Joop en zijn generatie hebben het ook de staatsschuld op laten lopen, en geen adequate voorzieningen getroffen om de aankomende problemen van de vergrijzing op te vangen. Wat mij betreft mogen ze de geplande bezuinigingen wel uit de pensioenen die nú uitgekeerd worden betalen, als bedankje voor het slechte rentmeesterschap.quote:Op maandag 27 december 2010 14:43 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Maar Joop gaf het tenminste weer terug aan de gewone mensen.
We hebben nu verspillers die nog meer weggraaien en er lege wolkenkrabbers van kopen in Dubai.
Ah kijk, er bestaan dus wel degelijk domme vragen.quote:Op vrijdag 24 december 2010 13:17 schreef Integrity het volgende:
Daarom maar deze vraag: Wat had het ABP moeten doen met al die miljarden overcapaciteit?
Er zijn er vandaag de dag nog steeds die niet snappen dat de drukpersen aan gaan blijven en ondanks alles deflatie verwachten.quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:40 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Paars had geluk in de grootste boom ooit te zitten en zelfs dan heeft het beleid in velen opzichte enorm gefaald. Al is dat makkelijk praten achteraf.
Het hangt allemaal samen met de tijdgeest. Geld leek gewoon gratis en uit het niets te komen in die dagen, maar weinige die wisten hoe het zat.
Ach dit is nog niks .... wacht maar tot het ESM de pensioenpot gaat plunderen als Griekenland en Spanje omvallenquote:Op vrijdag 24 december 2010 13:03 schreef ikweethetookniet het volgende:
Regering deed greep uit kas ABP
De regering kon in de jaren negentig ongestoord tientallen miljarden uit de kas van het ambtenarenpensioenfonds plunderen, tot grote woede van de Algemene Rekenkamer.
Dat zegt hoogleraar Jan van de Poel in een interview met deze krant. Van de Poel was van 1997 tot 2002 financieel topman van het ABP. ''Toen ik financieel directeur werd lag een rapport van de Algemene Rekenkamer op mijn bureau. Daarin stond dat de regering 30 miljard gulden uit het fonds had gesloopt. De Rekenkamer was daar ziedend over. Maar niemand las dat rapport en geen journalist schreef erover.''
Ook bedrijven deden indertijd een graai in de kas van hun pensioenfondsen, zegt Van de Poel, maar niet op zo'n grote schaal als de regering.
Van de Poel heeft geen goed woord over voor de politici die het jarenlang voor het zeggen hebben gehad bij het ABP. Volgens hem zijn het egoïsten die de schuld altijd op anderen afschuiven. Het ABP zouden zij lang hebben gezien als een veilige haven om in af te bouwen.
Dieptepunt
Het ABP heeft de afgelopen twee jaar fors te lijden onder de kredietcrisis. Beleggingen rendeerden minder dan verwacht, bovendien had het fonds te riskant belegd. Over 2008 zakte de dekkingsgraad, de verhouding tussen het vermogen van een pensioenfonds en de pensioenen die moeten worden uitgekeerd, met bijna zestig procentpunt naar een dieptepunt van 83 procent begin vorig jaar. Daarna werd de pensioenpremie verhoogd. Inmiddels zou de dekkingsgraad weer zijn toegenomen tot 105 procent.
Volgens Van de Poel krijgen beleggingsresultaten van pensioenfondsen nu veel te veel aandacht: ''Het pensioenprobleem is uitermate simpel. Met de stijgende levensverwachting en ons huidige levenspatroon kan het niet zo zijn dat je op je 27ste begint met werken, op je zestigste stopt en daarna veertig jaar gratis op vakantie gaat. Dat kan alleen in een staat die leunt op slavernij. Dus als mensen gezond zijn, moeten ze werken. Dit is een demografische tijdbom die al heel lang tikt, een piramidespel. Maar de bonden wilden er nooit over praten. Nog steeds doen ze alsof er niets aan de hand is.'' (TON DAMEN en HENK SCHUTTEN)
In de krant: 'De grootste graaier was de overheid'
http://www.parool.nl/paro(...)ep-uit-kas-ABP.dhtml
Reactie Zalm voorspelbaarHa ha ha ha dat zien jullie toch echt verkeerd hoor
live fast, die young: probleem ook opgelostquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:47 schreef monkyyy het volgende:
Gewoon je eigen pensioen fixen, zoals echte bazen dat doen, ben je waarschijnlijk ook nog ver voor je 67e klaar, als je in je twenties begint en weet waar je mee bezig bent.
Da's wel makkelijk natuurlijk, als je zelf de wet kan maken die je toestaat zo'n greep te doen. Maar goed, een vaak ondergesneeuwd iets is dus dat dit gebruikt is om de VUT mee te financieren, niet voor linkse/rechtse hobby's oid. De pensionado's hebben er toen royaal van geprofiteerd, die moeten nu niet gaan piepen wat mij betreft, dat hadden ze tóen moeten doen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 15:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
Pensioenfonds ABP: Staat nam in 1996 miljarden uit kas
De overheid heeft in 1996 30 miljard gulden (13,6 miljard euro) uit pensioenfonds ABP voor ambtenaren gehaald om de VUT-regeling te kunnen bekostigen. Dat onthult vicevoorzitter van het fonds Xander den Uyl.
Dat er destijds geld uit het fonds is gehaald is wel eens bekendgemaakt, maar deelnemers van het fonds verzochten de laatste tijd massaal om meer informatie over de ‘greep uit de kas’ en de vraag of de overheid het terug zou moeten betalen.
Volgens Den Uyl is alles wel wettelijk gegaan, waardoor het fonds geen mogelijkheden heeft het geld terug te vragen.
Omdat de dekkingsgraad bij ABP zoals bij veel pensioenen tot onder de norm was gezakt, moesten uitkeringen worden gekort. De gepensioneerde ambtenaren gaan er 0,5 procent, gemiddeld 3,50 euro per maand, op achteruit en een tijdelijke opslag op de premie wordt verhoogd.
Het ambtenarenfonds is niet het enige waarbij geld uit de kas is gehaald. Ook bij de fondsen van Imtech en Philips heeft de werkgever er ooit geld uit genomen
http://www.beurs.nl/nieuw(...)96-miljarden-uit-kas
En ze zijn wakker geworden
Daar zit ~900 miljard in, dus dan moet er wel héél wat gebeuren.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:53 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Ach dit is nog niks .... wacht maar tot het ESM de pensioenpot gaat plunderen als Griekenland en Spanje omvallen
Langleven Europa
Laat ik het dan bij het feit houden dat Gerrit Zalm in die peride 1994-2006 minister van financien wasquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:06 schreef Kaas- het volgende:
TT aangepast. Ben er een beetje klaar mee dat vrijwel alles in AEX op Gerrit Zalm wordt betrokken door enkele users, terwijl die naam in het geciteerde artikel niet eens voorkomt. (edit: zie nu pas dat het een erg oud topic is, maar laat het desalniettemin zo).
Onderdruk word alles vloeibaar......quote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:10 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Daar zit ~900 miljard in, dus dan moet er wel héél wat gebeuren.
quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Mooi toch, die werknemers die een uitruil doen van pensioen met arbeidsvoorwaarden, en dan nu opeens heel verbolgen spelen....?
Maar ja, dan betaal je dubbel....quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:47 schreef monkyyy het volgende:
Gewoon je eigen pensioen fixen, zoals echte bazen dat doen, ben je waarschijnlijk ook nog ver voor je 67e klaar, als je in je twenties begint en weet waar je mee bezig bent.
pst, het ging om 30 miljard gulden.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 23:00 schreef Bankfurt het volgende:
Die 30 miljard euries zijn dus aan Griekenland uitgekeerd. Ik geloof dat ik de Euro begin te snappen.
en vanuit jouw hart ?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 23:10 schreef snabbi het volgende:
[..]
pst, het ging om 30 miljard gulden.
Geld dat door werknemers is ingelegd en ook aan werknemers is uitgekeerd voor vervroegd pensioen. Het is dus gewoon teruggeven aan de werknemers, alleen op een andere manier dan ooit was bedoeld. Geen medelijden vanuit mijn zijde.
Vanuit mijn hart heb ik medelijden met de mensen die niet hebben mogen profiteren van een VUT, maar in het kader van 'sociaal beleid' wel moeten opdraaien voor de kosten.quote:
ehmm.. we wonen in NL hoor. ALs je kan stemmen en genoeg te eten hebt (dak boven je hoofd hoef in NL blijkbaar niet, anders waren we allang al gaan protesteren) dan gebeurd er niks met die woede bij NLers. We wonen niet in Frankrijk, waar men bij iedere scheet gaat staken.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 01:23 schreef Synthercell het volgende:
Waarom komt nou juist voor de verkiezingen al deze beerput informatie naar buiten?Als mensen dit horen worden zijn woedend, uit volkswoede haalt men zetels.
Zit geen zak in behalve een hoop garanties. Leverage via garanties...quote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:10 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Daar zit ~900 miljard in, dus dan moet er wel héél wat gebeuren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |