Oh, ik gebruik gewoon geleisuiker, zit ook pectine in, en wat extra pectine als ik aardbeien gebruik.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 16:25 schreef Trusten het volgende:
[..]
Geleerpoeder op basis van pectine om o.a. jam met minder suiker te maken (maar 1/2 fruit 1/2 suiker kan uiteraard ook gewoon).
http://www.marmello.nl/marmello/nl/producten/
Ik gebruik altijd lege jam, augurk, mayonaise, etc ec potjes die ik door de afwasmachine heb gejaagd.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 16:57 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb onlangs weckpotjes gevuld, dat ging prima. Nu wil ik opnieuw wat gaan inmaken, kan dat ook in lege jam- en appelmoespotjes?
5 kilo aardbeien! Zelf geplukt?
quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd lege jam, augurk, mayonaise, etc ec potjes die ik door de afwasmachine heb gejaagd.
Thanks! Voor de zekerheid ff uitkoken dus.quote:
Niet door een zeef halen btwquote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:06 schreef PM-girl het volgende:
Net appelmoes gemaakt. Nog simpeler dan simpel, zo blijkt
Enige nadeel: al die appels schillen en snijden.
Niet gedaan! Dan wordt het net pap.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet door een zeef halen btw
En het smaakt precies als blikappelmoesquote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:40 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Niet gedaan! Dan wordt het net pap.
Pluk van de Petteflat gelezen?quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:17 schreef SeLang het volgende:
Het is weer bramentijd
Vandaag de tweede batch van totaal 9kg bramenjam gemaakt
Dit is een echte augustus traditie. Eerst het bramen plukken in een mooie omgeving en dan de jam maken. Ik heb weer (bijna) genoeg te eten tot aan augustus volgend jaar.
Ja vroeger wel, maar ik kan me niets herinneren dat met bramenjam te maken heeft.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pluk van de Petteflat gelezen?
Lang, zeker een half jaar, mits donker en koelquote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:21 schreef PM-girl het volgende:
Hoelang is appelmoes houdbaar na het maken? Het zit vacuüm in de potjes.
Dat moet lukken, thanks!quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lang, zeker een half jaar, mits donker en koel
Mits natuurlijk kokend in de brandschone potten gestopt.quote:
Als ik 20 kg slechte val appels heb doe ik het echt wel. Om nu 20 kg appels te gaan schillen gaat mijn weer wat te ver.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En het smaakt precies als blikappelmoes
Ik heb er toch maar sambal van gemaakt. Echt super lekker geworden, ik heb nu al spijt dat ik één van de twee potjes heb weggegeven.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeños in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Aha, daarom werd mijn reine claude jam zo dik!!quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:15 schreef Erasmo het volgende:
Minder kan omdat pruimen van zichzelf al pectine bevatten.
Je zou er appelgelei of appelstroop van kunnen maken.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 23:01 schreef Eris het volgende:
[..]
Als ik 20 kg slechte val appels heb doe ik het echt wel. Om nu 20 kg appels te gaan schillen gaat mijn weer wat te ver.
Daarna wecken en de kelder in xx maanden later er nog van genieten 8)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |