de weg naar huis was het weer raak, en het enigste wat ik anders gedaan heb na het op d krik hebben is de handrem weer gebruikt.... Lijkt alsof daardoor de rem weer hangt.
Morgenvroeg gelijk maar naar de garage en na laten kijken.
Heb je de handrem ook na laten kijken? Ik neem aan dat de garage de boel ook heeft schoongemaakt & gesmeerd? Dat is het grootste probleem bij 'plakkende' remmen. Daarnaast moeten je huidige voeringen nog eventjes zetten, waardoor ze wat minder goed zouden kunnen remmen. Dat remverschil is vreemd, dat zou niet moeten mogen.quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 21:50 schreef gateway het volgende:
Rem is vervangen, beide kanten de remblokjes. Rechtsachter was gewoon bijna op! Mjah, nu zie ik het spoken zeg maar, elke keer de remmen voelen etc.... Maar toch zegt mijn gevoel dat de rem toch nog aanloopt.... maar eens ff afwachten... dan wel heet, dan niet.... ook maar af en toe een echt voelbaar verschil met linksachter......
Deze week maar ff in de gaten houden....
Oeps, minder! 1 voordeel, de volgende keer red je het wél langs het hekjequote:Op zaterdag 6 augustus 2011 15:47 schreef Hitomi het volgende:
Oeps.
Ik reed de oprit van mijn vader op, dacht "ik red het nog net langs dat hekje" en toen was het kraaaaaak...![]()
![]()
Geen schade aan de auto gelukkig, maar het voelt toch best stom..Maar, paps is niet boos, gelukkig.
Goeie reis gehad?quote:Op zondag 7 augustus 2011 19:51 schreef monsterd. het volgende:
House en ik zitten op dit moment in polen.
Wist helemaal niet dat jullie daarheen gingenquote:Op zondag 7 augustus 2011 19:51 schreef monsterd. het volgende:
House en ik zitten op dit moment in polen.
Ik heb, heel onverschillig, de latjes rechtop gezet, een beetje in de grond gepord en wat aarde ertegenaan geduwd zodat het leek alsof ie nog rechtop stondquote:Op maandag 8 augustus 2011 09:56 schreef L0we het volgende:
Oeps, minder! 1 voordeel, de volgende keer red je het wél langs het hekje. Of lag hij niet helemaal om?
quote:Op maandag 8 augustus 2011 10:38 schreef Hitomi het volgende:
[..]
Ik heb, heel onverschillig, de latjes rechtop gezet, een beetje in de grond gepord en wat aarde ertegenaan geduwd zodat het leek alsof ie nog rechtop stondIk had er eigenlijk een foto van moeten maken....
Alsof je het dagelijks doet zeker?quote:Op maandag 8 augustus 2011 10:38 schreef Hitomi het volgende:
[..]
Ik heb, heel onverschillig, de latjes rechtop gezet, een beetje in de grond gepord en wat aarde ertegenaan geduwd zodat het leek alsof ie nog rechtop stondIk had er eigenlijk een foto van moeten maken....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |