Ik haal altijd een worst bij de slager hierquote:Op maandag 13 september 2010 09:17 schreef Lonaa het volgende:
melk of groentenat (voor de gezonde variant) anders idd beetje boter.
Spekjes: ALTIJD!
Rookworst: ALTIJD! (wel van de Hema... unox is ranzig.)
Dat zijn ze ook, daarom zijn ze zo lekkerquote:Op maandag 13 september 2010 09:19 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ik haal altijd een worst bij de slager hier
Ik vind die Hema worsten veel te vet
Gelijk heb je.quote:Op maandag 13 september 2010 09:19 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ik haal altijd een worst bij de slager hier
Ik vind die Hema worsten veel te vet
Ik gooi er meestal wat piccalilly doorheen. Maar wel pas op mijn bord, niet in de panquote:Op maandag 13 september 2010 09:24 schreef Broertie het volgende:
En voor de stevige bite als het op je bord ligt, wat stukjes augurk erdoor doen...
Roomboter: Ja.quote:Op maandag 13 september 2010 09:08 schreef Stokstaart het volgende:
Dat wil ik dus eens gaan maken . Ik ben al dat exotische eten even beu en wil me gaan richten op de Hollandsche keuken .
Dus na hutsput ga ik vandaag boerenkool proberen
Nu heb ik wel een idee hoe het aan te pakken .
Enige dilemma is een beetje dit :
- (room)boter gebruiken om het geheel smeuïg te maken ja/nee ?
-kookvocht of melk gebruiken om het nog smeuïger te maken ja/nee ?
-uitgebakken spekkies erdoor ja/nee ?
- rookworst of bal gehakt ?
Ik dank u allen van harte voor de tips
Dankjewel Robinookquote:Op maandag 13 september 2010 12:58 schreef RobinOok het volgende:
1. Puree maken van aardappel, warme melk en bouillonpoeder. (niet te nat, want de boerenkool maakt het nog natter)
2. Gekookte boerenkool erdoor.
3. Serveren met rookworst, zilveruitjes, plakjes augurk en picalily.
Maar geroerbakte stukjes kip die je marineerde in
1 eetl sichuan peperkorrels
2 eetl lichte sojasaus (of Kikoman)
1 theel geraspte gember
1 geraspte knoflookje
1 eetl maizena
is ook lekker. Sichuanpeper en boerenkool is bij mij al jaren een klassieke combinatie.
Bestrooi het ook altijd flink met sichuanpeperzout . (Een eetlepel sichuanpeper en twee eetlepels zeezout in een pan roosteren, minuutje of 5, tot geurig en het zout grijs is geworden. Af laten koelen, fijnmalen)
[ link | afbeelding ]
(ook niet te versmaden over gekookte sperzieboontjes)
Boerenkool wordt het hele jaar gekweekt.quote:Op dinsdag 14 september 2010 17:19 schreef OldJeller het volgende:
Is boerenkool nu al te verkrijgen dan?
OMG ja ik ookquote:Op woensdag 15 september 2010 23:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
nu krijg ik ook zin in boerenkool :|
quote:Maar wie heeft me dan ooit aangepraat dat fritessaus er doorheen lekker isOp maandag 13 september 2010 09:49 schreef Weltschmerz het volgende:
Krabbetjes erbij vind ik altijd het lekkerst, spekjes er doorheen hoeft niet. Maar volgens mij is boerenkool typisch zo'n gerecht wat mensen het lekkerst vinden zoals de dat van kinds af aan kregen.
quote:Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!Op maandag 25 oktober 2010 06:17 schreef Stokstaart het volgende:
Kent iemand een recept van boerenkool met pindakaas ? Klinkt smerig maar vroeger een keer ergens gegeten en de combinatie (toen) was bizar lekker
quote:gaaf! die ga ik vrijdag maken!Op maandag 25 oktober 2010 09:52 schreef Charmian het volgende:
[..]
Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!
quote:Ohja hierover trouwens, dat exotische gerecht wat wij wel eens eten, donderdag ook weerOp maandag 25 oktober 2010 06:17 schreef Stokstaart het volgende:
Kent iemand een recept van boerenkool met pindakaas ? Klinkt smerig maar vroeger een keer ergens gegeten en de combinatie (toen) was bizar lekker
quote:Dat vind ik zo'n raar recept, "zet de boerenkool op met ruim water"'.Op maandag 25 oktober 2010 09:52 schreef Charmian het volgende:
[..]
Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!
En hoe was het ?quote:Op maandag 25 oktober 2010 09:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
gaaf! die ga ik vrijdag maken!
Vertel eens wat meer over hoe en wat, ziet er goed uit namelijk.quote:Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten!
Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow geniaalquote:Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten!
Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet om het één of ander maar waarom zou je kroketten van stamppot maken?quote:Op maandag 8 november 2010 18:04 schreef Gesloten het volgende:
Gewoon je eigen recept voor stamppot gebruiken. Ik heb er nog wat spekjes doorgedaan.Als de stamppot klaar is even laten afkoelen en er kroketvormen van rollen. Eitje klutsen, kroketvorm erdoor halen, kroketvormen door wat paneermeer halen. Kroketten nog even laten liggen in de koelkast en dan zo`n 3 minuten frituren op 170 graden.
Omdat het kan.quote:Op maandag 8 november 2010 22:11 schreef Charmian het volgende:
[..]
Niet om het één of ander maar waarom zou je kroketten van stamppot maken?
Maar waar eet je het dan bij? Of gewoon als tussendoor?quote:
We aten het als hoofdgerecht, met een dikke jus erbij als dipsaus. En met een gehaktbal.quote:Op maandag 8 november 2010 22:58 schreef Charmian het volgende:
[..]
Maar waar eet je het dan bij? Of gewoon als tussendoor?
Hoe verzin je hetquote:Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten!
Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten!
Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat ga ik zeker eens proberen.quote:Op maandag 8 november 2010 18:04 schreef Gesloten het volgende:
Gewoon je eigen recept voor stamppot gebruiken. Ik heb er nog wat spekjes doorgedaan.Als de stamppot klaar is even laten afkoelen en er kroketvormen van rollen. Eitje klutsen, kroketvorm erdoor halen, kroketvormen door wat paneermeer halen. Kroketten nog even laten liggen in de koelkast en dan zo`n 3 minuten frituren op 170 graden.
Wohquote:Op maandag 8 november 2010 23:45 schreef Gesloten het volgende:
We aten het als hoofdgerecht, met een dikke jus erbij als dipsaus. En met een gehaktbal.
Dit is Hollandser dan molens, koeien, tulpen, regen en tegenwind op de fiets en klompen!. De boerenkoolkroket! HELD!quote:Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten!
Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
gesloten moet hier patent op aanvragen, en zijn idee aan FEBO slijten of zoquote:Op woensdag 10 november 2010 15:47 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dit is Hollandser dan molens, koeien, tulpen, regen en tegenwind op de fiets en klompen!. De boerenkoolkroket! HELD!
Oh?quote:Op woensdag 10 november 2010 16:15 schreef Ole het volgende:
Ik vond het wel een eigen topic waard Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic
t belangrijkste verschil is de structuur en het vel. unox worsten hebben geen knapperig vel, en zijn van structuur net grote dikke knakworsten. hemaworst is worstiger en heeft een knapperig vel. ze zijn niet eens heel veel vetter, vooral veel sappiger (het vet in de unoxworst is gewoon meer gevangen in het zompige nepvlees)quote:Op maandag 13 september 2010 09:37 schreef DiRadical het volgende:
[..]
Gelijk heb je.
Hema worsten zijn ook niet lekker meer als je slagersrookworst hebt gehad
Daarnaast komen het Hema en Unox worsten uit dezelfde fabriek. Zoveel verschil zal er nu ook weer neit in zitten.
Krijg in 1 keer ook weer trek in boerenkool
[..]
Ik gooi er meestal wat piccalilly doorheen. Maar wel pas op mijn bord, niet in de pan
ga ik weer eigenwijs doen: ik kook de boerenkool juist apart om te voorkomen dat het bittere kookvocht de aardappels bitter maakt.quote:Op dinsdag 9 november 2010 17:04 schreef Loodje het volgende:
Aardappels koken, dan fijnstampen met een klein klontje boter/margarine en een klein scheutje melk
Lekker spekjes bakken
Owja ouderwets, boerenkool koken op de aardappels.
Rookworst
De slager heeft meestal toch ook fijnere worst?quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:31 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
t belangrijkste verschil is de structuur en het vel. unox worsten hebben geen knapperig vel, en zijn van structuur net grote dikke knakworsten. hemaworst is worstiger en heeft een knapperig vel. ze zijn niet eens heel veel vetter, vooral veel sappiger (het vet in de unoxworst is gewoon meer gevangen in het zompige nepvlees)
ja ik sorry ik haat unox rookworst.
en die van de slager vind ik meestal te grof
Hoort?quote:Op zaterdag 4 december 2010 13:50 schreef simmu het volgende:
boerenkoolstamp hoort met spekjes, melk en boter![]()
en dan kruiden met maggi groentenkruiden en smeltjus erbij
en een worst natuurlijk
tuurlijk mag dat. je mag ook tenen van 1 meter lang hebben en iedere post analyseren op wat jij wenselijk taalgebruik achtquote:Op zaterdag 4 december 2010 13:51 schreef popolon het volgende:
[..]
Hoort?
Gelukkig kan iedereen dat zelf uitmaken, da's het mooie van een stamppot.
Zelf een beetje lange teentjes?quote:Op zaterdag 4 december 2010 13:53 schreef simmu het volgende:
[..]
tuurlijk mag dat. je mag ook tenen van 1 meter lang hebben en iedere post analyseren op wat jij wenselijk taalgebruik acht
Wat is er mis met zelf kruiden en jus maken?quote:Op zaterdag 4 december 2010 13:50 schreef simmu het volgende:
en dan kruiden met maggi groentenkruiden en smeltjus erbij
Laatst zei iemand tegen mij dat het van koks maar interessantdoenerij was om gehakt te kruiden met soms meer dan twintig ingredienten. Een ei, paneermeel en een zakje kruiden volstond ook.quote:Op zaterdag 4 december 2010 23:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat is er mis met zelf kruiden en jus maken?
I.p.v. die troep uit pakjes?
doe ik doorgaans ook, maar ik heb diep vanbinnen een zwak voor maggi en smeltjusquote:Op zaterdag 4 december 2010 23:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat is er mis met zelf kruiden en jus maken?
I.p.v. die troep uit pakjes?
Al;s je een keer begrijpend lezen leert zal je zien dat ik nergens zeg dat iets hoort of niet hoort. Ik stelde slechts de simpele vraag waarom je niet zelf eigen kruiden en zelfgemaakt jus toevoegt.quote:Op zondag 5 december 2010 09:12 schreef simmu het volgende:
en pfff, als ik in een receptentopic zeg dat iets voor mij zo-en-zo hoort wil dat toch niet zeggen dat het voor iedereen zo hoort? en dan vervolgens ook tegen mij gaan zeggen dat het anders hoort! lekker hypocriet dan![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |