Op deze mogelijkheid hebben ze mij niet gewezen, ze hebben mijn adres gewoon uit de gemeentelijke basisadministratie geplukt en boven de aanklacht gezet. Toen ik zei hier gróte moeite mee te hebben hebben ze me verteld dat dit de enige optie was... Krom toch? Ik wist niks van domicili... dan is het toch hun taak mij hierop te wijzen?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 18:18 schreef Wolkje het volgende:
Als slachtoffer kan je ervoor kiezen om niet je eigen adres, maar een ander adres (bijvoorbeeld het adres van het politiebureau) op te geven. Dan komt de verdachte dus niet achter je adres. Dat heet domicili kiezen en kan je gewoon aangeven bij het politiebureau als je aangifte gaat doen.
Waardeloosquote:Op maandag 10 mei 2010 21:13 schreef Dipkip het volgende:
En een dag later stond hij dus voor de deur, ze hadden hem uitgenodigd op het bureau om de aangifte te lezen, inclusief dus mijn nieuwe adres, nieuwe telefoonnummer, enzovoort. Had ie recht op.
Tuurlijk hoort de verdachte te weten om wie het gaat en hoort deze de aanklacht te kunnen doornemen met zijn advocaat etc. Maar waarom moet hier het adres zo nodig bij staan?? Dit heeft geen toegevoegde waarde lijkt me.quote:Op woensdag 12 mei 2010 10:38 schreef Prince_of_Darkness het volgende:
Ik zie dat mensen hier het moeilijk hebben met het feit dat je naam en adres bekend wordt bij de verdachte. Ik vind het niet meer dan terecht dat een verdachte inzage heeft in de aanklacht tegen hem, en daar hoort inzage van wie de aanklager is bij. Hoe kun je je anders als verdachte verweren tegen een aanklacht van bijvoorbeeld verkrachting?
Dat de aanklager daar zich ongemakkelijk bij voelt kan ik mij iets bij voorstellen. Maar dat zijn de vooraf bekende consequenties. Je dient namelijk de wet te kennen, en anders verwacht ik dat de politie je daar correct over informeerd; Een niet geheel correcte aanname zo blijkt.
Volgens mij mag je niet stellen dat een minderjarige de wet dient te kennen. En bij mij was het dus niet alleen een kwestie van dat de politie niet vertelde hoe de wet in elkaar zat - ze vertelden mij dingen die niet klopten. Ik vind dat je als het over de wet gaat en hoe het allemaal verloopt als je aangifte doet, de politie niet het recht zou moeten hebben om te liegen. Ik vind dat als je er zelf naar vraagt ze je de juiste info zouden moeten verstrekken.quote:Op woensdag 12 mei 2010 10:38 schreef Prince_of_Darkness het volgende:
Je dient namelijk de wet te kennen, en anders verwacht ik dat de politie je daar correct over informeerd; Een niet geheel correcte aanname zo blijkt.
Inderdaad. Je kunt het trouwens ook niet verwachten van meerderjarigen. De wet zit op veel punten enorm complex in elkaar. Je kunt niet van iedere persoon die aangifte komt doen verwachten hier inzicht in te hebben. Zelfs al zou een hoogopgeleid persoon een week bezig zijn om alle informatie te verzamelen die hij tot zijn beschikking heeft, dan nóg weet je lang niet alles.quote:Op woensdag 12 mei 2010 13:07 schreef Dipkip het volgende:
Hoezo is bij een psych lopen bewijs? Lijkt me niet hoor.
[..]
Volgens mij mag je niet stellen dat een minderjarige de wet dient te kennen. En bij mij was het dus niet alleen een kwestie van dat de politie niet vertelde hoe de wet in elkaar zat - ze vertelden mij dingen die niet klopten. Ik vind dat je als het over de wet gaat en hoe het allemaal verloopt als je aangifte doet, de politie niet het recht zou moeten hebben om te liegen. Ik vind dat als je er zelf naar vraagt ze je de juiste info zouden moeten verstrekken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |