Omdat de grond hier duurder is dan daar.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:38 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Waarom wil je daar zo graag de Nederlandse agrarische industrie voor stilleggen?
Daar had ik nog niet over nagedacht. Nu nog dat verkopen in Groningenquote:Op woensdag 11 mei 2011 21:42 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Omdat de grond hier duurder is dan daar.
We kunnen deze grondwaarde beter benutten met intensief ruimtegebruik, daar past de argrarische sector niet bij.
Niemand wil daar heen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:44 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Daar had ik nog niet over nagedacht. Nu nog dat verkopen in Groningen
Er is geen ruimtegebrek in Nederland.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:42 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Omdat de grond hier duurder is dan daar.
We kunnen deze grondwaarde beter benutten met intensief ruimtegebruik, daar past de argrarische sector niet bij.
Liever beginnen we in de duurdere gebieden. In Brabant en de Betuwe is het ruimtegebrek een stuk nijpender. Als dit zich verplaatst naar ruraal Groningen kunnen we daar kijken of de boeren ook moeten verkassen, maar de protectionistische plaats die de argrarische sector heeft in Nederland is irrationeel. Een groot deel krijg je al weg door de subsidies aan te pakken.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:44 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Daar had ik nog niet over nagedacht. Nu nog dat verkopen in Groningen
Wel degelijk.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen ruimtegebrek in Nederland.
De intensieve druk op onze grond komt juist deels van de Landbouw. Zij voegen veel waarde toe aan grond, meer dan recreatie veelal oplevert.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:42 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Omdat de grond hier duurder is dan daar.
We kunnen deze grondwaarde beter benutten met intensief ruimtegebruik, daar past de argrarische sector niet bij.
Hoe meet je de waarde van recreatie? Aantal bezoekers per jaar maal welk bedrag?quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:55 schreef du_ke het volgende:
[..]
De intensieve druk op onze grond komt juist deels van de Landbouw. Zij voegen veel waarde toe aan grond, meer dan recreatie veelal oplevert.
Ik ga je even 'Bronbarderen':quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:55 schreef du_ke het volgende:
[..]
De intensieve druk op onze grond komt juist deels van de Landbouw. Zij voegen veel waarde toe aan grond, meer dan recreatie veelal oplevert.
Er zijn tal van mogelijkheden om wat met die grond te doen.quote:
Voor jou en GS. Er zijn veel onderzoeken over wat recreatie 'toevoegt'. Dat gaat dan om de gemiddelde uitgaven per bezoek per dag met de daarbij behorende spin-off. Aan de hand daarvan kan je een goede inschatting maken. op de schrale zandgronden van de Veluwe wint recreatie het vast maar op de vette klei in Groningen zou de landbouw dat kunnen zijn. Daarnaast kan je landschap ook meervoudig gebruiken maar dan zijn de hele intensieve vormen van landbouw niet zo praktisch.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:56 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Ik ga je even 'Bronbarderen':
Heb je daar wel een vertrouwelijke, primaire, wetenschappelijke bron voor?
Buiten dat ik het een dubieus begrip vindt - hoeveel zijn je uitgaven nu per boswandeling? - kan je ook nadenken over de moeilijkheid van taxatie van recreatiegebieden. Hoeveel hebben burgers er voor over om een bos te behouden? Hoeveel kost het een gemeente om bos te onderhouden en welke inwoners trekt een gemeente aan door goede recreatiemogelijkheden te bieden?quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:58 schreef du_ke het volgende:
[..]
Voor jou en GS. Er zijn veel onderzoeken over wat recreatie 'toevoegt'. Dat gaat dan om de gemiddelde uitgaven per bezoek per dag met de daarbij behorende spin-off. Aan de hand daarvan kan je een goede inschatting maken. op de schrale zandgronden van de Veluwe wint recreatie het vast maar op de vette klei in Groningen zou de landbouw dat kunnen zijn. Daarnaast kan je landschap ook meervoudig gebruiken maar dan zijn de hele intensieve vormen van landbouw niet zo praktisch.
Maar waarom zouden we die onteigeningsprocedures moeten gaan starten? recreatie gebieden zullen niet veel opleveren, vrije kavels voorlopig ook niet. Er staan ontzettend veel kantoorpanden leeg en kijk eens in treursteden als Almere waar onderhand hele wijken leeg staan dus voor de woningbouw is het ook niet erg rendabel. Naast dat het boeren een eeuwenoud beroep is wat een plaats zou moeten behouden in Nederland zie ik nergens een urgente reden om de huidige boerenbedrijven te elimineren. Nog steeds blijf ik voorstander voor stimulatie van biologisch verantwoord boeren en denk dat daar ook de toekomst in zit.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:58 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Er zijn tal van mogelijkheden om wat met die grond te doen.
In ieder geval scheelt het de belastingbetaler een hoop geld als er geen onteigeningsprocedures gestart hoeven te worden en boeren "natuurlijk" verdwijnen naar locaties waar de grond goedkoper is en er geen subsidies noodzakelijk zijn om een boerenbedrijf op te richten. Je kan aan vrije uitgifte van kavels denken, of aan recreatieruimte. Maar de landbouw legt, wat mij betreft, een behoorlijke druk op het grondgebruik.
Kwantitatief versus kwalitatief.quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:09 schreef Tem het volgende:
[..]
Maar waarom zouden we die onteigeningsprocedures moeten gaan starten? recreatie gebieden zullen niet veel opleveren, vrije kavels voorlopig ook niet. Er staan ontzettend veel kantoorpanden leeg en kijk eens in treursteden als Almere waar onderhand hele wijken leeg staan dus voor de woningbouw is het ook niet erg rendabel.
Ik vind het mooi dat het een oud beroep is en ik hoef het ook niet te elimineren omwille van de eliminatie, zie mijn claim dat Oost-Groningse boeren prima hun poten in de vette klei mogen houden, maar er zijn ook totaal onrendabele argrarische ondernemingen die op sublieme uitleglocaties zitten, waar een stijfkop van een boer z'n subsidie uit Europa loopt te trekken terwijl je in vergelijkbare regio's makkelijk 250k voor een semi-vrijstaande woning kunt vangen.quote:Naast dat het boeren een eeuwenoud beroep is wat een plaats zou moeten houden in Nederland zie ik nergens een urgente reden om de huidige boerenbedrijven te elimineren. Nog steeds blijf ik voorstander voor stimulatie van biologisch verantwoord boeren en denk dat daar ook de toekomst in zit.
Uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk.quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:12 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Kwantitatief versus kwalitatief.
Geef deze grond uit voor 8,- de vierkante meter in plaats van de gebruikelijke 280,- en je kan de complete argrarische sector in Nederland met gemak uitkopen.
[..]
Ik vind het mooi dat het een oud beroep is en ik hoef het ook niet te elimineren omwille van de eliminatie, zie mijn claim dat Oost-Groningse boeren prima hun poten in de vette klei mogen houden, maar er zijn ook totaal onrendabele argrarische ondernemingen die op sublieme uitleglocaties zitten, waar een stijfkop van een boer z'n subsidie uit Europa loopt te trekken terwijl je in vergelijkbare regio's makkelijk 250k voor een semi-vrijstaande woning kunt vangen.
Niet in aantal dieren, alleen in lokatie.quote:Op woensdag 11 mei 2011 20:39 schreef du_ke het volgende:
[..]
Er vindt momenteel een hele stevige schaalvergroting plaats en dat zit mij niet zo lekker.
Dat ondersteun ik ook ten vollequote:Op woensdag 11 mei 2011 22:20 schreef Tem het volgende:
[..]
Uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk.
Maar wanneer je te maken hebt met eigendom en een boer zijn eigendom niet wil verkopen zou dat zijn goed recht moeten zijn. Dat lijkt me een vrij liberaal standpunt.
Dan zijn we het volgens mij wel eensquote:Op woensdag 11 mei 2011 22:23 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Dat ondersteun ik ook ten volle
Vergelijk het met de HRA, iedereen weet dat het moet verdwijnen en dat moet op een fatsoenlijke manier gebeuren, maar iedereen moet het recht houden een woning te kopen. Boeren krijgen belachelijke landbouwsubsidies, iedereen weet dat het moet verdwijnen en ook dit op een fatsoenlijke manier, iedereen die na afschaffing van deze subsidies het hoofd nog boven water kan houden, of dat nu hartje Randstad is of Oost-Groningen, moet het blijven behouden.
Ik ga er ook vanuit.quote:
Verbieden inderdaad. Consumenten kijken niet naar het productieproces en of het product vriendelijk is voor het milieu. Waarom zou je, want je weet feitelijk nog niets met zo'n sticker. Daarbij zijn die alternatieve en milieu-vriendelijke producten nog duurder dan ze moesten zijn omdat de schaalvergroting (in logistieke zin bijvoorbeeld) nog niet optimaal is doorgevoerd.quote:Op woensdag 11 mei 2011 20:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een verbod hierop is het enige effectieve. De massa gaat toch voor de kiloknaller.
En ik ben überhaubt te lui om vlees te kopen. Van welke soort dan ook!
Waarom zou je iets verbieden wat de mensen blijkbaar willen?quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:00 schreef skrn het volgende:
[..]
Verbieden inderdaad. Consumenten kijken niet naar het productieproces en of het product vriendelijk is voor het milieu. Waarom zou je, want je weet feitelijk nog niets met zo'n sticker. Daarbij zijn die alternatieve en milieu-vriendelijke producten nog duurder dan ze moesten zijn omdat de schaalvergroting (in logistieke zin bijvoorbeeld) nog niet optimaal is doorgevoerd.
Gelukkig is men dat al flink aan het afbouwen. Daar komt wel deels wat voor terug om het landschap te behouden maar dat stelt op het totaal niet veel voor (en het helpt de recreatie als de akkerranden mooi bloeien).quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:26 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Ik ga er ook vanuit.
Wellicht dat ik het verkeerde beeld gaf door te stellen dat ik de boeren het land uit wilde.
Dat geld enkel voor de subsidieboeren
Mensen willen een heleboel, maar ze krijgen niet alles.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je iets verbieden wat de mensen blijkbaar willen?
quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:18 schreef du_ke het volgende:
[..]
Gelukkig is men dat al flink aan het afbouwen.
In Europa. De stevige subsidies op graan, suikerbieten en zetmeelaardappelen worden vanaf 2013 stevig afgebouwd of zelfs afgeschaft.quote:
Er is dus helemaal nog niets afgebouwd en men zegt alleenmaar van alles van plan te zijn.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:34 schreef du_ke het volgende:
[..]
In Europa. De stevige subsidies op graan, suikerbieten en zetmeelaardappelen worden vanaf 2013 stevig afgebouwd of zelfs afgeschaft.
De melkquota worden ieder jaar zo verruimd dat het effect van de quota verdwijnt en de subsidies op melk worden afgebouwd.
We zijn er nog niet maar de ontwikkelingen komen er wel degelijk aan.
Volgens mij zijn ze er al wel mee bezig op bepaalde gebieden.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:44 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Er is dus helemaal nog niets afgebouwd en men zegt alleenmaar van alles van plan te zijn.
Ik zou er niet al te hard oprekenen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:53 schreef du_ke het volgende:
[..]
Volgens mij zijn ze er al wel mee bezig op bepaalde gebieden.
vergroten van de melkquota en daarmee verkapte steun schrappen gebeurt gewoon al.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:54 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik zou er niet al te hard oprekenen.
Omdat de lasten van de productie van vlees niet evenredig worden gedeeld. Ik vergelijk het maar met de glastuinbouw in mijn omgeving. Veel licht 's nachts, aantasting van het landschap, en Poolse en Bulgaarse kroegen schieten als paddenstoelen uit de grond. Consumenten zien gewoon niet alles. Of willen het niet zien.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je iets verbieden wat de mensen blijkbaar willen?
Baarlijke nonsens.quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik wil toch best wel meer betalen voor vlees zonder megastal. Het gaat mij dus niet om dierenwelzijn, want dat is in zo'n megastal net zo goed.
Intensieve landbouw put de grond uit, wat de noodzaak voor (op olie gebaseerde) kunstmest doet toenemen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:55 schreef du_ke het volgende:
[..]
De intensieve druk op onze grond komt juist deels van de Landbouw. Zij voegen veel waarde toe aan grond, meer dan recreatie veelal oplevert.
Nee, Weltschmertz heeft gelijk. Op dit moment IS er juist heel veel regelgeving die de kiloknallers mede veroorzaakt. Leg de daadwerkelijke kosten van bio-industrievlees bij de producenten, dan ziet de consument dat biologisch vlees helemaal niet zo duur is. Het is namelijk gewoon wat vlees kost.quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
En nog meer regelgeving, nog meer controleurs, nog meer overhead wat uit belastinggeld betaald moet worden waardoor mensen het geld niet meer hebben om beter vlees te kiezen.Nee
Je wilt toch niet net als Volkert van der G. de boeren het land uit pesten?quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:36 schreef GSbrder het volgende:
Ik vind sperziebonen uit Nigeria, graan uit Oekraine en paprika's uit Spanje prima te eten
Prachtig soort van Godwin.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:49 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Je wilt toch niet net als Volkert van der G. de boeren het land uit pesten?
Als we voor ons voedsel van het buitenland afhankelijk zjn en er gebeurt iets ernstigs in de wereld (de kans daarop is groot) dan verhongeren we.
Wat is er mis met het houden van koeien?quote:Op donderdag 12 mei 2011 09:46 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Prachtig soort van Godwin.![]()
Als we voedsel onafhankelijkheid willen zouden we géén vlees moeten produceren. De bio-industrie maakt van 7 eenheden voedsel 1 eenheid voedsel.
Je zou er dan ook iets anders als gras op kunnen planten he!quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:01 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Wat is er mis met het houden van koeien?
(of wou jij soms gras eten)
Als je onafhankelijk wil zijn van het buitenland moet je de bioindustrie afschaffen en vleesimporteren. Dan kunnen we onze eigen grond optimaal benutten.quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:01 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Wat is er mis met het houden van koeien?
(of wou jij soms gras eten)
quote:Op donderdag 12 mei 2011 16:19 schreef Caland het volgende:
Boeiend, als het maar op mijn bord terecht komt.
Bij C1000 !quote:
Wel je bord leegeten !!!quote:
We zijn voor heel veel producten toch al afhankelijk van het buitenland.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:49 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Je wilt toch niet net als Volkert van der G. de boeren het land uit pesten?
Als we voor ons voedsel van het buitenland afhankelijk zjn en er gebeurt iets ernstigs in de wereld (de kans daarop is groot) dan verhongeren we.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |