Een dergelijke hogere koopkracht ontstaan door juist op bepaalde belastingen te bezuinigen.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:43 schreef eriksd het volgende:
[..]
En die koopkracht ontstaat door diezelfde schuld op te laten lopen. Je verplaatst het bedrag, maar creert wel een extra rentelast. Per saldo ontrek je dus geld aan de economie. Zie je nu dat je in een circel redeneert.
Zo wat een goede argumentatie.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:47 schreef DeParo het volgende:
[..]
Volgens mij lees jij je helemaal verkeerd in m'n beste.
Dus Bush deed hetzelfde als wat de PvdA, de SP en de PVV willen doen, de staatsschuld op laten lopen.quote:[..]
Sure, sociaal ging het echt beter, slechts onder Clinton is het budgettekort weer ingelopen
om daarna onder Bush weer torenhoog te worden
maar goed.
Ik wist niet dat Amerika sociaal-democraten en neo-liberalen hadden zoals in Nederland.quote:[..]
Volgens mij haal je nog steeds verschillende zaken door elkaar. Kijk maar opnieuw naar de economische chaos is Amerika, komt echt niet door sociaal-democraten, eerder door (neo-)liberalen.
Zeg ik dat? ik zeg alleen dat je niet alles op moet laten lopen en de problemen vooruit moet schuiven, maar dat je problemen aan moet pakken voordat ze ondragelijk worden.quote:[..]
Dus niemand heeft voor jou nog enig recht op zorgzekerheid.
Omdat het, in jouw ogen, niet betaalbaar is.
nou dat mag van mij wel veranderen dan.quote:[..]
Ouderen hoeven niet meer voor het OV te betalen.
'Graits' bestaat niet. Het OV kost enorm veel geld, terwijl automobilisten enorm veel geld opleveren voor de schatkist. Je kan wel iedereen aanmoedigen om uit de auto en in het OV te stappen, alleen lopen de inkomsten dan wel enorm terug en de kosten enorm op. Maar dat is natuurlijk geen probleem, een paar miljard extra staatsschuld kan er wel bij, dat betalen onze kinderen maar.quote:Vervoer is enerzijds belangrijk gratis als je file en spitsproblemen wilt tegengaan.
Zoals ik al zei, er is ook een sociaal leenstelsel.quote:Anderzijds is het belangrijk als je het voor iedere student nog betaalbaar wilt houden.
Een studie is dadelijk ook niet meer eventjes snel betaalbaar.
Het blijkt dat jij je niet inleest en niet eens mijn reactie goed leest. Als ze na hun studie geen goede baan krijgen, dan hoeven ze ook minder terug te betalen.quote:[..]
Inderdaad, als ze een goede baan krijgen, als als als.
Waarom zouden ze het niet terug kunnen betalen? En als ze dat niet kunnen, dan is het nog steeds geen probleem. Je snapt wel hoe de IB-Groep/DUO werkt toch?quote:Op deze manier bestaat er over een paar jaar niet meer eens iets zoals het HBO.
Waarom zouden jongeren nog doorleren als ze alleen maar moeten bijlenen en het niet kunnen terugbetalen.
De studie is duur.
Ow die mensen. Ik noem die niet de liberale sector, maar eerder socialisten en sociaal-democratenquote:[..]
Degene die denken op een geheel onverantwoordlijke manier met ons geld te moeten omgaan...
Geef eens een voorbeeld waar ter wereld dit gewerkt heeft?quote:Op vrijdag 21 mei 2010 13:21 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Onzin. KMbeprijzing toont degelijk aan dat de files minder worden.
En in een ander topic had je nog geen probleem met de VVD in een paars III coalitie? Of was deze post sarcastisch bedoeldquote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:55 schreef KoosVogels het volgende:
EchtGraaf![]()
Vrijheidsstrijder in deze bange dagen voor de verkiezingen. Hulde! Toon het plebs de ware aard van de graaiierige VVD!
Op vrijdagmiddag krijg ik altijd anarchistische trekjes.quote:
Als wij hier de olievoorraad van Noorwegen hadden dan haden we het ook vele malen makkelijker gehad.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:50 schreef DeParo het volgende:
[..]
Een dergelijke hogere koopkracht ontstaan door juist op bepaalde belastingen te bezuinigen.
Een hogere staatsschuld komt niet omdat mensen de laatste jaren nu opeens meer konden besteden.
In tegendeel, dat is ook nauwelijks gebeurd, dan heb jij weinig tot geen idee waar de oorzaken van de huidige crisis liggen. En dus ook de staatsschuld, zeker voor de economie, is een hoge rentelast belangrijk.
Zie bijvoorbeeld opnieuw Noorwegen.
Een dergelijke hogere rentelast zal niet per definitie nadelig werken voor de economische sector.
Zeker niet wanneer mensen gewoon nog kunnen investeren.
Jij ziet het verband niet om sociaal uit de crisis te geraken.
Sarcastisch is misschien niet het juiste woord. Gekscherend is beter op zn plaats.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:03 schreef StarGazer het volgende:
[..]
En in een ander topic had je nog geen probleem met de VVD in een paars III coalitie? Of was deze post sarcastisch bedoeld
Met hetzelfde niveau beantwoordt.quote:
Dat deed Reagan ook, maar wel op de verkeerde manier, natuurlijk is een staatsschuld uiteindelijk van enorm belang. Maar Nederland heeft een stabiele economie, door de crisis zijn we nu eenmaal in net iets minder vaarwater terecht gekomen, en de juiste investeringen en belastingen zouden dat weer terug moeten betalen. Het verschil met de VS is, is dat zij hebben geinvesteerd en schulden hebben laten oplopen, mbt gebieden waar ze weinig voor terug konden krijgen zonder dat er nog sprake was van crisis.quote:Dus Bush deed hetzelfde als wat de PvdA, de SP en de PVV willen doen, de staatsschuld op laten lopen.
[..]
Hoezo niet.quote:Ik wist niet dat Amerika sociaal-democraten en neo-liberalen hadden zoals in Nederland.
[..]
Natuurlijk moeten we ingrijpen om het niet uit de klauwen te laten lopen, zonder twijfel,quote:Zeg ik dat? ik zeg alleen dat je niet alles op moet laten lopen en de problemen vooruit moet schuiven, maar dat je problemen aan moet pakken voordat ze ondragelijk worden.
[..]
Waarom dat.quote:nou dat mag van mij wel veranderen dan.
[..]
Allemaal onderdeel voor investeringen in OV, en in onderwijs, want nogmaals er zijn dan veel mensen die de studie niet meer kunnen veroorloven. Misschien dat ze dan nog net de studie kunnen betalen. Maar het vervoer niet, de huur niet, enzovoorts enzovoorts terwijl iemand met ouders met een hoog inkomen dit wel kan. Daar is alle eerlijkheid bij weg. Bv A (ouders verdienen relatief weinig) en B (ouders verdienen relatief veel). A en B krijgen evenveel studifi, maar tegelijk, betalen de ouders van B wel z'n huis, wel z'n studie, en feitelijk de rest van z'n inkomen. Stel dat de ouders van B scheiden, en B gaat bij de rijkere ouder wonen, en dan krijgt hij nog meer geld op basis van een te algemeen een-ouder-wet. Die er alleen zou moeten zijn voor de alleenstaande ouders die het ook daadwerkelijk nodig hebben.quote:'Graits' bestaat niet. Het OV kost enorm veel geld, terwijl automobilisten enorm veel geld opleveren voor de schatkist. Je kan wel iedereen aanmoedigen om uit de auto en in het OV te stappen, alleen lopen de inkomsten dan wel enorm terug en de kosten enorm op. Maar dat is natuurlijk geen probleem, een paar miljard extra staatsschuld kan er wel bij, dat betalen onze kinderen maar.
[..]
Streep sociaal maar door.quote:Zoals ik al zei, er is ook een sociaal leenstelsel.
[..]
Nee, dat is vandaag de dag zo, maar met het VVD aan het roer wordt dat drastischer.quote:Het blijkt dat jij je niet inleest en niet eens mijn reactie goed leest. Als ze na hun studie geen goede baan krijgen, dan hoeven ze ook minder terug te betalen.
[..]
Dus iedereen die is gaan studeren die heeft een goede baan gekregen.quote:Waarom zouden ze het niet terug kunnen betalen? En als ze dat niet kunnen, dan is het nog steeds geen probleem. Je snapt wel hoe de IB-Groep/DUO werkt toch?
[..]
Dan zou ik me toch nog een beetje op politieke ideologieen inlezen als ik jou was.quote:Ow die mensen. Ik noem die niet de liberale sector, maar eerder socialisten en sociaal-democraten
Dutch diseasequote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:05 schreef marky het volgende:
[..]
Als wij hier de olievoorraad van Noorwegen hadden dan haden we het ook vele malen makkelijker gehad.
Noorwegen is totaal niet tevergelijken met welk europees land dan ook. Als je Noorwegen vergelijkt met een willekeurige oliestaat dan staat dat in schril contrast met de kwaliteit van leven in die staten.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:08 schreef DeParo het volgende:
[..]
Dutch disease
niet voor je beurt praten dus.
Botswana wel (rijk in specifieke grondstoffen).quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:12 schreef marky het volgende:
[..]
Noorwegen is totaal niet tevergelijken met welk europeesch land dan ook. Als je Noorwegen vergelijkt met een willekeurige oliestaat dan staat dat in schril contrast met de kwaliteit van leven in die staten.
Dit is ook opgenomen nadat dequote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:16 schreef Dichtpiet. het volgende:
Het huidige VVD spotje
"Mijn grootste angst .... "
"... ik moet er niet aan denken wat er met mijn gezin gebeurd .... "
"... mijn moeder die de straat niet meer op durft ... "
wat een bangmakerij
We wonen in een oorlogsgebied, dat wist je toch wel? Inwoners van Rio en Johannesburg die hebben een luizenleventje in vergelijking met de gemiddelde Nederlander.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:16 schreef Dichtpiet. het volgende:
Het huidige VVD spotje
"Mijn grootste angst .... "
"... ik moet er niet aan denken wat er met mijn gezin gebeurd .... "
"... mijn moeder die de straat niet meer op durft ... "
wat een bangmakerij
Ik heb die term niet bedacht, zo heet het gewoon. Misschien moet je je eens verdiepen in hoe een lening bij de IB-groep/DUO werkt en hoe ze verschillen met andere leningen. Studeren wordt voor niemand onmogelijk en na je studie blijf je niet zitten met een ondragelijke schuld, ook als je geen baan vindt.quote:
Weinig mensen zijn per definitie voorstander om de schuld op te laten lopen. Maar we moeten er geen hype van maken dat opeens met allerlei ontzettend drastische maatregelen die schuld morgen al terug verdiend moet zijn. Dat radicale snijden dat zorgt voor meer schade dan wanneer je dit doet op een kalme sociale manier. En de studieschuld zoals het nu is, i know, maar zoals de VVD het wil is het niet sociaal.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:20 schreef MrBadGuy het volgende:
Laten we het er op houden dat we een tegengesteld idee hebben over wat goed is voor een land en de economie. Ik ben geen voorstander om de staatsschuld op te laten lopen in de hoop dat we het in de toekomst terug kunnen betalen. Ik ben meer een voorstander van het systeem betaalbaar houden, wat betekent dat er gesneden moet worden en dat sommige uitgaven niet meer gedaan kunnen worden. Als je er in inkomen op achteruit gaat, dan is het nog altijd verstandiger om een stapje terug te nemen dan bij de bank aan te kloppen voor een lening en steeds maar weer meer bijleent in de hoop dat je de lasten kunt blijven dragen en dat je het ooit terug zal betalen.
[..]
Ik heb die term niet bedacht, zo heet het gewoon. Misschien moet je je eens verdiepen in hoe een lening bij de IB-groep/DUO werkt en hoe ze verschillen met andere leningen. Studeren wordt voor niemand onmogelijk en na je studie blijf je niet zitten met een ondragelijke schuld, ook als je geen baan vindt.
Ze gaan er allemaal van uit dat mensen minder de auto pakken als het duurder wordt. Het enige wat zal gebeuren is dat werknemer minder snel een procentje erbij krijgen omdat de baas voor de kosten van de km-heffing op zal draaien om z'n personeel op het werk te krijgen.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
Links mag dan de files oplossen, het is wel een geflatteerd beeld wat het CPB schetst. want ja de files nemen af, maar de mobiliteit neemt ook af omdat mobiliteit duurder wordt.
Dat zou ook nog kunnen gebeuren inderdaad.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:26 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ze gaan er allemaal van uit dat mensen minder de auto pakken als het duurder wordt. Het enige wat zal gebeuren is dat werknemer minder snel een procentje erbij krijgen omdat de baas voor de kosten van de km-heffing op zal draaien om z'n personeel op het werk te krijgen.
Het OV is geen geldslurper, maar de privé-bedrijven die het beheren wel. De gigantische uitgaven en subsidies aan het OV is een direct gevolg van privatisering en marktwerking. De privé-bedrijven hebben totaal geen verstand van het OV en hoe zij er mee om moeten gaan. Zij laten de tarieven voor de klanten torenhoog stijgen en smijten dat geld naar allerlei nutteloze zaken die geen enkel effect hebben op de kwaliteit van hun diensten. Vervolgens snijden ze in allerlei banen en zeuren ze bij overheid om subsidie, onder het mom van 'geldgebrek'. Met al het geld dat NS de afgelopen 15 heeft weggesmeten aan nieuw materieel(dat overigens nergens voor nodig is), nieuwe stations en waardeloze treinmoderniseringen had het ambitieuze toekomstplan van de oude NS, 'Rail 21' betaald kunnen worden, waarmee de trein en het aansluitende OV een gelijkwaardig alternatief voor de auto had kunnen zijn.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:58 schreef MrBadGuy het volgende:
'Graits' bestaat niet. Het OV kost enorm veel geld, terwijl automobilisten enorm veel geld opleveren voor de schatkist.
Privé bedrijven? Vrijwel al het openbaar vervoer is in handen van de landelijke of lokale overheid.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:34 schreef IntercityAPT het volgende:
[..]
Het OV is geen geldslurper, maar de privé-bedrijven die het beheren wel.
Totaal niet. Ja, de overheid heeft weer wat invloed, maar heel matig. Een paar mooie voorbeelden waar de overheid nog verantwoordelijk is voor een snel en goedkoop spoornet zijn Spanje, Ierland en Turkije.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:37 schreef nikk het volgende:
[..]
Privé bedrijven? Vrijwel al het openbaar vervoer is in handen van de landelijke of lokale overheid.
Overheid is 100% aandeelhouder van de NS. 100% is wel wat meer dan heel matige invloed.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:47 schreef IntercityAPT het volgende:
[..]
Totaal niet. Ja, de overheid heeft weer wat invloed, maar heel matig. Een paar mooie voorbeelden waar de overheid nog verantwoordelijk is voor een snel en goedkoop spoornet zijn Spanje, Ierland en Turkije.
Dat kan op papier allemaal wel waar zijn, maar de overheid zie ik tot nu toe niet ingrijpen bij waardeloze uitgaven als nieuwe stations. De overheid heeft totaal geen controle over de directie van NS, en hun uitgaven.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:50 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Overheid is 100% aandeelhouder van de NS. 100% is wel wat meer dan heel matige invloed.
Invloed? Vrijwel al het OV in Nederland is voor 100 procent in handen van gemeenten of de rijksoverheid. Man, ze stemmen in de Tweede Kamer over dienstregelingen van de NS.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:47 schreef IntercityAPT het volgende:
[..]
Totaal niet. Ja, de overheid heeft weer wat invloed, maar heel matig. Een paar mooie voorbeelden waar de overheid nog verantwoordelijk is voor een snel en goedkoop spoornet zijn Spanje, Ierland en Turkije.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |