Ik ben nog steeds The Big Short aan het lezen. Ik ben nu bij hoofdstuk 5 Accidental Capitalists en ik vind het tot nu toe verreweg het meest interessante hoofdstuk (het hfd over Michael Burry had ik al eens op het internet gelezen). Vooral hoe ze tegen langlopende opties (LEAPS) aankijken is het lezen waard.quote:Op maandag 10 november 2008 10:34 schreef PietjePuk007 het volgende:
Er is nog geen centraal boekentopic. Het is een mooie tijd voor journalisten aangezien er veel uitgeplozen kan worden
.
Klinkt tof, houd ons op de hoogte hoe het boek bevaltquote:Op vrijdag 15 april 2011 13:03 schreef Louis22 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die ga ik mij eens aanschaffen.
Klinkt idd goedquote:Op vrijdag 15 april 2011 13:34 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Klinkt tof, houd ons op de hoogte hoe het boek bevalt
Tijdje terug ook ontdekt. Heb er daardoor een aantal op mijn 'lijstje' gezetquote:Op dinsdag 26 april 2011 16:54 schreef Mendeljev het volgende:
Voor de mensen die geinteresseerd zijn in de meer technische aspecten van de markt een leuke blog met enorm veel boekreviews: http://readingthemarkets.blogspot.com
De kwaliteit van de reviews zijn (imo) oppervlakkig te noemen zonder duidelijk waardeoordeel dus zie het meer als een leuke opsomming van titels. Dat is de blogger overigens niet kwalijk te nemen aangezien ze vrijwel een boek per dag er doorheen jaagt terwijl het type boeken dat besproken wordt meer te zien zijn als studieboeken. (Ik lees dergelijk soort boeken het liefst meermaals gezien de hoge informatiedichtheid)
Deze strategie heeft ook een naam, namelijk de barbell-strategie. Ik ben ook aanhanger van deze methode maar geef meer de voorkeur voor 95% B&H en 5% hoge beta. Het is niet noodzakelijkerwijs een goede strategie maar het geeft wel voldoening voor mensen die graag willen profiteren van extreme marktbewegingen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:27 schreef jaco het volgende:
Voor dit forum is het misschien goed om even te noemen hoe Taleb zijn portfolio dan wel beheert: 90% stopt hij in amerikaanse staatsobligaties om zichzelf te beschermen tegen een negatieve Black Swan (noot: het boek is geschreven in 2006). De overige 10% gebruikt hij om te profiteren van een eventuele Black Swan met opties en andere hoge risico strategieen die renderen bij extreme marktbewegingen.
*kuch* LXIV *kuch*quote:Op zaterdag 14 mei 2011 17:34 schreef SeLang het volgende:
Wat betreft Taleb's strategie: Hij is in feite de tegenpartij voor bepaalde mensen op Fok die het schrijven van opties propageren als winstgevende strategie.
Uit.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 15:15 schreef JimmyJames het volgende:
Ik ben begonnen in "You Can Be a Stock Market Genius" van Joel Greenblatt.
Aangezien hij het boek in 2007 publiceerde, heb ik het vermoeden met de genoemde fondsen inmiddels is uitgerookt. Ik kon hier echter geen bevestiging van vinden op het web, maar ik blijf achter met het idee dat Measor's kennis van fundamentele analyse beperkt is en dat zijn rendementen meer te danken zijn aan beleggings discipline dan aan relevante kennis. Ik vond het aardig om eens een boek te lezen rondom Aziatische aandelen, maar verder bleek het boek tijdsverspilling.quote:My US portfolio comprising of AIG, Citigroup and Freddie Mac, were each bought quite well at times when they had become leprous and wildly unpopular. I had also made some forays into the US market on a quick turnaround, and had been quite successful. In fact, I do not believe that I have taken any losses.
Dit boek heb ik ook enige tijd geleden gelezen. Ik vond het duidelijk geschreven en je kunt er het nodige van leren. De schrijver illustreert de fundamentele waarderings methoden die hij aanbeveelt aan de hand van investeringen die Buffett in het verleden deed.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 18:29 schreef JimmyJames het volgende:
Ik heb deze besteld: Buffett Beyond Value: Why Warren Buffett Looks to Growth and Management When Investing (Hardback)
http://www.amazon.com/Buf(...)id=1306254461&sr=8-2
Deze ga ik ook lezen, staat al in de kast namelijk.quote:Op donderdag 14 april 2011 20:46 schreef jaco het volgende:
[ afbeelding ]
Jeroen Smit - De Prooi
Blinde trots breekt ABN AMRO
Prometheus, 2008
Dit boek zie je regelmatig opduiken in top 10 lijstjes waardoor ik mijn nieuwsgierigheid niet langer kon bedwingen. Het lezen was een forse klus: 446 pagina's gevuld met behoorlijk wat gedetailleerde informatie. Dit bleek echter de moeite waard. Jeroen Smit heeft duidelijk uitgebreid gesproken met veel insiders binnen ABN Amro en organisaties daaromheen. Al hun informatie is goed leesbaar samengevat.
Het verhaal begint met de fusie van de ABN met de Amro bank waar de kiem van veel problemen al geplant werd. Het eindigt met de overname van het nederlandse deel van Fortis/ABN Amro door Wouter Bos namens onze regering. Die overname volgte na de mislukte opsplitsing door Fortis, Santander en RBS. De titel van het boek doet misschien vermoeden dat het grootste deel van het boek over dit laatste drama gaat, maar de jaren daaraan voorafgaande krijgen evenveel aandacht.
Het boek schets de invalshoek vanuit de topbestuurders en de verschillende visies op de bedrijfsstrategie die daar leefden. Je hoeft niet door allerlei financiele informatie over BIS-ratio's, leverage, etcetera heen te werken. Het gaat echt om de machtstrijd tussen de sleutelfiguren en de problemen die ABN Amro tegenkomt. Niettemin wordt het verhaal een beetje droog in het midden van het boek. Ik raad het aan voor lezers die destijds al met interesse de overnamestrijd volgden via de media. Dit boek geeft een overzicht van alle achtergronden en lijkt daarin compleet en correct. Het is echt een mooi stuk journalistiek werk.
vertel er dan eens kort wat over?quote:Op woensdag 6 juli 2011 14:19 schreef Burnie88 het volgende:
[ afbeelding ]
Investments, een must have voor professionele beleggers.
[ afbeelding ]
En mijn tafelheer is plato, een filosofische kijk op o.a. economische/financiële situaties. Zeer interessant.
Die andere ook graag.quote:Op woensdag 13 juli 2011 00:44 schreef Plus_Ultra het volgende:
[..]
vertel er dan eens kort wat over?
Ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op woensdag 13 juli 2011 00:44 schreef Plus_Ultra het volgende:
[..]
vertel er dan eens kort wat over?
Als je een tentamen gaat doen is een docent zeker handig. Echter als je je gewoon een beetje wil inlezen dan is Principles of CF, mits je wiskundig enigszins geschoold bent, goed te doen hoor.quote:Op zondag 17 juli 2011 12:32 schreef jaco het volgende:
De boeken Investments (Zvi Bodie, Alex Kane and Alan Marcus) en Principles of Corporate Finance (Richard Brealey, Stewart Myers and Franklin Allen) die hierboven worden genoemd, zijn de klassieke textbooks als je het vak Finance of Investments kiest tijdens een engelstalige bachelor of masters opleiding. Erg goed en volledig, maar ook wel iets teveel om zonder docent op eigen gelegenheid door te werken.
Wat vooral interessant is in 'En mijn tafelheer is Plato' is de kijk op het kapitalisme en de impact daarvan op de crisis. Ook geeft Wijnberg een kijk op eventuele alternatieven. Voor de rest moet ik het boek even bij de hand hebben, maar ik heb hem momenteel uitgeleend. Als ik hem weer terugheb zal ik wat meer vertellen.quote:
Ik zie net dat het boek ook gewoon in het Nederlands te verkrijgen is:quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 18:17 schreef jaco het volgende:
Timothy Ferriss , The 4-hour Workweek
"Expanded and Updated Edition" 2009
Crown Publishers New York
Dat cliché dat wetenschappers in een ivoren toren zouden zitten moet echt maar eens uit de wereld geholpen worden. Vaak zijn wetenschappers de rest van de wereld mijlen ver vooruit. Dat zie ik in ICT maar ook in finance. Science rules!!!!quote:Damodaran zit echter niet in een ivoren toren
Ik heb het eens in mijn handen gehad in de boekwinkel. Het viel me toen op dat vrij grote delen gingen over z'n jeugd en de grappen die hij op school uithaalde etc etc. Bij zo'n chronologische jaar-tot-jaar biografie heb ik altijd het gevoel dat ik door iemand's leven heen moet ploeteren, zeker bij zo'n dik boek als The Snowball. Het moet dan heel goed geschreven zijn en ik moet het idee hebben dat er een direkte relatie is tussen geschiedenis en heden. Beide voorwaarden leken niet aanwezig, maar ik heb het boek dus slechts vluchtig ingezien.quote:Op vrijdag 30 september 2011 16:32 schreef JimmyJames het volgende:
Heb je the snowball trouwens gelezen? Vond ik erg interessant ondanks het feit dat het gros van het boek niet over beleggen gaat.
Deze ben ik nu ook aan het lezen, gisteren in begonnen. Tot nu toe erg interessant en best goed te lezen.quote:
Besteld bij bol.com:quote:Op zondag 11 september 2011 15:29 schreef Montelly het volgende:
[ afbeelding ]
Super helder en toegankelijk boek, ik kan het iedereen aanraden
Ik heb dit boek nog niet gelezen maar wel zijn eerdere boek De groei voorbij. Jaap van Duijn schrijft helder, heeft verstand van zaken en ik ben het grotendeels met zijn visies eens. Hij houdt in zijn boeken en lezingen altijd wel tot vervelens toe vast aan de Kondratiev economische golfbeweging. Ik geloof wel in business cycles, maar niet dat die zo mathematisch precies verlopen als Kondratiev en Van Duijn het doen voorkomen. Het lijkt echter in dit boek van minder belang, dus ik denk dat ik dit boek ook ga lezen.quote:Op woensdag 5 oktober 2011 10:56 schreef M-Bozz het volgende:
Iemand deze al gelezen? Ben zeer benieuwd. Hij zegt ons een spiegel voor te houden m.b.t. ons in de schulden steken (iets wat wij Amerikanen zo verwijten)!
Erg gedateerd, maar wel leerzaam. Je kan een paar hoofdstukken overslaan over kunst en postzegels (tenzij je daar verstand van hebt).quote:Op woensdag 5 oktober 2011 22:12 schreef NightDream het volgende:
Ik ben sinds een paar weken geïnteresseerde in de beurs, en ben momenteel 'Beleggen voor Dummies' aan het lezen.
Nu kwam mijn vader afgelopen week met 'Alles over Geld' van Rienk H. Kamer op de proppen, is dit een goed boek waar ik veel uit zal leren als vervolg op 'Beleggen voor Dummies', of is dit niet interessant genoeg/te moeilijk?
Even een cross posting, ik heb de schuldenberg gisteren uitgelezen.quote:Op woensdag 5 oktober 2011 13:52 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik heb dit boek nog niet gelezen maar wel zijn eerdere boek De groei voorbij. Jaap van Duijn schrijft helder, heeft verstand van zaken en ik ben het grotendeels met zijn visies eens. Hij houdt in zijn boeken en lezingen altijd wel tot vervelens toe vast aan de Kondratiev economische golfbeweging. Ik geloof wel in business cycles, maar niet dat die zo mathematisch precies verlopen als Kondratiev en Van Duijn het doen voorkomen. Het lijkt echter in dit boek van minder belang, dus ik denk dat ik dit boek ook ga lezen.
quote:Op dinsdag 22 november 2011 11:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik kan iedereen hier het boek "de schuldenberg" van Jaap van Duijn aanraden.
Deze omschrijft heel netjes wat er nu precies aan de hand is en zet ook uiteen dat we tegenover onze hypotheek schulden ook nog de gedekte pensioen verplichtingen hebben staan. Toen ik dat boek las dacht ik zo nu en dan eigenlijk dat jij deze auteur was selang.![]()
Hij beschrijft in ieder geval heel goed uit welke verschillende schulden de schuldenberg bestaan en welke partijen hier een rol in spelen. Ook geeft hij per land aan wat nu het probleem is, omdat de schulden per land idd niet allemaal hetzelfde zijn opgebouwd. Zoals bijv. in japan de staatschuld meer dan 200% is maar omdat dit grotendeels intern gefinancierd is en niet met buitenlandse obligaties levert dit dan geen probleem op.
Sommige passages heb ik dan wel mijn vraagtekens bij, om zo makkelijk een onderzoek over duurzame schuldenlast over te nemen waaruit de conclusie was dat een schuldenlast voor een land tussen de 60 en de 90% van het bnp geen noemenswaardig achteruitgang van economische groei betekent. Maar goed in ieder geval dus zoals genoemd een verhelderend boek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |