abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 13 maart 2011 @ 01:34:22 #1
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94029707
registreer om deze reclame te verbergen
bp18.jpg
bp27.jpg
bp47.jpg
bp14.jpg

Actuele aardbevingskaart

145_35.gif
Bovenstaand kaartje geeft alle nieuwe aardbevingen weer. Hoe groter het vierkantje, hoe groter de beving. Een rood vierkantje is een beving in het laatste uur, een blauw vierkantje is een beving van de laatste 24 uur. Geel is van de afgelopen zeven dagen.

Getroffen kerncentrales
2ai1mi9.jpg

Actueel / Laatste nieuws
quote:
Dodental onduidelijk, officieel 599, mogelijk duizenden
Het is nog onduidelijk hoeveel doden er zijn gevallen bij de aardbeving en de tsunami in Japan, gisteren. Officieel staat het dodental op 599, maar volgens Japanse media zijn er alleen al bij de stad Sendai meer dan tweehonderd lichamen geteld. De miljoenenstad Sendai ligt zo'n 130 kilometer ten westen van het epicentrum van de beving, in het noorden van Japan.

Het Japanse persbureau Kyodo schat dat er in totaal ongeveer 1200 doden zijn. Miljoenen mensen in het rampgebied zitten zonder stroom. De luchthavens van Tokio zijn nog steeds dicht en veel treinen rijden niet.

Na de beving, die met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter de zwaarste aardbeving in Japan in 140 jaar was, zijn er meer dan tachtig nabevingen geweest. Rond half zes Nederlandse tijd was er nog een nabeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Voor zover bekend heeft die geen verdere schade veroorzaakt.

Hulp

De Japanse premier Kan heeft vanochtend een rondvlucht boven de getroffen gebieden gemaakt. In een verklaring liet de premier weten dat hij 50.000 militairen naar het gebied stuurt.

Ook heeft Kan de Verenigde Staten om hulp gevraagd. Ook China, Australi, Singapore en Zuid-Korea sturen reddingswerkers naar Japan. De Europese Unie heeft laten weten ook te willen helpen. Minister Opstelten van Veiligheid zei gisteren al dat hij het Rampen Identificatie Team naar Japan zal sturen, als Japan daarom vraagt.

Nederlanders
Van de vijftig geregistreerde Nederlanders in het rampgebied zijn er inmiddels veertig terecht. Zij zijn allemaal ongedeerd. De ambassade in Tokio heeft met tien Nederlanders nog geen contact kunnen leggen, maar er zijn geen aanwijzingen dat er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Op het crisistelefoonnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn sinds gistermiddag honderden telefoontjes binnengekomen van ongeruste mensen met familieleden in Japan. Ook vandaag is het crisisnummer open: 070-3487770.
quote:
Radioactieve lekkage na ontploffing bij kerncentrale Japan
media_xl_331625.jpg
TOKIO - Een gebouw van een kerncentrale in het noordoosten van Japan is ontploft. Door de explosie in Fukushima Daichi I is het dak ingestort en zijn de buitenmuren weggevallen.

De regering van Japan bevestigde dat er een explosie heeft plaatsgevonden in de veertig jaar oude kerncentrale en dat er sprake is van een radioactieve lekkage.

Boven het complex, ongeveer 250 kilometer ten noorden van Tokio, hangt een witte rookwolk. Uit voorzorg waren al 45.000 mensen in een cirkel van 10 kilometer van de nucleaire installatie gevacueerd. De mensen die er toch nog zijn, worden opgeroepen om binnen te blijven. Wie zich buiten waagt, moet een natte doek voor zijn of haar mond houden.

De ontploffing is is zeer waarschijnlijk het gevolg van een zware aardbeving en een tsunami die Japan vrijdag troffen. Daardoor viel de stroom uit in het complex en liep de temperatuur van de kernreactor op. Mogelijk is er sprake van een meltdown, oververhitting van de kernreactor

quote:
Experts: geen grote schade reactor
Volgens experts is er waarschijnlijk geen serieuze schade aan de behuizing rond de kern van de nucleaire reactor in Japan die vanmorgen werd getroffen door een zware explosie.

De beschermende behuizing is bedoeld om bij ongelukken te voorkomen dat er radioactieve straling vrijkomt. De straling is nu al wel 20 keer hoger dan normaal.

Het evacuatiegebied rond de ontplofte kerncentrale is uitgebreid. In een cirkel van 20 kilometer rond het complex moet iedereen weg. Dat was eerst 10 kilometer.
quote:
Leger ontdekt honderden lijken in Rikuzen-Takata
media_xl_4097818.jpg

Het Japanse leger heeft ongeveer 400 lichamen teruggevonden in de haven van Rikuzentakata, in het noordoosten van het land, die vrijdag werd overspoeld door de tsunami die was ontstaan na de aardbeving. Dat meldt televisiezender NHK.

De haven ligt in de prefectuur Iwate. Ze raakte volledig overstroomd door een enorme golf die alles meesleurde tijdens zijn doortocht. Sindsdien tonen Japanse zenders bijna doorlopend beelden van de vernieling van Rikuzentakata, die een zware balans doen vermoeden.
quote:
[Upd] Japan: Noodsituatie Fukushima
De hoeveelheid straling die buiten de Japanse kerncentrale Fukushima wordt gemeten, is de afgelopen uren afgenomen. Dat maakte het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) zaterdag bekend.

De organisatie meldde ook dat de exploitant van de centrale, TEPCO, nogmaals heeft bevestigd dat de belangrijkste behuizing die de nucleaire reactor omhult, niet is beschadigd bij de explosie zaterdagochtend. Die behuizing is bedoeld om te voorkomen dat straling vrijkomt als er iets misgaat in de centrale. Waarschijnlijk is de koepel die om de veiligheidsbehuizing zit als extra veiligheid, wel de lucht ingevlogen bij de explosie.

De veertig jaar oude reactor nummer 1 wordt op dit moment gevuld met zeewater om de installatie te koelen, of deze operatie goed verloopt is nog niet bekend. Als gevolg van de zware aardbeving en een tsunami die het gebied vrijdag troffen, viel de stroom uit van vijf reactoren, alsmede de back-upgeneratoren, hierdoor kon de kern niet meer gekoeld worden en liep de temperatuur op met het gevaar van een meltdown.

Net nu het de goede kant op lijkt te gaan bij reactor nummer 1 meldt persbureau Reuters dat de noodkoelvoorziening ermee op is gehouden bij reactor nummer 3 van de Fukushima centrales. Het Japanse Nucleaire Agentschap meldt dat mogelijk 160 mensen zijn blootgesteld aan gevaarlijke straling.
v6nczl.gif

ani2v.gif

Livestreams/LiveNieuws
Ziggo heeft op kanaal 11 tijdelijk NHK World beschikbaar, het Engelstalige kanaal van de Japanse staatstelevisie met veel live-informatie.

http://www.hawaiinewsnow.(...)76904&nav=menu55_1_1
http://english.aljazeera.net/watch_now/
http://www.ustream.tv/channel/foxtokimekitonight
http://www.msnbc.msn.com/id/3096434#42024478
http://www.ustream.tv/channel/tbstv
http://yokosonews.com/live
NOS: Live
Google Person Finder Quake Japan
http://tvnewsradio.com/bl(...)d-real-time-updates/

Info: Aardbevingen
Waterhoogtes rondom oceaanboeien
Pacific Tsunami Warning Center
Aardbevingen overal ter wereld
Japanse Seismische (Richter)schaal
Live Earthquakes Map
Wereldwijde rampen en incidenten

Info: Kernreactors
Persberichten van energiebedrijf Tepco (semi-elk uur-gepdatet)
Fukushima I nuclear incident (Wikipedia, technische details)
Hoe werkt kernenergie en wat ging er mis?

Video's

Foto's
http://www.nytimes.com/in(...)apan.html?ref=asia#1
http://www.hln.be/hln/nl/(...)rdbeving-Japan.dhtml
Guardian: The day after in pictures

Vorige delen
8.8 aardbeving Japan met tsunami
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #2
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #3
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #4
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #5
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #6
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #7
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #8
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #9
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #10
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #11
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #12
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #13
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #14
Japan getroffen door zeer zware aardbeving (8.9) en tsunami #15

Zie ook
Tsunami in Japan na zeer zware aardbeving (8.9) #2
Aardbevingen #10
Japan: Ramp kluistert mensen aan buis
Japan: Waarschuwing nieuwe tsunami
Nederlandse speurhonden naar Japan
[Upd] Japan: 'Grote kans op meltdown'
Beving bedreigt Japanse autoleveringen
[Upd] Japan: Schip met 81 man gevonden
Japan: Tsunami veroorzaakt door maan
Zware aardbeving Japan

[ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 13-03-2011 10:30:11 ]
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intutief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  zondag 13 maart 2011 @ 01:35:25 #2
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94029752
Krijg je geen [nieuw deel] op mobiel, capricia?
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94029755
Dank!
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
pi_94029762
registreer om deze reclame te verbergen
Over discussie tepco wel of niet als bron:
Tepco blijft wel de exploitant van de kerncentrale die deze crisis moet handelen. Het kan dat ze in het verleden hebben gelogen over bepaalde dingen. Maar het zou een beetje raar zijn om hun niet als bron te gebruiken. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de situatie, bezig met de operatie etc. Als iedereen die ooit gelogen heeft, geen bron meer mag zijn voor journalisten, dan kan de journalist stoppen met zijn werk.
pi_94029774
quote:
Op zondag 13 maart 2011 01:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Krijg je geen [nieuw deel] op mobiel, capricia?
Niet op ipad, ieg.
Ook geen dm of pm.
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
  zondag 13 maart 2011 @ 01:35:50 #6
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94029775
US experts fear 'Chernobyl-like' crisis for Japan

http://www.channelnewsasi(...)view/1116149/1/.html
  zondag 13 maart 2011 @ 01:38:44 #7
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_94029874
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:35 schreef Darklight het volgende:
US experts fear 'Chernobyl-like' crisis for Japan

http://www.channelnewsasi(...)view/1116149/1/.html
Amerikanen vrezen wel meer dingen , dat komt ook goed over op hun nieuwszenders ...

Ik zie eigenlijk niet in waarom Japan op dit vlak minder "know-how" zou hebben dan de VS om te weten hoe ze moeten reageren op wat zo'n reactor doet ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_94029875
'no power and freezing temps' maakt het er ook niet beter op
geen goud zonder schuim
  Redactie Frontpage zondag 13 maart 2011 @ 01:39:28 #9
145738 crew  superworm
is erbij
pi_94029904
quote:
2s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:35 schreef Toad het volgende:
Over discussie tepco wel of niet als bron:
Tepco blijft wel de exploitant van de kerncentrale die deze crisis moet handelen. Het kan dat ze in het verleden hebben gelogen over bepaalde dingen. Maar het zou een beetje raar zijn om hun niet als bron te gebruiken. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de situatie, bezig met de operatie etc. Als iedereen die ooit gelogen heeft, geen bron meer mag zijn voor journalisten, dan kan de journalistiek stoppen met zijn werk.
Idd, dat is net als de RVD niet vertrouwen als Bea in het ziekenhuis ligt, omdat de Oranjes de broertjes De Witt in 1672 om lieten leggen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  zondag 13 maart 2011 @ 01:41:39 #10
69315 raistlin6
Met dank aan Olga (heldin)
pi_94029978
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:39 schreef superworm het volgende:

[..]

Idd, dat is net als de RVD niet vertrouwen als Bea in het ziekenhuis ligt, omdat de Oranjes de broertjes De Witt in 1672 om lieten leggen.
_O_ :D

Ik moet zeggen dat ze het tot nu toe goed doen. Het gaat niet heel snel de info, maar dat zal voornamelijk mijn ongeduld zijn, waardoor dat voor mij zo lijkt.
Heb ze nog niet op een onwaarheid betrapt, in tegenstelling tot de parlementswoordvoerder Elani of zo, die ik voor t gemak als Al Sahaf in mijn hoofd heb opgeslagen.

Ze kunnen nu ook moeilijk liegen, met de IAEA over hun schouder meekijkend natuurlijk.
[email protected]"Als er een nieuwsicoon staat, foto-onderschrift, elk woord goed gespeld is en quotes kloppen en er staat 'Ik heb geen het is wanneer blijkt dat gisteren voor de dag dan dat kan ik weet toe maar anders ja veel', mis ik het."
pi_94029985
quote:
Op zondag 13 maart 2011 01:35 schreef Toad het volgende:
Over discussie tepco wel of niet als bron:
Tepco blijft wel de exploitant van de kerncentrale die deze crisis moet handelen. Het kan dat ze in het verleden hebben gelogen over bepaalde dingen. Maar het zou een beetje raar zijn om hun niet als bron te gebruiken. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de situatie, bezig met de operatie etc. Als iedereen die ooit gelogen heeft, geen bron meer mag zijn voor journalisten, dan kan de journalistiek stoppen met zijn werk.
Dat ben ik wel met je eens.
Maar het liefst zie ik het van meerdere kanten bevestigd. Helaas is er weinig echt betrouwbaar nieuws. Zelfs cnn blijkt af en toe een sensatie-zender te zijn die het heeft over een 'possible meltdown'.
In elk geval geen nieuws over het in cijfers dalen van de temp in de kern van de centrales. Ik hoop het! Maar ik ga niet op tepco af die zegt 'alles onder controle'.
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
  zondag 13 maart 2011 @ 01:43:06 #12
69315 raistlin6
Met dank aan Olga (heldin)
pi_94030025
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:41 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat ben ik wel met je eens.
Maar het liefst zie ik het van meerdere kanten bevestigd. Helaas is er weinig echt betrouwbaar nieuws. Zelfs cnn blijkt af en toe een sensatie-zender te zijn die het heeft over een 'possible meltdown'.
In elk geval geen nieuws over het in cijfers dalen van de temp in de kern van de centrales. Ik hoop het! Maar ik ga niet op tepco af die zegt 'alles onder controle'.
Ah ik snap de verwarring nu :D
Die alles onder controle dude is een regeringsdude, niet een TEPCO medewerker. Dat is inderdaad iemand die het behoorlijk lijkt te downplayen. TEPCO zegt niet alles onder controle te hebben.
[email protected]"Als er een nieuwsicoon staat, foto-onderschrift, elk woord goed gespeld is en quotes kloppen en er staat 'Ik heb geen het is wanneer blijkt dat gisteren voor de dag dan dat kan ik weet toe maar anders ja veel', mis ik het."
pi_94030029
quote:
Op zondag 13 maart 2011 01:38 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Amerikanen vrezen wel meer dingen , dat komt ook goed over op hun nieuwszenders ...

Ik zie eigenlijk niet in waarom Japan op dit vlak minder "know-how" zou hebben dan de VS om te weten hoe ze moeten reageren op wat zo'n reactor doet ...
Die evac met 170.000 mensen vandaag ging geruisloos..zelfs geen beelden van..;)
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
  zondag 13 maart 2011 @ 01:44:51 #14
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94030083
quote:
14s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:41 schreef raistlin6 het volgende:
Ik moet zeggen dat ze het tot nu toe goed doen. Het gaat niet heel snel de info, maar dat zal voornamelijk mijn ongeduld zijn, waardoor dat voor mij zo lijkt.
Heb ze nog niet op een onwaarheid betrapt, in tegenstelling tot de parlementswoordvoerder Elani of zo, die ik voor t gemak als Al Sahaf in mijn hoofd heb opgeslagen.

Ze kunnen nu ook moeilijk liegen, met de IAEA over hun schouder meekijkend natuurlijk.
Niets is gelogen, maar ze geven ook geen volledig beeld. Ze zijn wel erg voorzichtig met uitspraken, soms is er uren geen update terwijl beelden al tien keer de hele wereld over zijn. En je moet ook tussen de regels door lezen. Eerder stond er bijvoorbeeld bij 4 units dat de koeling in orde was, verder niets. Je kon er zelf uit opmaken dat de koeling in de andere twee niet goed werkte. En de explosie noemen ze volgens mij zelfs nu nog geen explosie :P Vandaag de dag kan dat toch echt niet meer...

Al moet ik wel zeggen dat met name door de informatie van externe experts, er toch wel een goed beeld ontstaat.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intutief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94030183
Dubbel
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
pi_94030200
quote:
Op zondag 13 maart 2011 01:43 schreef raistlin6 het volgende:

[..]

Ah ik snap de verwarring nu :D
Die alles onder controle dude is een regeringsdude, niet een TEPCO medewerker. Dat is inderdaad iemand die het behoorlijk lijkt te downplayen. TEPCO zegt niet alles onder controle te hebben.
Toevallig heb ik tepco onder favs staan. En volgens hen is unit 3 sinds 12.15 cold shutdown. Verders geen meldingen.
Dat bedoel ik met 'kennelijk alles onder controle'.
Ik zie geen verder nieuws bij hen over unit 3...toch?
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
  zondag 13 maart 2011 @ 01:48:58 #17
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94030221
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:44 schreef eleusis het volgende:

[..]

Niets is gelogen, maar ze geven ook geen volledig beeld. Ze zijn wel erg voorzichtig met uitspraken, soms is er uren geen update terwijl beelden al tien keer de hele wereld over zijn. En je moet ook tussen de regels door lezen. Eerder stond er bijvoorbeeld bij 4 units dat de koeling in orde was, verder niets. Je kon er zelf uit opmaken dat de koeling in de andere twee niet goed werkte. En de explosie noemen ze volgens mij zelfs nu nog geen explosie :P

Al moet ik wel zeggen dat met name door de informatie van externe experts, er toch wel een goed beeld ontstaat.
TEPCO noemt het letterlijk in de update. "Het geluid van". Kom op zeg, zeg dan gewoon dat er wat ontploft is.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  zondag 13 maart 2011 @ 01:50:07 #18
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_94030257
quote:
14s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:23 schreef eleusis het volgende:
Een interessant (informeel) interview met een Amerikaanse nucleair ingenieur over hoe een kernreactor werkt en wat er mis is gegaan op Skepchick.

Edit: helaas te lang om te pasten. :(
interessant stuk. Thanks ^O^
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 13 maart 2011 @ 01:50:37 #19
69315 raistlin6
Met dank aan Olga (heldin)
pi_94030273
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:48 schreef capricia het volgende:

[..]

Toevallig heb ik tepco onder favs staan. En volgens hen is unit 3 sinds 12.15 cold shutdown. Verders geen meldingen.
Dat bedoel ik met 'kennelijk alles onder controle'.
Ik zie geen verder nieuws bij hen over unit 3...toch?
Ik zat 'm net ook te lezen ja, die nieuwste update. Ze zeggen idd erg weinig erin. Ff kijken wat Reuters en IAEA ervan gaan bakken.
[email protected]"Als er een nieuwsicoon staat, foto-onderschrift, elk woord goed gespeld is en quotes kloppen en er staat 'Ik heb geen het is wanneer blijkt dat gisteren voor de dag dan dat kan ik weet toe maar anders ja veel', mis ik het."
pi_94030294
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:44 schreef eleusis het volgende:

[..]

Niets is gelogen, maar ze geven ook geen volledig beeld. Ze zijn wel erg voorzichtig met uitspraken, soms is er uren geen update terwijl beelden al tien keer de hele wereld over zijn. En je moet ook tussen de regels door lezen. Eerder stond er bijvoorbeeld bij 4 units dat de koeling in orde was, verder niets. Je kon er zelf uit opmaken dat de koeling in de andere twee niet goed werkte. En de explosie noemen ze volgens mij zelfs nu nog geen explosie :P Vandaag de dag kan dat toch echt niet meer...

Al moet ik wel zeggen dat met name door de informatie van externe experts, er toch wel een goed beeld ontstaat.
Het is misschien slecht om een vergelijking te maken, maar ik doe het toch om het e.e.a. te relativeren.

Bij de ramp in Moerdijk duurde het ook even voordat we wisten of er nu wel of niet schadelijke stoffen waren vrijgekomen.
De website van de overheid, crisis.nl, ging down.
Bestuurders waren wel erg voorzichtig, feitelijk met hun informatie. Ook daar moesten experts duiden. De bevolking was door deze manier van communiceren ongerust.

Ik denk dat de Japanners het heus niet zo slecht doen. Althans, volgens mij zijn "wij" geen haar beter. :)
pi_94030323
quote:
Op zondag 13 maart 2011 01:48 schreef M1stral het volgende:

[..]

TEPCO noemt het letterlijk in de update. "Het geluid van". Kom op zeg, zeg dan gewoon dat er wat ontploft is.
Het lijkt me dus, op zijn zachts gezegd, niet een echt sterke bron om wat er gebeurt te onderbouwen.
Also spricht der Narr: Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.
  zondag 13 maart 2011 @ 01:52:53 #22
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94030353
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:48 schreef capricia het volgende:
Toevallig heb ik tepco onder favs staan. En volgens hen is unit 3 sinds 12.15 cold shutdown. Verders geen meldingen.
Dat bedoel ik met 'kennelijk alles onder controle'.
Ik zie geen verder nieuws bij hen over unit 3...toch?
Loopt achter inderdaad. Bij de volgende update zal het er wel bij staan, denk ik.

Anyway, ik ga maar eens maffen :) Worden nog wel een paar spannende dagen voor de ingenieurs daar, maar ik hoop en denk dat het grootste gevaar achter de rug is. Er is natuurlijk een kans dat unit 2 ook nog hetzelfde probleem gaat krijgen. Maar als ik het goed heb, is het een kwestie van een paar dagen stabiel houden en dan is het voorbij.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intutief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94030411
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:48 schreef M1stral het volgende:

[..]

TEPCO noemt het letterlijk in de update. "Het geluid van". Kom op zeg, zeg dan gewoon dat er wat ontploft is.
Soort van Lingo zeg maar 'Klinkt als ... '
  zondag 13 maart 2011 @ 01:54:29 #24
69315 raistlin6
Met dank aan Olga (heldin)
pi_94030418
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:52 schreef capricia het volgende:

[..]

Het lijkt me dus, op zijn zachts gezegd, niet een echt sterke bron om wat er gebeurt te onderbouwen.
Ok, dus je stelt voor om TEPCO, de enige die er iets over kan zeggen, niet meer hier te vermelden als bron van informatie?
[email protected]"Als er een nieuwsicoon staat, foto-onderschrift, elk woord goed gespeld is en quotes kloppen en er staat 'Ik heb geen het is wanneer blijkt dat gisteren voor de dag dan dat kan ik weet toe maar anders ja veel', mis ik het."
  zondag 13 maart 2011 @ 01:55:14 #25
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94030449
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 01:51 schreef Toad het volgende:
Het is misschien slecht om een vergelijking te maken, maar ik doe het toch om het e.e.a. te relativeren.

Bij de ramp in Moerdijk duurde het ook even voordat we wisten of er nu wel of niet schadelijke stoffen waren vrijgekomen.
De website van de overheid, crisis.nl, ging down.
Bestuurders waren wel erg voorzichtig, feitelijk met hun informatie. Ook daar moesten experts duiden. De bevolking was door deze manier van communiceren ongerust.

Ik denk dat de Japanners het heus niet zo slecht doen. Althans, volgens mij zijn "wij" geen haar beter. :)
Het is ook geen gemakkelijke taak. Het gaat stukken beter dan hier bij Chemie-Pack. Het belangrijkste lijkt me de veiligheid van de reactor en de omgeving, en ik heb het idee dat zelfs in deze extreme omstandigheden dat goed aangepakt lijkt te worden (klop klop).
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intutief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')