Hij probeert Libi met de illegale oorlog in Irak te vergelijken. Daar was ie waarschijnlijk voor. Maar ik weet zeker dat zijn propaganda-blaadje daar voor was. En dat gebruiken ze nu als tegenargument.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:21 schreef Renaldo het volgende:
monidique die weet het wel hoor, ongelofelijk dat er op fok! potentile wereldleiders rondhangen.
Nee, die signaalwerking gaat er niet van uit. Libie was een gemakkelijk doelwit, hoe snel zullen ze Syrie aanvallen of Saoedi-Arabie of Jemen of Iran? Niet. Dat gaat gewoon niet gebeuren. En dat weet iedereen. Als je gaat dreigen, dan moet je het ook kunnen waarmaken, het Westen kan het niet waarmaken, dus de dreiging bestaat niet. Holle bluf.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:21 schreef remlof het volgende:
En er gaat natuurlijk een signaalwerking uit van die aanvallen van het westen. Dat dictators zich maar niet zomaar tegen hun eigen bevolking kunnen richten.
Ik weet het net zo als iedereen die hier post, denk ik... "Renaldo", want zie je, anderen hebben ook wensen en ideeen. Maar mijn mening is misschien wat politiek-incorrecter, ja. En ik sta er fel achter, dat is misschien wat bedreigend, en helaas lijkt het vooralsnog vrijwel volledig te gaan zoals een van de waarschijnlijke scenario's, waarvoor is gewaarschuwd. Maar verder, keep up the good posting, Renaldo.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:21 schreef Renaldo het volgende:
monidique die weet het wel hoor, ongelofelijk dat er op fok! potentile wereldleiders rondhangen.
Dat gaat absoluut niet gebeuren.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:26 schreef remlof het volgende:
Ik denk niet dat Assad nu nog zoiets uit kan halen als z'n vader in '82 deed: een hele stad uitmoorden. Dan grijpt het westen echt wel in, iig vanuit de lucht.
En probeer het nu eens met begrijpelijke logica.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Hij probeert Libi met de illegale oorlog in Irak te vergelijken. Daar was ie waarschijnlijk voor. Maar ik weet zeker dat zijn propaganda-blaadje daar voor was. En dat gebruiken ze nu als tegenargument.
Achteraf is makkelijk praten ja, dat lijkt me duidelijk. Voor jou valt alles achteraf op z'n plek. Voor militaire strategen is het vast ook geen verassing. Het kan ermee door, de situatie is niet onhoudbaar geworden.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:08 schreef Monidique het volgende:
Allemachtig, ik hoef toch niet uit te leggen dat er een verschil is tussen een zekere uitkomst en een doordacht plan? Dit lijkt mij zo'n overduidelijk punt, daar is geen discussie over.
Je bagatelliseert het leven in een dictatuur. "Nu begint de ellende pas echt."quote:Tevens: verschiet. Al met al, na een maand van oorlogvoeren tegen Libie, lijkt een van de meest waarschijnlijke scenario's inderdaad uit te komen: geen einde aan de ellende, Khaddafi aan de macht, escalatie wordt steeds waarschijnlijker.
Tja, het heeft voor mij niet echt zin om met iemand te discussiren die alle oorlogen fouten vindt en het liefst een 'leven en laten leven'-buitenlandbeleid wil voeren. Dit gaat niet alleen om Libi. De oorlog in Irak gaat niet alleen om Irak. ISAF gaat niet alleen om Afghanistan. Maar ik wil niet offtopic geraken.quote:Dit hadden ze moeten voorzien, sterker nog, landen als Duitsland, voorzagen het ook. Laat het Libie-debacle een les zijn. Maar ja, het Afghanistan-debacle had al een les moeten zijn en het Irak-debacle en het Kosovo-debacle. Het Westen lijkt niet te leren van de fouten.
Wel, dat is ook nog afwachten, he. Daar waren de opstandelingen overigens aan het winnen en Franse aanvallen hebben enigszins geholpen, maar marginaal uiteindelijk. Ik zie geen vergelijking tussen Libie en Ivoorkust, wat dat betreft.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:41 schreef remlof het volgende:
Vergeet het Cte d'Ivoire succes niet, Monidique
Serieus, ik weet niet hoe ik hier op moet reageren. Je verzint dingen ter plekke, je fantaseert meningen die ik zou hebben, uitspraken die ik gedaan zou hebben, ik weet niet hoe ik daar op moet reageren. Ik kan je alleen aanraden beter te lezen, minder te fantaseren en gewoon een serieuze discussie proberen aan te gaan, want zo kan ik er echt niets mee. Het is een beetje vals zo en daar heb ik geen zin in vandaag.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:39 schreef waht het volgende:
Achteraf is makkelijk praten ja, dat lijkt me duidelijk. Voor jou valt alles achteraf op z'n plek. (...) Je bagatelliseert het leven in een dictatuur. "Nu begint de ellende pas echt." (...) Tja, het heeft voor mij niet echt zin om met iemand te discussiren die alle oorlogen fouten vindt en het liefst een 'leven en laten leven'-buitenlandbeleid wil voeren.
Ik zie in beide gevallen een staatshoofd dat krampachtig vasthoudt aan z'n macht tegen de wil van zijn eigen volk in.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:43 schreef Monidique het volgende:
[..]
Wel, dat is ook nog afwachten, he. Daar waren de opstandelingen overigens aan het winnen en Franse aanvallen hebben enigszins geholpen, maar marginaal uiteindelijk. Ik zie geen vergelijking tussen Libie en Ivoorkust, wat dat betreft.
Ik denk dat meer Libiers Khaddafi kwijt willen dan Ivorianen Gbagbo. "Het volk" heeft namelijk voor een groot gedeelte op hem gestemd en er is daar een burgeroorlog tegen "de anderen". Je kunt niet stellen dat het een geval is van staatshoofd versus het volk. En zoiets geldt ook voor Libie, want daar heeft Khaddafi duidelijk nog genoeg steun om controle te houden over een significant gedeelte van het land, daarvoor heeft hij de steun van westerse stammen nodig.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:46 schreef remlof het volgende:
[..]
Ik zie in beide gevallen een staatshoofd dat krampachtig vasthoudt aan z'n macht tegen de wil van zijn eigen volk in.
Ach, clustermunitie wordt door andere landen ook gebruikt..quote:Op zaterdag 16 april 2011 14:06 schreef remlof het volgende:
HRW beschuldigt Ghadaffi van het gebruik van clustermunitie bij de aanvallen op Misrata: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)rmunitie-in-misrata/
Ik vind het afslachten van je eigen bevolking fouter.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:52 schreef Monidique het volgende:
Overigens, ja, ik ben van mening dat oorlog primair als iets fout moet worden gezien,
In andere gevallen moet het ook gestraft worden, behalve als clusters gebruikt worden voor het onbruikbaar maken van Ghaddafi's vliegvelden.quote:Op zaterdag 16 april 2011 14:39 schreef Augustus_Thijs het volgende:
[..]
Ach, clustermunitie wordt door andere landen ook gebruikt..
Dus waarom dat dan nu wel afgestraft moet worden en anders niet..
Hmm, en jij denkt dat zodra je hem doodschiet iedereen om hem heen begint te juichen?quote:Op zaterdag 16 april 2011 16:07 schreef Infection het volgende:
Ik vraag me af waarom Kadhafi nog niet dood is... Hij rijd ook gewoon rond in zijn SUV hangend uit het raam, en niemand die de kans neemt om hem neer te schieten?![]()
http://nos.nl/video/23321(...)jk-door-tripoli.html
dubbelganger.quote:Op zaterdag 16 april 2011 16:07 schreef Infection het volgende:
Ik vraag me af waarom Kadhafi nog niet dood is... Hij rijd ook gewoon rond in zijn SUV hangend uit het raam, en niemand die de kans neemt om hem neer te schieten?![]()
http://nos.nl/video/23321(...)jk-door-tripoli.html
Het Westen grijpt in wanneer een regering de bevolking aanvalt, niet wanneer de bevolking de regering aanvalt. (Tenzij dat een reactie is op een regering die de bevolking aanvalt)quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:29 schreef Monidique het volgende:
[..]
Dat gaat absoluut niet gebeuren.
Nog een nadeel van deze oorlog: het moedigt kansloze opstandelingen aan om toch maar aan te vallen, want het Westen komt wel te hulp. Gaat niet gebeuren, maar dat hebben we nu wel gezegd, he, dus meer onrust en strijd en doden.
Samengevat: Clusterfuck.
Stel je niet zo aan zeg, het is al lang duidelijk hoe wij van mening verschillen (en zelfs op nagenoeg elk onderwerp, hoe is het mogelijk).quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:45 schreef Monidique het volgende:
[..]
Serieus, ik weet niet hoe ik hier op moet reageren. Je verzint dingen ter plekke, je fantaseert meningen die ik zou hebben, uitspraken die ik gedaan zou hebben, ik weet niet hoe ik daar op moet reageren. Ik kan je alleen aanraden beter te lezen, minder te fantaseren en gewoon een serieuze discussie proberen aan te gaan, want zo kan ik er echt niets mee. Het is een beetje vals zo en daar heb ik geen zin in vandaag.
Ik denk dat je ze hier iets teveel eer geeft, want in feite grijpt het Westen nooit in, zeker niet als we belangen hebben in een bepaald land. Laten we alstjeblieft niet denken dat Westerse regeringen heiligen zijn, want dat is absoluut niet zo.quote:Op zaterdag 16 april 2011 17:09 schreef Ugjerke het volgende:
[..]
Het Westen grijpt in wanneer een regering de bevolking aanvalt, niet wanneer de bevolking de regering aanvalt. (Tenzij dat een reactie is op een regering die de bevolking aanvalt)
Uhmmm heb je dit nou tegen mij? Want ik snap je reactie totaal niet??!quote:Op zaterdag 16 april 2011 12:49 schreef Tevik het volgende:
[..]
Libische volk is slachtoffer van zichzelf. Daar waar de Tunesiers en de Egyptenaren niet naar wapens grepen, greep een deel van de Libiers snel naar de wapens. "Wie met het zwaard vecht, zal door het zwaard omkomen."
[..]
Want de oorlog die nu woedt is niet genoeg? Je bent geen haar beter dan Qaddafi of "al-qaida". Eens kijken of je nog zo strijdlustig bent als je buik niet gevuld is, je huis en huisraad aan gort geschoten is, en bloed en lijden je eigen huis binnendringt. Dan zul we zien of het nog allemaal zo spannend is.
[..]
Zet maar een beleid op voor wat je vanavond gaat eten.
Het is de enige effectieve oplossing voor het afzetten van een leider (dictator), wil je voorkomen dat hij of iemand van zijn nageslacht terug kan keren om de troon te claimen.quote:Op vrijdag 15 april 2011 16:52 schreef Tevik het volgende:
[..]
Mensen zoals jij zijn niet beter als Qaddafi.
Het is weldegelijk staatshoofd tegen het volk. G zelf heeft namelijk geen deel van het volk dat hem steunt. Die steun bestaat uit mensen die in de propaganda zijn getuind (of erger: ermee zijn opgevoed), en dienaren; mensen die bevoorrechte posities, macht en centen van hem krijgen. Het feit dat hij huurlingen nodig heeft om zijn strijdmacht draaiende te houden, zegt eigenlijk ook al genoeg.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:48 schreef Monidique het volgende:
[..]
Ik denk dat meer Libiers Khaddafi kwijt willen dan Ivorianen Gbagbo. "Het volk" heeft namelijk voor een groot gedeelte op hem gestemd en er is daar een burgeroorlog tegen "de anderen". Je kunt niet stellen dat het een geval is van staatshoofd versus het volk. En zoiets geldt ook voor Libie, want daar heeft Khaddafi duidelijk nog genoeg steun om controle te houden over een significant gedeelte van het land, daarvoor heeft hij de steun van westerse stammen nodig.
Ben ik het volledig mee eens.quote:Op zaterdag 16 april 2011 13:52 schreef Monidique het volgende:
Overigens, ja, ik ben van mening dat oorlog primair als iets fout moet worden gezien
Goed gezienquote:
quote:AlJazeeraEnglish on Apr 16, 2011
This video purportedly shows Gaddafi troops entering the outskirts of Benghazi on March 19, the day foreign airstrikes began.
A resident from Benghazi received this footage from one of his friends and has chosen to share it with Al Jazeera. They believe the clip was taken from a dead Gaddafi soldier.
Al Jazeera has not been able to independently verify these accounts or this footage.
Je spreekt jezelf tegen, vriend... En volgens deze retoriek zou elk land met een huurlingenleger/beroepsleger waar een burgeroorlog woedt helemaal zonder uitzondering tegen de grote leider zijn.quote:Op zaterdag 16 april 2011 20:52 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Het is weldegelijk staatshoofd tegen het volk. G zelf heeft namelijk geen deel van het volk dat hem steunt. Die steun bestaat uit mensen die in de propaganda zijn getuind (of erger: ermee zijn opgevoed), en dienaren; mensen die bevoorrechte posities, macht en centen van hem krijgen. Het feit dat hij huurlingen nodig heeft om zijn strijdmacht draaiende te houden, zegt eigenlijk ook al genoeg.
Het ironische is dat je precies hetzelfde over de rebellen kan zeggen: aan de ene kant zijn het mensen die echt ontevreden zijn over hun regering en aan de andere kant worden ze geholpen door strijders van Al Qaida en helpen zij hen ook.quote:Problematisch zijn vooral de mensen die opgevoed zijn volgens zijn doctrine, en werkelijk geloven dat hij een goed man is. Aan de ene kant is het inhumaan om die mensen af te schieten, aan de andere kant zijn het steunbetuigers van een massamoordenaar.
Dienaren van G's eigenbelang reken ik niet tot het volk. Zij hebben dat voorrecht al verloren door het steunen van massamoord, en eigenlijk al tig jaar eerder voor het in stand houden van G. Hier zullen de meningen wel over verschillen, maar als ik een dictatuur bekijk, zie ik het zo: Dictator + aanhang, versus de rest, wat voor 99% uit het volk bestaat.quote:Op zondag 17 april 2011 13:58 schreef Repelsteeltju het volgende:
[..]
Je spreekt jezelf tegen, vriend... En volgens deze retoriek zou elk land met een huurlingenleger/beroepsleger waar een burgeroorlog woedt helemaal zonder uitzondering tegen de grote leider zijn.
De oppositie is niet degene die uit is om van deur tot deur te gaan, om zo het hele land te zuiveren.quote:Het ironische is dat je precies hetzelfde over de rebellen kan zeggen: aan de ene kant zijn het mensen die echt ontevreden zijn over hun regering en aan de andere kant worden ze geholpen door strijders van Al Qaida en helpen zij hen ook.
Voor zo ver ik het begrijp heeft Libi een soort van directe democratie en (een van) de reden(en) dat Gathafi beweert dat hij niet kan aftreden is omdat hij gekozen is door het volk via die comits dictatuur met een sterk fundament, door een daadkrachtig leider die elke vorm van opstand met de dood of verdwijning beantwoord.
Iedereen die het niet met ons eens is wordt niet tot het volk gerekend en mag straffeloos vermoord worden, is het niet?quote:Op zondag 17 april 2011 14:57 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Dienaren van G's eigenbelang reken ik niet tot het volk. Zij hebben dat voorrecht al verloren door het steunen van massamoord, en eigenlijk al tig jaar eerder voor het in stand houden van G. Hier zullen de meningen wel over verschillen, maar als ik een dictatuur bekijk, zie ik het zo: Dictator + aanhang, versus de rest, wat voor 99% uit het volk bestaat.
Dat zijn dus het soort mensen waar we te maken mee hebben in de oppositie.quote:Op zondag 17 april 2011 14:58 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Wat heeft Al Qaida ermee te maken
De Qa'idah is actief in Libi, zo luiden onverifieerbare bronnen, en zou profiteren van de wetteloosheid.quote:Op zondag 17 april 2011 14:58 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Wat heeft Al Qaida ermee te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |