PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:49 |
De Ruijter heeft het nodig gevonden het recept van de overheerlijke Vruchtenhagel te veranderen. Daarom zit er nu karmijnzuur in als rode kleurstof. Karmijnzuur is gestampte rode luizen!!! ![]() Klacht: Vruchtenhagel is veranderd in Gestampte Luisjes! Bovendien staat op het pak staat "De Fruitigste, 100% natuurlijke kleur- én smaakstoffen". Ja, zo ken ik er nog een paar. Fruitig, maar dan wel met gestampte luis. En 100% natuurlijk: ja, dat is technisch waar, maar rubber en asbest zijn ook 100% natuurlijk en stop je toch niet in je eten ![]() Bedrijven die suggestieve claims doen dat hun product natuurlijk is: alsof dat wat zegt. [ Bericht 1% gewijzigd door Symphonic op 31-08-2010 13:06:02 ] | |
n_uniet | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:50 |
Vind je het vies? | |
Maanvis | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:52 |
dan eet je de roze vruchtenhagel toch niet? | |
Broder | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:53 |
Luizen ![]() | |
InTrePidIvity | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:54 |
Dan eet je ook geen roze koeken of M&M's? | |
RemcoDelft | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:54 |
Tsja, omdat het blijkbaar hip is om geen chemische kleurstoffen te gebruiken, moet alles uit vreemde bron komen. | |
Maanvis | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:55 |
quote:niets vreemds aan, wordt al eeuwen gebruikt. de inca's en azteken gebruikten het al! | |
Koenani | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:58 |
kauwgom is rubber ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:58 |
quote:Jamaar, van chemische kleurstoffen worden al die kindjes hyper ![]() | |
PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:00 |
quote:Maar dat slik je niet in, hoop ik voor je ![]() | |
PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:01 |
quote:Nee. quote:Dat dus! Alsof natuurlijk per definitie beter is. | |
PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:01 |
quote:En van de suiker in vruchtenhagel gelukkig niet ![]() ![]() ![]() | |
Symphonic | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:07 |
Ik heb even wat luizen uit de pels gehaald in dit topic. | |
Adames | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:07 |
Wat zou er mis zijn met gestampte luisjes. Eigenlijk vind ik dat minder vies dan een koe eten dat zijn hele leven in zijn eigen stront heeft gezeten. | |
Maanvis | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:08 |
quote:je hebt iets teveel de botte bijl gehanteerd, dat over die joden was weldegelijk relevant. zie wiki over karmijnzuur. | |
Kridje | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:09 |
Eten van tegenwoordig zit bijna alleen maar shit in. Deal with it. | |
L-ascorbinezuur | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:09 |
Je wilt niet weten hoeveel insecten je onbewust eet. | |
Symphonic | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:10 |
quote:oke, maar plaats die info er dan ook even bij ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:10 |
quote:Ultieme circle of life. Je eigen shit opeten om te overleven. | |
Maanvis | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:12 |
quote:je mag toch wel uitgaan van een beetje algemene ontwikkeling bij mensen die op dit forum posten ![]() | |
xyzyx | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:15 |
Je moet een keer naar pindakaas kijken.. daar mogen max zoveel rattenharen/insectendeeltjes per gram in zitten om toegelaten te worden.. T zit er dus wel in ![]() | |
Knevelt | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:19 |
![]() | |
PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:20 |
quote:Bah! Maar dat doen ze er dan weer niet opzettelijk in, hoop ik maar. | |
