abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Admin dinsdag 6 juli 2010 @ 19:45:27 #1
1 crew  Danny
Don't blink!
pi_83736019
registreer om deze reclame te verbergen
Binnen nu en ongeveer een dag zullen webicons op FOK! verdwijnen. Dit heeft een aantal redenen.

 • Webicons vormen een potentieel privacylek
  Aangezien degene die het icon host kan zien door welk ip-adres en op welk tijdstip welk topic is bekeken. Ook kan de eigenaar van het webicon zien welke browser en welk besturingssysteem gebruikt zijn, welke plugins er in je browser zitten, welke fonts er op je systeem zijn ge´nstalleerd etc. etc. Dat kan ook met plaatjes geplaatst met de img tag, maar die verschijnen niet zonder meer in elk topic waarin de user post.

 • Webicons maken FOK! trager
  - Webicons worden vaak gehost op trage servers. Dat kost tijd bij het opbouwen van de pagina.
  - Vaak staan webicons ook op verschillende domeinen. In een topic met 100 posts kan dat oplopen tot 100 extra dns-requests, wat extra vertraging oplevert.
  - Webicons zijn soms allang niet meer aanwezig op de server. Je browser probeert 'm toch te downloden. Niet alleen levert dat onnodige vertraging op, maar al die broken images maken het er niet mooier op
  - Sommige users stellen webicons in waarin complete speelfilms worden weergegeven. Die plaatjes kosten veel bandbreedte. Hoe langzamer je verbinding, hoe langer het duurt voor dergelijke pagina's zijn ingeladen.
  - Webicons zijn vaak groter dan 60x60 pixels. Je browser moet die allemaal resizen. Dat kost rekenkracht en rendertijd.

  Uploadicons waren tot nu toe voor mensen zonder betaald abonnement maximaal 10kb. Dit is opgeschroefd naar 30kb 50kb. Ook voor abonnementhouders gelden hogere limieten dan voorheen. Deze kunnen oplopen tot 150kb.

  Mocht je nu een webicon hebben ingesteld, zorg er dan zsm voor dat je je icon upload en instelt als uploadicon (dit kan in de iconmanager).

  Met deze omschakeling zal FOK! nog een stapje sneller worden en nemen we alvast een voorsprong op de nieuwe layout waaraan keihard wordt gewerkt.

  [ Bericht 0% gewijzigd door Danny op 07-07-2010 11:41:06 ]
 • Oh hi Mark!
  Zie wat ik kijk: trakt.tv
  abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')