abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 19 juni 2011 @ 17:46:13 #1
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98377687
110619_195885_iconsmilesheader_frm.png
110619_195885_icontopic_geschiedenis_frm.png
Ergens in de prehistorie werd het topic Icons klaar terwijl u wacht! door TripleM geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje.
110619_195885_icontopic_waarvoor_frm.png
Dit topic is vóór en dóór users. Je kunt hier allerhande afbeeldingen voor het gebruik op FOK! aanvragen. Zet de creatieve breinen hier maar aan de slag. Wil je bijvoorbeeld een leuke UI (UserIcoon / avatar)? Dan ben je hier aan het juiste adres!
110619_195885_icontopic_voorbeelden_frm.png
UdxHF.gif ui.gif Liam%20Tancock.gif FOK-usericon2.gif
110619_195885_icontopic_instructies_frm.png
Wil je iets aanvragen? Dat kan. Wees echter wel zo specifiek mogelijk. Met de opmerkingen 'verras me maar!' en 'ja, maak maar iets leuks' kan men niet zo heel veel. Heb je een bepaalde voorkeur voor kleuren, effecten en/of lettertypen bijvoorbeeld? Geef dit gewoon even aan. Neem een usericoon dat bij je past, iets dat je de laatste tijd bezighoudt of iets dat met je hobby te maken heeft? Misschien een klein fragmentje uit een video die je laatst gezien hebt? Usericoons meten 60 pixels bij 60 pixels. Wil je tevens dat een afbeelding in te stellen is als afbeelding op MSN (Windows Live Messenger), vraag dan tevens om een versie van 96 x 96 (dat is namelijk de grootte van een gebruikersicoon op MSN/WLM, de bestandsgrootte daarvan mag trouwens 200 kB bedragen).

Vraag jezelf af of je niet misschien je eigen wens in vervulling kan laten gaan. Sommige bewerkingen van een plaatje zijn vrij eenvoudig zelf te realiseren. Met de 'crop' (uitknippen) en 'resize' (schalen) functies van bijvoorbeeld deze online afbeeldingverwerker kom je al een heel eind. Wanneer je animatie wilt toevoegen aan een bestaand plaatje kan dat via diezelfde site. Klik dan op het tabblad 'Wizards' voor de opties. Ook een goede site om zelf een geanimeerde laag aan je afbeelding toe te voegen is avatar.pho.to.

Usericoons zijn gelimiteerd, houd je aanvraag dus reëel. Met je gratis geregistreerde FOK!-account kun je usericoons van maximaal 50 kB instellen. Dat kan overigens hier worden gedaan. Met een 'pimp'-abonnement is dit bijvoorbeeld al uit te breiden tot een maximum van 150 kB (voor de oude garde onder ons, de optie 'Webicoon' is al enige tijd verdwenen). Een usericoon is bedoeld ter herkenning van een user, het is niet de bedoeling dat men er een hele speelfilm laat afspelen, dit is door het limiet dan ook onmogelijk. Een videofragment van een seconde of 4 á 5 is natuurlijk goed mogelijk, al is het in die gevallen ook al vaak nodig concessies te doen qua kwaliteit.

Tot slot Sla je plaatjes op! Degenen die de plaatjes voor anderen maken bewaren deze niet tot in den treuren en plaatjes die online gehost zijn kunnen verwijderd worden. Zorg dus altijd dat je een backup op je computer hebt staan, het zou zonde zijn als je plaatjes kwijtraakt.

SPOILER: Tips voor de beginnende icoontjesmakers
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
OP met dank aan Shiznuts :)

[ Bericht 9% gewijzigd door Saisai op 19-06-2011 22:11:10 ]
O+
pi_98377838
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 15:51 schreef the-brother-of-uzunumaki het volgende:
zou iemand een nieuwe user icon voor mij willen maken met deze plaatjes en dan verkleinen met het Fok-formaat ,en mijn username er door laten gaan zeg maar

[ afbeelding ]
met deze

[ afbeelding ]

en als twee plaatjes niet willen doe dan maar de eerste ;)
dat wou ik dus, dat plaatje waar bowie rookt wil ik hebben en daarachterlangs het plaatje ""bowie is my hero"
dus eerst dat eerste plaatje en dan erna dat ander plaatje en dan door het plaatje mijn username erdoor

snapt iemand wat ik bedoel ?
Why am I so differently wired? Am I a martian?
What kind of twisted experiment am I involved in
Cause I don't belong in this world
pi_98377862
Tijd voor nieuwe voorbeelden van UI's in de OP.
pi_98377934
quote:
14s.gif Op zondag 19 juni 2011 17:52 schreef Dimens het volgende:
Tijd voor nieuwe voorbeelden van UI's in de OP.
* dockx biedt zijn UI aan
  zondag 19 juni 2011 @ 17:55:09 #5
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98377954
Saisai is te lui om een mooie OP te maken -O-

Tevens the-brother-of-uzunumaki:

Je bedoeld dus; eerst filmpje dat hij rookt wat overgaat in de letters, wat dan weer overgaat in je naam. Als loop? :)
O+
  zondag 19 juni 2011 @ 17:56:20 #6
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98377992
Dat kan geregeld worden trouwens :Y)
O+
  zondag 19 juni 2011 @ 17:56:44 #7
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98378007
En ik zou later even kijken naar de OP, maar ik moet eerst uit eten zo.
O+
pi_98378011
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 17:55 schreef Saisai het volgende:
Saisai is te lui om een mooie OP te maken -O-

Tevens the-brother-of-uzunumaki:

Je bedoeld dus; eerst filmpje dat hij rookt wat overgaat in de letters, wat dan weer overgaat in je naam. Als loop? :)
ja zo iets ja
maak er wat leuks van, en neem de tijd
Why am I so differently wired? Am I a martian?
What kind of twisted experiment am I involved in
Cause I don't belong in this world
pi_98378180
Nieuwe OP?

Geschiedenis: Ergens in de prehistorie werd het topic Icons klaar terwijl u wacht! door TripleM geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje. ^O^

Waar is dit topic voor? Je kan in dit topic dus een verzoek doen tot upgraden van je icon, maar ook uit eigen beweging van de icoon makers kan jouw icoon geupgrade worden. Wanneer dat laatste het geval is kun je een berichtje in je PM of Fotoboek verwachten! *)
Nieuwe icoontjes kunnen dus ook aangevraagd worden, maar geef aub zo duidelijk mogelijk aan wat je wensen m.b.t. je nieuwe icon zijn. Met een opmerking als "maak maar es iets!" kunnen we niks, dus even een paar steekwoorden zouden handig zijn! :Y
Vanaf deel 67 kunnen er ook banners en smilies worden aangevraagd ! Hier kun je met je nieuwe banners pimpen !
Enkele voorbeelden:
UdxHF.gif ui.gif Liam%20Tancock.gif FOK-usericon2.gif Zx7Gi.gif

Instructies: Sla je plaatje op! :o Lang niet alle makers hebben ruimte beschikbaar of laten hun gemaakte icons de rest van hun leven staan. Sla ze dus zoveel mogelijk op en upload ze naar de Fok! server zodat frustraties worden voorkomen.
MSN Icons: Omdat sinds MSN 7 ook steeds meer plaatjes hiervoor worden gevraagd is het ook mogelijk hiervoor verzoekjes in te dienen. Vermeld dat er wel duidelijk bij, want doorgaans wordt enkel aan de Fok!-afmetingen (60x60 pixels) gedacht, zodat een grotere versie misschien niet altijd meer zo makkelijk gemaakt kan worden. De grootte van de MSN Icons is overigens 96x96 pixels.
Bmp/Gif/Jpg: Mensen die last hebben van een foutje van de cache van Explorer (waardoor je af plaatjes alleen als .bmp kan opslaan ipv .gif en/of .jpg), kunnen het beste even het volgende doen: - Ga naar 'Extra' -> 'Internet Opties'. - Onder het kopje 'Tijdelijke Internet Bestanden' druk je vervolgens op 'Verwijder bestanden'. - Klik vervolgens op 'Instellingen' en zet het schuifje (dat bij Slarioux op 250MB staat) naar 40 MB. - Als je nu je browser restart, kan je het plaatje weer normaal opslaan.
Uploaden: HELP ik kan mijn icoontje niet uploaden, hij is te groot! - Als je icoontje boven de 50 kB is kun hem inderdaad niet uploaden naar de servers van fok zelf, dit om te voorkomen dat het laden van pagina onnodig lang duurt voor users met een langzamere internetverbinding. Wel kun je met het nemen van een abonnement je uploadgrootte verhogen.

Instellen van je usericoon/avatar doe je hier .

Hier verder :)

Icons, smiles en headers klaar terwijl u wacht, #83

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[b]Geschiedenis:[/b] Ergens in de prehistorie werd het topic http://forum.fok.nl/topic/330810 door [url=http://fotoboek.fok.nl/TripleM]TripleM[/url] geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje. ^O^

[b]Waar is dit topic voor?[/b] Je kan in dit topic dus een verzoek doen tot upgraden van je icon, maar ook uit eigen beweging van de icoon makers kan jouw icoon geupgrade worden. Wanneer dat laatste het geval is kun je een berichtje in je PM of Fotoboek verwachten! *)
Nieuwe icoontjes kunnen dus ook aangevraagd worden, maar geef aub zo duidelijk mogelijk aan wat je wensen m.b.t. je nieuwe icon zijn. Met een opmerking als "[i]maak maar es iets![/i]" kunnen we niks, dus even een paar steekwoorden zouden handig zijn! :Y
Vanaf deel 67 kunnen er ook [b]banners en smilies [/b]worden aangevraagd ! [url=http://forum.fok.nl/topic/1194917]Hier[/url] kun je met je nieuwe banners pimpen !
[b]Enkele voorbeelden:[/b]
[img]http://i.fok.nl/usericons/164265/UdxHF.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/BNZtc.gif[/img][img]http://i.imgur.com/5j3XZ.jpg[/img] [img]http://i.imgur.com/KiAy7.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/321186/ui.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/ZehSH.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/260853/Liam%20Tancock.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/M3su0.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/128446/FOK-usericon2.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/245528/Zx7Gi.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/vIbAj.gif[/img] 

[b]Instructies:[/b] [i]Sla je plaatje op![/i] :o Lang niet alle makers hebben ruimte beschikbaar of laten hun gemaakte icons de rest van hun leven staan. Sla ze dus zoveel mogelijk op en upload ze naar de Fok! server zodat frustraties worden voorkomen.
[b]MSN Icons:[/b] Omdat sinds MSN 7 ook steeds meer plaatjes hiervoor worden gevraagd is het ook mogelijk hiervoor verzoekjes in te dienen. Vermeld dat er wel duidelijk bij, want doorgaans wordt enkel aan de Fok!-afmetingen (60x60 pixels) gedacht, zodat een grotere versie misschien niet altijd meer zo makkelijk gemaakt kan worden. [i]De grootte van de MSN Icons is overigens 96x96 pixels.[/i]
[b]Bmp/Gif/Jpg:[/b] Mensen die last hebben van een foutje van de cache van Explorer (waardoor je af plaatjes alleen als .bmp kan opslaan ipv .gif en/of .jpg), kunnen het beste even het volgende doen: [i]- Ga naar 'Extra' -> 'Internet Opties'. - Onder het kopje 'Tijdelijke Internet Bestanden' druk je vervolgens op 'Verwijder bestanden'. - Klik vervolgens op 'Instellingen' en zet het schuifje (dat bij [url=http://forum.fok.nl/user/profile/17137]Slarioux[/url] op 250MB staat) naar 40 MB. - Als je nu je browser restart, kan je het plaatje weer normaal opslaan.[/i]
[b]Uploaden:[/b] [i]HELP ik kan mijn icoontje niet uploaden, hij is te groot![/i] - Als je icoontje boven de 50 kB is kun hem inderdaad niet uploaden naar de servers van fok zelf, dit om te voorkomen dat het laden van pagina onnodig lang duurt voor users met een langzamere internetverbinding. Wel kun je met het nemen van een [url=http://www.fok.nl/shop/abonnementen.php]abonnement[/url] je uploadgrootte verhogen.

Instellen van je usericoon/avatar doe je [url=http://forum.fok.nl/rde/usericon_manager]hier[/url] .

Hier verder :)

[url]http://forum.fok.nl/topic/1662451]vorige deel[/url]


[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2011 18:05:00 ]
  zondag 19 juni 2011 @ 18:05:34 #10
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_98378285
Ik maak er wel iets moois van.
Hoe dit topic al die tijd al zonder header heeft gedaan... :? :P

- Oh noes! ;( Had ik een hele nieuwe layout en een boel herschreven, open ik per ongeluk een link in m'n venster, is m'n hele nieuwe OP weg, hij was zo goed als af. :') Een uur hard werk... weg! :'(

[ Bericht 29% gewijzigd door shiz op 19-06-2011 19:54:06 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 19 juni 2011 @ 18:06:40 #11
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_98378314
Kan iemand mijn UI versnipperen? Alsof ie door een Papierversnipperaar gaat? En weer terug?

Graag deze oude man versnipperen:
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 19 juni 2011 @ 20:11:19 #12
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_98382972
quote:
11s.gif Op zondag 19 juni 2011 18:05 schreef shiznuts het volgende:
Ik maak er wel iets moois van.
Hoe dit topic al die tijd al zonder header heeft gedaan... :? :P

- Oh noes! ;( Had ik een hele nieuwe layout en een boel herschreven, open ik per ongeluk een link in m'n venster, is m'n hele nieuwe OP weg, hij was zo goed als af. :') Een uur hard werk... weg! :'(
Ik ben ook al bezig met een nieuwe op. Met voorbeelden van mogelijkheden. Zal ik wat ik af heb aan jou geven?
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
  zondag 19 juni 2011 @ 20:40:14 #13
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_98384527
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 18:06 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Kan iemand mijn UI versnipperen? Alsof ie door een Papierversnipperaar gaat? En weer terug?

Graag deze oude man versnipperen:
[ afbeelding ]

Zoiets?
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
  zondag 19 juni 2011 @ 20:46:02 #14
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_98384846
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 20:40 schreef Rucky het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zoiets?
Ik zoek toch een iets natuurgetrouwer effect.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_98385304
Mijn Totoro-icoon mag wel iets zomerser. Kan iemand er wat zonnigs van maken?
pi_98385934


Benieuwd naar nieuwe OP :D

Edit: Oh hier is ie al!! *O*
  zondag 19 juni 2011 @ 21:04:34 #17
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_98385937
110619_195885_iconsmilesheader_frm.png
110619_195885_icontopic_geschiedenis_frm.png
Ergens in de prehistorie werd het topic Icons klaar terwijl u wacht! door TripleM geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje.
110619_195885_icontopic_waarvoor_frm.png
Dit topic is vóór en dóór users. Je kunt hier allerhande afbeeldingen voor het gebruik op FOK! aanvragen. Zet de creatieve breinen hier maar aan de slag. Wil je bijvoorbeeld een leuke UI (UserIcoon / avatar)? Dan ben je hier aan het juiste adres!
110619_195885_icontopic_voorbeelden_frm.png
UdxHF.gif ui.gif Liam%20Tancock.gif FOK-usericon2.gif
110619_195885_icontopic_instructies_frm.png
Wil je iets aanvragen? Dat kan. Wees echter wel zo specifiek mogelijk. Met de opmerkingen 'verras me maar!' en 'ja, maak maar iets leuks' kan men niet zo heel veel. Heb je een bepaalde voorkeur voor kleuren, effecten en/of lettertypen bijvoorbeeld? Geef dit gewoon even aan. Neem een usericoon dat bij je past, iets dat je de laatste tijd bezighoudt of iets dat met je hobby te maken heeft? Misschien een klein fragmentje uit een video die je laatst gezien hebt? Usericoons meten 60 pixels bij 60 pixels. Wil je tevens dat een afbeelding in te stellen is als afbeelding op MSN (Windows Live Messenger), vraag dan tevens om een versie van 96 x 96 (dat is namelijk de grootte van een gebruikersicoon op MSN/WLM, de bestandsgrootte daarvan mag trouwens 200 kB bedragen).

Vraag jezelf af of je niet misschien je eigen wens in vervulling kan laten gaan. Sommige bewerkingen van een plaatje zijn vrij eenvoudig zelf te realiseren. Met de 'crop' (uitknippen) en 'resize' (schalen) functies van bijvoorbeeld deze online afbeeldingverwerker kom je al een heel eind. Wanneer je animatie wilt toevoegen aan een bestaand plaatje kan dat via diezelfde site. Klik dan op het tabblad 'Wizards' voor de opties. Ook een goede site om zelf een geanimeerde laag aan je afbeelding toe te voegen is avatar.pho.to.

Usericoons zijn gelimiteerd, houd je aanvraag dus reëel. Met je gratis geregistreerde FOK!-account kun je usericoons van maximaal 50 kB instellen. Dat kan overigens hier worden gedaan. Met een 'pimp'-abonnement is dit bijvoorbeeld al uit te breiden tot een maximum van 150 kB (voor de oude garde onder ons, de optie 'Webicoon' is al enige tijd verdwenen). Een usericoon is bedoeld ter herkenning van een user, het is niet de bedoeling dat men er een hele speelfilm laat afspelen, dit is door het limiet dan ook onmogelijk. Een videofragment van een seconde of 4 á 5 is natuurlijk goed mogelijk, al is het in die gevallen ook al vaak nodig concessies te doen qua kwaliteit.

Tot slot Sla je plaatjes op! Degenen die de plaatjes voor anderen maken bewaren deze niet tot in den treuren en plaatjes die online gehost zijn kunnen verwijderd worden. Zorg dus altijd dat je een backup op je computer hebt staan, het zou zonde zijn als je plaatjes kwijtraakt.

SPOILER: Tips voor de beginnende icoontjesmakers
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_98386205
quote:
5s.gif Op zondag 19 juni 2011 21:04 schreef shiznuts het volgende:
Even knippen want veel tekst.
Netjes gedaan.
Zet de OP even in een code-tag zodat het makkelijk te kopiëren is voor Saisai.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2011 21:09:26 ]
  zondag 19 juni 2011 @ 21:10:55 #19
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_98386350
Indien toestemming wil ik 'em er zelf wel neerzetten. ;) Maar ze zit zelf natuurlijk nog in de 48hr om de post te editten. :Y
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
[img]http://i.fokzine.net/upload/11/06/110619_195885_iconsmilesheader_frm.png[/img]
[img]http://i.fokzine.net/upload/11/06/110619_195885_icontopic_geschiedenis_frm.png[/img]
Ergens in de prehistorie werd het topic http://forum.fok.nl/topic/330810 door [url=http://fotoboek.fok.nl/TripleM]TripleM[/url] geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje.
[img]http://i.fokzine.net/upload/11/06/110619_195885_icontopic_waarvoor_frm.png[/img]
Dit topic is vóór en dóór users. Je kunt hier allerhande afbeeldingen voor het gebruik op FOK! aanvragen. Zet de creatieve breinen hier maar aan de slag. Wil je bijvoorbeeld een leuke UI (UserIcoon / avatar)? Dan ben je hier aan het juiste adres!
[img]http://i.fokzine.net/upload/11/06/110619_195885_icontopic_voorbeelden_frm.png[/img]
[img]http://i.fok.nl/usericons/164265/UdxHF.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/BNZtc.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/5j3XZ.jpg[/img] [img]http://i.imgur.com/KiAy7.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/321186/ui.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/ZehSH.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/260853/Liam%20Tancock.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/M3su0.gif[/img] [img]http://i.fok.nl/usericons/128446/FOK-usericon2.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/vIbAj.gif[/img]
[img]http://i.fokzine.net/upload/11/06/110619_195885_icontopic_instructies_frm.png[/img]
[>] [b]Wil je iets aanvragen?[/b] Dat kan. Wees echter wel zo specifiek mogelijk. Met de opmerkingen '[i]verras me maar![/i]' en '[i]ja, maak maar iets leuks[/i]' kan men niet zo heel veel. Heb je een bepaalde voorkeur voor kleuren, effecten en/of lettertypen bijvoorbeeld? Geef dit gewoon even aan. Neem een usericoon dat bij je past, iets dat je de laatste tijd bezighoudt of iets dat met je hobby te maken heeft? Misschien een klein fragmentje uit een video die je laatst gezien hebt? Usericoons meten 60 pixels bij 60 pixels. Wil je tevens dat een afbeelding in te stellen is als afbeelding op MSN (Windows Live Messenger), vraag dan tevens om een versie van 96 x 96 (dat is namelijk de grootte van een gebruikersicoon op MSN/WLM, de bestandsgrootte daarvan mag trouwens 200 kB bedragen).

[>] [b]Vraag jezelf af of je niet misschien je eigen wens in vervulling kan laten gaan.[/b] Sommige bewerkingen van een plaatje zijn vrij eenvoudig zelf te realiseren. Met de 'crop' (uitknippen) en 'resize' (schalen) functies van bijvoorbeeld [u][url=http://www.online-image-editor.com]deze[/url][/u] online afbeeldingverwerker kom je al een heel eind. Wanneer je animatie wilt toevoegen aan een bestaand plaatje kan dat via diezelfde site. Klik dan op het tabblad 'Wizards' voor de opties. Ook een goede site om zelf een geanimeerde laag aan je afbeelding toe te voegen is [u][url=http://avatar.pho.to/]avatar.pho.to[/url][/u].

[>] [b]Usericoons zijn gelimiteerd, houd je aanvraag dus reëel.[/b] Met je gratis geregistreerde FOK!-account kun je usericoons van maximaal 50 kB instellen. Dat kan overigens [u][url=http://forum.fok.nl/fok/usericon_manager]hier[/url][/u] worden gedaan. Met een [u][url=http://www.fok.nl/shop/abonnementen.php]'pimp'-abonnement[/url][/u] is dit bijvoorbeeld al uit te breiden tot een maximum van 150 kB (voor de oude garde onder ons, de optie '[u][url=http://forum.fok.nl/topic/1489887]Webicoon[/url][/u]' is al enige tijd verdwenen). Een usericoon is bedoeld ter herkenning van een user, het is niet de bedoeling dat men er een hele speelfilm laat afspelen, dit is door het limiet dan ook onmogelijk. Een videofragment van een seconde of 4 á 5 is natuurlijk goed mogelijk, al is het in die gevallen ook al vaak nodig concessies te doen qua kwaliteit.

[>] [b]Tot slot[/b] Sla je plaatjes op! Degenen die de plaatjes voor anderen maken bewaren deze niet tot in den treuren en plaatjes die online gehost zijn kunnen verwijderd worden. Zorg dus altijd dat je een backup op je computer hebt staan, het zou zonde zijn als je plaatjes kwijtraakt.
[cimg]http://i.imgur.com/siVgi.png[/cimg]
[spoiler=Tips voor de beginnende icoontjesmakers][>] De meesten maken gebruik van programma's als Jasc Animation Shop, GIMP en Photoshop (7, maar ook Creative Suite). 

[>] Wanneer je YouTube-video's wilt omzetten naar .gif kun je dat het beste via je browser doen met behulp van een plug-in. Zo heb je bij Firefox bijvoorbeeld het handige 'Easy Youtube Video Downloader'. Het inladen van videomateriaal in Jasc Animation Shop kan alleen als het fragment een .mpg-bestand is. Het handigste is om met je plug-in de video als .flv (flash) te downloaden en met een programma zoals [u][url=http://www.pazera-software.com/products/flv-to-avi-converter/]FLV2AVI[/url][/u] te converteren naar .mpg. Verander de opties van Ouput file format / Video settings in [b]MPG[/b] en [b]NTSC - VCD[/b] (dit geeft de kleinste bestandsgrootte en resolutie en laadt dus het snelste in).

[>] Je zult in Jasc Animation Shop voornamelijk gebruik gaan maken van drie functies: 'crop' (bijsnijden), 'resize' (schalen) en 'cull' (wanneer je deze functie gebruikt wordt er bij de geselecteerde frames om een bepaald aantal frames een frame verwijderd).

[>] [b]Om een animatie in bestandsgrootte omlaag te halen sta je eigenlijk voor twee opties.[/b]

- [b]De eerste: je vermindert het aantal frames.[/b] Dit kun je doen door niet of minder relevante delen in z'n geheel weg te laten of door de functie 'cull' te gebruiken en uit het aantal geselecteerde frames om een bepaald aantal frames een frame te verwijderen. Let hierbij wel op! Wanneer je een aantal frames weghaalt volgen de frames elkaar vrij onrealistisch snel op. Wanneer je bijvoorbeeld de functie 'cull' gebruikt en om de frame een frame weghaalt, dan zou je de duur dat elke overgebleven frame getoond wordt eigenlijk moeten verdubbelen. Het voordeel van deze manier is dat de individuele kwaliteit per frame niet aangetast wordt. Wat wel wordt aangetast is hoe 'vloeiend' de animatie is.

- [b]De tweede mogelijkheid is het omlaaghalen van het aantal kleuren/tinten dat gebruikt wordt in de animatie (optimalization).[/b] Zomaar een voorbeeld: in het origineel worden 4 tinten gebruikt: zwart, donkergrijs, lichtgrijs en wit. Wanneer je nu het aantal kleuren/tinten halveert wordt donkergrijs als zwart weergegeven en lichtgrijs als wit. Je verliest hiermee detail en kwaliteit. Echter... je animatie blijft er 'vloeiend' uitzien.

- Ideaal is natuurlijk een gulle middenweg van het bovenstaande. Enigszins inkorten op het aantal frames, maar het nog wel 'vloeiend' houden en het aantal kleuren/tinten verlagen, maar niet zodanig dat de kwaliteit er erg onder te lijden heeft.

[>] Wil je een resultaat uploaden en delen? Aan te bevelen is de host [u][url=http://imgur.com]Imgur[/url][/u].

Sowieso is alle begin vallen en opstaan en vooral heel veel proberen! Oefening baart kunst! ^O^
[/spoiler]


[ Bericht 49% gewijzigd door shiz op 19-06-2011 21:23:20 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 19 juni 2011 @ 22:10:40 #20
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98389725
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 21:10 schreef shiznuts het volgende:
Indien toestemming wil ik 'em er zelf wel neerzetten. ;) Maar ze zit zelf natuurlijk nog in de 48hr om de post te editten. :Y

[ code verwijderd ]

:* ziet er goed uit :)
O+
  zondag 19 juni 2011 @ 22:21:43 #21
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_98390303
Grazie mille.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_98391027
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 21:04 schreef dockx het volgende:
[ afbeelding ]

Benieuwd naar nieuwe OP :D

Edit: Oh hier is ie al!! *O*
Ik dacht meer aan de paraplu veranderen in een parasol...
  zondag 19 juni 2011 @ 22:43:23 #23
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98391390
Zoiets?

O+
pi_98392037
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2011 22:36 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik dacht meer aan de paraplu veranderen in een parasol...
Is dit misschien wat beter dan? En anders moet even iemand anders er naar kijken.. :)

pi_98392225
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 22:54 schreef dockx het volgende:

[..]

Is dit misschien wat beter dan? En anders moet even iemand anders er naar kijken.. :)

[ afbeelding ]
Yep, stuk vrolijker zo!
Stel hem morgen in, zit nu te prutsen op mijn foon.
  zondag 19 juni 2011 @ 23:08:35 #26
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98392736
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 22:54 schreef dockx het volgende:

[..]

Is dit misschien wat beter dan? En anders moet even iemand anders er naar kijken.. :)

[ afbeelding ]
Die is leuk! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+
pi_98393044
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 22:54 schreef dockx het volgende:

[..]

Is dit misschien wat beter dan? En anders moet even iemand anders er naar kijken.. :)

[ afbeelding ]
Je was nog iets vergeten.

pi_98393341
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:08 schreef Saisai het volgende:

[..]

Die is leuk! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die is ook tof.. :D

SPOILER: deze had ik ook nog trouwens
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
6s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:14 schreef gamezz het volgende:

[..]

Je was nog iets vergeten.

[ afbeelding ]
Aah ja inderdaad! Hoe kan ik die vergeten.. :o :N
Keuze genoeg dus.. :P
  zondag 19 juni 2011 @ 23:25:45 #29
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98393654
Ik vind het leuk hier. Het is een gemakkelijke manier om te ontsnappen aan mijn miserabele leven op zolder om daarnaast toch nog mensen blij maken met mn skills.
Dit geeft mij de kracht door te gaan met mijn leven. :)
O+
pi_98393771
Even wat meer contour aan de pic gegeven en de snorharen verbeterd.



Met z'n allen maken we een perfecte UI.
pi_98394175
quote:
10s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:28 schreef Dimens het volgende:
Even wat meer contour aan de pic gegeven en de snorharen verbeterd.

[ afbeelding ]

Met z'n allen maken we een perfecte UI.
:D ^O^
quote:
7s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:25 schreef Saisai het volgende:
Ik vind het leuk hier. Het is een gemakkelijke manier om te ontsnappen aan mijn miserabele leven op zolder om daarnaast toch nog mensen blij maken met mn skills.
Dit geeft mij de kracht door te gaan met mijn leven. :)
Oei, erg sensitief. :o
  zondag 19 juni 2011 @ 23:37:12 #32
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98394190
:P
O+
  zondag 19 juni 2011 @ 23:39:47 #33
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98394320
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:36 schreef dockx het volgende:
Oei, erg sensitief. :o
hehe, die tekst was als grapje bedoelt hoor :*
Maar sensitief ben ik wel ;)
O+
pi_98394484
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:37 schreef Saisai het volgende:
[ afbeelding ] :P
Wat is er veranderd? Betere kleuren?
  zondag 19 juni 2011 @ 23:46:56 #35
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98394618
o heb de verkeerde geupload.



en ja, de kleurtjes
O+
pi_98394629
quote:
5s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:43 schreef gamezz het volgende:

[..]

Wat is er veranderd? Betere kleuren?
Fellere kleuren van het beestje, helaas wel weer wit om het beestje. ;(
  zondag 19 juni 2011 @ 23:47:44 #37
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98394654
Dat is zn shine, je bent gewoon jaloers. :(
O+
pi_98394761
quote:
10s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:47 schreef Saisai het volgende:
Dat is zn shine, je bent gewoon jaloers. :(
Kiek em shinen.
pi_98394844
  zondag 19 juni 2011 @ 23:53:40 #40
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98394920
Haha pimpin' met zn ranja jwtz 14.gif
O+
pi_98395201
quote:
10s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:53 schreef Saisai het volgende:
Haha pimpin' met zn ranja jwtz 14.gif
Zomers genoeg zo?
  maandag 20 juni 2011 @ 00:08:44 #42
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98395620
ik vind het een winnaar
O+
pi_98396411
Heb trouwens weer een nieuw idee, nu nog uitvoeren.
  maandag 20 juni 2011 @ 00:28:14 #44
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98396506
of uitleggen
O+
pi_98396650
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:28 schreef Saisai het volgende:
of uitleggen
Jouw UI kan je trouwens ook doorlopend maken, dat hij weer terug in beginpositie gaat.
  maandag 20 juni 2011 @ 00:35:31 #46
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_98396736
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:33 schreef gamezz het volgende:

[..]

Jouw UI kan je trouwens ook doorlopend maken, dat hij weer terug in beginpositie gaat.
Ja maar zie je dan ook zo goed dat ie jeej zegt? ;(
O+
pi_98396831
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:35 schreef Saisai het volgende:

[..]

Ja maar zie je dan ook zo goed dat ie jeej zegt? ;(
Even testen:
pi_98396857
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:28 schreef Saisai het volgende:
of uitleggen
Nee uitvoeren.

pi_98396884
Die is wel koning. Over een bestaand gifje geplakt?
pi_98396902
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:39 schreef gamezz het volgende:
Die is wel koning. Over een bestaand gifje geplakt?
Zelf de achtergrond gemaakt, kan ook zo andere kleuren doen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')