abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Weblog donderdag 23 september 2010 @ 18:16:00 #1
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_86757893
Eten jullie wel eens uiensoep? Of maken jullie dit zelf?
Nog tips voor een puike uiensoep?

Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  donderdag 23 september 2010 @ 18:17:28 #2
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_86757940
:D
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  donderdag 23 september 2010 @ 18:17:37 #3
97111 ukga
Siewosie baas
pi_86757955
Uien heeeeeeeeeeeeeel traag laten garen
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  donderdag 23 september 2010 @ 18:17:53 #5
108558 Messenga
goeiendag wat een geheel!
pi_86757957
Bah.
  donderdag 23 september 2010 @ 18:18:06 #6
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_86757964
UI :')
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  donderdag 23 september 2010 @ 18:19:03 #7
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_86757982
Maak het wel eens als ik uien over heb ja ;) Verder niet echt speciale tips ben ik bang. Zoek gewoon wat recepten op en probeer het uit :)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_86758182
Uiensoep O+ .

Nog nooit zelf gemaakt, dus als iemand nog een goed recept heeft?
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_86758344
Een flinke steek roomboter in de pan. Een zak uien schillen en in dunne ringen snijden en deze heel langzaam garen in de roomboter. Echt wel een kwartier of drie zachtjes sudderen en af en toe roeren.
Vervolgens een flinke schep bloem erover strooien en nog even bakken.
Een flesje donker bier er op (herfstbok bijvoorbeeld) en aanvullen met runder- of groentebouillon.
Vlak voor het serveren een hand peterselie er in.
En lekker brood met kaas erbij natuurlijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 23 september 2010 @ 18:33:19 #10
157634 Civilian
Better safe than Sony
pi_86758403
quote:
Op donderdag 23 september 2010 18:25 schreef RabbitHeart het volgende:
Uiensoep O+ .

Nog nooit zelf gemaakt, dus als iemand nog een goed recept heeft?
Ken zo geen recept uit mn hoofd. Maar als laatste de kom soep nog even in de oven zetten met 2 sneetjes stokbrood en geraspte kaas erop :9~
I'm not good with advice.. Can i interest you in a sarcastic comment?
  donderdag 23 september 2010 @ 18:54:54 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86759231
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86768425
Toevallig vandaag nog gemaakt :9
pi_86768466
Uiensoep gegeten bij een Baloe Beer restaurant, smaakte nergens naar. :'(

Mama maakt ze het best. O+
Als je ontbijt op bed wilt slaap je maar in de keuken.
  donderdag 23 september 2010 @ 22:55:00 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86771427
quote:
Op donderdag 23 september 2010 18:33 schreef Civilian het volgende:

[..]

Ken zo geen recept uit mn hoofd. Maar als laatste de kom soep nog even in de oven zetten met 2 sneetjes stokbrood en geraspte kaas erop :9~
Dan liever soldaatjes.
  donderdag 23 september 2010 @ 22:55:24 #15
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_86771438
Uiensoep _O_ De lekkerste soep die er is.
Tics van je petten.
  vrijdag 24 september 2010 @ 01:05:45 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86775590
quote:
Op donderdag 23 september 2010 18:16 schreef Paul het volgende:
Eten jullie wel eens uiensoep? Of maken jullie dit zelf?

Nee.Slotje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 september 2010 @ 17:19:15 #17
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_86833367
Lekker met een beetje tijm erin!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_86834756
gewoon maken, met laurier en kruidnagels,
en daarna een snee brood erin en heel veel geraspte kaas erover en in de oven ermee
dat geeft uiteindelijk zon krokante laag erover, erg lekker
  zaterdag 25 september 2010 @ 18:03:11 #19
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_86834875
Als ik het maak is het met behulp van zo'n potje :@

Tics van je petten.
pi_86886504
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dan liever soldaatjes.
Wat zijn dat?
pi_86896633
Ik vind de klassiek Franse uiensoep nog steeds heerlijk. Een laag brood met gruyere erop en in de oven. Sowieso, de Franse plattelandskeuken wordt nogal eens onderschat qua ijzersterke relatief simpele gerechten.

Zelf heb ik er nooit één gemaakt, maar de kwaliteit zal hem wel zitten in het perfect laten caramelliseren van de uien. Goede bouillon, goed brood en goede kaas en je bent er zowat lijkt me. Ik zal het eens proberen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_86898015
quote:
Op maandag 27 september 2010 00:42 schreef kingjotte het volgende:

[..]

Wat zijn dat?
volgens mij zijn dat broodcroutons
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 27 september 2010 @ 17:19:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86907306
quote:
Op maandag 27 september 2010 00:42 schreef kingjotte het volgende:

[..]

Wat zijn dat?
Soldaatjes zijn reepjes brood die geroosterd zijn. Zeg maar 1 bij 1 bij 8 cm. Sneedjes brood aan repen gesneden en dan geroosterd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86965571
Uit een ander topic van hierboven het recept van minilot gemaakt was echt heerlijk!
be consistent, but not all the time
pi_86969845
In de tijd dat ik nog chef-kok was maakte ik uiensoep altijd als volgt (en dat liep als een tierelier):

Neem een shitload uien en snij deze in ringen. Doe er ook wat rode ui bij.
Bak een zesde deel van de uien in roomboter flink hard aan zodat ze verkleuren. Mogen best aan de donkere kant zijn. Wat bruine suiker erbij en dit laten smelten (caramel). Grofgemalen peperkorrels (liefst uit de vijzel, niet fijn maken, echt flnk grof) erbij doen. Vervolgens rest van de uien en wat fijngesneden knoflook en thijm erbij doen en vuur zacht zetten. Uien LANGZAAM laten garen. Wat bloem erop en goed roeren, bloem even laten garen.

Klets rode wijn eroverheen en jus-de-veau (of als je dat niet hebt, in de supermarkt 2 potten runder/kalfsfond). Laurierblaadje erbij. Eventueel wat fijngesneden gaar en zacht draadjesvlees erbij doen. Eventueel wat water erbij (afhankelijk hoe hoog op smaak je hem wilt hebben).

In kom knallen, grote crouton erin, deze bedekken met een mengsel van gruyere en oude kaas en deze onder de grill zetten. Ambulance bellen. Kom uit oven halen, vingers/handen verbranden door of de kom, of de grillspiraal, of doordat je zo goed op kom en spiraal let dat je de soep over je handen schenkt. Handen onder lauw water. In ambulance stappen. Weer naar huis. Soep opnieuw opwarmen. Eten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')