Ken zo geen recept uit mn hoofd. Maar als laatste de kom soep nog even in de oven zetten met 2 sneetjes stokbrood en geraspte kaas eropquote:Op donderdag 23 september 2010 18:25 schreef RabbitHeart het volgende:
Uiensoep.
Nog nooit zelf gemaakt, dus als iemand nog een goed recept heeft?
Dan liever soldaatjes.quote:Op donderdag 23 september 2010 18:33 schreef Civilian het volgende:
[..]
Ken zo geen recept uit mn hoofd. Maar als laatste de kom soep nog even in de oven zetten met 2 sneetjes stokbrood en geraspte kaas erop
Nee.Slotje.quote:Op donderdag 23 september 2010 18:16 schreef Paul het volgende:
Eten jullie wel eens uiensoep? Of maken jullie dit zelf?
Soldaatjes zijn reepjes brood die geroosterd zijn. Zeg maar 1 bij 1 bij 8 cm. Sneedjes brood aan repen gesneden en dan geroosterd.quote:
onderste stukje tekst klinkt bekend behalve de ambulance hahaha!quote:Op woensdag 29 september 2010 08:49 schreef Rezzy het volgende:
In de tijd dat ik nog chef-kok was maakte ik uiensoep altijd als volgt (en dat liep als een tierelier):
Neem een shitload uien en snij deze in ringen. Doe er ook wat rode ui bij.
Bak een zesde deel van de uien in roomboter flink hard aan zodat ze verkleuren. Mogen best aan de donkere kant zijn. Wat bruine suiker erbij en dit laten smelten (caramel). Grofgemalen peperkorrels (liefst uit de vijzel, niet fijn maken, echt flnk grof) erbij doen. Vervolgens rest van de uien en wat fijngesneden knoflook en thijm erbij doen en vuur zacht zetten. Uien LANGZAAM laten garen. Wat bloem erop en goed roeren, bloem even laten garen.
Klets rode wijn eroverheen en jus-de-veau (of als je dat niet hebt, in de supermarkt 2 potten runder/kalfsfond). Laurierblaadje erbij. Eventueel wat fijngesneden gaar en zacht draadjesvlees erbij doen. Eventueel wat water erbij (afhankelijk hoe hoog op smaak je hem wilt hebben).
In kom knallen, grote crouton erin, deze bedekken met een mengsel van gruyere en oude kaas en deze onder de grill zetten. Ambulance bellen. Kom uit oven halen, vingers/handen verbranden door of de kom, of de grillspiraal, of doordat je zo goed op kom en spiraal let dat je de soep over je handen schenkt. Handen onder lauw water. In ambulance stappen. Weer naar huis. Soep opnieuw opwarmen. Eten.
golfer is as we speak zonder ambu deze uiensoep aan het makenquote:Op woensdag 29 september 2010 08:49 schreef Rezzy het volgende:
In de tijd dat ik nog chef-kok was maakte ik uiensoep altijd als volgt (en dat liep als een tierelier):
Neem een shitload uien en snij deze in ringen. Doe er ook wat rode ui bij.
Bak een zesde deel van de uien in roomboter flink hard aan zodat ze verkleuren. Mogen best aan de donkere kant zijn. Wat bruine suiker erbij en dit laten smelten (caramel). Grofgemalen peperkorrels (liefst uit de vijzel, niet fijn maken, echt flnk grof) erbij doen. Vervolgens rest van de uien en wat fijngesneden knoflook en thijm erbij doen en vuur zacht zetten. Uien LANGZAAM laten garen. Wat bloem erop en goed roeren, bloem even laten garen.
Klets rode wijn eroverheen en jus-de-veau (of als je dat niet hebt, in de supermarkt 2 potten runder/kalfsfond). Laurierblaadje erbij. Eventueel wat fijngesneden gaar en zacht draadjesvlees erbij doen. Eventueel wat water erbij (afhankelijk hoe hoog op smaak je hem wilt hebben).
In kom knallen, grote crouton erin, deze bedekken met een mengsel van gruyere en oude kaas en deze onder de grill zetten. Ambulance bellen. Kom uit oven halen, vingers/handen verbranden door of de kom, of de grillspiraal, of doordat je zo goed op kom en spiraal let dat je de soep over je handen schenkt. Handen onder lauw water. In ambulance stappen. Weer naar huis. Soep opnieuw opwarmen. Eten.
En hij is erg lekker. Flink gekruide rode Merlot er doorheen.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 16:43 schreef Bluezz het volgende:
golfer is as we speak zonder ambu deze uiensoep aan het maken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |