abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:07:24 #101
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93170265
Ik kan via m'n werk trouwens makkelijk aan allemaal verschillende soorten bloem komen. Daar kan ik in de toekomst ook nog mee experimenteren :P

Welke eigenschappen zijn goed bij het maken van een pizzabodem?
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 22 februari 2011 @ 21:16:43 #102
91830 MaximusTG
pi_93170878
Waar werk je dan als ik vragen mag?
Die eigenschappen is juist wat het zo lastig maakt. Traditioneel wordt idd. farina di grano tenero tipo 00 gebruikt, voor de Napoletaanse pizza dan. Maar als je b.v. New York Style wil maken, met een bollere rand (vind ik persoonlijk erg lekker), zijn andere eigenschappen weer belangrijk. Daarnaast is het ook mogelijk om met verschillende soorten bloem hetzelfde resultaat te bereiken door verschillende werkwijzes te gebruiken.
Vind het daarom best jammer dat het in Nederland zo lastig is om goede bloem in de supermarkt te krijgen.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:24:12 #103
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93171449
Bij een vrij grote industrele bakkerij waar diverse soorten bloem worden gebruikt. Tipo 00 zit er trouwens echt niet tussen ;)

Ik kan bij r&d vragen naar bloem met specifieke eigenschappen en dan weten zij wel wat daar het beste bij past :D Ik heb ook al even gevraagd en wat tips gehad, maar ze hebben geen verstand van pizza's natuurlijk :P
heitieh
  † In Memoriam † woensdag 23 februari 2011 @ 15:10:45 #104
91830 MaximusTG
pi_93201754
Oke, bij voorbaat excuses voor de hoeveelheid foto's, maar dit moest ik gewoon even posten; Vanavond komt er een vriendin van mn vriendin eten. Nu zouden we pizza gaan eten, maar voor meer dan 2 personen wordt het zo lang wachten op elkaar (en het is niet zo gezellig), dus bedacht ik me gisteravond dat we onze oude grilloven wel op tafel konden zetten... Dus heb ik het deeg wat ik eigenlijk voor vanavond had bedoeld maar in de koelkast laten staan, kan die lekker lang fermenteren, en heb ik een simpele 1-dags deeg gemaakt, maar dan in hele kleine bolletjes. Op de terugweg van de supermarkt nog even langs de Hubo voor een stukje multiplex (50 cent :D), en zie hier het resultaat van de eerste test:






pi_93202435
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:10 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er weer lekker uit! Ik moet dat deeg van jou ook maar 'ns uitproberen.

Zelfde koffieapparaat ook :P
pi_93218082
Zojuist ook maar weer eens geprobeerd om een beetje pizza te maken. Weer volgens het recept van MaximusTG.. deze keer wel met instant gist ;)



Denk dat dit de laatste keer is dat ik pizza degen ga maken want het lukt gewoon niet, van de 4 bollen maar 2 bollen een beetje uitgerekt gekregen. Elke keer schuurt mijn deeg of is de bodem zo dun dat je erdoorheen kan kijken. En mijn pizza moet minimaal 20minuten in mijn Breston oventje wil die een beetje kleuren. Zodra die gekleurd is, is die zo droog als sinterklaas zijn klote (zoals we dat in Limburg zeggen). Gelukkig smaakt die daar wel niet na ;)

[ Bericht 13% gewijzigd door AkTje op 23-02-2011 21:02:17 ]
pi_93218757
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 20:22 schreef AkTje het volgende:
Zojuist ook maar weer eens geprobeerd om een beetje pizza te maken. Weer volgens het recept van MaximusTG.. deze keer wel met instant gist ;)

[ afbeelding ]

Denk dat dit de laatste keer is dat ik pizza degen ga maken want het lukt gewoon niet, van de 4 bollen maar 2 bollen een beetje uitgerekt gekregen. Elke keer schuurt mijn deeg of is de bodem zo dun dat je erdoorheen kan kijken. En mijn pizza moet minimaal 20minuten in mijn Breston oventje wil die een beetje kleuren. Zodra die gekleurd is, is die zo droog als sinterklaas zijn klote (zoals we dat in Limburg zeggen). Gelukkig smaakt die daar wel niet na ;)
:D :9~

Al die pizza's zien hier zo ontzettend lekker uit. En dan kom ik aan met m'n "creatie". :')
pi_93219401
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 20:22 schreef AkTje het volgende:
Zojuist ook maar weer eens geprobeerd om een beetje pizza te maken. Weer volgens het recept van MaximusTG.. deze keer wel met instant gist ;)

[ afbeelding ]

Denk dat dit de laatste keer is dat ik pizza degen ga maken want het lukt gewoon niet, van de 4 bollen maar 2 bollen een beetje uitgerekt gekregen. Elke keer schuurt mijn deeg of is de bodem zo dun dat je erdoorheen kan kijken. En mijn pizza moet minimaal 20minuten in mijn Breston oventje wil die een beetje kleuren. Zodra die gekleurd is, is die zo droog als sinterklaas zijn klote (zoals we dat in Limburg zeggen). Gelukkig smaakt die daar wel niet na ;)
Ah, wat jammer! Misschien een keer het andere recept proberen? Daar werk ik altijd mee en nooit bovengenoemde gehad. Niks ten nadele van het recept van Maximus, maar dit werkt gewoon voor mij. Als je bodem scheurt of erg dun wordt, kun je ook prima dat stukje even dubbel doen. Vast niet de manier waarop het hoort, maar je proeft er niks van :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  † In Memoriam † donderdag 24 februari 2011 @ 09:48:50 #109
91830 MaximusTG
pi_93243711
@AkTje, dat is wel jammer zeg. Had je de tip in de OP al gelezen over het opendoen van de deksel kort nadat de pizza in de bestron ligt? Dan kan er extra stoom ontsnappen. Wel weer dichtdoen daarna ;). Want 20 minuten is wel heel lang zeg, vooral in zo'n oventje. Die zou toch heel warm moeten worden?
Welk type bloem gebruik je trouwens? En kneed je met de hand of een mixer? Want het hydratatiepercentage in mijn PDF is gebaseerd op een bloem die qua gluten een broodbloem/hoog glutenbloem is. Heb het zelf ook al een aantal keer met 100% tipo 00 gedaan, maar dan is het deeg té rekbaar. Maar scheuren doet het eigenlijk nooit. Juist door te kneden als niet alle bloem er bij zit krijg je een sterk glutennetwerk, waardoor je het deeg zo dun kan trekken dat je er door heen kan kijken.
Gebruik ik 50/50 tipo 00/broodbloem, of 100% broodbloem dan gedraagt het deeg zich weer heel anders.
pi_93246216
Ik zal het van het weekend eens proberen in mijn pizzaoven met deeg dat minder vochtig is gemaakt. Ik weet wel bijna zeker dat het probleem van het niet bruin worden in de "luchtvochtigheid" in de oven zit. Dit komt voor een gedeelte natuurlijk uit het deeg.
Ik gebruik meel van de lidl, wat op zich prima is. Je weet natuurlijk niet of de samenstelling van dit meel altijd hetzelfde is (van dezelfde fabriek, op dezelfde manier gemalen, van dezelfde akker/boer). Hoe goedkoper het meel, hoe groter de kans dat ze er van alles doorheen mikken lijkt me zo. Daar kopen ze grote partijen meel/graan op om dit vervolgens te verpakken in een lidl-pak.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_93248026
Ik word zo iebelig van dit topic, ik wil ook weer pizza's bakken! :9~ Ik krijg al sinds september een pizzaoven van mijn tante, nadat ik lyrisch was over de hare die ik een tijdje heb geleend. Maar ik heb hem nog steeds niet want hij was een hele tijd niet leverbaar.
Het werkt echter zo fijn dat ik geen zin meer heb in klooien in mn gewone oven ;( ik mis eigengemaakte pizza's... :'(

In dat oventje duurde het trwns echt enkele minuten voor de pizza perfect klaar was. O+
  † In Memoriam † donderdag 24 februari 2011 @ 12:15:36 #112
91830 MaximusTG
pi_93248991
Net een pizza gebakken van 2 dagen oud deeg! Dat proef je echt zeg!
Deeg kleurt ook anders:


pi_93249143
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Net een pizza gebakken van 2 dagen oud deeg! Dat proef je echt zeg! Deeg kleurt ook anders:
Heeft dat een voordeling of nadelig effect op de smaak? Je pizza ziet er wel goed uit.
  † In Memoriam † donderdag 24 februari 2011 @ 12:19:58 #114
91830 MaximusTG
pi_93249189
Haha, voordelig natuurlijk, anders had ik em wel al eerder gebakken ;).
pi_93357597
Net een hele grote faal van mijn kant :')
Had bij de AH zo'n pizzadeeg + saus pakket gekocht. Het deeg zit in zo'n rol. Dus ik haal het uit de verpakking en knal het op een werkblad en begin te rollen.. maar het deeg was zo stug als wat en er kwamen alleen maar gaten in het deeg. Uiteindelijk na een half uur kneden met water en bloem er nog 'iets' van weten te breien, maar later bleek dat het heel anders moest :(
  † In Memoriam † zondag 27 februari 2011 @ 00:31:28 #116
91830 MaximusTG
pi_93373547
Ja, dat kan je gewoon afrollen of zo he? Maar is die zooi niet op basis van bakpoeder ipv gist? Vind ik toch altijd een beetje jammer.
In Nederland kan je niet echt 'echt', op basis van gist, diepvries deeg halen volgens mij..
Toch kan zelf deeg maken net zo snel zijn, je moet het alleen goed plannen. Bv met mijn 3 dagen koud gefermenteerde deeg, zag je dat ie toch flink was gerezen in de koelkast. Ik denk dat ie met een half uur opwarmtijd ook wel gebakken had kunnen worden.
  maandag 28 februari 2011 @ 03:22:24 #117
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93426970
Ja hoor kan prima snel. Als je gewoon een boel deeg maakt (voor 4 pizza's) en het dan in de koelkast doet heb je de volgende dag binnen een half uur een pizza op tafel.
  dinsdag 1 maart 2011 @ 17:23:33 #118
296595 foodlover
live and learn
pi_93497448
Morgen ga ik weer eens deeg maken, donderdag pizza bakken. Ik rol normaal het deeg uit met een deegroller.
Ga weer eens proberen een pizza met de hand te vormen, zal mijn bevindingen posten!
pi_93501018
Voor mij is het morgen ook pizza-dag, ik heb eindelijk een paar pakjes Caputo meel weten te bemachtigen. Eens kijken of het wat is, ik ben erg benieuwd.
  dinsdag 1 maart 2011 @ 20:31:33 #120
117107 MarcoD
.........
pi_93507572
Heb zondag een ingevroren bolletje deeg uit de vriezer gehaald deze ligt nu lekker in een afgesloten bakje te rijzen, donderdag of vrijdag dus pizzadag :) ! Ik ben benieuwd hoeveel het voor de smaak uitmaakt.
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † woensdag 2 maart 2011 @ 23:24:48 #121
91830 MaximusTG
pi_93570149
En, NutKees, hoe beviel de Caputo? MarcoD, heeft het deeg het vriezen overleefd?
  woensdag 2 maart 2011 @ 23:45:08 #122
117107 MarcoD
.........
pi_93571384
Ik denk het wel morgen ga ik dus de proef op de som nemen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat het deeg een beetje gerezen is.

Nog een vraag trouwens, ik had hier volgens mij gelezen dat je het beste semolinameel kan gebruik als meel voor op je pizzaschep omdat het minder fijn is dan tarwebloem waar kan je dat het beste halen?

[ Bericht 45% gewijzigd door MarcoD op 02-03-2011 23:51:22 ]
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † woensdag 2 maart 2011 @ 23:59:25 #123
91830 MaximusTG
pi_93572346
Hmm, mijn semolina en maismeel komt van een toko. Je kan ook een pakje griesmeel halen bij de supermarkt. Das hetzelfde.
pi_93580862
Caputo meel is merkbaar beter van structuur als het eenmaal gerezen is, maar ik heb het vermoeden dat mijn Bestron oventje zijn beste tijd heeft gehad. Ik heb het ding pas een jaar maar volgens mij draait hij nog maar op half vermogen. Pizza's moeten er veel langer in en het deeg wordt niet meer zo luchtig en knapperig, maar komt er als een harde platte koek uit.
  donderdag 3 maart 2011 @ 15:12:04 #125
296595 foodlover
live and learn
pi_93593344
Pizza uit planning is verschoven, wordt vervolgd!
  donderdag 3 maart 2011 @ 18:59:11 #126
117107 MarcoD
.........
pi_93602434
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 23:45 schreef MarcoD het volgende:
Ik denk het wel morgen ga ik dus de proef op de som nemen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat het deeg een beetje gerezen is.

Nog een vraag trouwens, ik had hier volgens mij gelezen dat je het beste semolinameel kan gebruik als meel voor op je pizzaschep omdat het minder fijn is dan tarwebloem waar kan je dat het beste halen?
Nou de pizza is niet echt gelukt, het deeg plakte echt als de ziekte. Het is dus een soort van calzone geworden. Het was nog wel redelijk te eten maar de vorige keer dat ik het deeg had gebruikt werkte het beduidend beter.
Nu weet ik alleen niet waarom het zoveel meer plakt, komt het door het invriezen? komt het door de lange koude rijs?.
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † donderdag 3 maart 2011 @ 19:12:24 #127
91830 MaximusTG
pi_93603053
Het kan komen door de lange koude rijs ja, omdat het glutennetwerk in je deeg langzaam gaat afbreken naarmate het deeg langer staat. Daardoor kan het minder goed water vasthouden. Maar wanneer plakte het dan, tijdens het vormen, of bleef het plakken aan je schieter? Wat ik altijd doe is het deeg na het opwarmen buiten de koelkast met container en al op de kop een bebloemd oppervlak zetten. Dan zakt het deeg op het oppervlak. Container weghalen, en bovenkant goed wat bloem over strooien. Dan het deeg aan de kant het verst van je verwijderd voorzichtig oppakken (er onder werken) met je vingers, en omklappen naar je toe. Afhankelijk van de gebruikte bloemsoort in het deeg kan ik dan de pizza een beetje plat drukken en op mn knokkels verder vormen, of het de pizza in zn geheel op het werkvlak vormen, en dan op de schieter trekken/leggen.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 13:00:36 #128
117107 MarcoD
.........
pi_93636804
Tijdens het vormen plakte het nogal en ook op de schieter. Zal bij het volgende bolletje wel wat meer bloem gebruiken, ik had ook een hele kleine hoeveelheid bloem op de werkplek gedaan en op de schieter had ik wat griesmeel gestrooid.
Zal de volgende keer wel een verslagje uit brengen of het beter gelukt is.
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  zaterdag 5 maart 2011 @ 12:31:11 #129
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93681224
Ga straks weer pizzadeeg maken voor vanavond.

Ik ga jouw tip volgen, MaximusTG :P

Dus als ik het deeg straks klaar heb, haal ik de lucht eruit na het rijzen en dan zet ik het in de koelkast voor vanavond.

Dan vanavond deeg uit de koelkast (is weer 2x zo groot), niet kneden, maar gewoon in tweeen doen en proberen een bodem te maken dmv uitrekken... Heb ik dat zo goed begrepen dan??
heitieh
pi_93696165
ik heb geen bakplaat in mn combimagnetron.
in de folder van de xenos staat nu een pizza bakvorm. is dat wat voor een simpele zelfmaak pizza?

op een rooster met bakpapier was geen succes. met steen is natuurlijk helemaal mooi maar dat wil ikk nu nog ff niet.
  † In Memoriam † zaterdag 5 maart 2011 @ 20:31:20 #131
91830 MaximusTG
pi_93699960
@Joooo-pi; Nou ja, je zal ze ondertussen al wel op hebben, maar mijn tip was een simpele manier om met jouw werkwijze luchtigere pizza's te maken. Idee is dus dat je zo veel mogelijk lucht in je deeg laat. Als je mijn tip goed leest zeg ik je je deeg na het uit de koelkast hebt gehaald in 2en verdeeld, en afgedekt laat rijzen (beetje bloem eronder/erop). Als je deeg al zo hard rijst al in de koelkast, zou ik het daarvoor al in stukken doen. Als je het wel pas vlak voor het vormen verdeelt, dan iig wel met een mes snijden. Niet in stukken scheuren.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:21:18 #132
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93705220
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 20:31 schreef MaximusTG het volgende:
@Joooo-pi; Nou ja, je zal ze ondertussen al wel op hebben, maar mijn tip was een simpele manier om met jouw werkwijze luchtigere pizza's te maken. Idee is dus dat je zo veel mogelijk lucht in je deeg laat. Als je mijn tip goed leest zeg ik je je deeg na het uit de koelkast hebt gehaald in 2en verdeeld, en afgedekt laat rijzen (beetje bloem eronder/erop). Als je deeg al zo hard rijst al in de koelkast, zou ik het daarvoor al in stukken doen. Als je het wel pas vlak voor het vormen verdeelt, dan iig wel met een mes snijden. Niet in stukken scheuren.
Net te laat.. ;)

Maar goed, dan heb ik nog wat verbeterpuntjes voor de volgende keer (snijden ipv scheuren, of van te voren delen) :D

In ieder geval weer heerlijk pizza gegeten. De bodem was nu best wel goed (luchtig). Maar al met al nog steeds geen pizzeriabodem. Ik heb wel heel anders de bodem gemaakt nu: dmv uitrekken van het deeg. Daar moet ik nog iets handiger in worden :P

Het resultaat is dus prima, maar ik ben nogal kritisch :D Nou ja, ik vind het gewoon leuk om te verbeteren :)
heitieh
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:24:08 #133
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93705381
Zo'n klein blikje tomatenpuree
is nog best goed te doen als snelle saus :)
pi_93705777
Misschien een rare vraag, zijn er webshops waar je (pizza) ingredienten kunt bestellen. Kan hier in de buurt nergens goede meel, buffel mozarella etc. vinden.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:42:28 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93706476
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 22:31 schreef Rhytmbox het volgende:
Misschien een rare vraag, zijn er webshops waar je (pizza) ingredienten kunt bestellen. Kan hier in de buurt nergens goede meel, buffel mozarella etc. vinden.
Heb je geen een molen of kaaswinkel in de buurt?
  † In Memoriam † zaterdag 5 maart 2011 @ 23:22:33 #136
91830 MaximusTG
pi_93708576
Buffelmozzarella hebben ze bij de AH. Bloem; tja, zolang je niet in een hele hete (hout)oven bakt (en wat ik gezien heb van die Ferrari oventjes is dat het ook net niet), heb je in een gewone oven meer nadeel dan voordeel aan 'echte' pizzabloem. Probeer eens wat goede witbroodbloem van bv de Welkoop.
Heb pas nog wat soorten bloem besteld op www.de-zuidmolen.nl. En een tijdje terug op www.pastaetc.nl.
pi_93720970
Het eerste pizzadeeg van tarwegries staat te rijzen bij de verwarming :)
Dit is wel wat lastiger te verwerken dan gewone bloem. Heb in ieder geval gemerkt dat met verse pasta, het makkelijker een goede 'bite' houdt dan met gewoon meel ^O^
Ben benieuwd hoe de pizza wordt.
  zondag 6 maart 2011 @ 16:09:12 #138
159909 -Peach
Prunus persica
pi_93729550
:9~ Deze reeks ga ik eens goed doorlezen! Krijg er honger van :D
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
  zondag 6 maart 2011 @ 19:17:55 #139
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93736484
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2011 16:09 schreef -Peach het volgende:
:9~ Deze reeks ga ik eens goed doorlezen! Krijg er honger van :D
Ha! heb ik ook gedaan en daarstraks een deegje gezet, ben reuze benieuwd, kijk er rond 21uur weer naar, staat heerlijk te rijzen..
Daarna als ik weer luchtig heb gekneed dan doe ik die bollen in de koelkast, weet alleen niet of ik het morgen of overmorgen ga gebruiken..
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93744589

Dit is het resultaat van vandaag. Goed gelukt, luchtig en dun. :9
Om eerlijk te zijn, vind ik dit meel maar weinig meerwaarde hebben voor pizza's. Als het op is, gebruik ik weer lekker gewoon tarwemeel.
pi_93746507
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 19:16 schreef loecje het volgende:
ik heb geen bakplaat in mn combimagnetron.
in de folder van de xenos staat nu een pizza bakvorm. is dat wat voor een simpele zelfmaak pizza?

op een rooster met bakpapier was geen succes. met steen is natuurlijk helemaal mooi maar dat wil ikk nu nog ff niet.
iemand?
het gaat om deze:
pi_93747232
Ik denk dat dat ook best wel werkt, zolang ie ook maar goed heet is?
pi_93747392
quote:
Op zondag 6 maart 2011 22:03 schreef loecje het volgende:

[..]

iemand?
het gaat om deze:
[ afbeelding ]
Onderop mijn combimagnetron ligt zon soort ding. Gaat prima ^O^
pi_93747941
dan ga ik er toch eentje halen. als ze er zaterdag nog zijn tenminste.
  zondag 6 maart 2011 @ 22:23:57 #145
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93747974
Ik doe het gewoon op een stoeptegel :P
pi_93748159
dat klinkt toch nog niet zo fris... en gaat ook niet passen want mijn combimagnetron blijft draaien in oven stand.
pi_93748257
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 22:23 schreef Erasmo het volgende:
Ik doe het gewoon op een stoeptegel :P
Ben jij hiervoor verantwoordelijk?! :(
  maandag 7 maart 2011 @ 09:44:45 #148
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93759456
Stoeptegel is toch eigenlijk te klein?

Ik heb zo'n vorm als hierboven maar dan met gaatjes in de bodem :).
Alsnog wordt de bodem niet zo mooi als op een steen... Bodem is heel licht en niet zo knapperig.

De bodem waar je je pizza op gooit/legt moet heet zijn, dan schroeit de pizza eraan vast. Ik vind dat teveel geknoei (gewoon op de ovenplaat deed ik eerst), dus vandaar zo'n vorm. Maar beter is het dus niet.
  maandag 7 maart 2011 @ 09:46:54 #149
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93759493
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 22:26 schreef loecje het volgende:
dat klinkt toch nog niet zo fris... en gaat ook niet passen want mijn combimagnetron blijft draaien in oven stand.
Er zijn ook nieuwe stoeptegels te koop ;).
  maandag 7 maart 2011 @ 09:56:57 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93759729
quote:
2s.gif Op maandag 7 maart 2011 09:44 schreef Zoheetik het volgende:
Stoeptegel is toch eigenlijk te klein?

Ik heb zo'n vorm als hierboven maar dan met gaatjes in de bodem :).
Alsnog wordt de bodem niet zo mooi als op een steen... Bodem is heel licht en niet zo knapperig.

De bodem waar je je pizza op gooit/legt moet heet zijn, dan schroeit de pizza eraan vast. Ik vind dat teveel geknoei (gewoon op de ovenplaat deed ik eerst), dus vandaar zo'n vorm. Maar beter is het dus niet.
Mijn oplossing is om kleinere pizza's te bakken :P En hij komt bij de Gamma vandaag, voor de hoofdprijs van wel 99 cent.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')