FOK!forum / Culinesse à gogo / Diningcity Restaurantweek maart 2011 #2
motorbloempjezondag 20 maart 2011 @ 18:00
Restaurantweek_2011.jpg

Met de recensies van dit jaar! :) Zal ze zo even CP-en :)

Apicus door golfer en Bluezz

SPOILER
quote:
3s.gif Op woensdag 16 maart 2011 13:48 schreef golfer het volgende:

[..]

De recensie is te lezen via http://eetrecensies.web-l(...)-restaurantweek.html
Lekzzzz ging naar Brasserie Docks

SPOILER
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 21:36 schreef lekzzz het volgende:
Vandaag met zijn drieën naar Hilversum geweest Brasserie Docks. In eerste instantie een goede sfeer en prettige manier van binnenkomen. Gastvrij onthaal.

vetgedrukte hebben we genomen
Docks Huis aperitief, rose prosecco Melrose ¤ 6,50

3 gangen keuze menu (voor-hoofd-na) ¤ 27,50

bijpassend wijnarrangement ¤ 19,50

4 gangen keuze menu (voor-tussen-hoofd-na) ¤ 35,00
bijpassend wijnarrangement ¤ 24,50

5 gangen keuze menu (voor-tussen-hoofd-kaas-na) ¤ 45,00
bijpassend wijnarrangement

VOOR
Tonijn
met sesamtuille, zoetzure groenten en zuurdesem crouton

Steak Tartaar
met gepocheerd ei, crème fraîche, gefrituurde kappertjes en truffelcrouton


Ratatouille met kwarteleitjes, zuurdesem crouton, balsamico en tuinkruiden

TUSSEN
Aardappeltruffelsoep
Pompoensoep

HOOFD
Kabeljauwfilet
met olijfpuree, seizoensgroenten en saus antiboise

Bavette (de vang) van Black Angus Beef
met pastinaakcrème, seizoensgroenten en rode wijnjus


Groenten palet met puree van olijf en cèpes saus

NA
Chocolade
warm chocoladetaartje met vanille ijs

Banaan
op drie manieren bereid


Kaas (supplement ¤4,50 bij 3 of 4 gangen keuzemenu indien u kaas wenst ipv dessert)
plateau van vier soorten kaas met roggebrood en stroop


In eerste instantie was de tartaar wel lekker. Niet heel smaakvol maar gewoon zacht.

Het hoofdgerecht hadden we alle drie voor hetzelfde gekozen. Echter wat opviel was dat we alle drie een andere smaak Black Angus hadden, erg bijzonder en dus niet bij iedereen even smaakvol. Als je nu zou vragen wat voor vlees ik heb gegeten dan weet ik niet of het Black Angus was. Verder was het wel mals en goed bereid.

Het dessert van banaan was bananencake, bananenpuree en een bananenkoekje. Goed smaakvol en lekker.

De chocolade was ook goed, jammer dat de bediening niet wist dat het mouse, ijs en een cakeje was ipv een twee bolletjes ijs :) ps Wat zijn gembernootjes?

We hebben onze maag nog gevuld met het kaasplankje. Nou dat waren drie hele kleine stukjes kaas. 1 geiten jong, 1 geiten oud/room en 1 Ijsselsteinse blauwe. Op zich waren de smaken goed maar voor ¤14,50 euro?

We hebben een glaasje port erbij gedronken die al enige tijd had open gestaan als je het mij vraagt? Overigens hadden we nog twee flessen water en twee glazen rode wijn. totale schade van de avond was ¤163,50 (excl fooi)

Al met al een gezellige avond gehad maar of het voor herhaling vatbaar is is nog de vraag. Het was voor ons niet overtuigend genoeg.
Miss_Virgo ging naar de Stadsschuur in Goes

SPOILER
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 21:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
Heerlijk gegeten bij de Stadsschuur in Goes. Na de laatste keer dat we er geweest zijn, is het verbouwd, ziet er ontzettend mooi en sfeervol uit. We werden weer zeer vriendelijk en adequaat geholpen.

Als aparetief kregen we een prosecco met limoncello.

De amuse was een zeer goede binnenkomer. Het was een stukje gebakken tong, op brunoise gesneden groent, een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer) op een sausje met knoflook en een kwarteleitje op een soort tapenade.

Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... ) :@ met groentekaviaar, zalmtartaar en een glaasje krabmouse, grapefuit en komkommergelei bij, wat erg lekker was, echter ging het na een paar happen wat tegenstaan. De zalmtartaar en oester waren heerlijk!

Daarna kregen we de keuze om nog een soep als tussengerecht te nemen. De soep was op basis van ganzenlever, iets wat ik liever niet eet, waarna ik een kreeftensoep aangeboden kreeg, super! ^O^

Hierna even een verfrissende spoom van perenijs & cava waarna we klaar waren voor de volgende gang.

De kabeljauwhaas van het hoofdgerecht was perfect bereid, als garnituur kregen we spinazie in tempura, dat gaf een lekkere crunch :P

Na 2 chocolademousjes met een bananencakeje, pisanambonsaus en mangosaus. Iets te zoet naar mijn smaak, maar verder niks mis mee. Bij de koffie na kregen we wat huisgemaakte bonbons, met als uitblinker de tequillabonbon. Eerst een stukje choclade met zout, dan het pipetje met tequilla en dan de bonbon met citroen, weer heel leuk bedacht!

Al met al wel iets meer kwijt dan de 27,50, maar wel een heerlijke, complete avond gehad.
Cat22 ging naar Bretelli in Weert

SPOILER
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 00:56 schreef Cat22 het volgende:
Disclaimer: de meeste fotos zijn van slechte kwaliteit, het licht in de restaurants is sfeervol, jammer dat je als klant daardoor niet de gerechten goed kunt beoordelen. En voor foto's dus ook niet handig, maar ik wilde/durfde de flits niet te gebruiken.

Eerste stop tijdens deze restaurantweek: restaurant Bretelli (zet je geluid maar uit :') ).

Ik ben er al 2 keer geweest dus het is bekend terrein. Wellicht dat daardoor de verwachtingen ook zo hoog gespannen waren.

In tegenstelling tot de vorige keren mogen we nu plaatsnemen voorin het restaurant. Later blijkt dat Bretelli de hele zaak aan de Restaurantweek heeft gewijd: 30 couverts. Je merkt dat het druk is, voldoende ruimte om de tafels maar wel veel omgevingsgeluid (waar wij uiteraard ook aan bijdragen). Achterin zit je toch iets meer privé. Het personeel heeft het ook druk, we krijgen telkens een andere gastvrouw aan tafel (bij Bretelli lijken enkel dames in de bediening te werken). Iedereen doet het keurig, maar ik vind het prettiger om eenzelfde gezicht terug te zien komen. We krijgen een aperitief voorgesteld, maar dit nemen we niet.

We starten met een amuse.
[ afbeelding ]
Links een bakje met onder andere bloemkoolcrème die zo glad is dat hij lijkt te smelten op je tong. Een pastille van bevroren paprika en wat crunch. Rechts een blokje vis met diverse garnituren, de naam ben ik kwijt.

Het lekkere brood en plankje met toebehoren mag niet ontbreken.
[ afbeelding ]
De olijfolie is zo smakelijk, je blijft het op je heerlijk verse broodje (en soms over je bord, oeps!) druppelen. We eten er goed van, broodjes worden keurig aangevuld.

Tijd voor het voorgerecht: Makreel & Tuticorin Flower Gamba
[ afbeelding ]
Met citrus gemarineerde makreelfilet, gestoomde Tuticorin Flower gamba op een salade van amaranth en rode peper, gemarineerde kleine groenten en structuren van bio-yoghurt. Deze foto heb ik per ongeluk met flits genomen, de kwaliteit is een stuk beter, maar ik wilde het de andere gasten verder niet aandoen. Lekker hapje, maar niet iets wat bijzonder indruk op me maakte. En die zwarte streep op het bord had er voor mij niet per se op gehoeven.

Tussengerecht: Tongschar& schotse krab
[ afbeelding ]
Gebakken tongschar gevuld met krab en basilicum gelakte krab op een créme van venkel, zeekraal, compote van venkel en saffraan, geconfijte tomaat en frisse coulis van basilicum met ciroenschuim. Ook hier weer: lekker gerecht, maar heeft geen verpletterende indruk op me achtergelaten. Het kan er ook mee te maken hebben dat ik de dag erna weer ging uit eten in ik dit verslag daarna pas typ.

Gelukkig dat we onze heerlijke broodjes hadden want daarna was het wachten wachten wachten op het hoofdgerecht. Ik heb het niet getimed, maar ik denk dat het richting een uur liep voor dit geserveerd werd. En dat vind ik gewoon te lang. Ander detail: bij een tafelgenoot was één mes te weinig ingedekt. Men kreeg het in de gaten net voor het hoofdgerecht werd geserveerd, beetje slordig. Inmiddels was het na tienen (binnenkomst om 19.30 uur) en dat is voor mij te laat om nog echt royaal warm te gaan eten (mijn gebrek wellicht). En het hoofdgerecht..... tja. Vol BOMbarie aangekondigd op de kaart: Bommerige hoen!
[ afbeelding ]
Dit is gepocheerde filet&gestoofde bout: in paddestoelenbouillion gegaarde bommerige hoen met een puree van raapstelen, in laagjes gemaakte terrine van knolselderij en katenspek, compote van zoete uien en tijm met krokant knolselderij, romige parijse champignons. In het bakje gestoofde bout en schuim van knoflook en dragon. Kip kan ik thuis ook pocheren en een champignonsaus kan ik er dan wel bij verzinnen. En wat is het toch met die veegjes puree die je op ieder bord vindt? Geef mij maar een hoopje: blijft het lekker warm en hoef je niet je halve bord af te schrapen op zoek naar een vork vol. Dit is de eerste keer dat ik een deel van mijn gerecht aan mijn tafelgenoot heb gegeven. Ik had te weinig honger en vond het niet speciaal genoeg om helemaal op te eten.

Blijkbaar kreeg de keuken toen haast want binnen 10 minuten na het afruimen van de borden werd het nagerecht geserveerd: Chocolade taïnori 64% & ananas.
[ afbeelding ]
(zien jullie de :) ?)
Een delice van chocolade met een brownie van chocolade, een compote van ananas, mousse van rozemarijn, roomijs van tonkabonen en een crunch van pistache en chocolade. Ook dit gerecht was teleurstellend. Een brownie hoort in mijn beleving groter dan een vingerhoed te zijn en de opmaak van het bord was vrij ongeïnspireerd. De compote, roomijs en de andere elementen smaakten goed, daar niet van, maar het had een hoog ik-ken-dit-al gehalte. Met uitzondering van de mousse van rozemarijn, njam!

Gezien de tijd hebben we niet gevraagd om koffie, maar om de rekening. Voor 4 gangen, een glas wijn en een flesje water waren we inclusief fooi 60 euro per persoon kwijt. Leuk detail: een van de gastvrouwen herkende me van de vorige keren. Das dan wel weer attent!

Conclusie: waar ik vorig jaar nog vele verrassende gerechten geserveerd kreeg met bereidingen die ik niet kende en combinaties die wonderwel smaakten (sushi met kokos O+ ) was het nu een stuk minder spannend. Sommige gerechten waren zelfs erg gewoontjes. Prima voor in een regulier restaurant, maar niet voor een restaurant met ster. In ieder geval niet wat ik ervan verwacht. Het lijkt erop dat Bretelli zich dit jaar er wat gemakkelijker vanaf wilde maken. Jammer, ze kunnen zoveel beter. Of waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?
Ik twijfel of ik er de volgende keer weer zal reserveren.
Cat22 ging ook nog naar De Aubergine in Steijl
SPOILER
Vanavond ging ik naar De Aubergine

Het is een mooi pand, gelegen aan de Maas, al heb je daar vanuit het restaurant weinig uitzicht op. Prettige inrichting met neutrale tinten, ronde tafels en fijne stoelen. Vrij snel na aankomst wordt ons een aperitief aangeboden van zwarte bessen en een schuimende champagne. Wijs geworden door eerdere ervaringen (en prijzen) slaan we deze vriendelijk doch beleefd af.

1e4c8c6a.jpg
(tjek mijn bijlichting met kaars!)
Als opwarmertje een bloempotje met een tuintje erin: aardappeltjes met eidooier, groene bloemkool, asperges en nog meer lekkere dingetjes zijn te vinden tussen het eetbare zand (gemalen olijven en een popcorn van graan). Heel verrassend, lekker en leuk om te zien!

Al snel volgt de amuse met diverse gerechtjes. Links een marshmallow van bockbier, de naam vna het gerecht in het midden ben ik vergeten en rechts een pompoenbolletje met een crispje erbij.
613870bc.jpg
Het smaakt prima. De marshmallow aan de linkerkant is heerlijk luchtig, het cornetje in het midden is krokant en het pompoenbolletje lekker zacht.

Er wordt gevraagd of we drie of vier gangen willen (kost 7,50 extra). Wij kiezen voor drie gangen dus de zeetongfilet met risotto, gezouten citroen en citroengrasschuim gaat aan onze neuzen voorbij. (ach, ik heb gisteren al citroengrasschuim gehad :P ).

Omdat de rest van het menu bestaat uit vleesgerechten waren kiezen we voor een glas rode wijn: Leyda, Carmenère reserva uit Chili. Volgens de ober iets zwaarder, goed bij het diner passend, met kers en een beetje caramel. Ik volg zijn advies op en ben blij dat ik voor de naam op de kaart kan spieken. De druiven zijn biologisch geteeld, altijd fijn om te weten.

Keurig op tijd arriveert vervolgens het voorgerecht: kalfswang, aardappelcréme in peterseliegelei, kalfsborst met ganzenlever en krokante port.
3ea014fd.jpg
Lekkere stukjes vlees en de ganzenlever in een krokant bolletje is, net als het krokante chipje port een leuke toevoeging. Ik heb het me goed laten smaken.

Tijd voor het hoofdgerecht: de Belgische blauwe.
280b2cd9.jpg
Ossenhaas, ossenstaart, sukade, schorseneer en een eigen jus van sjalotten en laurier. Het vlees is goed gebakken, maar zoals een tafelgenoot opmerkt- mijn man kan ook zon goed draadjesvlees maken. En we zijn vergeten te vragen waarom het Belgische blauwe heet. Wel heel erg jammer dat mijn bord slordig opgemaakt is: alles ligt op een hoopje aan de rechterkant. De borden van mijn tafelgenoten zijn mooi symmetrisch. Een zeurpiet zou het terugsturen, maar dat vind ik wel weer erg flauw.

Vervolgens een verrassing: een dessert amuse!
ed3a300b.jpg
Links een crème van yoghurt met eronder een auberginesiroop. Ik zou zweren dat het naar anijs en drop smaakte. En rechts een lolly met bevroren yoghurt in witte chocolade. Kijk, voor deze ideetjes komen wij bij zon restaurant!

585f2a9c.jpg
(Bijna) tot slot de dessertproeverij van het seizoen, bestaande uit roomijs (smaak ben ik vergeten), verschillende bereidingen van bloedsinaasappel in het midden en rechts een heerlijk chocolade 'taartje' met mousse aan de binnenkant. Het smaakte wederom prima en das het belangrijkste.

Het is nog redelijk vroeg dus we sluiten af met koffie. De communicatie liep niet helemaal vlekkeloos, het wordt ons 2 keer gevraagd. Maar er zijn friandises!
Creme brulee en verder diverse bonbonnetjes en marshmallows. Ons werd niet uitgelegd wat het precies was.

Rond een uur of 10 willen we richting huiswaarts gaan dus we gaan eens rondkijken of we de aandacht van een ober kunnen trekken. Maar waar men tijdens het diner diverse malen langskwam en zeer attent onze glazen mineraalwater bijvulde, is er nu niemand die aandacht lijkt te hebben voor onze tafel. Al in al hebben we ruim 3 kwartier zitten wachten (met inmiddels lege koffiekopjes) voor de aandacht weten te trekken. Maar goed dat we gespreksstof genoeg hadden. De rekening komt daarna snel genoeg, wel jammer dat we dan alsnog zelf op zoek moeten naar een pin terminal (waarbij mijn tafelgenoot langs de keuken kwam waar het personeel zich blijkbaar aan het ontladen was door geintjes uit te halen). Vinden wij niet erg, maar ik denk dat je dit als klant niet zou hoeven te zien.
Al in al waren we inclusief fooi 60 euro per persoon kwijt voor 3 gangen, 1 glas wijn en een flesje water per persoon en koffie met friandises.

Conclusie: lekker gegeten, mooie smaken en verrassende bereidingen. Goede service, alleen jammer dat men op het eind een paar steken liet vallen. Qua timing liep het verder perfect, de gerechten werden in mooi tempo geserveerd.
Hier wil ik volgend jaar wel terug komen! (of misschien wel dit najaar al :P )
k_man ging naar Dorloté in Amersfoort

SPOILER
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 13:48 schreef k_man het volgende:
Gisteravond gegeten bij Dorloté in Amersfoort. Staat lokaal bekend als één van de betere (en duurdere) restaurants in de stad. Echter geen ster of zo.

Ze hadden ook duidelijk de hele zaak aan de restaurantweek gewijd. Er waren twee shifts, dus je moest óf om half zes, óf om half negen reserveren. Toen ik om vijf voor half negen binnen kwam was het nog rustig. Om stipt half negen zat de zaak volledig vol. Dat maakte het ook wat rumoerig. Wel een mooie zaak, modern ingericht, in een historische stadsboerderij.

Er was de mogelijkheid om voor 7,50 een tussengang te nemen (iets met coquille en risotto, niet besteld) en/of een kaasplankje (wel gedaan). Geen wijnarrangement en geen keuze in het menu. Wel werd er heel goed rekening gehouden met mijn vegetarische tafeldame. Alleen ons nagerecht was hetzelfde, verder had zij totaal andere gerechten als ik. Er was geen menukaartje gemaakt en ik heb niet alle gerechten exact onthouden.

We begonnen direct met het voorgerecht, dus geen amuses. Mijn voorgerecht was met kabeljauw, een gepocheerd 'henne-eitje' (een hen is toch gewoon een vrouwtjeskip? :? ) rnet nog wat frutseltjes. Erg lekker. Het vegetraische gerecht bestond o.a. uit een tarte tatin van tomaat.

Mijn hoofdgerecht was een lekker stukje rood vlees (weet niet meer precies wat voor vlees :@ ) met aardappeltjes, paddestoelen en groente in een rode wijnsaus. Smaakte goed. Ik meen dat het vegetarische gerecht een ratatouille was, maar weet het niet zeker.

Nagerecht bestond uit drie dingen: creme brulee, sabayon en een bolletje ijs. Best lekker, maar weinig origineel. Afgesloten met koffie. De koffie vergezeld van een bonbonnetje (dus geen verzameling friandise ofzo).

Totale schade (twee maal menu, één maal kaasplankje, drie glazen wijn, één glas water water, twee maal koffie) was 80 euro.

Conclusie: best goed, maar niet sensationeel. Laten we zeggen een zeventje. :)

Op naar de Limonadefabriek vanavond. :Y)
FFT ging naar Heinde & Ver

SPOILER
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis) :)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund :P ). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x :9 (andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.

¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Minilot ging naar De Limonadefabriek in Streefkerk

SPOILER
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:11 schreef minilot het volgende:
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..

Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende ¤160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek. :') :+

Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde! ^O^
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep.. O+
Sjeen ging naar Roxy's in Maastricht

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 00:19 schreef Sjeen het volgende:
Roxy's was ook weer geweldig O+

Met overheerlijke tomatensoep en huisgemaakte frietjes met kipnuggets voor dochterlief. Ieder een amuse bestaande uit een rundercarpacio met filet en picalilly, een dumpling met kokossaus en een kofta met tzaziki. Als voorgerecht een carpaccio van zeewolf en mosseltempura (voor de dames) en een carpaccio van Limburgs rund (voor de heren). Een tussengerechtje met kwartel op bloedworst, hoofdgerecht van kalfswang en kalfsoester, knolselderijpuree en groentjes. En als dessert een aangepaste versie voor dochterlief en voor ons pandanijs, witte chocomouse, een bonbon van mango met framboos en een alternatieve tiramisu ( een lange vinger in marcaponemouse met koffie eroverheen).

Geen idee wat de rekening bedroeg, we waren uitgenodigd... Maar we gaan terug :Y
Stansfield ging naar Restaurant M in Amersfoort

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 11:17 schreef Stansfield het volgende:
Gisteravond heb ik met mijn vriendin bij Restaurant M in Amersfoort gegeten. http://www.restaurantm.nl/

Het restaurant was niet volledig in het teken van de restaurantweek. We konden gewoon zelf onze tijd kiezen en om half 8 hadden we een mooie tafel.

Restaurant M had de normale menukaart met daarin extra het restaurantweek menu. Daar gingen wij voor dus dat hebben we ook genomen. Het was niet een vast menu maar zowel bij het voor als bij het hoofdgerecht kon je kiezen tussen vlees of vis.

Het restaurant vond ik vrij gehorig waardoor de ober vrij lastig te verstaan was. Ik bestelde een ice tea en mijn vriendin en cola, waarna er 2 ice tea kwamen. Eerste minpuntje.

Mijn vriendin en ik hebben elke keer een andere keuze gemaakt.

Het voorgerecht
Mijn voorgerecht:

Steak tartaar (die van het gewone menu afkwam):
Steak Tartare à la M met een krokant eitje en garnituur

Alleen de beste ossenhaas, met de hand gehakt, komt voor dit gerecht in aanmerking. Samen met het bijzondere krokante en lauwwarme eitje een ware klassieker die je met de garnituren zo af maakt als je zelf het aller-aller-lekkerst vindt.


Het vlees was van een erg goede kwaliteit en het smaakte dus erg goed.

Het voorgerecht van mijn vriendin was een tartaartje van zalm wat ook erg in de smaak viel.

Het hoofdgerecht

Hier moesten we erg lang op wachten. Niet dat we haast hadden maar het duurde gewoon erg lang (zeker 40 minuten). De volgorde van uitserveren was ook niet helemaal goed hadden wij het idee. Mensen die na ons kwamen kregen eerder hun hoofdgerecht (ook restaurantweek menu) Misschien dat het kwam doordat zij aangegeven hadden haast te hebben ofzo. Maar toch vonden wij dat wat te lang tussen de 2 gangen. Ook had ik nog een drankje besteld tussendoor maar dit is niet helemaal goed doorgekomen want die kwam niet.

Mijn hoofdgerecht:

Heilbotfilet met truffelrisotto. Erg lekker, over het eten niets dan goeds.

Het hoofdgerecht van mijn vriendin:

Traches van ossenhaas (of een ander soort rundvlees, dat ben ik even vergeten).
Dit viel ook erg in de smaak.

Dessert

Hier was gewoon 1 keuze en hadden ze een combi gemaakt van hun vaste desserts op de kaart.

Een stukje M style cheese cake met rood fruit
Een ijslollies in pure chocolade met butterscotch saus
Hangop met rood fruit.
Dit dessert viel ook erg in de smaak.

Kosten 66 euro.

Conclusie:

Erg lekker gegeten alleen de bediening was wat aan de slordige kant.
Motorbloempje ging naar Le Marron in Malden

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 12:15 schreef motorbloempje het volgende:
Le Marron was geweldig gisteravond :)
Na wat negatieve verhalen van m'n collega toch even in spanning gezeten :P
maar uiteindelijk hebben we een héérlijke avond gehad.

Hadden om 20.00uur gereserveerd en waren er ook netjes op tijd.
Begonnen met een glas bubbels en daarna kwamen ze vragen of de kaart en opzet duidelijk waren.
We hebben wel even zitten twijfelen, want er stonden ook heerlijke extra's op, maar hebben ons uiteindelijk wel aan het 'standaard' 3 gangen menu gehouden, met als wijziging dat we om een kaasplankje hebben gevraagd als nagerecht. Dit stond niet op de kaart, maar was wel degelijk mogelijk, joepie! *O*

Als amuse kregen we een kopje zuurkoolsoep met spek van een 'gered' soort varken op roggebrood. Ik zal eens even op moeten zoeken welke soort het precies is, maar het gaat om een zwart varken, dat uit de UK komt, met uitsterven bedreigd was, maar door een Nederlandse boer weer op peil gefokt is en nu dus heerlijk spek geeft.
De soep was simpel doch doeltreffend! Ga zeker eens proberen zoiets zelf te maken!

Voorgerecht was een couscous met inktvis, sorbet van groene olijven, parmezan-schuim en gegrilde paprika. De smaken waren erg afwisselend, maar de combinatie super. De wijn erbij was ook precies goed!

Hoofdgerecht was rundersucade met een sabayon, wat aardappel en bleekselderij. Ik vond het op het eerste gezicht iets 'weinig', als in: een extra stukje sucade had niet misstaan, maar dat kwam ook omdat ik het heerlijk vond en het liefst nog een dubbele portie had genomen. Ook hier weer een goede smakencombinatie en een perfecte wijn voor erbij.

Toen sloop er een 'foutje' in. Vrij snel nadat de borden weg waren gehaald werd ons het kaasplankje gebracht, terwijl we een paar minuten eerder hadden gezegd 'nou, doe maar rustig aan, wij zitten nog lekker na te genieten'. Dat was dus niet helemaal doorgekomen, maar bleek te maken te hebben met het feit dat we een tussengerechtje, een ik geloof limoenmarshmellow, niet gehad hadden. Dit kregen we vlak nadat we ons kaasplankje hadden gehad alsnog.
Bij het kaasplankje zat een stuk geroosterd notenbrood en de kaas was echt heerlijk! Een hele frisse maar krachtige zachte geitenkaas, een vrij harde schapenkaas met rozemarijn, een roodschimmel gespoeld met sake en een koemelkse blauwschimmel. Alle vier waren echt heerlijk om van te snoepen en hebben er dan ook lang over gedaan. Zo lang dat we op een gegeven moment de laatste mensen in ons deel van het restaurant waren :@. Ook de wijn hierbij was weer om te smullen. Deze is ook nog een keer kosteloos bijgeschonken :9

Nog even gezellig met mensen uit de bediening zitten praten en gezien hoe een en ander aan elkaar geleerd werd. Zo werkte er een héél jong meisje, zat in 5 HAVO en wilde hierna graag naar de hotelschool in Maastricht! Wát een super gemotiveerd, vriendelijk en leergierig meisje! Erg leuk om te zien! En ook nog even uitgelegd gekregen hoe het zat met het opdekken van de tafels, de vouwen, etc.

Daarna nog een kopje verse thee genomen met friandises. Waar we hoorden van mijn collega dat ze het wat 'armoedig' vond, 2 friandises, hebben wij er aardig wat gehad! Stuk of 4 a 5, en ook de mensen om ons heen mochten er lekker van snoepen! Ze kwamen er regelmatig mee langs!

De rekening bedroeg 157 euro. Eerst kregen we per ongeluk de rekening van de tafel naast ons, mensen die ondanks alle tussengangen ná ons binnen kwamen en ruimschoots voor ons weer weg gingen: het bedienend personeel voelde dus prima aan wat voor vlees ze in de kuip hadden met ons: lange genieters!

Ook na het afrekenen nog een tijdje met de sommelier en een van de heren van de bediening staan praten en met een héél goed gevoel terug naar huis gegaan met de allerlaatste bus die om 00.13 vertrok ;)

O+ als iemand de uitgebreidere gerechtomschrijvingen heeft van Le Marron, gaarne, want in ons enthousiasme zijn we foto's (van gerechten en de kaart) helemaal vergeten :')
Yinny ging naar Sluis in Blokzijl

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 17:28 schreef Yinny het volgende:
Kaatje bij de sluis* in Blokzijl
Het eten was heerlijk! Ik wil ook geen flits gebruiken in het restaurant, dus de foto's zijn niet top...
Verder hebben we geen verstand van wijnen, dus die typ ik gewoon van het menu en rekening ;)

Bij aankomst werden werden we vriendelijk ontvangen in een halletje en naar tafel gebracht. Wij zitten op de eerste etage. Op tafel staat al een schaaltje boter klaar. Er werd gevraagd of we een aperitief wilden gebruiken. Nee, maar mijn vriend wilde wel alvast een witte wijn (6 euro), een Verdejo Reina de Castilla. Verder bestelde ik een fles water (7,50 euro) en mijn vriend een wijnarrangement (35 euro, met koffie en friandises, maar bij 4 gangen was het 42 euro.). Als tussengerecht konden we voor kaas kiezen. Aangezien mijn vriend meestal niet gelukkig is met de porties in "sjiekere" restaurants, besloten we dat erbij te nemen (15 euro p.p.).
Nu het eten. Als amuse was er een glas komkomersoep met koriander en tobascoroom. Heel fris, gelukkig niet veel koriandersmaak en heel licht pittig. Verder een glaasje gevuld (van onder naar boven) met een bepaalde soort olijven, verse tomaat (gemarineerd?) en eierroom. De eierroom smaakte heel erg naar eidooier, dan vind ik wel lekker. Lekkere combinatie met de tomaat en olijven.
[ afbeelding ]
Voorgerecht was een cannoli gevuld met brasemmousse, daarbij limoensaus en oerbietjes. Ik vond het gerecht zalvig en de pasta glad. Vind ik niet heel erg lekker, de mousse had niet veel smaak. De saus is zurig, maar lekker in combinatie met de cannoli. De bietjes waren nog knapperig en smaakten echt naar bietjes! Op de kaart staat dat er ook tijm inzat, maar ik kan me het niet herinneren. Mijn vriend dronk hierbij een glas Maravilla uit Chili.
[ afbeelding ]
Na het weghalen van de borden kregen we een broodje, een lekker knapperige en zeer luchtige ciabattaatje.
Het hoofdgerecht was een kalfstournedos met augurkencompote, jus met Blokzijlsche mosterd, een witlofje met ...saus (ik weet het niet meer), langzaam gegaarde prei met roze peper en een kappertje, een plakje biet in eigen saus (wel licht zurig). Het vlees was heerlijk, de groentes kwamen uit de omgeving en was ook heerlijk. Ik vind het altijd wel jammer dat er weinig groente bijzit. Erbij was een glas El paso uit Spanje. De combinatie met het eten was minder, aangezien het kalfsvlees niet tegen de wijn opkon. Misschien wel een succes met wild, maar kalf heeft toch minder smaak. Voor mij kwam er een losse glas wijn bij (9,50 euro).
[ afbeelding ]
Toen kwamen de boerenkaasjes, met ananasgembercompote en een klein rozijnenbolletje.
Coulommiers (camembert achtig), saint-maure (geitenkaas) , fourme d'ambert (blauwe kaas), brin d'amour (schapenkaas) en munster (camembert achtig). Mijn vriend vond de eerste te flauw, maar ik vond ze allemaal sterk van smaak. De mildste waren nog de geitenkaas en de blauwe kaas. Vooral in combinatie met de compote was het lekker. De wijn was een licht oranje wijn, 15% alcohol, een muscat de Beaumes? Heel sterk en zoet.
[ afbeelding ]
Een dessertamuse: Blokzijlse kogel, chocolade gevuld met advocaat. Knapperige chocolade met vloeibare vulling. Ik heb het niet geproefd, omdat ik chocolade met alcohol niet lekker vind.
[ afbeelding ]
Als dessert was er dragonparfait, daarop zoete maïscreme, gemarineerde sinasappel in eigen sap en gemengd met krokante amandelen. Naas het glas een klein hoorntje met zoete popcorn. Dit was echt heel erg lekker. Zacht ijs met sinasappel, mmmm. De wijn: muscate de reiversaltes? Het was in ieder geval zoet.
[ afbeelding ]
Na hadden we nog koffie en een thee (8 euro). De friandises bestonden uit: koffiemousse met cacaostukjes, een amandelcakeje (ons favoriet), chocolaatje gevuld met Blokzijls kruidenlikeur, en een kletskop van sinasappel met een chocolade koekje. (Vergeten om de flitser af te zetten).
[ afbeelding ]

De totale rekening bedroeg 178 euro voor 2x menu, 2x kaas, 1 fles water, 1 wijnarrangement, 2 losse glazen wijn, en 1 thee. Dit duurde van 19.00 tot 21.30 uur. Niet te lang of kort. De bediening was attent. Ik zag dat iedereen op de bovenverdieping hetzelfde menu hadden.

Minpuntjes? Tja, om vervelend te zijn: het broodje had wel eerder mogen komen, want het schaaltje met boter stond de hele tijd op tafel. Misschien ook wel meer brood, maar ja, dat is heel persoonlijk. Verder: ik kreeg Earl Grey thee, dan vind ik dus niet zo heel erg lekker, maar dat werd niet verteld door het personeel. Ik had dat niet zelf aangegeven en gelukkig had het geen sterke parfumsmaak. Verder: de wijnen werden niet bijgevuld. Ik weet dat dat normaal is, maar het begint al met een klein laagje (oke, het is niet te vergelijken met thuis) en op is op. Ik vind dat altijd wel gierig overkomen (Persoonlijke mening, niets tegen dit restaurant op zich).

Eindoordeel: Een hele leuke avond gehad, niet echt verrassend, wel lekker eten. Een 8,5.
MevrouwPuff ging naar Amarone in Rotterdam

SPOILER
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 19:40 schreef MevrouwPuff het volgende:
Vanmiddag geluncht bij Amarone in Rotterdam.
Een verslag is hier te vinden.
De eerste keer in een sterrenrestaurant viel totaal niet tegen! Gastvrij en vriendelijk, heeeerlijk gegeten en ik heb het gevoel dat ik (ooit ;)) best wel eens terug ga komen :)
Ik ben onder de indruk dus ;)

Over de prijzen: In totaal waren we met een lunch voor 2 ¤ 85 kwijt. Witte wijn was 3,75 en rode 4,75. Water 4,50 en koffie 3,50. Ik vind dit heel netjes qua prijs, al heb ik nog nooit zoveel pp uitgegeven in een restaurant :s)
Fiorellino ging naar Het Dijkhuis te Ophemert

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 22:57 schreef Fiorellino het volgende:
We zijn terug van ons etentje bij restaurant Het Dijkhuis te Ophemert. Het was heerlijk! Vooraf onze wensen doorgegeven en daar werd rekening mee gehouden, top! :).

Ons voorgerecht: gemarineerde champignons met ham, rucolla, met daarnaast bruchetta en een smeersel/sausje wat bestond uit knoflook en nog wat andere dingen, ben het vergeten. Was erg lekker! Daarna alles laten zakken en toen volgde het hoofdgerecht: eendenborst met een drssing en groenten. Klinkt erg simpel maar zo zag het er zeker niet uit! Het vlees was erg lekker en de huisgemaakte frites smaakten er goed bij. Daarna volgde het nagerecht: combinatie van brownies en spekkoek. Er zat ook witte chocolade bavarois bij en een heerlijke karamelsaus. Dat was voor mij echt geweldig, ben geen toetjesmens maar heb nog nooit zo genoten van een toetje!

Het personeel was aardig en incl. Drinken waren we 64e kwijt, helemaal niet duur dus. Dit is en blijft ons favo restaurant :).

Cijfer: 10 :@. Geen minpunten voor ons.
Bluezz en golfer gingen nog naar Bij Tholen in Haarlem

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 23:09 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond gegeten bij Bij Tholen te Haarlem.
Het is een gezellig groot huiskamerachtig restaurant met open keuken, we kiezen zelf een tafeltje.
Bij binnenkomst krijgen we een schaaltje olijfjes.
Het 4 gangen menu is 27.50 en we nemen het wijnarrangement voor 13.50 pp erbij.
(en we dronken er gewoon kraanwater bij)

Gisteren bij de online-reservering al aangegeven dat 1 persoon lactose intolerant is, en vanmiddag werden we gebeld dat we niet uit de menukaart kunnen kiezen omdat het restaurantweek is en dat het dieet bekend was.
Netjes!

We beginnen met het voorgerecht :
Makreel, zalm en een kroketje van zeevruchten.
Het kroketje werd voor golfer vervangen door een gebakken dorade ivm de lactose in de kroket.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Erg smakelijk en een goeie vervanging.
Erbij dronken we een witte Sauvignon Blanc Loire. Lekker fris wijntje.

Tussengerecht : Gevogeltebouillon waar sereh inzat. Smaakte ook goed.

[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht : Kalfsmedallion (draadjesvlees) met aardappeltaartje en rode portsaus.
Voor golfer hadden ze de moeite genomen om aardappeltjes te koken als vervanging.
Erbij dronken we een glas rode Primitivo-Merlot. Goeie combi en een lekker gerecht.

[ afbeelding ]

Bij het nagerecht werd al verteld dat het voor golfer wat 'saai' zou zijn....
Het nagerecht bestond uit :
Ananas met bloedsinaasappelsorbet en pure chocolademousse.
Op onze opmerking dat sorbetijs wel zou kunnen, werd verteld dat ze geen risico wilden nemen omdat het niet zelfgemaakt ijs was.
Eerlijk en goed opgelost, bij de ananas kreeg golfer gecarameliseerde appeltjes in grand marnier.
Erbij dronken we een zoete witte muscatwijn.

Bloes :
[ afbeelding ]

golfer :
[ afbeelding ]

We hebben prima gegeten, zaten gezellig, hele aardige attente bediening.
Prijs/kwaliteit verhouding goed.
We hebben in totaal voor 41 euro pp (ex fooi)gegeten.

Na deze rest.week kennismaking gaan we zeker een keertje terug om a la carte te eten.
pumpkin_Ruby ging naar Katseveer in Wilhelminadorp

SPOILER
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 14:46 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
Gisteren zijn we met twee vrienden gaan lunchen bij Katseveer* in Wilhelminadorp. Het was stralend lenteweer, bij aankomst bij het restaurant zaten de planten op de dijk vol met zonnende lieveheersbeestjes. Het restaurant is mooi gelegen in een oud veerhuis met uitzicht over de Oosterschelde. Binnenkort gaan ze verbouwen, er komt een grote glazen wand aan de waterkant zodat alle tafeltjes van dat uitzicht kunnen genieten. Tijdens de verbouwing verhuist het restaurant dan tijdelijk een klein stukje naar Wolphaartsdijk, naar het pand waar voorheen restaurant het Veerhuis gevestigd was.
Ook al eet ik doorgaans vegetarisch, nadat ik de website van het restaurant bekeken had besloot ik toch maar door te geven dat ik ook wel vis wilde eten. Ik moet toch eens leren niet zo benauwd te zijn over vegetarisch eten buiten de deur want als ik het uiteindelijke menu bekijk dan hadden ze het vast makkelijk kunnen aanpassen.

Om te beginnen kregen we amuses van het huis. Lekker ziltige chipjes met zwarte en witte sesam, geheel in lentesfeer vogelnestjes van tarwe met gespikkelde eitjes van crème fraîche en truffel en puntzakjes met garnaaltjes die erg lekker roken.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De garnaaltjes kon je in z'n geheel ongepeld opeten.

[ afbeelding ]

Hierna volgden nog twee amuses, een kroepoekje van Parmezaanse kaas en een bakje bietengelei/bietenmousse met paling en een takje zeebesjes.

[ afbeelding ]

Er werd natuurlijk brood op tafel gezet, er stond wel boter voor op tafel maar geen olijfolie. Daar kwamen ze namelijk mee langs want er waren verschillende soorten geparfumeerde olijfolie, de olie die je koos werd in een klein bakje geschonken. Ik had olie met citroen maar heb ook lekker gebruik gemaakt van de gerookte olijfolie van mijn man.

Er werd in vrij vlot maar niet onplezierig tempo geserveerd en al snel kregen we ons voorgerecht. Tartaar van roodbaars met soja, rettich en yuzu-mayonaise. Ik houd zelf eigenlijk niet van soja maar het ging goed samen met de andere zurige/scherpe ingrediënten.

[ afbeelding ]

Normaal bestellen we geen tussengerecht maar toen we deze op de kaart zagen gingen we voor de bijl, zelfs degene die zei geen coquilles te lusten (hij vond het achteraf nog lekker ook); coquilles geserveerd op een bedje van quinoa, gegarneerd met wat komkommer en een hartig stokje gekruid met ras al hanout. Op de rand van het bord puree van bloemkool en tamarind. Aan tafel werd er een warme emulsie van linzen en koffie geparfumeerd met truffel over het gerecht geschonken, waardoor de geuren gelijk uit het bord kwamen opstijgen. De koffiesmaak konden we er niet echt uithalen, misschien heel subtiel...Op mijn bord zie je maar een paar stipjes truffel, mijn tafelgenoten kregen allemaal veel meer, maar daar maalde ik niet om want het was echt een heerlijk gerecht.

[ afbeelding ]

Toen het hoofdgerecht; gebakken zeeduivelfilet met mais, wortel en saus met saffraan. De mais kwam terug als een half babymaiskolfje, popcorn en een blokje polenta (midden boven), de wortel als zoete wortelpuree, een blokje gelei en het rolletje zoetzure groente (midden). De popcorn werd vergezeld van een kleinere variant, gepofte amaranth, een graansoort die verbouwd werd door de Azteken.
De zeeduivel was erg lekker, op de foto zie je helaas niet wat een mooie dikke filet het was.

[ afbeelding ]

Toen kwam het toetje, op het menu aangekondigd als Banane Royal 2011.
Een ganache van Manjari chocolade met bananencake, roomijs, schijfjes in rum gemarineerde banaan en gel van banaan.

Het werd geserveerd op dit traytje;

[ afbeelding ]

Vervolgens werd er warm water bij geschonken;

[ afbeelding ]

En toen gebeurde er dit;


Volgens een tafelgenote het lekkerste toetje wat ze ooit gegeten had. Zo lekker vond ik het net niet maar wel erg leuk.

Daarna hebben we nog even nagetafeld met koffie, thee, appelsap en friandises. Het scheutje met blaadje wat vanuit de theezakjes door het dekseltje van de theepot gestoken was stond erg schattig en was ook nog eens functioneel, je kon het deksel en het theezakje zo in één handeling van/uit de theepot verwijderen.

[ afbeelding ]

Nadat we het restaurant verlaten hebben zijn we nog even gaan wandelen langs het water want het was zulk lekker weer.
We hebben echt heerlijk gegeten en we vonden de sfeer in het restaurant ook erg fijn, gastvrij en niet te stijf. In recensies las je wel eens wat kritiek op de ouderwetse inrichting maar dat vonden wij eigenlijk helemaal niet, het gaf wel wat huiselijks. Was echt een goede kennismaking, na de verbouwing gaan we vast nog eens terug.

Wij waren 214 euro kwijt met vier personen, 4x lunch inclusief stertoeslag, extra gang, wijn (maar 1 glaasje, zijn geen drinkers) sap, water en thee/koffie met friandises.
Quinn_Dexter at bij Flinstering

SPOILER
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 14:47 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Eindelijk even de tijd om een recensie te schrijven over onze ervaringen bij Flinstering, waar we van de week hebben gegeten. Ik heb geen foto's en weet ook niet alle gerechten meer helemaal uit mijn hoofd.

Bij binnenkomst direct vriendelijk en enthousiast welkom geheten en aan een hoog tafeltje gezet. Vrij snel drankje opgenomen en daarna een kleine amuse en de menukaart. Flinstering heeft destijds mijn tent is top gewonnen en hadden toen de gimmick van de met verlichting gekleurde wanden en beamerprojecties. Die hebben ze nog steeds en het geeft een erg mooi, stijlvol en trendy sfeertje.

Ze hebben een 3-gangenmenu dat kan worden aangevuld met tussengerechtjes en kaas.

Het voorgerecht was een taartje van blokjes rauwe tonijn met een gegrilde gamba en avocadomayonaise. Smaakte goed :) , zeker met een wit wijntje erbij :)

Wij hadden een extra gang genomen, een stukje baarsfilet op risotto met spinazie en een cremetje (ben vergeten wat precies). Wat mij betreft het toppertje van de avond, erg lekker!! :) Ook weer met wit wijntje erbij.

Hoofd was een ribeye met pastinaak en een jus van gerookte look. Moet zeggen dat ik de keuze voor een ribeye best wel gewaagd vond, want naar mijn idee valt dit vleesje niet bij iedereen in de smaak....wat mij betreft (meativoor) een prima en smaakvol (vooral de look-jus) gerecht, maar niet zo bijzonder als het tussengerecht.

Dessert was een mascarpone taartje met een schijfje boterkoek, vanille en mokkaijs...eenvoudig, simpel maar doeltreffend lekker :D

Toe espresso, capuccino met friandises...en nog het laatste restje witte wijn :D

Het was druk, maar de bediening (veel jonge mensen :)) had het naar mijn idee goed onder controle met voldoende persoonlijk aandacht voor alle tafeltjes.

Flinstering is geen sterrenrestaurant dus we hadden niet het (hoge) verwachtingspatroon die sommigen hier hadden, maar we zijn aangenaam verrast door de sfeer, de kwaliteit van het eten en de bediening. Ik denk dat we de gewone menukaart nog wel eens aan een nadere inspectie onderwerpen, want daar stonden toch nog wel wat gerechten op die mij deden watertanden :)

Met alle toeters en bellen waren we geloof ik zo'n 120 euro kwijt.....mooie prijs voor een mooie avond.


[ Bericht 66% gewijzigd door motorbloempje op 21-03-2011 08:17:50 ]
Cat-astrophezondag 20 maart 2011 @ 18:21
OP _O_ _O_
Tamashiizondag 20 maart 2011 @ 18:22
Ja wij waren graag gegaan maar helaas is het maar een week...
golferzondag 20 maart 2011 @ 18:30
Mooie OP. ^O^
Blueszondag 20 maart 2011 @ 18:31
Mooi OP MoBlo!
Kreeg net op Twitter een berichtje terug van mijn linkje naar vorige topic van bijTholen : Bedankt voor het compliment, leuke recensie. Jullie zijn altijd welkom! #bijtholen
MevrouwPuffzondag 20 maart 2011 @ 19:36
Leuk, de OP!
Wat een hoop mooi eten.
:)
FutureFairytalezondag 20 maart 2011 @ 20:16
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 18:31 schreef Bluezz het volgende:
Mooi OP MoBlo!
Kreeg net op Twitter een berichtje terug van mijn linkje naar vorige topic van bijTholen : Bedankt voor het compliment, leuke recensie. Jullie zijn altijd welkom! #bijtholen
geen gratis eten aangeboden gekregen? ;)
ze zijn wel erg attent :) en moet zeggen dat het eten er luxer uitziet dan (de menukaart op) de site doet vermoeden.
pumpkin_Rubyzondag 20 maart 2011 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:41 schreef Bluezz het volgende:
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's ^O^

Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch :? :D
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
Een boterham, maar ons gezelschap "moest" 's avonds nog uit eten met hun werk :D Dat was blijkbaar later nog afgesproken. En dan tóch nog een tussengerecht nemen, de bikkels.

Ik vind lunchen zelf eigenlijk wel fijner, dan zijn we weer lekker vroeg thuis.
Memento-Morizondag 20 maart 2011 @ 20:38
net gegeten bij the harbour club, Maastricht hier om de hoek

Interieur
2011-03-20185142.jpg

Vooraf olijfjes en zonnebloempitjes
2011-03-20183745.jpg

Amuse van King crab
2011-03-20185438.jpg

Voorgerecht zalm met tomatenvinaigrette en croutons en 4 warme broodjes met boter (foto is beetje mislukt/bewogen)
2011-03-20190703.jpg

Hoofdgerecht runderlende, groene asperge, haricotverts, bospaddestoelentruffelsaus, aardappel en abrikozenpurree
2011-03-20192549.jpg

Nagerecht chocolademousse en vanilleijs
2011-03-20194556.jpg

samenvatting: :9~

Kosten inc 4 bier (als enigen in de hele toko niet aan de wijn _O- :') ) 64 euro :)
boriszzondag 20 maart 2011 @ 20:43
MoBlo ^O^

Ziet er lekker uit Memo :)
Sjeenzondag 20 maart 2011 @ 20:54
Looking good! Die haard is zo heerlijk om bij te aperitieven O+

Wij zijn gisterenavond nog bij Lucullus in Klimmen geweest, een heel leuk kasteeltje dat 's avonds helaas niet tot zijn recht komt, vanwege ontbrekende verlichting buiten. Ik zal morgen verslag uitbrengen :)
FutureFairytalezondag 20 maart 2011 @ 20:54
jemig ook al zo weinig kwijt MeMo. leuke recensie :)
FutureFairytalezondag 20 maart 2011 @ 20:56
ben jaloers op mn zus. had 19u vnv de Moerbei* in Warmond gereserveerd en als verrassing weggegeven. 8)7 ;( :D
Den_Haagzondag 20 maart 2011 @ 20:57
Ziet er goed uit MeMo :Y
Quinn_Dexterzondag 20 maart 2011 @ 21:03
Mis jammer genoeg mijn review van Flinstering in Breda in de OP :/
motorbloempjezondag 20 maart 2011 @ 21:09
geef m'n linkje naar de post en ik zet 'm er in. Niet zo verongelijkt doen!
golferzondag 20 maart 2011 @ 21:24
Leuk ende goedkoop, MeMo. ^O^
Quinn_Dexterzondag 20 maart 2011 @ 21:30
quote:
Op zondag 20 maart 2011 21:09 schreef motorbloempje het volgende:
geef m'n linkje naar de post en ik zet 'm er in. Niet zo verongelijkt doen!
Zit op de mobiele layout, weet niet of dit goed gaat :)

Staat hier: Diningcity Restaurantweek maart 2011

Mucho thx :)
Goodbyezondag 20 maart 2011 @ 22:04
Vanavond gegeten bij 't Amsterdammertje in Loenen a/d Vecht. Ik heb geen foto's gemaakt, vooral omdat ik daar te lui voor was :+

We werden om half zeven verwacht, maar toen we iets te vroeg aankwamen werden we netjes opgevangen en werden onze jassen opgehangen. We werden gebracht naar een mooi tweepersoons tafeltje in de hoek en aan het raam. Brood met boter, heerlijke olijfolie en zout stond al op tafel.

Er werd ons gevraagd of we een aperitief wilden, maar op basis van de opmerkingen van dit topic maar niet gedaan. :P We namen allebei een wijntje (à 4,75 per glas). Op tafel stond een kaartje met het menu en de eventuele tussengangen die besteld konden worden. Daarop werd ook een wijnarrangement à zes euro per glas aangeboden. Maar nog leuker, en daar hebben wij voor gekozen, je kon per gang ook een half glas wijn (3,50 euro) krijgen. Aangezien wij de wijn niet naar binnen klokken ideaal!

We waren lekker van ons brood aan het eten toen chef-kok André Gerrits zich voor kwam stellen en wat vertelde over het restaurant en waarom ze graag meededen aan de restaurantweek. Erg leuk! :D

Toen was het tijd voor de amuses. Aangezien deze niet op de kaart vermeld stonden, kan ik niet heel specifiek zijn, behalve dat het heel lekker en origineel was. We kregen een hoorntje met mozzarella, basilicumpesto en zelfgemaakte tomatenketchup. Een mini saucijzenbroodje met chorizo, een hapje waarvan ik niet meer weet wat het precies was (iets met tomaat en basilicum volgens mij) én een eitje met (?) een mousse van iets van vis. Nouja, het was lekker! _O-

Vervolgens het voorgerecht: Taartje van Kingcrab, gelei van schaaldieren, Hamichi, salade van zeewier en een crème van witte chocolade en aardpeer. Dit werd in twee delen geserveerd, één deel gewoon op een bord, maar een ander deel (beide wel volledig qua opgesomde ingrediënten trouwens) in een glazen potje, waarbij de onderkant ook (zoals eerder voorgekomen in recensies) gevuld met stikstof van -78. Grappig effect, begon af en toe te borrelen! We vonden het gerecht beide erg origineel, echt een leuke combinatie van smaken. Het was echter denk ik leuker geweest om op het andere bordje ook iets anders te serveren. De krab overheerste hier en daar een beetje. We kregen er een (zoete) Spaanse witte wijn bij.

(We hadden eventueel nog kunnen kiezen voor een tussengerecht: Gebakken corvina met jonge prei en een crèmeuse van gerookte knoflook)

Na het afruimen van het voorgerecht duurde het maximaal een kwartier voordat het hoofdgerecht op tafel kwam. Wij vonden dit eigenlijk te snel, maar dit tempo hielden ze helaas wel de hele avond vol. Dit was overigens niet alleen bij onze tafel zo, ook bij andere tafels werden de gangen vrij snel op elkaar geserveerd. Klein minpuntje wat ons betreft

Het hoofdgerecht (Gegrilde filet van Ibirico big, aardse groenten, crème van aardappel en wortel en een jus van rode wijn) maakte echter alles goed. Perfect bereid en een leuke afwisseling van smaken. Toen ik het gerecht op de menu kaart zag staan was ik niet wild enthousiast, maar dit was zeker onterecht. We dronken er een rode wijn uit Australië bij. Licht zoet, maar met een kruidige afdronk. Perfect.

Als tussengerecht hadden we kunnen kiezen voor een tosti van Reblochon, kruim van zwarte olijf, roquette sla en huisgemaakte tomatenketchup. Toen we dit aan het begin van de avond op de kaart zagen staan waren we nog aan het twijfelen. Toen er iemand aan onze tafel kwam om te vragen of we nog opmerkingen hadden over het menu en/of eventueel een extra tussengerecht wilde bestellen, was het geen probleem om dit eventueel ná het hoofdgerecht aan te geven. Erg netjes, maar we hebben er geen gebruik van gemaakt omdat het waarschijnlijk too much zou zijn.

Vervolgens het dessert: Taartje van chocolade en amandel, structuren van passievruchten, crème van mokka en passievruchten-sorbet. Hartstikke lekker, maar ik ben sowieso gek op zoetigheid. Helemaal verrassend/origineel vond ik het eerlijk gezegd niet, maar het voldeed zeker aan mijn verwachtingen :Y Vanwege het arrangement dronken we er een Spaanse dessertwijn bij (ben normaal gesproken niet zo dol op dessertwijn). Prettige smaak, though.

Tot slot namen we allebei nog een cappuccino en kregen we er per persoon een vijftal aan friandises bij (een macaron, kletskop, stukje turks fruit, iets van chocola en iets wat op een mini cakeje leek)

Het menu kostte per persoon 37,50 (10 euro sterrentoeslag, dus). In totaal waren we met z'n tweeën voor het menu, 2 glazen wijn, een fles tafelwater, een ("half") wijnarrangement en 2 cappucino 121,50 (excl. fooi) kwijt. Ik vond de prijzen van de dranken prima!

Conclusie: erg smakelijk gegeten, af en toe zeer verrassend. Gangen werden iets te snel geserveerd en één dame in de bediening was af en toe wat stijfjes (verder erg vriendelijk, met name de sommelier!). We hadden de gewone kaart al even bekeken en op basis van deze ervaring zullen we buiten de restaurantweek om zeker nog een keer komen eten!
Cat-astrophezondag 20 maart 2011 @ 22:20
Leuke review GB en lekker gegeten zo te lezen.
Slim dat je geen aperitief hebt genomen. :P
Goodbyezondag 20 maart 2011 @ 22:25
Thanks Cat, het is wel een lap tekst zie ik nu! :D

En nog even een _O_ voor de op van Mo!
Cat-astrophezondag 20 maart 2011 @ 22:34
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 22:25 schreef Goodbye het volgende:
Thanks Cat, het is wel een lap tekst zie ik nu! :D

En nog even een _O_ voor de op van Mo!
Wij houden van lappen tekst. ^O^
Foto's waren nog leuker geweest though. :P
golferzondag 20 maart 2011 @ 22:58
Klinkt lekker, GB. ^O^

Ik moet altijd wel een beetje lachen als ik in een recensie lees dat bij binnenkomst de jassen worden aangenomen en opgehangen. Alsof het normaal is dat je met je jas aan aan tafel gaat zitten eten.
MevrouwPuffzondag 20 maart 2011 @ 23:12
quote:
Op zondag 20 maart 2011 22:58 schreef golfer het volgende:
Klinkt lekker, GB. ^O^

Ik moet altijd wel een beetje lachen als ik in een recensie lees dat bij binnenkomst de jassen worden aangenomen en opgehangen. Alsof het normaal is dat je met je jas aan aan tafel gaat zitten eten.
Nou ja, misschien kon er ook gekozen worden voor zaken waar je zelf je jas kan ophangen, of waar het over de stoel gehangen wordt.
Memento-Morimaandag 21 maart 2011 @ 00:40
quote:
Op zondag 20 maart 2011 21:24 schreef golfer het volgende:
Leuk ende goedkoop, MeMo. ^O^
ja je kan t zo duur maken als je wilt, werd ook wel heel erg best gedaan om wijn/champagne aan ons te slijten (kan ik iets voor u inschenken, glaasje champagne of blabla wijn?) maar daar zijn zowel eend als ik geen liefhebber van en geen zin in verrassingen ook qua rekening. Zo was t leuk. :)
Bluesmaandag 21 maart 2011 @ 00:47
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 00:40 schreef Memento-Mori het volgende:

ja je kan t zo duur maken als je wilt, werd ook wel heel erg best gedaan om wijn/champagne aan ons te slijten (kan ik iets voor u inschenken, glaasje champagne of blabla wijn?) maar daar zijn zowel eend als ik geen liefhebber van en geen zin in verrassingen ook qua rekening. Zo was t leuk. :)
Gelijk heb je als je niet wil. Op wijn verdienen ze het meest dus dat is soms echt hele actieve verkoop onder het mom van "bijschenken?" 8-)

:P
Memento-Morimaandag 21 maart 2011 @ 00:54
Ja daarom en ik geef ze geen ongelijk hoor maar t werd op n manier gevraagd iets inschenken waar je bijna niets anders dan 'ja lekker' op kunt en zal antwoorden dus voelde wel enigzins bezwaard ofzo maar goed we hadden beiden ook gewoon liever n biertje
Wel nette fooi gegeven (>10%) dus niet dat ik heel krenterig ben verder ofzo. :) geslaagde avond iig al met al.
Goodbyemaandag 21 maart 2011 @ 08:12
Het lukt me even niet om te quoten, dus ik doe het maar zo.

@ golfer: Ik weet niet waar jij normaal gesproken gaat eten, maar ik eet overwegend toch bij eetcafé's waar je gewoon zelf je jas op mag hangen of over je stoel hangt :+ Dus ja, ik vind het wel een nette ontvangst. Neemt niet weg dat ik wel raar had opgekeken als dat hier niet gebeurd was, hoor ;)
motorbloempjemaandag 21 maart 2011 @ 08:18
Hebben besloten dat we in de volgende restaurantweek weer naar Vesters gaan O+
Als het goed is is de volgende restaurantweek in onze laatste maand in Nijmegen, dus dat mag wel mooi afgesloten worden... :o

Jammer dat er deze week niemand van hier daar is gaan eten :P :@
kahliemaandag 21 maart 2011 @ 10:15
Ik ben afgelopen vrijdag met z'n tweetjes bij Fred gaan eten. Ik geef jullie ff een korte recensie (normaal gesproken lekker lang, want ik voel me niet zo lekker, dus ga er zo weer in).

Ontvangst was prima, we werden begeleid naar een tafeltje in de hoek. Aan de ene kant fijn, want van 2 kanten af zat je beschut, bij het raam en het was zeker wel knus. Aan de andere kant lastig, want de ene tafel die wel dichtbij stond, stond zo dichtbij dat we daar het gesprek konden volgen.

Het interieur is nog mooier dan de foto's van de site doen vermoeden en we vonden het op en top romantisch (en ook een beetje kitsch, maar ja!).

Wij begonnen met het huisaperitief: een witte mousserende wijn (langedoc?) met daarbij een soort van zelfgemaakte kruidenlikeur (in het glas al) van verveine, bergamot, limoncello en nog iets. Erg lekker: het smaakte fris en kruidig en erg eetlust opwekkend.
Daarbij kregen we een imposante houten tray met hapjes in verschillende kopjes: macadamia nootjes gekruid met kerrie, hartige met parmazaan gevulde churros, mini witlof in dip, broodstokjes met pancetta en chips van pompoen e.d. en ook nog kleine rolletjes gevuld met eend (canard!). Grappige was dat we van alles zo'n beetje 3 hadden, terwijl je met z'n tweetjes bent ;) Wel lekker ruim dus voor ons.

We hadden nog voldoende staan en toen werd er nog een amuse gebracht: picadilly schuim met daarin een rolletje gevuld met hammousse en er lagen ook nog verschillende kleine stukjes groente (bietjes, bloemkool en wortel) in het schuim. Erg lekker, zurig en fris.

Ik had m'n aperitief nog niet op, maar mijn tafelgenoots wijnglas werd al gevuld voor het voorgerecht (dit omdat je natuurlijk nooit met een leeg glas mag zitten). We hadden ook water wat ook telkens netjes bijgevuld werd. Het voorgerecht volgde vrij snel (ik nog steeds met dat ene glaasje aperitief ook nog, want ik drink nooit snel). We kregen een romige kalfstartaar met een krokantje van sesam (gewone en zwarte), waarop 4 verschillende bereidingen van komkommer lagen en twee Langoustines in tempura deeg. Onze zurige witte wijn vonden wij het gerecht overheersen dus die hebben we *na* het gerecht leeg gedronken. Er zat wel een zoete nadronk aan, maar niet genoeg. Ik vond het wel de 8 euro p. glas waar.

Ons hoofgerecht duurde daarna wat lang. De tafel naast ons, die later was begonnen, kreeg hun tussengang (volante van truffels, morrieljes en ganzenlever) al geserveerd. Wij hadden daar niet voor gekozen, dus raar dat wij nog zo lang moesten wachten op onze gang. Tafelgenoot had de wijn al op, die is kosteloos bijgeschonken toen het gerecht er uit eindelijk was.

Het hoofdgerecht was heerlijke ossenhaas op een bedje van aardappels, met een gefrituurde schorseneer en spitskool in hollandaise saus. Erg lekkere ossenhaas en een perfect gerecht, behalve de schorseneer. Die had te lang liggen frituren, dus de frituursmaak overheersde. Beetje jammer en opnieuw paste het niet goed bij de wijn. We hadden een vrij flauwe rode wijn met daarin een stevige kruidige afdronk. Eerst denk je: 'hrmpf, wat een jammere flauwe wijn, smaakt wel als wit" en vervolgens denk je: "HOLY HELL, ik heb een mond vol peper en kruidnagel ofzo" en die smaak blijft lekker lang hangen.

Vervolgens hadden wij gevraagd voor de tussengang voor 14.50: de kaaswagen. Je mocht ook je dessert inleveren en 7,50 bij betalen voor de kaas, maar wij wilden natuurlijk ons dessert houden.
Fred is bekend en beroemd? om zijn kaaswagen, want er zijn vele verschillende soorten waar je uit kan kiezen, er zit bijpassende port bij en dadels, vijgencompote en druiven in grappa.
Tafelgenoot is gek van oude kazen en heeft vooral dat gekozen (5 stuks) met daarbij de druiven in grappa. Ik koos een selectie van vier stuks (dat vind ik horen en lekker), van geit en schaap, Fenegriek kaas, rode kazen en oude kazen met daarbij vijgencompote. (Blauwschimmel eet ik alleen warm eigenlijk). Beiden vonden wij de port te zoet dus die sloegen we over.
Kazen werden netjes opvolgend van smaak neergelegd op een mooi houten plateau en we kregen er spelt met notenbrood en getoast krentenbrood met zuidvruchten bij. Heerlijke gang en harstikke leuk als je van kaas houdt.

Daarna kregen we het dessert: een tartelette met daarin pistachemouse, een deksel van speciale chocolade met daar bovenop een stukje zelfgemaakt vanille ijs (met daarin een stukje chocolade) en een mergenue. Super lekker, eindelijk een dessert waar de smaken subtiel op elkaar ingespeeld zijn. Niet te zoet, te zuur of extreem, maar gewoon een waardige en lekkere afsluiter. Jammer genoeg staat hij niet echt op de kaart.

Tenslotte sloten we af met koffie (dubbele espresso) en friandises. De espresso was echt SUPER-sterk en dat zegt wat voor iemand die normaal gesproken espresso in Portugal drinkt. Daarbij mochten we friandises kiezen van de kar (al kies je alles, dan mag dat), ik koos voor een stukje noga (sterk zoet en notig, minder honingachtig zoals ik gewend ben), een macaron (heerlijk) en een doosje met een mini brownie met pistache (heerlijk). Tafelgenoot koos 4 verschillende friandises, maar ik weet even niet meer welke precies. Je kon ook creme kiezen met limoncello en creme met een ander likeurtje, maar dat hebben wij beiden niet gedaan. Bovendien werden er nog 3 Madeleines met anijs op tafel gezet.

Oordeel:
Het eten is prima in orde. Bijzondere smaken, goede porties (volgende dag alleen brood gegeten, zo vol zaten we nog) en heel lekker. Af en toe een schoonheidsfoutje, wat jammer is en minder harmonie in smaken als zou kunnen. Let wel: het hele menu was aangepast voor de restaurantweek, dus misschien dat de echte gerechten nog beter zijn. 8

De sommelier heeft of zitten slapen of gewoon deze wijnen die normaal bij de echte gerechten passen neergezet. Volgende keer geen wijn voor mij. Als het niets toevoegd aan het eten dan hoeft het voor mij niet. Zeker niet voor 8 euro p/glas. Toch waren de wijnen wel heel bijzonder, dus misschien voor een ander wel de moeite waard. 6-

Bediening is prettig maar laat af en toe wel een steekje vallen, aangegeven wensen worden vergeten of niet doorgeven zodat er dingen opnieuw gevraagd worden . Daarintegen heb ik een extra servet gekregen (niet opgemerkt dat hij van m'n schoot was gegleden) en toen ik mijn mes liet vallen had ik hem nog niet gepakt of ik kreeg al een nieuwe. (uit eten terwijl je nog ziek bent, tja wat wil je) Ze willen ook best gezellig met je praten, dus dat vonden wij prettig. 7+

Kosten: 177 euro exc. tip. Wij vonden het zeker de moeite waard. Tafelgenoot vond de kaas de lekkerste gang (arme Fred, daar is natuurlijk geen compliment uit te halen), maar ik vond het dessert echt heel leuk en lekker :)

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 21-03-2011 10:21:36 ]
rubjemaandag 21 maart 2011 @ 10:49
@ MeMo: bedankt voor je review ^O^ en volgende keer proberen iets scherper te fotograferen? ;) of meer afstand te nemen met je camera en niet in te zomen?] >:)

edit: valt me wel op dat niemand zich aan het vaste tarief houdt waar deze DC in eerste instantie voor was bedoelt. :{ Zo krijgen al die restaurateurs toch waar ze in eerste instantie op hoopten nl. dat mensen zich laten lokken door het 'goedkope'instaptarief en dan vervolgens zich laten inpakken met allerlei extra's waardoor de oorspronkelijk prijs flink oploopt en het eigenlijk weinig van doen heeft met een restaurantweek. }:|
FutureFairytalemaandag 21 maart 2011 @ 10:52
toffe recensie kahlie! Jammer van de wijnen en dat je niet lekker was (en nog bent). Heb je t toilet nog gezien? (mooiste van NL schijnt) Beterschap, hoop dat je gauw opknapt :*
MevrouwPuffmaandag 21 maart 2011 @ 10:54
quote:
6s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:49 schreef rubje het volgende:
@ MeMo: bedankt voor je review ^O^ en volgende keer proberen iets scherper te fotograferen? ;) of meer afstand te nemen met je camera en niet in te zomen?] >:)

edit: valt me wel op dat niemand zich aan het vaste tarief houdt waar deze DC in eerste instantie voor was bedoelt. :{ Zo krijgen al die restaurateurs toch waar ze in eerste instantie op hoopten nl. dat mensen zich laten lokken door het 'goedkope'instaptarief en dan vervolgens zich laten inpakken met allerlei extra's waardoor de oorspronkelijk prijs flink oploopt en het eigenlijk weinig van doen heeft met een restaurantweek. }:|
Oh ik zie ook zat recensies van mensen die minder dan 100 euro kwijt waren in totaal... :)
Ben jij nog ergens heen geweest of heb je echt àlles ( ;( )afgezegd?
Steven184maandag 21 maart 2011 @ 11:05
Net als k_man en Minilot afgelopen vrijdag wezen eten bij de Limonadefabriek in Streefkerk. Absoluut een topavondje gehad en kan het dan ook niet anders dan eens zijn met de opmerkingen van Minilot. We hadden het tussengerecht erbij genomen en dat was maar goed ook, het was namelijk het hoogtepunt van de avond.

@k_man: Bij ons geen last van het vet in de sucade. Heerlijk mals, alleen helaas wat weinig jus. Kan het wel eens zijn met je kritiek op de polenta.

Prijs van 97 euro zeer schappelijk voor 4 gangen en 6 drankjes(wijn, spa blauw en thee).

De Limonadefabriek komt als hoge binnenkomer op ons lijstje.
Memento-Morimaandag 21 maart 2011 @ 11:43
quote:
6s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:49 schreef rubje het volgende:
@ MeMo: bedankt voor je review ^O^ en volgende keer proberen iets scherper te fotograferen? ;) of meer afstand te nemen met je camera en niet in te zomen?] >:)

edit: valt me wel op dat niemand zich aan het vaste tarief houdt waar deze DC in eerste instantie voor was bedoelt. :{ Zo krijgen al die restaurateurs toch waar ze in eerste instantie op hoopten nl. dat mensen zich laten lokken door het 'goedkope'instaptarief en dan vervolgens zich laten inpakken met allerlei extra's waardoor de oorspronkelijk prijs flink oploopt en het eigenlijk weinig van doen heeft met een restaurantweek. }:|
het is een redelijk slechte telefooncam en t voelt toch wel raar uitgebreid je eten te fotograferen :P tis puur om een beetje een indruk te krijgen niet om een hoogwaardige foto te maken hoor (er is dus ook niet ingezoomd, is gewoon het gebrek aan kwaliteit van fooncam)
motorbloempjemaandag 21 maart 2011 @ 12:56
@kahlie: het kiezen en combineren van de kazen is zeker iets waar een kok complimenten over in ontvangst kan nemen hoor! :)
Chevalricmaandag 21 maart 2011 @ 13:17
Wij zijn afgelopen zaterdag met z'n zevenen bij Rodaen in Bunnik geweest. De inrichting is strak en modern, maar wel gezellig. De stoelen zaten ook prima, altijd fijn als je ergens gaat eten en daar lekker de tijd voor wilt nemen (we hebben er dik 3 uur gezeten :)). Ik heb verder geen foto's van de gerechten genomen, vooral omdat ik niet van dit topic wist :D.

Het diner begon met een gerecht van rauwe zalm met een rivierkreeft-salade. De zalm was echt voortreffelijk, zo zacht en mals. De rivierkreeft was ook al heerlijk, fijn van smaak. De drie dames in het gezelschap kregen wat anders, omdat ze alledrie zwanger zijn. Voor hen werd er een carpaccio neergezet van gerookt kalfsvlees (als ik me niet vergis). Ook dat ging er prima in.

Het hoofdgerecht bestond uit een kalfsbiefstuk, geinjecteerd met sap van zure appels, met daarnaast een soort van hachee op basis van kalfsvlees en Palmbier. Als groente werd er een soort van plak "cake" bij opgediend. De plak bestond uit allerlei laagjes van verschillende groente (o.a. pastinaak). Het vlees was redelijk mals en het sap was er door het koken uit komen schuimen, wat natuurlijk heel bijzonder uitzag. De smaak was ook voortreffelijk. Over de hachee waren de meningen verdeeld, een aantal vond het niet zo lekker, maar ik vond het heerlijk. Deed mij een beetje denken aan zuurvlees (en als Limburger vind ik dat lekker :D).

Het dessert ten slotte bestond uit 6 kleinere desserts, o.a. een meergranen/chocolade blokje, een bolletje chocolade met amandel en een sinaasappelsausje en een chocolademousse met kokos-schaafsel. Ook hier waren de meningen verdeeld over wat wel en niet lekker was, maar ik was er zeker tevreden mee.

Oordeel:
Het eten heeft mij zeker kunnen bekoren. Zoals je in zo'n restaurant verwacht, krijg je geen enorme hopen voedsel op je bord, maar aan het eind zit je toch prima vol. Zoals ik al zei, we hebben er dik drie uur gespendeerd en hoewel ik me normaal best snel erger aan veel tijd tussen de gangen, vond ik het nu prima. Het restaurant is door de moderne inrichting wel wat rumoerig, zeker als het helemaal vol zit. Het was soms lastig om iedereen te verstaan.
Ze hebben ook een terras, maar ik weet niet hoe succesvol dat is, aangezien ze aan een behoorlijk drukke, doorgaande weg zitten. Ik wil er zeker nog wel een keer gaan eten, ook buiten de restaurantweek om.
Miss_Virgomaandag 21 maart 2011 @ 13:28
quote:
6s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:49 schreef rubje het volgende:

edit: valt me wel op dat niemand zich aan het vaste tarief houdt waar deze DC in eerste instantie voor was bedoelt. :{ Zo krijgen al die restaurateurs toch waar ze in eerste instantie op hoopten nl. dat mensen zich laten lokken door het 'goedkope'instaptarief en dan vervolgens zich laten inpakken met allerlei extra's waardoor de oorspronkelijk prijs flink oploopt en het eigenlijk weinig van doen heeft met een restaurantweek. }:|
Je bent inderdaad snel meer kwijt dan dat je misschien zou verwachten, al denk ik dat als ik tijdens een normale week in dat restaurant zou gaan eten en dan 6-gangen neem, toch wel een stuk meer kwijt ben dan dat ik nu was.... Dus dat maakt het dan toch wel weer de moeite waard vind ik :P
koekepannekoekmaandag 21 maart 2011 @ 16:28
Ik ben ook naar le marron geweest. En heb wel het menu en het wijnkaartje meegenomen. dus een iets uitgebreidere omschrijving van de gerechten voor motorbloempje.

voor: gegrilde sepia met boomtomaat, sepia couscous, groene olijven sorbet, muntmayoniase, komkommer en parmezaanschuim.

tussen: Gegrilde griet naast gelakte kalfswang, pompoen, bloemkool en amandel-bloemkoolsaus (deze hadden we extra en die kalfswang was heerlijk).

Hoofd: Rundersukade rose bereid naast gegrilde bleekselderij, zoetzure prei, krokante ganzenvet aardappel en een sabayon van rode wijn.

Dessert: A la minute afgebakken cakeje van basilicum naast een gestolde creme van bloedsinaasappel, yoghurt poeder, citrus merengue, basilicumgel en een ijsje van bloedsinaasappel en basilicum

Er waren nog 2 andere extra gerechten maar die hebben wij niet genomen als iemand daar nog geinteresseerd in is of in de wijnen, dan typ ik ze ook wel over.
kahliemaandag 21 maart 2011 @ 17:24
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 12:56 schreef motorbloempje het volgende:
@kahlie: het kiezen en combineren van de kazen is zeker iets waar een kok complimenten over in ontvangst kan nemen hoor! :)
Als hij ze gekozen heeft wel ja. Bij Fred mag je zelf kiezen en combineren, dus dan heeft de kok daar weinig mee te maken. Behalve dat hij natuurlijk voor de oorspronkelijke 40 soorten gekozen heeft.

Het toilet heb ik inderdaad gezien ja en is erg mooi. Geen wonder dat ze er een prijs mee hebben gewonnen!
#ANONIEMmaandag 21 maart 2011 @ 18:18
quote:
6s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:49 schreef rubje het volgende:
edit: valt me wel op dat niemand zich aan het vaste tarief houdt waar deze DC in eerste instantie voor was bedoelt. :{ Zo krijgen al die restaurateurs toch waar ze in eerste instantie op hoopten nl. dat mensen zich laten lokken door het 'goedkope'instaptarief en dan vervolgens zich laten inpakken met allerlei extra's waardoor de oorspronkelijk prijs flink oploopt en het eigenlijk weinig van doen heeft met een restaurantweek. }:|
Afhankelijk van het restaurant dat je kiest eet je desondanks significant goedkoper dan normaal. Zeker als het om een sterrenzaak gaat.

Ik ben het in zoverre met je eens dat het niet zo moet zijn dat je geen volwaardig diner hebt als je je houdt aan het driegangemenu. Als de extra gangen nodig zijn om ervoor te zorgen dat je zonder honger huiswaarts keert, gaat er inderdaad wat mis.
LieLiemaandag 21 maart 2011 @ 19:34
Wat leuk dat er zoveel uitgebreide recensies worden geplaatst! En ^O^ voor de OP!

Wij aten gisteren bij de Havixhorst, vlakbij Meppel.
Dit restaurant is pas weer verkozen tot het beste kasteelrestaurant van Nederland en ziet er bij aankomst alleen van buiten al prachtig uit!

images?q=tbn:ANd9GcSDOfaxm4vl87rumPFQtlgtvyQ_JSuVhx6z5rky45O9ToYEiIsO

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we de keuze om aan tafel te gaan of eerst iets te drinken in de loungebar. Wij kozen ervoor om aan tafel te gaan.
In de ruimte waar wij zaten waren zes tafels, waarvan twee achter een halftransparant gordijn. Het was ook ruim opgezet dus je hebt echt je eigen hoekje.

We kozen naast het standaard drie-gangen-menu ook voor het extra tussengerecht. Ik kreeg ook nog een 'klein' wijnarrangement. Ze hadden de optie van een bob-arrangement, met halve glazen (x4, dus twee glazen in totaal), maar dat leek me toch iets teveel. Het was echter ook geen probleem om daar nog iets minder van te maken. Ik heb in totaal 1-1,5 glas wijn gedronken. MrLie moest rijden en dronk gewoon water.

Ik noem de wijnen wel in het verslag, maar ik heb er werkelijk geen verstand van ;) We hebben het menu meegekregen, dus ik weet wat ik gehad heb. De wijnen waren heerlijk, maar of het de perfectie combi was met het gerecht, ik durf er geen oordeel over te vellen. Ik vind het wel heel leuk om het erbij te doen, het geeft het hele diner toch iets extra's. Moet me er maar wat meer in gaan verdiepen!

Toen we aan tafel gingen kwamen ze al vrij snel met een tegeltje met knabbels. Wat nootjes, olijfjes, popcorn met rozemarijn, een kaaskoekje en een marshmallow van Zwolse mosterd. Heel lekker!

Grappig was dat ik toen dat op tafel werd gezet nog even aangaf dat ik een noten-allergie had. Hij zou even navragen of ik dan alles van het tegeltje kon eten. Even later kwam hij terug met de boodschap: 'euh, nou, alleen de noten, kunnen sporen bevatten, van noten' :D Goed voorbeeld van de prettige manier van omgang. Iedereen was heel attent, maar ook een grapje hier en daar was geen probleem!

Na de hapjes kregen we een amuse. Een glaasje met onderin een eiersalade, daar bovenop een gelei van bloemkool en daar bovenop een crème van piccalilly. Een lekker gerechtje, met veel smaak door de piccalilly.

De eerste gang was vervolgens 'Gerookte zalm met een gepocheerd kwarteleitje, citroenmayonaise en een salade van witlof en Granny Smith'. Het was een lekker gerecht, dat er prachtig uitzag. De smaken op zich zijn niet heel verrassend of spannend, maar het klopte wel bij elkaar. Hierbij kregen we ook een broodje aangeboden, en dit was bij elke gang zo, met de keuze tussen wit en bruin (voor mij niet, want bruin was met nootjes ;) )
Hierbij kreeg ik een witte wijn: Tapiz, Torrontés, Mendoza, 2009. Een chardonnay, zo heb ik mij laten vertellen.

Het tussengerecht was 'Rouleau van maïskip, gevuld met Taggische olijventapenade, smeuïge polenta en schuimige dragonjus'. Eigenlijk vrij simpel, maar echt een lekker gerecht! Er werd nog netjes gemeld dat het iets langer zou duren, de kok had per ongeluk nootjes over mijn bord gegooid en er werd een nieuwe gemaakt. We hadden het echter ook niet gemerkt als hij gewoon later was gekomen, we zaten goed :)
Hierbij kreeg ik een pinot noir uit Oostenrijk.

Het hoofdgerecht was 'op lage temperatuur gegaarde rundersukade met in ganzenvet gegaarde aardappel, pastinaak, en jus van gekaramelliseerde uien'. Nomnomnom! Wat lekker! Het vlees smolt op je tong en ik vind pastinaakpuree echt héérlijk, perfecte combi voor mij.
De wijn was 'Tenuta, Albrizzi, cabernet sauvignon primitive salento, 2007'.

Na het hoofdgerecht volgde eerst nog een dessert-amuse. Een glaasje met mascarponecrème, passievruchtenijs, passievruchtencoulis en kokosschuim. Heerlijk! Lekker verfrissend en zoet.
Bij de dessert-amuse kreeg ik ook al de wijn die bij het nagerecht hoorde: 'Baumard, Coteaux du Layon, chenin blanc, 2008'. Een heerlijk zoet wijntje!

Het nagerecht was qua opmaak absoluut het hoogtepunt van de avond, wat een plaatje! 'Yoghurtparfait met een gelei van mangocoulis, basilicumsiroop een bonbon van witte chocolade gevuld met basilicum-ijs en brosse witte chocolade'. Een heerlijk toetje, al kwam de basilicum niet echt terug. De witte chocolade bros was echt heerlijk de parfait met de manogcoulis superlekker zoetig en fris. Jum!

Tot slot dronken we nog een kop espresso en thee. Ze boden hier geen friandises bij aan. Eigenlijk vond ik dat wel jammer, was wel benieuwd wat ze daar van zouden maken :) Maar we waren ook wel vol, dus het was prima zo.

Conclusie: een aanrader!! Prachtige locatie, ook van binnen is het prachtig ingericht, heel sfeervol. De bediening is enorm attent en voelt goed aan hoe informeel ze je kunnen benaderen. De gerechten waren heerlijk. De kaart ziet er ook heel goed uit, dus wil daar zeker nog eens buiten de restaurantweek naar toe.

Al met al hadden we twee keer een vier-gangen-menu, met twee amuses en hapjes vooraf, twee flessen water, brood bij elke gang, een klein wijnarrangement (is 8,85 voor gerekend, vond ik heel schappelijk), koffie en thee en waren we 107 euro kwijt.
Isabeaumaandag 21 maart 2011 @ 20:03
Ziet er goed uit, LieLie! Ik heb een tijdje gefietst naar Meppel en kwam daar dan elke dag langs, idd een geweldige lokatie. En ik heb daar een keer een bruiloft gehad, lang geleden, van de dominee. En nu wil ik er ook een keer eten nav je verslag!
FutureFairytalemaandag 21 maart 2011 @ 20:04
alle gerechten klinken heerlijk LieLie! en mooie locatie zeg O+
jammer dat het zo ver weg ligt! -O-
LieLiemaandag 21 maart 2011 @ 20:06
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
alle gerechten klinken heerlijk LieLie! en mooie locatie zeg O+
jammer dat het zo ver weg ligt! -O-
Ligt eraan waar je woont :+
Isabeaumaandag 21 maart 2011 @ 20:06
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:06 schreef LieLie het volgende:

Ligt eraan waar je woont :+
Op de fiets prima te doen :7
FutureFairytalemaandag 21 maart 2011 @ 20:07
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:06 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ligt eraan waar je woont :+
Zuid-Holland -O-
FutureFairytalemaandag 21 maart 2011 @ 20:08
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:06 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Op de fiets prima te doen :7
nou dan kan ik alvast op de fiets stappen voor volgende editie van de restaurantweek :+
LieLiemaandag 21 maart 2011 @ 20:14
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Zuid-Holland -O-
Weet ik toch :P
golfermaandag 21 maart 2011 @ 20:23
Lekker hoor LieLie.
Geef jij bij het reserveren niet van te voren op dat je een notenallergie hebt?
LieLiemaandag 21 maart 2011 @ 20:31
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:23 schreef golfer het volgende:
Lekker hoor LieLie.
Geef jij bij het reserveren niet van te voren op dat je een notenallergie hebt?
Ja, ook, maar ik vraag het altijd voor de zekerheid nog even. Hij wist het ook wel, maar ging voor de zekerheid nog even vragen of het in de keuken ook al goed door was gekomen.
Verder ging het gewoon goed, en ze kwamen zelfs nog vragen of ik ook allergisch was voor kokosnoten :D
rubbereendmaandag 21 maart 2011 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 20:38 schreef Memento-Mori het volgende:
net gegeten bij the harbour club, Maastricht hier om de hoek

Interieur
[ afbeelding ]

Vooraf olijfjes en zonnebloempitjes
[ afbeelding ]

Amuse van King crab
[ afbeelding ]

Voorgerecht zalm met tomatenvinaigrette en croutons en 4 warme broodjes met boter (foto is beetje mislukt/bewogen)
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht runderlende, groene asperge, haricotverts, bospaddestoelentruffelsaus, aardappel en abrikozenpurree
[ afbeelding ]

Nagerecht chocolademousse en vanilleijs
[ afbeelding ]

samenvatting: :9~

Kosten inc 4 bier (als enigen in de hele toko niet aan de wijn _O- :') ) 64 euro :)
was erg lekker :Y :9
golfermaandag 21 maart 2011 @ 20:39
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:31 schreef LieLie het volgende:

Verder ging het gewoon goed, en ze kwamen zelfs nog vragen of ik ook allergisch was voor kokosnoten :D
En toen gaf je hem een schop in z'n noten? :P
LieLiemaandag 21 maart 2011 @ 20:42
quote:
11s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:39 schreef golfer het volgende:

[..]

En toen gaf je hem een schop in z'n noten? :P
Nee, ik vond het wel schattig :P
Z'n collega moest later heel hard lachen toen we zeiden dat ik ook wel tegen pepernoten kan :D
FutureFairytalemaandag 21 maart 2011 @ 20:49
notengrapjes :'(
golfermaandag 21 maart 2011 @ 20:58
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:49 schreef FutureFairytale het volgende:
notengrapjes :'(
:o
Den_Haagmaandag 21 maart 2011 @ 21:04
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Zuid-Holland -O-
Hier zijn genoeg leuke dingen hoor
rubjedinsdag 22 maart 2011 @ 10:34
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:54 schreef MevrouwPuff het volgende:

Ben jij nog ergens heen geweest of heb je echt àlles ( ;( )afgezegd?
Nope,heb mijn vrouw zo goed als kwaad bijgestaan :Y met haar zware griep die nu grotendeels voorbij is(zware koorts etc. ;( ) maar het snotteren en verkoudheid gebeuren is er nog dus dat duurt nog wel even. :{

Dus "ja"alles is echt afgezegd en gezien de aard van de griep is dat maar goed ook. :s)
Aartidinsdag 22 maart 2011 @ 11:04
Voor de liefhebbers: de Michelin Sterren Restaurant Week Dining with the Stars is 6 t/m 12 juni 2011

Vanaf 11 mei kan er gereserveerd worden.