abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 17 juni 2010 @ 12:45:46 #51
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82926142

Die linker zeg maar en die paarse recht lijkt nu wel blauw ! maar is echt paars
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 14:59:51 #52
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82933036
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 15:25:17 #53
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82934281
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 14:59 schreef MissHobje het volgende:
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[ afbeelding ]
Wilde bijna zeggen ''dat blauwe met die witte vlekken is mooi gelukt'' maar zag net op tijd dat het een bord was

An sich nog niet eens een heel verkeerd baksel, alleen jammer van die ''bobbels''.
pi_82934844
Ik heb cupcakes gedecoreerd met mijn fluff

Het is best leuk geworden, een beetje wiebelig maar ik heb dan ook geen aspiraties om ooit professional te worden
Min of meer zo, maar een minder hoog toefje en dan knalroze:
  donderdag 17 juni 2010 @ 15:55:35 #55
268410 Sistyria
Bleed like me
pi_82935775
Nouhouuuuuuu Weer biscuit mislukt
Hij wil weer niet rijzen


(lemon curd is wel ongelooflijk lekker als vulling)
‎"Do I get a bonus if I act like I care?"
pi_82936492
Kan ook aan je oven liggen, heb ik bij m'n ouders ook. Daar rijst helemaal niks in hun gare combi-oven en in m'n studentenhuis lukt het altijd in een bijna nieuwe oven.
  donderdag 17 juni 2010 @ 16:24:45 #57
268410 Sistyria
Bleed like me
pi_82937422
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 16:09 schreef _Loki het volgende:
Kan ook aan je oven liggen, heb ik bij m'n ouders ook. Daar rijst helemaal niks in hun gare combi-oven en in m'n studentenhuis lukt het altijd in een bijna nieuwe oven.
ik alleen nog maar in deze oven gebakken en ging altijd goed. Snap niet waarom het ineens mislukt.
‎"Do I get a bonus if I act like I care?"
pi_82937454
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 15:37 schreef B.ertha het volgende:
Ik heb cupcakes gedecoreerd met mijn fluff

Het is best leuk geworden, een beetje wiebelig maar ik heb dan ook geen aspiraties om ooit professional te worden
Min of meer zo, maar een minder hoog toefje en dan knalroze:
[ afbeelding ]
Wat zit er op die cake-jes? En hoe maak je die kleuren? m.a.w. Wat is het precies?
pi_82939455
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 23:07 schreef B.ertha het volgende:
Ik heb een vraagje, want mijn zusje is wild van Fluff en ik wilde graag cakejes met een toefje fluff frosting maken.
Nou heb ik op de fluff website 3 recepten gevonden ( http://www.marshmallowfluff.com/pages/recipe_favorites.html ) maar ik ken twee ingrediënten niet:
- confectioners' sugar: is dit rietsuiker, poedersuiker, kristalsuiker, basterdsuiker, enz..?
- cream of tartar: wat is het en waar vind ik het?

Ik heb ook ooit ergens anders een recept gezien (er staat me vaag iets bij van het 'de leukste taarten forum', maar ik kan het niet meer terugvinden in mijn favorieten, omdat mijn laptop onverwachts is overleden

Ik heb trouwens een pot strawberry fluff staan
Confectioners sugar is inderdaad poedersuiker. Cream of tartar is wijnsteen, ik ken het alleen gemixed als wijnsteenbakpoeder maar misschien is het ook ergens los te krijgen bij Erica oid.
pi_82939530
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 14:59 schreef MissHobje het volgende:
zo pff 1e taart is af en weet nu al wat ik anders ga doen want het ziet er niet uit
[ afbeelding ]
Ik vind het helemaal niet slecht, beter dan mijn eerste taart hoor ook beter dan m'n tweede overigens.
pi_82940528
Ik wil eigenlijk een taartje maken vandaag maar heb dus geen biscuitmix.. Kan ik dat goed zelf maken? En zo ja, hoe? Want ik lees overal maizena enzo, wat is het, hebben ze dat bij de supermarkt ?
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:22:45 #62
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82940565
Ik bak nooit met mix Altijd gewoon met bloem en maizena
Maizena is maiszetmeel, kun je gewoon bij de supermarkt kopen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82940681
En wat voor recept gebruik jij ? Ik ga zo nog heel snel even langs de Hema om een mixer te kopen en daarna taartje maken !
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:30:03 #64
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82940833
per voorverwarmd ei (M) 30 gram bloem en 30 gram basterdsuiker. Maar van bloem neem ik dan ongeveer een kwart van het eindgewicht aan maizena ipv bloem.
Mwhuh krom uitgelegd

Dus als je 4 eieren neemt, dan 4x30= 120 gram suiker en 90 gram bloem en 30 gram maizena
Snapte?
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82940956
Ik snap 'm ! En hoeveel heb ik dan ongeveer nodig voor een klein boltaartje ? In een Ikea schaal.
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:37:52 #66
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82941214
2 eieren, anders heb je niks te mixen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82941542
Okay ! En wat bedoel je met voorverwarmd ei ?

Dat is de laatste vraag hoor
  donderdag 17 juni 2010 @ 17:46:34 #68
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_82941553
Nou zal ik even een domme vraag stellen --> wtf is een voorverwarmd ei? Gewoon op kamertemperatuur of?

lol @ breathtaking --> gmta
pi_82942380
Even in een bakje warm water leggen zodat ie warmer wordt.
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:08:55 #70
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82942556
Wat altijd doe met biscuit is een pan water laten koken op het vuur, mixer pakken.. eieren en suiker in een kom die op die pan past, en dan al mixend een minuut of 5 erop steeds even voelen hoe warm het wordt en als het een lekkere warme temp is.. dan knal ik hem over in de mixer die hem koud mixt voor me,. ongeveer 10 min.. mega luchtig en stevig dan. Klein beetje citroen sap en wat vanille erdoor en dan de bloem/maizena erdoor spatelen, in bakvorm doen ( laagje bakpapier op de bodem) echt perfecte biscuit dan.
Tijdens mixen op die pan water echt je temperatuur in de gaten houden, als het te heet wordt dan krijg je omelet
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:40:01 #71
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_82943795

en de laatste post ik maar niet, toen kon ik niet meer
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_82946251
MissHobje, ik kan je foto niet zien. Ligt aan mijn internet, maar vandaar dus dat ik er geen reactie op geef.

Vandaag de hele dag bezig geweest aan de bruidstaart. Vond het zo spannend, alle doemscenario's kwamen voorbij. UIteindelijk het eerste biscuit (30 cm) weggegooid omdat hij veel te laag was. Had de tabel van DLT gebruikt en zelfs nog een grotere hoeveelheid genomen, maar helaas. Verder is hij een kléin beetje scheef, maar daar moet ik me maar bij neerleggen. Ben zo benieuwd hoe ze hem vinden!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_82946434
Taartje hou jij je normaal niet aan de tabel van DLT?

Als ik me daar aan hou zijn mijn biscuits altijd laag
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_82948668
Nee, ik houd me er nooit aan. Bij een bakvorm van 15 cm gebruik ik biscuit voor een 18 cm in de tabel. Tel er altijd een paar cm bij op
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_82949907
Helemaal geen slechte taarten hoor MissHobje. Jij mag best trots op jezelf zijn.

En Taartje, ik ben erg benieuwd naar je bruidstaart.

Ik heb vandaag een opdracht moeten weigeren. Iemand vroeg me of ik een Transformers taart wilde maken met Optimus Prime erop. Ze zei daarbij wel dat hij erg goed moest lijken want haar zoontje was erg kritisch en toen kon ik niet anders doen dan afhaken. Optimus Prime is toch een behoorlijk gedetailleerd plaatje en een icing sheet wilde ze niet. (Maar ik vond het niet leuk dat ik tegen iemand moest zeggen dat ik het niet zou kunnen. )
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')