Paul | donderdag 23 september 2010 @ 18:16 |
Eten jullie wel eens uiensoep? Of maken jullie dit zelf? Nog tips voor een puike uiensoep? ![]() | |
Dalando | donderdag 23 september 2010 @ 18:17 |
![]() | |
ukga | donderdag 23 september 2010 @ 18:17 |
begin met een ui te kopen | |
Stokstaart | donderdag 23 september 2010 @ 18:17 |
Uien heeeeeeeeeeeeeel traag laten garen | |
Messenga | donderdag 23 september 2010 @ 18:17 |
Bah. | |
Dalando | donderdag 23 september 2010 @ 18:18 |
UI ![]() | |
De_Hertog | donderdag 23 september 2010 @ 18:19 |
Maak het wel eens als ik uien over heb ja ![]() ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 23 september 2010 @ 18:25 |
Uiensoep ![]() Nog nooit zelf gemaakt, dus als iemand nog een goed recept heeft? | |
Tezz | donderdag 23 september 2010 @ 18:31 |
Een flinke steek roomboter in de pan. Een zak uien schillen en in dunne ringen snijden en deze heel langzaam garen in de roomboter. Echt wel een kwartier of drie zachtjes sudderen en af en toe roeren. Vervolgens een flinke schep bloem erover strooien en nog even bakken. Een flesje donker bier er op (herfstbok bijvoorbeeld) en aanvullen met runder- of groentebouillon. Vlak voor het serveren een hand peterselie er in. En lekker brood met kaas erbij natuurlijk! | |
Civilian | donderdag 23 september 2010 @ 18:33 |
quote:Ken zo geen recept uit mn hoofd. Maar als laatste de kom soep nog even in de oven zetten met 2 sneetjes stokbrood en geraspte kaas erop ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 18:54 |
uiensoep Wie deelt z'n geheime uiensoep recept met mij? | |
Weird- | donderdag 23 september 2010 @ 21:56 |
Toevallig vandaag nog gemaakt ![]() | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:57 |
Uiensoep gegeten bij een Baloe Beer restaurant, smaakte nergens naar. ![]() Mama maakt ze het best. ![]() | |
Erasmo | donderdag 23 september 2010 @ 22:55 |
quote:Dan liever soldaatjes. | |
nattermann | donderdag 23 september 2010 @ 22:55 |
Uiensoep ![]() | |
golfer | vrijdag 24 september 2010 @ 01:05 |
quote:Nee.Slotje. | |
Paarse_Kiwi | zaterdag 25 september 2010 @ 17:19 |
Lekker met een beetje tijm erin! | |
Toky | zaterdag 25 september 2010 @ 17:59 |
gewoon maken, met laurier en kruidnagels, en daarna een snee brood erin en heel veel geraspte kaas erover en in de oven ermee dat geeft uiteindelijk zon krokante laag erover, erg lekker | |
nattermann | zaterdag 25 september 2010 @ 18:03 |
Als ik het maak is het met behulp van zo'n potje ![]() ![]() | |
kingjotte | maandag 27 september 2010 @ 00:42 |
quote:Wat zijn dat? | |
Weltschmerz | maandag 27 september 2010 @ 12:57 |
Ik vind de klassiek Franse uiensoep nog steeds heerlijk. Een laag brood met gruyere erop en in de oven. Sowieso, de Franse plattelandskeuken wordt nogal eens onderschat qua ijzersterke relatief simpele gerechten. Zelf heb ik er nooit één gemaakt, maar de kwaliteit zal hem wel zitten in het perfect laten caramelliseren van de uien. Goede bouillon, goed brood en goede kaas en je bent er zowat lijkt me. Ik zal het eens proberen. | |
FutureFairytale | maandag 27 september 2010 @ 13:41 |
quote:volgens mij zijn dat broodcroutons | |
Pietverdriet | maandag 27 september 2010 @ 17:19 |
quote:Soldaatjes zijn reepjes brood die geroosterd zijn. Zeg maar 1 bij 1 bij 8 cm. Sneedjes brood aan repen gesneden en dan geroosterd. | |
chocolonely | dinsdag 28 september 2010 @ 23:56 |
Uit een ander topic van hierboven het recept van minilot gemaakt was echt heerlijk! | |
Rezzy | woensdag 29 september 2010 @ 08:49 |
In de tijd dat ik nog chef-kok was maakte ik uiensoep altijd als volgt (en dat liep als een tierelier): Neem een shitload uien en snij deze in ringen. Doe er ook wat rode ui bij. Bak een zesde deel van de uien in roomboter flink hard aan zodat ze verkleuren. Mogen best aan de donkere kant zijn. Wat bruine suiker erbij en dit laten smelten (caramel). Grofgemalen peperkorrels (liefst uit de vijzel, niet fijn maken, echt flnk grof) erbij doen. Vervolgens rest van de uien en wat fijngesneden knoflook en thijm erbij doen en vuur zacht zetten. Uien LANGZAAM laten garen. Wat bloem erop en goed roeren, bloem even laten garen. Klets rode wijn eroverheen en jus-de-veau (of als je dat niet hebt, in de supermarkt 2 potten runder/kalfsfond). Laurierblaadje erbij. Eventueel wat fijngesneden gaar en zacht draadjesvlees erbij doen. Eventueel wat water erbij (afhankelijk hoe hoog op smaak je hem wilt hebben). In kom knallen, grote crouton erin, deze bedekken met een mengsel van gruyere en oude kaas en deze onder de grill zetten. Ambulance bellen. Kom uit oven halen, vingers/handen verbranden door of de kom, of de grillspiraal, of doordat je zo goed op kom en spiraal let dat je de soep over je handen schenkt. Handen onder lauw water. In ambulance stappen. Weer naar huis. Soep opnieuw opwarmen. Eten. | |
robuust89 | donderdag 30 september 2010 @ 15:00 |
Ik had dus gister uiensoep gemaakt, maar mijn zelfgemaakte bouillon faalde ![]() ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 30 september 2010 @ 19:36 |
![]() ![]() | |
winterstorm666 | donderdag 30 september 2010 @ 21:55 |
quote:onderste stukje tekst klinkt bekend behalve de ambulance hahaha! | |
Blues | dinsdag 5 oktober 2010 @ 16:43 |
quote:golfer is as we speak zonder ambu deze uiensoep aan het maken ![]() | |
golfer | dinsdag 5 oktober 2010 @ 17:13 |
quote:En hij is erg lekker. Flink gekruide rode Merlot er doorheen. ![]() | |
Rezzy | woensdag 6 oktober 2010 @ 17:47 |
'smakelijk! Heb je fond gebruikt in plaats van bouillonblokjes? Met goede runder/kalfsfond of verdunde jus de veau kan je een drol nog lekker maken ![]() | |
golfer | woensdag 6 oktober 2010 @ 17:54 |
Runderfond gebruikt. Erg smakelijk. ![]() |