Precies, minimaal 5 flessen....... open !quote:Op zaterdag 9 april 2011 20:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Vind ik ook, minimaal 5 flessen.
Of een veelvoud daarvan...
Schotse warmhoudertjes...
Geen kladje over... en ongeproefd durf ik het niet aan...quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:59 schreef pavv het volgende:
Kan geweldig zijn... maar kan ook een hele fijne zeepsmaak hebben. Ik zou niet snel ongeproefd een Bowmore kopen uit de periode 1980-1991.
op http://www.whiskytrain.nl/verslag-januari-2011/ staat dat ie buiten mededinging het best goed deed in een line-up met een aantal best knappe flessen. Ik heb het vermoeden dat als je bij Het Hekeltje even doorvraagt je nog best kans hebt dat ie ergens een kladje in een fles heeft staan.
succes... en als het geen FWP Bowmore is dan kom ik hem graag bij je proeven
Meer info over de regels zoals die gelden voor het produceren van Schotse whisky vind je hierquote:...which retains the colour, aroma and taste derived from the raw materials used in, and the method of, its production and maturation, and to which no substance other than water and plain caramel colouring may be added.
Dank je wel.quote:Op zondag 15 mei 2011 20:48 schreef pavv het volgende:
@Boze appel... er zijn geen vaste 'regels' voor het bijkleuren van whisky. En gelukkig is er een tendens om het ook steeds minder vaak te doen. Dit betekent uiteraard niet dat het niet meer gebeurt en wanneer een distiller zijn whisky een donkerder kleurtje wilt geven zal hij doorgaans een weinig E150a toevoegen....beter bekend als karamel.
de SWA ziet er op toe dat whisky (in dit geval dus Schotse) alleen bestaat uit de basis ingrediėnten: Water, graan en gist en hooguit wat karamel voor bijkleuring:
[..]
Meer info over de regels zoals die gelden voor het produceren van Schotse whisky vind je hier
Let op... dit geldt dus alleen voor Schotse whisky.... wat mensen buiten Schotland produceren mag voldoen aan hele andere regels (Ierland, Amerika, Japan, Canada, India, Frankrijk, Engeland, Nederland, Belgie, Taiwan, etc)
Jouw gevoel heeft gelijk. Een tasting glass is geen bierglas, moet dus droog en schoon zijn. Geen druppel water, niet walsen met een ijsblokje, gewoon puur. Althans, dat is mijn ongezouten mening.quote:Op woensdag 18 mei 2011 23:33 schreef RacerDKB het volgende:
Ik ben nog een newb maar ik heb Glenlivet 12yo gekregen met tasting glasses, moet je daar nog iets mee doen voordat je inschenkt?
Dus omspoelen of wat dan ook? Mijn gevoel zegt van niet
Die van mij ook...quote:Op donderdag 19 mei 2011 08:42 schreef robdriessen het volgende:
Althans, dat is mijn ongezouten mening.
Mee eens .quote:Op donderdag 19 mei 2011 08:42 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Jouw gevoel heeft gelijk. Een tasting glass is geen bierglas, moet dus droog en schoon zijn. Geen druppel water, niet walsen met een ijsblokje, gewoon puur. Althans, dat is mijn ongezouten mening.
Ik was sowieso van plan er niks doorheen te pleuren (dat doe ik alleen bij goedkopere meuk) maar je weet het nooit, straks moest je het even omspoelen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 08:42 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Jouw gevoel heeft gelijk. Een tasting glass is geen bierglas, moet dus droog en schoon zijn. Geen druppel water, niet walsen met een ijsblokje, gewoon puur. Althans, dat is mijn ongezouten mening.
Omspoelen om je glas stofvrij te maken en daarna gewoon afdrogen, mag altijd natuurlijk :-)quote:Op donderdag 19 mei 2011 12:03 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Ik was sowieso van plan er niks doorheen te pleuren (dat doe ik alleen bij goedkopere meuk) maar je weet het nooit, straks moest je het even omspoelen.
Vanavond maar eens de fles aanbreken dan
Issie een beetje te drinken? Of zeg je van nou nee. Ik zoek een lekkere (beginners)whiskey voor niet al teveel geld.quote:
Heb zelf de green label nooit geproefd dus kan je daarin niet adviseren.quote:Op woensdag 25 mei 2011 13:08 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Issie een beetje te drinken? Of zeg je van nou nee. Ik zoek een lekkere (beginners)whiskey voor niet al teveel geld.
Heb nu deze gehaald:quote:Op woensdag 25 mei 2011 13:32 schreef DeZoektocht het volgende:
[..]
Heb zelf de green label nooit geproefd dus kan je daarin niet adviseren.
Maar als je een lekkere niet te dure beginnerswhisky zoekt dan kan ik je de Aberlour van harte aanraden.
Deze Whiskey heeft mij als beginner helemaal enthousiast gekregen
te koop voor zo rond de 30 euro
[ afbeelding ]
mooie fles wel, klinkt goed! Ben wel nieuwsgierig naar alle lekkers dat hier voorbij komt...quote:Op woensdag 25 mei 2011 15:22 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb nu deze gehaald:
[ afbeelding ]
Volgens mevrouw afkomstig van het terrein waar ze ook de Glenfiddich maken. Maar dan een kleiner fabriekje o.i.d. .
Gefeliciteerd, je hebt echt een hele fijne whisky gekocht. Prijs kwaliteit verhouding een toppertje deze zit bij mij standaard in de collectie (wel in een literfles want dan lijkt het alsof hij minder snel leeg gaat )quote:Op woensdag 25 mei 2011 15:22 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb nu deze gehaald:
[ afbeelding ]
Volgens mevrouw afkomstig van het terrein waar ze ook de Glenfiddich maken. Maar dan een kleiner fabriekje o.i.d. . Prijs was 32,95 dus viel ook erg mee .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |