WOOOT IK HEB EEN FAN!!quote:Op woensdag 1 juni 2011 09:28 schreef Casos het volgende:
Ik vind het allemaal maar verwarrend. Bio-industrie is slecht, maar biologisch producten zijn prima. Hmmm.... gewoon logisch redenerend zou je verwachten dat biologische eieren uit de bio(logische)-industrie komen. Maar nee, dan moet je op zoek naar een EKO keurmerk.
Verder is het aantal links en fimpjes (voor mij) teveel, krijg er een BNW/TRU gevoel bij. Ik kom in dit topic alleen nog om de reacties van ReNero te lezen, echte praktijkervaring van een boer.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
OK, het kan altijd nog beter door gebruik te gaan maken van biologische eieren maar goed voorbeeld doet hopelijk volgen.quote:In Nederland zitten nog steeds ruim 19 miljoen kippen in de legbatterij. Een groot deel van de legbatterijeieren worden geëxporteerd. Scharrelkippen komen niet buiten, maar lopen wel los in een schuur met stro, zitstok en legnest. Vrije-uitloopeieren, Rondeeleieren en biologische eieren komen van kippen die buiten lopen.
quote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:07 schreef Evienne het volgende:
Goed nieuws voor de kip!
Johma, Mona, Lotus en Brink stappen respectievelijk in oktober, september, vóór het eind van dit jaar en volgend jaar over op scharreleieren in ál hun produkten.
[..]
OK, het kan altijd nog beter door gebruik te gaan maken van biologische eieren maar goed voorbeeld doet hopelijk volgen.
quote:Op zondag 12 juni 2011 21:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Superbacterie EHEC
Antibiotica (vlees) is de bron van alle kwaad
NaturalNews meldde al op 2 juni dat de media er totaal naast zitten met het toeschrijven van de
uitbraak met de EHEC aan komkommers. De EHEC superbacterie is namelijk familie van de
E coli bacterie die simpelweg niet kan groeien op komkommers en ander fruit.
Het kan wel eens de eerste van een serie superbacteriën zijn die bovendien resistent zijn voor het
laatste redmiddel van Big Farma: antibiotica!
Vrijwel elk rapport dat je leest in de media zitten er met de feiten rond de EHEC besmetting totaal
naast. Het gaat niet om fruit wat besmet is maar om vlees. De bacterie groeit namelijk uitsluitend
in de darmen van dieren, - en mensen – en dus niet bij groenten.
De media geven dit echter niet graag toe.
De hele agenda is er op gericht om groenten, en ook biologische groenten in een kwaad daglicht
te zetten. De vleesindustrie die nu het de rekening gepresenteerd krijgt van het ongelimiteerd
toedienen van antibiotica bij dieren wordt uit de wind gehouden.
In plaats daarvan is het een middel om het toepassen van bestraling op verse groenten er door
te drukken.
Nog steeds lezen we in de media dat men geen idee heeft waar de bacterie vandaan komt.
Het tegendeel is echter waar. Het eten van vlees is waar het gevaar schuilt.
Fabriekmatig gerunde boerderijen waar dieren onder ongezonde omstandigheden opeen gepakt
zitten en al jaren met grote hoeveelheden antibiotica op de been gehouden worden.
Al jaren wordt gewaarschuwd dat dit tot een catastrofe moet gaan leiden, welnu dit is inmiddels
een feit. De ontlasting van deze dieren wordt op grote schaal gebuikt als bemesting en viola,
groenten krijgen de schuld.
Als daarna de consumenten de ongewassen komkommers eten komt de bacterie in een warm
nest, immers velen gebruiken zelf antibiotica. Een milieu dus waar de EHEC bacterie zich
uitstekend thuis voelt om zijn destructieve werk voort te zetten.
Het E coli broertje de EHEC bacterie is dus een regelrecht antibiotica probleem!
Voedingsveiligheid is geen moeilijke wetenschap.
Als je dieren laat opgroeien in vieze onwaardige condities en ze moeten met antibiotica in leven
gehouden worden dan gaat dit vroeg of laat fout aflopen.
Eet uitsluitend vlees van een biologische boer die de regels van de natuur respecteert.
De kiloknallers zijn het grootste risco.
Bron Natural News
http://www.naturalnews.com/032590_ecoli_superbugs.html
quote:Op zondag 12 juni 2011 22:01 schreef fokthesystem het volgende:
[..]
Het jammere is (en gelukkig maar ergens ook) dat je steeds gedateerde-re 'nieuws' links post.
Alsof je uitzoekt welk nieuws moment je beter uitkomt, toen, net, actueel, en straks wellicht ehhh tja, straks...
quote:Op zondag 12 juni 2011 22:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
nee dat komt omdat ik steeds klachten kreeg over ''linkdumping'' dus probeerde ik het
zonder ''bronnen'' of linkdumping hoe ze het willen noemen, maar ik las jullie discussie
en toen dacht ik...
nou.... misschien schept dit iets meer duidelijkheid
ook niet goed dus begrijp ik![]()
Wat ik zojuist heb gepost kun je in al mijn eerdere beweringen terugvinden, zelfs in mijn
OP van De Bio-industrie en toen was er nog geen sprake van een
EHEC bacterie uitbraak of hoe je het wilt noemen.
Mensen schijnen gewoon een hekel te hebben aan ''bronnen'' of een te lange tekst.
quote:Op maandag 13 juni 2011 10:49 schreef fokthesystem het volgende:
[..]
Niks van aantrekken, trek je eigen plan, loop je eigen route. Ik sta aan jouw kant, echter wat ik dus jammer vindt is dat je niet nieuwe ontwikkelingen gebruikt om de mensen wijzer te maken, maar terug in de tijd gaat met nieuws berichten, elke nieuwe dag, een ouder bericht aanhalen, dat overtuigt niet, dat doet mensen juist denken : "die zoekt bewijzen bij de gedachten die ze heeft".
[..]
En zo is er vast in de jaren '50 in rusland ook al ehec e.d. onderzoek gedaan met verschillende conclusies en gedachten . . .
[..]
Ik niet hoor, maar als ik zie dat de aangehaalde bron van het gesettelde hoernaille is, en dan ook steeds verder terug vanaf de huidige datum, dan frons ik wel even.
quote:Op maandag 13 juni 2011 02:46 schreef Tism het volgende:
Als wij de straf kregen die wij verdienen voor de manier waarop wij voedsel produceren dan huh!?..omfg..dan huh!??....![]()
http://brandpunt.kro.nl/s(...)w_met_midas_dekkers/
Interview met Midas Dekkers waarin hij zijn mening geeft over het nut van controles op ons voedsel om de EHEC-uitbraak in Nederland te voorkomen..
quote:Op maandag 13 juni 2011 12:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oke, jij hebt geen hekel aan lange posten dat is mooi want dan kan ik bewijzen dat ik geen
bronnen ''achteraf'' zoek, maar gewoon soms dingen niet post omdat ik dan al ZEKER weet
dat er NOG meer bagger komt![]()
![]()
dit interview met Midas Dekker zie ik voor het eerst.
[..]
Dat we ooit de rekening gepresenteerd zouden krijgen voor de manier hoe we omgaan met
ons Milieu en de Dieren dat heb ik wel al vaker gepost, maar het interesseert blijkbaar een
heleboel mensen gewoon helemaal NIKS, serieus, je kan het checken in diverse topics waar
ik heb gepost.
De Bio-industrie
Megastallen, veel nederlanders zeggen tegen te zijn
EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken
EHEC bacterie in Duitsland #3 , Nu nog meer doden en zieken
zie ook mijn post hier EHEC en de politieke 'verantwoording' voor 'levende handel'
Het enige wat gebeurd is dat het belachelijk wordt gemaakt of als niet interessant of gebagatelliseerd of zelfs boos.
Het is een mentaliteit van ''we weten het eigenlijk wel, maar we willen het eigenlijk liever
niet weten dus we doen maar gewoon of er geen probleem is''.
Dit is wat ik dacht en denk toen ik het filmpje met het interview met Midas bekeek.
Ja, er zit veel waarheid in wat Midas Dekker hier zegt, het is volkomen absurd zoals we nu met
de dieren en de natuur omgaan. Het heen en weer gesleep van dieren van het ene land naar het
andere is domweg achterlijk.
Aan de ene kant produceren wij in Nederland zo'n 3x zoveel vlees (rund, varkens en kippen) dan
we hier ooit zouden kunnen opeten dus die dat wordt geëxporteerd, maar aan de andere kant
importeren we dan weer vlees uit een ander land. Volkomen absurd dus.
Een goed voorbeeld hiervan is het rundvlees wat onder de merknaam Greenfields bij Albert Heijn verlocht wordt. http://www.ahgreenfields.nl/Husbandry.htm
Het lijkt allemaal prima, want je hebt in ieder geval vlees van dieren die een beter leven hebben
gehad dan een koe die in Nederland in een Megastal zit. De dieren worden ook niet volgespoten
met antibiotica of andere rotzooi.
Maar als je even beter nadenkt is het allemaal volkomen absurd, we produceren dus 3x zoveel
vlees dan we consumeren en zitten daardoor dus wel met een gigantisch Mestoverschot.
(stom toeval is dat op dezelfde dag de eerste berichten in de kranten verschenen over de EHEC bacterie ook dit bericht in de krant stond)
De Bio-industrie
http://www.telegraaf.nl/m(...)rburen__.html?p=17,1
Mestoorlog met oosterburen
di 24 mei 2011
Tussen ons land en Duitsland ontstaat een diplomatiek conflict over het Nederlandse mestoverschot.
Dat wordt door boeren vooral over de oostgrens geëxporteerd.
Volgens ingewijden is er sprake van een ’mestoorlog’.
---
In Den Haag reageert men gelaten.
„Het principe van vraag en aanbod geldt”, vindt een zegsman bij het departement van Economische Zaken,
Landbouw en Innovatie.
Maar dat wordt in Düsseldorf niet ontkend.
Zij willen echter de grondwaterproblemen aanpakken.
„Wij willen minder mest. Holland moet zijn problemen zelf te lijf gaan”, valt in de modestad aan
de Rijn te horen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
's avonds kwam pas het bericht over de EHEC bacterie, dus als je je door al het gezeik over
linkdumping, kritiek en boze Boeren gejammer heen kunt worstelendoor dat topic dan zie
je daar een aantal posten verderop al staan dat ik toen al dacht dat het bijna geen toeval kon
zijn en dat het best eens zo zou kunnen zijn dat er een verband zou zitten tussen die twee
berichten.
Buiten het Mestoverschot waar we dus mee blijven zitten als we zo doorgaan is het natuurlijk
ook absurd dat door die in- en export van dieren blijven vastzitten aan die gruwelijke veetransporten.
Maar goed ik begrijp wel waar Midas heen wil, maar zo gaan mensen dus geen insecten
eten.![]()
http://insecteneten.nl/new/insecteneten/assortiment.php
Ik zou er zelf niet eens aan moeten denken om eerlijk te zijn.![]()
Meelwormen om gerechten mee te maken. (gevriesdroogd) 50 gram per doos.
¤ 8,50 per doos
Sprinkhanen om gerechten mee te maken, of om in de chocolade te dippen (gevriesdroogd)
35 stuks per doosje. ¤12,50 per doos
De eerste keer dat ik hoorde dat er luizen zaten verwerkt in ''Roze Koeken'' en M&M's was mijn
eerste reactie ook ''gadverdamme"![]()
Maar inmiddels weet ik dat het gewoon gaat om Cochenille een rode kleurstof gemaakt van een
schildluizensoort (E120) en gewoon veilig niks mis mee, dus zit ik er verder niet mee en ik denk
de meeste mensen niet, dat hoop ik tenminste want de meeste mensen eten ook gewoon
allemaal rustig Roze Koeken, M&M's, Roodgekleurde Marsepein, en drinken drankjes zoals Wicky aardbei,
dit zijn dus allemaal producten waar de rode kleurstof Cochenille inzit wat is gemaakt van Schildluis.
Als je de insecten dus in een fabriek zodanig weet te verwerken tot voedsel dat het lekker is en
er niet echt een Sprinkhaan of een Kakkerlak op je bord ligt, dan zal daar vast wel een markt
voor zijn. (als we zo doorgaan hebben we trouwens niet veel keus meer straks)
Dit is bijvoorbeeld een schildluis en als je het zo op je bordje krijgt...
Is toch heel anders dan dat je het zo krijgt aangeboden...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb er nooit voor gepleit om GEEN vlees meer te eten, ook al ben ik daar diverse malen
van beschuldigd, wel heb ik gepleit om MINDER vlees te eten en als je dan vlees eet in
ieder geval Biologisch, omdat er domweg verder geen alternatieve zijn.
Ja oké een potje maden of sprinkhanen dus, maar dat gaat niet werken bij de meeste mensen
denk ik, (zelfs niet bij mij)
En verder prima wat Midas daar zegt, 1 of 2 dagen vlees per week voor de mensen die
echt niet zonder kunnen en dan hebben die dieren die we dan nog ''nodig'' hebben een prima
leventje in de wei, zodat het landschap ook weer een beetje ''normaal'' wordt. (wel alleen nog even
een diervriendelijker manier vinden om te slachten, want zoals het er nu aan toe gaat in de
slachterijen is gewoon goor en dierenmishandeling)
Ook zegt Midas precies wat ik al zei en al diverse malen heb herhaalt op dit moment gaat
het puur om de centen, de rest wordt domweg ''vergeten'' of er worden smoesen verzonnen.
In ieder geval ben ik het 100 % met hem eens dat we zo gewoon niet door kunnen blijven
gaan, en dat deze EHEC bacterie ''uitbraak'' nog maar slechts een kleine waarschuwing is.
Op dit moment 35 mensen dood en 3.000 mensen ziek
http://www.volkskrant.nl/(...)00-mensen-ziek.dhtml
hoewel dit natuurlijk best zwaar balen is als je toevallig zelf bij die doden of zieken zit of iemand
van je geliefden:
Veel mensen die in Duitsland besmetting met de EHEC-bacterie overleefden, zullen de rest van
hun leven kampen met de gevolgen. Ongeveer 100 mensen hebben zulke zware schade aan hun
nieren dat ze een transplantatie nodig hebben of dialyse.
Maar als het hierbij blijft, weet ik zeker dat het straks weer heel snel vergeten zal zijn,
net als alle andere ''waarschuwingen'' die we al hebben gekregen.
Nog even en het is wachten op de mensen die gaan roepen dat dit ook allemaal maar
een Hoax was![]()
Nou dat het tropisch regenwoud wordt bedreigd door houtkap om o,a, de Bio-industrie
in stand te houden hoef ik denk ik niet meer te herhalen dat weet nu ook wel zo'n beetje
iedereen denk ik en wat de gevolgen zijn weten we ook wel allemaal ga ik vanuit,
klimaatsverandering enzo...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tropisch_regenwoud
nog een filmpje
en dan nu koffie
[ Bericht 2% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 13-06-2011 14:22:18 ]
Ik gebruik als alternatief weleens sojavlees. Ok, eerlijk is eerlijk, ik vind het niet net zo lekker als gewoon vlees. Maar als alternatief vind ik het goed te doen. Niet elke dag, maar ik wil ook niet meer elke dag vlees eten.quote:Ik heb er nooit voor gepleit om GEEN vlees meer te eten, ook al ben ik daar diverse malen
van beschuldigd, wel heb ik gepleit om MINDER vlees te eten en als je dan vlees eet in
ieder geval Biologisch, omdat er domweg verder geen alternatieve zijn.
Dat is misschien wel een goede beslissing, beter laat dan nooit denk ik dan maar.quote:Op maandag 13 juni 2011 14:43 schreef Marrije het volgende:
[..]
Ik gebruik als alternatief weleens sojavlees. Ok, eerlijk is eerlijk, ik vind het niet net zo lekker als gewoon vlees. Maar als alternatief vind ik het goed te doen. Niet elke dag, maar ik wil ook niet meer elke dag vlees eten.
Het gaat dan ook niet alleen maar om de smaak, ook niet zo zeer om de kinderen, als ik naar mijn eigen gezin kijk tenminste. t Zijn hier vooral de ouders die verzot zijn op vlees. En het gaat dus ook om het idee. Ja, klinkt misschien raar, maar het is gewenning en voor je ergens anders aan gewend bent, ben je al veel stappen verder. Ondanks de gevaren heeft het bij mij toch wel even geduurd eer ik uberhaupt een vleesloze dag wilde. En ook niet alle vleesloze dagen worden ingevuld met sojavlees, vaker niet dan wel. Maar ik opperde gewoon een alternatief, niet voor dagelijks, al vinden sommige mensen dat misschien juist wel geweldig, ook prima. Voor ons is het gewoon lekker voor af en toe.quote:Op woensdag 15 juni 2011 02:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is misschien wel een goede beslissing, beter laat dan nooit denk ik dan maar.
Ik begrijp niet zo goed waarom mensen toch bij hun dagelijkse maaltijd iets willen eten
dat er ''precies'' zo uit ziet als vlees, want zo'n nepkarbonaatje smaakt toch echt heel
anders, je kan ook gewoon een Kaassoufflé ofzoiets bij je eten serveren, de kinderen
wennen er vazelf aan.
Die filmpjes hebben hetzelfde effect als foto's van longen van een verstokte roker laten zien aan iemand die verslaafd is aan roken. Als het al wat teweeg brengt dan is het vaak van korte duur. Maar wie weet, trek je er één mee over de streep, en dat is ook mooi meegenomen.quote:Misschien lukt het je beter als je bijvoorbeeld dit filmpje bekijkt, want dat er flink wordt
gerotzooid met vlees is echt niets nieuwsook al voordat er sprake was van EHEC
maar ''ze'' doen wel erg hun best om alle gevaren verborgen te houden.
Dit is al jaaaaaaaaaren aan de gang![]()
Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, in vlees zit eigenlijk geen stof waar je aanquote:Op woensdag 15 juni 2011 10:22 schreef Marrije het volgende:
[..]
Het gaat dan ook niet alleen maar om de smaak, ook niet zo zeer om de kinderen, als ik naar mijn eigen gezin kijk tenminste. t Zijn hier vooral de ouders die verzot zijn op vlees. En het gaat dus ook om het idee. Ja, klinkt misschien raar, maar het is gewenning en voor je ergens anders aan gewend bent, ben je al veel stappen verder. Ondanks de gevaren heeft het bij mij toch wel even geduurd eer ik uberhaupt een vleesloze dag wilde. En ook niet alle vleesloze dagen worden ingevuld met sojavlees, vaker niet dan wel. Maar ik opperde gewoon een alternatief, niet voor dagelijks, al vinden sommige mensen dat misschien juist wel geweldig, ook prima. Voor ons is het gewoon lekker voor af en toe.
Ik denk dat het ergens ook wel een verslaving is Fann. Ondanks dat je weet dat het slecht kan zijn blijf je het eten omdat je het lekker vindt. Omdat het gewenning is. Een gewenning die erg lastig te vervangen is en aan vervanging heeft men dan vaak in eerste instantie behoefte omdat cold turkey voor een groep een te grote stap is. En vervanging creëer je niet alleen door variatie van andere producten. Het is best logisch dat mensen behoefte hebben aan het idee toch vlees te eten. Als je het bekijkt vanuit het oogpunt dat het een verslaving is.
[..]
Die filmpjes hebben hetzelfde effect als foto's van longen van een verstokte roker laten zien aan iemand die verslaafd is aan roken. Als het al wat teweeg brengt dan is het vaak van korte duur. Maar wie weet, trek je er één mee over de streep, en dat is ook mooi meegenomen.
Je bepleit dat mensen minder vlees moeten eten. Dat begrijp ik niet zo goed, vind het ook betuttelendquote:Op woensdag 15 juni 2011 21:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Van mij mag je alles...
ik probeerde alleen het verschil aan te tonen tussen ''verslaving'' van vlees eten en roken.
aangezien Marrije 3 kleine kinderen heeft, gaf ik dit voorbeeld.
Besef je je goed dat het niet zo door kan gaan?quote:Op woensdag 15 juni 2011 21:54 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Je bepleit dat mensen minder vlees moeten eten. Dat begrijp ik niet zo goed, vind het ook betuttelend
Goed vlees, diervriendelijk, heel prima, de hoeveelheid moeten mensen zelf weten lijkt mij.
Als je biologisch vlees gaat eten ben je duurder uit, dat is het grootste bezwaar van allequote:Op woensdag 15 juni 2011 21:54 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Je bepleit dat mensen minder vlees moeten eten. Dat begrijp ik niet zo goed, vind het ook betuttelend
Goed vlees, diervriendelijk, heel prima, de hoeveelheid moeten mensen zelf weten lijkt mij.
dat zeg ikquote:Op woensdag 15 juni 2011 21:58 schreef erodome het volgende:
[..]
Besef je je goed dat het niet zo door kan gaan?
Sinds de jaren 60 is de vleesproductie verdriedubbeld en als we zo doorgaan zal dit in de aankomende jaren nog een keer verdubbelen.
Iedereen elke dag vleeswaren en een lekkere lap vlees kan gewoon niet, nu dat dat geld voor 1/3 van de wereldbevolking is de druk op de wereld al enorm hoog erdoor, we zitten gewoon een beetje aan het eind van de capaciteit.
Het is een illusie dat dit door kan gaan zo, de gevolgen zijn echt enorm, nu al, niet alleen voor dierenwelzijn, maar voor mens, dier en aarde.
Je moet het probleem bij de bron aanpakken, er zijn simpelweg teveel mensen voor alle beschikbare resources. Als je al iets wil doen moeten regeringen in ieder geval geen fokpremies gevenquote:Op woensdag 15 juni 2011 21:58 schreef erodome het volgende:
[..]
Besef je je goed dat het niet zo door kan gaan?
Sinds de jaren 60 is de vleesproductie verdriedubbeld en als we zo doorgaan zal dit in de aankomende jaren nog een keer verdubbelen.
Iedereen elke dag vleeswaren en een lekkere lap vlees kan gewoon niet, nu dat dat geld voor 1/3 van de wereldbevolking is de druk op de wereld al enorm hoog erdoor, we zitten gewoon een beetje aan het eind van de capaciteit.
Het is een illusie dat dit door kan gaan zo, de gevolgen zijn echt enorm, nu al, niet alleen voor dierenwelzijn, maar voor mens, dier en aarde.
We hebben idd teveel mensen, maar weet echt goed dat 70% van de landbouwgronden op deze wereld wordt ingenomen voor de vleesbehoefte van 1/3 van de wereldbevolking.quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:02 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Je moet het probleem bij de bron aanpakken, er zijn simpelweg teveel mensen voor alle beschikbare resources. Als je al iets wil doen moeten regeringen in ieder geval geen fokpremies geven
Theoretisch kunnen we alle mensen ook prima voeden als je duizend andere maatregelen neemt. Om daarvoor juist de vleesproductie aan te halen vind ik dan ook grote flauwekul.quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:07 schreef erodome het volgende:
[..]
We hebben idd teveel mensen, maar weet echt goed dat 70% van de landbouwgronden op deze wereld wordt ingenomen voor de vleesbehoefte van 1/3 van de wereldbevolking.
Theoretisch kunnen we alle mensen op aarde prima voeden, als we weinig tot geen vlees eten.
Dat is alleen theorie en gaat niet gebeuren in deze wereld, maar het laat even goed zien wat voor druk de veeteelt op deze wereld zet.
En nee, dan kan er niet ineens 70% extra ingenomen worden voor menselijke consumptie, maar een stevige 50% wel.
Kom op zeg....quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:11 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Theoretisch kunnen we alle mensen ook prima voeden als je duizend andere maatregelen neemt. Om daarvoor juist de vleesproductie aan te halen vind ik dan ook grote flauwekul.
Enig idee hoeveel voer er in mensen gaat en hoeveel water die gebruiken? Enig idee hoeveel de oliewinning en verbruik van olie de aarde verpest? Enig idee wat plastic in de oceanen met het leven daar doet? Weet je bij benadering hoeveel vis er gegeten wordt door aalscholvers? Weet je hoeveel kinderen kinderarbeid verrichten voor winkelketens waar jij en ik kopen?quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:21 schreef erodome het volgende:
[..]
Kom op zeg....
Er gaat gewoon belachelijk veel voer in de beesten, nog meer water(wat niet zo vrijblijvend is als de meeste nederlanders denken), er wordt een enorme druk op het milieu gelegd met bestrijdingsmiddelen(niet elk land heeft dezelfde strenge regels als nederland), vervoer en vele andere zaken.
Ook worden mensen misbruikt, natuur verwoest, erosie, braakliggende landbouwterreinen die zo misbruikt zijn dat er in de aankomende jaren alleen nog het allersterkste onkruid op kan groeien en ga nog maar even door.
Deze industrie is de oorzaak van een heel fiks deel van wat mis is in deze wereld, direct.
En ook al kunnen we op andere manieren die bevolking ook voeden, veel meer groei in de vleessector is niet mogelijk.
Is het niet betuttelend dan om te zeggen dan ''iedereen in het westen maar maandelijks 100 euro moet schenken aan ''het arme gepeupel''quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:37 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Enig idee hoeveel voer er in mensen gaat en hoeveel water die gebruiken? Enig idee hoeveel de oliewinning en verbruik van olie de aarde verpest? Enig idee wat plastic in de oceanen met het leven daar doet? Weet je bij benadering hoeveel vis er gegeten wordt door aalscholvers? Weet je hoeveel kinderen kinderarbeid verrichten voor winkelketens waar jij en ik kopen?
Inderdaad, kom op zegHet is veel te simpel om voor een milieu- en voedselprobleem één ding uit de complete keten te pakken en je daar op te gaan fixeren (de vleeseters hebben het gedaan, de snoodaards!).
Als iedereen in het westen maandelijks 100 euro schenkt aan het arme gepeupel komt het gewoon helemaal goed en lijden ze geen honger, kan er ook nog aan natuurbeheer gedaan worden.
Bottomline, mensen moeten gewoon goed voor dieren zijn, want ze verdienen niet een door mensen aangedaan slecht leven. Maar daar houdt het bij ook mee op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |