als je na een jaar verkeerde keuze bij een nieuwe studie een jaar langer over je bachelor doet heb je dus in totaal 2 jaar 'verkwist', wat je dus 1 jaar boete oplevert.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:09 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Pff wat de hell is dat nou voor onzin.
In de praktijk hoef ik het zeer waarschijnlijk toch niet zelf te betalenquote:Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef Vork het volgende:
Ik neem aan dat alle studenten die op de partijen hebben gestemd die dit alles mede mogelijk hebben gemaakt daar nu toch wel spijt van hebben.
Het is me wel duidelijk, maar om dit nou te beboeten dient geen enkel doel.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als je na een jaar verkeerde keuze bij een nieuwe studie een jaar langer over je bachelor doet heb je dus in totaal 2 jaar 'verkwist', wat je dus 1 jaar boete oplevert.
Het idee is dus dat je 5000e per schooljaar gaat lenen onder het motto van investeren in jezelf...als bedankje mag je dan later ook nog eens meer geld van je salaris afstaanquote:Op zondag 23 januari 2011 15:25 schreef Vork het volgende:
Ik kan me niet omscholen tot iets waarmee ik wel wat kan op de huidige arbeidsmarkt, want dat wordt dus beboet.
Dit zou ik ook wel eens willen weten, ik moet 1 tot 2 maanden waarvoor ik boete zou krijgen. Ik mag toch hopen dat het gewoon 3000/12 en niet 3000 wordt.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:25 schreef mymoodfentje het volgende:
Dat word dus dalijk 5000e per schooljaar, wat als ik nou nog een half jaar te gaan heb? is de boete dan ook de helft?
Als je nu eens de OP leest van dit topic in plaats van je eigen topic te openen, dan wordt het je wel degelijk duidelijk...quote:Op zondag 23 januari 2011 14:27 schreef rwlinda het volgende:
Heeft iemand enig idee hoe het zit voor mensen die met een 2e studie bezig zijn? Ik heb al veel gelezen over de regel, maar heb nog niet veel informatie gevonden over wat de regel zal zijn voor studenten die studies zonder vertraging afronden en dan een 2e studie zonder vertraging doen.
Ik heb in 2004 een vierjarige HBO studie afgerond in 4 jaar. In 2008 ben ik begonnen aan een 4-jarige HBO-deeltijdopleiding "Media Design" en ik werk 32uur op HBO niveau (betaal dus gewoon klauwen vol aan belasting!). Als deeltijder heb je geen recht op studiefinanciering /OV-kaart, en dat vind ik niet zo onterecht omdat de voorwaarde van deze studievorm is dat je ernaast werkt en dus voldoende inkomsten zou moeten hebben.
In het studiejaar 2011/2012 zal ik in het 1e semester afstuderen en dan ben ik halverwege het studiejaar klaar (deze 4-jarige studie doe ik dus in 3,5 jaar).
Heeft iemand enig idee of voor mij die 3000 boeteregel geldt, aangezien ik straks 7,5 jaar HBO student ben??
ps. Ik snap niets van dit Fok! forum, kan geen reageerknop oid vinden en heb nu dus blijkbaar een nieuw topic aangemaakt. pfff, gebruiksvriendlijkheid mag echt wel iets omhoog...
Inderdaad. Als dat gemekker over de 'maatschappij' die voor jouw studiekeuzes mag 'opdraaien' en hoe erg dat wel niet is. En dat je vooral zelf moet. betalen. 'Je profiteert er zelf ook van'.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:28 schreef mymoodfentje het volgende:
[..]
Het idee is dus dat je 5000e per schooljaar gaat lenen onder het motto van investeren in jezelf...als bedankje mag je dan later ook nog eens meer geld van je salaris afstaan
leuk he
Volgens mij wel jaquote:Op zondag 23 januari 2011 15:56 schreef TeringHenkie het volgende:
Als ik het goed begrijp mag je een jaar langer doen over je bachelor en een jaar langer over je master. Ik zit nu in het eerste jaar van het HBO en hoop met m'n propedeuse toegelaten te worden tot de universiteit. Geldt m'n propedeusejaar als een jaar langer over de studie doen? En zo ja, dan zou ik dus in 1x m'n universitaire bachelor moeten halen?
HBO is hoog zat in Henk en Ingridlandquote:Op zondag 23 januari 2011 15:58 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Hoe wil je HBOers dan überhaupt motiveren om het hogerop te zoeken? Slaat nergens op dit
Hoeft ook niet. Als HBO haal je een Bachelor, dan ben je al hoger opgeleid volgens de statistieken van de overheid, waarom zou je dan nog hoger opgeleid moeten worden?quote:Op zondag 23 januari 2011 15:58 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Hoe wil je HBOers dan überhaupt motiveren om het hogerop te zoeken? Slaat nergens op dit
No offence, maar dat hoeft niet per se. hbo'ers zijn ook nodig in de maatschappij, net als mbo'ers en wo'ers, een overschot aan wo'ers is waar niemand op zit te wachten.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:58 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Hoe wil je HBOers dan überhaupt motiveren om het hogerop te zoeken? Slaat nergens op dit
Dat overschot is er niet en zal er nooit komen.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:01 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
No offence, maar dat hoeft niet per se. hbo'ers zijn ook nodig in de maatschappij, net als mbo'ers en wo'ers, een overschot aan wo'ers is waar niemand op zit te wachten.
In dat geval stuur ik ook een bedankje richting de overheid, in de vorm van mijn vertrek naar het buitenland (heb tijdens mijn studie al een half jaar in Luxemburg gewerkt, en het is mij daar uitstekend bevallen, max. 32% inkomstenbelasting).quote:Op zondag 23 januari 2011 15:28 schreef mymoodfentje het volgende:
[..]
Het idee is dus dat je 5000e per schooljaar gaat lenen onder het motto van investeren in jezelf...als bedankje mag je dan later ook nog eens meer geld van je salaris afstaan
leuk he
uuuh je gaat er vanuit dat je langer nodig hebt? studie is toch 4 jarig? Doe je de studie in de normale tijd niks aan het handje.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:58 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Hoe wil je HBOers dan überhaupt motiveren om het hogerop te zoeken? Slaat nergens op dit
veel plezier en succesquote:Op zondag 23 januari 2011 16:05 schreef von_Preussen het volgende:
[..]
In dat geval stuur ik ook een bedankje richting de overheid, in de vorm van mijn vertrek naar het buitenland (heb tijdens mijn studie al een half jaar in Luxemburg gewerkt, en het is mij daar uitstekend bevallen, max. 32% inkomstenbelasting).
helemaal mee eensquote:Op zondag 23 januari 2011 16:05 schreef motorbloempje het volgende:
Is een heel andere discussie, maar ik ben de hele gedachte van 'iedereen moet het maar kunnen proberen op het WO' een beetje zat. De toelatingen zijn te soepel en als er eenmaal mensen zitten die het eigenlijk niet aan kunnen gaat langzaam het niveau omlaag omdat het rendement hoog moet blijven.
Gelukkig gaan ze nu de eisen van de eerste twee jaar omhoog gooien bij ons (wat nou minimaal 39 punten, 50 minimaal, anders kun je het gewoon niet aan), maar in het verleden was het vooral maar erlagen en versoepelen wat de klok sloeg (oneindige herkansingsmogelijkheden, etc). Nee, niet iedereen is geschikt voor wetenschappelijk onderwijs en dat moet gewoon gezegd mogen worden, in plaats van dat je dan gehuil naar je hoofd krijgt over 'gelijke kansen'. Ja, prima, maar dan met hele scherpe toelatingseisen, en een hbo-P an sich zou nooit meer genoeg mogen zijn als je het mij vraagt. Oh, en de vwo-instroomeisen mogen ook omhoog hoor: minimaal een 7 voor vakken als Nederlands en Engels en bijvoorbeeld het hoofdvak van je profiel.
Gelukkig werd het geciteerd door Sharpdressedman (damn de nieuwe software, ik kon het lezen, deed geen refresh, en pof, weg was je tekst...)quote:Op zondag 23 januari 2011 16:05 schreef motorbloempje het volgende:
-is hier bij nader inzien gewoon offtopic-game on
Het zijn niet de zwakke ingangseisen, maar het zwakke middelbaar onderwijs. Als je VWO diploma haalt, zou het toch moeten betekenen dat je WO onderwijs aankunt? Laat ze daar iets aan doen. Ik ben van mening dat een deel van mijn vertraging in het eerste jaar hier aan ligt. De Belgen (zijn er veel bij mijn studie) hadden alle 18 ECTS aan wiskunde al op de middelbare school gehad. Dat scheelt bijna een derde van je eerste jaar.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:16 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
Gelukkig werd het geciteerd door Sharpdressedman (damn de nieuwe software, ik kon het lezen, deed geen refresh, en pof, weg was je tekst...)
Zo offtopic is het namelijk niet.
Dergelijke slappe eisen zijn natuurlijk medeoorzaak van te lang studeren aangezien er genoeg 'slackers' (gebrek aan goed Nederlands woord) tussen zitten die door te zwakke eisen te lang studeren.
Precies, ik weet bij mijn eerste gefaalde technische studie dat het deels door mijn laksheid kwam maar ook zeker door het feit dat ik gewoon met een vijf voor wiskunde werd toegelaten. De toegangseisen mogen tijdelijk hoger totdat het middelbaar onderwijs weer op peil is en als dat gestabiliseerd is heb je per definitie minder "ongeschikten" die er langer over doen of lui zijn, omdat op het vwo al de discipline nodig was.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:22 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Het zijn niet de zwakke ingangseisen, maar het zwakke middelbaar onderwijs. Als je VWO diploma haalt, zou het toch moeten betekenen dat je WO onderwijs aankunt? Laat ze daar iets aan doen. Ik ben van mening dat een deel van mijn vertraging in het eerste jaar hier aan ligt. De Belgen (zijn er veel bij mijn studie) hadden alle 18 ECTS aan wiskunde al op de middelbare school gehad. Dat scheelt bijna een derde van je eerste jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |