Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".
Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons
Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bentquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.
Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Gaaf blogquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 13:18 schreef Redcoon het volgende:
http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.htmlquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.
Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.
Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule stylequote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINKquote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
geen barbecue weer?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:
[..]
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style
en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag!quote:Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK
O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Onzin Wij hebben vanavond ook heerlijk buiten gebarbecued. Buitje vooraf maar vanaf zes uur was het heerlijk droog .quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
met regen is het wat andersquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen helaas.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:
[..]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |