Ook dat is niet altijd waar. Het ligt er maar aan of het rendement over beide partijen eerlijk gedeeld wordt en ze dus gelijkwaardig zijn. Zo niet, dan is het een bron voor oorlog.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 19:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Handelsbelangen voorkomen juist oorlog. Hoe groter de handelsbelangen hoe kostbaarder een oorlog is die deze handelsbelangen verwoest.
Jup, maar die kunnen ook omslaan in tegenstrijdige belangen. Zeker met zo'n pensioenencrisis: Het noorden wil een sterke munt en een paar anderen een zwakke munt voor de export.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 19:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Handelsbelangen voorkomen juist oorlog. Hoe groter de handelsbelangen hoe kostbaarder een oorlog is die deze handelsbelangen verwoest.
Natuurlijk kunnen er tegenstrijdige belangen ontstaan. Het doel van de economische integratie is echter dat de uitweg uit het belangenconflict niet in de vorm van een alleingang kan gebeuren, al dan niet met bommen en granaten.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 20:33 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Jup, maar die kunnen ook omslaan in tegenstrijdige belangen. Zeker met zo'n pensioenencrisis: Het noorden wil een sterke munt en een paar anderen een zwakke munt voor de export.
He, geen harde waarheden te berde brengen he. Straks gaan de eurosceptici nog begrijpen dat ze totaal screwed zijn als de eurozone inelkaar sodemietert.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 20:42 schreef Igen het volgende:
[..]
Natuurlijk kunnen er tegenstrijdige belangen ontstaan. Het doel van de economische integratie is echter dat de uitweg uit het belangenconflict niet in de vorm van een alleingang kan gebeuren, al dan niet met bommen en granaten.
Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe het belangenconflict verandert als de pensioenfondsen een deel van hun vermogen in bepaalde andere landen hebben belegd.
Of juist screwed zijn door te lang in een interende euro te blijven geloven.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 22:32 schreef HiZ het volgende:
[..]
He, geen harde waarheden te berde brengen he. Straks gaan de eurosceptici nog begrijpen dat ze totaal screwed zijn als de eurozone inelkaar sodemietert.
op een interende euro kun je je plannen bijstellen. Op een crashende euro niet.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 23:32 schreef Dutchguy het volgende:
[..]
Of juist screwed zijn door te lang in een interende euro te blijven geloven.
Waarom nemen de markten die rating buro's toch zo serieus? Zien ze zelf niet in dat het speculeren op de val van een land tot enorme crisissen kan leiden of is dat van ondergeschikt belang aan het persoonlijk gewin?quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:18 schreef SeLang het volgende:
Vorig jaar was er een crisis omdat pakketjes met rommelhypotheken van mensen die hadden gelogen over hun inkomen en uiteraard niet konden betalen een AAA rating kregen.
En nu gaan we dus pakketjes maken met rommel obligaties van landen die hebben gelogen over hun inkomen en uiteraard niet kunnen betalen en die pakketjes gaan we een AAA rating geven.
Strak plan
De tijd zal het leren. Ik ben niet hoopvol. De euro is een omhoog gevallen experiment en die kunnen mislukken.quote:Op zondag 9 mei 2010 00:53 schreef HiZ het volgende:
[..]
op een interende euro kun je je plannen bijstellen. Op een crashende euro niet.
Dat is een goede vraag waar te weinig mensen aandacht aan schenken. De 3 grote CRA's zijn allen van Amerikaanse afkomst. Hoezo tegengestelde belangen? En dan nog te bedenken dat alle 3 de CRA's een speelbal zijn van de SEC. En we weten allemaal dat de SEC ook zo hun fouten hebben gemaakt in het verleden.quote:Op zondag 9 mei 2010 01:14 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Waarom nemen de markten die rating buro's toch zo serieus? Zien ze zelf niet in dat het speculeren op de val van een land tot enorme crisissen kan leiden of is dat van ondergeschikt belang aan het persoonlijk gewin?
Het zal mislukken want de test was al mislukt, namelijk de EMU slang en toch ging men ermee doorquote:Op zondag 9 mei 2010 01:42 schreef Dutchguy het volgende:
[..]
De tijd zal het leren. Ik ben niet hoopvol. De euro is een omhoog gevallen experiment en die kunnen mislukken.
Wat voor zin zal dat hebben? Je lost daarmee geen onderliggende problemen op. Dit geeft mij meer het idee dat men af wil van het idee dat Amerikaanse CRA's alleen maar ten faveure van Amerika handelt en met een Europese CRA tegenwicht kan bieden omdat het meer de Europese belangen zal behartigen. Zie je het al voor je? Moody die de UK naar beneden gooit en de Europese CRA Amerika naar beneden downgrade.quote:Op zondag 9 mei 2010 14:44 schreef capricia het volgende:
Was vandaag (oa) bij Buitenhof: is het zinvol om een Europeesch rating agency te starten?
Emu watte?quote:Op zondag 9 mei 2010 13:45 schreef Bruno25 het volgende:
[..]
Het zal mislukken want de test was al mislukt, namelijk de EMU slang en toch ging men ermee door
Het wisselkoers mechanisme voorafgaand aan de euro. Het mislukken daarvan was de reden voor de euro. Dat was trouwens ook geen bewijs voor het noodzakelijk falen van de euro, want één munt is iets heel anders dan proberen 12 munten aan elkaar gekoppeld te houden terwijl de markt tegen individuele munten kan speculeren.quote:
Een klucht?quote:Op zondag 9 mei 2010 20:35 schreef pisnicht het volgende:
Ik kan dit soort dingen beter niet lezen. Wat een klucht.
quote:Op vrijdag 7 mei 2010 23:03 schreef Dulk het volgende:
[..]
Jan verwacht dan een factor 2,20371 meer te gaan verdienen
Waarempel, iemand die het snaptquote:Op vrijdag 7 mei 2010 23:07 schreef remlof het volgende:
Wat een onzin. Alsof een miniscuul landje als Nederland het economisch nog gaat redden op zichzelf in de 21e eeuw
De EU moet juist meer macht krijgen om het financieel beleid van lidstaten te controleren en te sturen. De tijd van de nationstates is voorbij.
En de futures, kun je die ook zien?quote:Op maandag 10 mei 2010 00:52 schreef HiZ het volgende:
De waarde van de euro is omhooggeveerd inmiddels.
T.o.v. die van de USA, China, Japan, Duitsland, UK, Frankrijk en Italie zeker wel. Face it, als de EU/Euro uit elkaar valt, worden we weer als vanouds client staatjes van de USA.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 00:31 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Nederland mag zelf dan wel minuscuul zijn, onze economie is dat zeker niet.
Nee, de tijd zal leren dat die voortdurende sprong voorwaarts, met als reden dat het slecht gaat en beter moet, een bron voor ellende zal zijn. Niet tussen landen, maar wel onder bevolkingen. Groot, groter, grootst werkt uiteindelijk niet, dat zie je overal, micro en macro.quote:
Ik zou niet echt vertrouwen hebben in een rating club die op poten is gezet door de EU.quote:Op zondag 9 mei 2010 14:44 schreef capricia het volgende:
Was vandaag (oa) bij Buitenhof: is het zinvol om een Europeesch rating agency te starten?
Heb je dan wel vertrouwen in een rater die de ene dag een AAA rating geeft aan een product dat ie de volgende dag 'omprijst' naar junk ?quote:Op maandag 10 mei 2010 01:24 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik zou niet echt vertrouwen hebben in een rating club die op poten is gezet door de EU.Nee, het is gewoon afwachten tot een Europese speler in die markt springt, meer kun je niet doen. Een kredietbeoordeling hoeft anderzijds ook weer niet van een rating af te hangen, tal van ondernemingen hebben echt wel een eigen afdeling die de kredietwaardigheid (denk hierbij ook aan een ordinair afnemerskrediet) van klanten onderzoekt.
Nee, dat ook niet. En het geval van Californië is ook nogal raar, de hebben kennelijk onlangs weer een hogere rating gekregen zonder dat er nou ineens een radicaal ander beleid gevoerd gaat worden. Was het maar zo simpel dat we de kans op terugbetalen mooi in drie letters zouden kunnen vatten. Nee, ik denk dat de kredietbeoordelaars in ieder geval in de pers als veel te gezaghebbend worden afgeschilderd.quote:Op maandag 10 mei 2010 01:28 schreef HiZ het volgende:
Heb je dan wel vertrouwen in een rater die de ene dag een AAA rating geeft aan een product dat ie de volgende dag 'omprijst' naar junk ?
En dat is in het voordeel van de dollar als wereldmuntquote:Op maandag 10 mei 2010 00:57 schreef Cyclonis het volgende:
[..]
T.o.v. die van de USA, China, Japan, Duitsland, UK, Frankrijk en Italie zeker wel. Face it, als de EU/Euro uit elkaar valt, worden we weer als vanouds client staatjes van de USA.
Moet zeggen dat ik het wel een vrij goede uitzending vond. Vooral die hoogleraar had imho goede punten.quote:Op zondag 9 mei 2010 14:44 schreef capricia het volgende:
Was vandaag (oa) bij Buitenhof: is het zinvol om een Europeesch rating agency te starten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |