Het is verbastering. Net zoiets als dat heel Nederland vindt dat iets "duur kost", "zwaar weegt" of "lekker smaakt".quote:Op woensdag 29 december 2010 16:49 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Merci.![]()
Maar volgens mij is de rest regionaal bepaald. Met of zonder gat, bladerdeeg of zacht deeg, etc.
Toch klinkt 'lekker smaakt' niet raar.quote:Op woensdag 29 december 2010 18:21 schreef MeraViglioSa het volgende:
[..]
Het is verbastering. Net zoiets als dat heel Nederland vindt dat iets "duur kost", "zwaar weegt" of "lekker smaakt"._!
Omdat iedereen het zegt, ja. Dat is de definitie van verbasteringquote:Op woensdag 29 december 2010 19:03 schreef ThunderBitch het volgende:
[..]
Toch klinkt 'lekker smaakt' niet raar.
Ja dat klopt ook wel, maar ik denk zelf zoiets van "is kan wel lekker smaken of vies smaken". Het komt vast dat iedereen het zegt.quote:Op woensdag 29 december 2010 20:39 schreef MeraViglioSa het volgende:
[..]
Omdat iedereen het zegt, ja. Dat is de definitie van verbastering
Iets smaakt goed of is lekker.
Nee, alleen met de feestdagen Net mijn eerste appelflap van het jaar op. Damn! Aanrader, bij de Broodzaak, op stations. Vers en zo lekker!quote:Op woensdag 29 december 2010 21:03 schreef Haque het volgende:
Nu we het toch over appelflappen hebben, eten jullie die dingen alleen in december of door het hele jaar?
Nee toch? Dat zijn die ronde gesuikerde dingen die je het hele jaar door kan kopen, toch? Hoe heten ze nou...quote:Op donderdag 30 december 2010 14:14 schreef Daywalk3r het volgende:
In appelbeignets zit toch ook vaak room bij in?
Ah ik heb Brabantse ouders, dat verklaart het waarschijnlijk (woon zelf in Gelderland).quote:Op woensdag 29 december 2010 18:59 schreef Blossom86 het volgende:
Vroeger woonde ik in Gelderland, daar waren die ronde dingen met gaten appelflappen.
Hier in brabant zijn het beignets.
Dit klopt nog steeds.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:47 schreef Neo-Mullen het volgende:
Ik at voor het eerst in mijn leven een appelbeignet op 29 december 2006.
Dezequote:Op zaterdag 25 december 2010 19:35 schreef Natalie78 het volgende:
Appelbeignets horen inderdaad een gat te hebben en het liefst zelfgemaakt.Die kartonnen dingen van de bakker en supermarkt heten ook zo maar horen die naam niet te hebben.
![]()
[ afbeelding ]
Het is andersom.quote:Op zondag 30 oktober 2011 15:12 schreef Karina het volgende:
Voor mij is een flap zo een rond ding met een gat erin, wat je in de frituurpan maakt en een beignet een driehoekig ding met suiker erop.
De flappen vind ik het lekkerst, maar bij de oliebollenkraam helaas zelden te krijgen.
Zoals mijn vader ze bakt zijn ze zo slap dat je er mee kunt flappenquote:Op zondag 30 oktober 2011 21:35 schreef Sjeen het volgende:
Ik ken werkelijk niemand die die onderste appelflappen noemt, het ziet er toch ook niet uit als een flap? In tegenstelling tot dat ding erboven, dat is een echte flap
quote:Op zondag 30 oktober 2011 21:35 schreef Sjeen het volgende:
Ik ken werkelijk niemand die die onderste appelflappen noemt, het ziet er toch ook niet uit als een flap? In tegenstelling tot dat ding erboven, dat is een echte flap
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |