Dat is wel ´t allerslechtste plan ooit. Een ding is zeker, dat is echt ´t allerlaatste redmiddel, als die rente eenmaal begint te stijgen is er definitief geen houden meer aan.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 14:26 schreef Westlander het volgende:
Euro-obligaties moeten eurolanden redden
http://www.tijd.be/nieuws(...)dden.8912767-439.art
De sterkere landen moeten wel gek zijn om dit goed te keuren, dit betekent immers dat we langzaam naar één europese rente gaan die ten kosten gaat van de goede lidstaten en een positief iets is voor de slechtere. Ik lees overigens nergens in dat artikel hoe men in de toekomst wil voorkomen dat de begroting van bepaalde landen ontspoort, al geeft men aan dit te willen voorkomen. Normaal zou een hogere rente daar voor zorgen, maar met dit mechanisme onbreekt die marktwerking (weer). Ook laten 'de leiders' nergens blijken dat en hoe landen hun begroting op orde willen krijgen en dat lijkt me essentieel op dit moment om verspreiding te voorkomen.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 14:26 schreef Westlander het volgende:
Euro-obligaties moeten eurolanden redden
http://www.tijd.be/nieuws(...)dden.8912767-439.art
Dat het een systeemcrisis kan gaan worden is allang duidelijk in de markten, vandaar dat men dat ook niet meer hoeft te ontkennen. Deze uitspraken zijn dan ook meer bedoeld om het volk/politici angst aan te jagen, waardoor men achter de plannen gaat staan. Oldest trick in the book.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 14:58 schreef Digi2 het volgende:
De elite heeft zoveel verstand van zaken dat Barosso en Trichet spraken over een systeemcrisis. Dit om de markten te kalmeren
Maatregelen euroleiders om paniek te bezweren; 'Trichet en Barroso spreken van systeemcrisis'
RTLZ
Het is te bizar voor woorden, mongolen hebben nog een beter verstand
Ja, als mensen hun euro's dumpen dan gaat de dollar omhoog.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 12:27 schreef Bruno25 het volgende:
[..]
Dus niet de EURO is gekelderd, maar de Dollar is gerevalueerd
Een mechanisme met strengere sancties bestaat allang. Dat mechanisme wordt ook wel "vrije markt" genoemd. Hoe streng dat mechanisme is hebben de Grieken (en nu de Portugezen) al ondervonden: je kosten om te lenen gaan gigantisch omhoog als je je begroting niet op orde hebt.quote:"De voorbije maanden zijn er duidelijke tekortkomingen opgedoken aan het Europees Groei- en Stabiliteitspact, dat de eurolanden verplicht tot begrotingsdiscipline. Merkel en Sarkozy pleiten voor 'efficiëntere sancties en meer coherentie met de nationale begrotingsprocedures'."
Dus Nederland is dan hoofdelijk aansprakelijk voor alle toekomstige leningen van alle PIIGS landenquote:Op zaterdag 8 mei 2010 14:26 schreef Westlander het volgende:
Euro-obligaties moeten eurolanden redden
http://www.tijd.be/nieuws(...)dden.8912767-439.art
quote:Als ook de Euro-landen bereid zijn om die euro-leningen van de Europese Commissie te garanderen, kan een veel hoger bedrag worden opgehaald. Dat is de discussie die zondag zal worden gevoerd door de ministers van Finianciën van de eurozone. Het wordt niet eenvoudig de Duitsers ook van die tweede stap te overtuigen.
Als het goed is gebeurd dat nu ook in Griekenland onder toezicht van het IMF en dat zal ook zo verlopen als Portugal in de problemen terecht komt. Als het streng genoeg is komt al dat bail-out geld weer terug en valt die moral hazard wel mee, al twijfel ik eraan of het wel streng genoeg is. Ondertussen moet het verdrag van maastricht een update krijgen, het liefst in de vorm dat individuele landen de zeggenschap over de begroting verliezen indien de regels worden overtreden net zoals dat is geregeld hier in verhouding van de staat tot de Nederlandse gemeente (artikel 12).quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:33 schreef SeLang het volgende:
De beste oplossing is om gewoon de markt z'n werk te laten doen en Griekenland/ Portugal zelf hun tent op orde te laten brengen. Misschien defaulten ze wel of breekt er daar een revolutie uit. Shit happens. Maar als de zwakke plekken er eenmaal uit zijn dan verplaatst de crisis zich wel naar de UK, Japan of de VS. Die staan er veel slechter voor dan de eurozone als geheel.
Politieke instabiliteit kan op de lange termijn een groter gevaar zijn voor Europa dan een economische crisis. Het is niet zo gek dat Europese politici de boel bij elkaar proberen te houden. Oorlog is waarschijnlijker dan hongersnood op dit continent, politieke belangen wegen (terecht) zwaarder dan economische.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:33 schreef SeLang het volgende:
De beste oplossing is om gewoon de markt z'n werk te laten doen en Griekenland/ Portugal zelf hun tent op orde te laten brengen. Misschien defaulten ze wel of breekt er daar een revolutie uit. Shit happens.
Dat hangt er maar van af wie de dienst in de politiek of in de financiële sector uitmaakt.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:49 schreef spoor4 het volgende:
[..]
Politieke instabiliteit kan op de lange termijn een groter gevaar zijn voor Europa dan een economische crisis. Het is niet zo gek dat Europese politici de boel bij elkaar proberen te houden. Oorlog is waarschijnlijker dan hongersnood op dit continent, politieke belangen wegen (terecht) zwaarder dan economische.
Dat is precies wat de EU inhoudt. Daarom ben ik ook een fervent tegenstander van het opgeven van eigen macht aan Brussel. Doe samen wat samen beter kan, behoudt datgene wat je bewezen zelf goed en beter kunt.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:45 schreef Bruno25 het volgende:
Als ik een buurman heb die slecht met geld overweg kan en volgens de rechter ben ik vanaf volgende week verantwoordelijk voor al zijn nieuwe leningen dan krijg ik een raar gevoel.
Mede omdat bij mij de rente ook omhoog gaat, want dan ben ik opeens ook niet meer kredietwaardig![]()
Het voorkomen van wéér een bloederige oorlog tussen Europese naties is dan ook het basisbeginsel onder de EU en de euro.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 15:49 schreef spoor4 het volgende:
[..]
Politieke instabiliteit kan op de lange termijn een groter gevaar zijn voor Europa dan een economische crisis. Het is niet zo gek dat Europese politici de boel bij elkaar proberen te houden. Oorlog is waarschijnlijker dan hongersnood op dit continent, politieke belangen wegen (terecht) zwaarder dan economische.
Ja, maar we zijn inmiddels 60 jaar verder. Beetje vreemd om dan in dat denken te blijven hangen. Als we door blijven gaan met centraliseren van macht, dan voorspel ik dat dat wel eens dé reden zou kunnen worden voor een bloederig tafereel binnen Europa.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:09 schreef remlof het volgende:
[..]
Het voorkomen van wéér een bloederige oorlog tussen Europese naties is dan ook het basisbeginsel onder de EU en de euro.
We moeten juist centraliseren om debacles zoals nu met Griekenland te voorkomen. Als we dat niet goed regelen kunnen er dingen goed fout lopen.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:10 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Ja, maar we zijn inmiddels 60 jaar verder. Beetje vreemd om dan in dat denken te blijven hangen. Als we door blijven gaan met centraliseren van macht, dan voorspel ik dat dat wel eens dé reden zou kunnen worden voor een bloederig tafereel binnen Europa.
Het punt is dat je een financieel systeem juist niet moet over laten aan de politiek. En hoe meer macht Brussel heeft, des te eerder ze (politici) zich gaan mengen in het financiële systeem. Politiek is boterzacht, politici maken andere afwegingen dan 1 + 1. Politci hebben juist Griekenland ten onder laten gaan door te liegen en te bedriegen en door geen juiste cijfers te geven. Het financiële systeem faalt minder, dat komt nu uiteindelijk aan het licht.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:13 schreef remlof het volgende:
[..]
We moeten juist centraliseren om debacles zoals nu met Griekenland te voorkomen. Als we dat niet goed regelen kunnen er dingen goed fout lopen.
Ja want een 10% loonsverlaging en belasting op een zwembad in de tuin leidt tot een bloedige oorlog.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:09 schreef remlof het volgende:
[..]
Het voorkomen van wéér een bloederige oorlog tussen Europese naties is dan ook het basisbeginsel onder de EU en de euro.
quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:18 schreef Teun_ZHV het volgende:
Het financiële systeem faalt minder, dat komt nu uiteindelijk aan het licht.
Het principe van de EU gaat veel dieper, lees je eens in: http://nl.wikipedia.org/wiki/EUquote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:23 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ja want een 10% loonsverlaging en belasting op een zwembad in de tuin leidt tot een bloedige oorlog.
Ja, en van wie moesten banken dat doen in de VS? Juist, van Bush! Die ging volgens mij over de politiek. Iedereen moest een huis kunnen kopen, de gevolgen kennen we.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:30 schreef remlof het volgende:
[..]
Mag ik je er op wijzen dat deze hele kredietcrisis juist is ontstaan doordat banken krediet verschaften aan partijen waarvan ze konden aannemen dat die niet konden terugbetalen.
Zo is het wel begonnen... Maar ik denk dat handelsbelangen al heel wat decennia een grotere rol spelen.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:09 schreef remlof het volgende:
[..]
Het voorkomen van wéér een bloederige oorlog tussen Europese naties is dan ook het basisbeginsel onder de EU en de euro.
En falend toezicht, en corruptie, en producten die alleen werden begrepen door een paar bèta wetenschappers die ze bedacht hebben maar het niet aan de directeur konden uitleggen.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:30 schreef remlof het volgende:
[..]
Mag ik je er op wijzen dat deze hele kredietcrisis juist is ontstaan doordat banken krediet verschaften aan partijen waarvan ze konden aannemen dat die niet konden terugbetalen.
Weet je wel dat Clinton daar mee begonnen is? En dat wij in Nederland al meer dan 110 jaar huizenbezit stimuleren op een bijna fraudelente manier?quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:41 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Ja, en van wie moesten banken dat doen in de VS? Juist, van Bush! Die ging volgens mij over de politiek. Iedereen moest een huis kunnen kopen, de gevolgen kennen we.
En wie lieten na om in te grijpen toen het nog kon? Juist! Diezelfde politici, wereldwijd![]()
In Nederland wordt wel veel meer op bijna frauduleuze manier gestimuleerd en/of beknot/beperktquote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:44 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Weet je wel dat Clinton daar mee begonnen is? En dat wij in Nederland al meer dan 110 jaar huizenbezit stimuleren op een bijna fraudelente manier?
Vergis je niet, de euro is een compromis om er voor te zorgen dat Duitsland na de eenwording niet te sterk wordt ten opzichte van Frankrijk en GB. Jullie willen eenwording? Dan moeten jullie je eigen sterke munt opgeven. Dat was de deal.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:43 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Zo is het wel begonnen... Maar ik denk dat handelsbelangen al heel wat decennia een grotere rol spelen.
En dezelfde belangen zorgen nu voor de crisis.
[..]
Nee, maar het verklaart wel waarom men niet simpelweg denkt "shit happens", mocht de politieke pleuris uitbreken in Griekenland.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:23 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ja want een 10% loonsverlaging en belasting op een zwembad in de tuin leidt tot een bloedige oorlog.
Handelsbelangen voorkomen juist oorlog. Hoe groter de handelsbelangen hoe kostbaarder een oorlog is die deze handelsbelangen verwoest.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 16:43 schreef Q.E.D. het volgende:
Zo is het wel begonnen... Maar ik denk dat handelsbelangen al heel wat decennia een grotere rol spelen.
En dezelfde belangen zorgen nu voor de crisis.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |