Neem de gemiddelde Nederlander als maatstaf.quote:Op maandag 28 juni 2010 17:58 schreef juxtaposition het volgende:
[..]
Prachtig, hier zat ik op te wachten.
Ik neem nu inderdaad mijzelf als uitgangspunt.
-Zal ik anders de 65+ groep nemen?
-De "minder" intelligente mensen of mensen die amper van internet gebruik maken om alles op te zoeken?
-mensen die vaak naar het buitenland moeten?
-de groep studenten die 20 keer in een meterslange rij hebben gestaan, om erachter te komen dat het ophalen van hun studenten ov niet werkte?
-de toeristen aan wie eerst uitgelegd moet worden hoe die kaart werkt?
-begeleiders van groepen? bijv een juf die met 20 kinderen een uitje maakt?
of heb je zelf nog verzoekjes?
He zelfkennisquote:Op maandag 28 juni 2010 17:58 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Tuurlijk. Je kunt de discussie niet winnen met je valse en vergezochte argumenten dus dan is diegene die daar niet intrapt de boosdoener.
Elke keer moet jij de gemiddelde erbij halen, maar die gemiddelde persoon zit met alle problemen van de kaart. Er wonen hier 16 miljoen mensen, het gemiddelde maakt simpelweg geen fuck uit, jouw gemiddelde weegt nergens tegenopquote:Op maandag 28 juni 2010 17:59 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Neem de gemiddelde Nederlander als maatstaf.
Dit is een systeem voor heel Nederland. Niet voor bepaalde groepen mensen.
De gemiddelde Nederlander? die weet waar hij heen moet omdat ie dat elke dag doet? die weet hoeveel zones zijn halte is?quote:Op maandag 28 juni 2010 17:59 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Neem de gemiddelde Nederlander als maatstaf.
Dit is een systeem voor heel Nederland. Niet voor bepaalde groepen mensen.
Die kunnen bij de OV bedrijven terecht voor extra informatie. Of een beetje hulp van de (klein)kinderen. Het is niet zo dat het van de ene op de andere dag wordt ingevoerd.quote:Op maandag 28 juni 2010 17:58 schreef juxtaposition het volgende:
[..]
Prachtig, hier zat ik op te wachten.
Ik neem nu inderdaad mijzelf als uitgangspunt.
-Zal ik anders de 65+ groep nemen?
Er zijn ook informatie balies van de OV bedrijven om te gaan vragen hoe het werkt. Het is niet zo dat het van de ene op de andere dag wordt ingevoerd.quote:-De "minder" intelligente mensen of mensen die amper van internet gebruik maken om alles op te zoeken?
Die moeten vaak internationale kaarten kopen. Net als nu.quote:-mensen die vaak naar het buitenland moeten?
Problemen uit het verleden zeggen niets over de (uiteindelijke) werking van de kaart.quote:-de groep studenten die 20 keer in een meterslange rij hebben gestaan, om erachter te komen dat het ophalen van hun studenten ov niet werkte?
Eenzelfde uitleg was ook nodig bij de strippenkaart.quote:-de toeristen aan wie eerst uitgelegd moet worden hoe die kaart werkt?
Ook daar is al over nagedachtquote:-begeleiders van groepen? bijv een juf die met 20 kinderen een uitje maakt?
quote:Met mijn basisschool maken wij groepsreizen met de metro, hoe kan de school met een groep kinderen met korting blijven reizen?
Scholen en kinderdagverblijven kunnen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud en hun begeleiders Scholendagkaarten aanschaffen. Met deze kaart kan voor 2 euro een dag lang bij GVB worden gereisd. De kaarten worden per 50 stuks verkocht.
Ik zou zeggen, lees terug op de laatste 2 pagina's van het vorige deel. En als je die posts niet ziet, dan heb je echt oogkleppen op.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:00 schreef fs180 het volgende:
[..]
He zelfkennis![]()
![]()
Post 1 post van jou waar jij inhoudelijk op een reactie in bent gegaan.
Dat is volgens mij niet de gemiddelde Nederlander.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:02 schreef juxtaposition het volgende:
[..]
De gemiddelde Nederlander? die weet waar hij heen moet omdat ie dat elke dag doet? die weet hoeveel zones zijn halte is?
die op vrijdag avond voor het naar huis gaat mooi 5 kaartjes voor de volgende week haalt? als hij al geen abonnement heeft dat hij enkel even aan de conducteur hoeft te laten zien?
Je kunt nog wel 100 keer blijven roepen dat het faalt. Reizigers in Rotterdam denken daar toch echt anders over en waarderen de kaart met een 7,2.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:01 schreef fs180 het volgende:
[..]
Elke keer moet jij de gemiddelde erbij halen, maar die gemiddelde persoon zit met alle problemen van de kaart. Er wonen hier 16 miljoen mensen, het gemiddelde maakt simpelweg geen fuck uit, jouw gemiddelde weegt nergens tegenop
Het faalt.
En op die plaatsen hing altijd al een duidelijk kaart, of je zei tegen de buschauffeur waar je heen moest en deze zette het aantal stempels, en als het nog een beetje chauffeur van de oude stempel was riep die ook je halte toendertijd nog om. Verder gaf ov9292 ook het aantal strippen aan. Nu geeft die site een richtbedrag op wat ook nog eens kan afwijken als een bus omreist.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:10 schreef VancouverFan het volgende:
De gemiddelde Nederland gaat volgens mij ook wel eens naar andere plaatsen waar die niet weet hoeveel zones er zijn in die plaats.
Tram, metro?quote:Op maandag 28 juni 2010 18:14 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En op die plaatsen hing altijd al een duidelijk kaart, of je zei tegen de buschauffeur waar je heen moest en deze zette het aantal stempels, en als het nog een beetje chauffeur van de oude stempel was riep die ook je halte toendertijd nog om. Verder gaf ov9292 ook het aantal strippen aan. Nu geeft die site een richtbedrag op wat ook nog eens kan afwijken als een bus omreist.
Kom toch niet weer aan met dat subjectieve onderzoekje waarbij de groep niet aselect gekozen is en daardoor het onderzoek al meteen linearecta de prullenbak kan gaan.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:10 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Je kunt nog wel 100 keer blijven roepen dat het faalt. Reizigers in Rotterdam denken daar toch echt anders over en waarderen de kaart met een 7,2.
Tuurlijk wil jij het de prullebak in schuiven. Het geeft een uitkomst die al jouw gezeur niet goed uitkomt.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:17 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Kom toch niet weer aan met dat subjectieve onderzoekje waarbij de groep niet aselect gekozen is en daardoor het onderzoek al meteen linearecta de prullenbak kan gaan.
Aangezien er nog 14 miljoen mensen niet in stedelijke agglomoratie wonen waar geen tram of metro is, zijn er voor het merendeel van de ov-reiziger wel buschauffeurs.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:17 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Tram, metro?
Zijn niet altijd buschauffeurs he
En wel grappig. Ene moment wordt geklaagd dat men vooraf wil weten hoeveen een reis kost met de OV chipkaart en nu is het normaal dat men op locatie maar uit moet gaan vinden hoeveel het kost
Iets met 2 maten meten?
Nee maar ze sluiten wel nieuwe reizigers en niet frrequent reizende mensen uit in dit onderzoek, wat het dus totaal onbetrouwbaar maakt.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:18 schreef VancouverFan het volgende:
[..]
Tuurlijk wil jij het de prullebak in schuiven. Het geeft een uitkomst die al jouw gezeur niet goed uitkomt.
Dus ga je maar roepen dat het een slecht onderzoek is.
Nergens blijkt uit dat de groep aselect is gekozen
quote:2.2. Populatie en steekproef.
De onderzoekspopulatie wordt gevormd door personen van 16 jaar en ouder die:
• Woonachtig zijn in Rotterdam of aanpalende gemeenten waar het NVB is uitgefaseerd
(zie bijlage).
• Inmiddels tenminste 10 keer met een OV-chipkaart hebben gereisd.
• Die ook in de twee weken na 11 februari met het openbaar vervoer hebben gereisd.
Uit bovenstaande populatie werd een aselecte steekproef van N=510 reizigers ondervraagd.
Dat ben ik met je eens zoals al vaker gezegd.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Aangezien er nog 14 miljoen mensen niet in stedelijke agglomoratie wonen waar geen tram of metro is, zijn er voor het merendeel van de ov-reiziger wel buschauffeurs.
Ik zou graag willen dat ik een hemelsbrede afstand altijd betaal en niet verrrast wordt als een bus omrijdt of ik een andere buslijn pak die toch dezelfde halte stopt maar voor het traject toch een ander bedrag berekend wordt.
Zo te zien is het nieuw voor je, maar de NS heet voertuigen die over rails rijden. Die kunnen niet zomaar een blokje om gaan. Dus is de afstand tussen 2 steden vast en goed te berekenen.quote:Verder is het natuurlijk te bizar voor woorden dat ov9292 nog een indicatie bedrag neer zet en gewoon niet het exacte berag kan bepalen voor bus/tram en metro reizen, dit in tegenstelling tot het heel duidelijk tarief systeem van de NS.
Hoezo wordt je genaaid?quote:Waarbij we wel nog moeten vermelden dat de NS nog steeds iets moet uitvinden om "via" kaartjes te kunnen gebruiken met de ov-chipkaart. Maar dat zal wel afgeschaft worden en wordt ik als reiziger als ik tussen door wil uitstappen of iets wil omreizen voor een andere stad tussendoor te bezoeken gewoon genaaid.
Ja wie denk jij dat het best kan beoordelen of iets goed werkt?quote:Op maandag 28 juni 2010 18:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nee maar ze sluiten wel nieuwe reizigers en niet frrequent reizende mensen uit in dit onderzoek, wat het dus totaal onbetrouwbaar maakt.
Dat is precies hetzelfde als we hier een poll zouden maken waarbij iedereen die in jou opinie zeurt een cijfer mag geven maar VCF sluiten we uit want die geeft toch een te goed cijfer.![]()
[..]
quote:Op maandag 28 juni 2010 18:10 schreef VancouverFan het volgende:
Dat is volgens mij niet de gemiddelde Nederlander.
De gemiddelde Nederland gaat volgens mij ook wel eens naar andere plaatsen waar die niet weet hoeveel zones er zijn in die plaats.
Ja maar wel maar 1* opstap kosten.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:31 schreef VancouverFan het volgende:
Zo te zien is het nieuw voor je, maar de NS heet voertuigen die over rails rijden. Die kunnen niet zomaar een blokje om gaan. Dus is de afstand tussen 2 steden vast en goed te berekenen.
[q]
De hemelsbrede afstand tussen 2 punten (wat een halte in principe op een kaart is) is ook heel makkelijk te bepalen.
[q]
Hoezo wordt je genaaid?
Bij kaartjes betaal je ook extra als je omreist.
Hu? Ik had vroeger ook een strippenkaart en reis nu met een persoonlijke kaart.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:37 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Mensen die in verleden met een strippenkaart reisden, zullen nu een anonieme OVChipkaart nemen. Met als gevolg dat ze inderdaad geen zorgen meer hebben over het aantal zones, maar wel over de kilometerprijs, hoeveel wordt er afgeschreven, hoeveel staat er nog op mijn kaart, wanneer moet ik opladen, waar kan ik opladen, staat er een rij bij het oplaadpunt?
Zie bovenstaande. En hoe hoog het uitpakt is duidelijk na te gaan.quote:Mensen die een Ovchipkaart op naam nemen (met automatisch opladen), reisden in het verleden met een bus en/of treinabbo. Die zullen zorgeloos kunnen blijven reizen, met dat verschil dat ze met de OVChip bij iedere overstap moeten in- en uitchecken. En ook hier: wat is de kilometerprijs, hoeveel wordt er afgeschreven, hoe hoog valt de maandelijkse rekening uit?
Aangezien ik jouw argumentatie niet snap, deel ik die mening niet.quote:Al met al kun je praten als Brugman, maar voor de meeste reizigers wordt het er niet makkelijker en goedkoper op.
Wat zijn de opstapkosten bij de NS?quote:
quote:Voorbeeldje van enkele reis amsterdam naar tilburg via denhaag HS.
Enkele reis ¤ 20,70 korting ¤ 12,40
Ritprijs voor reizen op saldo bij NS ¤ 23,65 korting ¤ 14,20
Jippie 1.80 duurder uit. Ach dat is maar 15% duurder daar heb ik het over. Of tussentijds even bij een station uitstappen dan verwacht men ook dat je gaat uitchecken en betaal je dus in principe meerdere malen een soort opstaptarief.
Dus of je genaaid wordt valt niet te zeggen...quote:Door een technische oorzaak zijn de prijzen van 'via-reizen' indicatief. De prijzen bij de kaartautomaat en balie zijn de juiste. Naar verwachting vindt u in juli weer de juiste prijzen op ns.nl.
quote:Op maandag 28 juni 2010 18:42 schreef VancouverFan het volgende:
Aangezien ik jouw argumentatie niet snap, deel ik die mening niet.
Ik zou niet weten waarom mensen die met een strippenkaart reisden nu met een anonieme chipkaart reizen. Volgens mij kan het prima zo zijn dat mensen die een strippenkaart gebruikten nu een persoonlijke kaart gebruiken. Het een sluit het ander niet uit.
Tuurlijk valt dat wel te zeggen ns rekende tot nu toe in ieder geval dan namelijk de totale tariefafstand.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:45 schreef VancouverFan het volgende:
Dus of je genaaid wordt valt niet te zeggen...
Ik ben het nog steeds niet met je eens dat de OV chipkaart het equivalent is van de anonieme chipkaart.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:52 schreef Hukkie het volgende:
[..]
De anonieme OVChipkaart is het equivalent voor de strippenkaart. En natuurlijk kan men bij het uitchecken zien wat er wordt afgeschreven en hoeveel er nog op de kaart staat en dat vervolgens onthouden en controleren of het klopt. Maar vind je dat nou echt makkelijker dan een blik op je strippenkaart om te zien hoeveel strippen je nog hebt, zodat je op tijd een nieuwe kan kopen?
Het zou kunnen. Maar het zou ook zomaar kunnen dat ze herkennen dat als iemand van A naar B reist via C dat dat een via reis is.quote:Op maandag 28 juni 2010 18:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Tuurlijk valt dat wel te zeggen ns rekende tot nu toe in ieder geval dan namelijk de totale tariefafstand.
zie de tabel in onderstaand topic.
NS verhoogt OV-chipkaart rittarieven onaangekondigd?
Of ze moeten nu sneaky met deze prijsverhoging de via prijzen gewoon naar 2 enkeltjes gegooid hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |