Waar?Restaurant De Echoput in Apeldoorn
Wanneer?maandag 23 mei 2011
Wat at je?Het 5-gangen verrassingsmenu. We deden zonder bijbehorende wijnkeuze, want ik ben zwanger en mijn man had die dag (onze trouwdag!) al iets teveel alcohol genuttigd. Ik kreeg vooraf wel een glas alcoholvrije mousserende 'wijn'. En bij het hoofdgerecht koos manlief voor 1 glas passende wijn.
We begonnen met een amuse van het huis, bestaande uit 4 (!) gerechtjes. Weet niet meer zo goed wat het allemaal was, maar het was heerlijk.
Daarna kregen we nog een amuse, bestaande uit o.a. komkommerijs en wasabimousse. Heel fris en zomers!
Tussendoor heerlijk brood met boter, olijfolie en zout. Gastheer bracht ons als extraatje ook nog een stukje briochebrood, heerlijk zacht.
Daarna kregen we de eerste gang: coquilles met pompoenpuree, zoetzure prei en saus citroengras, gevolgd door een visgerecht: kabeljauw met asperge, frisse bulgur, schaal- en schelpdieren en een kruidige saus. Beide gerechten heerlijk licht, met smaken goed op elkaar afgestemd.
Daarna kreeg ik dit: ganzenborst, gepekeld en gerookt, met rillettes en biologische eendenlever, met crème van witte bonen en dressing met rozenblaadjes. Echt heerlijk! Ik zou dit gerecht zelf nooit gekozen hebben op basis van de omschrijving, maar ben blij dat ik me erdoor heb laten verrassen. Het vlees heerlijk zacht en met een heerlijke dressing, perfecte smaakcombinatie. De 'rozenblaadjes' heerlijk krokant.
Daarna zuiglam met jonge groentes, eigen jus en schuim van geitenkaas. Ontzettend lekker, zacht mals vlees. Groentes knapperig en niet zoals je vaak ziet te zacht gekookt. Erbij: Monthelie, Gilbert et Philippe Germain, 2009. Wat een heeeerlijke wijn! Allen partner had een glas vanwege mijn zwangerschap. Natuurlijk heb ik wel even geproefd.
Dessert was eenvoudig maar heerlijk: aardbeien op een crème van mascarpone met bladselderij en sorbet van Brachetto.
ImpressieMooi, modern ingericht restaurant met prachtig uitzicht op de Apeldoornse bossen.
De bediening was zeer vriendelijk en zeer correct, kan niet anders zeggen. Attent, goed de gerechten beschrijvend, dacht goed mee en erg vriendelijk. De gastheer was ons steeds een stapje voor (niet op een opdringerige manier, maar een voorbeeld: man vraagt aan mij of ik
echt niks meer wilde drinken terwijl gastheer al weggelopen was. Gastheer ving dit toch op en blijft eventjes, heel onopvallend, eventjes verderop staan). Hij beantwoordde al onze vragen, zelfs over de omgeving en wat er in de omstreken zoal te doen was. Echt hulde. Ik ben zulke service niet gewend (Tja, altijd in Amsterdam gewoond en nu in het Gooi, niet veel beter).
Kosten?De prijs is er ook wel naar, we betaalden 361 euro voor 2 personen maar daar zat wel een overnachting in het hotel bij
Ik weet niet hoeveel het diner los zou hebben gekost.
Wel ontdekten we bij het afrekenen dat de drankjes apart werden berekend. De o.a. 19 euro extra voor het water viel toch een beetje tegen. Toch zou ik er zo weer gaan dineren, en dan laat ik de wijnselectie niet aan me voorbij gaan!
Cijfer?Een 9, mede dankzij de totale beleving. Het was perfect, tot in de puntjes verzorgd.