Het is patatquote:Op woensdag 18 mei 2011 11:37 schreef Sant. het volgende:
[..]
Nee, wij maken geen "verse" friet van aardappelpoeder..
Knuppel.. don't start..
In dit geval wel ja.quote:
PIET PATAT!!! FTW!!!quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:31 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Toch niet die ene die grenst aan de Grote Markt hè? Dat is in ieder geval de enige die ik ken die het heeft
en zo is het.quote:Op woensdag 18 mei 2011 12:16 schreef Zorro het volgende:
[..]
In dit geval wel ja.
Echte gefrituurde aardappels heten friet.
soms heb je zin in de normale patat en soms heb je zin in raspatatquote:Op woensdag 18 mei 2011 12:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Omdat het niet lekker is?
Ik snap niet waaarom je een aardappel zou vernielen om er dan vervolgens weer iets van te maken wat op een gesneden aardappel lijkt. Je krijgt dus eenvormigheid, ten koste van de smaak, maar waarom zou je eenvormigheid willen?
Ik snap pringles ook niet, hetzelfde principe. Ik ben ook niet zo'n chipsliefhebber, maar als er nou iets is wat nog wat toevoegt aan zowel chips als friet is dat ze allemaal net even iets anders zijn, waardoor je afwisseling hebt in smaak binnen dezelfde smaak.
En soms wil je een klein chipje met zo'n luchtbel waar veel zout aan is aan blijven hangen, en dan weer een mooie grote dunne, soms wil je een mooie grote friet met een nog wat zachte aardappel, dan weer zo'n klein hard patatje. Ook al zou ik de meelsmaak lekker vinden, dan nog zou ik die 100% monotone smaakbeleving vervelend vinden.quote:Op woensdag 18 mei 2011 13:05 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
soms heb je zin in de normale patat en soms heb je zin in raspatat
soms heb je zin in chips en soms heb je zin in pringels
ik zie niet hoe het een het ander uit zou sluiten. geen van beide is beter dan de ander: het smaakt totaal anders
Nee, het bewijst eerder dat patat de naam friet niet waardig is...quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:34 schreef MCH het volgende:
[..]
Raspatat bewijst wel dat patat nooit friet kan heten, nooit gehoord van Rasfriet.
alsof je elke dag raspatat eetquote:Op woensdag 18 mei 2011 13:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En soms wil je een klein chipje met zo'n luchtbel waar veel zout aan is aan blijven hangen, en dan weer een mooie grote dunne, soms wil je een mooie grote friet met een nog wat zachte aardappel, dan weer zo'n klein hard patatje. Ook al zou ik de meelsmaak lekker vinden, dan nog zou ik die 100% monotone smaakbeleving vervelend vinden.
Totaal onvergelijkbaar.quote:Op woensdag 18 mei 2011 13:29 schreef Sjeen het volgende:
De grote variant is overigens wel bekend hier in het Zuiden
[ afbeelding ]
aardappelkroketten zijn veel lekkerder, hoeven ook niet zo donker gebakken te worden.quote:Op woensdag 18 mei 2011 13:29 schreef Sjeen het volgende:
De grote variant is overigens wel bekend hier in het Zuiden
[ afbeelding ]
Leg mij eens uit wat het verschil is tussen gefrituurde aardappelpuree staafjes en gefrituurde aardappelpuree stavenquote:
smaakquote:Op woensdag 18 mei 2011 13:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Leg mij eens uit wat het verschil is tussen gefrituurde aardappelpuree staafjes en gefrituurde aardappelpuree staven
Er zit wel veel verschil in raspatat, bij domino in zwolle vind ik het tot nu toe het lekkerst.quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:24 schreef MCH het volgende:
De meest zuidelijk plek waar ik dit ooit gegeten heb is geloof ik Emmen.
iets vers bereiden van een poeder kan toch niet??quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:26 schreef Adames het volgende:
Raspatat
portie Ras-patat
Ras-patat is patates frites op basis van aardappelpoeder.
Ras-patat wordt gemaakt door aardappelpoeder met water te mengen. Er ontstaat dan een soort aardappelpuree. Deze puree wordt door middel van de Ras-patat- machine in de vorm van staafjes geperst. De staafjes worden per portie op dezelfde lengte afgesneden en vervolgens op de gebruikelijke wijze gefrituurd.
Het resultaat is een portie patates frites met karakteristieke eigenschappen: altijd versbereid en gelijkmatig van samenstelling, maar ook wat donkerder van kleur, minder vet en iets anders van smaak dan traditionele patat. Omdat Ras-patat exact op maat kan worden gesneden, zijn de frietjes even lang.
De naam Ras is ontstaan in 1953. In dat jaar verwierf het Groningse bedrijf Rixona het patent voor het drogen van aardappelen tot poeder. Dit patent was afkomstig van de Amerikaan Richard Anthony Simon Templeton. Toen Rixona het drogings-procédé aankocht, was een deel van de overeenkomst dat ook de initialen van de uitvinder gebruikt zouden worden.
Ras-patat wordt verkocht in een select aantal cafetaria’s verspreid over Nederland. Producent Rixona heeft vestigingen in Warffum en Venray. Naast Ras-aardappel- poeder fabriceert Rixona aardappelgranulaten en –vlokken ten behoeve van de retail, foodservice en voedingsindustrie
Ah gadver
Bij die staven kun je nooit zo'n luchtige smaak creëren die je bij goede raspatat wel hebt. Ik merk wel dat je geen kenner bent.quote:Op woensdag 18 mei 2011 13:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Leg mij eens uit wat het verschil is tussen gefrituurde aardappelpuree staafjes en gefrituurde aardappelpuree staven
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |