abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_98042424
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:42 schreef Gulo het volgende:

[..]

Tja, dat is net wat je er aan uit wilt geven. Is net als met een auto kopen natuurlijk.

Je kan een bos fornuis kopen van meer dan 18.000 euro, maar daar kan je ook een hele keuken voor kopen.

Een fornuis kan je trouwens prima zelf kopen via internet zoals iemand hier al zei. Hoeveel wil je wel uitgeven voor een fornuis? Voor 2000 kan je een prima Boretti fornuis kopen lijkt me. M-system is nog een stuk goedkoper.

Waarom wil je eigenlijk sowieso een fornuis trouwens? En wat voor stijl keuken zoek je?
Ik wil een fornuis omdat ik houd van koken. Ik wil 6 pitten en een flinke oven. Een 90cm fornuis voldoet daar prima aan. Bovendien vind ik het wel mooi. Stijl is modern/greeploos maar niette veel glans, dus te veel design niet, maar wel strak. Zoals gezegd, een keuken is om in te koken en de 'kachel' is dus belangrijk, liefst oven met pyrolyse en dingen zoals spit en steen (ik gebruik dat soort dingen namelijk. Verder wil ik een composiet blad, hoge kasten (tot aan plafond oid). Verder een mooie hoge ronde kraan en een afzuigkap met roosters die in de vaatwasser kunnen. Allemaal geen heftige wensen dus. Ik hoef niet perse glas, rvs, design. Het wordt een rechte keuken in twee delen. 320 aan de ene kant, 180 aan de andere.

Ik denk dat ik voor 7000 euro klaar moet zijn incl goede apparatuur, inbouwen etc.
Whatever...
pi_98042487
PS. apparatuur moet zijn van miele, siemens, ecvt bosch.
Whatever...
pi_98042630
Ben benieuwd. Zou het knap vinden als je dat gaat redden voor dat budget.

Ik vind greeploos icm een fornuis overigens niet echt mooi, maar ieder z'n ding natuurlijk. Uit praktische overweging begrijp ik de keuze voor een fornuis wel.
pi_98042659
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 18:41 schreef Revolution-NL het volgende:
Koop nooit een keuken inc apparatuur. Je kan de apparatuur het best via internet bestellen dit scheelt echt enorm.
Wij hebben het lijstje van apparatuur vergeleken met inbouw.nl, voor 5 apparaten waren we bij de winkel 250 euro minder kwijt. Waarschijnlijk zou het via internet nog goedkoper kunnen als je alles los (bij verschillende webwinkels) zou bestellen, maar het is wel zo prettig dat het nu in 1 keer geleverd wordt.
Klussen deel 1 en 2
pi_98042794
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:22 schreef sheonlydreams86 het volgende:

[..]

Wij hebben het lijstje van apparatuur vergeleken met inbouw.nl, voor 5 apparaten waren we bij de winkel 250 euro minder kwijt. Waarschijnlijk zou het via internet nog goedkoper kunnen als je alles los (bij verschillende webwinkels) zou bestellen, maar het is wel zo prettig dat het nu in 1 keer geleverd wordt.
Vaak krijg je ook verlengde fabrieksgarantie als je alles in één keer via één handelaar afneemt.
pi_98042813
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:21 schreef Gulo het volgende:
Ben benieuwd. Zou het knap vinden als je dat gaat redden voor dat budget.

Ik vind greeploos icm een fornuis overigens niet echt mooi, maar ieder z'n ding natuurlijk. Uit praktische overweging begrijp ik de keuze voor een fornuis wel.

Iets dergelijk sis me bij de badkamer dus wél gelukt. Dus bij de keuken zet ik hier ook op in. Ik heb er wél de tijd voor. En ga gerust na een offerte een maand later terug om ezxtra kroting te eisen. We zullen zien of het lukt.
Whatever...
pi_98042936
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:25 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Iets dergelijk sis me bij de badkamer dus wél gelukt. Dus bij de keuken zet ik hier ook op in. Ik heb er wél de tijd voor. En ga gerust na een offerte een maand later terug om ezxtra kroting te eisen. We zullen zien of het lukt.
Aan welk merk greeploze keuken zat je te denken dan? En wat voor kastwerk wil je? Of je ladenkasten/apothekerskasten wil of gewoon deuren scheelt ook nogal voor de prijs natuurlijk.
pi_98043075
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik wil een fornuis omdat ik houd van koken. Ik wil 6 pitten en een flinke oven. Een 90cm fornuis voldoet daar prima aan. Bovendien vind ik het wel mooi. Stijl is modern/greeploos maar niette veel glans, dus te veel design niet, maar wel strak. Zoals gezegd, een keuken is om in te koken en de 'kachel' is dus belangrijk, liefst oven met pyrolyse en dingen zoals spit en steen (ik gebruik dat soort dingen namelijk. Verder wil ik een composiet blad, hoge kasten (tot aan plafond oid). Verder een mooie hoge ronde kraan en een afzuigkap met roosters die in de vaatwasser kunnen. Allemaal geen heftige wensen dus. Ik hoef niet perse glas, rvs, design. Het wordt een rechte keuken in twee delen. 320 aan de ene kant, 180 aan de andere.

Ik denk dat ik voor 7000 euro klaar moet zijn incl goede apparatuur, inbouwen etc.
Ik denk dat je voor het blad al snel op 2500 zit, dan heb je nog 4500 voor de keuken en apparaten... niet echt ruim.
Klussen deel 1 en 2
pi_98043264
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:31 schreef sheonlydreams86 het volgende:

[..]

Ik denk dat je voor het blad al snel op 2500 zit, dan heb je nog 4500 voor de keuken en apparaten... niet echt ruim.
Blad kan wel goedkoper. Althans, ik ga er vanuit dat het deel van 180 uit 3 inbouwkasten bestaat en het andere deel het kook/spoeldeel is. Of is dat niet de bedoeling.

Het fornuis scheelt alweer 90 cm blad en een kookplaatuitsparing natuurlijk :)
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:39:38 #61
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_98043476
quote:
4s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:08 schreef Markster het volgende:
[..]
Miele producten zijn wel erg duur om voor een hele keuken 5000 te eisen hoor. Kijk maar eens wat je voor miele los betaalt,
En dan gooien ze er nog de basiclijn in.... en niet dat die niet goed zijn, maar als je dan toch Miele hebt, dan wil je op z'n minst de lijn in het segment daarboven.

De basiclijn van Miele kopen is als een Mercedes A-klasse kopen; beetje jammer.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:41:52 #62
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_98043571
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:31 schreef sheonlydreams86 het volgende:

[..]

Ik denk dat je voor het blad al snel op 2500 zit, dan heb je nog 4500 voor de keuken en apparaten... niet echt ruim.
En het inbouwen moest ook binnen dat budget.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_98044025
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:35 schreef Gulo het volgende:

[..]

Blad kan wel goedkoper. Althans, ik ga er vanuit dat het deel van 180 uit 3 inbouwkasten bestaat en het andere deel het kook/spoeldeel is. Of is dat niet de bedoeling.

Het fornuis scheelt alweer 90 cm blad en een kookplaatuitsparing natuurlijk :)
Exact. Een fornuis is handig en als je goed rekent meestal nog voordeliger ook. Als je echt wilt koken is een fornuis gewoon erg handig en ik vind de meesten goed staan in een witte greeploze keuken met blauwgrijze en accenten.

Ik denk niet echt aan een merk, ik vind de meeste standaardspullen ok, ik hoef niet persé siematic of poggenpohl. Ik wil wel iets aan laden, maar niet enorm veel. Ik wil mijn pannen kwijt met name en bestek, de rest kan ik kastjes met deuren. Ik wil een smalle apothekerskast links naast het fornuis voor alle specerijen, gedr. kruiden, olietjes, azijnen etc. Typisch iets wat ik als extra ga proberen te regelen.
Whatever...
pi_98044195
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:41 schreef Leandra het volgende:

[..]

En het inbouwen moest ook binnen dat budget.
Yup en dat gaat wel lukken denk ik. Als je ziet wat we met die badkamer hebben kunnen afdingen moet dat nu ook lukken. Misschien wordt het allemaal iets duurder, maar dat ligt dan aan tegeltjes keuze voor een quooker achtig iets en een combi ipv een magnetron.

Ik denk trouwens in totaal 3 meter blad nodig te hebben. De overkant van de keuken krijgt een extra stuk werkblad voor mijn espressomachine, inclusief wat daarbij hoort. Koelkast komt daar ook.
Whatever...
pi_98044286
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Exact. Een fornuis is handig en als je goed rekent meestal nog voordeliger ook. Als je echt wilt koken is een fornuis gewoon erg handig en ik vind de meesten goed staan in een witte greeploze keuken met blauwgrijze en accenten.

Ik denk niet echt aan een merk, ik vind de meeste standaardspullen ok, ik hoef niet persé siematic of poggenpohl. Ik wil wel iets aan laden, maar niet enorm veel. Ik wil mijn pannen kwijt met name en bestek, de rest kan ik kastjes met deuren. Ik wil een smalle apothekerskast links naast het fornuis voor alle specerijen, gedr. kruiden, olietjes, azijnen etc. Typisch iets wat ik als extra ga proberen te regelen.
Siematic is sowieso overrated. Poggenpohl is wel gaaf, maar buiten budget uiteraard.

Maar goed, met wit en greeploos heb je volop keuze natuurlijk.

Als je budget opschroeft zou je misschien een Bulthaup B1 kunnen nemen. Dat vind ik zelf een erg mooi product, en voor een hele goede prijs.

Bulthaup is echt een topmerk, en B1 is daar de goedkope serie van. Bulthaup is echter bepaald niet bij elke keukenboer leverbaar. En de keukenboeren die Bulthaup leveren zijn meestal niet zo van de enorme kortingen.
pi_98044487
Mooi, die B1, maar ik wil geen rvs blad. Te veel poetswerk (en denk ook prijzig). Een lichthouten blad (berken oid) zou ik ook mooi vinden, maar hout is denk ik erg onderhoudsintensief.
Whatever...
pi_98044593
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
Mooi, die B1, maar ik wil geen rvs blad. Te veel poetswerk (en denk ook prijzig). Een lichthouten blad (berken oid) zou ik ook mooi vinden, maar hout is denk ik erg onderhoudsintensief.
B1 heeft standaard een blad in dezelfde kleur als de keuken, niet rvs. Je kan er echter natuurlijk ook gewoon een composiet blad opleggen.
pi_98044617
Wat moet dat bulthaup ongeveer kosten denk jij?
Whatever...
pi_98044859
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:02 schreef Spanky78 het volgende:
Wat moet dat bulthaup ongeveer kosten denk jij?
Vind ik lastig om in te schatten eerlijk gezegd. Een vriend van me heeft een B1. Kostte 12000 euro. Zijn 3 inbouwkasten en een eiland van een kleine 3 meter schat ik. (siemens apparatuur)

Erg mooie keuken. Die deurtjes zijn afgeschuind zodat je vast kan pakken en steken voor de zijkanten van het eiland uit. Zijn ook dikkere deurtjes dan normaal.

Denk wel dat het in een eiland mooier tot zijn recht komt dan in een gewone opstelling.

Dan zijn er natuurlijk genoeg greeploze merken die goedkoper zijn en ook goed.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 23:08:10 #70
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98044979
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
Mooi, die B1, maar ik wil geen rvs blad. Te veel poetswerk (en denk ook prijzig). Een lichthouten blad (berken oid) zou ik ook mooi vinden, maar hout is denk ik erg onderhoudsintensief.
Wij denken ook aan een houten aanrechtblad, gewoon mooi om te zien. Wel 6x per jaar in de olie zetten geloof ik.
pi_98045427
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:08 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Wij denken ook aan een houten aanrechtblad, gewoon mooi om te zien. Wel 6x per jaar in de olie zetten geloof ik.
Ik vind hout niets. Het is inderdaad erg onderhoudsintensief. Het werkt ook (zet uit/krimpt). Ik vind het ook geen mooie uitstraling hebben (komt waarschijnlijk omdat ik het associeer met goedkope multiplexbladen met een hout motiefje) maar dat is ook weer een kwestie van smaak natuurlijk.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 23:21:45 #72
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98045746
Hmmm, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Wij willen een beetje een landelijke keuken met een klassiek fornuis en een houten blad zou erg mooi staan, ook bij de houten vloer.

We twijfelen er nog over, het houten blad. Een no-go of gewoon doen?
pi_98046134
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:21 schreef kaasplankje het volgende:
Hmmm, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Wij willen een beetje een landelijke keuken met een klassiek fornuis en een houten blad zou erg mooi staan, ook bij de houten vloer.

We twijfelen er nog over, het houten blad. Een no-go of gewoon doen?
Bij een klassiek keuken kan ik het me iets meer voorstellen dan bij een strakke greeploze keuken.

Ik zou het nooit doen, maar als je het echt heel mooi vind en je vindt het de nadelen waard kan je het doen natuurlijk. Sommige multiplex werkbladen (met de bovenlaag in houtkleur) lijken overigens best aardig op echt hout. Dan heb je dus niet de onderhoudnadelen, en ben je nog goedkoper uit ook.

Maar ik vind steen gewoon veel mooier. Op een strakke keuken zou ik ook best een keramiek blad, of glas leggen, als het budget dat toe laat.

Houten werkbladen op landelijke keukens kunnen overigens wel mooi zijn vind ik, maar dan wel in een bepaald vorm, en niet gewoon een rechte plaat.



Blad wat op dat eiland ligt heeft wel iets.

pi_98046554
Heh, dat blad heb ik gezien. Naar mijn smaak echt gruwelijk, maar wel mooi hout, jammer van al dat brocante-freeswerk. Niets voor mij. Wel een lekker hakblok...

Ik vind 12000 eigenlijk te veel voor een keuken. Maargoed, ik heb geen eiland, die zijn erg prijzig.
Whatever...
pi_98046675
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:37 schreef Spanky78 het volgende:
Heh, dat blad heb ik gezien. Naar mijn smaak echt gruwelijk, maar wel mooi hout, jammer van al dat brocante-freeswerk. Niets voor mij. Wel een lekker hakblok...

Ik vind 12000 eigenlijk te veel voor een keuken. Maargoed, ik heb geen eiland, die zijn erg prijzig.
Het is ook niet mijn smaak hoor. Maar als je van dergelijke keukens houdt, past zo'n blad er wel mooi bij.

Waarom zouden eilanden erg prijzig zijn? Is toch gewoon kastwerk met wat platen aan de zijkant? Blad is wat duurder omdat het wat dieper is en aan de achterkant ook afgewerkt moet worden. Maar het is niet erg prijzig
pi_98046910
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:40 schreef Gulo het volgende:

[..]

Het is ook niet mijn smaak hoor. Maar als je van dergelijke keukens houdt, past zo'n blad er wel mooi bij.

Waarom zouden eilanden erg prijzig zijn? Is toch gewoon kastwerk met wat platen aan de zijkant? Blad is wat duurder omdat het wat dieper is en aan de achterkant ook afgewerkt moet worden. Maar het is niet erg prijzig
het is wel prijzig omdat ik voor een eiland een muur moet doorslaan en alle leidingen verleggen... Persoonlijk voor mij is het duur. Bovendien zijn eilanden trendy, dus duurder dan een rechte keuken.
Whatever...
  zaterdag 11 juni 2011 @ 23:48:45 #77
297443 Knavia
Enjoying the ride
pi_98047076
Ik heb een jaar geleden een nieuwe keuken moeten kopen, en in het zelfde moeras beland waar TS zich nu in bevindt. Ik heb ervoor gekozen om niet te gaan onderhandelen. Gewoon omdat ik geen zin had om altijd het knagende gevoel te houden dat ik alsnog was opgelicht en te veel had betaald. Daarom eerst naar Ikea, Daar de ideale keuken ontworpen maar helaas ging het blad dat ik per sé wilde eruit (roestvrijstaal, maar dan natuurlijk de ikea fineer versie dus alleen flinterdun laagje). Zou ook niet meer terug in het assortiment komen. Keuken op de ikeaplanner incl. de luxe versies van hun apparatuur kwam op 8500 euro excl. montage.
Daarna, vanwege het blad, verder gaan zoeken. Uiteindelijk gekozen voor een zelfstandige zaak in Ridderkerk, Budgetplan keukens. Daar hebben ze ontwerp overgenomen, wat verbeterd in ergonomie, en met Siemens apparatuur maar minus inbouw koffiezetapparaat (tering, die dingen zijn 2000 euro plus als het niet Ikea is...). En een echt op maat gemaakt en incl. inbouwkosten en levering met kraan omdat het niet in lift paste. Totaal 14.000 excl inbouwkosten extern bedrijf (1500 ongeveer).
Is dus véél duurder uitgekomen, maar nu heb ik een merkkeuken, met A-merk apparatuur en een ontzettend gaaf écht RVS blad. Exact zoals ik het voor ogen had, Het is wel een joekel van een keuken hoor.
What the superior man seeks is in himself; what the small man seeks is in others - Confucius
  zaterdag 11 juni 2011 @ 23:50:41 #78
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98047171
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:29 schreef Gulo het volgende:

[..]

Bij een klassiek keuken kan ik het me iets meer voorstellen dan bij een strakke greeploze keuken.

Ik zou het nooit doen, maar als je het echt heel mooi vind en je vindt het de nadelen waard kan je het doen natuurlijk. Sommige multiplex werkbladen (met de bovenlaag in houtkleur) lijken overigens best aardig op echt hout. Dan heb je dus niet de onderhoudnadelen, en ben je nog goedkoper uit ook.

Maar ik vind steen gewoon veel mooier. Op een strakke keuken zou ik ook best een keramiek blad, of glas leggen, als het budget dat toe laat.

Houten werkbladen op landelijke keukens kunnen overigens wel mooi zijn vind ik, maar dan wel in een bepaald vorm, en niet gewoon een rechte plaat.

[ afbeelding ]

Blad wat op dat eiland ligt heeft wel iets.

[ afbeelding ]
Wel mooi maar niet echt onze stilo vrees ik, beetje té klassiek, wij willen een beetje er tussen in gaan zitten. Als we zo'n klassieke keuken nemen wordt 't een beetje een Frans Bauer huis vrees ik. Het is ook geen mega grote keuken ofzo.

Meer dit maar dan misschien met een houten blad, zonder sierranden.

pi_98047246
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:45 schreef Spanky78 het volgende:
Bovendien zijn eilanden trendy, dus duurder dan een rechte keuken.
Dat is niet waar. Dat zal een verkoper je misschien proberen wijs te maken, maar het is gewoon een kwestie van het extra materiaal (de zijkant) en een duurder blad.

Qua opbergruimte is een eiland qua ruimte vaak goedkoper. Als je bijvoorbeeld een recht blok van 4 meter hebt. Kan je het zelfde aan kastwerk kwijt in een eiland van 2 meter. (dan krijg je wel een vrij diep eiland, maar als je de ruimte hebt kan dat gewoon natuurlijk). Enige wat dit extra kost zijn 2 platen aan de zijkant (hoef niet eens per se, maar anders zie je aan de zijkant de naad tussen kast aan voorkant en achterkant. Die platen kosten niets natuurlijk. En 2 meter blad van 120 cm is doorgaans een stuk goedkoper dan 4 meter blad van 60 cm.

In die zin is een eiland dan goedkoper.
pi_98047369
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:50 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Wel mooi maar niet echt onze stilo vrees ik, beetje té klassiek, wij willen een beetje er tussen in gaan zitten. Als we zo'n klassieke keuken nemen wordt 't een beetje een Frans Bauer huis vrees ik. Het is ook geen mega grote keuken ofzo.

Meer dit maar dan misschien met een houten blad, zonder sierranden.

[ afbeelding ]
Haha, Frans Bauer. :) Die gaan doorgaans meer voor de vanille hoogglans deurtjes met goude knoppen volgens mij. :D

Foto die ik poste is meer klassiek en past mooi in een woonboerderij imho.
pi_98047392
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:52 schreef Gulo het volgende:

[..]

Dat is niet waar. Dat zal een verkoper je misschien proberen wijs te maken, maar het is gewoon een kwestie van het extra materiaal (de zijkant) en een duurder blad.

Qua opbergruimte is een eiland qua ruimte vaak goedkoper. Als je bijvoorbeeld een recht blok van 4 meter hebt. Kan je het zelfde aan kastwerk kwijt in een eiland van 2 meter. (dan krijg je wel een vrij diep eiland, maar als je de ruimte hebt kan dat gewoon natuurlijk). Enige wat dit extra kost zijn 2 platen aan de zijkant (hoef niet eens per se, maar anders zie je aan de zijkant de naad tussen kast aan voorkant en achterkant. Die platen kosten niets natuurlijk. En 2 meter blad van 120 cm is doorgaans een stuk goedkoper dan 4 meter blad van 60 cm.

In die zin is een eiland dan goedkoper.
Het wss een optie geweest, als we hadden besloten een kamer op te offeren. Doen we niet, dus niet genoeg breedte voor een leuk eiland.
Whatever...
  zondag 12 juni 2011 @ 00:05:33 #82
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98047891
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:54 schreef Gulo het volgende:

Haha, Frans Bauer. :) Die gaan doorgaans meer voor de vanille hoogglans deurtjes met goude knoppen volgens mij. :D

Foto die ik poste is meer klassiek en past mooi in een woonboerderij imho.
Daar heb je wel gelijk in ook :)

Ons appartement is uit 1953 en een boerderijkeuken zou niet zo mooi staan denk ik.
Nouja we hebben nog zat tijd om er over te denken.
pi_98048103
Als je een oud huis hebt dan zijn bronzen knopjes enzo wel schattig. Wij hadden ooit ook zo'n huis met kleine raampjes enz. Dan past het. Maar niets lelijker dan nieuwbouw met een eiken interieur en kassieke keuken (mijn persoonlijke mening dan eh).

Verder moet iedereen gewoon lekker kopen wat ze mooi vinden.
Whatever...
pi_98048197
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:48 schreef Knavia het volgende:
Ik heb een jaar geleden een nieuwe keuken moeten kopen, en in het zelfde moeras beland waar TS zich nu in bevindt. Ik heb ervoor gekozen om niet te gaan onderhandelen. Gewoon omdat ik geen zin had om altijd het knagende gevoel te houden dat ik alsnog was opgelicht en te veel had betaald. Daarom eerst naar Ikea, Daar de ideale keuken ontworpen maar helaas ging het blad dat ik per sé wilde eruit (roestvrijstaal, maar dan natuurlijk de ikea fineer versie dus alleen flinterdun laagje). Zou ook niet meer terug in het assortiment komen. Keuken op de ikeaplanner incl. de luxe versies van hun apparatuur kwam op 8500 euro excl. montage.
Daarna, vanwege het blad, verder gaan zoeken. Uiteindelijk gekozen voor een zelfstandige zaak in Ridderkerk, Budgetplan keukens. Daar hebben ze ontwerp overgenomen, wat verbeterd in ergonomie, en met Siemens apparatuur maar minus inbouw koffiezetapparaat (tering, die dingen zijn 2000 euro plus als het niet Ikea is...). En een echt op maat gemaakt en incl. inbouwkosten en levering met kraan omdat het niet in lift paste. Totaal 14.000 excl inbouwkosten extern bedrijf (1500 ongeveer).
Is dus véél duurder uitgekomen, maar nu heb ik een merkkeuken, met A-merk apparatuur en een ontzettend gaaf écht RVS blad. Exact zoals ik het voor ogen had, Het is wel een joekel van een keuken hoor.
Dat is wel een optie, gewoon om al die gladjakkers heen en met een echt evakman in zee gaan. Maar dat kost dus wel een hoop extra. Mijn vrouw haat die verkopers en winkels ook... ik geef er niet om, ik weet veel leuke dingen te doen van een paar duizend.
Whatever...
pi_98048527
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 00:09 schreef Spanky78 het volgende:
Als je een oud huis hebt dan zijn bronzen knopjes enzo wel schattig. Wij hadden ooit ook zo'n huis met kleine raampjes enz. Dan past het. Maar niets lelijker dan nieuwbouw met een eiken interieur en kassieke keuken (mijn persoonlijke mening dan eh).

Verder moet iedereen gewoon lekker kopen wat ze mooi vinden.
Exact.

Ik ken iemand die over een een half jaar een nieuwbouw appartement appartement opgeleverd krijgt en serieus overweegt om de hele ruimte (woon en keuken is 1 deel) vol te zetten met meubels van de keukenleverancier in de kleur, jawel, aubergine met wit hoogglans..

Zoiets:



Inderdaad. Smaken verschillen. :) Gelukkig maar.
pi_98048622
Ik vind het hout wel mooi, maar dat aubergine word ik niet warm van. Toch is dit wel smaakvol ingericht. Wedden dat je dat in een huis waar gewoon geleefd wordt nooit voor elkaar rkijgt? Ik heb bijvoorbeeld altijd een flinke tafel nodig en 1 bank pp om op te liggen :D
Whatever...
pi_98048742
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 00:21 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind het hout wel mooi, maar dat aubergine word ik niet warm van. Toch is dit wel smaakvol ingericht. Wedden dat je dat in een huis waar gewoon geleefd wordt nooit voor elkaar rkijgt? Ik heb bijvoorbeeld altijd een flinke tafel nodig en 1 bank pp om op te liggen :D
Dat aubergine matched inderdaad mooi met het hout. Maar moet je voorstellen dat het ook wit hoogglans is. Lijkt me enorm onrustig. Ik zou niet rustig een boek kunnen lezen in zo'n ruimte.

Het werkblad is overigens ook een houtkleur, maar natuurlijk ook geen echt hout. Daar zou ik eerder voor gaan dan echt hout. Veel onderhoudsvriendelijker en stukken goedkoper.
pi_98050497
Als je een beetje handig bent kun je zelf een houten blad maken, heeft mijn man ook gedaan
mdf (d8 ik) op maat gezaagd en daarop eiken balkjes gelijmd ongeveer 1 cm dik, 5 cm breed en in verschillende lengtes, in de hoeken (u-blad) visgraat verlijmt, de waterkering ook zelf gemaakt en toen afgelakt met parket lak.
Toen het blad uitgewerkt was (na ongeveer 5 jaar) opnieuw geschuurd en toen weer in de lak.
Enige onderhoud was een natte lap meer niet. Blad heeft er 16 jaar op gelegen.
pi_98055391
Wat apparatuur betreft kan je zowiezo de internet prijs vragen en zelfs van die prijs kunnen ze nog wat van af halen.
De grootste winst die ze pakken is op de kastjes daar gaat maar heel weinig van af. Apparatuur en blad daar kunnen ze wel aardig wat vanaf halen
  zondag 12 juni 2011 @ 10:25:47 #90
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98056069
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 00:21 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind het hout wel mooi, maar dat aubergine word ik niet warm van. Toch is dit wel smaakvol ingericht. Wedden dat je dat in een huis waar gewoon geleefd wordt nooit voor elkaar rkijgt? Ik heb bijvoorbeeld altijd een flinke tafel nodig en 1 bank pp om op te liggen :D
Tja, dan moet je er wel de ruimte voor hebben. Ik vind die aubergine keuken wel mooi hoor, al zou 't mijn ding ook niet zijn.

Wij hebben nu een huisje van 50m2 en dan is 2 bankstellen ook geen optie. Een eettafel wel maar daar staat de pc van mijn meisje op dus eigenlijk eten we altijd of op de bank, of in de tuin.

Ons nieuwe huis is 75m2 dus dat wordt ook niet gigantisch veel groter.
Dit is de oude keuken in ons nieuwe huis:


[ Bericht 5% gewijzigd door kaasplankje op 12-06-2011 10:31:59 ]
  zondag 12 juni 2011 @ 11:21:44 #91
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_98057176
Hallo Bruynzeel jaren 70 :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_98057418
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 10:25 schreef kaasplankje het volgende:

afbeelding ]
Wow, ziet er erg retro uit. :D Vind hem wel 'stoer' eigenlijk, matched ook mooi met de tegels. Koffiezetapparaat is uit dezelfde tijd?
  zondag 12 juni 2011 @ 12:05:07 #93
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_98058285
Mijn ouders waren het in 1972 niet eens over de kleur die de (Bruynzeel)-keuken zou moeten krijgen; de een wilde okergeel, de ander wilde de groene variant.... het werd de groene.

In 1980 verhuisden we naar een huis dat in 1971 gebouwd werd, en daar zat de okergele variant in :')

Daar hebben ze langer tegenaan gekeken, volgens mij werd die in 1997 vervangen, maar dan ook gelijk goed....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_98059560
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 20:59 schreef Gulo het volgende:

[..]

Korting % zegt niet veel. Een verkoper kan 80% korting geven als zijn beginprijs maar hoog genoeg is.

Qua fornuizen zijn er tal van goede keuzes (Smeg zou ik inderdaad niet doen), maar dat is echt een kwestie van smaak en zal je dus zelf goed moeten onderzoeken. Het is ook sterk afhankelijk van welke stijl je zoekt.

Boretti is natuurlijk een erg bekend merk (en voeren goedkopere lijn m-system). Zelf vind ik AGA ook mooi spul hebben. Falcon is overigens ook van Denardi, die ook Fratelli (wat een naam :') voeren, ziet er wel exclusief uit vind ik. Of Lacanche bijvoorbeeld, zoals gezegd keuze genoeg :)
Smeg is prima kwaliteit,maar de importeur is hard bezig de reputatie kapot te maken met hun voorliefde voor snelle handel. Boretti is minder robuust dan Smeg. Fratelli zijn conservenblikjes.
  zondag 12 juni 2011 @ 18:16:35 #95
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_98072816
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 11:33 schreef Gulo het volgende:

Wow, ziet er erg retro uit. :D Vind hem wel 'stoer' eigenlijk, matched ook mooi met de tegels. Koffiezetapparaat is uit dezelfde tijd?
Haha ja inderdaad. :') Het is wel een robuust keukentje. Volgens mij is het koffiezettertje ook uit dezelfde tijd. De sleutel hebben we nog niet, deze foto is van Funda.
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:40 schreef Fixers het volgende:

Smeg is prima kwaliteit,maar de importeur is hard bezig de reputatie kapot te maken met hun voorliefde voor snelle handel. Boretti is minder robuust dan Smeg. Fratelli zijn conservenblikjes.
Smeg lijkt me wel oké, maar is wel een flink stuk goedkoper. Ik vind ze niet zo mooi iig. Een tijdje geleden bij Het Kookpunt in Rotterdam geweest, daar hebben ze een hele winkel vol met losse fornuizen. Daar zijn we een beetje gevallen voor Falcons. Lacanche zagen we ook staan maar die zijn veel te duur ben ik bang.

Waarschijnlijk gaan we een Falcon Elan 90 aanschaffen. Echt een apart ding. Ik vond de Elise ook erg mooi, maar die is alleen in 110 en dat is te breed. Ook heeft de Elan een geëmailleerde bovenplaat bij de gaspitten en de Elise een RVS plaat. Dan is emaille wat makkelijker schoonmaken.
pi_98080742
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:56 schreef Gulo het volgende:

Als je budget opschroeft zou je misschien een Bulthaup B1 kunnen nemen. Dat vind ik zelf een erg mooi product, en voor een hele goede prijs.

Bulthaup is echt een topmerk, en B1 is daar de goedkope serie van. Bulthaup is echter bepaald niet bij elke keukenboer leverbaar. En de keukenboeren die Bulthaup leveren zijn meestal niet zo van de enorme kortingen.

Wij kregen (uit mijn hoofd) 45% korting op een B3. Het kan dus wel. Moet je wel mijn vrouw meenemen, want die onderhandelt iedereen onder de tafel, maar er kan dus ook bij Bulthaup aardig wat vanaf...
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_98081262
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:00 schreef DS4 het volgende:

[..]

Wij kregen (uit mijn hoofd) 45% korting op een B3. Het kan dus wel. Moet je wel mijn vrouw meenemen, want die onderhandelt iedereen onder de tafel, maar er kan dus ook bij Bulthaup aardig wat vanaf...
Ok. Bij welke zaak heb je deze gekocht?

Het is natuurlijk nooit helemaal helder hoeveel korting je hebt. Omdat de prijzen niet transparant zijn. Als een verkoper de vraapgrijs aan het begin enorm verhoogd kan hij ook makkelijk grotere kortingen geven. Veelal is het een sigaar uit eigen doos. Eigenlijk betaal je gewoon standaard te veel, en inderdaad de mensen die tot het uiterste kunnen onderhandelen komen met een faire prijs weg.

Ik houd hier helemaal niet van, maar that's the way it is in dit soort branches.

Mag ik trouwen vragen wat je voor je B3 betaald hebt, of is dat een impertinente vraag?
pi_98081677
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:09 schreef Gulo het volgende:

Ok. Bij welke zaak heb je deze gekocht?
Gewoon bij de Bulthaup dealer. In NL, want de Duitse tegenhanger was gewoon een klap duurder.

quote:
Het is natuurlijk nooit helemaal helder hoeveel korting je hebt. Omdat de prijzen niet transparant zijn. Als een verkoper de vraapgrijs aan het begin enorm verhoogd kan hij ook makkelijk grotere kortingen geven. Veelal is het een sigaar uit eigen doos. Eigenlijk betaal je gewoon standaard te veel, en inderdaad de mensen die tot het uiterste kunnen onderhandelen komen met een faire prijs weg.

Ik houd hier helemaal niet van, maar that's the way it is in dit soort branches.
We hebben twee dealers in NL en een dealer in Duitsland laten offreren. We hadden derhalve een uitstekend idee wat de keuken mocht kosten.

Met je eens dat het onzin is dat de prijzen van keukens zo enorm opgedreven zijn in NL om maar zoveel mogelijk korting te krijgen. Het gaat om het bedrag onder de streep.

quote:
Mag ik trouwen vragen wat je voor je B3 betaald hebt, of is dat een impertinente vraag?
Ongeveer 40K.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_98081830
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:15 schreef DS4 het volgende:
Ongeveer 40K.
Ik bedoel alleen voor het kastwerk, niet voor blad en apparatuur.
pi_98082656
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:17 schreef Gulo het volgende:

Ik bedoel alleen voor het kastwerk, niet voor blad en apparatuur.
Oei. Dat is even een lastiger vraag. Die kan ik gewoon niet beantwoorden. We hebben een totaalprijs gekregen.

Van mij mag je het weten, maar ik weet het zelf dus niet... ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_98082876
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 18:41 schreef Revolution-NL het volgende:
Koop nooit een keuken inc apparatuur. Je kan de apparatuur het best via internet bestellen dit scheelt echt enorm.
Niet onze ervaring.

Uitzondering was de Side by side van Liebherr die we in Duitsland via een webwinkel goedkoper konden krijgen. Maar alles bij 1 toko heeft ook zijn voordelen.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_98083369
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:29 schreef DS4 het volgende:

[..]

Oei. Dat is even een lastiger vraag. Die kan ik gewoon niet beantwoorden. We hebben een totaalprijs gekregen.

Van mij mag je het weten, maar ik weet het zelf dus niet... ;)
Ok, dan is je deal sowieso lastiger in te schatten omdat ik niet precies weet welke apparatuur je hebt, behalve dat het gaggenau is.

Overigens, in het topic over het huis dat je aan het bouwen bent schreef je dat je eerst een kersen keuken had en dat dit daarna eiken geworden is.

B3 heeft kersen alleen in fineer toch? Heb je nu dan de eiken fineer of massief eiken?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')