Waarom gebruik je zoveel vet?quote:Op donderdag 13 januari 2011 21:55 schreef Riann het volgende:
En ik bak het vlees wel in nogal wat vet je moet er daarna bouillon bij doen nou dan heb je net soep en soep gooi je niet over je gekookte aardappels tenminste ik niet
Slaap lekker, Trovey.quote:Op donderdag 13 januari 2011 21:57 schreef trovey het volgende:
Ik ben weer weg uit dit topic...tijd om de computer uit te zetten. Veel plezier met de verdere discussie.
Ik bak het eerst daarna haal ik het eruit dan bak ik even wat ui en knoflook aan en dan gooi ik er een litertje bouillon bij. Dat is zo'n lekkere en magere jus voor over de aardappelsquote:Op donderdag 13 januari 2011 21:58 schreef Staal het volgende:
Eens met TT.
[..]
Waarom gebruik je zoveel vet?
Ik vermoed nu dat jij je vlees kookt in vet i.p.v. bakt.
Snap ik. Maar waarom gebruik je zoveel vet of begrijp ik je post niet goed?quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:02 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik bak het eerst daarna haal ik het eruit dan bak ik even wat ui en knoflook aan en dan gooi ik er een litertje bouillon bij. Dat is zo'n lekkere en magere jus voor over de aardappels
Vandaar dat ik dacht dat jij je vlees kookt in vet. Dat doen veel mensen trouwens.quote:Op donderdag 13 januari 2011 21:55 schreef Riann het volgende:
En ik bak het vlees wel in nogal wat vet je moet er daarna bouillon bij doen nou dan heb je net soep en soep gooi je niet over je gekookte aardappels tenminste ik niet
Nou ik gebruik wel wat meer als 5 gram vet voor suddervlees ongeveer een half pakje croma en uit suddervlees bak je echt geen vet uit dat is de grootste kwats die er bestaat.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:05 schreef Staal het volgende:
[..]
Snap ik. Maar waarom gebruik je zoveel vet of begrijp ik je post niet goed?
Om te kunnen bakken heb je niet veel vet nodig.
[..]
Vandaar dat ik dacht dat jij je vlees kookt in vet. Dat doen veel mensen trouwens.
Probeer voor de gein eens 25 gram koeienboter i.p.v. 125 gram Croma.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:08 schreef Riann het volgende:
[..]
Nou ik gebruik wel wat meer als 5 gram vet voor suddervlees ongeveer een half pakje croma en uit suddervlees bak je echt geen vet uit dat is de grootste kwats die er bestaat.
Ik blijf lekker mijn croma gebruiken.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:12 schreef Staal het volgende:
[..]
Probeer voor de gein eens 25 gram koeienboter i.p.v. 125 gram Croma.
Een half pakje Croma is belachelijk veel en niet lekker. Je moet het zelf weten uiteraard. Dan probeer je het niet.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:15 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik blijf lekker mijn croma gebruiken.
ik vind het lekkerquote:Op donderdag 13 januari 2011 22:20 schreef Staal het volgende:
[..]
Een half pakje Croma is belachelijk veel en niet lekker. Je moet het zelf weten uiteraard. Dan probeer je het niet..
Mij hoor je niet. Maar het is echt niet lekker. Dat maak je jezelf alleen wijs.quote:
Ik wil geen soep over mijn aardappels gooien.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:58 schreef Staal het volgende:
[..]
Mij hoor je niet. Maar het is echt niet lekker. Dat maak je jezelf alleen wijs.
Suddervlees. Lekker stoven, wijn of bier en bouillon toevoegen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:03 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik wil geen soep over mijn aardappels gooien.
VREET GROENTEN KLOTEKIND!quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:10 schreef Riann het volgende:
[..]
haha, ik vind haar echt geen leuk mens.
Dan heb je niet goed gelezen hoe ik het klaar maak. Ik doe er een liter bouillon bij. Anders moet je even terug lezen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:17 schreef Staal het volgende:
[..]
Suddervlees. Lekker stoven, wijn of bier en bouillon toevoegen.
Weet dat het allemaal rete offtopic is maar nu ben ik erg benieuwd naar hoe jij sudder of stoofvees klaarmaakt. Begrijp in ieder geval wel dat je mager rundvlees gebruikt. Maar een half pakje Croma, daar begrijp ik gewoon geen donder van en van het soepverhaal al helemaal niets.
Wat is jouw recept?
Dat jongetje kwam op mij over alsof hij van zijn ouders een tekst ingestudeerd had gekregen (ik wil motiveren, blabla). Ik deel de opvatting van die coach in dit geval wel, eigenlijk.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:23 schreef Captain_Maximum het volgende:
Verder vind ik het sneu voor die kids. Vooral dat jongetje vandaag (Tim geloof ik) was volgens mij nog gemotiveerder dan zijn ouders.
klopt, die jongen wou ook echt aan de slag. Ik vond het wel knap van hem.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:23 schreef Captain_Maximum het volgende:
Verder vind ik het sneu voor die kids. Vooral dat jongetje vandaag (Tim geloof ik) was volgens mij nog gemotiveerder dan zijn ouders.
Terechte klacht natuurlijk. Patat is lekker.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:24 schreef miss_dynastie het volgende:
Hoe bizar he, dat een vader die het zonder meer toestaat dat een kind drie keer per week patat vreet, boos is dat zijn dochter aangemoedigd wordt om groente te eten
Dat meisje was eigenlijk zwaar depressief door haar gewicht, maar ze bleef maar doorkanen. Zij had er het minste zin inquote:Op donderdag 13 januari 2011 23:25 schreef Riann het volgende:
[..]
klopt, die jongen wou ook echt aan de slag. Ik vond het wel knap van hem.
Dat heb ik juist wel.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:19 schreef Riann het volgende:
[..]
Dan heb je niet goed gelezen hoe ik het klaar maak. Ik doe er een liter bouillon bij. Anders moet je even terug lezen.
En doe er eens een halve liter bouillon bij als je er geen wijn of bier bij wilt doen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 21:55 schreef Riann het volgende:
En ik bak het vlees wel in nogal wat vet je moet er daarna bouillon bij doen nou dan heb je net soep en soep gooi je niet over je gekookte aardappels tenminste ik niet
quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:27 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat heb ik juist wel.
[..]
En doe er eens een halve liter bouillon bij als je er geen wijn of bier bij wilt doen.
Maak je een litertje bouillon en vul je bij wanneer nodig, zodat het sowieso geen soep kan worden. Gewoon wat minder van alles en let gewoon op wat er in je pan gaande is.
Echt, een half pak Croma en je liter bouillon. Nu ja, je neemt toch niks aan en als jij het maar lekker vindt en daar gaat het natuurlijk wel om..
En dat is de magerdere jus dan dat ik gewoon een lapje vlees bak.quote:Op donderdag 13 januari 2011 22:02 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik bak het eerst daarna haal ik het eruit dan bak ik even wat ui en knoflook aan en dan gooi ik er een litertje bouillon bij. Dat is zo'n lekkere en magere jus voor over de aardappels
Dus jij bakt in een half pak Croma een paar stukjes vlees, die haal je er uit, bakt nog wat knoflook en uitjes en dan flikker je daar ook een liter bouillon bij?quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:32 schreef Riann het volgende:
[..]
[..]
En dat is de magerdere jus dan dat ik gewoon een lapje vlees bak.
Ja, mijn eerste gedachte was: damn, wat sneu. Die jongen is heel zelfbewust, volwassen voor zijn leeftijd en snapt precies waar het aan ligt. Hij kan het alleen niet in zijn eentje. En dan heb je zo'n gemotiveerd kind, werk je je kind als ouder alleen maar tegen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:25 schreef Riann het volgende:
[..]
klopt, die jongen wou ook echt aan de slag. Ik vond het wel knap van hem.
Ik snap t ook niet helemaal, maar ik krijg het idee dat Riann het heeft over jus maken voor bij het vlees met het braadvet en een liter (quote:Op donderdag 13 januari 2011 23:45 schreef Staal het volgende:
[..]
Dus jij bakt in een half pak Croma een paar stukjes vlees, die haal je er uit, bakt nog wat knoflook en uitjes en dan flikker je daar ook een liter bouillon bij?
Waarom gooi je dat vlees in zoveel vet? Toen ik daarover begon ging jij het hebben over suddervlees en nu kom je toch weer terug op die stukjes vlees en eruit halen en een liter bouillon erbij.
Mij maakt het niet uit, je doet maar hoor en als jij het maar lekker vindt maar ik snap niet dat je veel te veel vet in je pan gooit en om het teveel op te lossen er uiteindelijk maar een liter bouillon erbij mikt om dat vet minder te krijgen. En je kookt je vlees wrs. ook nog in dat vet.
Het zal wel, je neemt toch niets van een ander aan. Maar het klinkt niet alsof je weet wat je doet en al helemaal niet alsof je weet waarom je het doet.
Het vlees 3 a 4 uur lang op het vuur bij mij staat het helemaal onder.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:12 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik snap t ook niet helemaal, maar ik krijg het idee dat Riann het heeft over jus maken voor bij het vlees met het braadvet en een liter () bouillon, niet over suddervlees. Maar dan vind ik t nog steeds gek, wat moet je met een liter jus?
waarom beginnen ze op school niet de tussendoortjes af te schaffen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:02 schreef prupke het volgende:
Geef mij het salaris van nicolette van dam (voor haar acteerwerk) en de andere profs in het programma... en dan vallen die kinderen ook af.
Achterlijk programma is het eigenlijk..
dat ze hier maar eens kamervragen over gaan stellen!!
(of niet want dat kost te veel geld )
je moet ook niet verbieden hoor maar leren dat ze er verantwoord mee omgaan.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 09:35 schreef Captain_Maximum het volgende:
Snoepen is wel oke, zolang het maar met mate gaat, Je kind een grote zak chips geven, terwijl je het ook in bakje kan doen, is gewoon fout. Maar helemaal verbieden lijkt mij op lange termijn alleen maar slecht werken.
Het maakt niets uit wat je eet, zolang je maar niet teveel neemtquote:Op vrijdag 14 januari 2011 09:35 schreef Captain_Maximum het volgende:
Snoepen is wel oke, zolang het maar met mate gaat, Je kind een grote zak chips geven, terwijl je het ook in bakje kan doen, is gewoon fout. Maar helemaal verbieden lijkt mij op lange termijn alleen maar slecht werken.
Ik denk dat dat juist het probleem is met deze kinderen, niet iedereen heeft de rem om maar 1 koekje te nemen en niet het hele pak. Je zult ze het dus moeten leren wat je wel en niet kunt eten en in welke hoeveelheden.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 10:18 schreef pberends het volgende:
[..]
Het maakt niets uit wat je eet, zolang je maar niet teveel neemt.
En vooral geen 7 "vleesjes" braden als er slechts 5 personen zijnquote:Op vrijdag 14 januari 2011 12:44 schreef trovey het volgende:
[..]
Ik denk dat dat juist het probleem is met deze kinderen, niet iedereen heeft de rem om maar 1 koekje te nemen en niet het hele pak. Je zult ze het dus moeten leren wat je wel en niet kunt eten en in welke hoeveelheden.
Om maar een voorbeeld te noemen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 13:14 schreef pberends het volgende:
[..]
En vooral geen 7 "vleesjes" braden als er slechts 5 personen zijn.
je kunt er ook gewoon 2 minder braden als ze met zoveel in verpaking zit doe je die overige 2 in de vriezer voor een andere keer dan kom je ook niet in de verleidingquote:Op vrijdag 14 januari 2011 13:22 schreef trovey het volgende:
[..]
Om maar een voorbeeld te noemen.Dat vlees hoeft niet dezelfde dag op...morgen is er weer een dag.
Beste methode.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 14:13 schreef Riann het volgende:
[..]
je kunt er ook gewoon 2 minder braden als ze met zoveel in verpaking zit doe je die overige 2 in de vriezer voor een andere keer dan kom je ook niet in de verleiding
Maar die mensen hadden een supermarktquote:Op vrijdag 14 januari 2011 14:13 schreef Riann het volgende:
[..]
je kunt er ook gewoon 2 minder braden als ze met zoveel in verpaking zit doe je die overige 2 in de vriezer voor een andere keer dan kom je ook niet in de verleiding
er zijn ook supermarkten waar het vlees al verpakt binnen komtquote:Op vrijdag 14 januari 2011 14:59 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Maar die mensen hadden een supermarktDie kunnen er toch ook gewoon 5 laten inpakken door de vleesafdeling?
Per zéven? Maar dan nog, je pakt er 2 uit en verkoopt die los, er zijn heus mensen die met zijn tweeen zijn en liever 2 dan 7 stuks kopenquote:Op vrijdag 14 januari 2011 15:00 schreef Riann het volgende:
[..]
er zijn ook supermarkten waar het vlees al verpakt binnen komt
Eigen gebruik?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 15:04 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Per zéven? Maar dan nog, je pakt er 2 uit en verkoopt die los, er zijn heus mensen die met zijn tweeen zijn en liever 2 dan 7 stuks kopen![]()
Sowieso vind ik het hebben van een supermarkt eigenlijk geen excuus om ongegeneerd de winkel leeg te snaaien. Hoe boeken ze die dingen eigenlijk in de boekhouding, vraag ik me dan af? Diefstal, breuk, verloren gegaan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |