abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90593227
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 16:49 schreef Natalie78 het volgende:

[..]

Merci. :s) :') Maar volgens mij is de rest regionaal bepaald. Met of zonder gat, bladerdeeg of zacht deeg, etc. :Y
Het is verbastering. Net zoiets als dat heel Nederland vindt dat iets "duur kost", "zwaar weegt" of "lekker smaakt". :')_!
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.
  woensdag 29 december 2010 @ 18:24:33 #62
184439 Vinsjuh
die Vinsjuh ook altijd
pi_90593365
benjee :')__!
Op donderdag 6 januari 2011 00:22 schreef So_Surreal_Baby het volgende:
Vinsjuh begint wel 'een van de goede' users te worden moet ik beamen _O_
Goed topique ^O^
pi_90594770
Vroeger woonde ik in Gelderland, daar waren die ronde dingen met gaten appelflappen.
Hier in brabant zijn het beignets.
  woensdag 29 december 2010 @ 19:03:53 #64
177711 ThunderBitch
"You know I Can"
pi_90594955
quote:
13s.gif Op woensdag 29 december 2010 18:21 schreef MeraViglioSa het volgende:

[..]

Het is verbastering. Net zoiets als dat heel Nederland vindt dat iets "duur kost", "zwaar weegt" of "lekker smaakt". :')_!
Toch klinkt 'lekker smaakt' niet raar.
[b]"It's me Bitches..!!! "[/b]
*********************************************************************
[b]Every Need Has An Ego To Feed[/b]..............
pi_90598790
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 19:03 schreef ThunderBitch het volgende:

[..]

Toch klinkt 'lekker smaakt' niet raar.
Omdat iedereen het zegt, ja. Dat is de definitie van verbastering :P
Iets smaakt goed of is lekker. ;)
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.
pi_90599917
Nu we het toch over appelflappen hebben, eten jullie die dingen alleen in december of door het hele jaar?
Ons aller kapitein haque is ook aanwezig
  woensdag 29 december 2010 @ 21:10:09 #67
177711 ThunderBitch
"You know I Can"
pi_90600239
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 20:39 schreef MeraViglioSa het volgende:

[..]

Omdat iedereen het zegt, ja. Dat is de definitie van verbastering :P
Iets smaakt goed of is lekker. ;)
Ja dat klopt ook wel, maar ik denk zelf zoiets van "is kan wel lekker smaken of vies smaken". Het komt vast dat iedereen het zegt. ;)
[b]"It's me Bitches..!!! "[/b]
*********************************************************************
[b]Every Need Has An Ego To Feed[/b]..............
pi_90627379
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 21:03 schreef Haque het volgende:
Nu we het toch over appelflappen hebben, eten jullie die dingen alleen in december of door het hele jaar?
Nee, alleen met de feestdagen Net mijn eerste appelflap van het jaar op. Damn! Aanrader, bij de Broodzaak, op stations. Vers en zo lekker! :9~ Niet te vergelijken met die kant en klaar meuk van supermarkten.
  donderdag 30 december 2010 @ 14:14:44 #69
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_90627431
In appelbeignets zit toch ook vaak room bij in?
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_90678150
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:14 schreef Daywalk3r het volgende:
In appelbeignets zit toch ook vaak room bij in?
Nee toch? Dat zijn die ronde gesuikerde dingen die je het hele jaar door kan kopen, toch? Hoe heten ze nou...
pi_90679494
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 18:59 schreef Blossom86 het volgende:
Vroeger woonde ik in Gelderland, daar waren die ronde dingen met gaten appelflappen.
Hier in brabant zijn het beignets.
Ah ik heb Brabantse ouders, dat verklaart het waarschijnlijk (woon zelf in Gelderland).
  † In Memoriam † vrijdag 31 december 2010 @ 22:14:44 #72
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_90693043
* Loedertje gebruikt oliebollenbeslag om appelschijven in te pakken

Heb nu een ovenschaal vol (en er al 7 opgegeten )

Beetje kaneel, beetje suiker, appels schillen, in schijven snijden, klokhuisje eruit boren en door het oliebollenbeslag halen. Hup, de zonnebloemoliepan in, ongeveer 3/4 minuten bakken (na 2 minuten omdraaien) Vervolgens uit laten lekken op keukenrol, stapelen in een grote schaal en eten maar.

Mijn vader noemde het gewoon appelflappen.
Op nieuwjaarsdag stonden er altijd nog een heleboel in de keuken die we dan samen opaten als ontbijt :o

Voor mij hoort het bakken van die dingen bij oud en nieuw, begin meestal rond 4 uur 's middags met het beslag, rond 6 uur is alles klaar, de keuken schoon, het huis gelucht en de afwas verdwenen.

( en dan begin ik doorgaans aan het snijden van groentes, maken van sausjes, vlees snijden, salades maken etc. Steengrillen/gourmetten of fondue !)
  zondag 30 oktober 2011 @ 13:47:03 #73
3185 Adelante
To let it go now
pi_103741034
Prima te doen, die beignets :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_103744207
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 december 2010 11:47 schreef Neo-Mullen het volgende:
Ik at voor het eerst in mijn leven een appelbeignet op 29 december 2006.
Dit klopt nog steeds.

FEE _O_ ICH LIEBE APPELBENJEES (die spelling :') beignets is het, gekken TS)
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_103744266
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 december 2010 19:35 schreef Natalie78 het volgende:
Appelbeignets horen inderdaad een gat te hebben en het liefst zelfgemaakt. :Y Die kartonnen dingen van de bakker en supermarkt heten ook zo maar horen die naam niet te hebben. :r

[ afbeelding ]
Deze _O_ van het plaatje, maar dan zonder gat :9

O+ ik maak ze zelf, met bladerdeeg, en dan appel, kaneel, suiker en custard van binnen :9 En buiten natuurlijk ook suiker :9
Ja doei.
  Moderator zondag 30 oktober 2011 @ 15:12:29 #76
9859 crew  Karina
Woman
pi_103744294
Voor mij is een flap zo een rond ding met een gat erin, wat je in de frituurpan maakt en een beignet een driehoekig ding met suiker erop.

De flappen vind ik het lekkerst, maar bij de oliebollenkraam helaas zelden te krijgen.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_103745124
Perzikflappen ^O^ :9~
Twiddel
  zondag 30 oktober 2011 @ 20:00:28 #78
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_103755376
Appelflappen. Absoluut.
Van appelbeignets word ik op de een of andere manier altijd kotsmisselijk.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zondag 30 oktober 2011 @ 20:05:07 #79
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_103755599
quote:
99s.gif Op zondag 30 oktober 2011 15:12 schreef Karina het volgende:
Voor mij is een flap zo een rond ding met een gat erin, wat je in de frituurpan maakt en een beignet een driehoekig ding met suiker erop.

De flappen vind ik het lekkerst, maar bij de oliebollenkraam helaas zelden te krijgen.
Het is andersom.

Appelflap:


Appelbeignet:
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  Moderator zondag 30 oktober 2011 @ 20:43:01 #80
9859 crew  Karina
Woman
pi_103758179
Hier noemen ze de onderste toch echt flappen. Als je appelflappen gaat bakken dan bedoel je ook de onderste.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_103759842
Iedereen noemt die onderste flappen. Kan iedereen het wel fout hebben maar als iedereen structureel dezelfde term gebruikt is er niks aan de hand.

Moet je eens bij Harrie's Oliebollenkraam aankomen met de term binjee.
  zondag 30 oktober 2011 @ 21:31:14 #82
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_103761948
Ehhmm ... nee.
Die bovenste heten appelflappen, omdat je de appelprut met flappen bedekt, zeg maar.

En als je op beignet aux pommes zoekt, krijg je ook die ronde dingen met een gat erin te zien.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  Licht Ontvlambaar zondag 30 oktober 2011 @ 21:35:15 #83
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103762266
Ik ken werkelijk niemand die die onderste appelflappen noemt, het ziet er toch ook niet uit als een flap? In tegenstelling tot dat ding erboven, dat is een echte flap :+

Appelbeignets O+

Ow en dit zegt Koopmans:
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 30 oktober 2011 @ 21:37:38 #84
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_103762443
Appelflap:


Appelflap:


Moeilijk hè, twee verschillende dingen met dezelfde naam.:)
  zondag 30 oktober 2011 @ 21:38:54 #85
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_103762562
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2011 21:35 schreef Sjeen het volgende:
Ik ken werkelijk niemand die die onderste appelflappen noemt, het ziet er toch ook niet uit als een flap? In tegenstelling tot dat ding erboven, dat is een echte flap :+
Zoals mijn vader ze bakt zijn ze zo slap dat je er mee kunt flappen :')

En Koopmans :{w
  zondag 30 oktober 2011 @ 21:39:36 #86
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_103762604
Appelbollen van de La Place met warme vanillesaus. :9~
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_103762927
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2011 21:35 schreef Sjeen het volgende:
Ik ken werkelijk niemand die die onderste appelflappen noemt, het ziet er toch ook niet uit als een flap? In tegenstelling tot dat ding erboven, dat is een echte flap :+

Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103763423
Mag hier dan ook de kruidnoten-pepernotendiscussie? O-)
Ja doei.
  zondag 30 oktober 2011 @ 22:26:16 #89
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_103765694
Die is simpel

Kruidnoot: :9


Pepernoten: ;(
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')