Oh nee, wacht, ik had al een recept online staan. Hiero:
Varkensvlees met komkommer
750g komkommer
2 tl zout
1,5 eetl olie
3 eetl fijngehakte knoflook
500g varkensgehakt
2 eetl fijngehakte koriander
2 eetl
lichte sojasaus2 eetl
oestersaus2 tl suiker
1/2 dl kippenbouillon
1. Schil de komkommers, halveer ze in lengte en schrap met theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in circa 2 cm dikke schijfjes. Bestrooi ze met grof zout en schep goed op. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Spoel de plakjes komkommer af onder de koude kraan en dep ze droog op keukenpapier.
2. Zet de wok op hoog vuur tot hij heet is en giet de olie erin. Roerbak de knoflook 30 seconden als de olie heel heet is en er lichte damp vanaf komt.
3. Roerbak het varkensgehakt 3 minuten.
4. Voeg de sojasaus, oestersaus, suiker en bouillon toe en roerbak nog 3 minuten.
5. Voeg tenslotte de blokjes komkommer toe en roerbak nog 5 minuten.
6. Voeg de koriander toe en schep alles in een warme schall.
Uit: Snelle Wokgerechten van Ken Hom.