abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 april 2011 @ 16:48:42 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_95347611
Vorige deel: Kapitein M.J. Kroon nieuwe Ridder MWO #2

Volg rechtzaak @ Twitter: http://twitter.com/SaskiaBelleman

quote:
OM eist werkstraffen tegen Marco Kroon voor wapen- en drugsbezit

De officier van justitie heeft vanochtend een werkstraf van 120 uur geëist tegen Marco Kroon voor het bezit van stroomstootwapens en cocaïnebezit. De militair, die in 2009 geridderd werd met de Militaire Willemsorde, had al bekend dat hij één zogeheten taser in zijn café bewaarde. Cocaïnebezit ontkent hij.

Als belangrijk bewijs tegen hem voerde het OM eerder aan dat er niet alleen cocaïneresten zijn gevonden in zijn auto en op zijn kleding, maar ook in zes borstharen die hij in januari 2010 aan de politie afstond. Het OM volgt de analyse van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat het drugsgebruik van Marco Kroon niet bewezen is, zo bleek vandaag tijdens de zitting in de zaak tegen Kroon die dient in Arnhem. Het OM blijft er wel bij dat Kroon drugs in zijn bezit heeft gehad.

Het NFI bleek vorig week niet meer zeker van dat Marco Kroon cocaïne en mdma (xtc) heeft gebruikt. Sporen in zijn borstharen kunnen daar ook van buitenaf in terecht zijn gekomen, zei NFI-toxicoloog Klaas Lusthof. Hij trad als deskundige op in het proces tegen de militair. Daar werd duidelijk dat het NFI eigenlijk te weinig materiaal had voor verregaande conclusies.

Mocht Kroon veroordeeld worden, dan geeft hij zijn Willemsorde terug, zei hij vorige week ter zitting. Hij kreeg de hoogste militaire decoratie voor moed en leiderschap tijdens gevechten in Uruzgan in 2006. Hij hoeft deze pas in te leveren bij een veroordeling van meer dan een jaar gevangenisstraf, of als hij oneervol ontslagen wordt. Defensie wil niet vooruitlopen op de uitspraak in deze zaak, maar hanteert in principe een zero-tolerancebeleid.
NRC
  maandag 11 april 2011 @ 16:51:47 #2
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_95347744
quote:
Advocaat Kroon: OM niet-ontvankelijk

ARNHEM - De advocaat van Marco Kroon, Geert Jan Knoops, vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk moet worden verklaard in de vervolging van zijn cliënt.

Knoops betoogde maandag voor de rechtbank in Arnhem dat Kroon wat betreft drugsbezit niet gelijk aan andere Nederlanders is behandeld. De verwijten van het OM, onder meer bezit van cocaïne, hebben volgens de raadsman betrekking op zijn privésituatie en vallen niet binnen de militaire sfeer.

Dat is van belang omdat bij Defensie een zerotolerancebeleid geldt ten aanzien van harddrugs. Militairen die daarop worden betrapt worden in principe vervolgd en bij een veroordeling ontslagen. Maar het is niet aan het OM het beleid van Defensie te handhaven, aldus Knoops.

Ook op het punt van het bezit en doorgeven van stroomstootwapens heeft het OM niet het recht Kroon te vervolgen, vindt de advocaat. Eerder was het OM namelijk bereid een transactie voor te stellen en nu eist het OM ervoor een werkstraf van 110 uur. Voor alle feiten samen eiste het OM maandag 120 uur werkstraf. (ANP)
Trouw

:?
pi_95347931
quote:
Defensie wil niet vooruitlopen op de uitspraak in deze zaak, maar hanteert in principe een zero-tolerancebeleid.
Er wordt dus al wat ruimte gezocht om een uitzondering te maken? :+
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_95362867
Werkstraffen voor een ridder MWO, laat me niet lachen.
  maandag 11 april 2011 @ 21:25:41 #5
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_95363083
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Trouw

:?
Als ik Knoops goed begrijp speelt hij een hoog spel. Ik moet het heel voorzichtig verwoorden, dus het kan zijn dat ik een uitlegfout maak, maar het komt hier op neer:
Knoops probeert Kroon te redden van de actie die Defensie hierop zal laten volgen. Want hoe dan ook: Kroon gaat voor de bijl wegens drugs binnen Defensie, en zal dus zijn baankwijtraken.
Wat Knoops probeert (denk ik) is om het OM het verwijt te maken dat ze onrechtmatig op zoek zijn gegaan naar drugsgebruik (want bij burger-gebruikers gaan ze ook niet op zoek naar recreatief gebruik), terwijl daar in het oorspronkelijke onderzoek geen sprake van was, dat ging over drugs- en wapenhandel. Dit terwijl ze wisten dat Kroon ontslagen zal worden als blijkt dat hij drugs gebruikt heeft (gehad). Als het OM onrechtmatig gehandeld heeft, dan kan Defensie dat niet gebruiken in een ontslagprocedure. Het is immers onrechtmatig verkregen bewijs.
Het is hoog spel, omdat het ook kan terugslaan: want zijn uitleg kan gezien worden als een bekentenis, en dan ligt Kroon er alsnog uit.

Daar staat tegenover dat het OM hetzelfde kunstje probeert te flikken, maar dan andersom: Zij eisen 110uur voor de stroomstootwapens, en nog eens 10 uur voor de drugs. Met slechts 10 uur beweren ze coulant te zijn, omdat het OM weet wat drugs voor Defensiemedewerkers betekent; zero-tolorance betekent echter dat ook een veroordeling van 10 uur einde carriere is. Dus ze proberen via de achterdeur alsnog zijn carriere om zeep te helpen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_95363515
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:55 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Er wordt dus al wat ruimte gezocht om een uitzondering te maken? :+
Dat zou heel zwak zijn van Defensie. Als kapt. Kroon veroordeelt wordt voor drugsgebruik dient hij ontslagen te worden. Als er een uitzondering gemaakt wordt op basis van zijn Willemsorde en zijn daden in Afghanistan opent dat de deur voor anderen. Hij zat namelijk niet alleen in Afghanistan... honderden militairen hebben daar vuurcontact gehad en hebben zich heldhaftig gedragen, geven we hen ook een uitzonderingspositie? :|W
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_95433706
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 21:22 schreef Clan het volgende:
Werkstraffen voor een ridder MWO, laat me niet lachen.
Leg me dat eens uit?
Pauperz
pi_95477164
Als je de reactie van RonaldV goed doorneemt dat begrijp je de reactie van Clan.

quote:
Daar staat tegenover dat het OM hetzelfde kunstje probeert te flikken, maar
dan andersom: Zij eisen 110uur voor de stroomstootwapens, en nog eens 10 uur
voor de drugs. Met slechts 10 uur beweren ze coulant te zijn, omdat het OM weet
wat drugs voor Defensiemedewerkers betekent; zero-tolorance betekent echter
dat ook een veroordeling van 10 uur einde carriere is. Dus ze proberen via de
achterdeur alsnog zijn carriere om zeep te helpen.


[ Bericht 77% gewijzigd door galtfactory op 14-04-2011 03:10:56 ]
  donderdag 14 april 2011 @ 17:42:36 #9
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_95499699
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Trouw

:?
dat is ook zo..

maar je wordt als militair straf EN tuchtrechterlijk bestraft.. dus door het OM wordt misschien een werkstraf opgelegd, en zullen ze de functie van Kroon niet afnemen. Het onderzoek dat bij de KL zelf loopt via de Kmar zal dit wel besluiten..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_95563106
Weet iemand iets over de onderzoeksresultaten van de Kmar?
  zaterdag 16 april 2011 @ 01:09:59 #11
211797 Esses
Splendide mendax
pi_95570680
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 17:42 schreef Pumatje het volgende:

[..]

dat is ook zo..

maar je wordt als militair straf EN tuchtrechterlijk bestraft.. dus door het OM wordt misschien een werkstraf opgelegd, en zullen ze de functie van Kroon niet afnemen. Het onderzoek dat bij de KL zelf loopt via de Kmar zal dit wel besluiten..
Nee. Bij de KL loopt geen onderzoek via de KMar, de KMar werkt namelijk niet voor de KL. Dit is intern allemaal bij de KL.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  zaterdag 16 april 2011 @ 23:39:49 #12
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_95603044
in ieder geval.. op beide manieren zul je worden bestraft..

tucht en strafrecht..

kmar doet je straf, KL doet het interne stuk.
Dat beketent ontslag eenmaal drugs in het spel zijn..

deze rechtbank legt hem misschien de werkstraf op.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_95841369
quote:
Kroon gestraft voor stroomstootwapens

ARNHEM - Militair Marco Kroon is vrijdag vrijgesproken van het bezit van cocaïne en MDMA. De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem acht niet bewezen dat de drager van de Militaire Willemsorde de drugs voorhanden heeft gehad. Wel is Kroon veroordeeld tot een boete van 750 euro en voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur voor het bezit van vier stroomstootwapens, waarvan hij er drie heeft doorgeleverd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee weken geleden 120 uur werkstraf geëist; 110 uur voor het bezit en doorgeven van de stroomstootwapens en tien uur voor het cokebezit.

Kroon ontkent in alle toonaarden dat hij ooit drugs in bezit heeft gehad of heeft gebruikt. Als verklaring voor de aanwezigheid van cocaïnesporen in zijn borstharen geeft hij dat in zijn kroeg in Den Bosch vroeger veel gasten deze drug gebruikten. Bij een verbouwing in het café zou hij met resten van de drug in aanraking kunnen zijn gekomen. Ook heeft zijn vriendin een paar keer coke gebruikt. Volgens forensisch deskundigen kan hierdoor niet worden uitgesloten dat de cocaïne van buitenaf in de haren is gekomen.
pi_95841393
mooi!
pi_95841412
^O^
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende: Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  vrijdag 22 april 2011 @ 10:02:58 #16
176916 Karrs
2007-2017
pi_95842178
^O^

Op oorlogshelden moet je zuinig zijn. Dat het OM zich nu diep gaat schamen.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_95842917
Mooi, en bij het OM mogen ze zich inderdaad wel eens achter de oren krabben.
pi_95842989
Men zou denken dat het OM na de zaak Erik O. het een en ander er toe geleerd had, maar dit schijnt niet zo te zijn. Over het algemeen stoot een ezel zich niet twee maal aan dezelfde steen. Of wel ontzettend oenig van het OM.
pi_95843658
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 april 2011 10:02 schreef Karrs het volgende:
Op oorlogshelden moet je zuinig zijn. Dat het OM zich nu diep gaat schamen.
Ga er maar vanuit dat dat niet gebeurt, dat tenenkrommende slotpleidooi van het OM zegt genoeg.
  vrijdag 22 april 2011 @ 11:05:41 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_95844078
yes :) jawel ... het is eindelijk over.
ik ga straks een biertje drinken bij vinny's.. en hem even feliciteren.
zal wel druk zijn daar
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_95845692
Maar mag hij nog bij defensie blijven werken na de veroordeling voor bezit van stroomstootwapens?

In ieder geval fijn dat deze soap is afgelopen.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_95845926
Nou opgelucht dat de kogel door de kerk is en hoor graag van vriend leo wat de eerste reacties uit het Roosendaalse kamp zijn.

@ Pumatje: werk jij dan daar in Arnhem dat je Kapitein Kroon daar kan ontmoeten? Maak ff een foto van jezelf of vandaar met deze oorlogsheld. :)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_95846531
_O_

Wat is het adres van dat café van hem? Dan stuur ik hem een gefeliciteerd-kaart 8-)

[ Bericht 19% gewijzigd door knnth op 22-04-2011 14:35:37 ]
pi_95846572
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2011 11:49 schreef waht het volgende:
Maar mag hij nog bij defensie blijven werken na de veroordeling voor bezit van stroomstootwapens?
Weet niet zeker of een voorwaardelijke straf een ontslagreden is, maar ik denk het niet.
pi_95847103
quote:
15s.gif Op vrijdag 22 april 2011 11:56 schreef rubje het volgende:
Nou opgelucht dat de kogel door de kerk is en hoor graag van vriend leo wat de eerste reacties uit het Roosendaalse kamp zijn.

@ Pumatje: werk jij dan daar in Arnhem dat je Kapitein Kroon daar kan ontmoeten? Maak ff een foto van jezelf of vandaar met deze oorlogsheld. :)
het cafe van kapitein Kroon zit in den bosch ;)
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')