abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 17 juni 2010 @ 12:45:46 #51
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82926142

Die linker zeg maar en die paarse recht lijkt nu wel blauw ! maar is echt paars
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 14:59:51 #52
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82933036
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 15:25:17 #53
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82934281
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 14:59 schreef MissHobje het volgende:
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[ afbeelding ]
Wilde bijna zeggen ''dat blauwe met die witte vlekken is mooi gelukt'' maar zag net op tijd dat het een bord was

An sich nog niet eens een heel verkeerd baksel, alleen jammer van die ''bobbels''.
pi_82934844
Ik heb cupcakes gedecoreerd met mijn fluff

Het is best leuk geworden, een beetje wiebelig maar ik heb dan ook geen aspiraties om ooit professional te worden
Min of meer zo, maar een minder hoog toefje en dan knalroze:
  donderdag 17 juni 2010 @ 15:55:35 #55
268410 Sistyria
Bleed like me
pi_82935775
Nouhouuuuuuu Weer biscuit mislukt
Hij wil weer niet rijzen


(lemon curd is wel ongelooflijk lekker als vulling)
‎"Do I get a bonus if I act like I care?"
pi_82936492
Kan ook aan je oven liggen, heb ik bij m'n ouders ook. Daar rijst helemaal niks in hun gare combi-oven en in m'n studentenhuis lukt het altijd in een bijna nieuwe oven.
  donderdag 17 juni 2010 @ 16:24:45 #57
268410 Sistyria
Bleed like me
pi_82937422
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 16:09 schreef _Loki het volgende:
Kan ook aan je oven liggen, heb ik bij m'n ouders ook. Daar rijst helemaal niks in hun gare combi-oven en in m'n studentenhuis lukt het altijd in een bijna nieuwe oven.
ik alleen nog maar in deze oven gebakken en ging altijd goed. Snap niet waarom het ineens mislukt.
‎"Do I get a bonus if I act like I care?"
pi_82937454
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 15:37 schreef B.ertha het volgende:
Ik heb cupcakes gedecoreerd met mijn fluff

Het is best leuk geworden, een beetje wiebelig maar ik heb dan ook geen aspiraties om ooit professional te worden
Min of meer zo, maar een minder hoog toefje en dan knalroze:
[ afbeelding ]
Wat zit er op die cake-jes? En hoe maak je die kleuren? m.a.w. Wat is het precies?
pi_82939455
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 23:07 schreef B.ertha het volgende:
Ik heb een vraagje, want mijn zusje is wild van Fluff en ik wilde graag cakejes met een toefje fluff frosting maken.
Nou heb ik op de fluff website 3 recepten gevonden ( http://www.marshmallowfluff.com/pages/recipe_favorites.html ) maar ik ken twee ingrediënten niet:
- confectioners' sugar: is dit rietsuiker, poedersuiker, kristalsuiker, basterdsuiker, enz..?
- cream of tartar: wat is het en waar vind ik het?

Ik heb ook ooit ergens anders een recept gezien (er staat me vaag iets bij van het 'de leukste taarten forum', maar ik kan het niet meer terugvinden in mijn favorieten, omdat mijn laptop onverwachts is overleden

Ik heb trouwens een pot strawberry fluff staan
Confectioners sugar is inderdaad poedersuiker. Cream of tartar is wijnsteen, ik ken het alleen gemixed als wijnsteenbakpoeder maar misschien is het ook ergens los te krijgen bij Erica oid.
pi_82939530
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 14:59 schreef MissHobje het volgende:
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[ afbeelding ]
Ik vind het helemaal niet slecht, beter dan mijn eerste taart hoor ook beter dan m'n tweede overigens.
pi_82940528
Ik wil eigenlijk een taartje maken vandaag maar heb dus geen biscuitmix.. Kan ik dat goed zelf maken? En zo ja, hoe? Want ik lees overal maizena enzo, wat is het, hebben ze dat bij de supermarkt ?
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:22:45 #62
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82940565
Ik bak nooit met mix Altijd gewoon met bloem en maizena
Maizena is maiszetmeel, kun je gewoon bij de supermarkt kopen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82940681
En wat voor recept gebruik jij ? Ik ga zo nog heel snel even langs de Hema om een mixer te kopen en daarna taartje maken !
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:30:03 #64
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82940833
per voorverwarmd ei (M) 30 gram bloem en 30 gram basterdsuiker. Maar van bloem neem ik dan ongeveer een kwart van het eindgewicht aan maizena ipv bloem.
Mwhuh krom uitgelegd

Dus als je 4 eieren neemt, dan 4x30= 120 gram suiker en 90 gram bloem en 30 gram maizena
Snapte?
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82940956
Ik snap 'm ! En hoeveel heb ik dan ongeveer nodig voor een klein boltaartje ? In een Ikea schaal.
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:37:52 #66
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82941214
2 eieren, anders heb je niks te mixen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82941542
Okay ! En wat bedoel je met voorverwarmd ei ?

Dat is de laatste vraag hoor
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:46:34 #68
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82941553
Nou zal ik even een domme vraag stellen --> wtf is een voorverwarmd ei? Gewoon op kamertemperatuur of?

lol @ breathtaking --> gmta
pi_82942380
Even in een bakje warm water leggen zodat ie warmer wordt.
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:08:55 #70
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82942556
Wat altijd doe met biscuit is een pan water laten koken op het vuur, mixer pakken.. eieren en suiker in een kom die op die pan past, en dan al mixend een minuut of 5 erop steeds even voelen hoe warm het wordt en als het een lekkere warme temp is.. dan knal ik hem over in de mixer die hem koud mixt voor me,. ongeveer 10 min.. mega luchtig en stevig dan. Klein beetje citroen sap en wat vanille erdoor en dan de bloem/maizena erdoor spatelen, in bakvorm doen ( laagje bakpapier op de bodem) echt perfecte biscuit dan.
Tijdens mixen op die pan water echt je temperatuur in de gaten houden, als het te heet wordt dan krijg je omelet
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:40:01 #71
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82943795

en de laatste post ik maar niet, toen kon ik niet meer
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_82946251
MissHobje, ik kan je foto niet zien. Ligt aan mijn internet, maar vandaar dus dat ik er geen reactie op geef.

Vandaag de hele dag bezig geweest aan de bruidstaart. Vond het zo spannend, alle doemscenario's kwamen voorbij. UIteindelijk het eerste biscuit (30 cm) weggegooid omdat hij veel te laag was. Had de tabel van DLT gebruikt en zelfs nog een grotere hoeveelheid genomen, maar helaas. Verder is hij een kléin beetje scheef, maar daar moet ik me maar bij neerleggen. Ben zo benieuwd hoe ze hem vinden!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_82946434
Taartje hou jij je normaal niet aan de tabel van DLT?

Als ik me daar aan hou zijn mijn biscuits altijd laag
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_82948668
Nee, ik houd me er nooit aan. Bij een bakvorm van 15 cm gebruik ik biscuit voor een 18 cm in de tabel. Tel er altijd een paar cm bij op
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_82949907
Helemaal geen slechte taarten hoor MissHobje. Jij mag best trots op jezelf zijn.

En Taartje, ik ben erg benieuwd naar je bruidstaart.

Ik heb vandaag een opdracht moeten weigeren. Iemand vroeg me of ik een Transformers taart wilde maken met Optimus Prime erop. Ze zei daarbij wel dat hij erg goed moest lijken want haar zoontje was erg kritisch en toen kon ik niet anders doen dan afhaken. Optimus Prime is toch een behoorlijk gedetailleerd plaatje en een icing sheet wilde ze niet. (Maar ik vond het niet leuk dat ik tegen iemand moest zeggen dat ik het niet zou kunnen. )
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_82950125
Nou en dat dat zoontje kritisch is. Klinkt als een verwend nest
pi_82953124
Hoe lang en op welke temperatuur moet m'n bolbiscuit in de oven ?
  donderdag 17 juni 2010 @ 21:57:30 #78
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82953252
Nanook --> serieus applaus.
Op deze manier hou je de eer aan jezelf en voorkom je zoveel gelazer aan het eind.
pi_82956119
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 21:57 schreef TheThirdMark het volgende:
Nanook --> serieus applaus.
Op deze manier hou je de eer aan jezelf en voorkom je zoveel gelazer aan het eind.
Dank je wel, het voelde heel rot om nee te moeten verkopen maar dat deed ik inderdaad om teleurstelling (en vooral ook stress) voor mezelf te voorkomen.

Ik heb ook aangegeven dat ik wel het Transformers logo wilde maken of anders een print wilde verzorgen maar dat wilde ze niet dus toen kon ik niet anders dan nee zeggen.

@Breathtaking, Een klein bolletje moet iets meer dan een half uurtje op ongeveer 170 graden.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_82961428
wat een mislukking mijn taart. Dit taarten decoreren is gewoon niet voor mij vrees ik.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 00:59:38 #81
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82962673
Doe eens een foto maken, en uploaden dan.
Wil je fantastische baksel wel eens zien.
pi_82962981
Zal morgen een foto maken. Heb uiteindelijk maar gewoon een reep chocolade gesmolten en eroverheen gegoten nu ziet ie er nog enigszins toonbaar uit. Onder die chocoladelaag zit echt de lelijkste fondantlaag ooit en het meest platte stuk biscuit !!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-06-2010 01:13:44 ]
  vrijdag 18 juni 2010 @ 01:34:35 #83
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82963291
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 00:19 schreef Breathtaking het volgende:
wat een mislukking mijn taart. Dit taarten decoreren is gewoon niet voor mij vrees ik.

Ojee ?? hoop dat het mee valt hoor, niets er irritanter dan die frustratie ervan, het moet wel leuk zijn om te doen natuurlijk
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_82967060
Vanavond aan m'n 2e dingetje beginnen, ben benieuwd.
Ik post wel weer foto's
  vrijdag 18 juni 2010 @ 09:55:57 #85
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82967112
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 01:13 schreef Breathtaking het volgende:
Zal morgen een foto maken. Heb uiteindelijk maar gewoon een reep chocolade gesmolten en eroverheen gegoten nu ziet ie er nog enigszins toonbaar uit. Onder die chocoladelaag zit echt de lelijkste fondantlaag ooit en het meest platte stuk biscuit !!
Foto
Welke regio woon je? Anders kom je hier een keertje meekijken?
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82974007
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 09:55 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Foto
Welke regio woon je? Anders kom je hier een keertje meekijken?
Groningen waar is hier?

En ik ga nu een foto maken!

Trouwens, voor de Groningers: Ik was net in de Oriental Supermarket en ze hadden voedselkleurstof (voor erg zachte prijsjes) en kant en klare botercreme in vijf smaken ofzo !
pi_82974095
In de Amazing Oriental, Breathtaking? Ik zou je niet aanraden om je marsepein of fondant met die kleurstoffen te kleuren, daar zijn ze veel te vloeibaar voor! Je kunt beter gels gebruiken.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 12:53:16 #88
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82974420
Groningen
Ik woon naast Den Haag..beetje erg ver
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82974600
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 12:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
In de Amazing Oriental, Breathtaking? Ik zou je niet aanraden om je marsepein of fondant met die kleurstoffen te kleuren, daar zijn ze veel te vloeibaar voor! Je kunt beter gels gebruiken.
Ik heb dezelfde vloeibare gebruikt voor m'n eerste taart en dat ging prima eigenlijk ! Maar je krijgt wel plakkerig marsepein ja, dat is waar. En ja die ja!
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 12:53 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Groningen
Ik woon naast Den Haag..beetje erg ver
Dat is inderdaad nogal een afstand ja, jammer !
pi_82974679
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 12:45 schreef MissHobje het volgende:
[ afbeelding ]
Die linker zeg maar en die paarse recht lijkt nu wel blauw ! maar is echt paars
Ik ben hier best nieuw in.. en ik zit rond te lezen om op te zoeken, maar dat is toch om kleur te geven voor die cakes/taarten? Hoe heten ze en waar haal je ze?
Who is there to harm you if you are zealous for what is good?
pi_82974762
Taartje (voor zover je het een taart kunt noemen) met oreo botercreme vulling, MMF en een laag pure chocolade daar overheen. Na één hap zit je vol !





  vrijdag 18 juni 2010 @ 13:02:54 #92
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82974816
Haha ik vind hem wel cool
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82974939
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:02 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Haha ik vind hem wel cool
Beetje jammer wel dat zelfs m'n hartje faalde doordat er allemaal chocolade op kwam ! Maar bedankt
pi_82976835
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 12:59 schreef Zealousist het volgende:
Ik ben hier best nieuw in.. en ik zit rond te lezen om op te zoeken, maar dat is toch om kleur te geven voor die cakes/taarten? Hoe heten ze en waar haal je ze?
Het heet voedingsmiddelenkleurstof en is verkrijgbaar bij de verschillende websites waar ze taartspullen verkopen.

@Breathtaking, Nog niet opgeven hoor (zeker niet als je het wel leuk vindt om te doen), al doende leert men. Je moet maar eens wat topics terugbladeren en dan kijken hoe de eerste taarten van sommige van ons eruit zagen. Die waren ook heus niet perfect.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_82979734
Ziet er anders nog best lekker uit Breathtaking!
pi_82980291
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:42 schreef Nanook24 het volgende:

[..]

Het heet voedingsmiddelenkleurstof en is verkrijgbaar bij de verschillende websites waar ze taartspullen verkopen.

@Breathtaking, Nog niet opgeven hoor (zeker niet als je het wel leuk vindt om te doen), al doende leert men. Je moet maar eens wat topics terugbladeren en dan kijken hoe de eerste taarten van sommige van ons eruit zagen. Die waren ook heus niet perfect.
Niet in gewone winkels?
Bedankt voor je antwoord.
Who is there to harm you if you are zealous for what is good?
pi_82984083
er is nu ook een wedstrijd op de site van Libelle, dan kunnen jullie ook nog iets winnen met jullie mooie cupcake creaties

http://www.libelle.nl/201(...)t-u-onze-bakprinses/
  vrijdag 18 juni 2010 @ 17:14:58 #98
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82989391
Hey leuk
Ik heb een foto ingestuurd
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82989728
Oh ik ben écht bang dat die taart van vanavond niet genoeg rijst en in elkaar zakt. De over bij m'n ouders is niet echt geweldig, cake mislukt ook vaak ><
Iemand tips om er zeker van te zijn dat ie omhoog komt?
pi_82990012
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 17:23 schreef _Loki het volgende:
Oh ik ben écht bang dat die taart van vanavond niet genoeg rijst en in elkaar zakt. De over bij m'n ouders is niet echt geweldig, cake mislukt ook vaak ><
Iemand tips om er zeker van te zijn dat ie omhoog komt?
bij een biscuit deeg (bloem, suiker, ei, bakpoeder), suiker en ei gewoon heeeeeel lang met een mixer roeren (5-10 minuten) en daarna bloem alleen zachtjes onder spatelen en direct de hete oven in, zodat het niet in elkaar kan zakken, mijn moeder beweert ook altijd dat je de zijkanten van de vorm beter niet kunt invetten, zodat het op elke plek gelijkmatig omhoog komt, en niet te veel in de oven kijken, zodat de temperatuur op peil blijft

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 18-06-2010 17:51:50 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')