Ja, maar is het leuk als 'leek' om vantevoren een lijstje uit te printen met vertrektijden en je daar aan te houden?quote:
Misschien nietquote:Op maandag 7 februari 2011 00:10 schreef Kapitein_Schavuit het volgende:
[..]
Ja, maar is het leuk als 'leek' om vantevoren een lijstje uit te printen met vertrektijden en je daar aan te houden?
Nee, dat zit er niet in.quote:Op zondag 6 februari 2011 23:21 schreef James1988 het volgende:
[..]
Wat ik zo kan zien aan de reisplanner:
- Intercities vanaf spoor 11
- Stop- en sneltreinen vanaf spoor 7
- NS Hispeed (Benelux, Fyra, Thalys) vertrekt van spoor 12
Ofwel... er zit wel wat logica in.
Tis ook echt nieuwswaardig jaquote:Fyra rijdt vaker op tijd
Uitgegeven: 7 februari 2011 09:25
Laatst gewijzigd: 7 februari 2011 09:25
AMSTERDAM De Fyra, de enige hogesnelheidstrein die tijdens de rit binnen Nederland blijft, presteert steeds beter. Eind 2010 reed de trein in 97 procent van de gevallen op tijd.
Dit meldt Metro maandag. Desondanks bleken de treinen in de eerste helft van 2010 maar voor 15 procent gevuld met reizigers.
Op het traject Amsterdam-Rotterdam hebben reizigers een tijdswinst van twintig minuten, maar dit lijkt voor veel reizigers niet op te wegen tegen het duurdere treinkaartje, zo weet de krant.
Toeslag
Op het traject moet een toeslag van 2,70 euro betaald worden bovenop de normale kosten van een tweedeklas treinkaartje.
De vervoerder heeft nog wel te kampen met een hoge uitval van treinen. In 2010 was dat 2,7 procent, in plaats van de gestelde grens van 0,5 procent.
Eind 2011 komen er nieuwe treinstellen om de uitval tegen te gaan. In april wordt de dienstregeling van de Fyra bovendien uitgebreid met een route naar Breda.
Š NU.nl
? Dat ding had weer een storing. Kwam een IC aan, bomen ging niet naar beneden, bijna een ongeluk gehad met een taxibusje geval ding.quote:Op maandag 7 februari 2011 12:28 schreef JDude het volgende:
Wat is daar in Bilthoven nou eigenlijk gebeurd? Blijven de spoorbomen daar open als er een trein een nabijgelegen station binnenrijdt, net als in Elst bijvoorbeeld?
Ehh. Het is de andere overweg, niet die bij het station.quote:Op maandag 7 februari 2011 12:32 schreef JDude het volgende:
Nou, in de eerste berichten meende ik te lezen dat er een trein door rood was gereden.
Als ik vroegah op station Elst op de trein stond te wachten, dan kwam het voor dat het sein bij de overweg op rood stond voor een stoppende trein. De overwegbomen gingen dan pas dicht vlak voor vertrek van de trein, in plaats van al op het moment dat'ie binnenkwam.
Maar goed, ik weet dus niet of zulks in Bilthoven ook speelt.
Bron: RTV Utrecht. Yeah. Rot overweg.quote:Deze spoorwegovergang staat hoe dan ook slecht bekend en is vaker het toneel van ongelukken.
Dat heeft te maken met de stop-doorschakeling volgens mij. Als de trein moet stoppen, staat de schakeling op "stop", de slagbomen sluiten dan veel later dan dat de schakeling op "door" staat.quote:Op maandag 7 februari 2011 12:32 schreef JDude het volgende:
Nou, in de eerste berichten meende ik te lezen dat er een trein door rood was gereden.
Als ik vroegah op station Elst op de trein stond te wachten, dan kwam het voor dat het sein bij de overweg op rood stond voor een stoppende trein. De overwegbomen gingen dan pas dicht vlak voor vertrek van de trein, in plaats van al op het moment dat'ie binnenkwam.
Maar goed, ik weet dus niet of zulks in Bilthoven ook speelt.
In principe is het zo dat een overweg achter een bediend sein pas dicht gaat als het sein bediend is én een trein in de aankondiging (de ca. 1000 meter voor de overweg) rijdt/staat. Als het sein wordt bediend als de trein al in de aankondiging staat, wordt het pas groen als de overweg dicht is, zonder trein wordt het direct groen.quote:Op maandag 7 februari 2011 13:17 schreef greavy het volgende:
[..]
Dat heeft te maken met de stop-doorschakeling volgens mij. Als de trein moet stoppen, staat de schakeling op "stop", de slagbomen sluiten dan veel later dan dat de schakeling op "door" staat.
Bovendien heet een trein met 5 minuten vertraging ook "op tijd". 5 minuten is toch een vrij groot deel van die beloofde 20 minuten tijdswinst.quote:Op maandag 7 februari 2011 12:19 schreef James1988 het volgende:
97% op tijd zal best, als je de uitval niet meetelt. Fyra is juist daarom onbetrouwbaar.
quote:Eind 2011 komen er nieuwe treinstellen om de uitval tegen te gaan.
Oh, maar dat gebeurt wel meer, in elk geval in het Noorden. In dat geval wordt de vertraging van de stop/door niet bepaald door een tijdrelais, maar door het sleutelen.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:59 schreef greavy het volgende:
In Zeeland word er zelf nog gesleuteld, sowieso te Bergen op Zoom en Goes
Laatst was een HC 'vergeten' te sleutelen: Deuren dicht, hoor je de omroep: "HC, u hebt niet gesleuteld!"
Vervolgens ging hij via de cabine naar het perron om alsnog te sleutelen.
Ik reis er dagelijks, maar sleutelen gebeurt daar echt niet hoorquote:Op maandag 7 februari 2011 15:15 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik had gisteren een SLT tussen ROtterdam en Dordrecht waar bij elke stop de machinist uit zn hok kwam om te sleutelen. Het leek Friesland wel
In Groningen ook. Het systeem erachter blijft hetzelfde als sleutelen, en de blauwe sleutelkastjes zijn er ook nog gewoon.quote:Op maandag 7 februari 2011 15:19 schreef Socios het volgende:
In Friesland heeft men nu afstandsbedieningen.
klopt, met een laserlampje, alleen als je een conducteur hebt die 3 minuten bezig is om te richten en dan iemand anders het laat doen, is sleutel toch snellerquote:Op maandag 7 februari 2011 15:20 schreef greavy het volgende:
[..]
Ik reis er dagelijks, maar sleutelen gebeurt daar echt niet hoor
En in het Noorden word nu vanuit de cabine op een oogje gericht.
Infraroid, geen laser. En Arriva rijdt zonder conducteurs, de machinist schiet zelf.quote:Op maandag 7 februari 2011 15:24 schreef dan13lv het volgende:
[..]
klopt, met een laserlampje, alleen als je een conducteur hebt die 3 minuten bezig is om te richten en dan iemand anders het laat doen, is sleutel toch sneller
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |