De laatste update op de site van BP gedateerd vrijdag 28 mei 2010quote:Grote olieramp dreigt na zinken boorplatform
Uitgegeven: 23 april 2010 06:15
Laatst gewijzigd: 23 april 2010 07:01
NEW ORLEANS - In de Golf van Mexico dreigt een grote olieramp te ontstaan als gevolg van het zinken van een booreiland van het bedrijf Transocean Ltd.
Inmiddels drijft er een oliemassa van ongeveer dertien vierkante kilometer op open zee, zo meldde de Amerikaanse kustwacht donderdag (lokale tijd).
''We beschouwen dit als een grootschalige olielekkage'', aldus een woordvoerder van de kustwacht.
Het drama voltrekt zich voor de kust van de staat Louisiana in de Golf van Mexico. Sinds de explosie dinsdagavond laat worden elf arbeiders vermist.
Overlevenden
De zoekoperatie duurt nog voort, maar de reddingswerkers achten de kans klein dat er nog overlevenden worden gevonden. Er waren 126 mensen op het booreiland toen de brand ontstond door nog onbekende oorzaak. Zeventien gewonden moesten met helikopters worden overgebracht naar ziekenhuizen op het vasteland.
Het is volstrekt onduidelijk hoeveel olie er nog vrij komt vanaf de plek waar tot voor kort het Deepwater Horizon booreiland dreef, circa 65 kilometer uit de Amerikaanse kust.
Voor de explosie had het booreiland, dat ongeveer zo groot was als een voetbalveld, 700.000 gallon (meer dan 2,6 miljoen liter) olie opgeslagen. Dagelijks werd meer dan een miljoen liter olie gewonnen met behulp van de installaties op het booreiland, dat werd geleasd door het Britse olieconcern BP.
Bodem
Het is ook nog onduidelijk of het booreiland volledig naar de bodem is gezonken. Ter plaatse is de Golf van Mexico ongeveer 1500 meter diep. De Amerikaanse autoriteiten, BP en Transocean hebben een operatie opgezet om de oliemassa te isoleren en te voorkomen dat deze de kusten van de staten Louisiana, Alabama en Mississippi gaat vervuilen.
Van commerciële winning was nog geen sprake. BP voerde proeven uit, enkele weken nadat de Amerikaanse president Barack Obama plannen naar buiten bracht voor nieuwe offshore olie- en gasboringen.
Deskundigen vrezen dat de olieramp kan uitgroeien tot de ergste in de Verenigde Staten sinds 1989, toen zich in de wateren bij Alaska een ramp voordeed met de olietanker Exxon Valdez. Destijds raakte 750 kilometer kust vervuild met bijna 11 miljoen gallon (41 miljoen liter) ruwe olie.
Obama
President Barack Obama heeft gezegd dat de reactie op de olieramp de hoogste prioriteit verdient. Dat liet het staatshoofd weten in een verklaring, die werd uitgegeven na spoedberaad op het Witte Huis.
© ANP
quote:Op donderdag 3 juni 2010 18:18 schreef jeoff het volgende:
Dit is een pagina met links naar de live streams van alle ROV's. Zou kun je dus van verschillende hoeken zien hoe ze bezig zijn
http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=9033572&contentId=7062605
Net zulke verfrissende ideen als de mensen die nog steeds denken dat ze de perpetuummobile kunnen uitvinden. Deze mensen gaan alleen altijd voorbij aan de tot nu toe nog steeds bekende natuur wetten. Deze user media curator gaat gewoon totaal voorbij aan de basale simpele scheikundige reacties en de basistoestanden waarin bepaalde stoffen zichzelf meestal bevinden.quote:Op maandag 14 juni 2010 12:30 schreef gebrokenglas het volgende:
Ja. Maar het zijn toch verfrissende ideeen. Laat ze maar komen, onverwachte invalshoeken zijn goed.
Dus resumerend. Leuk dat mensen met Amos_ komen, jammer dat de natuurwetten zeggen: Helaas pindakaas Amos_ the show is overquote:Op maandag 14 juni 2010 12:48 schreef Amos_ het volgende:
Dus resumerend. Leuk dat mensen met initiatieven komen, jammer dat de natuurwetten zeggen: Helaas pindakaas.
Met jou valt nog steeds niet te discussieren, dat is jammer. Lees nou eens wat ik zeg en zie dan dat jouw vergelijking als een tang op een varken slaat.quote:Op maandag 14 juni 2010 14:32 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Idd, want helaas pindakaas je bent "einde verhaal" zoals je suggereerde
no problemoquote:Op maandag 14 juni 2010 14:40 schreef __Saviour__ het volgende:
Ga gewoon naar het dichtstbijzijnde BP-station en leg je plannen daar op tafel, kijk maar wat ze ervan zeggen.
Ik zou met die uitvinding naar corus stappen, je gaat hier rijk mee worden.quote:Op maandag 14 juni 2010 14:55 schreef mediacurator het volgende:
De laatste laag gaat als een speer roesten in het zoute zee water waar door de deeltjes erts aan elkaar vast groeien en sluit het daarmee het gebied hermetisch af behalve dan de leidingen die de afdek-laag doorboren
Dude erts wanneer vermalen gaat als een speer aan elkaar vast roesten in zee water, nix bubbelen..quote:Op maandag 14 juni 2010 15:06 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik zou met die uitvinding naar corus stappen, je gaat hier rijk mee worden.![]()
![]()
Is het je nog nooit opgevallen dat als ijzeren dingen roesten er juist bubbels ontstaan?![]()
![]()
De enigste metaalsoort die een redelijke corosiebestendige oxide laag vormt is aluminium. Ware het juist niet dat aluminiumoxide wel gevoelig is voor de zouten in zeewater.
Dat is toch echt basis natuurkunde...quote:Op maandag 14 juni 2010 15:09 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Dude erts wanneer vermalen gaat als een speer aan elkaar vast roesten in zee water, nix bubbelen..
je zit waarschijnlijk naar een glas pils te gluren met je bubbelen
Kom dan eerst eens met normale bronnen die jou onzinnige stellingen zouden kunnnen onderbouwen ipv jezelf hier helemaal belachelijk te maken tov mensen die wel wat af weten van matriaalkunde.quote:Op maandag 14 juni 2010 15:09 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Dude erts wanneer vermalen gaat als een speer aan elkaar vast roesten in zee water, nix bubbelen..
je zit waarschijnlijk naar een glas pils te gluren met je bubbelen
Oh en je kunt het ook aantonen? of moeten we alleen wegens je blauwe ogen aannemen dat je de expert bent?quote:Op maandag 14 juni 2010 15:15 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Kom dan eerst eens met normale bronnen die jou onzinnige stellingen zouden kunnnen onderbouwen ipv jezelf hier helemaal belachelijk te maken tov mensen die wel wat af weten van matriaalkunde.
je kan er gewoon fatsoenlijk op in gaan oidquote:Op maandag 14 juni 2010 15:16 schreef mediacurator het volgende:
[..]
En jij zit waarschijnlijk zwaar aan de Ranja waardoor je het niet snapt
heb ik al gedaan, ik zei dat in een vermalen toestand ijzer erts gaat roesten als n tiet zodra t onder t zeewater zitquote:Op maandag 14 juni 2010 15:20 schreef sp3c het volgende:
[..]
je kan er gewoon fatsoenlijk op in gaan oid
Ja de hele wereld is gek behalve jij, hoeveel mensen hebben al tegen jou gezegd dat oxideren, oxideren is. Wat voor bewijs moet je nog hebben, je leest linkjes toch niet door, of misschien lees je ze wel door maar snap je het niet dat maakt me niet uit, maar vraag dan hoe het zit ipv hier te doen alsof je de wijsheid in pacht hebt terwijl je totale begrip kwa basale natuurwetenschappen nog erger is als de slechte pr van de BP.quote:Op maandag 14 juni 2010 15:18 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Oh en je kunt het ook aantonen? of moeten we alleen wegens je blauwe ogen aannemen dat je de expert bent?
En waar haal jij de nog niet geoxideerde ijzererts vandaan? Want dat hebben we in het vorige topic al aangetoond dat de basistoestand van ijzer in de natuur bijna altijd Fe2O3 is.quote:Op maandag 14 juni 2010 15:22 schreef mediacurator het volgende:
[..]
heb ik al gedaan, ik zei dat in een vermalen toestand ijzer erts gaat roesten als n tiet zodra t onder t zeewater zit
het ijzer zit al als oxide in de ertsquote:Op maandag 14 juni 2010 15:09 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Dude erts wanneer vermalen gaat als een speer aan elkaar vast roesten in zee water, nix bubbelen..
je zit waarschijnlijk naar een glas pils te gluren met je bubbelen
Er is zo iets als een 3 waardige oxidatie waardequote:Op maandag 14 juni 2010 15:26 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En waar haal jij de nog niet geoxideerde ijzererts vandaan? Want dat hebben we in het vorige topic al aangetoond dat de basistoestand van ijzer in de natuur bijna altijd Fe2O3 is.
pssss, elke mongeax weet wel dat er een verschil is tussen ijzer erts en ijzer oxide, behalve jij dan en die andere mislukkingquote:Op maandag 14 juni 2010 16:24 schreef Amos_ het volgende:
mediacurator/slackster-modus : hier heb je vast een wetenschappelijk linkje voor?
Het gaan gooien van krachttermen en mensen afdoen als mislukkingen is niets meer dan een teken van onvermogen van jezelf om gewoon toe te geven dat je er eigenlijk niets van snapt.quote:Op maandag 14 juni 2010 16:28 schreef mediacurator het volgende:
[..]
pssss, elke mongeax weet wel dat er een verschil is tussen ijzer erts en ijzer oxide, behalve jij dan en die andere mislukking![]()
Een erts is een gesteente dat een economisch winbare concentratie van een bepaalde delfstof bevat. Na de winning van de erts dient de delfstof (bijvoorbeeld een bepaald metaal of een mineraal) uit een economisch waardeloos residu, dat gangue genoemd wordt, onttrokken te worden.quote:Op maandag 14 juni 2010 16:42 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het gaan gooien van krachttermen en mensen afdoen als mislukkingen is niets meer dan een teken van onvermogen van jezelf om gewoon toe te geven dat je er eigenlijk niets van snapt.![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/IJzererts
Daarin staat toch echt duidelijk beschreven dat ijzererts altijd gebonden is en dat houdt dus in met zuurstof.
Ijzererts = ijzeroxide
Godsamme je bent zelfs te dom om je eigen hele link door te lezenl.quote:Op maandag 14 juni 2010 16:49 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Een erts is een gesteente dat een economisch winbare concentratie van een bepaalde delfstof bevat. Na de winning van de erts dient de delfstof (bijvoorbeeld een bepaald metaal of een mineraal) uit een economisch waardeloos residu, dat gangue genoemd wordt, onttrokken te worden.
bron: wiki![]()
quote:hematiet (Fe2O3, ijzererts)
Er zijn zover mij bekend een aantal oxidatie waardes van ijzer erts met name een 5 waardige en een 3 waardigequote:Op maandag 14 juni 2010 16:52 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Godsamme je bent zelfs te dom om je eigen hele link door te lezenl.![]()
Uit je eigen link:
[..]
Toch knap dat je dan wat niet je vakgebied is toch totaal niets van wilt aannemen van veel kundigere personen. Heb je de opleiding recalcitrantie voor gevorderden gevolgd.quote:Op maandag 14 juni 2010 17:23 schreef mediacurator het volgende:
ik kan geen beoefenaar zijn van alle beroepen, dit is niet mijn specialisatie
quote:Op maandag 14 juni 2010 16:53 schreef gebrokenglas het volgende:
Even wat luchtigs over deze enorme ramp:
Je krijg vrijwel altijd een afwijzende reactie door een of andere expert maakt niet uit wat je zegt hierquote:Op maandag 14 juni 2010 17:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Toch knap dat je dan wat niet je vakgebied is toch totaal niets van wilt aannemen van veel kundigere personen. Heb je de opleiding recalcitrantie voor gevorderden gevolgd.
ps voor de reactie van ijzer met zeewater kijk ergens hierboven naar de link van het chemieforum.
Mits hoog genoeg (vele tientallen meters hoog) houdt ijzer erts wel wat tegen, komt bij dat wegens uitgebreid leidingen netwerk je de druk dusdanig af doet nemen, dat al zou het niet 100% waterdicht zijn de olie toch al op de olie tankers gepompt kan worden voordat het zich door die dikke laag ijzer erts kan manoevrerenquote:Op dinsdag 15 juni 2010 09:50 schreef Basp1 het volgende:
media curator, gaat die laag nu echt een niet poreuze (niet doorlatende http://en.wikipedia.org/wiki/Permeability_(earth_sciences)) laag vormen, zolang je dat niet eens weet is het een totaal onzinnig plan.
En de ander vraag die nog open staat welke percentage van je ijzererts is nog niet geoxideerd en waarom zou die oxidatie van zeewater een andere soort roest( ijzeroxide) opleveren.
quote:Nee want je wil liever een nucleair middel gebruiken?
En jij in de rol van blikjes gooiende toeschouwer die zelf wegens gebrek aan eigen originele ideeën of noemenswaardige input niet verder komt dan continue de ideeën van anderen af loopt te zeiken vanaf de zijlijn!quote:Op dinsdag 15 juni 2010 09:53 schreef Amos_ het volgende:
Basp1 ik zou er geen moeite in stoppen. In BNW is mediacurator ook al aanwezig met een enorme olieplaat voor zijn kop. Hij neemt niks aan van anderen.
Je ziet toch dat ik zelf al de vraag stel? beantwoord jij dat met nog een vraag!quote:
Die berg ijzererts werkt als een soort spons wat een kutplan dan komt dus uit alle hoeken en gaten van je ijzererts berg olie druppelen en is het helemaal niet meer te beheersen.quote:Op dinsdag 15 juni 2010 09:54 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Mits hoog genoeg (vele tientallen meters hoog) houdt ijzer erts wel wat tegen, komt bij dat wegens uitgebreid leidingen netwerk je de druk dusdanig af doet nemen, dat al zou het niet 100% waterdicht zijn de olie toch al op de olie tankers gepompt kan worden voordat het zich door die dikke laag ijzer erts kan manoevreren
Ku je me een materiaal noemen die mits eenmaal ingeklonken een betere zou zijn dan ijzer erts
Lekker handig in een gebied die zeer gevoelig is voor aardbevingen!
Zoals jij de vraag stelt is het meer een reactie op iemand die voorstelt het met een nucleaire bom te doen. Om je vraag dan toch te beantwoorden: nee, er moet geen bom op gegooid worden.quote:Op dinsdag 15 juni 2010 10:06 schreef mediacurator het volgende:
[..]
Je ziet toch dat ik zelf al de vraag stel? beantwoord jij dat met nog een vraag!
Je weet ook echt niet van ophouden hequote:typisch gedrag van een onverbeterlijke zeur-verslaafde?
Hoe verklaar je dan dat je op een laag zand een woonwijk kunt bouwen?quote:Op dinsdag 15 juni 2010 10:06 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die berg ijzererts werkt als een soort spons wat een kutplan dan komt dus uit alle hoeken en gaten van je ijzererts berg olie druppelen en is het helemaal niet meer te beheersen.
Je zou een matriaal moeten hebben wat reageerd met olie en daarme een duurzame laag vormt. Maar die bestaan er niet.
En jij moet vooral niet te veel denken Amos_, het leven is al uitdagend genoeg. dank uquote:Op dinsdag 15 juni 2010 10:07 schreef Amos_ het volgende:
[..]
Zoals jij de vraag stelt is het meer een reactie op iemand die voorstelt het met een nucleaire bom te doen. Om je vraag dan toch te beantwoorden: nee, er moet geen bom op gegooid worden.
[..]
Je weet ook echt niet van ophouden he
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |