Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:08 |
Zojuist is mij gemeld dat het kratje Warsteiner wat geparkeerd stond in mijn achtertuin stijf bevroren is.![]() ok ![]() Officieel heb ik nu een kut hekel aan dit kut koude weer | |
Splutje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:08 |
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen | |
Paul | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
| |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
er zit alcohol. nee. | |
smegmanus | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
Pijnlijk ![]() | |
Splutje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
![]() | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles. | |
ZodiaX | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
5% is echt niet genoeg. | |
wise | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
Wratsteiner | |
Tism | dinsdag 30 november 2010 @ 13:09 |
Dude!!!.. ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
staat jouw roomboter buiten? | |
DeRakker. | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Ja en in de zee zit zout.. betekend niet dat t niet kan bevriezen. | |
ditiseenusername | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Vooral niet openmaken en wachten tot het drinkbaar is... dat is echt te ranzig voor woorden. Ja uit eigen ervaring -_- beter zet je het binnen bij de kachel ofzo | |
Splutje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Vooral voor een roomboterboy | |
Seam | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Hehe dit dacht ik op mijn vijftiende ook hoor ![]() | |
Hojdhopper | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Bier om 13:00? ![]() | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:10 |
Nee, gewoon in de keukenkast. | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:11 |
koop een hr ketel. | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:11 |
maar dit ging dus over Bier. ik ben depri.nu. | |
Id_do_her | dinsdag 30 november 2010 @ 13:11 |
![]() | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:12 |
Als ik er niet ben laat ik de verwarming niet aan en ik heb ook geen zin om een uur te wachten tot de boter eindelijk smeerbaar is. Jij denkt dat je het hard hebt, maar ik maak pas dingen mee hier. | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:13 |
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten? ![]() | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:13 |
Tevens bestaat TS' hele leven uit bier en praten over bier, sneu wel. | |
Pipo1234 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:13 |
Het is alcohol i.c.m. water. | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:13 |
jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat? | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:14 |
eten en poepen ook. | |
Apekoek | dinsdag 30 november 2010 @ 13:14 |
Pas bij 30 a 40% zal het buiten niet bevriezen, dus niet met 5% ![]() | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:15 |
15 graden, maar dat is koud genoeg om de boter keihard te maken. | |
PoederSuikerPoeder | dinsdag 30 november 2010 @ 13:15 |
niet aanstellen, kou is een emotie | |
Sportex | dinsdag 30 november 2010 @ 13:15 |
echt irritant ja ;s | |
MikeyMo | dinsdag 30 november 2010 @ 13:16 |
![]() | |
Chihuawatte | dinsdag 30 november 2010 @ 13:17 |
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt. Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C). Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden. Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden. bron ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:18 |
logisch, ik zal deze klacht voortaan in CUL neerleggen. Daar kom je tenminste wel levensgenieters tegen. ![]() | |
LemonHaze | dinsdag 30 november 2010 @ 13:19 |
Daar dacht ik ook gelijk aan haha | |
fonsoy | dinsdag 30 november 2010 @ 13:22 |
Ik doe hem altijd dan 10 seconden in de magnetron. Werkt perfect, want hier is de roomboter ook harder dan mijn brood. Met bier kan dat niet ![]() | |
PoederSuikerPoeder | dinsdag 30 november 2010 @ 13:22 |
heb je het zelf al eens nagerekend? ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:22 |
![]() w00t! | |
ScherpeNoor | dinsdag 30 november 2010 @ 13:23 |
5% ja, sukkel. ![]() | |
Chuck_Norris | dinsdag 30 november 2010 @ 13:24 |
Mensen die bier verafgoden ![]() | |
Sportex | dinsdag 30 november 2010 @ 13:24 |
En bevriest dus vanaf -3.8 graden celcius. | |
Het_Biertje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:25 |
to bier or not to bier. | |
Penisbaard | dinsdag 30 november 2010 @ 13:25 |
whaha lol ![]() | |
Sportex | dinsdag 30 november 2010 @ 13:25 |
lager dan -3.8 uiteraard. | |
fonsoy | dinsdag 30 november 2010 @ 13:26 |
Zonde van het bier trouwens. Terechte klacht, ik vergeet ook weleens wat bier en dan bevriest het ![]() | |
Deetch | dinsdag 30 november 2010 @ 13:27 |
Het effect is zeker niet lineair: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.html Als je even uitgaat van dat andere stoffen in je alcoholische drank geen effect hebben (suikers, zouten) zijn dit je bevriezingspunten van alcoholische dranken. Bier (5%) bevriest ergens bij -3 °C. wijn (14%) ergens bij -6 °C, wodka (30%) bij -15 °C en whisky (45%) bij -25 °C. Strohrum (80%) bevriest bij -60 °C. Zout en suiker werkt (iets) vriespunt verlagend maar meer dan 5°C moet je niet verwachten. | |
Daniel1976 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:28 |
magnetron en klaar | |
vosss | dinsdag 30 november 2010 @ 13:29 |
Waarom niet? Ik zit 2 dagen per 10 dagen 's morgens om half 8 al aan het bier ![]() | |
RaymondK | dinsdag 30 november 2010 @ 13:30 |
Als je de tijd neemt met het opstoken daarna (dus niet je ketel als een achterlijke laat loeien) is dat wel het meest efficient ja. | |
Splutje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:30 |
Als je met verlof bent? | |
fs180 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:31 |
Vodka in de vriezer, en dan op tafel zetten ![]() | |
Spetterpoepert | dinsdag 30 november 2010 @ 13:32 |
Nee, dat zijn nét de dagen dat ie moet werken | |
vergezocht | dinsdag 30 november 2010 @ 13:34 |
kijk TS is mijn soort maatje. Bier en poesje, lekker warm! Zullen we eens afspreken man? | |
vergezocht | dinsdag 30 november 2010 @ 13:38 |
Je wilt mij vertellen dus dat al die Russen met bevroren wodkaflesjes rondlopen of in de tuin hebben liggen daar in Siberie? ![]() | |
Naaaait93 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:42 |
warsteiner ![]() | |
Prommelvlies. | dinsdag 30 november 2010 @ 13:42 |
| |
Splutje | dinsdag 30 november 2010 @ 13:43 |
wat | |
Naaaait93 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:43 |
Hertog Jan ![]() quote als je dit ook lekker vind ![]() | |
stress_waves | dinsdag 30 november 2010 @ 13:44 |
En hier houd je je 's middags om 1 uur bezig mee? | |
Naaaait93 | dinsdag 30 november 2010 @ 13:46 |
Waarom niet? je moet toch iets doen tijdens je saaie schooluren? ![]() | |
vergezocht | dinsdag 30 november 2010 @ 13:51 |
Leer eerst spellen in die school van je. ![]() | |
HugoBaas | dinsdag 30 november 2010 @ 13:56 |
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen. | |
pfefferkatze | dinsdag 30 november 2010 @ 13:56 |
Zo simpel kan je dat niet uitrekenen hoor. | |
Sportex | dinsdag 30 november 2010 @ 13:59 |
Gevoelstemperatuur. | |
vergezocht | dinsdag 30 november 2010 @ 13:59 |
![]() ligt misschien aan de temperatuur van je diepvries. | |
vosss | dinsdag 30 november 2010 @ 14:00 |
Nee als ik uit de nachtdienst kom. Niks lekkerders dan als een koud pilsje en een warme pizza naar binnen werken ![]() | |
SmokeSome | dinsdag 30 november 2010 @ 14:19 |
Terechte klacht. | |
RaymondK | dinsdag 30 november 2010 @ 14:59 |
| |
RaymondK | dinsdag 30 november 2010 @ 15:01 |
Nou dat is idd. ook lekker. Maar je bent zo als een godmajor als je niet uit kijkt. | |
Verbodsbord | dinsdag 30 november 2010 @ 15:14 |
Goede troll ![]() | |
Het_Biertje | woensdag 1 december 2010 @ 12:52 |
-6 ![]() ![]() | |
tralalala | woensdag 1 december 2010 @ 13:02 |
Goed plan ![]() ![]() Waarom ontploft bier eigenlijk in de vriezer? | |
Tism | woensdag 1 december 2010 @ 13:03 |
Bij bevriezing zet water uit, druk in het flesje neemt toe en dan PLOF!!!.. ![]() ![]() | |
Deetch | woensdag 1 december 2010 @ 13:08 |
Ik zal mijn eigen post nog maar eens quoten. Afhankelijk van hoe goed je vriezer is zal je wodka wel/niet bevriezen. Limoncello en andere zoete troep (43 enzo) en dergelijke bevriest niet vanwege de alcohol en de suiker die allebei het vriespunt verlagen (dus bevriest het pas bij lagere temperaturen, verder onder nul dus) | |
Sisiorange94 | woensdag 1 december 2010 @ 13:10 |
finsdefis | woensdag 1 december 2010 @ 13:38 |
Heineken moet je wel "extra cold" drinken anders proef je de "smaak" en dat wil je bij Heineken absoluut niet. | |
fonsoy | woensdag 1 december 2010 @ 14:58 |
Dat gebeurt alleen met slechte wodka's | |
Nitrouz | woensdag 1 december 2010 @ 15:00 |
Warsteiner ![]() |