abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 29 mei 2011 @ 19:02:16 #26
163650 Greys
pi_97464921
FANN, sigme zegt toch zelf dat ze iets te weinig beschutting hebben? ;) Dan gaat ze daar echt wel iets aan doen. Als je al haar topics hier in F&F doorleest weet je dat je je geen secónde druk hoeft te maken of sigme wel goed voor haar dieren zorgt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_97464986
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 19:02 schreef Greys het volgende:
FANN, sigme zegt toch zelf dat ze iets te weinig beschutting hebben? ;) Dan gaat ze daar echt wel iets aan doen. Als je al haar topics hier in F&F doorleest weet je dat je je geen secónde druk hoeft te maken of sigme wel goed voor haar dieren zorgt.
ow... jij bent er ook als de kippen bij ... :D :P

nee ik ken hele sigme niet verder maar ik geloof je op je woord, ik zal me niet meer druk maken :')
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 29 mei 2011 @ 19:05:36 #28
163650 Greys
pi_97465030
quote:
10s.gif Op zondag 29 mei 2011 19:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

ow... jij bent er ook als de kippen bij ... :D :P
Toeval, ik was net ook even lekker aan het bijlezen overal.

quote:
nee ik ken hele sigme niet verder maar ik geloof je op je woord, ik zal me niet meer druk maken :')
Leuk leesvoer :Y sigme's diergaarde deel twee
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_97465542
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:24 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bij voorkeur bij de boer, al is het maar omdat het 10x lekkerder is :9
Verder is biologische melk niet eens zo heel veel duurder, praktijkvoorbeeld: 1 Liter AH halfvolle melk is 78 cent en een liter AH biologische halfvolle melk is 88 cent.
Bij de Dirk van de Broek was de prijs zelfs lang gelijk biologische melk van een of ander onbekend merk kost daar meen ik 79 cent net als de melk van Friese Vlag. Maar ook anders valt het prijsverschil nog wel mee, zeker vergeleken met vlees.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_97467683
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 16:22 schreef Vitapientje het volgende:
Wil je echt goed bezig zijn voor dier & milieu dan eet je sowieso biologisch, vlees, groente en fruit uit Nederland. Het kost een aardige duit, maar als je bewuster boodschappen doet, hoef je niet meer geld kwijt te zijn. Tot 2 jaar geleden kocht ik nog kiloknallers en 3 halen, 2 betalen aanbiedingen. Vervolgens verdween wel ruim de helft in de prullenbak.

Zelf ben ik me hier bewust van geworden na een opleiding tot Voedingsdeskundige. Want wat een rotzooi prop je in je lijf: antibiotica, pesticiden, chemicaliën etc. En vlees heb je absoluut niet dagelijks nodig. Dus een dagje zonder is geen enkel probleem!

En wees eerlijk: dieren horen buiten of in een fijne stal. Niet met tientallen, honderden of duizenden in een stal zonder ooit buitenlucht te zien! (of af en toe alleen te mogen luchten...)
En biologische appel met schurft maakt zelf meer kankerverwekkende stoffen aan dan wij er zelf op kunnen spuiten. De boel is niet zo zwaret -wit als er vaak wordt geroepen.
Whatever...
  zondag 29 mei 2011 @ 20:14:04 #31
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97467771
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 20:12 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En biologische appel met schurft maakt zelf meer kankerverwekkende stoffen aan dan wij er zelf op kunnen spuiten. De boel is niet zo zwaret -wit als er vaak wordt geroepen.
Daarom eet ik dan ook geen appels met schurft.
pi_97478209
Als mensen met minder vlees genoegen nemen is er al een hoop opgelost. Maar dat vraagt om een mentaliteitsverandering.
Als je dan ook nog wat je eet biologisch koopt en/of bij de boer lijkt het mij al een stuk beter.
Ik ben blij dat ik toch al nooit de gewoonte had om iedere dag vlees te eten.

En wat iemand (Spanky?) al zei: als je het zelf moet slachten en weet wat dat is leer je wel m meer respect te hebben voor wat je in je mond stopt.
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
  maandag 30 mei 2011 @ 10:46:22 #33
37769 erodome
Zweefteef
pi_97488533
quote:
15s.gif Op zondag 29 mei 2011 18:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

edit:

voor paarden is het verplicht, zal voor koeien ook wel zo zijn en zo niet waarom wachten tot het
verplicht is ...

Waar moet de wei aan voldoen?

De weide moet groot genoeg zijn, zodat het paard voldoende voedsel kan vinden.
Voer het paard of de pony bij, want alleen gras is niet voldoende.
Er is beschutting van bomen of van een afdak nodig om het paard te beschermen tegen
wind en regen.
Er moet altijd vers en schoon drinkwater aanwezig zijn.
De omheining is veilig, stevig en hoog genoeg.
Het paard mag niet ontsnappen en mag zich niet verwonden.
Er moeten naast verschillende soorten grassen ook klaver en andere kruiden groeien.

http://www.dierennieuws.nl/paarden/di03014a.htm

Wat een irritant slecht stukje....

Het gemiddelde paard heeft vooral minder gras nodig, beter gezegd, heel andere grassoorten nodig dan dat heerlijke productiekoeiengras wat we hier hebben.
Bijvoeren is maar zeldzaam nodig, alleen als je echt presteerd met je paard(3 keer in de week rijden is geen presteren!) en het beste ze je ze gewoon op goede kwaliteit hooi hier in nederland.

Er zijn wel paarden die niet omvallen van het gras hier, maar gezond is het eigenlijk nooit, hoefbevangenheid, insuline resistentie, het zijn maar 2 voorbeelden van problemen die veel voorkomen door paarden op productiekoeien gras te zetten.
En nee, niet alleen te dikke paarden krijgen dat...

Grasland hier in nederland is vaal de mac donalds voor paarden.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  maandag 30 mei 2011 @ 12:39:04 #34
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_97491937
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 10:46 schreef erodome het volgende:

[..]

Wat een irritant slecht stukje....

Het gemiddelde paard heeft vooral minder gras nodig, beter gezegd, heel andere grassoorten nodig dan dat heerlijke productiekoeiengras wat we hier hebben.
Bijvoeren is maar zeldzaam nodig, alleen als je echt presteerd met je paard(3 keer in de week rijden is geen presteren!) en het beste ze je ze gewoon op goede kwaliteit hooi hier in nederland.

Er zijn wel paarden die niet omvallen van het gras hier, maar gezond is het eigenlijk nooit, hoefbevangenheid, insuline resistentie, het zijn maar 2 voorbeelden van problemen die veel voorkomen door paarden op productiekoeien gras te zetten.
En nee, niet alleen te dikke paarden krijgen dat...

Grasland hier in nederland is vaal de mac donalds voor paarden.
Die site van Fan zou ik idd niet teveel waarde aan hechten, mijn werkstukken op de basisischool hadden meer diepgang. De gegevens zijn te plat en simpel uitgedrukt, omheining hoog genoeg, hoe hoog dan? Grassen en kruiden, Sint jacobs-kruis-kruid bijvoorbeeld?

Wat betreft het gras hie in Nederland, dat is veelal een combinatie van Engels en Italiaans raaigras met enkele andere rassen hier doorheen zoals veldbeemd en straatgras. Dit is een keuze omdat het voor koeien bedoeld is. Dit is idd te snel verteerbaar voor paarden. Paarden hebben baat bij behersgras of een beperkt aanbod van voer. onze paarden lopen in een schrale wei die eigenlijk voor koeien was maar worden bijgevoerd met herfstgras (ruwer met meet structuur) Gras kan niet goed of slecht zijn, dat is afhankelijk van je diergroep.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
  maandag 30 mei 2011 @ 12:53:47 #35
37769 erodome
Zweefteef
pi_97492392
Idd zegt het vrij weinig, er is nogal een andere omheining nodig voor een springpaard dat weleens de wei uit wil gaan dan voor een shetlander, waarbij je met die shet weer op moet passen dat hij niet onder het draad door gaat omdat hij zo'n mooie dikke bos manen heeft die isoleerd ;)

En kruiden staat idd niet gelijk aan goed, er zijn ook kruiden die in kleine hoeveelheden al zeer schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor het paard.

Beperkt aanbod van voer ben ik het dan weer niet mee eens, paarden zijn gebouwd op continu voer in hun lijf hebben, ze kunnen niet goed tegen "leegstaan", daar krijg je nare dingen zoals maagzweren enzo van.

Beschutting is meer voor ons dan voor hun, mijn paarden staat 24/7 buiten, hebben een schuilstal, maar staan daar helemaal niet vaak, gewoon in de regen en kou buiten, boeit ze niets.
Alleen is schaduw wel belangerijk, oververhitting omt veel eerder voor bij paarden dan te koud staan.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  maandag 30 mei 2011 @ 13:17:03 #36
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_97493066
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:53 schreef erodome het volgende:
Idd zegt het vrij weinig, er is nogal een andere omheining nodig voor een springpaard dat weleens de wei uit wil gaan dan voor een shetlander, waarbij je met die shet weer op moet passen dat hij niet onder het draad door gaat omdat hij zo'n mooie dikke bos manen heeft die isoleerd ;)

En kruiden staat idd niet gelijk aan goed, er zijn ook kruiden die in kleine hoeveelheden al zeer schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor het paard.

Beperkt aanbod van voer ben ik het dan weer niet mee eens, paarden zijn gebouwd op continu voer in hun lijf hebben, ze kunnen niet goed tegen "leegstaan", daar krijg je nare dingen zoals maagzweren enzo van.

Beschutting is meer voor ons dan voor hun, mijn paarden staat 24/7 buiten, hebben een schuilstal, maar staan daar helemaal niet vaak, gewoon in de regen en kou buiten, boeit ze niets.
Alleen is schaduw wel belangerijk, oververhitting omt veel eerder voor bij paarden dan te koud staan.
Ik zal me even verduidelijken, er is constant voer aanwezig voor onze paarden. Ruw gras in de weide maar niet genoeg voor de volledige behoefte en daarom voeren wij herfstgras bij. Honger hebben ze nooit anders krijg je dingen zoals jij noemde.
Het belangrijkste bij elk dier is constant vers voer en water aanbieden. Doe je dit niet raakt zijn spijsvertering in de war en daar begint elk probleem mee. Duitse slogan, Essen Güt = Alles Güt

[ Bericht 0% gewijzigd door ReNero op 30-05-2011 13:17:37 (typo) ]
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
  maandag 30 mei 2011 @ 13:34:09 #37
37769 erodome
Zweefteef
pi_97493529
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 13:17 schreef ReNero het volgende:

[..]

Ik zal me even verduidelijken, er is constant voer aanwezig voor onze paarden. Ruw gras in de weide maar niet genoeg voor de volledige behoefte en daarom voeren wij herfstgras bij. Honger hebben ze nooit anders krijg je dingen zoals jij noemde.
Het belangrijkste bij elk dier is constant vers voer en water aanbieden. Doe je dit niet raakt zijn spijsvertering in de war en daar begint elk probleem mee. Duitse slogan, Essen Güt = Alles Güt
Helemaal top!

Bij paarden zijn voer en beweging erg belangerijk, groot frustratiepunt bij mij is dan ook het in de stal zetten van paarden, 3 bij 3 is de norm, het is een gruwel voor een dier wiens lichaam is gebouwd op bewegen, waar het bloed in de benen rondgepomt wordt door het hoefmechanisme, waar beweging voor nodig is.

En daarmee kom ik weer terug op consumptiedieren, kippen die in enorme hoeveelheden gehouden worden terwijl ze alleen een nette hierarchie kunnen onderhouden als er minder dan 25 kippen in een groep zitten(meer kunnen ze niet tellen zeg maar, het zorgt ervoor dat er nooit een evenwichtige hierarchie komt en dat het gedoe rondom de hierarchie nooit opgelost wordt, waardoor ze elkaar zelfs kunnen doodpikken).
Voer erin dat niet geschikt is voor kippen, maar wel voor belachelijke groei, zieke dieren als gevolg waardoor een overvloed aan antibiotica nodig is.

Varkens in kleine werphokken, waar elk varken dat werpt van nature na elke big omdraait, wat niet kan in die hokken.
Verstoorde rangorde's, verveling en ander zaken zorgen voor zwaar gestoord gedrag, mutilatie en andere meer dan nare zaken, samen met veel gevoeliger zijn voor ziektes...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_97496476
Iemand gister Vis noch Vlees gezien van de VPRO?
pi_97502548
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:39 schreef ReNero het volgende:

[..]

Die site van Fan zou ik idd niet teveel waarde aan hechten, mijn werkstukken op de basisischool hadden meer diepgang.
:') Het ging over beschutting van weidedieren ...

maarre... bedankt de complimenten over mijn topic, dat geeft de burger weer moed _O-

en ik dacht nog wel dat we ''nader tot elkander'' waren gekomen :'(

jammer, ik ga wel effe in een hoekje liggen wenen oO<
pi_97502849
quote:
10s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:') Het ging over beschutting van weidedieren ...

maarre... bedankt de complimenten over mijn topic, dat geeft de burger weer moed _O-

en ik dacht nog wel dat we ''nader tot elkander'' waren gekomen :'(

jammer, ik ga wel effe in een hoekje liggen wenen oO<
Buzz marketing voor de groene weg.
pi_97502973
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:29 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Buzz marketing voor de groene weg.
dat zijn jouw woorden heh... niet de mijne :P
pi_97502998
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

dat zijn jouw woorden heh... niet de mijne :P
Sorry ik bedoelde de inleiding van dit topic.
pi_97503638
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:29 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Buzz marketing voor de groene weg.
Bedoel je de slagerij-keten De groene weg? Ik vind dat wel prima slagers, en ik geloof ook niet dat ik hier in de omgeving andere (eko-)biologische slagers heb.
Maar ik koop líever m'n vlees rechtstreeks bij een boer. Ik snap wel dat die keurmerkerij essentieel is om beloofde waarden te garanderen, maar ik doe zelf het liefste die controle gewoon met eigen zintuigen. Daarnaast zou ik heel graag willen dat de ambachtelijke en keurslagers hier in de omgeving ook wat biologisch vlees zouden aanbieden. Supermarktvlees vind ik afstotelijk, maar een goede slagerij.. :9
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_97503938
Waar ik bij een van de slachterijen waar ik wel eens kom leerde, is dat tegenwoordig slachtvarkens "afgekeurd" kunnen worden door de grote massaslachtfabrieken.

Die hebben grote "slachtlijnen", waarbij de geleverde te slachten varkens onder andere aan "karkas-eisen" moeten voldoen. Dat betekent vrij preciese maten (lenge, gewicht). En geen afwijkingen zoals een navelbreuk. Een aangeleverde big die niet aan de maten voldoet, daarvoor krijgt de boer straf (boete). Een dier met navelbreuk wordt doorgedraaid.

Dit omdat die slachtlijnen zoveel mogelijk standaardproductie willen draaien - elk varken wordt precies gelijk behandeld. Een jaap van zoveel centimeter, een zaag van hier tot daar erdoor etc.
En bij navelbreuk willen de ingewanden nog wel eens rotzooi geven en dan staat de hele productielijn stil, dus het is goedkoper om zo'n varken weg te gooien.

Mijn slachter krijgt dus van grote varkensboeren van die wegwerpvarkens. Maar lang niet elke varkensboer heeft een slachterijtje in de buurt waar 'ie terecht kan met misbaksels. Dus verdwijnen er varkens in het riool.

En er verdwijnen steeds meer kleine slachterijen..
Bijvoorbeeld omdat het bijna niet uit kan een keurmeester te laten komen voor een handjevol dieren.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 30 mei 2011 @ 18:02:55 #45
163650 Greys
pi_97504091
quote:
5s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:51 schreef sigme het volgende:

[..]

Bedoel je de slagerij-keten De groene weg? Ik vind dat wel prima slagers, en ik geloof ook niet dat ik hier in de omgeving andere (eko-)biologische slagers heb.
Maar ik koop líever m'n vlees rechtstreeks bij een boer. Ik snap wel dat die keurmerkerij essentieel is om beloofde waarden te garanderen, maar ik doe zelf het liefste die controle gewoon met eigen zintuigen. Daarnaast zou ik heel graag willen dat de ambachtelijke en keurslagers hier in de omgeving ook wat biologisch vlees zouden aanbieden. Supermarktvlees vind ik afstotelijk, maar een goede slagerij.. :9
Dit vond ik idd (in dat andere topic) een 'interessante' post:

quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:52 schreef summer2bird het volgende:
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe ;)
Eigenlijk is het van de zotte, toch?
Mensen komen er om vragen, maar nee. Die wijzen we de deur.
Maar die mensen die er om vragen, bij de keurslager, die zijn dan toch al bereid om iets meer te betalen zou je zeggen, anders waren ze toch al linea recta de supermarkt in gehold?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 31 mei 2011 @ 19:53:12 #46
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_97553834
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:58 schreef sigme het volgende:
Waar ik bij een van de slachterijen waar ik wel eens kom leerde, is dat tegenwoordig slachtvarkens "afgekeurd" kunnen worden door de grote massaslachtfabrieken.

Die hebben grote "slachtlijnen", waarbij de geleverde te slachten varkens onder andere aan "karkas-eisen" moeten voldoen. Dat betekent vrij preciese maten (lenge, gewicht). En geen afwijkingen zoals een navelbreuk. Een aangeleverde big die niet aan de maten voldoet, daarvoor krijgt de boer straf (boete). Een dier met navelbreuk wordt doorgedraaid.

Dit omdat die slachtlijnen zoveel mogelijk standaardproductie willen draaien - elk varken wordt precies gelijk behandeld. Een jaap van zoveel centimeter, een zaag van hier tot daar erdoor etc.
En bij navelbreuk willen de ingewanden nog wel eens rotzooi geven en dan staat de hele productielijn stil, dus het is goedkoper om zo'n varken weg te gooien.

Mijn slachter krijgt dus van grote varkensboeren van die wegwerpvarkens. Maar lang niet elke varkensboer heeft een slachterijtje in de buurt waar 'ie terecht kan met misbaksels. Dus verdwijnen er varkens in het riool.

En er verdwijnen steeds meer kleine slachterijen..
Bijvoorbeeld omdat het bijna niet uit kan een keurmeester te laten komen voor een handjevol dieren.
Sad but true... elk dier dat bij de slacht wordt aangeboden hoeft niet persé gebruikt te worden. Ze worden gekeurd, gecontroleerd en dat de hele slachtlijn af. Een enkele keer zal het dier alleen worden afgemaakt en wordt deze vernietigd omdat dit dier ziek, mager, of... is. De keurmeesters houden het recht dieren af te keuren voor de slacht.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
pi_97553959
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 19:53 schreef ReNero het volgende:

[..]

Sad but true... elk dier dat bij de slacht wordt aangeboden hoeft niet persé gebruikt te worden. Ze worden gekeurd, gecontroleerd en dat de hele slachtlijn af. Een enkele keer zal het dier alleen worden afgemaakt en wordt deze vernietigd omdat dit dier ziek, mager, of... is. De keurmeesters houden het recht dieren af te keuren voor de slacht.
Dat het voor menselijke consumptie wordt afgekeurd omdat het ziek is, door een keurmeester.. prima.

Maar dit gaat niet over afkeuren door de keurmeester. Met het vlees en het dier is niks mis. Het "past" alleen niet in de gemechaniseerde slachtlijn.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  donderdag 2 juni 2011 @ 11:04:02 #48
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_97614549
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 14:54 schreef Vitapientje het volgende:
Iemand gister Vis noch Vlees gezien van de VPRO?
Ja, had hem op uitzendinggemist gekeken.

Maar zo'n tutje in een roze jurk die 'ohoh dat mag niet want dat is zieeelug voor de beestjes' zegt de hele tijd, gaat niemand vegetariër worden.

Daarom is food inc. ook een film met grote impact geweest. Gewoon zonder eerst een waardeoordeel te geven uiteenzetten wat er precies aan de hand is. Zonder schreeuwerig te zijn, en zonder conclusies op te dringen aan de kijker.
En niet beginnen met 'je mag geen vlees eten want,'. Dan haken mensen bij voorbaat al af.
pi_97617530
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:25 schreef ChipsZak. het volgende:
Trouwens, ik ben ook lid van de Wakkere Winkelaar. Misschien ook een tip voor anderen? Elke week zo in je mail waar er vegetarische & biologische producten in de aanbieding zijn.
http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.php

Ik weet dat dit niet veel met bio-industrie te maken heeft, maar wel met dierenwelzijn: ik vind het jammer dat vis vaak overgeslagen wordt als het aankomt op 'beter' eten. www.goedevis.nl
De manier van vis vangen is en blijft natuurlijk een pijnlijk iets voor vis. Je hebt daarin een punt. Vissen worden met 1000den in een net omhoog getakeld, niet alleen is dit een nare dood maar het vlees van de vis zelf word ook gebeursd. Het is niet voor niets dat top restaurants de voorkeur geven aan vissen die door hobby zee vissers gevangen worden. De vis is lekkerder omdat het niet beurs is.

Ik weet alleen niet wat diervriendelijker is... geplet worden of aan een haak de kant op gehaald worden. Daar zijn discussies over wat wel of niet pijn doet, die discussie hoeft voor mij niet gevoerd worden.

Het wildernisvlees boven in het topic is een goed advies, ik ga daar zeker eens kopen. :)
Ik zie veel vegetariers weer in het topic over het zuiveltje en kaasje, ik hoop dat tips zoals het wildvlees blijven komen. :)

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2011 12:58:54 ]
pi_97632281
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 20:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daarom eet ik dan ook geen appels met schurft.
Biologische appels zijn veel vaker door ziektes aangetast, regelmatig is dit bijna niet aan de vruchten te zien. Reken maar dat dit ongezond is. Het gaat er om dat de wereld niet zwart-wit in elkaar zit. Biologisch staat niet gelijk aan beter. Want biologisch verspilt veel grond en voer en diesel en arbeid. als je er vanuit de kant van de hongerende mensen in de wereld over denktis dat superdecadent. Nog veel decadenter dan al veel te veel vlees eten..

Het enige dat helpt is minder vlees eten. Het soort vlees dat we eten levert maar marginaal iets op.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')