FOK!forum / Culinesse à gogo / Goedkoop de week door
Cassandra87zaterdag 31 juli 2010 @ 23:01
Om zoveel mogelijk te sparen voor mijn nieuwe woning probeer ik met heel beperkt budget te koken. En dat lukt aardig! De laatste 2 weken zit ik voor 7 maaltijden in de week voor 2 personen op een kleine ¤25,-
Ik krijg er steeds meer lol in om zo gevarieerd mogelijk te eten tegen lage kosten. Vandaar dit topic, als er interesse naar is blijf ik posten, anders moet een van de modjes maar een slotje erop knallen.
Ik speel een klein beetje vals want sommige producten, zoals kokos, heb ik nog in huis, maar het is sowieso een groffe inschatting. Zo halen wij altijd uitloopeieren terwijl die op de markt of gewone eieren nog goedkoper zijn. Overigens proberen we maandag tot en met vrijdag geen vlees te eten.
Via de webwinkel van AH heb ik overal prijzen bij gezocht. Komt ie:

Zondag:
Sticky lemon chicken.
Drumsticks 800gr (deze komen bij de lidl vandaan, zit nl. meer in) ¤3.29
Citroen 0.46
Knoflook en tijm (ik gebruik geen verse tijm, heb die nog staan in de kast)
Overige dingen heb ik ook in huis maar:
Sherryazijn 1.89
Soyasaus 1.56
Honing 1.20
Krieltjes 0.99
Totaal: Varieert van of je dingen al in huis hebt, op basis van bovenstaand lijstje 7.83

SPOILER
Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpan, leg de knoflook en tijm erin en bak de kip op hoog vuur (eventueel in porties) in 2-3 minuten aan elke kant bruin. Doe alle stukken kip in de pan, voeg de sherryazijn toe en laat die tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en honing toe en schud de pan zodat alles zich mengt. Schenk er een flinke scheut heet water bij en voeg de plakjes citroen toe. Laat het vocht pruttelen tot het tot stroop ingekookt is, circa 15 minuten. De kip zal dan ook gaar zijn. Leg de citroenkip op een schaal en strooi de peterselie erover. Serveer bijv met krieltjes uit de oven
Maandag:
Gestoomde Shumai
Shu Mai (de Shu Mai weet ik de prijs niet van, post ik maandag, want die haal ik bij de toko)
Satésaus van conimex ¤0.72
Spitskool ¤0.99
Tahou ¤1.59
Totaal: In ieder geval ¤3,30
SPOILER
Heel simpel, satésaus verwarmen, shumai, spitskool en tahoe stomen, ik ben van huis uit gewend om t zo te eten, kan eventueel ook met rijst en dan satésaus er overheen)
Dinsdag:
Bloemkoolschotel met cashewnoten
Bloemkool (kilo, diepvries, houd je nog wat over :P) 2.00
4 Uien (op de markt voor nog geen euro, ah webwinkel ligt eruit...Maar houd er een over voor de vrijdag ;))
100 gr. geraspte kokos 1.00
1 groot blikje tomatenpuree 0.46
Cashewnoten 1.89
Mangochutney (optioneel. Ik heb nog staan, maar weet de prijs niet)
Kerrie
Totaal: In ieder geval 6.35
SPOILER
Snij de uien en bak ze in een grote wokpan met wat olijfolie of boter tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg toe aan het mengsel, even roeren.

Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml) om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mangochutney en een lepeltje suiker toe, plus zout en peper naar smaak.

Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus. Kook intussen ook de rijst gaar.

Serveer de rijst met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven.
Woensdag
Tarly met romige spinazie-tonijn saus
Pakje honig tarly (prijs gegokt, 1.30)
Pakje honig roomsaus 0.96
blikje tonijn 0.89
iglo spinazie a la creme 0.82
Totaal: 3.97
SPOILER
Kook de tarly volgens de bereidingswijze. Meng de mix met 250 ml melk en 250 ml water en de spinazie en breng dit al roerend aan de kook. Als de saus kookt, verwarm dan de tonijn even mee. serveer de saus over de tarly
Donderdag
Simpele macaroni
Macaroni kleine elleboogjes0.39
Klein potje tomatenpuree, 0.06
Eenmalig: Zakje kruiden bij Olive & Vinegar 4.00 (eten wij 8x van dus 50 cent per maaltijd)
Totaal: 0.95
SPOILER
Echt heel simpel. Ik kook water, in die tijd doe ik tomatenpuree en een beetje water in een pannetje, daarin laat ik de kruiden zacht worden. Als ik de macaroni kook verwarm ik het tomatenmengsel. Binnen 10 minuten ben ik klaar. We eten dit elke week, O+ is hier gek op
Vrijdag
Zuurkool met roerei en rosti
Zak rostirondjes 600 gram van mccain ¤1.30
Pakje zuurkool ¤0.59
Eieren ¤1.39
Totaal: ¤3.28
SPOILER
Bak de rostirondjes. Verhit de zuurkool in een pan. Klop de eieren los met melk en breng dit op smaak met bijv zout en peper. Verhit dit met een beetje olie in een pan tot het ei gaar is. Roer er vervolgens de zuurkool doorheen en verhit dit nog een paar minuten. Serveer de zuurkool met de rostirondjes
Zaterdag
Tomatenrisotto
Pakje risotto 1.39
Klein flesje witte wijn 1.29
Kastanjechampignons 1.59
Courgette 0.90
Pakje gezeefde tomaten 0.40
Totaal: 5.57
SPOILER
Snijd en fruit de ui in een pan. Schep de risotto rijst er door tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en verwamr de rijst tot het vocht bijna verdampt is. Voeg bouillon (staat niet op het prijslijstje, ik heb voor 60 cent bouillonblokjes gekocht destijds, gewoon simpel oplossen in gekookt water) toe en kook de rijst, roer regelmatig en schenk iedere keer als de rijst het vocht heeft opgenomen een scheit erbij. Snijd ondertussen de champignons en courgette, en bak deze in een pan. Schep vervolgens de groenten met de gezeefde tomaten door de rijst heen.
kwiwizaterdag 31 juli 2010 @ 23:05
Bedankt voor de tips! Ga er zeker wat uitproberen, want het klinkt wel lekker :9
fioooonzaterdag 31 juli 2010 @ 23:06
_O_ aan TS
Mikkiezaterdag 31 juli 2010 @ 23:07
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg ;(
nattermannzaterdag 31 juli 2010 @ 23:08
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:06 schreef fioooon het volgende:
_O_ aan TS
Dit. Zeker iets van maken komende week.
golferzaterdag 31 juli 2010 @ 23:10
1x kip(drums) en verder vega de hele week maakt het natuurlijk al wel goedkoper. Goed vlees is natuurlijk wel wat duurder.
kwiwizaterdag 31 juli 2010 @ 23:10
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:07 schreef Mikkie het volgende:
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg ;(
Je kunt toch vlees door de macaroni doen? :)
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:11
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:07 schreef Mikkie het volgende:
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg ;(
Je ken nog wat ham door de macoroni donderen en sate maken bij het gerecht met pindasaus.
Ben je 5 Euro duurder uit.
Mikkiezaterdag 31 juli 2010 @ 23:12
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:10 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Je kunt toch vlees door de macaroni doen? :)
En bij die bloemkoolschotel ook, ja. Maar dan gaat je prijs natuurlijk alweer flink omhoog :). En zaterdag staat er ook geen vlees bij... ik wil toch als het kan wel een dag of vier in de week vlees. Mja, dan moet je dus nog drie keer erbij kopen, dan gaat het hard :P. Overigens kán het natuurlijk wel, als je wil :).
NietTeVolgenzaterdag 31 juli 2010 @ 23:13
elke dag 2 pakjes noodles van 30 cent en een appel :Y
Cassandra87zaterdag 31 juli 2010 @ 23:14
Voor vlees:
Ik haalde altijd 350-500gr vlees voor iets van 2,- bij de supermarkt. Deden dat door de macaroni, of gehaktballen. Of noem t maar op. Bij de lidl en aldi heb je een kilo diepvries gehakt, 4 porties van 250 gram, voor 2,80 uit mijn hoofd. Ruim voldoende voor 4 avonden :Y
Zonder vlees is goedkoop en minstens zo lekker, wij doen dat wegens persoonlijke overwegingen. Bovendien val ik er van af :')
Soms in t weekend ook vegetarisch, ik heb nu al 6 dagen geen vlees gehad. Maar als ik t bedenk zal ik een recept met vlees posten! Maar in de risotto van zaterdag kun je bijv. ook stukjes kip doen hoor, en de zuurkool met worst bijv ;)
Kumerianzaterdag 31 juli 2010 @ 23:16
Ziet er goed uit TS! Ga ik zeker ook misbruik van maken!

Nog 1 tip:
Zondag: de kip
Dinsdag: de bloemkool
Zaterdag: de paddestoelen

Als je deze items ook op de markt haalt gaat je dat heel veel geld schelen! Ik haal kipstukken voor ¤2.50 per kilo, bloemkool voor 1 euro per stuk en paddestoelen (champignons of kastanje champignons) voor 2 euro per kilo. En als je praat over 25 euro per week dan maakt dat toch een behoorlijk verschil (om nog maar te zwijgen over het enorme smaakverschil. Met de champignons niet zo heel erg maar bloemkool vers versus diepvries is een wereld van verschil en verse kip is helemaal ongelooflijk)
fioooonzaterdag 31 juli 2010 @ 23:17
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:11 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je ken nog wat ham door de macoroni donderen en sate maken bij het gerecht met pindasaus.
Ben je 5 Euro duurder uit.
Ja maar 5 euro meer op een maaltijd van 3 euro is natuurlijk niet wat we hier in het topic bedoelen.
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:17
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:14 schreef Cassandra87 het volgende:
en de zuurkool met worst bijv ;)
Bockwurst. :Y)
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:18
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:17 schreef fioooon het volgende:

[..]

Ja maar 5 euro meer op een maaltijd van 3 euro is natuurlijk niet wat we hier in het topic bedoelen.
5 Euro per week. ;)
Cassandra87zaterdag 31 juli 2010 @ 23:18
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:16 schreef Kumerian het volgende:
Ziet er goed uit TS! Ga ik zeker ook misbruik van maken!

Nog 1 tip:
Zondag: de kip
Dinsdag: de bloemkool
Zaterdag: de paddestoelen

Als je deze items ook op de markt haalt gaat je dat heel veel geld schelen! Ik haal kipstukken voor ¤2.50 per kilo, bloemkool voor 1 euro per stuk en paddestoelen (champignons of kastanje champignons) voor 2 euro per kilo. En als je praat over 25 euro per week dan maakt dat toch een behoorlijk verschil (om nog maar te zwijgen over het enorme smaakverschil. Met de champignons niet zo heel erg maar bloemkool vers versus diepvries is een wereld van verschil en verse kip is helemaal ongelooflijk)
Tnx! Ik ga altijd naar de markt in Almere (werk) en dan naar amsterdam (thuis) en geen koelkast op mijn werk, dus dat doe ik meestal niet zo graag. Maar de groenten neem ik inderdaad ook wel eens mee van de markt. Alleen had ik hier de prijzen bij de hand. Zo ga ik gerust naar de lidl om creme fraiche te halen, scheelt toch 30 cent in vergelijking met de AH ;)
Nooit gedacht.. Maar ik vind t toch wel een fijn gevoel als ik na een week nog maar een geeltje heb uitgegeven hoor!
fioooonzaterdag 31 juli 2010 @ 23:26
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:17 schreef sig000 het volgende:

[..]

Bockwurst. :Y)
>:)
nattermannzaterdag 31 juli 2010 @ 23:29
Gooi een blikje spam door de macaroni.
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:29 schreef nattermann het volgende:
Gooi een blikje spam door de macaroni.
Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?

[ Bericht 1% gewijzigd door o.us op 31-07-2010 23:33:10 ]
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:34
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:32 schreef o.us het volgende:

[..]


Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?
Op Fok! ?
TheSilentEnigmazaterdag 31 juli 2010 @ 23:37
Dan heb ik er ook nog één:

Tagliatelle met spinazie, Boursin, champignons en kip/vlees/vleesvervanger voor 2 personen:

Half pak tagliatelle (AH, 1.77 / 2 = 0.89)
250 gram champignons (AH, 0.89)
Quorn Des (AH, 2.69) of kipreepjes (AH, 2.75), maar kan ook een stuk goedkoper met tofureepjes of gehakt
Half pak Iglo spinazie Boursin (AH, 1,99 / 2 = 1.00)

Uiteraard kan alles goedkoper als je naar de Aldi en de markt gaat. Feit is dat je voor een eurootje of 5 een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd op tafel hebt.
nattermannzaterdag 31 juli 2010 @ 23:37
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:32 schreef o.us het volgende:

[..]


Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?
:Y

loecjezaterdag 31 juli 2010 @ 23:38
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Dan heb ik er ook nog één:

Tagliatelle met spinazie, Boursin, champignons en kip/vlees/vleesvervanger:

Half pak tagliatelle (AH, 1.77 / 2 = 0.89)
250 gram champignons (AH, 0.89)
Quorn Des (AH, 2.69) of kipreepjes (AH, 2.75), maar kan ook een stuk goedkoper met tofureepjes of gehakt
Half pak Iglo spinazie Boursin (AH, 1,99 / 2 = 1.00)

Uiteraard kan alles goedkoper als de naar de Aldi en de markt gaat. Feit is dat je voor een eurootje of 5 een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd op tafel hebt.
die maak ik ook regelmatig, maar ipv tagliatelle macaroni of spagettie. en ipv kip gebruik ik spekreepjes of gehakt(aanbieding) nog wat goedkoper en ik vind het eigenlijk ook lekkerder dan met kip.
TheSilentEnigmazaterdag 31 juli 2010 @ 23:41
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:38 schreef loecje het volgende:

[..]

die maak ik ook regelmatig, maar ipv tagliatelle macaroni of spagettie. en ipv kip gebruik ik spekreepjes of gehakt(aanbieding) nog wat goedkoper en ik vind het eigenlijk ook lekkerder dan met kip.
Ik ben vegetarier, maar omdat er al veel vegagerechten in de OP stond heb ik er maar iets niet-vega's bij verzonnen. :')
loecjezaterdag 31 juli 2010 @ 23:41
goeie tips hier ^O^ k ga zeker wat van de bovenstaande recepten proberen.
en ik zal ook eens wat recepten uittypen als ik tijd heb.

quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef nattermann het volgende:

[..]

:Y

[ afbeelding ]
goedkopere merken heten vaak iets van ham in blik ofzo.
ff uittesten welke lekker is, die van de AH vind ik niet te eten maar die bij de aldi dan weer wel.
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2010 @ 23:42
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef nattermann het volgende:

[..]

:Y

[ afbeelding ]
Morgen kopen dan. :Y)
kwiwizaterdag 31 juli 2010 @ 23:42
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef nattermann het volgende:

[..]

:Y

[ afbeelding ]
Ziet er op het eerste gezicht niet echt lekker uit :@ Is de smaak ergens mee te vergelijken?
TheSilentEnigmazaterdag 31 juli 2010 @ 23:48
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:42 schreef kwiwi het volgende:
Ziet er op het eerste gezicht niet echt lekker uit :@ Is de smaak ergens mee te vergelijken?
Boterhammenworst lijkt me.
nattermannzondag 1 augustus 2010 @ 00:00
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:48 schreef TheSilentEnigma het volgende:

[..]

Boterhammenworst lijkt me.
Zoiets ja, alleen dan in blik.
Zhe-AnGeLzondag 1 augustus 2010 @ 00:01
Mag ik een tip geven?
Kipfile in een pan, inclu zout en peper en dan met 8 verse knoflooktenen per stuks in 3 stukjes snijden....
hmmmmmmmmmm
Goddelijk gewoon!
Paarse_Kiwizondag 1 augustus 2010 @ 00:04
Aten wij vroeger vaak. Je moet er van houden maar voor een cheape maaltijd is het niet gek.

Macaroni (geloof iets van 50 cent voor een grote zak van de euroshopper)
blikjes tomatenpuree (9 cent per stuk)
ui
ham en boterhamworst in dikke plakken (iets duurder, geloof 1,50 per pakje. Ik koop bij de AH, zal ongetwijfeld veel goedkoper kunnen)
Evt. ketchup of maggi naar smaak

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en fruit in een pan. Bak (ja, als bakken in een koekenpan) de tomatenpuree zo'n 5 minuten mee (zo gaat de zure smaak ervan af). Ham en boterhamworst in blokjes snijden en toevoegen aan het tomatenpureemengsel. Even doorbakken. Macaroni afgieten, prutje erbij, goed roeren en eet smakelijk. Voeg zelf altijd nog ketchup toe. Niet superfancy maar op zich te doen.
Kan uiteraard naar gelang groente of ander vlees toevoegen, dit is het basisrecept.
nattermannzondag 1 augustus 2010 @ 00:07
Ook goedkoop: kipfilet bakken, dan ketjap eraan toevoegen (een halve fles Een flinke scheut) en even laten doorsudderen. Erg zout, maar met een stokbroodje erbij erg lekker.

Eventueel te verdunnen met melk, en naar smaak wat suiker toevoegen.

[ Bericht 5% gewijzigd door nattermann op 01-08-2010 00:24:16 ]
Zhe-AnGeLzondag 1 augustus 2010 @ 00:16
Rijst
Gehakt
uitje
champignons en een zakje ossestaartsoep
Bak de gehakt
ui
champignons
in die volgorde in de zelfde pan
Voeg als laatste de ossestaartsoep toe als ragout...niet teveel water

erg lekker!
Zhe-AnGeLzondag 1 augustus 2010 @ 00:18
Rijst<

blokjes ham
uitje
bakken

Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...
Cassandra87zondag 1 augustus 2010 @ 00:19
Een halve fles ketjap??
;)

Tsja veel vega, maakt de uitdaging nog moeilijker :@ Omdat we beiden toch nogal vleeseters zijn. Vooral ik ben moeilijk. Zo lust ik alleen courgette en champignons en tomaat uit blik :')
Nouja en broccoli en bloemkool bijv. Maar daarom is het des te leuker om met een geeltje gevarieerd te eten!
Ook lekker:
Flink stuk boter smelten, kruiden met o,a, paprikapoeder, peper, zout, ehm ik mik er van alles door. In een pannetje, beetje water bij, doppertjes erin en deksel erop. Zo gaar laten stomen. De doperwtjes hebben dan alle smaken van de regenboog. Heerlijk! Gegeten met krieltjes uit de oven en een eitje.

Gisteren ook simpel gegeten, rijst, en vega stroganof: tomatenpuree, champignons, creme fraice, tofublokjes en rozijntjes, beetje kruiden.

Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch :@
loecjezondag 1 augustus 2010 @ 00:23
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
geppiezondag 1 augustus 2010 @ 01:15
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

Dit is inderdaad heel lekker :9
Cassandra87zondag 1 augustus 2010 @ 09:55
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.
Ik ben allergisch voor kaas :Y) (iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt 8)7 )
Isabeauzondag 1 augustus 2010 @ 11:44
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Pannenkoeken zijn sowieso fijn goedkoop en meestal heb je alles nog wel in huis als je geen geld meer hebt. Ook heel erg lekker te maken met karnemelk.

Ook een erg goedkope tip: Uiensoep. Maar dan zonder de kaas en de witte wijn ;) en eventueel met zelfgebakken brood. Verse gist bij de bakker is belachelijk goedkoop.
loecjezondag 1 augustus 2010 @ 12:55
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 09:55 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.
Ik ben allergisch voor kaas :Y) (iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt 8)7 )
voor alle soorten kaas? anders zou je het kunnen vervangen door geitenkaas ofzo, ff uitproberen wat lekker is.
verse spinazie is veel lekkerder... maar zand kan je gerecht zo hard verpesten. daar waag ik me niet meer aan.
Windigozondag 1 augustus 2010 @ 12:57
Spaghetti is ook altijd een goede als je weinig geld hebt, tomatenpuree/blokjes hoeven niet veel te kosten (resp. 17 ct en 35 ct), spaghetti kan voor 50 ct, wat kruiden er door en een beetje kaas er over en je hebt een smakelijke en goedkope maaltijd.
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:21
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.
Windigozondag 1 augustus 2010 @ 15:29
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:31
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:

[..]

Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
Klopt helemaal, als je een goede markt hebt.
Ga ook naar turkse/marokaanse winkels, goedkoop lamsvlees en vaak ook goedkope groenten en fruit. Grote zakken rijst voor weinig, etc etc.
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:33
Oh, en als je pasta maakt, maak saus en pasta apart.
Je maakt dan een grote pan saus, en doe de saus precies zoveel over de pasta als nodig, vries de saus portiegewijs in, en kook de pasta vers iedere keer, dat is lekkerder dan pasta met saus invriezen.
Tenzij je een lasagna maakt natuurlijk
Isabeauzondag 1 augustus 2010 @ 15:39
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper is :Y
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:43
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.
Isabeauzondag 1 augustus 2010 @ 15:44
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.
Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt mis :Y Ik had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom O+ En kruisbessen! :o Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige sla O+ Aardbeien ook overigens :D (ok ok, ik mis een tuintje :{ )
Gibson88zondag 1 augustus 2010 @ 15:45
Leuk leuk. Alleen ik ben groot liefhebber van vlees.
Windigozondag 1 augustus 2010 @ 15:47
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:45 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Leuk leuk. Alleen ik ben groot liefhebber van vlees.
Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.
Windigozondag 1 augustus 2010 @ 15:48
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:39 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper is :Y
Nettorama zit hier niet, ook niet in de omgeving. Hier is de markt en de Turkse groentenboer echt de goedkoopste optie.
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:48
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt mis :Y Ik had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom O+ En kruisbessen! :o Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige sla O+ Aardbeien ook overigens :D (ok ok, ik mis een tuintje :{ )
Waarom heb je geen tuintje meer?
Pietverdrietzondag 1 augustus 2010 @ 15:50
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:47 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.
Hoe het nu is met de q koorts weet ik niet, maar ik bestelde nogal eens een heel geitbokje bij de turk, goedkoper dan lamsvlees en verschrikkelijk lekker.
Cassandra87zondag 1 augustus 2010 @ 16:28
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen :@
Windigozondag 1 augustus 2010 @ 16:33
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 16:28 schreef Cassandra87 het volgende:
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen :@
Misschien voor de duidelijkheid de TT veranderen in ''Goedkope weekmenu's met prijs'' dan ofzo?
Evertjanzondag 1 augustus 2010 @ 17:20
Ik weet nog wel toen mijn moeder in de bijstand zat ze altijd probeerde voor 5 gulden per dag een maaltijd voor 3 personen klaar maakte. En dat was met vlees en groente. Ik heb nog altijd veel respect voor haar hoe ze dat destijds deed. Ik praat nu wel over 15 jaar geleden
Kumerianzondag 1 augustus 2010 @ 19:01
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:19 schreef Cassandra87 het volgende:
Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch :@
Nog een tip voor je dan...

Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).

De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.

Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.

Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekker ;) En als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
Cassandra87zondag 1 augustus 2010 @ 19:13
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:01 schreef Kumerian het volgende:

[..]

Nog een tip voor je dan...

Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).

De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.

Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.

Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekker ;) En als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!
Kumerianzondag 1 augustus 2010 @ 19:55
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:13 schreef Cassandra87 het volgende:
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!
oops, sorrie, dat andere recept met Des was helemaal niet van jou ;)
Cassandra87zondag 1 augustus 2010 @ 19:58
Ik vind tahoe erg lekker (je kan t zelf op smaak brengen) maar de overige vleesvervangers zijn erg duur. Voor 100 gram betaal je evenveel als voor 300 gram gehakt ;)
Dus eten we dat zelden
conlechezondag 1 augustus 2010 @ 20:00
Kijk ook eens hier, ik geloof zelfs dat er nog een deel is.
IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!
#ANONIEMwoensdag 4 augustus 2010 @ 19:05
Ik at vanavond sperzieboontjes, rijst & pangasiusfilet met AH boemboe voor sperziebonen.

Kosten (voor 2 personen):
500 gram boontjes: 90 cent
Rijst: 50 cent (oid)
Pangasiusfilet uit de diepvries (AH) twee stuks uit een zak van 5: 1,50
Boemboe: 95 cent

Totaal: 3,85

Vis (bevroren) in ovenschotel in de oven op 220 graden voor 20 minuten. Boontjes even koken, dan wokken, boemboe erbij. En dan nog ergens ondertussen de rijst koken, tada!
Minezuswoensdag 4 augustus 2010 @ 20:07
Citroen spaghetti mijn favoriet..
Nodig:
Pasta, Citroen, Creme Fraiche, Blik tonijn, Geraspte kaas

kook de pasta,

Rasp de citroenschil en meng die met de citroensap creme fraiche tonijn en geraspte kaas.
Als de pasta gaar is uitlekken en gooi het mengseltje eroverheen nog even op het vuur zodat de kaas goed smelt.. En voila klaar is kees... Je kan er wat bieslook overheen zetten als je iets mist... je kan in plaats van tonijn zalm gebruiken...

Ik heb bijna altijd pasta, citroen en een blok kaas is huis.. negen van de tien keer heb ik ook blikjes tonijn in huis ik eet dit heel vaak en koop dit ook altijd in de aanbieding.

Pasta salade...

Nodig:
mayonaise (uit een pot), blik doperwtjes en worteltjes of een blik mais.. Blik tonijn en pasta natuurlijk.. en eventueel wat uitjes..

Meng wat mayonaise met tonijn en wortels en doperwtjes of mais en eventueel wat uitjes...
Kook de pasta en lek m uit en gooi het mengseltje eroverheen. voila klaar is kees..
Ik eet m s'avonds altijd warm en strooi ik er wat geraspte kaas overheen ( in mijn bord dan) de rest zet ik in de koelkast en eet ik de volgende middag koud voor lunch..

Rijst met witte bonen.

Nodig:
Rijst, Witte bonen in tomatensaus en rookworst.

Je snijd de rookworst in stukjes en doet er wat ketjap, zout peper en een snufje kerrie poeder overheen. dit bak je in een pan, vervolgens gooi je er de witte bonen in tomatensaus overheen. (met de tomatensaus dus) en dit laat je even sudderen... ik doe ook altijd in de tomatensaus wat ketjap zout peper en een snufje kerriepoeder.
en de rijst koken natuurlijk... dit kan je ook met bruine bonen doen, vind ik niet zo lekker...

''surinaamse bami''

Nodig
Macaroni, gehakt, geraspte kaas, en rookworst of knakworst, en ei...

Oke je kookt de macaroni(officeel spaghetti maar dat vind ik niet zo lekker)
Je bakt de gehakt (ik kruid het in de pan) met ketjap zout peper,paprika poeder en ik vind persoonlijk een grote lading komijnpoeder erg lekker maar dat hangt van je eigen smaak af. Rookworst snijd je in stukjes en bak je hierbij....

Je bakt in een aparte pan een ei en die maak je klein... scrambled ei noem je dit volgens mij...

Als de macaroni klaar is gooi je de gehakt en worst en ei in de pan... Je zet nog een flinke scheut ketjap in de pan en dan bak je de macaroni op...
Ik heb me macaroni het liefst zo zwart mogelijk maar ook dit hangt af van je eigen smaak.

Mijn zus zet me daarna altijd nog even in de oven met geraspte kaas eroverheen.

Nasi
Nodig:
Rijst, kipfilet, ui, knoflook en prei en ei...
Je snijd je kipfilet klein...
Je maakt een mengseltje van knofook ui, zout peper ketjap en paprika poeder.. Dit laat je even zo staan..
Je kookt de rijst
Bakt de kipfilet en snijd alvast je prei...
Je bakt je ei weer scrambled.
Dit gooi je allemaal bij elkaar behalve de prei die hou je nog apart dan gooi je nog een flinke scheut ketjap over je rijst heen dit bak je op. Je doet de rauwe prei erdoorheen en voila klaar is kees...

Wat ik erg lekker vind maar dat is wel wat duurder... ik doe er een zoete sla overheen..
Nodig:
Azijn mayonaise snufje zout suiker, sla tomaat komkommer en een gekookt ei.

Je mengt de azijn met wat mayonaise GOED roere, daar doe je een snufje zout in een behoorlijke hoeveelheid suiker... ik proef het altijd dus dit moet je op gevoel doen...
Als het mengseltje klaar is meng ik hier de sla doorheen...
je snijd de komkommer en tomaat.

Je zet de nasi op een bord daarop de zoete sla, dan zet je er wat kommkommer en tomaat en ei op en voila...
Ik vind de combi van de zoete sla met de nasi altijd erg lekker maar goed...

Turkse sarma...
Wijnbladeren (hebben ze tegenwoordig bij de dekamarkt in pot)
Gehakt rijst en tomaten puree... zout en peper en wat uit en knoflook... en citroen of yoghurt.
Je bakt je gehakt met wat knoflook en zout peper en ui en een lepeltje tomatenpuree...
Je kookt je rijst... als dit klaar is meng je de rijst en gehakt. dan pak je een klein beetje hiervan en dit rol je in het druivenblad... belangrijkste hierbij is dat je hem goed en strak dichtrolt. als je ze allemaal hebt gerold (en dit duurt wel even maar als je er veel maakt kan je ze invriezen) Je zet deze allemaal in een pan met water, ik meng het water altijd met de overgebleven tomatenpuree en wat citroensap. Dit laat je 45 minuten tot een uur op het vuur (allerlaagste stand)uitlekken en serveren met yoghurt (ik eet het met citroensap of limoensap kan ook erg lekker zijn. Maar ik houd niet van yoghurt). een vriendin van mij zet altijd een bord in de pan om te voorkomen dat ze open gaan. maar dat betekent wel dat je rolletjes niet strakgenoeg dichtgerolt zijn, en ze zich dus volzuigen met water....

huzarensalade...
iedereen kent m wel, hij is erg lekker zelfgemaakt en meeste ingriedenten heb je wel in huis...
Nodig:
Aardappels, wortels en erwtjes uitblik, ui, mayonaise en wat ham of een rookworst (die heb ik ook vaak over) en wat augurk.

Je kookt de aardappels deze prak je meng je met de wortels en erwtjes en mayonaise en rookworst en gesneden ui en augurk en klaar is kees...

Lekker als het nog warm is... sochtends op een toastje of als lunch met een broodje...

Zo ook de aardappelsalade...
Aardappels, mayonaise ui en bieslook...
Aardappels koken en dan prakken doe de mayonaise en gesneden ui erbij met wat bieslook zout en peper roeren.. klaar is kees...

Kipdrumsticks met gebakken aardappels, sperzieboontjes en appelmoes...
Klassiek maar ook erg lekker..
Ik kook altijd de aardappels (liefst van die kruimelaardappels)
daarna bak ik het en de stukjes die ''afkruimelen'' worden erg krokant
kipdrumsticks in de oven of bakken in de pan, kip kruid ik standaard met ketjap zout peper paprika poeder en wat kerriepoeder..
Sperziebonen koken en ik heb van aromat van dat aromatische zout doe ik over al mijn groentes.
Iedereen kan dit maken maar ik zet het erbij omdat je de aardappels echt eerst moet koken en daarna moet bakken dan worden ze namelijk erg lekker...

En dan als laatste tip,
Zuurkoolstampot als je de volgende dag over hebt kan je bakken, ik maak altijd een rondje met een glas en dan heb je de dus een gebakken zuurkoolschijfje met een gehaktbal en wat jus...

Oke dat was m...
Hoop dat jullie er wat aan hebben...

Bij dit soort grechten hebben ik bijna altijd de standaard ingredienten al in huis...
Zo en zo pasta rijst en aardappels en blikjes tonijn en blikjes tomatenpuree en kaas en mayonaise aanmaaksatesaus en noodles en een blik erwtensoep standaard in huis.

Ow ja wokken is ook erg goedkoop makkelijk en snel om te eten...
kipfilet in blokjes snijden marineren, wat groentes (bijv wat je nog over hebt in huis) of je haalt zo een zak wokgroentes dit bak je... je kookt je noodles 2 min ofzo en dit gooi je bij de groentes en kip in de pan... beetje satesaus eroverheen klaar is kees...
De groentes kan je eindeloos varieren. Je kan ui sperziebonen en wat tauge zetten.. maar ook prei of kool etc etc.
TimeJumperwoensdag 4 augustus 2010 @ 22:53
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten ;)
Lastpostwoensdag 4 augustus 2010 @ 22:56
Leuk topic, ga ook eens wat bewuster die kar volgooien als ik zie hoe goedkoop en lekker het kan. :D
HeetBovendonderdag 5 augustus 2010 @ 00:18
quote:
Op woensdag 4 augustus 2010 22:53 schreef TimeJumper het volgende:
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten ;)
Nice one. Mail abbo meteen genomen ^O^
Cassandra87dinsdag 10 augustus 2010 @ 16:47
Deze week, niet alle dagen omdat wij vorige week niet elke avond thuis waren dus sommige dingen eten we deze week :Y)

Zondag:
Gestoofde kip in wijn met worteltjes en gekookte aardappelen
Kipfilet 2,00
Champignons 0,89
Flesje witte wijn 1,25
Worteltjes 0,99
Aardappels 0,80
SPOILER
Aardappels schillen en koken :+ Voor de kip: Vouw 2 stukken folie tot een envelop, doe de kipfilet erin, fijngesneden champignons, flinke scheut wijn en kruiden zoals tijm, vouw de envelop dicht zodat de wijn er niet uitlekt. Zelfde geldt voor de wortels, klein snijden, in een 'envelop' van folie, met boter en wijn, kruiden naar smaak, en alle 3 de enveloppen 3 kwartier tot een uur stoven in de oven
Maandag
Zalm met broccoli en roomsaus over de macaroni
Macaroni 0,40
Zalmblokjes 1,99 (surimi of gerookte zalmfilet is goedkoper, tonijn kan ook)
klein potje tomatenpuree 0,15
Philadelphia 2,14 (of gewone roomkaas zonder poespas voor nog geen euro)
Broccoli
SPOILER
Macaroni en broccoli koken, roomkaas smelten, mixen met tomatenpuree, als het een gladde saus is de broccoli erdoorheen, op het allerlaatste moment de zalmblokjes erdoorheen, en over de macaroni. Ontzettend simpel, binnen 10 minuten ben je klaar, maar staat hoog op het favorietenlijstje hier!
Donderdag
Eieren in tomatensaus
4 eieren 0,80
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel komijn
gepelde tomaten in blik 0,50
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepel ketjap manis
SPOILER
Kook de eieren in 10 min. hard. Pel de ui en knoflook . Hak de ui, knoflook (in de keukenmachine) fijn en meng het gemberpoeder met de komijn erdoor. Ontvel de tomaten (in dit geval gebruik ik ze lekker uit blik :P veel smaakvoller ook), verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren en halveer ze. Verhit de olie in een wok en fruit het uimengsel zachtjes aan. Bak de tomaatblokjes 1 min. mee. Roer er dan de bruine suiker, de ketjap en 1 dl. water door. Breng het geheel aan de kook. Leg de eieren erin en laat ze 5 tot 8 min. heel zachtjes sudderen. Serveer hierbij rijst.
Vrijdag
Afrikaanse ananasschotel

* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 1 el olie
* 400 g gesneden boerenkool 0,70
* 1 groot blik ananas
* 3 el pindakaas
* 1 tl Tabasco

SPOILER
Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olie. Snij de ananas in kleine stukjes. Voeg de ananas en het sap bij de ui zodra deze glazig is. Breng het geheel aan de kook. Leg er de boerenkool op, doe de deksel op de pan en laat het zo 5 minuten stoven. Roer af en toe door. Voeg dan de pindakaas, Tabasco en laat nog 5 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het gerecht met stukjes pinda en ringetjes bosui en serveer met rijst of couscous.
Inlognaamdonderdag 12 augustus 2010 @ 00:05
Hmm, ben wel benieuwd hoe een en ander er uitziet?

Doe hier boodschappen bij de C1000 die restpartijen opkoopt. Is er een goede aanbieding, dan sla ik regelmatig wat in.
Nectardonderdag 12 augustus 2010 @ 00:26
Wel goed initiatief van je TS.
MissAHdinsdag 17 augustus 2010 @ 06:49
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:18 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
Rijst<

blokjes ham
uitje
bakken

Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...
Misschien is het op bovenstaande wijze niet geheel duidelijk voor iedereen........ Beetje kort door de bocht zonder richtlijnen. Dan hieronder iets uitgebreider.

Een kleine richtlijn voor een roux maken(uiteindelijk de ragout na het toevoegen van vocht):

5 delen boter / 6 delen bloem.

En met 50 gram boter en 60 gram ragout heb je globaal 400 tot 500 ml bouillon/vocht nodig.


Het verstandigst is: Boter smelten dan bloem (geen meel!!) toevoegen en blijven roeren tot je een klont deeg hebt, dit even laten garen en dan langzaam onder het roeren koude bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Hierna kun je andere ingrediënten naar smaak toevoegen.
Merel1808dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:27
Voor als je écht geen geld meer hebt: Rijst koken, 1 blikje tonijn in tomatensaus met groente opwarmen in een bakpannetje, rijst afgieten en door de tonijn roeren. Klaar voor 11 cent :')
technofreak86dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:57
Princes Tonijn stukjes in tomatensaus 160 gr 1.16
Witte rijst (400gr) 0,79
totaal bij de AH 1,95 euro, ben benieuwd waar jij het voor 11 cent haalt.
Merel1808dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:05
Ok, 11 cent is alleen haalbaar als je al rijst in huis hebt, maar die tonijn kan echt zo goedkoop bij de Aldi/Lidl.
technofreak86dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:44
11 cent voor een blikje tonijn lijkt me sterk, maar ok, hier een menu van mij om on topic te blijven.

voor 2 personen:
2 tonijnsteaks (vriezer) 1,89
zak italiaanse/oosterse/mexicaanse wokgroenten (vriezer) 750 gr voor 1,60 (je hebt maar de helft nodig)
rijst 0,79 (ook de helft nodig)

totaal: 4,28 en je hebt nog rijst en groenten over.
han1987dinsdag 17 augustus 2010 @ 18:49
Zaterdag was ik bij de Albert Heyn. 1 zakje gesneden andijvie: 0.99 voor 250 gram. De gewone andijvie: 0.99 voor 500 g. Dus lekker gewoon zelf snijden.
De lekkerste nasi/bami mix is trouwens die van de inproba: 0.27 voor 1 zakje.