FOK!forum / Klaagbaak / Bier bevroren
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:08
Zojuist is mij gemeld dat het kratje Warsteiner wat geparkeerd stond in mijn achtertuin stijf bevroren is.

doubleFailed-Picard-300x200.jpg

ok }:|

Officieel heb ik nu een kut hekel aan dit kut koude weer
Splutjedinsdag 30 november 2010 @ 13:08
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen
Pauldinsdag 30 november 2010 @ 13:09
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:08 schreef Splutje het volgende:
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:09
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:08 schreef Splutje het volgende:
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen
er zit alcohol. nee.
smegmanusdinsdag 30 november 2010 @ 13:09
Pijnlijk ;(
Splutjedinsdag 30 november 2010 @ 13:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
:')
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:09
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
ZodiaXdinsdag 30 november 2010 @ 13:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
5% is echt niet genoeg.
wisedinsdag 30 november 2010 @ 13:09
Wratsteiner
Tismdinsdag 30 november 2010 @ 13:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
Dude!!!.. 8)7
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:10
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
staat jouw roomboter buiten?
DeRakker.dinsdag 30 november 2010 @ 13:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
Ja en in de zee zit zout.. betekend niet dat t niet kan bevriezen.
ditiseenusernamedinsdag 30 november 2010 @ 13:10
Vooral niet openmaken en wachten tot het drinkbaar is... dat is echt te ranzig voor woorden.
Ja uit eigen ervaring -_- beter zet je het binnen bij de kachel ofzo
Splutjedinsdag 30 november 2010 @ 13:10
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
Vooral voor een roomboterboy
Seamdinsdag 30 november 2010 @ 13:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
Hehe dit dacht ik op mijn vijftiende ook hoor :P
Hojdhopperdinsdag 30 november 2010 @ 13:10
Bier om 13:00? :7
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:10 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

staat jouw roomboter buiten?
Nee, gewoon in de keukenkast.
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:10 schreef Penisbaard het volgende:

[..]

Nee, gewoon in de keukenkast.
koop een hr ketel.
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:11
maar dit ging dus over Bier.

ik ben depri.nu.
Id_do_herdinsdag 30 november 2010 @ 13:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
:D
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:11 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

koop een hr ketel.
Als ik er niet ben laat ik de verwarming niet aan en ik heb ook geen zin om een uur te wachten tot de boter eindelijk smeerbaar is. Jij denkt dat je het hard hebt, maar ik maak pas dingen mee hier.
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:13
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten? }:|
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:13
Tevens bestaat TS' hele leven uit bier en praten over bier, sneu wel.
Pipo1234dinsdag 30 november 2010 @ 13:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten? }:|
Het is alcohol i.c.m. water.
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:13
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:12 schreef Penisbaard het volgende:

[..]

Als ik er niet ben laat ik de verwarming niet aan en ik heb ook geen zin om een uur te wachten tot de boter eindelijk smeerbaar is. Jij denkt dat je het hard hebt, maar ik maak pas dingen mee hier.
jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:14
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Penisbaard het volgende:
Tevens bestaat TS' hele leven uit bier en praten over bier, sneu wel.
eten en poepen ook.
Apekoekdinsdag 30 november 2010 @ 13:14
Pas bij 30 a 40% zal het buiten niet bevriezen, dus niet met 5% :') : http://www.goeievraag.be/(...)inzit-helemaal.87560
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?
15 graden, maar dat is koud genoeg om de boter keihard te maken.
PoederSuikerPoederdinsdag 30 november 2010 @ 13:15
niet aanstellen, kou is een emotie
Sportexdinsdag 30 november 2010 @ 13:15
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
echt irritant ja ;s
MikeyModinsdag 30 november 2010 @ 13:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
:')
Chihuawattedinsdag 30 november 2010 @ 13:17
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
logisch, ik zal deze klacht voortaan in CUL neerleggen. Daar kom je tenminste wel levensgenieters tegen. :{w
LemonHazedinsdag 30 november 2010 @ 13:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:10 schreef Hojdhopper het volgende:
Bier om 13:00? :7
Daar dacht ik ook gelijk aan haha
fonsoydinsdag 30 november 2010 @ 13:22
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
Ik doe hem altijd dan 10 seconden in de magnetron. Werkt perfect, want hier is de roomboter ook harder dan mijn brood.

Met bier kan dat niet ;(
PoederSuikerPoederdinsdag 30 november 2010 @ 13:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
heb je het zelf al eens nagerekend? :')
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:22
beer-fest.jpg

w00t!
ScherpeNoordinsdag 30 november 2010 @ 13:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

er zit alcohol. nee.
5% ja, sukkel. :')
Chuck_Norrisdinsdag 30 november 2010 @ 13:24
Mensen die bier verafgoden :')
Sportexdinsdag 30 november 2010 @ 13:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:23 schreef ScherpeNoor het volgende:

[..]

5% ja, sukkel. :')
En bevriest dus vanaf -3.8 graden celcius.
Het_Biertjedinsdag 30 november 2010 @ 13:25
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:24 schreef Chuck_Norris het volgende:
Mensen die bier verafgoden :')
to bier or not to bier.
Penisbaarddinsdag 30 november 2010 @ 13:25
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:25 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

to bier or not to bier.
whaha lolsmile007.gif
Sportexdinsdag 30 november 2010 @ 13:25
lager dan -3.8 uiteraard.
fonsoydinsdag 30 november 2010 @ 13:26
Zonde van het bier trouwens. Terechte klacht, ik vergeet ook weleens wat bier en dan bevriest het ;(
Deetchdinsdag 30 november 2010 @ 13:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
Het effect is zeker niet lineair: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.html

Als je even uitgaat van dat andere stoffen in je alcoholische drank geen effect hebben (suikers, zouten) zijn dit je bevriezingspunten van alcoholische dranken.

Bier (5%) bevriest ergens bij -3 °C. wijn (14%) ergens bij -6 °C, wodka (30%) bij -15 °C en whisky (45%) bij -25 °C. Strohrum (80%) bevriest bij -60 °C.

Zout en suiker werkt (iets) vriespunt verlagend maar meer dan 5°C moet je niet verwachten.
Daniel1976dinsdag 30 november 2010 @ 13:28
magnetron en klaar
vosssdinsdag 30 november 2010 @ 13:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:10 schreef Hojdhopper het volgende:
Bier om 13:00? :7
Waarom niet? Ik zit 2 dagen per 10 dagen 's morgens om half 8 al aan het bier :7
RaymondKdinsdag 30 november 2010 @ 13:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:

[..]

jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?
Als je de tijd neemt met het opstoken daarna (dus niet je ketel als een achterlijke laat loeien) is dat wel het meest efficient ja.
Splutjedinsdag 30 november 2010 @ 13:30
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:29 schreef vosss het volgende:

[..]

Waarom niet? Ik zit 2 dagen per 10 dagen 's morgens om half 8 al aan het bier :7
Als je met verlof bent?
fs180dinsdag 30 november 2010 @ 13:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten? }:|
Vodka in de vriezer, en dan op tafel zetten :9
Spetterpoepertdinsdag 30 november 2010 @ 13:32
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:30 schreef Splutje het volgende:

[..]

Als je met verlof bent?
Nee, dat zijn nét de dagen dat ie moet werken
vergezochtdinsdag 30 november 2010 @ 13:34
quote:
schreef Het_Biertje het volgende:[/b]
[ afbeelding ]

w00t!
kijk TS is mijn soort maatje. Bier en poesje, lekker warm! Zullen we eens afspreken man?
vergezochtdinsdag 30 november 2010 @ 13:38
Je wilt mij vertellen dus dat al die Russen met bevroren wodkaflesjes rondlopen of in de tuin hebben liggen daar in Siberie? :')
Naaaait93dinsdag 30 november 2010 @ 13:42
warsteiner :')
Prommelvlies.dinsdag 30 november 2010 @ 13:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:42 schreef Naaaait93 het volgende:
warsteiner :')
Splutjedinsdag 30 november 2010 @ 13:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:42 schreef Naaaait93 het volgende:
warsteiner :')
wat
Naaaait93dinsdag 30 november 2010 @ 13:43
Hertog Jan ^O^
quote als je dit ook lekker vind :)
stress_wavesdinsdag 30 november 2010 @ 13:44
En hier houd je je 's middags om 1 uur bezig mee?
Naaaait93dinsdag 30 november 2010 @ 13:46
quote:
11s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:44 schreef stress_waves het volgende:
En hier houd je je 's middags om 1 uur bezig mee?
Waarom niet? je moet toch iets doen tijdens je saaie schooluren? :')
vergezochtdinsdag 30 november 2010 @ 13:51
quote:
Op dinsdag 30 november 2010 13:43 schreef Naaaait93 het volgende:
Hertog Jan ^O^
quote als je dit ook lekker vind :)
Leer eerst spellen in die school van je. :')
HugoBaasdinsdag 30 november 2010 @ 13:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
pfefferkatzedinsdag 30 november 2010 @ 13:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

bron :D
Zo simpel kan je dat niet uitrekenen hoor.
Sportexdinsdag 30 november 2010 @ 13:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:56 schreef HugoBaas het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
Gevoelstemperatuur.
vergezochtdinsdag 30 november 2010 @ 13:59
quote:
schreef HugoBaas het volgende:[/b]

[..]

Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
:') !
ligt misschien aan de temperatuur van je diepvries.
vosssdinsdag 30 november 2010 @ 14:00
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:30 schreef Splutje het volgende:

[..]

Als je met verlof bent?
Nee als ik uit de nachtdienst kom.

Niks lekkerders dan als een koud pilsje en een warme pizza naar binnen werken :9~
SmokeSomedinsdag 30 november 2010 @ 14:19
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:59 schreef Sportex het volgende:

[..]

Gevoelstemperatuur.
Terechte klacht.
RaymondKdinsdag 30 november 2010 @ 14:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:43 schreef Naaaait93 het volgende:
Hertog Jan ^O^
quote als je dit ook lekker vind :)
RaymondKdinsdag 30 november 2010 @ 15:01
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:31 schreef fs180 het volgende:

[..]

Vodka in de vriezer, en dan op tafel zetten :9
Nou dat is idd. ook lekker. Maar je bent zo als een godmajor als je niet uit kijkt.
Verbodsborddinsdag 30 november 2010 @ 15:14
quote:
Op dinsdag 30 november 2010 13:42 schreef Naaaait93 het volgende:
warsteiner :')
Goede troll :')
Het_Biertjewoensdag 1 december 2010 @ 12:52
-6 :o , biertje maar binnen gehaald :)
tralalalawoensdag 1 december 2010 @ 13:02
Goed plan ^O^ :')

Waarom ontploft bier eigenlijk in de vriezer?
Tismwoensdag 1 december 2010 @ 13:03
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 13:02 schreef tralalala het volgende:
Goed plan ^O^ :')

Waarom ontploft bier eigenlijk in de vriezer?
Bij bevriezing zet water uit, druk in het flesje neemt toe en dan PLOF!!!.. :o .. :( !
Deetchwoensdag 1 december 2010 @ 13:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:27 schreef Deetch het volgende:

[..]

Het effect is zeker niet lineair: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.html

Als je even uitgaat van dat andere stoffen in je alcoholische drank geen effect hebben (suikers, zouten) zijn dit je bevriezingspunten van alcoholische dranken.

Bier (5%) bevriest ergens bij -3 °C. wijn (14%) ergens bij -6 °C, wodka (30%) bij -15 °C en whisky (45%) bij -25 °C. Strohrum (80%) bevriest bij -60 °C.

Zout en suiker werkt (iets) vriespunt verlagend maar meer dan 5°C moet je niet verwachten.
Ik zal mijn eigen post nog maar eens quoten. Afhankelijk van hoe goed je vriezer is zal je wodka wel/niet bevriezen. Limoncello en andere zoete troep (43 enzo) en dergelijke bevriest niet vanwege de alcohol en de suiker die allebei het vriespunt verlagen (dus bevriest het pas bij lagere temperaturen, verder onder nul dus)
Sisiorange94woensdag 1 december 2010 @ 13:10
finsdefiswoensdag 1 december 2010 @ 13:38
quote:
Heineken moet je wel "extra cold" drinken anders proef je de "smaak" en dat wil je bij Heineken absoluut niet.
fonsoywoensdag 1 december 2010 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 30 november 2010 13:56 schreef HugoBaas het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
Dat gebeurt alleen met slechte wodka's
Nitrouzwoensdag 1 december 2010 @ 15:00
Warsteiner _O_