Samenvatting: Koop goud en dan vooral mijn goudquote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:16 schreef Arcee het volgende:
Zometeen op RTL-Z een gesprek met o.a. Willem Middelkoop over het reddingsplan van de euro/Griekenland.
Wss wel, maar Willem heeft altijd wel goede argumenten vind ikquote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:16 schreef JimmyJames het volgende:
tpv
[..]
Samenvatting: Koop goud en dan vooral mijn goud![]()
Dit gaat ie zeggen:quote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:16 schreef Arcee het volgende:
Zometeen op RTL-Z een gesprek met o.a. Willem Middelkoop over het reddingsplan van de euro/Griekenland.
Bottrading dus met als extra voordeel dat je clienten een deel van het orderboek vullen.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:13 schreef axis303 het volgende:
Risk management experts said the four banks, as well as other Wall Street players, reaped big rewards without necessarily placing big bets that stocks or bonds would go up or down. Instead, they mostly played matchmaker, profiting from the difference between the prices at which clients were willing to buy and sell. Banks said that customer order flows were particularly strong during the period.
Kortste eindquote:Op vrijdag 14 mei 2010 15:10 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Bottrading dus met als extra voordeel dat je clienten een deel van het orderboek vullen.
Waar een gewone belegger een zware 100-daagsmomentumindicator als leidraad voor een trend neemt is dat binnen bottrading maximaal 5 seconden. Een edge van 0.05% op basis van realtime stochastische berekeningen in het orderboek + overige marktinformatie is al winstgevend (een miljoen trades achtereenvolgens van één euro = 1000 euro winst). Binnen een klimaat van zware volatiliteit en edges van 0.1% (zelfs voor particuliere beleggers is dat lastig handelbaar) loopt zo'n bot binnen natuurlijk. Ik had alleen nooit verwacht dat die winsten zo exorbitant zouden zijn.
Ik voel me echt een kneus omdat ik me steeds meer realiseer dat ik zelfs met mijn meest geavanceerde minibots altijd aan het langste eind ga trekken.
Bah.
Marketaccess is geen probleem omdat je jezelf kunt inkopen in de beurskelder en gewoon dezelfde lengte aan glasvezelkabels krijgt (wordt per mm opgemeten) maar een goed algoritme verzinnen is het breekpunt. Daarnaast moet je ook een team aan personeel hebben die continu dat algoritme bijwerken (dat doen de concurrenten immers ook). Al die stappen bij elkaar vereist gewoon enorm veel geld en zelfs als je alles hebt dan blijft het maar de vraag of het werkt. Helaas.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 15:15 schreef flyguy het volgende:
Maar op die manier de banken verslaan is praktisch onmogelijk. Of je moet een snellere bot hebben of een snellere marketaccess.
Ach ja if you can't beat them...quote:Op vrijdag 14 mei 2010 15:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Marketaccess is geen probleem omdat je jezelf kunt inkopen in de beurskelder en gewoon dezelfde lengte aan glasvezelkabels krijgt (wordt per mm opgemeten) maar een goed algoritme verzinnen is het breekpunt. Daarnaast moet je ook een team aan personeel hebben die continu dat algoritme bijwerken (dat doen de concurrenten immers ook). Al die stappen bij elkaar vereist gewoon enorm veel geld en zelfs als je alles hebt dan blijft het maar de vraag of het werkt. Helaas.
Werken als quant kan inderdaad maar die harken het geld niet binnen. En ik zou er gek van worden als ik continu in de gaten gehouden zou worden door privé-detectives die bang zijn dat ik met gevoelige informatie naar de concurrent loop.quote:
Ik neem het terug..quote:Op vrijdag 14 mei 2010 15:34 schreef Mendeljev het volgende:
maar die harken het geld niet binnen.
quote:High Frequency Trading Quantitative Research, Vice President - $350K-$600K Range
New York, United States of America
High Frequency Trading Group would like to appoint an experienced quantitative researcher-trader. This is an exciting group with a great deal to offer and experienced - mid level quantitative trader in terms of diversity and career opportunities.
Initially, you will work on a number of alpha generation projects already in the pipeline. These projects range from ultra high frequency to intra-day across various equity and equity options markets. Initial results look fairly promising. It is anticipated that you will bring at least one of these new trading ideas through the research and back-test phases through to deployment in the short term. In the medium to long term, as an experienced member of the team, you will drive yourself to find, research and deploy new trading signals and ideas.
This group enjoys a wide mandate. The group is very profitable in a number of niche areas and has the appetite for new and experienced members to diversify the strategies and portfolios.
Requirements
You will most likely be educated to PhD level in a quantitative / statistical discipline.
Ideally at least 2 years experience researching and deploying successful trading algorithms.
Strong team player with a collegiate approach to sharing and helping ideas through the lifecycle.
Hands on coding experience and the ability to prototype your own research and algorithms is essential.
-4.4% maar, voor het ING-aandeel is dat niks.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 16:45 schreef Soldier2000 het volgende:
Ben blij dat ik woensdag weer uit ING ben gestapt
T2 doet het ook goed, nog minder dan 5% verlies momenteelquote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:08 schreef Arcee het volgende:
[..]
-4.4% maar, voor het ING-aandeel is dat niks.
Moody's zat nog niet op junk voor Griekenland, toch?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:10 schreef RvLaak het volgende:
Hoor net op RTLZ dat Moody's met 80% zekerheid alweer de rating gaat verlagen
Jawel, maar daar zijn (blijkbaar) verschillende statussen voor. Was een tijdje terug in dit topic een plaatje vanquote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:10 schreef Arcee het volgende:
[..]
Moody's zat nog niet op junk voor Griekenland, toch?
Van welk geld? En wie is er zo gek om nog meer knaken naar een land te sturen waar hun financiën dezelfde status hebben als hun grootste culturele erfgoed (ruïnes)?quote:
Plus dat het (zeker in de VS & UK, maar ook hier) leidt tot vele mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 18:08 schreef piepeloi55 het volgende:
Volgens mij valt er niet meer veel door politici te doen om de markten gerust te stellen. Meer bezuinigen betekent exit herstel-paniek en niet bezuinigen leid tot de schuldproblematiek-paniek en het bail-out plan is er al. De volgende stap is een renteverhoging, maar dat zal niet leiden tot geruststelling in de markten.
Jep. En een eventuele renteverhoging zorgt ervoor dat banken minder gratis geld maken bij meer (toekomstige) afschrijvingen, waardoor die bail-outs weer akelig dichtbij komen. Al zal men een verhoging zo lang mogelijk uitstellen.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 18:10 schreef RvLaak het volgende:
Plus dat het (zeker in de VS & UK, maar ook hier) leidt tot vele mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen.
De oplossing waar de ministers voor hebben gekozen is : Schulden aflossen door meer schulden ( lenen dus ) aan te gaan. Dit gaat gegarandeert instorten..quote:Op vrijdag 14 mei 2010 18:23 schreef SeLang het volgende:
Als je niet wilt dat dit kaartenhuis instort dan is er imo geen andere keuze dan gigantisch bezuinigen, overheidslonen verlagen, pensioenen verlagen etc zodanig dat je begroting weer in balans is. En ja, dan krijg je inderdaad een hele zware recessie voor een aantal jaren, maar dat is nu eenmaal de prijs van jarenlang overspenderen en creditexpansie.
Exploderende rente wil je in elk geval niet en defaults wil je ook niet. In die gevallen gaan de banken er namelijk aan en stort het hele systeem in. Volgens mij moet je doel dus zijn om de leningen op de bankbalansen goed te houden en ze de komende jaren geleidelijk aan te laten deleveragen. Keynes = game over.
Om eerlijk te zijn vraag ik me af of het zo onderhand voor Noord- en West Europa geen tijd is geworden om afscheid van de euro te nemen, voor zover van toepassing. Anderzijds, wat dan?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 18:23 schreef SeLang het volgende:
Als je niet wilt dat dit kaartenhuis instort dan is er imo geen andere keuze dan gigantisch bezuinigen, overheidslonen verlagen, pensioenen verlagen etc zodanig dat je begroting weer in balans is. En ja, dan krijg je inderdaad een hele zware recessie voor een aantal jaren, maar dat is nu eenmaal de prijs van jarenlang overspenderen en creditexpansie.
Exploderende rente wil je in elk geval niet en defaults wil je ook niet. In die gevallen gaan de banken er namelijk aan en stort het hele systeem in. Volgens mij moet je doel dus zijn om de leningen op de bankbalansen goed te houden en ze de komende jaren geleidelijk aan te laten deleveragen. Keynes = game over.
quote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:44 schreef dramatiek het volgende:
Wat me wel verbaasd tussen al het k*t nieuws is dat de consument in de US wel geld uit blijft geven. Ben even cijfermoe dus heb me er niet in verdiept maar oppervlakkig bekeken (of gehoord0 leek het weer een redelijk cijfer.
Stoploss verlaagt naar top van gisteren dus op 6277.quote:Op donderdag 13 mei 2010 09:50 schreef Vandergeld het volgende:
Short gegaan op de DAX, stoploss op 6340
Target is rond de 5000 puntenquote:Op vrijdag 14 mei 2010 19:10 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Stoploss verlaagt naar top van gisteren dus op 6277.
Defaults en een exploderende rente (risicoperceptie) gaan natuurlijk gelijk op en moeten daarom voorkomen worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor (hoge) inflatie, al ligt dat helemaal niet op de loer momenteel.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 18:23 schreef SeLang het volgende:
Exploderende rente wil je in elk geval niet en defaults wil je ook niet. In die gevallen gaan de banken er namelijk aan en stort het hele systeem in.
Dat is ook de bedoeling, maar er zijn enorme middelen nodig om dergelijke stabilisatie te bereiken. Dat word nu nog deels bereikt en gefinancierd door de begrotingstekorten, maar dat is maar van beperkte duur. Ik denk dat dat deleverigingproces veel langer nodig heeft dan dat de markt overheden de tijd geeft om het tekort op orde te maken. Terwijl overheden dan moeten bezuinigen zouden centrale banken in principe kunnen overgaan tot QE om te zorgen voor enige stabilisatie (op de bankbalans), zonder dat dat inflatie hoeft te veroorzaken. Als immers de QE de contractie niet overstijgt en de reele economie zwak blijft. De vraag is alleen of de markt dat zal toelaten. Maar hoe je het wend of keert, uiteindelijk zal het leiden tot een grote schuldsanering en daar zijn tot nu toe altijd defaults bij komen kijken. Het is balanceren op een zijde draadje en de kans dat autoriteiten de macht over de markt verliezen is zeer aanwezig en misschien zelfs de meest reele optie met alle gevolgen van dien.quote:Volgens mij moet je doel dus zijn om de leningen op de bankbalansen goed te houden en ze de komende jaren geleidelijk aan te laten deleveragen. Keynes = game over.
QE heeft altijd ernstige nadelige neveneffecten. "Koopt" de centrale bank hypotheken of commercieel papier op verstoord dat in ernstige mate de marktwerking en creeer je moral hazards. Kopen ze staatsobligaties op dan moet de overheid juist tekorten aangaan met als resultaat een oplopende staatsschuld zie Japan. Bovendien leidt dat tot een te lage rente wat asset bubbles veroorzaakt en mensen gaan veel meer sparen omdat het rendament op kapitaal veel lager wordt. Ook hier is Japan een voorbeeld van.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:26 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Defaults en een exploderende rente (risicoperceptie) gaan natuurlijk gelijk op en moeten daarom voorkomen worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor (hoge) inflatie, al ligt dat helemaal niet op de loer momenteel.
[..]
Dat is ook de bedoeling, maar er zijn enorme middelen nodig om dergelijke stabilisatie te bereiken. Dat word nu nog deels bereikt en gefinancierd door de begrotingstekorten, maar dat is maar van beperkte duur. Ik denk dat dat deleverigingproces veel langer nodig heeft dan dat de markt overheden de tijd geeft om het tekort op orde te maken. Terwijl overheden dan moeten bezuinigen zouden centrale banken in principe kunnen overgaan tot QE om te zorgen voor enige stabilisatie (op de bankbalans), zonder dat dat inflatie hoeft te veroorzaken. Als immers de QE de contractie niet overstijgt en de reele economie zwak blijft. De vraag is alleen of de markt dat zal toelaten. Maar hoe je het wend of keert, uiteindelijk zal het leiden tot een grote schuldsanering en daar zijn tot nu toe altijd defaults bij komen kijken. Het is balanceren op een zijde draadje en de kans dat autoriteiten de macht over de markt verliezen is zeer aanwezig en misschien zelfs de meest reele optie met alle gevolgen van dien.
Het zou me overigens niets verbazen als banken in de toekomst directe kapitaalinjecties krijgen van centrale banken gelijk of bijna gelijk aan de afgeschreven assets. Het zou dan handig zijn als de banken genationaliseerd waren door overheid en/of centrale bank.
Daarom is het handig als het bankwezen dan genationaliseerd is en/of is ondergebracht bij de centrale bank, zoals aangegeven. Deze beslissen dan immers wat er gebeurd met die liquiditeiten. Ik denk zelf overigens dat de markt dit nooit zal toelaten, maar in theorie zou het mogelijk moeten zijn. Wat ik zelf verwacht is dat overheden de macht over de markt in de toekomst (tijdelijk) compleet gaan verliezen en dan is er sprake van deleveriging all the way (of hyperinflatie natuurlijk als men dan de geldpers aanzet, maar daar lijkt het gezien de bezuinigingen niet op).quote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:39 schreef Digi2 het volgende:
QE heeft altijd ernstige nadelige neveneffecten. "Koopt" de centrale bank hypotheken of commercieel papier op verstoord dat in ernstige mate de marktwerking en creeer je moral hazards. Kopen ze staatsobligaties op dan moet de overheid juist tekorten aangaan met als resultaat een oplopende staatsschuld zie Japan. Bovendien leidt dat tot een te lage rente wat asset bubbles veroorzaakt en mensen gaan veel meer gaan sparen omdat het rendament op kapitaal veel lager wordt. Ook hier is Japan een voorbeeld van.
Ja, ik denk ook dat: politicians painted themselves into a corner zoals verwoord met een mooi engels gezegde.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:46 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Daarom is het handig als het bankwezen dan genationaliseerd is en/of is ondergebracht bij de centrale bank, zoals aangegeven. Deze beslissen dan immers wat er gebeurd met die liquiditeiten. Ik denk zelf overigens dat de markt dit nooit zal toelaten, maar in theorie zou het mogelijk moeten zijn. Wat ik zelf verwacht is dat overheden de macht over de markt (tijdelijk) compleet gaan verliezen en dan is er sprake van deleveriging all the way of hyperinflatie natuurlijk als men dan de geldpers aanzet.
Ik denk dat die dag dichterbij is dan wij denkenquote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:26 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Het zou dan handig zijn als de banken genationaliseerd waren door overheid en/of centrale bank.
Sell Sell Sellquote:Greece Considering Legal Action Against U.S. Banks for Crisis
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aDxF1YfeViEc&pos=1
Er is hier dus niemand die het weet?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:24 schreef Dalliance het volgende:
In het vorige topic stelde ik de vraag wie een tip heeft (leesvoer) over profiteren van een neergaande markt. Inmiddels heb ik een begin gemaakt in het boek Trend Following van Michael Covel, maar aangezien hier toch aardig wat ervaring huist, dacht ik hier nog eens te informeren. Dus, aanbevelingen?
De banken? sure..quote:Op zondag 16 mei 2010 13:36 schreef Rejected het volgende:
[..]
Maar ze gingen er zelf mee akkoord toch.
Wat bedoel je met profiteren van een neerwaartse markt, je kan toch gewoon neerwaartse posities innemen?quote:
Als dat zo is, verdwijnt het aandeel van zo'n bank dan eigenlijk van de beurs?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:51 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik denk dat die dag dichterbij is dan wij denken
Dat hangt er maar net vanaf hoe die nationalisatie er uit ziet.quote:Op zondag 16 mei 2010 21:17 schreef hatsjoe het volgende:
[..]
Als dat zo is, verdwijnt het aandeel van zo'n bank dan eigenlijk van de beurs?
Ik zou inderdaad gewoon m'n geld kunnen inzetten op putopties van aandeel X oid, maar ik ga liever wat structureler te werk. Hoe doe je je voordeel met veranderende macro-economische indicatoren, hoe interpreteer je emotie op de beurs, waar let je op in de grafieken en op welke tijdshorizon, asset allocation etc. Wat dat betreft ben ik zo groen als gras en vragen heb ik genoeg. De HAMvraag is alleen of er een goed boek is uitgebracht dat veel van die vragen kan beantwoorden en mij zo op weg helpt.quote:Op zondag 16 mei 2010 17:09 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Wat bedoel je met profiteren van een neerwaartse markt, je kan toch gewoon neerwaartse posities innemen?
Ik neem aan dat je stocks for the long run hebt gelezen? Voor de rest zijn de vragen die je hebt alleen maar subjectief te beantwoorden. Ik denk dat je al een heel eind komt als je gewoon de bekendste beleggings boeken gaat lezen en daarna meer probeert te specialiseren. (door eventueel zelf testen te gaan doen)quote:Op zondag 16 mei 2010 22:02 schreef Dalliance het volgende:
[..]
Ik zou inderdaad gewoon m'n geld kunnen inzetten op putopties van aandeel X oid, maar ik ga liever wat structureler te werk. Hoe doe je je voordeel met veranderende macro-economische indicatoren, hoe interpreteer je emotie op de beurs, waar let je op in de grafieken en op welke tijdshorizon, asset allocation etc. Wat dat betreft ben ik zo groen als gras en vragen heb ik genoeg. De HAMvraag is alleen of er een goed boek is uitgebracht dat veel van die vragen kan beantwoorden en mij zo op weg helpt.
Ik denk dat de euro verder gaat dalen en het sentiment negatief blijft. Het ziet er naar uit dat "de markt" de ECB gaat testen. Mogelijk wordt het massive bailout pakket geforceerd op termijn. Hier valt voor speculanten denk ik vette buit te halen. Een kleine opwaardse correctie valt niet uit te sluiten maar het goede nieuws hiervoor zie ik niet.quote:
Nee, nog niet gelezen, maar misschien heb ik daar wel een e-book van. Ik probeer namelijk een selectie te maken in de nu bijna 15 GB aan digitale boekenquote:Op zondag 16 mei 2010 22:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je stocks for the long run hebt gelezen? Voor de rest zijn de vragen die je hebt alleen maar subjectief te beantwoorden. Ik denk dat je al een heel eind komt als je gewoon de bekendste beleggings boeken gaat lezen en daarna meer probeert te specialiseren. (door eventueel zelf testen te gaan doen)
Dat ding moet toch wel een keer uitgedaald zijn?quote:
EUR:USD:GBP op 1:1:1 lijkt me ineens helemaal niet zo vreemd. Dan ben ik alleen benieuwd hoe de valuta als de Zwitserse Frank en de Noorse Kroon daar tegenover komen te staan.quote:Op maandag 17 mei 2010 09:44 schreef capricia het volgende:
[..]
Dat ding moet toch wel een keer uitgedaald zijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |