Copy/paste in de openingspostquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
Copy/paste ? Ja 1 alinea. Dusss?? Nu vroeg ik niet eens of je wou googlen. dat had ik zelf al gedaan. Jullie lijken wel aivd'ers!quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:21 schreef DuchessX het volgende:
[..]
Copy/paste in de openingspost
Máár kaas is idd erg lekker. Graskaas
Fok!-inspecteur van de veiligheidsdienst?quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
Niet, want het gaat hier om verslaving en gezondheid.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:31 schreef Rubber_Johnny het volgende:
Meld hier of je van kaas houdt.
Tsja, kaasverslavingen gaan meestal samen met rauwe ham/schwarzwalder schinken/boerenlandham luchtgedroogt..quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:36 schreef Mirjam het volgende:
verslaving?
ik kan niet zonder kaas
kaas is lekker, nomnomnom
maar een verslaving?welnee.
--> CUL trouwens, terwijl ik wat parmaham met geitenkaas eet
die ken ik idd, al laat ik de paprika weg wegens bah, maar die is idd heel lekkerquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:43 schreef romski het volgende:
[..]
Tsja, kaasverslavingen gaan meestal samen met rauwe ham/schwarzwalder schinken/boerenlandham luchtgedroogt..
Probeer eens;
een rolletje rauwe ham, blokje monchou en een reepje rode rode paprika.
Nee, geen verslaving, ik eet het wel veel maar ben niet verslaafdquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:36 schreef Mirjam het volgende:
verslaving?
ik kan niet zonder kaas
kaas is lekker, nomnomnom
maar een verslaving?welnee.
--> CUL trouwens, terwijl ik wat parmaham met geitenkaas eet
Nee dat begrijpt iedereen, wij zijn ook niet verslaafd. Maar als het er inene niet meer was... Dan mis ik het.. Vooral dat broodje kaas met beschuit smorgens af en toe enne dat snoepen..quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:44 schreef oranjekoek het volgende:
[..]
Nee, geen verslaving, ik eet het wel veel maar ben niet verslaafd
Ja ook lekker! En sommige 20+ gaan wel, zoals mediterane van goudzilverkuipje. Alleen er zit in gewone 48+ smeerkaas ook maar 20% vet, dus geef mij die maar.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:49 schreef BasEnAad het volgende:
Smeerkaas misschien, daar zijn ook 20+ versies van.
De koelkast staat hier ook vol smeerkaasquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:49 schreef BasEnAad het volgende:
Smeerkaas misschien, daar zijn ook 20+ versies van.
Tip: ga naar een goede kaasboer. Ik haal mijn 20+ kaas bij de lokale kaasboer en het is een heerlijke boeren kaas. Bijna net zo lekker als een 48+ kaasquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Nu vind ik die van Milner 30+ gerijpt wel lekker, 18% vet (ipv 32% van beemster)
Maargoed.. Ik wil enkele kilo's afvallen, alleen die milner is nogal duur. Ik heb 30+ kaas geprobeert van de lidl en de aldi en van andere merkenvan bijv. c1000, alleen dat zijn net plakken rubber. Dan helemaal niet te spreken over 20+ kaas!!
NOFI TSquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:31 schreef romski het volgende:
[..]
Copy/paste ? Ja 1 alinea. Dusss?? Nu vroeg ik niet eens of je wou googlen. dat had ik zelf al gedaan. Jullie lijken wel aivd'ers!
En voor mijn overtuiging::Het bestaat dus echt! Kaasverslaving.
Ikke... Vooral als ik in België of Frankrijk ben... Dan kan ik mijn pinpas beter thuislaten.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Kaasverslaving. Niet kunnen eten zonder kaas, kaas in en overal op, stiekem kaas snoepen, kaas kopen ook heb je hem niet nodig. Ook andere soorten kaas inslaan en daar in zwelgen en tot slot natuurlijk veel te dik worden en een te hoge bloeddruk omdat kaas, vooral oude en de meest favoriete, tamelijk veel zout bevat.
Nu vind ik die van Milner 30+ gerijpt wel lekker, 18% vet (ipv 32% van beemster)
Maargoed.. Ik wil enkele kilo's afvallen, alleen die milner is nogal duur. Ik heb 30+ kaas geprobeert van de lidl en de aldi en van andere merkenvan bijv. c1000, alleen dat zijn net plakken rubber. Dan helemaal niet te spreken over 20+ kaas!!
Wie heeft er nog meer een kaasverslaving?![]()
Toch wel pizza quatro fromaggio, quatro stagioni met extra kaas..quote:Op vrijdag 17 september 2010 23:23 schreef DuchessX het volgende:
[..]
NOFI TSKaas is zeker een topic waard.
TS wat is je favo recept met kaas?![]()
Je bedoel kasitariers?quote:Op zaterdag 18 september 2010 02:23 schreef Stirner het volgende:
Zijn er eigenlijk nog kaas-fundamentalisten die uit principe tegen een tosti (met kaas) zijn?
Koop eens goede kaas bij een kaasboer. Meer smaak, minder grammen nodig voor evenveel smaak, minder kilo's, minder bloeddrukverhogers etc.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Kaasverslaving. Niet kunnen eten zonder kaas, kaas in en overal op, stiekem kaas snoepen, kaas kopen ook heb je hem niet nodig. Ook andere soorten kaas inslaan en daar in zwelgen en tot slot natuurlijk veel te dik worden en een te hoge bloeddruk omdat kaas, vooral oude en de meest favoriete, tamelijk veel zout bevat.
Nu vind ik die van Milner 30+ gerijpt wel lekker, 18% vet (ipv 32% van beemster)
Maargoed.. Ik wil enkele kilo's afvallen, alleen die milner is nogal duur. Ik heb 30+ kaas geprobeert van de lidl en de aldi en van andere merkenvan bijv. c1000, alleen dat zijn net plakken rubber. Dan helemaal niet te spreken over 20+ kaas!!
Inmiddels ben ik erachter dat je 30+ kaas moet kopen als blok. Die kant en klare plakken smaken altijd minder.quote:Op donderdag 23 september 2010 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Koop eens goede kaas bij een kaasboer. Meer smaak, minder grammen nodig voor evenveel smaak, minder kilo's, minder bloeddrukverhogers etc.
Dat is dus precies wat ik niet bedoel.quote:Op maandag 4 oktober 2010 23:03 schreef romski het volgende:
[..]
Inmiddels ben ik erachter dat je 30+ kaas moet kopen als blok. Die kant en klare plakken smaken altijd minder.
Een blok milner is zo duur nog niet tov plakken. En het gaat langer mee, omdat je niet meteen zo'n hele plak opvreet als tussendoortje, en omdat je de kaasschaaf moet pakken.
wat begrijp je niet van: ga eens naar een goede kaasboer?quote:Op maandag 4 oktober 2010 23:03 schreef romski het volgende:
[..]
Inmiddels ben ik erachter dat je 30+ kaas moet kopen als blok. Die kant en klare plakken smaken altijd minder.
Een blok milner is zo duur nog niet tov plakken. En het gaat langer mee, omdat je niet meteen zo'n hele plak opvreet als tussendoortje, en omdat je de kaasschaaf moet pakken.
Wauw...da's geen kaaswinkel, da's pure porno! Man man man, ik zou na een week in de schuldsanering kunnen als ik in de buurt van die zaak zou wonen...quote:Op zaterdag 18 september 2010 00:05 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ikke... Vooral als ik in België of Frankrijk ben... Dan kan ik mijn pinpas beter thuislaten.
Taeter op de markt in Aubel. Of 'Les bonnes paturages' in Lille, daar moet ik nog maar een keer naartoe als ik m'n eindejaarsbonus heb.
[ afbeelding ]
Ja heb ik ook weleens geproeft. Is lekkerder, maar wou tot voor kort nog niet zoveel weten van 30+ kaas.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 20:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
wat begrijp je niet van: ga eens naar een goede kaasboer?
quote:proeft ie echt zoveel anders als gewoon belegen. Ik vind van de voorverpakte kaas van de albert hein en als ik bij de plus en dan van plus zelf wel het lekkerste.Op donderdag 7 oktober 2010 00:04 schreef 08gnoT. het volgende:
Heeft iemand de nieuwe kaas van de AH al geproefd?
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 24 oktober 2010 09:48 schreef Riann het volgende:
[..]
proeft ie echt zoveel anders als gewoon belegen. Ik vind van de voorverpakte kaas van de albert hein en als ik bij de plus en dan van plus zelf wel het lekkerste.
quote:Op zondag 24 oktober 2010 09:48 schreef Riann het volgende:
[..]
proeft ie echt zoveel anders als gewoon belegen. Ik vind van de voorverpakte kaas van de albert hein en als ik bij de plus en dan van plus zelf wel het lekkerste.
quote:En jij denkt dat de Aldi is die dat doet? Ken mensen die in een kaasfabriek in Nieuw Zeeland werken en kaas produceren voor AH.Op zondag 24 oktober 2010 03:20 schreef romski het volgende:
Was laatst van alles over Goudse kaas bij de keuringsdienst van waarde. Het word zelfs in Polen gemaakt. Vandaar die blokken boter bij de Aldi
quote:Schapenkaas?Op zondag 24 oktober 2010 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij denkt dat de Aldi is die dat doet? Ken mensen die in een kaasfabriek in Nieuw Zeeland werken en kaas produceren voor AH.
quote:Ik denk? Nee dat kwam ook ter sprake. Als je dat programma gezien had.. Alle goedkopere kaas in de supermarkten komt uit het buitenland. Nieuw zeeland ook. Maar wat het nut ervan is om daar goudse kaas te bestellenOp zondag 24 oktober 2010 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij denkt dat de Aldi is die dat doet? Ken mensen die in een kaasfabriek in Nieuw Zeeland werken en kaas produceren voor AH.
Je bedoeld waarom goudse kaas uit NZ halen (of waar dan ook) ?quote:Op zondag 24 oktober 2010 23:43 schreef romski het volgende:
[..]
Ik denk? Nee dat kwam ook ter sprake. Als je dat programma gezien had.. Alle goedkopere kaas in de supermarkten komt uit het buitenland. Nieuw zeeland ook. Maar wat het nut ervan is om daar goudse kaas te bestellen
quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Wie heeft er nog meer een kaasverslaving?![]()
quote:Op donderdag 7 oktober 2010 00:04 schreef 08gnoT. het volgende:
Heeft iemand de nieuwe kaas van de AH al geproefd?
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
Toen ik als kind van een jaar of 10 op vakantie in Frankrijk de hele trolley met kaasplank aan het leeg eten was toen mijn ouders even niet opletten bleek ik wel in de risicogroep te zitten. Dat was zo'n kaasplank die alle tafels nog langs moest, met allemaal eenvoudige doch flinke stinkkazen en blauwschimmels.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
Goeie plakken op brood en een flinke laag roomboterquote:Op woensdag 17 november 2010 12:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Toen ik als kind van een jaar of 10 op vakantie in Frankrijk de hele trolley met kaasplank aan het leeg eten was toen mijn ouders even niet opletten bleek ik wel in de risicogroep te zitten. Dat was zo'n kaasplank die alle tafels nog langs moest, met allemaal eenvoudige doch flinke stinkkazen en blauwschimmels.
Sindsdien wel geleerd een beetje maat te houden. Met drank (en cannabis) op wil het nog wel eens uit de hand lopen, dan gaat het met grote stukken tegelijk en meerdere vrienden van me hebben al eens 's ochtends een stuk kaas aangetroffen met een grote hap eruit, waarbij de gebitsafdruk niet eens nodig was om mij als dader aan te wijzen.
Maar meestal benader ik het toch als bonbons, kleine stukjes, met heel veel smaak die je met aandacht opeet. Op brood beleg ik het wel dik maar ook niet heel extreem. Het heeft niet zoveel toegevoegde waarde, veel goede kazen komen juist beter tot hun recht in dunne stukjes.
Jouw pa werkt in een kaasmakerij?quote:Op woensdag 17 november 2010 11:12 schreef Miam het volgende:
Kaas.
Pa werkt in de kaasmakerij en neemt dus wel eens wat kaas mee. in allerlei soorten,
jong, oud, belegen, kruidnagel, komijn, mosterd ..
En krijg het allemaal gratis. heerlijk
Goatse??? wtfquote:Op donderdag 7 oktober 2010 00:04 schreef 08gnoT. het volgende:
Heeft iemand de nieuwe kaas van de AH al geproefd?
[ afbeelding ]
mag ik bij je komen eten?quote:Op zaterdag 8 januari 2011 20:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even een kickje...
Ik ben tijdens m'n zaterdagelijkse zwerftocht door Europa diep in België weer een kaasverslavingstempel tegen gekomen. Eindelijk eens eentje met een ruime sortering lokaal spul en ook nog eens een eigenaar die precies kon vertellen waar het vandaan kwam, wie het maakte en die ook eerlijk zei als hij een kaas niet adviseert. Dus ik ga zo even smullen.
[ afbeelding ]
Voor de liefhebber, het is Fil ô Fromage in Welkenraedt. Alleen jammer dat het 4 uur is met de Benelux en IC-A vanuit Den Haag.
vrouw. Check. '82. Check. Randstad. Check. Kaasverslaving. Dubbelcheck.quote:
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je een kaasverslaving hebt moet je eens gaan eten bij Schiffchen in Duesseldorf,
http://www.im-schiffchen.de/
Niet verwarren met
http://www.brauerei-zum-schiffchen.de/
waar je ook prima kan eten trouwens
Maar goed, Im Schiffchen hebben ze behalve zeer goed eten, werkelijk uitmuntend eten, ook een geweldige kaaswagen. Heb nergens zo goed kazen gegeten als daar.
Nee, je moet dan een keer een hotelletje daar vlakbij nemen, daar heen gaan, het menu met wijn er bij nemen, en dan de kazen. Een onvergetelijke eet ervaringquote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:49 schreef stavromulabeta het volgende:
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...
Welk restaurant is dat?quote:Op het station in Amersfoort heb je trouwens ook een restaurant met een kaaskar die je 10 tafels verderop al ruikt. Helaas werd er aan de overkant van mijn tafel al geklaagd over de geuren van 5 tafels verderop, waardoor ik het niet meer aandurfde om ook gebruik te maken van die kar. Een gemiste kans.
Op het perron is een restaurant, en dan heb ik het niet over de kiosk.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je moet dan een keer een hotelletje daar vlakbij nemen, daar heen gaan, het menu met wijn er bij nemen, en dan de kazen. Een onvergetelijke eet ervaring
[..]
Welk restaurant is dat?
Heb daar vlakbij gewerkt, zou zo niet weten wat je bedoeld
Dankjewelquote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:57 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Op het perron is een restaurant, en dan heb ik het niet over de kiosk.
Eten is zeg maar the upper middle of the upper middle class. Ik heb wel eens beter gegeten, maar nog véél vaker slechter. Alleen jammer dat er nog een paar zandkorrels op mijn aardappel zaten.
En er is natuurlijk geen beter locatie voor wanneer je na een paar flessen wijn met een zatte kop naar huis wilt.
Goede kaas moet je niet verprutsen met fondue... Gewoon zo, met wat goed brood en boter. En eventueel wat stroop, peren, krenten of kweeperengelei.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:53 schreef Tsunade het volgende:
Kaasverslaafde meldt zich! Iemand nog verrukkelijke kaasfondue recepten of tips?
een kaadate!quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
vrouw. Check. '82. Check. Randstad. Check. Kaasverslaving. Dubbelcheck.
Prima plan!
maar wel pas nadat ik die heerlijke Le Malmedy, die op kamertemperatuur zo heerlijk uitloopt, op je tong smelt en in je hand ook, voor mezelf verstopt heb. Wat nog een hele klus wordt, gezien de geur die die verspreidt.
[..]
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...
Op het station in Amersfoort heb je trouwens ook een restaurant met een kaaskar die je 10 tafels verderop al ruikt. Helaas werd er aan de overkant van mijn tafel al geklaagd over de geuren van 5 tafels verderop, waardoor ik het niet meer aandurfde om ook gebruik te maken van die kar. Een gemiste kans.
Probeer eens 30+ kaas van de markt, bij een kaasboer. Da's wel degelijk lekker.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Kaasverslaving. Niet kunnen eten zonder kaas, kaas in en overal op, stiekem kaas snoepen, kaas kopen ook heb je hem niet nodig. Ook andere soorten kaas inslaan en daar in zwelgen en tot slot natuurlijk veel te dik worden en een te hoge bloeddruk omdat kaas, vooral oude en de meest favoriete, tamelijk veel zout bevat.
Nu vind ik die van Milner 30+ gerijpt wel lekker, 18% vet (ipv 32% van beemster)
Maargoed.. Ik wil enkele kilo's afvallen, alleen die milner is nogal duur. Ik heb 30+ kaas geprobeert van de lidl en de aldi en van andere merkenvan bijv. c1000, alleen dat zijn net plakken rubber. Dan helemaal niet te spreken over 20+ kaas!!
Wie heeft er nog meer een kaasverslaving?![]()
Geen idee hoe het met precies met Roquefort zit, maar mijn ervaring is dat de prijzen niet geweldig verschillen. Uitzondering daarop zijn echte schaarse regionale specialiteiten, die in de regio zelf best betaalbaar zijn en hier voor het dubbele bij een enkele speciaalzaak liggen. Maar Roquefort is daarvoor veel te gangbaar.quote:Op zondag 9 januari 2011 15:27 schreef Ferdii het volgende:
meld zich,
zwaar verslaafd aan roquefort
kan overal bij, door de sla, op brood, 's avonds op een toastje, gewoon tussendoor etc
[ afbeelding ]
iemand die toevallig het verschil in prijs in frankrijk en nederland mbt roquefort weet?
algemeen adviseur van defokkersquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:33 schreef romski het volgende:
[..]
Fok!-inspecteur van de veiligheidsdienst?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
Monchou mengen met een heel klein half versnipperd uitje en dat smeren op wat plakken ham, nog een keer doormidden snijden. Jummie!!quote:Op zaterdag 18 september 2010 01:57 schreef romski het volgende:
[..]
Ja en die rolletjes rauwe ham met monchou en paprika..Daar kan ik me ziek in vreten..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |