Ik heb zo'n zakje van dat italiaanse merk dat hier al eens voorbij gekomen is. En dat is per 500 gram bloem, en dat heb ik ook gebruikt dus.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 21:56 schreef MaximusTG het volgende:
Die heeft er zin in inderdaad! Hoeveel gist gebruik je per hoeveel gram bloem?
25kg zakjequote:Op donderdag 26 augustus 2010 21:42 schreef LieLie het volgende:
[..]
Focaccia?
Maar hoe kun je teveel pizzabloem hebben
vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:01 schreef LieLie het volgende:
[..]
Euhm, dat is ongeveer... 150 pizza's?
Kom mij maar een paar kilo brengen!
Precies zoals ik mijn deeg maak, per pizza een net bolletje in een ingeolied bakje in de koelkast en de volgende dag 1 a 2 uur voor bereiding uit de koelkast halen. In de koelkast rijst het wel wat verder maar niet overdreven.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
... Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast. ...
Tja, brood denk ik?quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:04 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?
ik ga er even vanuit dat het niet echt oneindig houdbaar is. (staat niet in de weg)
tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.quote:
Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:08 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.
aangezien er verschillende varianten bloem zijn.
ben er achter dat je voor verse pasta ook 00 bloem gebruikt.
maar verder?
om nu veel moeite te doen voor een stokbrood die niet te kanen is ... daar heb ik bv. geen zin in
kijk zo ver was ik nog niet.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:10 schreef LieLie het volgende:
[..]
Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.
Duro gebruik je voor pasta, tenero voor pizza/brood.
Denk het wel hoor!quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:21 schreef PKfotografie het volgende:
maar met pizza bloem 00 kun je dus ook een brood/ stokbrood bakken? (die smaakt)
aangezien er voor bijna alle brood soorten bloem te krijgen is. en voor mij het allemaal wit poeder is. heb ik geen idee wat de grote verschillen zijn en wat je dus wel en wat dus niet kan maken met bepaalde soorten
das waar, maar om iets te proberen en dan vervolgens te horen dat dat helemaal geen suc-6 kan worden... das niet mijn ding.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:23 schreef LieLie het volgende:
[..]
Denk het wel hoor!
Maar met 25kg kun je je wel een verloren halve kilo permitteren toch?
Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:37 schreef PKfotografie het volgende:
iemand dan een idee hoeveel bloem, hoeveel kg tomaat, en hoeveel kaas je ongeveer nodig hebt voor 30 pizza's ?
zullen wel minder pizza's gaan worden. ik ken de oven niet maar idee is om ze zo groot mogelijk te maken dat ik zo snel mogelijk klaar ben
5kg tomaten voor 30 pizza's?quote:Op donderdag 26 augustus 2010 22:30 schreef PKfotografie het volgende:
over 2 weken voor 30 man pizza maken dus daarmee is mijn voorraad wel aan het slinken.
hoeveel kilo tomaten moet je trouwens laten pruttelen om 30 pizza's te kunnen bedekken?
een kilo of 5 ?
(ik maak wel erg dunne pizza's. dus gebruik misschien wat meer tomaat als gemiddeld )
das de .nl ik heb .euquote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.
Volgens mij gaat dat wel lang duren, 30 pizza's. Of is het als 24-uur-project bedoeld?
Ben je je er trouwens van bewust dat er nog een andere pk foto is, zo'n 15 km van jou vandaan? Ik dacht even dat jij Patrick was.
das waar, maar hou altijd minder over als wat ik verwacht.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:13 schreef McGilles het volgende:
[..]
5kg tomaten voor 30 pizza's?
Nee man, veel te veel. Dat is 160 gram tomaten per pizza, natuurlijk damp je wel wat in maar ik zou mooi 3 kg nemen, je smeert maar een heel dun laagje tomatensaus op je pizza he.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |