Klopt, ze kwam er nooit helemaal vanaf, maar het werd wel steeds minder. In seizoen 1 werd ze in het begin door iedereen herkend die je maar tegen kon komen. In seizoen 2 was ze duidelijk nog makkelijk voor Martines karretje te spannen. Pas nadat ze in seizoen 3 Flash begon, was dit een echte stap in de verzelfstandiging van het personage. In de 2e helft van seizoen 3 en heel seizoen 4 is er volgens mij nauwelijks meer contact geweest tussen Suzanne en Martine. In seizoen 5 kreeg je dit, de dood van Wassenaar in seizoen 7 rakelde ook weer wat op, zo werd ze bij het uitspreken van het testament door een familid 'zijn favoriete hoertje' genoemd weet ik nogquote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:14 schreef PeterKelder het volgende:
[..]
Volgens mij is Suzanne nooit écht van haar escortverleden af geweest, zo begon Ludo in seizoen 7 een lastercampagne tegen Variety vanwege dat verleden.
Wanneer ben jij begonnen met kijken dan?quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:15 schreef Frey het volgende:
[..]
Na dit jaar mis ik nog maar een paar maanden.
Ik kan me nu ineens weer voor de geest halen dat bij Suzanne's bio op de GTST cd-rom stond dat ze toen een schilderij (oid) van Onno erfdequote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:22 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Klopt, ze kwam er nooit helemaal vanaf, maar het werd wel steeds minder. In seizoen 1 werd ze in het begin door iedereen herkend die je maar tegen kon komen. In seizoen 2 was ze duidelijk nog makkelijk voor Martines karretje te spannen. Pas nadat ze in seizoen 3 Flash begon, was dit een echte stap in de verzelfstandiging van het personage. In de 2e helft van seizoen 3 en heel seizoen 4 is er volgens mij nauwelijks meer contact geweest tussen Suzanne en Martine. In seizoen 5 kreeg je dit, de dood van Wassenaar in seizoen 7 rakelde ook weer wat op, zo werd ze bij het uitspreken van het testament door een familid 'zijn favoriete hoertje' genoemd weet ik nog![]()
Ja, inderdaad, ik las laatst tijdens het surfen een interview met Rogier Proper die te kennen gaf dat de overname van Doctor Proctor Scripts indertijd nog een hoop gedoe had gegeven.quote:De laatste seizoenen (9 en 10) speelde het geen rol van betekenis meer, toen begon het ook voor de makers te vervagen volgens mij (die waren uiteraard veranderd na seizoen 8 weten we)
December 1995 ergens.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:25 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Wanneer ben jij begonnen met kijken dan?
Vertel? Ik ben benieuwd?quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:26 schreef PeterKelder het volgende:
Ja, inderdaad, ik las laatst tijdens het surfen een interview met Rogier Proper die te kennen gaf dat de overname van Doctor Proctor Scripts indertijd nog een hoop gedoe had gegeven.
quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:33 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Vertel? Ik ben benieuwd?
Vooral Joop vd Ende had het er moeilijk mee dat DPS niet in handen van Endemol was, daarom dat hij een groot geldbedrag bood waar Proper in toehapte. En vervolgens begon Van den Ende in het openbaar te klagen dat GTST (en ook de andere soaps) niet meer realistisch waren.quote:In de tweede helft van de jaren tachtig maakte Proper een ommezwaai in zijn carrière. De man met de VPRO-achtergrond richtte een bedrijf op waar tientallen schrijvers aan de lopende band scenario's ontwikkelden voor de soaps Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg Naar Morgen en later ook Goudkust. 'Als een ommezwaai heb ik dat nooit gevoeld. Ik vond het leuk zoiets op te zetten. Eerst was het alleen maar vertalen van Australische scripts, een bijverdienste. Ik werd gevraagd door Olga Madsen om een schrijfsysteem te ontwikkelen. Dat is gelukt. Maar na verloop van tijd werd het te groot. Veel gezeur en getob met Endemol, waar ze het niet konden uitstaan dat ze van een buitenstaander afhankelijk waren.
'Uiteindelijk heb ik de boel in 1998 verkocht. Voor een goed bedrag. Maar hartelijk en prettig is dat toen niet gegaan. Al kreeg ik wel toestemming voor wat citaten uit hun soaps voor in mijn boek.'
Wow okee, ik kijk het dan weliswaar vanaf het begin, maar niet elke dag en ook mijn herrineringen laten nog weleens te wensen over. Ik ben echt vast en bewust gaan kijken halverwege seizoen 4, toen Stefanie terug kwam om A&A pootje te lichten. Maar aan begin van seizoen 5 werd seizoen 1 uitgezonden, ik weet nog dat ik veel vergeten was, namelijk waar was Jef? Waar was Frits en wie is die kneus van een Rien ook alweer (zoveel indruk had hij niet op me gemaakt kennelijk). Ook was ik vergeten dat Martine Hafkamp kort haar had en ook Nico Stenders zijn business waren naar de achtergrond geraakt. Ik heb dus seizoen 5 en 6 tegelijk met seizoen 1 en 2 gevolgd.quote:
Bedankt, een ommezwaai was het daarna zeker. Hoewel er na seizoen 9 nog goede verhaallijnen kwamen, was het typische gtst-gevoel voor mij weg. Het waren gewoon de kleine dingen die het deden:quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:38 schreef PeterKelder het volgende:
Vooral Joop vd Ende had het er moeilijk mee dat DPS niet in handen van Endemol was, daarom dat hij een groot geldbedrag bood waar Proper in toehapte. En vervolgens begon Van den Ende in het openbaar te klagen dat GTST (en ook de andere soaps) niet meer realistisch waren.
Volgens mij kun je beter stoppen met kijken.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:50 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Bedankt, een ommezwaai was het daarna zeker. Hoewel er na seizoen 9 nog goede verhaallijnen kwamen, was het typische gtst-gevoel voor mij weg. Het waren gewoon de kleine dingen die het deden:
*Het komen van de standaard-cliché-soapzinnetjes (met dank aan burgertrut Barbara).
*Vervlakking van vriendschappen, zelfs Stefanie Kreeft was bezorgder om Daniël en menselijker tegen Tim Waterman dan Barbara tegen al haar bekenden (haar kinderen en haar geliefde-op-een bepaald-moment uitgezonderd).
*Kolonisatie van de horeca gelegenheden: als er iets onrealistisch is, is dat het wel. Van een grote stad met diverse woningen, naar een dorpstraat met enkele openbare gelegeheden waarin iedereen elkaar kent.
*Het ons-kent-ons sfeertje, zo een Andre Nieuwenhuis of een Bert Westmeer lieten gewoon zien dat de andere mensen die je ziet een grotere rol hadden dan tekstloos rondwandelen. Frederik vormt hier een uitzondering op, maar wat mij mogen er nog een paar in om het wat minder doods en wat wereldser te maken, zoals het nu is is het ook niet realistisch.
*Bij mijn laatste punt snap ik het wel als mensen het er niet mee eens zijn: soms is er een scene waarbij Sjoerd en Rikki bijvoorbeeld ruzie hebben gehad, je ziet een close up van hun gezichten terwijl ze worden begeleid door een bepaald nummer. Wij kijkers moeten wachten tot het hele nummer uit is en er gebeurt letterlijk niets. Artistiek is het misschien fantastisch, maar in seizoen 1 t/m 6 kwam dit nooit voor, wat het toen ook reeëler maakte. Ik heb nooit 2 mensen gezien die na een ruzie een CD'tje opzetten en als 2 zombie's voor zich uit bleven kijken![]()
En voor iemand weer met de vraag komt waarom ik het in godsnaam nog kijk heb ik maar 1 mededeling: dat is mijn zaak
Inderdaad. Op het huwelijk van Bing en Sjors zit ook niet te wachten. (Bingquote:Op zaterdag 16 juli 2011 18:08 schreef Frey het volgende:
Ze zijn er ook al jaren niet meer in geslaagd een prachtig huwelijk neer te zetten.
Of het zijn 2 personages die totaal niet bij elkaar passen of ze houden het klein.
En natuurlijk geen GTST tune meer, alleen daarmee had je de juiste sfeer al.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerlijk gezegd moet je mensen als Karin van der Meer en Marjan Ippel (destijds de hoofdschrijvers) ervoor bedanken dat er van die standaard-cliché-soapzinnetjes zijnquote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:50 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Bedankt, een ommezwaai was het daarna zeker. Hoewel er na seizoen 9 nog goede verhaallijnen kwamen, was het typische gtst-gevoel voor mij weg. Het waren gewoon de kleine dingen die het deden:
*Het komen van de standaard-cliché-soapzinnetjes (met dank aan burgertrut Barbara).
Yups, dat klopt. Zo was de vriendschap tussen Jan-Henk en Daniël ook sterk, net als die van Mark en Arthur, Arnie en Peter, Arnie en Stan etc.quote:*Vervlakking van vriendschappen, zelfs Stefanie Kreeft was bezorgder om Daniël en menselijker tegen Tim Waterman dan Barbara tegen al haar bekenden (haar kinderen en haar geliefde-op-een bepaald-moment uitgezonderd).
Nog erger vind ik het dat de buitenopnames in een Zuiderzeemuseum-achtige setting wordt opgenomen (Velsen-Zuid), terwijl het vroeger gewoon in Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer en omstreken werd opgenomen, die veel aan het grote stadsgevoel bijdroegen.quote:*Kolonisatie van de horeca gelegenheden: als er iets onrealistisch is, is dat het wel. Van een grote stad met diverse woningen, naar een dorpstraat met enkele openbare gelegeheden waarin iedereen elkaar kent.
Vind ik ook verschrikkelijk, iedereen kent iedereen. Oké, in een echt dorp is het ook zo, maar dit is wel heel erg.quote:*Het ons-kent-ons sfeertje, zo een Andre Nieuwenhuis of een Bert Westmeer lieten gewoon zien dat de andere mensen die je ziet een grotere rol hadden dan tekstloos rondwandelen. Frederik vormt hier een uitzondering op, maar wat mij mogen er nog een paar in om het wat minder doods en wat wereldser te maken, zoals het nu is is het ook niet realistisch.
Dat is weer de invloed van die achterlijke Amerikanen die door Endemol waren ingeschakeld om de serie er weer bovenop te helpen. En dat terwijl de serie oorspronkelijk uit Australië komtquote:*Bij mijn laatste punt snap ik het wel als mensen het er niet mee eens zijn: soms is er een scene waarbij Sjoerd en Rikki bijvoorbeeld ruzie hebben gehad, je ziet een close up van hun gezichten terwijl ze worden begeleid door een bepaald nummer. Wij kijkers moeten wachten tot het hele nummer uit is en er gebeurt letterlijk niets. Artistiek is het misschien fantastisch, maar in seizoen 1 t/m 6 kwam dit nooit voor, wat het toen ook reeëler maakte. Ik heb nooit 2 mensen gezien die na een ruzie een CD'tje opzetten en als 2 zombie's voor zich uit bleven kijken![]()
Jij bent toch niet toevallig Tuttebel?quote:Op zaterdag 16 juli 2011 18:17 schreef Madame_Paon het volgende:
Maxime tot het beste vrouwelijke personage verkozen.
Lucas tot het beste mannelijke personage verkozen ...... terwijl je ook op Ludo kon stemmen.
Ja.quote:
Volgens mezelf soms ook, maar toch door blijven kijken hèquote:Op zaterdag 16 juli 2011 18:04 schreef Koosnaam het volgende:
[..]
Volgens mij kun je beter stoppen met kijken.![]()
Maar ik ben het wel met je eens hoor! En ook ik blijf de serie wel kijken.
tuurlijk niet, het was maar een voorbeeld.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 16:17 schreef ArnieAlberts het volgende:
Moet ik het "Gtst op DVD-topic" al openen?
Als je vaste kijker bent sinds '96, haak je ook niet zomaar af.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 18:25 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Volgens mezelf soms ook, maar toch door blijven kijken hè
Alhoewel soms zijn er toch lichtpuntjes: Charlie die eruit gaat, Ludo die weer zaken gaat doen, de ouderen die weer ietsje serieuzer worden genomen. Het blijft natuurlijk een aanfluiting met wat het ooit was, maar schrijvers bleven nooit eeuwig en de tendens is al zo vaak veranderd dat het in de toekomst nog kàn.![]()
Wat is de reden dat jij eigenlijk blijft kijken? Je zegt dat je het met me eens bent en ik beter kan stoppen, maar zelf doe je dat dus niet ondanks je mijn kritieken ondersteund. Ben dus wel benieuwd wat voor jou de doorslag tot kijken geeft
Ik deel de mening van Lucas: Geniaal Frey!quote:
Breuken zijn nog te lijmen, maar Jef helemaal ermee laten stoppen was een enorme blunder.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 22:53 schreef PeterKelder het volgende:
Dit betekende wel de zakelijke breuk tussen Alberts en Alberts
Zo'n 40 berichten terug.quote:Op zondag 17 juli 2011 00:06 schreef RobbieBoy het volgende:
Weet niet of deze hier al ergens geplaatst is, maar,,,,,
de COMPLETE uitzending van het GTST gala ter ere van de 1000ste aflevering
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |