#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:21 |
Raspatat heerlijk ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:24 |
De meest zuidelijk plek waar ik dit ooit gegeten heb is geloof ik Emmen. ![]() | |
Sm0keZ | woensdag 18 mei 2011 @ 11:24 |
Omdat het niet overal wordt verkocht. | |
Cyntiaa | woensdag 18 mei 2011 @ 11:25 |
In Kampen hebben we het ook ![]() | |
Sant. | woensdag 18 mei 2011 @ 11:25 |
Raspatat?? Nooit van gehoord.. | |
Adames | woensdag 18 mei 2011 @ 11:25 |
wat is het? | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:26 |
![]() | |
JohnnyKnoxville | woensdag 18 mei 2011 @ 11:26 |
Ik heb het wel eens gegeten in Elburg, toch nog weer zo'n 20 km zuidelijker! | |
Adames | woensdag 18 mei 2011 @ 11:26 |
Raspatat portie Ras-patat Ras-patat is patates frites op basis van aardappelpoeder. Ras-patat wordt gemaakt door aardappelpoeder met water te mengen. Er ontstaat dan een soort aardappelpuree. Deze puree wordt door middel van de Ras-patat- machine in de vorm van staafjes geperst. De staafjes worden per portie op dezelfde lengte afgesneden en vervolgens op de gebruikelijke wijze gefrituurd. Het resultaat is een portie patates frites met karakteristieke eigenschappen: altijd versbereid en gelijkmatig van samenstelling, maar ook wat donkerder van kleur, minder vet en iets anders van smaak dan traditionele patat. Omdat Ras-patat exact op maat kan worden gesneden, zijn de frietjes even lang. De naam Ras is ontstaan in 1953. In dat jaar verwierf het Groningse bedrijf Rixona het patent voor het drogen van aardappelen tot poeder. Dit patent was afkomstig van de Amerikaan Richard Anthony Simon Templeton. Toen Rixona het drogings-procédé aankocht, was een deel van de overeenkomst dat ook de initialen van de uitvinder gebruikt zouden worden. Ras-patat wordt verkocht in een select aantal cafetaria’s verspreid over Nederland. Producent Rixona heeft vestigingen in Warffum en Venray. Naast Ras-aardappel- poeder fabriceert Rixona aardappelgranulaten en –vlokken ten behoeve van de retail, foodservice en voedingsindustrie Ah gadver | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:27 |
Pas oordelen als je het gegeten hebt. | |
Cheiron | woensdag 18 mei 2011 @ 11:28 |
Heerlijk. Toen ik in Den Haag woonde had een snackbar het. Eerste en enige plek waar ik het ooit gegeten heb ![]() | |
Cyntiaa | woensdag 18 mei 2011 @ 11:28 |
Dat is inderdaad een klein stukje verderop! | |
VitaminWater | woensdag 18 mei 2011 @ 11:29 |
In de Randstad is het ook verkrijgbaar. Vind het ook wel lekker als afwisseling soms. Maar het klinkt wel minder als je leest hoe het wordt gemaakt. | |
JohnnyKnoxville | woensdag 18 mei 2011 @ 11:30 |
Inderdaad, dat ze staafjes gefrituurd aardappelpoeder "versbereid" noemen, is mooi eufemistisch reclamegebabbel. ![]() | |
bas-beest | woensdag 18 mei 2011 @ 11:31 |
Toch niet die ene die grenst aan de Grote Markt hè? Dat is in ieder geval de enige die ik ken die het heeft ![]() | |
Sant. | woensdag 18 mei 2011 @ 11:33 |
Als ik het eens ergens tegenkom, zal ik het proberen. Verder mag je die "verse" aardappelpoeder patat houden ![]() Ohjah, wij noemen het trouwens gewoon friet ipv patat! BAM! jonge! | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:34 |
Raspatat bewijst wel dat patat nooit friet kan heten, nooit gehoord van Rasfriet. ![]() | |
bas-beest | woensdag 18 mei 2011 @ 11:36 |
Scherp. | |
Sant. | woensdag 18 mei 2011 @ 11:37 |
Nee, wij maken geen "verse" friet van aardappelpoeder.. Knuppel.. don't start.. | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:39 |
![]() | |
EnEmA | woensdag 18 mei 2011 @ 11:40 |
in Didam kennen ze 't ook, goed te pruimen | |
Leipo666 | woensdag 18 mei 2011 @ 11:42 |
in het gooi ook bij bijna elke snackbar te verkrijgen ![]() | |
Bootje84 | woensdag 18 mei 2011 @ 11:44 |
Hier in Wateringen ook te verkrijgen ![]() | |
splendor | woensdag 18 mei 2011 @ 11:48 |
Hier kennen we steppengras. ![]() | |
tomaat52 | woensdag 18 mei 2011 @ 11:51 |
En in Westervoort kan je het ook bestellen. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 11:58 |
Nog niks van onder de rivieren. | |
ursel | woensdag 18 mei 2011 @ 12:02 |
Die verkopen alleen fiet. Belgische friet, franse friet, je weet wel. ![]() | |
honeyblack | woensdag 18 mei 2011 @ 12:03 |
schiedam heeft zowiezo ook raspatat. alleen vind het in groningen lekkerder. | |
Cyntiaa | woensdag 18 mei 2011 @ 12:07 |
Het is patat ![]() | |
Caland | woensdag 18 mei 2011 @ 12:14 |
Wel ertussen ![]() In Nijmegen ook wel eens op. | |
Zorro | woensdag 18 mei 2011 @ 12:16 |
In dit geval wel ja. Echte gefrituurde aardappels heten friet. | |
pjay | woensdag 18 mei 2011 @ 12:41 |
PIET PATAT!!! FTW!!! | |
roos85 | woensdag 18 mei 2011 @ 12:51 |
en zo is het. | |
speknek | woensdag 18 mei 2011 @ 12:53 |
De snackbar hier in de straat (Utrecht) heeft het ook, maar ik heb liever echte knisperende patat dan die melige meuk. | |
Weltschmerz | woensdag 18 mei 2011 @ 12:56 |
Omdat het niet lekker is? Ik snap niet waaarom je een aardappel zou vernielen om er dan vervolgens weer iets van te maken wat op een gesneden aardappel lijkt. Je krijgt dus eenvormigheid, ten koste van de smaak, maar waarom zou je eenvormigheid willen? Ik snap pringles ook niet, hetzelfde principe. Ik ben ook niet zo'n chipsliefhebber, maar als er nou iets is wat nog wat toevoegt aan zowel chips als friet is dat ze allemaal net even iets anders zijn, waardoor je afwisseling hebt in smaak binnen dezelfde smaak. | |
Leipo666 | woensdag 18 mei 2011 @ 13:05 |
soms heb je zin in de normale patat en soms heb je zin in raspatat soms heb je zin in chips en soms heb je zin in pringels ik zie niet hoe het een het ander uit zou sluiten. geen van beide is beter dan de ander: het smaakt totaal anders ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 18 mei 2011 @ 13:12 |
En soms wil je een klein chipje met zo'n luchtbel waar veel zout aan is aan blijven hangen, en dan weer een mooie grote dunne, soms wil je een mooie grote friet met een nog wat zachte aardappel, dan weer zo'n klein hard patatje. Ook al zou ik de meelsmaak lekker vinden, dan nog zou ik die 100% monotone smaakbeleving vervelend vinden. | |
Sjeen | woensdag 18 mei 2011 @ 13:14 |
Nee, het bewijst eerder dat patat de naam friet niet waardig is... Hier wordt het in elk geval niet verkocht. | |
Leipo666 | woensdag 18 mei 2011 @ 13:15 |
alsof je elke dag raspatat eet ![]() die enkele keer dat ik raspatat eet vind ik het heerlijk! | |
Caland | woensdag 18 mei 2011 @ 13:16 |
In Nijmegen heet het trouwens gewoon rasfriet hoor. | |
Vandaag... | woensdag 18 mei 2011 @ 13:16 |
Waarom het niet overal verkocht wordt is omdat we in sommige delen van Nederland nog smaak hebben... Goedkope aardappelpureemachinefrietpatat. | |
Sjeen | woensdag 18 mei 2011 @ 13:29 |
De grote variant is overigens wel bekend hier in het Zuiden ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 13:32 |
Totaal onvergelijkbaar. | |
FutureFairytale | woensdag 18 mei 2011 @ 13:32 |
hier in randstad ook bij de grotere cafetarias. Paar jaar geleden ooit eens geprobeerd want t scheen zo lekker te zijn...vond t niks. Aardappel smaakte naar niks en dat donkerbruine korstje maakte het alleen maar erger. Ben benieuwd naar zo'n baal steppegras, dat lijkt me lekker en ziet er leuk uit. Alleen jammergenoeg in Brabant alleen te verkrijgen ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 mei 2011 @ 13:33 |
aardappelkroketten zijn veel lekkerder, hoeven ook niet zo donker gebakken te worden. | |
Sjeen | woensdag 18 mei 2011 @ 13:42 |
Leg mij eens uit wat het verschil is tussen gefrituurde aardappelpuree staafjes en gefrituurde aardappelpuree staven ![]() | |
Leipo666 | woensdag 18 mei 2011 @ 13:42 |
smaak echt eet ze eens beide en kom dan weer terug in dit topic ![]() | |
Bosbeetle | woensdag 18 mei 2011 @ 13:43 |
Er zit wel veel verschil in raspatat, bij domino in zwolle vind ik het tot nu toe het lekkerst. | |
gianni61 | woensdag 18 mei 2011 @ 13:49 |
iets vers bereiden van een poeder kan toch niet?? maar kan me op zich wel voorstellen dat het lekker is | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 13:53 |
Bij die staven kun je nooit zo'n luchtige smaak creëren die je bij goede raspatat wel hebt. Ik merk wel dat je geen kenner bent. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 18 mei 2011 @ 14:04 |
Omdat raspatat geen gepaneerde aardappelpuree is? Twisterfries van de Burgerking is eigenlijk hetzelfde ![]() | |
Vandaag... | woensdag 18 mei 2011 @ 14:14 |
Nee idd, het is erger, het is aardappelpoeder met water. ![]() Een goede puree maak je met verse aardappels en een scheutje room en boter ![]() | |
borisz | woensdag 18 mei 2011 @ 14:15 |
Zo af en toe erg lekker ![]() | |
Sjeen | woensdag 18 mei 2011 @ 17:48 |
Prima... Ik ben overigens niet van plan om een 'kenner' te worden ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 mei 2011 @ 18:39 |
Niet zo mokken als een oud wijf dan. | |
Fogel | woensdag 18 mei 2011 @ 21:16 |
Zo'n 15 jaar geleden was er in Cuijk een cafetaria waar ze ook Raspatat hadden. Geen idee of het cafetaria nog bestaat en zo ja of ze nog steeds die meuk verkopen. Maar dit was dus om aan te geven dat het in ieder geval onder de rivieren te koop is (geweest). | |
Piger | woensdag 18 mei 2011 @ 22:12 |
Daar heb je ook precies de reden waarom het lang niet overal verkrijgbaar is. Op plekken waar mensen praten over friet gaan ze natuurlijk geen raspatat verkopen. | |
Fogel | woensdag 18 mei 2011 @ 23:06 |
Kijk eens 1 post boven je... | |
Selyn | donderdag 19 mei 2011 @ 07:12 |
Bij Hermans in Wageningen ![]() Beste snackbar van deze regio!! Hier in Ede hebben ze ook raspatat bij Goofy's Corner, maar die vind ik persoonlijk niet zo heel erg lekker. | |
Harker | vrijdag 20 mei 2011 @ 12:35 |
Hier in Zuid-Holland ook gewoon verkrijgbaar. Alleen lang niet overal. Helaas | |
Bosbeetle | vrijdag 20 mei 2011 @ 12:36 |
Wel grappig idd dat de kwaliteit van ras patat zo verschilt | |
Leipo666 | vrijdag 20 mei 2011 @ 13:11 |
sommige snacktenten frituren dan ook in erg slecht en/of oud vet, volgens mij is raspatat daaar wel erg gevoelig voor... | |
honeyblack | vrijdag 20 mei 2011 @ 16:15 |
Ik heb het idee dat er bij sommige kruiden doorheen zitten en bij andere niet | |
cindy11 | zaterdag 21 mei 2011 @ 00:49 |
Volgens mij is raspatat vrijwel overal te krijgen. Helaas vind ik het niet te vreten... 2 of 3 maal heb ik het geprobeerd,maar het blijft aardappelpuree wat gefrituurd is. Een van binnen droog en aan de buitenkant krokant jasje met ertussen een laagje olie. Al met al een melige hap met een taai buitenkantje. Dan liever eigen gemaakte patat of in het slechtste geval van die fabriekspatat....maar als ik moet kiezen tussen raspatat of helemaal niets....dan maar niets! | |
Specularium | zaterdag 21 mei 2011 @ 01:17 |
| |
Spezza19 | zaterdag 21 mei 2011 @ 21:12 |
In Zaandam en Lelystad is er ook raspatat te koop! ![]() | |
TheTh1ng | donderdag 26 mei 2011 @ 22:12 |
Waar in zaandam? ![]() Snackbar de rotonde is sinds kort gesloten... ![]() | |
Spezza19 | vrijdag 27 mei 2011 @ 13:51 |
Zaandam bij de snackbar bij Station Kogerveld! ![]() Ook snackbar de Vangrail op de Heijermansstraat heeft raspatat. ![]() | |
Leipo666 | vrijdag 27 mei 2011 @ 13:51 |
godver, nu heb ik zin om vanavond raspatat te eten ![]() | |
Spezza19 | vrijdag 27 mei 2011 @ 13:52 |
Wat houdt je tegen? ![]() | |
Leipo666 | vrijdag 27 mei 2011 @ 13:54 |
ik eet de afgelopen tijd gezonder zodat ik wat kilo's kwijt kan raken ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 mei 2011 @ 16:30 |
Geef mij maar dikke friet, knapperig van buiten, bloemig aardappelig van binnen | |
Spezza19 | zaterdag 28 mei 2011 @ 20:05 |
Als die goed zijn bereid, zijn die inderdaad erg lekker ![]() | |
kawotski | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:41 |
Volgens mij verkoopt die alleen maar raspatat , neem daar altijd de grootste en dan hoef ik een jaar geen raspatat meer. | |
pjay | donderdag 27 februari 2014 @ 17:49 |
Raspatat is nu ook verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek. De Appie hein | |
koffiemetmelkensuiker | donderdag 27 februari 2014 @ 18:34 |
Ik kan het wel waarderen op z'n tijd.![]() Met wat mayo of pindasaus erbij ![]() | |
derLudolf | vrijdag 28 februari 2014 @ 09:43 |
Rixonna valt onder Aviko. Dit alle snackbars verkopen Aviko patat dus ook geen raspatat. Bovendien is het ook een keuze van de eigenaar en dan zal het een kwestie zijn van vraag van klanten. | |
Nico987 | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:28 |
Ik heb het wel eens in Maastricht gegeten. Topic kan sluiten, want van noord, naar zuid is het dus gewoon te koop.. Alleen niet elke patatzaak verkoopt patat die dat eigenlijk niet is. | |
Red_85 | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:32 |
Dat de gebruikelijke fok! discussie pas na 20 posts op gang is gebracht, is verbazingwekkend. Vind het niet lekkerder. Geef mij maar patat van aardappel. Niet van puree. Met stoofvlees graag.
| |
#ANONIEM | vrijdag 28 februari 2014 @ 13:33 |
Ik probeerde als Groninger in Limburg eens de patat/friet discussie op gang te brengen maar ze snapten er niks van. Domme discussie is dus alleen voor internethelden. | |
Soury | vrijdag 28 februari 2014 @ 20:35 |
Ras patat kan je kopen bij de Jumbo. Tip gooi er geen zout over ![]() | |
pjay | zaterdag 1 maart 2014 @ 11:45 |
Niet erg misselijk van geworden? ![]() | |
Soury | zaterdag 1 maart 2014 @ 19:21 |
Portie heb ik weggegooid. Ik deed er zout over als "normale" patat. Het is al gezouten denk ik. Op zijn tijd is het wel lekker. ![]() | |
Wildervankstertje | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:32 |
De Supercoop hier verkoopt het ook al een tijdje, maar die diepvries raspatat is lang niet zo lekker als wat ze bij de cafetaria verkopen, smaakt heel anders. | |
pjay | zondag 2 maart 2014 @ 17:51 |
Ik denk dat het beter smaakt als de raspatat uit de oven komt, omdat het al erg vet is wanneer het uit de zak komt. ![]() | |
Isabeau | zondag 2 maart 2014 @ 17:56 |
Aantal maal 'gedwongen' om raspatat te eten omdat iemand me wilde bekeren tot de raspatatkerk. En elke keer moet ik weer zeggen dat ik het echt smerig vind. En als mensen dat dan horen dan geloven ze het niet en ja hoor....dan moet ik weer raspatat van hún snackbar proberen want dat is wèl lekker! Nee hoor, blijft dezelfde gefrituurde aardappelpuree ![]() | |
Soury | zondag 2 maart 2014 @ 19:49 |
Smaken verschillen, het is best lekker. En ik frituur het minder lang dan de verpakking zegt ![]() | |
#ANONIEM | zondag 2 maart 2014 @ 23:31 |
Ik zwoer vroeger bij raspatat maar sinds een aantal matige ervaringen ben ik maar weer overgestapt naar gewone patat. | |
Ama | maandag 3 maart 2014 @ 10:54 |
Belgische friet ![]() | |
Isabeau | maandag 3 maart 2014 @ 14:39 |
Met Belgische mayonaise ![]() | |
Nemephis | maandag 3 maart 2014 @ 14:46 |
Raspatatje pinda ![]() | |
Ama | maandag 3 maart 2014 @ 14:50 |
Nog nooit echt gehad ![]() | |
Gummiebeer | maandag 3 maart 2014 @ 16:32 |
Ranzige en te dure troep die voor patat/friet moet doorgaan. ![]() Nee, dan liever zelf patat maken van een aardappel. ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 3 maart 2014 @ 21:50 |
Ik ken het maar van één snackbar, maar vind het daar ook wat kruidiger smaken dan gewone patat. Het is best lekker vind ik. | |
klaarover | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:04 |
De trucs van Raspatat: -er zit paprikapoeder in gemengd. Kleur is donkerder en je denkt: 'hmm extra knapperig." -er zit zout doorheen gemengd. Best veel ook. -er zit MSG (e621) doorheen gemengd. Daardoor ga je watertanden. Trucs dus. Ik eet liever voedsel. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:14 |
Ik kan geen ingredienten declaratie vinden in het internet, heb jij er eentje? | |
klaarover | dinsdag 4 maart 2014 @ 12:55 |
nope, sorry! | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 13:08 |
hoe weet je dan dat er MSG en paprikapoeder doorheen zit? | |
klaarover | dinsdag 4 maart 2014 @ 15:29 |
weten, weten... je hebt gelijk ik vermoed alleen maar. Het zijn de geijkte trucs van de voedingsmiddelenindustrie EN de raspatat moet z'n oranje kleurtje ergens van krijgen EN dat watertanden (want dat doet raspatat) kan ook maar van 1 ding komen. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 15:37 |
Je roept dus maar wat | |
mytec | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:35 |
Raspatat, Joppie saus en een Eierbal dat is nog eens een goede ongezonde maaltijd. Of raspatat pinda, al moet ik zeggen dat je op sommige dagen beter geen raspatat kan eten (ligt bij mij stuk zwaarder op de maag) doe dan maar gewone friet. | |
klaarover | woensdag 5 maart 2014 @ 10:26 |
dat zeg ik, ik uit een vermoeden - weliswaar aardig onderbouwd vind je niet? | |
MaximusTG | woensdag 5 maart 2014 @ 13:18 |
Nou; ik weet niet hoor, maar als je iets stelt zoals je het hier doet, dan verwacht ik wel dat je er een plaatje van de ingrediëntenlijst bij hebt. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2016 @ 22:30 |
Ik eet het nooit meer. | |
nikky | dinsdag 10 mei 2016 @ 22:51 |
Waarom niet? Ik vond laatst bij de Jumbo de echte RASpatat in het vriesvak! Heerlijk in de airfryer ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 10 mei 2016 @ 23:05 |
Er zit wel zout in, de rest niet. Gewoon kant en klare onzin. Er staat een ingredientendeclaratie van de diepvriesraspatat gewoon online. Het is aardappelpoeder met ei, wat verdikkingsmiddelen en zout. | |
Spanky78 | dinsdag 10 mei 2016 @ 23:08 |
Nope, twisters worden gesneden uit hele aardappels. Seriously! Ze hebben naturel en met een laagje batter (met kruiden) | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2016 @ 23:34 |
Dat verkopen ze al een tijdje! Maar van de snackbar werd het mij een beetje te eentonig terwijl gewone patat per tent nog wel verschilt. Ik at/eet het ook altijd met pindasaus en die is ook lang niet overal te nassen. |