Captain_Fabulous | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:35 |
quote:nee...het is meer dat het godsonmogelijk is om ratten en muizen uit pinda's te houden tussen oogst en pot pindakaas. Dus is er een hoeveelheid afgesproken waarbij mensen over het algemeen niet ziek worden. | |
Catbert | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:39 |
De reden dat mensen zo veel allergieen hebben is juist omdat ze zo panisch doen over hygiene. Zo d'r zitten wat muizenkeutels in je pindakaas. Big deal ![]() | |
Maanvis | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:40 |
quote:precies, ik ben nooit ziek maar rob geus die zou niet vrolijk worden van mijn koelkastrubbers! | |
Captain_Fabulous | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:42 |
Mijn huis is een Rob Geus vrije zone gelukkig. | |
Knevelt | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:43 |
quote:Ja idd. ik had een keer een halve duim in mijn Chili Concarne. Daar ga je toch niet dood aan, of wel dan?! ![]() ![]() | |
tuintegel | dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:08 |
quote:Godverdomme .. ik vond pindakaas wel zo lekker en ik was net over de grappen van een collega (honden en pindakaas ) heen . Nu eet ik het voorlopig weer niet ![]() | |
Captain_Fabulous | dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:12 |
Als je zo panisch bent over ratten en muizen zou ik ook alle graanproducten maar laten liggen...brood bevat altijd rattenharen/uitwerpselen/muizepis/torrenpootjes etc etc. Je dacht toch niet dat een silo of vrachtschip vol graan geen dieren aantrekt? De enige manier om die weg te houden zou een heleboel gif zijn...helaas zou dan het graan ook gelijk dodelijk zijn voor ons... ![]() | |
Fleischmeister | dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:14 |
quote:En het glimmende laagje eromheen komt ook vaak van insecten. Oh noes! | |
tuintegel | dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:18 |
quote:Oh ik vergeet het heus wel weer hoor ![]() | |
Catbert | dinsdag 31 augustus 2010 @ 15:26 |
quote:Joh, als ik pindakaas op m'n brood smeer ga ik ook niet aan muizekeutels e.d. denken, maar als ik een biefstuk eet zit ik ook niet aan het hele slachtproces te denken. | |
devl1nsect | dinsdag 31 augustus 2010 @ 15:31 |
In 100 gram chocola zit 60 of meer insectendelen. Hier nog meer voorbeelden: | |
tuintegel | dinsdag 31 augustus 2010 @ 18:03 |
quote:Ik eet geen biefstuk ![]() | |
RemcoDelft | dinsdag 31 augustus 2010 @ 18:53 |
quote:Dat geeft toch niets? Je gaat er niet dood aan, sterker nog, als mens kan je prima insecten eten. Dus zo lang het goed smaakt, who cares? | |
Symphonic | dinsdag 31 augustus 2010 @ 19:10 |
quote:die kun je prima eten ![]() Ik heb een keer gefrituurde sprinkhanen gegeten en dat was best een lekkere snack ![]() Insecten zitten vol met goede proteïnen. | |
RemcoDelft | dinsdag 31 augustus 2010 @ 19:19 |
En als je nog steeds gaat Kokhalzen bij het idee, bedenk je dan dat een gezonde volwassene 1-2 kg bacteriën in z'n lichaam heeft ![]() | |
Rickocum | dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:11 |
is rubber natuurlijk gekkuh?! | |
PeZu | dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:19 |
quote:broodje aap ![]() | |
Adames | dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:44 |
quote:Ik vraag het me af. het zou eigenlijk pas ongezond zijn als zelfs de ratten en insecten van ons eten af willen blijven. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:53 |
Wat is er mis met bladluizen als kleurstof? | |
ShevaJB | dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:55 |
Van gestampte luizen word je groot en sterk. | |
Nemain | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:16 |
Al dat gezeur om gestampte luizen, torrenpootjes, vliegenvleugels.. Moeten we met jullie nou de oorlog winnen? Gratis vlees, mensen! | |
PhysicsRules | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:41 |
quote:dat er weinig fruitigs aan is . Het is vruchtenhagel, geen Gestampte Luisjes. | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:48 |
Ga huilen. Ik heb smetvrees en zelfs ik eet met genot al die shit op. | |
ShevaJB | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:50 |
quote:Smetvrees en shit eten? Dat is een beetje tegenstrijdig. | |
Tarabass | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:52 |
quote:Volgens mij was het juist hip om alles juist wel met chemische kleurstoffen te maken, maar komen ze daar nu op terug ![]() | |
Ratelslangetje | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:52 |
Gestampte luizenlijkjes ![]() | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:57 |
quote:Bijna een echte Fok reactie, niet helemaal. Kijk, ik ga niet moeilijk doen omdat er oeh oeh misschien wel eens luizen in mn eten kunnen zitten. Roze koeken zijn gewoon baas, net als m&m's ![]() ![]() | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 21:57 |
quote:Met groene crisp, hmmmmmjammie ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:00 |
Achja, kleurstof uit insecten, enzymen uit gisten en bacterien, verdikkingsmiddelen uit zeewier en smaakstoffen uit de kak van katten.... | |
Rubber_Johnny | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:04 |
Komt er ook een achter. Eet smakelijk! ![]() | |
helldeskr | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:04 |
TS heeft altijd onder een steen geleefd of nooit opgelet op school vroeger ? Vroegah waren ALLE ingrediënten in voedsel dierlijk. Pas toen men uitgevonden had hoe sommige ingrediënten chemisch na te maken ( en dus goedkoper te produceren ) is men hiervan afgestapt. Dit is dus een nachtmerrie voor veganisten ![]() Een kleine opsomming E-nummer Naam Oorsprong E120 Karmijn, Cochenille Schildluizen (extractie uit gedroogde luizen) E322 Lecithine Soja en voor een klein percentage voor speciale doeleinden uit kippe-eieren. 430 Polyoxyethyleen-8-stearaat Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E431 Polyoxyethyleen (40) stearaat Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E432 Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monolauraat Laurinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E433 Polyoxyethyleen-20-sorbitaan mono-oleaat Oliezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E434 Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monopalmitaat Palmitinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E435 Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monostearaat Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E436 Polyoxyethyleen-20-sorbitaan tristearaat Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel 441 (vervallen) Gelatine Gemaakt uit botten en huid van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen. E470 Zouten van vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E471 Synthetische vetten Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E472 Synthetische vetten Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E473 Suikeresters van vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E474 Suikerglyceriden Combinatie van suiker met vetten. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E475 Polyglycerolesters van vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E477 Propyleenglycolesters van vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel 478 Glycerol- en polypropyleenglycolesters van melkzuur en vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E479 en 479b Thermisch verhitte sojaolie, veresterd met vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E481/2 Natrium/Calcium-stearoyllactylaat Mengsel van melkzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E483 Stearyltartraat Mengsel van wijnsteenzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel 484 Stearylcitraat Mengsel van citroenzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel E485 (vervallen) Gelatine Gemaakt uit botten en huid van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen. E491-5 Verbindingen van sorbitol (een plantaardige stof) met diverse vetzuren Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel 542 Beendermeel Gemaakt uit botten van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen. E570-73 Stearinezuur en stearaten Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel E626-29 Guanylzuur en guanylaten Vooral gewonnen uit gist, maar voor een deel ook uit sardines of synthetisch. E630-35 Inosinezuur en inosinaten Vooral gewonnen uit vlees en sardines. Wordt ook synthetisch gemaakt of (steeds meer) met bacteriën. 636 Maltol Normaal gewonnen uit mout, maar kan ook door verhitting van koemelksuiker verkregen worden. E640 Glycine Wordt gemaakt uit gelatine, dus uit botten (zie boven). Deels ook synthetisch, maar dat is duurder. E901 Bijenwas Gemaakt door bijen, maar bevat geen onderdelen van dieren E904 Schellak Uitscheidingsproduct van luizen. De luizen zelf zitten vaak opgesloten in de lak, maar het product op zich bevat geen luizen. 913 Lanoline Een vetachtig uitscheidingsproduct van schapen (om hun wol waterafstotend te houden). 920-21 Cysteine en cystine Gewonnen uit eiwitten, vooral uit haar (meestal paarden, maar ook koeien, mensen, varkens) E966 Lactitol Gemaakt uit (koe)melksuiker 1000 Cholinezuur Uit rundergal. E1105 Lysozym Een eiwit uit kippe-eieren Vetzuren. Vetten bestaan uit glycerol en meestal 3 vetzuren. Dat geldt voor al het dierlijk en plantaardig vet. Vetten kunnen worden gesplitst in glycerol en de losse vetzuren. Deze worden gezuiverd en hieruit kunnen allerlei synthetische vetten en vetachtige stoffen gemaakt worden. Deze fungeren vaak als emulgator, waardoor het mogelijk is om vetten met water te mengen. In het lichaam worden deze stoffen afgebroken en verwerkt als gewoon vet. Probleem is de oorsprong van de vetzuren. Deze is niet te achterhalen in het eindproduct. Zowel dierlijke als plantaardige vetten zijn chemisch 100% identiek. De producent maakt de vetzuren meestal uit het goedkoopste vet. Dit zal in vrijwel alle gevallen plantaardig vet zijn, echter het gebruik van dierlijk vet is niet uitgesloten. En dat kan runder of varkensvet zijn. | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:05 |
quote:Die laatste is | |
Pienn_ | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:06 |
KUTU RAMBUT! SPOILER | |
Sapstengel | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:10 |
quote:Niet echt een vreemde bron. Is kleurstof E120 en word naast in eten al eeuwenlang door volkeren gebuikt in Peru, waar de luizen vandaan komen. | |
#ANONIEM | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:11 |
Hoe komen ze aan die luizen? Gewoon plukken uit iemands haar voor een vergoeding? ![]() | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:11 |
Gewoon dus niet bij nadenken. Ik heb vroeger ook jarenlang mn rode m&m's weggegeven en snoepjes ontweken maar op een gegeven moment dacht ik... Ey. fuck het. Ik heb net chocolade op, daar zitten poten in. Ik heb rode lipstick op, daar zitten vissenschubben en ook luizen in. Ey guess what? Ik draag een schaap! Dus gewoon niet huilen! Dood ga je toch wel (maar niet door je voedsel). | |
LaFemmeFatale | dinsdag 31 augustus 2010 @ 22:12 |
quote:Die worden gekweekt. Het zijn bladluizen die op cactussen leven en ze zijn per gram meer waard dan puur goud ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 1 september 2010 @ 06:42 |
Hier de KVW over die luizen. http://sites.rvu.nl/page/753/nl | |
linpunt | woensdag 1 september 2010 @ 06:57 |
eiwit is goed voor je :'D | |
Pietverdriet | woensdag 1 september 2010 @ 07:12 |
quote:Reactie van het meisje in de fristiefabriek als ze hoort als de yoghurt vol bacteriën zit ![]() | |
Captain_Fabulous | woensdag 1 september 2010 @ 09:03 |
Is op de BBC net een docu geweest over E nummers...weet niet zeker of het een serie is of niet. Lieten ze even zien dat ze vroeger snoepjes rood verfde met lood-rood...zo giftig dat ze het voor de demo mengde met handschoenen aan en mondkapje op. Lang leve de luizen ![]() | |
Walter81 | woensdag 1 september 2010 @ 09:06 |
quote:Die schildluis wordt heel veel gebruikt. Waar denk je dat de rode kleurstof in bv smarties / m&m, maar ook in lippenstift vandaan komt? Het is dus kleurstof: E120 | |
internal | woensdag 1 september 2010 @ 10:17 |
Je proeft niet eens dat er luizen inzitten ![]() | |
PhysicsRules | woensdag 1 september 2010 @ 11:30 |
quote:Duh. Ik klaag alleen dat er weer een product bij is gekomen. Bovendien, smarties en M&M's beweren niet dat ze fruitig zijn. Ik zou E120 in Skittles kwalijker vinden dan in smarties, want die beweren dat weer wel. | |
helldeskr | woensdag 1 september 2010 @ 13:15 |
1962 belde Ze willen de nieuwsflash terug dit is echt al zo oud nieuws..jammer hoor | |
zovty | woensdag 1 september 2010 @ 13:19 |
Is tegen de moslims. | |
Pietverdriet | woensdag 1 september 2010 @ 21:34 |
quote:Is een serie, aardig gemaakt, donderdag 2e aflevering | |
Platina | woensdag 1 september 2010 @ 21:58 |
quote:Er is niks suggestiefs aan die claim. Of het wat zegt is een 2de. Maar het is gewoon natuurlijk. | |
Dr_Flash | woensdag 1 september 2010 @ 22:54 |
TS is vertraagd. Dit is pas een jaar of 35-40 het geval | |
Fes1-2 | woensdag 1 september 2010 @ 23:03 |
quote:Je hebt helemaal gelijk. Blikjes frisdrank worden ook in warenhuizen opgeslagen, en daar lopen ratten in ratten die poepen lekker in het rond... Ook bij / op en in de buurt van de blikjes.. Denk je dat die daarna nog eens worden schoongespoeld? Jij zet het blikje wel zonder na te denken aan je mond. Sorry als je nu ineens geen blikjes meer durft te drinken. | |
4EverBlackEyed | woensdag 1 september 2010 @ 23:06 |
Ach ja... Het is maar goed dat je er niet altijd bij stil staat wat er met je eten is gebeurd. Zo wil ik ook helemaal niet weten dat er eigenlijk gemalen insecten in appelmoes zit, maar toch eet ik het ![]() | |
helldeskr | donderdag 2 september 2010 @ 08:49 |
PFFT JONGENS// wat een pluisjes hoor ik hier allemaal... Als alles echt steriel wordt ga je door aan de buitenlucht... Je moet buiten spelen in het zand..insecten vreten, je knieën openhalen.. Wordt je groot en sterk van. 100% natuurlijke ingrediënten betekend inderdaad dat ze beestjes gebruiken als grondstof..en dus, wat wil je dan alleen maar chemisch gemaakt nepspul ? Dan wordt je zo'n kasplantje dat overal allergisch voor is... Kindertjes die overal allergisch voor zijn hebben vroeger nooit genoeg buiten gespeeld, of de mamma heeft nooit genoeg buiten gespeeld. | |
FkTwkGs2014 | donderdag 2 september 2010 @ 09:17 |
quote:de claim is wel suggestief. maar ja marketing he. het is alleen geen leugen (op basis van deze gegevens) | |
Five_Horizons | donderdag 2 september 2010 @ 09:18 |
quote:Want je kunt niet allergisch zijn voor E120 ![]() | |
Maanvis | donderdag 2 september 2010 @ 09:22 |
quote:Dat ligt een beetje gecompliceerd: quote: | |
opastokvis | donderdag 2 september 2010 @ 09:22 |
In limonade zitten ze ook, je hebt je godganse leven al luizen op, op alle mogelijke manieren. Je proeft er toch niks van? Je vond het lekker voordat je wist dat ze erin zaten, dan moet je nu niet gaan aanstellen dat je het niet lust of vies vindt. | |
Five_Horizons | donderdag 2 september 2010 @ 09:24 |
quote:Dat weet ik, ik heb er eentje rondlopen die er vlekken van krijgt ![]() | |
Maanvis | donderdag 2 september 2010 @ 09:29 |
quote:Rode vlekken? ![]() | |
opastokvis | donderdag 2 september 2010 @ 09:30 |
quote:en 100% natuurlijk! ![]() | |
Five_Horizons | donderdag 2 september 2010 @ 09:33 |
Precies.... niets aan de hand, eigenlijk.... | |
AwesomeFace | donderdag 2 september 2010 @ 09:33 |
quote:wel lachen ja:P maar die accenten ![]() | |
Netsplitter | donderdag 2 september 2010 @ 09:44 |
Wat mij wel tegenvalt is dat die dierenactivisten hier geen uitbraakpogingen voor proberen. Voor nertsen doen ze het wel, met toch wel redelijk catastrofale bijwerkingen, maar voor die arme beestjes wordt niks gedaan. ![]() | |
Spanky78 | donderdag 2 september 2010 @ 20:41 |
quote:Kopi Luak, en geurstoffen uit de civetkat! Ook sommige andere aromastoffen worden uit dieren gewonnen, maar daar hoor je zelden over. [ Bericht 11% gewijzigd door Spanky78 op 02-09-2010 20:59:27 ] | |
Rubber_Johnny | donderdag 2 september 2010 @ 20:53 |
quote:Wanneer hoor je nou dat ze varkens of koeien proberen te bevrijden? | |
Spanky78 | donderdag 2 september 2010 @ 21:01 |
Het is de schuld van alle aspartaam haters en suikerdemoniseerders. Van hen meot alles maar natuurlijk zijn. Alsof dat allemaal maar gezond is, dat is pas bullshit. | |
helldeskr | donderdag 2 september 2010 @ 23:15 |
quote:En waarom zou dat slecht zijn ? De mens is een natuurlijk dier..geëvolueerd als omnivoor. In principe kun je vrijwel alles ( op sommige giftige planten na natuurlijk ) eten of gebruiken als grondstof. Pas me de industriële revolutie is men chemische stoffen gaan gebruiken als vervangen omdat deze sneller en goedkoper te produceren zijn. Denk je nu echt dat er vroeger erg veel voedsel allergieën waren... Allergisch voor pinda's, koemelk of weet ik wat.. nee natuurlijk niet. Je vrat wat je kon krijgen en anders ging je dood ..redelijk simpel.. | |
snakelady | donderdag 2 september 2010 @ 23:20 |
Zit in bijna alles wat roze is, zoals roze koeken, yoghurt, ijs, sap, snoep enz. Kan me er niet druk om maken eigenlijk. [ Bericht 24% gewijzigd door snakelady op 02-09-2010 23:28:39 ] | |
Pietverdriet | donderdag 2 september 2010 @ 23:29 |
quote:Nope, volgens mij heb jij geen idee waar je over spreekt. | |
helldeskr | vrijdag 3 september 2010 @ 00:01 |
quote:Best wel redelijk Mijn ouweheer is chemicus en ik heb redelijk wat vegan vrienden, dus dierlijke ingrediënten is een vaak terugkerend item in gesprekken en discussies. Veel " natuurlijke" ingrediënten worden gemaakt middels industriële bacteriële fermentatie. Denk maar aan de aminozuren die als smaakversterker gebruikt worden. Veel voedsel oliën en suikers worden gefabriceerd door de losse moleculen via een chemisch procedé weer in elkaar te steken. Mijn pa heeft jaren bij Cargil gewerkt, dus ik heb wel het een en ander hiervan mee gekregen..waar denk je waar de soja en tofu in de supermarkt vandaan komen ? Dit zijn pure TSP's (Textured Soy Protein) uit de raffinaderij. Denk daar maar eens over na als je denkt lekker klimaatneutraal te zijn met je soja burger. Mijn bomenknuffelende vegan vriendjes sloegen trouwens stijl achter over toen ze na gingen denken over de herkomst van hun ethisch verantwoorde sojabrokjes | |
gevaarlijke-man | vrijdag 3 september 2010 @ 01:51 |
Het is toch gewoon lekker, wat zeur je man. | |
Captain_Fabulous | vrijdag 3 september 2010 @ 08:58 |
quote:Altijd leuk om extremisten omver te gooien ![]() | |
Captain_Fabulous | vrijdag 3 september 2010 @ 08:59 |
On that them...als het echt wat gaat worden met 'groeivlees', hoe zullen de vegan's reageren? Gaan ze wel een geproduceerd gehaktballetje eten? Er is tenslotte geen beest aan te pas gekomen! | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 09:51 |
Zeer terechte klacht, al die "natuurlijke" kleurstoffen zijn fucking ranzig, ik snap niet dat mensen zeiken op chemische kleurstoffen, het is tenminste schoon itt gore luizen en maden | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 09:53 |
quote:jaja Bietenrood (uit rode bieten) en Geel uit kurkuma is veel smeriger dan distillaten van steenkoolteer. | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 09:54 |
quote:Zo hoort het. Een chick die ik ken eet ook geen vlees, en ze was op een dag van die Engelse drop aan het eten, waar dus varkens gelei in zit, maar ze had al de halve zak opgegeten toen ze dat zag, en toen vond ze het ineens vies ![]() | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 09:55 |
quote:Ik zei toch "natuurlijke" | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 09:59 |
quote:Wat heeft dat te maken met jouw bewering dat chemische stoffen pas sinds de industriële revolutie worden gebruikt? Dat is volledige onzin. Natriumchloride wordt al duizenden jaren gebruikt als conserveermiddel, kaliumnitraat al honderden jaren, en over je bacteriele fermentatie, wat denk je dat kaas maken is, of brood, of salami? Romeinen fermenteerden al dierlijke eiwitten om er smaakversterkers mee te maken. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:00 |
quote:Waar zit het verschil in rood uit bieten en roze uit bladluizen? | |
Chowi | vrijdag 3 september 2010 @ 10:04 |
Die luizen worden niet alleen gebruikt als rode kleurstof in voeding, trouwens. Ze worden ook vaak gebruikt voor producten die 'glans' moeten hebben, zoals M&M's, jellybeans, maar ook gitaren. | |
Maanvis | vrijdag 3 september 2010 @ 10:08 |
quote:Dat zijn toch andere luizen? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Schellak) Veganisten kunnen dus ook geen citroen eten ![]() | |
Flodder450 | vrijdag 3 september 2010 @ 10:09 |
wist je dat de herenschors van koeien wordt gebruikt voor de gelatine van haribos? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:12 |
quote:Je bent in de war met Carnaubawas (van de carnauba palm ) die vaak met bijenwas vermengt wordt gebruikt als glansmiddel. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:13 |
quote:Nope, dat is onzin, Gelatine wordt gemaakt van huiden en kraakbeen. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:17 |
Iets anders, als je je opwind over de rode kleurstof van luizen, moet je ook geen honing eten, bijenkots eigenlijk. En wat te denken van de dunvloeibare woudhoning, dat is de poep van bladluizen die door bijen wordt verzameld. Door bijen uitgekotste luizenpoep dus eigenlijk. (Bladluizen zuigen het sap van de bladeren van bomen, poepen het vocht en de suikers weer uit, dat is ook de plakkerige laag op je auto als je onder sommige bomen parkeert) | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 10:29 |
quote:Bladluizen eet ik niet Bieten wel Bieten zijn dus natuurlijk en bladluizen niet | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:33 |
quote:Je moest eens weten. | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 10:35 |
quote:Ik eet ze niet natuurlijk | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:43 |
quote:Wellicht niet bewust | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 10:49 |
quote:Waar groeien M&M's aan de bomen dan? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 10:52 |
quote:Dacht je dat er op/in groenten/fruit geen bladluizen of fruitvlieglarven zaten? | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 11:10 |
quote:You got me | |
Maanvis | vrijdag 3 september 2010 @ 11:16 |
quote:in honing zitten ook insectendeeltjes. | |
PasMaNNi | vrijdag 3 september 2010 @ 11:31 |
vruchtenhagel ![]() | |
Skonk | vrijdag 3 september 2010 @ 11:49 |
quote:Ja maar dat is natuurlijk | |
helldeskr | vrijdag 3 september 2010 @ 13:03 |
quote:Ik denk dat wij een verschil van inzicht hebben over het principe industrieel / grootschalig. Er is een groot verschil tussen een fermentatievat in de achtertuin en een raffinaderij | |
PhysicsRules | vrijdag 3 september 2010 @ 13:30 |
quote:Voor M&M;'s wordt schellak gebruikt, dat werd mij alhans een paar jaar geleden door een voorlichter van Mars verteld. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 13:35 |
quote:Vertel, waar ligt het chemische verschil? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 13:38 |
quote:Dat kan, maar dat is het een ander soort luis, en zijn het niet de luizen zelf, maar wat ze afscheiden. | |
Ratelslangetje | vrijdag 3 september 2010 @ 13:48 |
In rode lipstick zitten ook luizenlijkjes: karmijn. | |
Blauwebaret | vrijdag 3 september 2010 @ 13:49 |
en al die gestampte luisjes komen van lanzarote ? | |
Ratelslangetje | vrijdag 3 september 2010 @ 13:49 |
En in roze koeken. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 13:51 |
quote:Om karmijn te winnen uit deze luis zijn enorme hoeveelheden van de vrouwelijk luizen nodig. Er bestaan dan ook in Peru, Mexico, Guatemala en Honduras plantages van de cactussen waarop de karmijnluizen worden aangebracht. Ook op de Canarische Eilanden vindt deze teelt plaats. Andere varianten komen uit Polen (Porphyrophora polonia) en uit Armenië (Porphyrophora hameli). 80% van de wereldproductie (rond 2004) komt echter uit Peru. http://nl.wikipedia.org/wiki/Karmijn | |
Biskwietje | vrijdag 3 september 2010 @ 13:55 |
Keuringsdienst van Waarde brengt een bezoekje aan een luizenfarm. Wereldserie!! | |
Euforisch | vrijdag 3 september 2010 @ 14:07 |
quote:Je was me voor ![]() Maar bijna alles wat roze is (aarbeiensmaakjes bijv.) zit dit in.. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 14:08 |
quote:Tja Ik snap ook niet waarom een zo geweldig programma maar tussen de 600.000 en 800.000 kijkers trekt. Mensen kijken liever bagger op RTL en SBS | |
helldeskr | vrijdag 3 september 2010 @ 17:34 |
quote:Chemisch is er geen verschil.. Het verschil zit hem in de schaal. Dat is mijn punt | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 17:37 |
quote:Nee, je punt was dat chemische stoffen pas na de industriele revolutie werden gebruikt, en dat is, zoals ik al zei, onzin. Net zo goed dat bacteriele fermentatie al heel lang wordt ingezet. Schaal is verder volledig irrelevant voor het product an sich | |
helldeskr | vrijdag 3 september 2010 @ 17:52 |
quote:Semantiek.. Misschien was ik niet duidelijk genoeg... Het procede zal sec gelijk zijn, alleen de aanpak is industrieel. OM het procede te versnellen wordt er gebruik gemaakt van katalysten zoals oplosmiddel hexaan 237+. dit is welliswaar organisch maar ga mij nou niet vertellen dat dit 2000 geleden ook al gebruikt werd. En nee, ik ga geen discussie aan over het feit dat romeinen en weet ik wie ook al ( al)chemie toepasten in voedselbereiding. Dat is spijkers op laag water zoeken. Schaal is inderdaad niet relevant voor een chemisch proces, maar in deze discussie wel degelijk belangrijk | |
Pietverdriet | vrijdag 3 september 2010 @ 19:20 |
quote:Waarom? | |
Maharajah | zaterdag 4 september 2010 @ 11:46 |
quote:Eerlijk: wtf is your problem? Als je wist waar die chemische meuk allemaal van gemaakt word, at je waarschijnlijk toch liever de gestampje luisjes hoor :S ik snap dat mensen niet aan 't idee willen wennen dat dingen als ''gefrituurde mieren en sprinkhanen'' straks in nederland ook een gewone snack zijn (zoals in veel landen), maar die tijd zit er aan te komen. Als je dit al erg vind: veel plezier, it's only getting worse. Terwijl 't niet eens zo erg is... | |
Pietverdriet | zaterdag 4 september 2010 @ 12:02 |
quote:Die maken ze door steenkool te verhitten en de damp daarvan (de koolteer) te scheiden, daar komen dan met wat bewerkingen de kleurstoffen uit. |