Nee, het is geen oplichting. Die jongens geloofden echt in hun product en zijn volgens mij ook wel eerlijk. Ze werden verrast door de kredietcrisis (en waren mi ook overoptimistisch over de stijging van grondprijzen in Monte Negro)quote:Op maandag 17 januari 2011 23:25 schreef jaco het volgende:
Het valt me tot op heden eigenlijk mee. Het plan is misschien riskant, maar ik heb niet het gevoel dat het pure oplichting is. Die jongens hebben dat land volgens mij werkelijk gekocht.
Maar het lijkt toch heel logisch dat de grond en vastgoed in Montenegro in waarde gaat stijgen. Het ligt naast Italie aan de middelandse zee. Het is een mooi land, de mensen zijn aardig, Montenegro is een toekomstig lid van de EU. Ik zie het wel zitten om een villa te kopen in Montenegro.quote:Op maandag 17 januari 2011 23:32 schreef LXIV het volgende:
Maar er zijn zóveel van dat soort verhalen. In mijn omgeving ken ik allerlei mensen die hun geld gestopt hebben in pyramidespelen, teakhoutplantages, grondstukken aan de kust van Venezuala, onroerend goed in Gambia en ga zo maar door. Sommigen écht voor grote bedragen, vaak een erfenis of iets dergelijks.
Daar is heel veel geld bij verloren.
Ik probeer het ze soms wel uit het hoofd te praten, met als argument dat ik nooit iets zou kopen wat ik zelf niet zou kunnen zien of controleren. Kijk, als je een stukje grond koopt in Nederland heb je dat stukje nog en kun je er desnoods aardappelen poten. Maar wat moet je met een lapje in Venezuela als het minder waard wordt? Helemaal niks. Ook zo'n houtplantage: zie jij of die bomen geplant worden, niet voortijdig gekapt, of je niet met z'n tientallen hetzelfde stuk grond gekocht hebt? Nee.
Maar als de koers eenmaal gezet is dan gaan ze stug door.
Het ligt tussen Servië en Albanië. Maar wel aan de Middellandse zee.quote:Op maandag 17 januari 2011 23:39 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Maar het lijkt toch heel logisch dat de grond en vastgoed in Montenegro in waarde gaat stijgen. Het ligt naast Italie aan de middelandse zee. Het is een mooi land, de mensen zijn aardig, Montenegro is een toekomstig lid van de EU. Ik zie het wel zitten om een villa te kopen in Montenegro.
http://financieel.infonu.(...)ljoenen-zwendel.htmlquote:Als ik dit lees dan ga mijn bloeddruk omhoog, want ik ben ook met Palminvest in zee gegaan voor 3 jaar tegen 9% zou u mij gerust kunnen stellen want ik heb het niet meer wat Palminvest betreft, het zal toch niet zo zijn dat dit ook niet deugd, net als Golden Sun, ik hoop het niet want het komt nog regelmatig op de TV. Ik hoop dat u mij een goed bericht stuurd.
Ja tuurlijk als je in zo'n land iets koopt moet je je goed verdiepen in de stabiliteit van het land, in de cijfers omtrend toerisme, economie etc etc etc. Mij lijkt een villa aan de kust in Montenegro op het eerste gezicht wel een goede investering. De villa eerst verhuren aan vakantiegangers en na 10 jaar verkopen ofzo.quote:Op maandag 17 januari 2011 23:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het ligt tussen Servië en Albanië. Maar wel aan de Middellandse zee.
Hebben die mensen van te voren zelfstandig geïnformeerd wat grond daar doet op de markt? En hoeveel het al gestegen is de afgelopen 10 jaar? En hoe het zit met etnische spanningen aldaar?
In wezen hoeft het geen slechte belegging te zijn. Dat hangt af van het moment. Misschien dat het nú een aardige belegging is. Voor 10 euro m2 ofzo.
Het aankoopbedrag is waarschijnlijk al tientallen malen hoger dan wat daar gebruikelijk is. Bovendien zal grond ook zonder RO-beleid zoals in Nederland in waarde verschillen afhankelijk van de kwaliteit van de toevoerwegen, wat je er kunt verbouwen. En of er water is :-)quote:Op maandag 17 januari 2011 23:23 schreef LXIV het volgende:
Ik vind 200/300 euro/m2 ook behoorlijk duur voor een achtergelegen gebied in Montenegro.
Je hebt daar geen RO-beleid zoals in Nederland, dus alle grond is net zo duur. Zo'n klein boertje met 10.000 m2 (1 hectare) verdient met die grond hooguit 10.000 euro per jaar. Inclusief alle arbeid.
Kan die grond dan miljoenen waar zijn? Dan zou geen enkele boer toch rendabel kunnen werken?
Je gaat toch geen 50K of meer investeren in iets wat je 'op het eerste gezicht' wel een goede investering lijkt? Of na een mooi praatje in business class?quote:Op maandag 17 januari 2011 23:59 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Ja tuurlijk als je in zo'n land iets koopt moet je je goed verdiepen in de stabiliteit van het land, in de cijfers omtrend toerisme, economie etc etc etc. Mij lijkt een villa aan de kust in Montenegro op het eerste gezicht wel een goede investering. De villa eerst verhuren aan vakantiegangers en na 10 jaar verkopen ofzo.
Je weet zelf ook dat een hele boel mensen dit wel doen. Vermogende mensen die geen kaas hebben gegeten van financien zijn echt enorm makkelijk om te praten. Zelfs nu nog, en als je iets in de financien hoek leert is het wel met gladde tong praten.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je gaat toch geen 50K of meer investeren in iets wat je 'op het eerste gezicht' wel een goede investering lijkt? Of na een mooi praatje in business class?
Dit zat er ook wel dik in dat je dit zou zeggen. Heb je geen spijt van dat je hard werkende studenten op deze manier een loer draait?quote:Er is niet zoiets als gratis geld, (behalve het verkopen van puts aan argeloze beursbeginners in een bullmarkt). Je moet óf reteveel geluk hebben, of hard werken en zuinig zijn.
Maar soms is best wel gemakkelijk te berekenen of het inderdaad iets oplevert of niet. Als jij vanuit Nederland al 10% rendement kan maken, hoe aantrekkelijk is het dan wel niet voor een lokaal iemand? Dat ligt toch voor de hand.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je weet zelf ook dat een hele boel mensen dit wel doen. Vermogende mensen die geen kaas hebben gegeten van financien zijn echt enorm makkelijk om te praten. Zelfs nu nog, en als je iets in de financien hoek leert is het wel met gladde tong praten.
Ik raad iedere beginner hier aan om vooral NIET te investeren in derivaten (short of long), maar hard te werken, zijn uitgaven onder controle te houden en langzaam een portefeuille van bluechips op te bouwen. Saai, vereist discipline en zelfcontrole, maar de enige manier om vermogen op te bouwen LT.quote:[..]
Dit zat er ook wel dik in dat je dit zou zeggen. Heb je geen spijt van dat je hard werkende studenten op deze manier een loer draait?Zij helemaal blij dat ze bezig zijn hun studie een 'realistischer' kantje te geven. Aan de eettafel aan de ouders vertellen dat je net een lezing over opties hebt gehad en een aantal hebt aangeschaft. Van dat soort mensen pak je geld af!
Als ik daar ga investeren dan ga ik niet met een bedrijf als vlavin capital in zee maar dan koop ik zelf een villa. Die villa ga ik dan aan Nederlanders verhuren per week. Een mooie villa aan / vlakbij zee met zwembad. Die villa verhuur ik voor 500 euro per week. Misschien 20 weken per jaar. Na 8 jaar verkoop ik de villa die dan hopelijk meer dan verdubbeld is in waarde. Ik geloof er wel in.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je gaat toch geen 50K of meer investeren in iets wat je 'op het eerste gezicht' wel een goede investering lijkt? Of na een mooi praatje in business class?
Reken dan eens uit wat een appartement per nacht opbrengt daar. Ik was een paar jaar terug in Kroatië en daar kon ik een prima appartement huren voor 40 kuna (10 euro) per nacht. Met ontbijt. Hoeveel blijft er van je 'winst' over als je zo'n appartement voor 200 dagen per jaar kunt verhuren maar tegelijkertijd nog een Montenegrijn moet inhuren om schoon te maken, ontbijt klaar te zetten et cetera? En is dat genoeg om een goed rendement te realiseren?
Bovendien weet je dus niet of er iemand in dat huisje zit. Stel, je regelt zo'n Montenegrijn. Die stuurt jou na een jaar 50 euro met de mededeling dat het 5 dagen verhuurd is. Of je nu zijn salaris wil overmaken. Maar misschien zat het wel iedere avond vol met lokaal geregelde toeristen. Je weet het niet, en komt er ook niet achter.
Zelfs investeren in zo'n parkje in Nederland is helemaal niks, ken er genoeg die het gedaan hebben. Dan kochten ze (voor weinig dachten ze) een paar vakantiehuisjes in Drenthe. Dat leverde dan wel 200 euro op in een weekeinde. Maar ze moesten vrijdagmiddag wel vrij nemen om er naar toe te rijden om schoon te maken en de sleutel af te geven. En zondagmiddag dus weer. Per uur verdienden ze niks, en als ze de autokosten zouden meerekenen dan kostte ze het alleen maar geld. Dat deden ze voor het gemak dus maar niet.
Lokaal iemand inhuren kan ook, maar dan zie je de winst daaraan verdampen.
En dan een huisje in je eigen tuin of op fietsafstand (als je in een toeristisch gebied woont?) Ja, daar kun je wel aardig mee verdienen. Maar vergis je er niet in, daar moet je dan wel hard voor werken. Schoonmaken, thuisblijven voor de sleutels, beddengoed afhalen en wassen, om de vier jaar het appartementje renoveren. Maar dan kun je netto wel 50 euro per week overhouden (alles eraf getrokken). Als je een klein beetje sjoemelt met de belastingen verdien je dan 10, 15 euro per uur.
quote:Op maandag 17 januari 2011 23:57 schreef LXIV het volgende:
Als iets in Businessclass is geweest moet de Tostrams-reflex volgen: meteen shorten.
En toch gaan busladingen vol met mensen nog steeds naar seminars van goeroes. Betalen zich scheel aan nieuwsbrieven voor duizend euro in het jaar etc. Vallen met open ogen in de val van simpele verkooppraatjes. Zelfs nadat zaken zoals Palminvest breed in het nieuws is geweest.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar soms is best wel gemakkelijk te berekenen of het inderdaad iets oplevert of niet. Als jij vanuit Nederland al 10% rendement kan maken, hoe aantrekkelijk is het dan wel niet voor een lokaal iemand? Dat ligt toch voor de hand.
Net zoals die 'gegarandeerde' rendementen op teakhout. Als je daar maar de helft, zeg 7% kan maken, gegarandeerd, dan leende iedere financiële instelling toch geld tegen Euribor om er in te pompen? Dat is gemakkelijk verdient.
Maar die instellingen doen het niet. Terwijl ze de kennis in huis hebben of kunnen huren. Maar een particulier weet het beter.
Ik wil daaraan toevoegen dat als je toch wil flikflooien met derivaten je dat beter zo jong mogelijk gedaan kunt hebben. Dan heb je ten minste weinig te verliezen. Als jij je vermogen wegvaagt door dat je een margin call krijgt omdat de AEX morgen op 50 staat heb jij ook een groot probleem.quote:Ik raad iedere beginner hier aan om vooral NIET te investeren in derivaten (short of long), maar hard te werken, zijn uitgaven onder controle te houden en langzaam een portefeuille van bluechips op te bouwen. Saai, vereist discipline en zelfcontrole, maar de enige manier om vermogen op te bouwen LT.![]()
En toch hebben de meeste mensen het daar 'gemaakt'. Flink salaris, tig keer modaal. Groot huis, tig keer op vakantie per jaar, porsche voor de deur. Het zou een leven zijn waar de meeste FOKkers alleen maar van kunnen dromen.quote:Op maandag 17 januari 2011 23:57 schreef LXIV het volgende:
Een reactie (uit 2007) over een site mbt vastgoedfondsen:
Als iets in Businessclass is geweest moet de Tostrams-reflex volgen: meteen shorten.
Zeker! Maar dat geld hebben ze niet verdient door met dubieuze handelaren in zee te gaan. Nee, juist andersom.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En toch hebben de meeste mensen het daar 'gemaakt'. Flink salaris, tig keer modaal. Groot huis, tig keer op vakantie per jaar, porsche voor de deur. Het zou een leven zijn waar de meeste FOKkers alleen maar van kunnen dromen.
In 2008 12,8% verliezen is toch netjes? De AEX ruim verslagen.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:26 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een oerconservatieve spaarder zijn en dan zulke negatieve rendamenten zien. Vreselijk moet dat zijn. Je kunt je als spaarder überhaupt geen negatieve rendament voorstellen, laat staan dergelijke grote bedragen.
[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit. Nu maar hopen dat het dat nog waard is wanneer het daadwerkelijk verkocht wordt...
Anyway, benieuwd naar volgende week. Interessant als altijd.
Denk je dat een conservatieve spaarder zo denkt? Die is gewend elk jaar zo'n 3 procent bij te kunnen schrijven. Bijna 13 procent verliezen is een ramp voor hem.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:30 schreef LXIV het volgende:
In 2008 12,8% verliezen is toch netjes? De AEX ruim verslagen.
Ik vind het knap dat ze nu al aan kunnen geven dat het dat waard is. Waar baseren ze dat op? Daar ben ik wel heel benieuwd naar.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:26 schreef Arcee het volgende:
Ziet er mooi uit. Nu maar hopen dat het dat nog waard is wanneer het daadwerkelijk verkocht wordt...
Anyway, benieuwd naar volgende week. Interessant als altijd.
Dan had-ie er maar direct om moeten vragen.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:39 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Ik vind het knap dat ze nu al aan kunnen geven dat het dat waard is. Waar baseren ze dat op? Daar ben ik wel heel benieuwd naar.
Maar die trailer van de 2e aflevering beloofde niet veel goeds. Ik meen dat die man met die grote wenkbrauwen zei: "Als ze zeggend dat het 2 ton waard is, laten ze die dan direct naar mij overmaken."
Nee idd, maar het beloofd niet veel goeds voor aflevering 2.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:43 schreef Arcee het volgende:
[..]
Dan had-ie er maar direct om moeten vragen.
Niet dat-ie het dan gekregen had, trouwens...
Nee, sowieso vond ik het wel opvallend dat die brief over die villa's gedateerd was op 4 februari 2009, vlak voor het dieptepunt van de crisis. Ik ging er gezien hun verhaal van dat moment vanuit dat het nog voor de crisis moest spelen.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:44 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Nee idd, maar het beloofd niet veel goeds voor aflevering 2.
Daar zijn taxateurs voor. Deze kan kijken naar de staat van de grond, maar ook naar de prijs van vergelijkbare stukken grond die onlangs zijn verkocht. Of mogelijk is er al een bod geweest op de grond.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:39 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Ik vind het knap dat ze nu al aan kunnen geven dat het dat waard is. Waar baseren ze dat op? Daar ben ik wel heel benieuwd naar.
Dat snap ik, maar ik kan niet geloven dat in tijden van crisis de waarde bijna verdubbeld is in een jaar tijd.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:50 schreef jaco het volgende:
[..]
Daar zijn taxateurs voor. Deze kan kijken naar de staat van de grond, maar ook naar de prijs van vergelijkbare stukken grond die onlangs zijn verkocht. Of mogelijk is er al een bod geweest op de grond.
Ik ben het eens met je analyse en ik zou het zelf ook nooit doen. Je analyse is echter de puur rationele kant van de zaak. Ik denk dat veel van die investeerders ook een gevoelsmatige beslissing nemen. De meesten kwamen immers ook langs om ter plekke te kijken, eentje zelfs voor de derde keer. Ze willen met het project een deel van hun eigen verhaal schrijven. Die ijsmaker zei dat min of meer letterlijk.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:09 schreef LXIV het volgende:
Je gaat toch geen 50K of meer investeren in iets wat je 'op het eerste gezicht' wel een goede investering lijkt? Of na een mooi praatje in business class?
De ijsmaker ging het vooral ook om de leuke reisjes. Wel een dure vakantie, van 75.000 euro.:')quote:Op dinsdag 18 januari 2011 12:01 schreef jaco het volgende:
Die ijsmaker zei dat min of meer letterlijk.
Maar ook ik heb de neiging om als het erg goed gaat (zoals nu) erg gemakkelijk te denken dat ik dit jaar 50% of 100% rendement ga behalen. In de eerste 2 weken 12% rendement, dat gaat lekker. Ik zal wel tussen de 30 en de 50% halen. Dat ik dit vorig jaar niet deed was pech/toeval.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 12:23 schreef Blandigan het volgende:
Die beleggers praten net over 100.000 Euro (100%) rendement of het vanzelfsprekend is.
Risicoloos rendement van 15% bestaat gewoon niet. Punt uit.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 07:52 schreef LXIV het volgende:
[..]
Zeker! Maar dat geld hebben ze niet verdient door met dubieuze handelaren in zee te gaan. Nee, juist andersom.
Rendementen van meer als 10% zijn sowieso verdacht. Als het echt zo'n waterdicht businessplan is, waarom gaan ze dan niet gewoon naar de bank ipv naar particuliere beleggers? Die bank wil wel uitlenen voor 6% (het is toch risicoloos). In plaats van 15% uit te keren aan de particuliere beleggers kunnen ze dan 9% in hun eigen zak steken.
Alleen leent die bank ze dus geen geld. Die gelooft niet in dat risicoloze rendement van 15%.
Elke vorm van rendement komt met een zekere mate van risico. Van rente op je bankrekening tot de wildste derivaten.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 13:12 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Risicoloos rendement van 15% bestaat gewoon niet. Punt uit.
Dit is toch een scheve stelling.quote:In 2008 12,8% verliezen is toch netjes? De AEX ruim verslagen.
Hoe kan je zo'n verkoper dan ook zo op zijn blauwe ogen vertrouwen.quote:Op maandag 17 januari 2011 23:32 schreef LXIV het volgende:
Maar er zijn zóveel van dat soort verhalen. In mijn omgeving ken ik allerlei mensen die hun geld gestopt hebben in pyramidespelen, teakhoutplantages, grondstukken aan de kust van Venezuala, onroerend goed in Gambia en ga zo maar door. Sommigen écht voor grote bedragen, vaak een erfenis of iets dergelijks.
Daar is heel veel geld bij verloren.
Ik probeer het ze soms wel uit het hoofd te praten, met als argument dat ik nooit iets zou kopen wat ik zelf niet zou kunnen zien of controleren. Kijk, als je een stukje grond koopt in Nederland heb je dat stukje nog en kun je er desnoods aardappelen poten. Maar wat moet je met een lapje in Venezuela als het minder waard wordt? Helemaal niks. Ook zo'n houtplantage: zie jij of die bomen geplant worden, niet voortijdig gekapt, of je niet met z'n tientallen hetzelfde stuk grond gekocht hebt? Nee.
Maar als de koers eenmaal gezet is dan gaan ze stug door.
En dan zegt die vervolgens dan je er wel een fingerspitzengefühl voor hebt.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 22:27 schreef edikt het volgende:
[..]
Hoe kan je zo'n verkoper dan ook zo op zijn blauwe ogen vertrouwen.Buiten een beurs om zou ik sowieso niet snel geld investeren. Óf het moet een leuk grachtenpandje zijn. Óf dat prospect moet nagekeken zijn door een fatsoenlijke accountant (en dan nog zou ik dat 40 keer doorlezen).
Haha wel een fatsoenlijke he. PWC, E&Y oid.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 22:36 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
En dan zegt die vervolgens dan je er wel een fingerspitzengefühl voor hebt.
Er zijn er ook genoeg geweest in dat programma die weer heel hard gevallen zijn en opnieuw bezig zijn om het te maken. Ik ken iemand die erin heeft gezeten, een porsche heeft gehad en nu geen porsche meer heeft en alweer 2 jaar bezig is een nieuwe zaak op te zetten.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En toch hebben de meeste mensen het daar 'gemaakt'. Flink salaris, tig keer modaal. Groot huis, tig keer op vakantie per jaar, porsche voor de deur. Het zou een leven zijn waar de meeste FOKkers alleen maar van kunnen dromen.
Wat ik ook wel typisch vond was dat bijna alle investeerders een eigen onderneming hadden maar het opgespaarde geld niet gebruikten om te investeren in de eigen branche die ze hopelijk beter kennen dan een de tourismebranche in een exotisch oord.quote:Op woensdag 19 januari 2011 09:38 schreef Basp1 het volgende:
Er zijn er ook genoeg geweest in dat programma die weer heel hard gevallen zijn en opnieuw bezig zijn om het te maken. Ik ken iemand die erin heeft gezeten, een porsche heeft gehad en nu geen porsche meer heeft en alweer 2 jaar bezig is een nieuwe zaak op te zetten.
quote:Op maandag 24 januari 2011 11:37 schreef jaco het volgende:
Vanavond (maandag) deel 2 van de documentaire:
23:00 - 23:55 uur , Nederland 2, NCRV Dokument: De risicojongens
Net als vorige week staat het geprogrammeerd.quote:Op maandag 24 januari 2011 11:37 schreef jaco het volgende:
Vanavond (maandag) deel 2 van de documentaire:
23:00 - 23:55 uur , Nederland 2, NCRV Dokument: De risicojongens
Dat doet een journalist af en toe, advocaat van de duivel spelen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:19 schreef flyguy het volgende:
Bromet was wel erg negatief over rendement behalen. In de basis doet hij het zelf ook met de tijd en het geld dat hij in documentaire stopt (en die hij natuurlijk hoopt te verkopen of waarvoor hij heeft zitten lobbyen).
Als journalist zijnde weet ik dat, maar onbevooroordeeld zijn hoort er ook bij.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:21 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Dat doet een journalist af en toe, advocaat van de duivel spelen.
Ligplaats aan IJsselmeer is nu niet echt goedkoper geworden volgens mij, hooguit de wachtlijst wat korter. Of bedoel je dat niet? (heb de docu nog niet gezien)quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:42 schreef machtpen het volgende:
Toch is er nu nog een schaarste aan ligplaatsen aan de Middellandse zee. Tarieven van meer dan 200 euro per dag zijn er normaal.
Ik zeil zelf ook en zie echt in fora dat soort bedragen voorbij komen terwijl de markt hier in nederland helemaal ingestort is.
Er kleven zeer grote risico's aan dit project. Die twee jongens zijn natuurlijk zeer enthousiast over hun bedrijf. Daar moet jij als journalist natuurlijk wat tegenwicht aan bieden.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:30 schreef flyguy het volgende:
[..]
Als journalist zijnde weet ik dat, maar onbevooroordeeld zijn hoort er ook bij.
Ik hoop het wel dat er nog een vervolg op komt, ik ben wel benieuwd of/en hoeveel vastgoed ze nog door gesluisd krijgen en welke rendementen ze nu echt gaan draaien.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 01:53 schreef golfer het volgende:
Leuke docu. Zogenaamd gemaakt door Frans die niets begrijpt van investeren..ja,ja..Maar Bromet en dochters zal ons vast nog eens over een jaar of 2 verrassen met een vervolg hier op?
Ik zag de ondernemer met die fles champagne aan komen lopen en dacht toen: wow, Mr. X heeft het hele project overgenomen en alle kleine investeerders zijn met een mooie winstpremie uitgekocht. Hij loopt ze nu allemaal af om het te vieren.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 21:25 schreef Mendeljev het volgende:
• Het artistieke echtpaar besluit om voor bijna een half miljoen euro 2 appartementen te kopen
Dat is trouwens begrijpelijker want daar is de win/verlieskans niet gestegen of gedaald, in tegenstelling tot die ''investering'' daarquote:Op dinsdag 25 januari 2011 23:02 schreef jaco het volgende:
[..]
Toen bleek dat ze nog verder in het project zijn gestapt. Ik vind dat zoiets als in het casino je inzet verdubbelen als je verloren hebt. Onbegrijpelijk.
En dat is dus aan de investeerder om dat risico in te schatten/prijzenquote:Op zondag 30 januari 2011 13:47 schreef arjan1212 het volgende:
kijk als deze jongens met hun bedrijfje een onderdeeltje van abn-amro rabo of ing zouden zijn, dan zou je kunnen investeren. het risico is toch veel te groot, als die plannen mislukken wat bijna gebeurde dan ga je hoppa - 100% of je heb een waardeloos stukje grond in montenegro of nog erger een gedeelte van een onafgebouwd pand in bezit.
Nee dat is geen hebzucht. Die mensen hebben niet voor niets zoveel geld. Die hebben vroeger hard gewerkt voor hun geld en zijn nu met pensioen. Vaak kunnen ze niet stil achter de geraniums zitten en werkt hun ondernemende geest nog steeds.quote:Op zondag 30 januari 2011 13:57 schreef Blandigan het volgende:
Wat ik eigenlijk nog het meest stuitend vond was dat er mensen waren, die zich overduidelijk geen zorgen hadden hoeven maken over hun oude dag (100k hier, 100k daar), en ondanks dat er blijkbaar toch nog meer van wilden maken (hebzucht?) zonder enig besef van de risico's.
Mensen die een paar ton hebben te beleggen zijn nog steeds niet rijk ofzo in de zin dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun financiële toekomst. De mensen die in beeld kwamen waren ondernemers die waarschijnlijk voor hun eigen pensioen moeten zorgen. Er is dus niets "stuitend" aan het feit dat die mensen op zoek gaan naar rendement.quote:Op zondag 30 januari 2011 13:57 schreef Blandigan het volgende:
Wat ik eigenlijk nog het meest stuitend vond was dat er mensen waren, die zich overduidelijk geen zorgen hadden hoeven maken over hun oude dag (100k hier, 100k daar), en ondanks dat er blijkbaar toch nog meer van wilden maken (hebzucht?) zonder enig besef van de risico's.
Ondernemer 1 liet een afschrift van zijn ABN beleggingen zien van 360k. Echtpaar 2 investeerde ongeveer 500k in Montenegro.quote:Op zondag 30 januari 2011 17:16 schreef SeLang het volgende:
[..]
Mensen die een paar ton hebben te beleggen zijn nog steeds niet rijk ofzo in de zin dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun financiële toekomst. De mensen die in beeld kwamen waren ondernemers die waarschijnlijk voor hun eigen pensioen moeten zorgen. Er is dus niets "stuitend" aan het feit dat die mensen op zoek gaan naar rendement.
Wat ik trouwens niet "stuitend" vind maar wel verbazingwekkend is dat ondernemers die hun hele leven kennelijk iets goed hebben gedaan het verworven kapitaal nu opeens zo gemakkelijk aan anderen toevertrouwen.
Nou dat zal vies tegenvallen. Inflatie en vermogensbelasting wat ieder jaar 3-4 procent opknabbelt en als je het op gaat eten loop je het risico dat het op is voordat je dood ben. In tegenstelling tot pensioenfondsen kunnen zij dat niet afwentelen op een jonge generatie. Ondanks dat ze er niet slecht voor zitten zou ik het toch niet "royaal" willen noemen.quote:Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ondernemer 1 liet een afschrift van zijn ABN beleggingen zien van 360k. Echtpaar 2 investeerde ongeveer 500k in Montenegro.
Dat zijn bedragen waar je royaal van kunt leven op je oude dag.
Zou je mij het adres (of de naam) van dit appartement kunnen geven?quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:09 schreef LXIV het volgende:
Ik was een paar jaar terug in Kroatië en daar kon ik een prima appartement huren voor 40 kuna (10 euro) per nacht. Met ontbijt.
Haha. Dat was toen ik het schreef al 8 jaar geleden 2003 dus. Toentertijd was dat een beetje de gangbare prijs voor een particulier verhuurd appartement, met ontbijt voor 2 personen.quote:Op zondag 29 december 2013 17:58 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Zou je mij het adres (of de naam) van dit appartement kunnen geven?
haha dank je! Vond het wel erg goedkoopquote:Op zondag 29 december 2013 19:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Haha. Dat was toen ik het schreef al 8 jaar geleden 2003 dus. Toentertijd was dat een beetje de gangbare prijs voor een particulier verhuurd appartement, met ontbijt voor 2 personen.
Overal waar je kwam kon je eenvoudig een bordje 'zimmer frei' vinden en daar dus slapen voor dat bedrag. Vergeet niet dat de oorlog in het achterland toen nog niet zo lang geleden was, echt toeristisch was het nog niet.
Wat het nu kost weet ik nit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |