abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87626276
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 11:13 schreef motorbloempje het volgende:
nou, het topic gaat zoals de TT al zegt over brood bakken in de oven ;)
En als je het nou alleen laat kneden door de BBM en het daarna bakt in de oven? Dat doe ik namelijk meestal. Brood bakken in de oven, maar dan voor luie mensen zeg maar... :@
pi_87627261
weer eens lekker origineel gedaan... croissants en pain au chocolat voor de zoveelste keer... ze blijven lekker ;)





  zondag 17 oktober 2010 @ 11:54:40 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87627430
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 11:48 schreef evo87 het volgende:
weer eens lekker origineel gedaan... croissants en pain au chocolat voor de zoveelste keer... ze blijven lekker ;)

Tourdeeg zelfgemaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87629133
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 11:48 schreef evo87 het volgende:
weer eens lekker origineel gedaan... croissants en pain au chocolat voor de zoveelste keer... ze blijven lekker ;)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het deeg ziet er wel erg goed gelukt uit!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_87629811
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 11:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tourdeeg zelfgemaakt?
ja, begonnen met bloem, melk etc. Gewoon van 'scratch' dus. Leuke avondvulling :P
  zondag 17 oktober 2010 @ 13:27:41 #56
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87630309
Heb nu een aantal no knead broodjes gemaakt en die bevallen eigenlijk heel goed.
dit was de 1e (mind me voor de flits ziet er iets geler uit wat niet zo is) rijs van 16 uur en daarna gevormd en 2 uur laten rijzen, toen afgebakken in loei hete pan/oven

doorgesneden;


3e broodje, nr 2 was ik vergeten op de foto te zetten :D 18 uur gerezen, gevormd en daarna uur of 4 gerezen.heb op het recept een 5e deel maisbloem er door gedaan en bestrooid met sesamzaadjes

Doorgesneden:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87647006
Dus, omdat ik lui ben heb ik dit dus gecreëerd met behulp van een broodbakmachine. Uiteraard alleen mengen, want als je het bakt in de oven smaakt het toch beter dan uit de bbm :)



  zondag 17 oktober 2010 @ 21:21:09 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87647368
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 13:27 schreef MissHobje het volgende:
Heb nu een aantal no knead broodjes gemaakt en die bevallen eigenlijk heel goed.
dit was de 1e (mind me voor de flits ziet er iets geler uit wat niet zo is) rijs van 16 uur en daarna gevormd en 2 uur laten rijzen, toen afgebakken in loei hete pan/oven
[ afbeelding ]
doorgesneden;
[ afbeelding ]

3e broodje, nr 2 was ik vergeten op de foto te zetten :D 18 uur gerezen, gevormd en daarna uur of 4 gerezen.heb op het recept een 5e deel maisbloem er door gedaan en bestrooid met sesamzaadjes
[ afbeelding ]
Doorgesneden:
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit hopje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87670347
M'n eerste deeg is aan het rijzen. Ik ben echt zo benieuwd of het lukt :')
  maandag 18 oktober 2010 @ 14:54:00 #60
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_87672853
Mooi brood MissHobje! :)

Wat is je recept? En hoezo heb je een pan gebruikt?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 18 oktober 2010 @ 15:12:14 #61
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87673674
@ Piet thanks, ben er stiekum wel beetje trots op, was een leuke vakantie bezigheid die naar meer smaakt :)

@freddeh ziet er ook lekker uit :) en lui? welnee, zware werk mag je best uit handen laten nemen hoor ;)

@Loki heel veel succes

@-Mellow- no knead bread recept als volgt:
430 gram bloem *had bij dat 3e brood 380 bloem en 50 gram maismeel gedaan )
1 gram instant gist (gedroogde gist)
8 gram zou (kan iets meer als je dit lekkerder vind maar ik vond het meer dan genoeg)
345 gram water, kan evt iets meer dat moet je zelf beetje bepalen hoe stevig je deeg/beslag is)

Eerst de droge delen goed mengen, dan water erdoor roeren heel kort dat alles wel goed door elkaar zit en dan denk ik het af met een droge theedoek of plastic folie en je zet het weg voor een uur of 12/18 gewoon bij kamertemperatuur.(langer kan ook komt niet op een paar uur aan zeg maar)

Als dat voor bij is leg ik een rubber afbakmatje neer met flink bloem of semlino dan deeg erop storten en met bebloemde handen 2 uiteinden over elkaar vouwen, dan kwartslag draaien en weer 2 uiteinden vouwen en dan opbollen. waar nodig nog even bestuiven met bloem en dan plastic folie/theedoek erover voor een uurtje of 2 a 3 laten liggen.

Ik doe na 2 uur de oven aan tussen de 230/250 graden met een gietijzeren pan erin, zodra dit heet is (zet alles dan op je gasstel dat kan die hitte aan) en dan stort je dat deeg in die pan, deksel erop doen en in de oven afbakken voor 30 min. dan deksel eraf halen en nog 15 min laten bakken en dan kun je hem storten en af laten koelen.
Let op dat je hittebestendig materiaal gebruikt! aardewerk/gietijzer of iets wat dat kan handelen.

Dit was even een samenvatting, je kunt dit terug vinden op nrcnext daar heb ik alles vandaan, leuk om ook ff het filmpje erbij te kijken heb je meteen een idee.(je kunt dan doorzappen naar vlg dag)
succes :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87673731
M'n brood is best wel mislukt ;(
Het is plat en uitgezakt. Denk dat ik de volgende keer wat meer meel erdoor moet doen, het was veel te plakkerig.
Maaar ik geef niet op. :D
  maandag 18 oktober 2010 @ 15:21:32 #63
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87674048
he dat is jammer maar net zoals je aangeeft, niet opgeven ;)
Ik had dat ook met de 1e broden vooral als het zo laat rijzen in de stoomoven, dan krijgt het veel meer vocht en moet ik het deeg iets steviger houden, wellicht had je het brood in een vorm kunnen bakken?
Afijn je leert snel genoeg wat wel/niet kan zeg maar.
Heb je wel een fotootje van het resultaat?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87674090
Weet een van jullie een 'gangbare' winkel die goed volkorenmeel verkoopt :)

de AH volkorenmeuk is namelijk redelijk nep :')
Ja doei.
pi_87674206
Misschien was een vorm beter geweest ja. het smaakt opzich wel goed :D
Er zit wel een raar luchtje aan. Ik denk dat er wat vocht van de kip uit de oven op de bakplaat is gedrupt, het ruikt namelijk naar kipkruiden ;(
  maandag 18 oktober 2010 @ 15:28:43 #66
283830 Rituals
Rediscovering the moment
pi_87674374
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 15:22 schreef motorbloempje het volgende:
Weet een van jullie een 'gangbare' winkel die goed volkorenmeel verkoopt :)

de AH volkorenmeuk is namelijk redelijk nep :')
Bij de Natuurwinkel (Groenestraat Nijmegen) zullen ze dat wel verkopen denk ik? Hoewel dat niet echt een 'gangbare' winkel is misschien.
Your body. Your soul. Your rituals.
  maandag 18 oktober 2010 @ 17:04:19 #67
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_87678483
@ motorbloempje: ik haal het bij de natuurwinkel aan de lange hezelstraat. Die hebben veel soorten meel (volkoren, spelt, haver, rogge...) en verkopen ook lijnzaad (vind ik altijd erg lekker door het deeg)

Maar de St.Annamolen verkoopt het ook wel, evenals grootverpakkingen gist, stuk handiger dan die kleine rotzakjes.

@Misshobje: wat krijg jij luchtig brood met maar 1g gist :o
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 18 oktober 2010 @ 17:39:18 #68
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87679935
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 17:04 schreef -Mellow- het volgende:
@ motorbloempje: ik haal het bij de natuurwinkel aan de lange hezelstraat. Die hebben veel soorten meel (volkoren, spelt, haver, rogge...) en verkopen ook lijnzaad (vind ik altijd erg lekker door het deeg)

Maar de St.Annamolen verkoopt het ook wel, evenals grootverpakkingen gist, stuk handiger dan die kleine rotzakjes.

@Misshobje: wat krijg jij luchtig brood met maar 1g gist :o
dat is omdat je de gluten tijd geeft om te laten werken, als het 12 tot 18 uur staat dan hebben ze hun best gedaan zeg maar en krijg je heerlijk luchtig brood, anders zou je dus flink moeten kneden krijg je ook zo'n resultaat hoor, maar dan gebruik je iets andere verhoudingen
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87822722
@Misshobje:

Lijkt me lekker dat no kneadbread, bedankt voor het recept. ^O^ Ik heb de spullen in huis gehaald alleen nog iets om in te doen wat loeiheet kan worden. :P

Maar 3 vraagjes:

- 345 gram water, is dat hetzelfde als ml. ?
- Hoe weeg je dat zout af? Met een theelepel ofzo? En hoeveel tl zijn dat dan?
- Hoe hou je het brood vers voor pakumbeet 5 a 6 uur, papieren zak/plastic zakje......?

Bedankt alvast. :)
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 11:35:17 #70
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87825127
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 oktober 2010 10:16 schreef Parlay het volgende:
@Misshobje:

Lijkt me lekker dat no kneadbread, bedankt voor het recept. ^O^ Ik heb de spullen in huis gehaald alleen nog iets om in te doen wat loeiheet kan worden. :P

Maar 3 vraagjes:

- 345 gram water, is dat hetzelfde als ml. ?
- Hoe weeg je dat zout af? Met een theelepel ofzo? En hoeveel tl zijn dat dan?
- Hoe hou je het brood vers voor pakumbeet 5 a 6 uur, papieren zak/plastic zakje......?

Bedankt alvast. :)
gram water is zelfde als ml idd bij andere stoffen verschilt dit wel :o

Ikzelf heb een weegschaal op de gram nauwkeurig maar met 1 gram gist hapert ie ook wat, dus kun je dit ook aan houden:
1 g (¼ theelepel) gist en voor het zout 8g (1¼ theelepel)

Het brood heeft een wat sponsachtige structuur en blijft makkelijk een dagje vers, ikzelf wikkel het in een theedoek als het afgekoeld is of idd. een papieren broodzak, dan blijft die korst ook lekker.

Succes :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87890238
Gister voor het eerst 2 broden gebakken. En dat zag er zo uit:



Korst was nogal aan de harde kant, maar nog steeds erg lekker!
Eins, zwei, hoeplakai.
  zondag 24 oktober 2010 @ 12:07:36 #72
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87891090
Wow goed begin :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_87891363
Op basis van dit recept trouwens, heel makkelijk. :)
Eins, zwei, hoeplakai.
  zondag 24 oktober 2010 @ 12:59:31 #74
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_87892708
Ik heb gisteren een maismeel mix van de bakker meegenomen. Kom ik nu tot de ontdekking dat ik geen boter meer in huis heb. Zou het ook met alleen olijfolie gaan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_87897142
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 12:59 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb gisteren een maismeel mix van de bakker meegenomen. Kom ik nu tot de ontdekking dat ik geen boter meer in huis heb. Zou het ook met alleen olijfolie gaan?
Hoeveel moet er in? Mijn ervaring met cake bakken is dat het geen probleem is om de helft van de boter te vervangen door olie. Bij brood moet meestal verhoudingsgewijs hooguit heel weinig boter, dus daar lijkt het me al helemaal geen probleem om het door olie te vervangen...

edit: ik zie net dat je het over olijfolie hebt. Die heeft nogal een kenmerkend smaakje, heb je niet iets neutralers?

[ Bericht 8% gewijzigd door stavromulabeta op 24-10-2010 14:52:43 (olijfolie...) ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 24 oktober 2010 @ 14:56:12 #76
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_87897295
quote:
1.gif Op zondag 24 oktober 2010 14:52 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Hoeveel moet er in? Mijn ervaring met cake bakken is dat het geen probleem is om de helft van de boter te vervangen door olie. Bij brood moet meestal verhoudingsgewijs hooguit heel weinig boter, dus daar lijkt het me al helemaal geen probleem om het door olie te vervangen...

edit: ik zie net dat je het over olijfolie hebt. Die heeft nogal een kenmerkend smaakje, heb je niet iets neutralers?
Ik ben gek op olijfolie...besides ze liggen al te bakken. Het enige waar ik me een beetje zorgen over maak is dat het niet zo hard gerezen is -O- we wachten het af.....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 24 oktober 2010 @ 15:00:08 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87897442
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 14:52 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Hoeveel moet er in? Mijn ervaring met cake bakken is dat het geen probleem is om de helft van de boter te vervangen door olie. Bij brood moet meestal verhoudingsgewijs hooguit heel weinig boter, dus daar lijkt het me al helemaal geen probleem om het door olie te vervangen...

edit: ik zie net dat je het over olijfolie hebt. Die heeft nogal een kenmerkend smaakje, heb je niet iets neutralers?
Waarom vervang je de helft van de boter door olie bij een cake?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87897792
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom vervang je de helft van de boter door olie bij een cake?
Omdat ik niet meer genoeg boter heb. En ik heb ooit een fase gehad waarin ik me druk maakte over de hoeveelheid verzadigde vetten. Gelukkig heb ik die fase achter me gelaten. Wat de smaak en structuur van een cake betreft maakt het trouwens verbazingwekkend weinig uit of je olie gebruikt of niet.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 24 oktober 2010 @ 15:19:53 #79
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_87898075
Nou de broodjes zijn klaar. Ze smaken heerlijk maar ik heb teveel olie gebruikt. Ze zijn (waar ik al bang voor was) niet genoeg gerezen en nu zijn ze een beetje klef/compact. Beetje jammer, maar ze zijn nog steeds erg lekker. Volgende keer zorgen dat er boter in huis is...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_87903077
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 15:19 schreef Puckzzz het volgende:
Nou de broodjes zijn klaar. Ze smaken heerlijk maar ik heb teveel olie gebruikt. Ze zijn (waar ik al bang voor was) niet genoeg gerezen en nu zijn ze een beetje klef/compact. Beetje jammer, maar ze zijn nog steeds erg lekker. Volgende keer zorgen dat er boter in huis is...
Was dat maismeel bedoeld om broodjes mee te bakken? Iin maismeel zit normaal gesproken geen gluten, waardoor het ook slecht het CO2 vasthoudt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 24 oktober 2010 @ 17:44:07 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87904249
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 15:19 schreef Puckzzz het volgende:
Nou de broodjes zijn klaar. Ze smaken heerlijk maar ik heb teveel olie gebruikt. Ze zijn (waar ik al bang voor was) niet genoeg gerezen en nu zijn ze een beetje klef/compact. Beetje jammer, maar ze zijn nog steeds erg lekker. Volgende keer zorgen dat er boter in huis is...
stavromulabeta zegt het ook al, puur maismeel is niet geschikt om goed te rijzen, als je daar mee wilt bakken kan je beter rijsmiddel gebruiken ipv gist, maar het zal altijd compacter blijven als met tarwemeel, omdat het alleen maar zetmeel bevat en geen eiwitten (gluten) en nooit mooie belletjes vormt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 28 oktober 2010 @ 18:05:11 #82
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_88073763
net 2 kleine krente broodjes gebakken :9
En smaken goed, structuur ook goed.
Heb het met tarwemeel *85% gebuild* en met een deel roggemeel gemaakt.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 28 oktober 2010 @ 19:42:49 #83
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_88077113
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

stavromulabeta zegt het ook al, puur maismeel is niet geschikt om goed te rijzen, als je daar mee wilt bakken kan je beter rijsmiddel gebruiken ipv gist, maar het zal altijd compacter blijven als met tarwemeel, omdat het alleen maar zetmeel bevat en geen eiwitten (gluten) en nooit mooie belletjes vormt.
Het is niet pure maismeel. Het komt van de bakker, en die zei ook al dat ik een mix moest maken van 100 gr maismeel en 100 gr gewoon meel. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb van die zakjes Backing powder van Dr. Oetker. Dat is toch gist of niet?? :? :@
Br00dN00b :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_88082148
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 19:42 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Het is niet pure maismeel. Het komt van de bakker, en die zei ook al dat ik een mix moest maken van 100 gr maismeel en 100 gr gewoon meel. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb van die zakjes Backing powder van Dr. Oetker. Dat is toch gist of niet?? :? :@
Br00dN00b :@
Nee, dat is chemisch rijsmiddel, natriumbicarbonaat ofzol. Op de gist staat 'gist / levure'.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_88086150
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 13:27 schreef MissHobje het volgende:
Heb nu een aantal no knead broodjes gemaakt en die bevallen eigenlijk heel goed.
dit was de 1e (mind me voor de flits ziet er iets geler uit wat niet zo is) rijs van 16 uur en daarna gevormd en 2 uur laten rijzen, toen afgebakken in loei hete pan/oven
[ afbeelding ]
doorgesneden;
[ afbeelding ]

3e broodje, nr 2 was ik vergeten op de foto te zetten :D 18 uur gerezen, gevormd en daarna uur of 4 gerezen.heb op het recept een 5e deel maisbloem er door gedaan en bestrooid met sesamzaadjes
[ afbeelding ]
Doorgesneden:
[ afbeelding ]
No knead _O_

Deze heb ik laatst gebakken. :9
Noodles
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 12:29:10 #86
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_88101184
Oe! die ziet er ook heerlijk uit zeg :9
Ik gooi met 15 minuten weer een no knead variant de oven in.. heb tarwe meel met roggemeel gebruikt dus ben benieuwd, rijzen ging prima, eigenlijk nog beter dan met gewone bloem :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 12:32:32 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88101292
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2010 12:29 schreef MissHobje het volgende:
Oe! die ziet er ook heerlijk uit zeg :9
Ik gooi met 15 minuten weer een no knead variant de oven in.. heb tarwe meel met roggemeel gebruikt dus ben benieuwd, rijzen ging prima, eigenlijk nog beter dan met gewone bloem :o!
Voorzichtig bij het storten, zonder hulpstoffen kan deeg minder hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 13:42:44 #88
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_88103739
Thanks Piet en ik zie bij deze variant dat ie uiteindelijk met het bakken iets minder hoog is geworden maar niet minder smakelijk gelukkig.
Minimaal verschil trouwens.. verder goede structuur maar zout had iets meer kunnen zijn terwijl ik zelfde hoeveelheid heb gebruikt als dat ik bij de andere varianten heb gedaan.
Oh en de korst is perfect! juist lekker krokant maar niet te dik zodat je er goed doorkomt en met eten is het dan ook prettiger.
Leuk die ontwikkelingen zo ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 31 oktober 2010 @ 11:32:30 #89
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_88167701
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 21:32 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Nee, dat is chemisch rijsmiddel, natriumbicarbonaat ofzol. Op de gist staat 'gist / levure'.
Ik heb nu wat gist van de bakker 'gekocht' (30 cent :+ ) dat is meer een kneedachtige substantie, ik dacht dat het poeder was...vanmiddag ff opnieuw proberen, ik heb nu ook boter.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_88169058
quote:
Op zondag 31 oktober 2010 11:32 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik heb nu wat gist van de bakker 'gekocht' (30 cent :+ ) dat is meer een kneedachtige substantie, ik dacht dat het poeder was...vanmiddag ff opnieuw proberen, ik heb nu ook boter.
Dan heb je verse gist gekocht. Wat betreft gewicht moet je daarvan ongeveer 4x zoveel toevoegen als instantgist (dus als het recept het over 10 g gedroogde gist heeft, moet er 40 g verse in)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 31 oktober 2010 @ 13:05:36 #91
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_88170408
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 12:20 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dan heb je verse gist gekocht. Wat betreft gewicht moet je daarvan ongeveer 4x zoveel toevoegen als instantgist (dus als het recept het over 10 g gedroogde gist heeft, moet er 40 g verse in)
Thnx!! goed om te weten, anders had ik dus veel te weinig gist erin gedaan :o
Is het beter om de gist in het water te vermengen voor het bij het meel gaat?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 31 oktober 2010 @ 13:17:46 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88170767
quote:
Op zondag 31 oktober 2010 13:05 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Thnx!! goed om te weten, anders had ik dus veel te weinig gist erin gedaan :o
Gewoon wat langer laten rijzen.
quote:
Is het beter om de gist in het water te vermengen voor het bij het meel gaat?
Fabrikanten zeggen van niet, maar je kan het doen, beetje (theelepel) suiker door het water geeft ze een kickstart.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88404445
Net even een plakje geproefd, en dit is toch écht mijn eerste écht perfect gelukte brood :D Lekker zachte korst heeft hij ook.

  zaterdag 6 november 2010 @ 17:19:31 #94
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_88405450
Ziet er lekker uit zeg! ;)
Enne heb je een speciaal recept? ben wel benieuwd ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_88406229
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:19 schreef MissHobje het volgende:
Ziet er lekker uit zeg! ;)
Enne heb je een speciaal recept? ben wel benieuwd ;)
Ik heb een recept (eigenlijk voor de bbm) uit een boek van Jennie Shapter gebruikt en ietsjes aangepast omdat ik niet alles in huis had.

300ml water
3el honing
350gr volkorenmeel
150gr bloem
3el havermoutvlokken
1 1/2 tl zout
25gr boter
7gr instantgist

Ik heb de melkpoeder die in het recept stond eruit gelaten en 75gr roggemeel vervangen door 75gr bloem. Ook 1el moutextract had ik niet bij de hand dus heb die ook vervangen door 1 extra el honing. Op het eind heb ik er nog wat extra havermoutvlokken op gesprenkeld en er een beetje in gedrukt zodat het eindresultaat er wat leuker uit ziet ;)
pi_88664430
staat weer een deeg te rijzen, later vandaag foto's! (mits het brood lukt natuurlijk :P )

result! Volgende keer moet ik het beter insnijden... maar wel goed gelukt en erg lekker.





[ Bericht 48% gewijzigd door evo87 op 13-11-2010 19:19:06 ]
pi_88684882
Ik denk dat ik morgen de restanten van lowcarbmeel eens ga verwerken tot een lekker vloerbrood :9
Met het volkorenbroodrecept uit de OP :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In de (inmiddels kapoete BBM) rees het eigenlijk nooit goed, dus ga hier de tips even nalezen.
pi_88684925
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 22:53 schreef Bluezz het volgende:

Zet de oven op 220 graden en bak het brood in 30/40 minuten bruin.

Resultaat: een heerlijk, smakelijk vloerbrood.
Ik neem aan dat je het brood dan nog wel ff uit de oven haalt en de oven voorverwarmt :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88688642
Wat een mooie baksels hier O+
pi_88690241
Even meelezen en hier mee beginnen als ik wat meer tijd heb.
Lekker brood om in het weekend te nuttigen !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')