FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag deel 163
The_Hivesvrijdag 7 mei 2010 @ 15:34
vorige topic was vol.

Asperges is wat de kok slaat deze week
uniekhoornvrijdag 7 mei 2010 @ 15:37
Uit eten...
Waar? Heerlijk bij onze steakhouse of toch eens weer chinees??
Don't know, vriend weet het ook niet
Sociosvrijdag 7 mei 2010 @ 15:47
Aardappelen + Rode kool
LittleTortillaBoyvrijdag 7 mei 2010 @ 15:53
Chicken tonight. Lekker makkelijk, heb vandaag geen zin in uitgebreid koken.
#ANONIEMvrijdag 7 mei 2010 @ 15:53
Groentesoep met stokbrood en kruidenboter.
MariaEtceteravrijdag 7 mei 2010 @ 15:56
Steak Lekker Uniekje.

Ik eet vanavond pesto-prei-aardappelpuree van Kayotic Kitchen, met een slavink.
ry4lifevrijdag 7 mei 2010 @ 16:14
Pannenkoeken
#ANONIEMvrijdag 7 mei 2010 @ 17:07
tikkels voor vanavond geen idee, straks boodschappen doen
renzellvrijdag 7 mei 2010 @ 17:14
Brakheid troef hier. Maar ik heb me aardig in weten te houden, qua vraatzucht.

Straks kipfilet met kerrie, rode ui en roombrie uit de oven. Daar overheen een sausje van mango en een rucolasalade. Misschien nog wat sugarsnaps erbij.

Nu maar een rood wijntje, om uit het slop te raken. Na 8 liter thee heb ik 't daar ook wel weer mee gehad.
#ANONIEMvrijdag 7 mei 2010 @ 17:23
Ik heb een blikje cola voor in de trein
Bluesvrijdag 7 mei 2010 @ 17:37
Gehakballetjes (met nasikruiden) en sla.
Nu een rood wijntje om het weekend te vieren, en de fles moest leeg
Tezzvrijdag 7 mei 2010 @ 17:39
Dochter en ik aten panne(n)koeken! Gevuld met mengsel van katespek/ui/knof/paprika/champignons/tomatenpurree/bbqsaus.

En dat smaakte bijzonder goed! Dochter riep met haar armen in de lucht: Joepie, pizza-pannekoek!
DarkElfvrijdag 7 mei 2010 @ 17:40
zo eens de andijviestamppot maken (met gedroogde tomaatjes,pijnboompitjes,spekjes en wat geraspte kaas). Nu een groot glas bosvruchten karvan cevitam
KiwiTjuHhvrijdag 7 mei 2010 @ 17:53
Glaasje cola
Cicivrijdag 7 mei 2010 @ 19:15
Had gisteren bij mijn oma gegeten: aardappelen, rode kool en hachee en als toetje lammetjespap!!!
Kan geen restaurant tegen op!

Vandaag restje aardappelen, rode kool en hachee
Jammer genoeg geen toetje
Pietverdrietvrijdag 7 mei 2010 @ 20:13
Schnitzel gegeten, met friet en koolsla
ColdFeetvrijdag 7 mei 2010 @ 22:29
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 17:07 schreef SeaOfLove het volgende:
tikkels voor vanavond geen idee, straks boodschappen doen
Ik wil ook! Maar die hebben ze hier niet

Wij hebben bij de mexicaan gegeten; een tortilla met spinazieprut en groene-tomatensaus en kalkoen met chocoladesaus had ik. Lekker.
#ANONIEMzaterdag 8 mei 2010 @ 08:19
Koffie met een koek
uniekhoornzaterdag 8 mei 2010 @ 09:33
Wij eten bloemkool,kipfilet, gebakken champ,uo,knof,paprika. Met gebakken aardappelen uit de oven.
Enfermerazaterdag 8 mei 2010 @ 11:10
2 matzes met smeerkaas en thee, als ontbijt Mn man heeft ze op origineel Joodse manier: met boter en suiker
Pietverdrietzaterdag 8 mei 2010 @ 11:15
Vanavond Livar Procureurstuk, moet de saus nog verzinnen, met bloemige aardappels, courgette in een tempura deegje, en gewokte snijbonen in paddestoelenketjap met gember.
#ANONIEMzaterdag 8 mei 2010 @ 11:44
jus d'orange en een gekookt eitje
lies1947zaterdag 8 mei 2010 @ 13:23
we eten vanavond: kip uit de oven, gekookte bosbeen, aardappeltjes, sla.
we drinken erbij: een fles cabernet sauvignon
DarkElfzaterdag 8 mei 2010 @ 13:27
net een half broodje met rosbief en en half broodje met filet americain op. Vanavond gaan we uit eten
maartjehzaterdag 8 mei 2010 @ 13:56
kan sap met ijsklontjes.
Smart_asszaterdag 8 mei 2010 @ 15:44
Straks een rundertartaartje met eikenbladsla.
Cobra4zaterdag 8 mei 2010 @ 15:54
Wan Tan soep, pangsit goreng, runderhaas met gebakken uien en bami.
Tezzzaterdag 8 mei 2010 @ 16:29
Couscous salade! Met gegrilde kip, courgette, paprika, tuinerwten, rode ui, knoflook, tomaat, feta, mint, peterselie, citroen, olijfolie, zeezout.

En voor manlief (die couscous echt haaaaat) dezelfde groentes alleen dan gewokt met gamba's. Hij eet er maar een boterham bij of zo.
Zo-is-datzaterdag 8 mei 2010 @ 16:41
Had net verse munt thee
pen-guinzaterdag 8 mei 2010 @ 21:39
Als m'n liefje ooit nog thuiskomt van het vliegvissen (grrr) krijgt ie biefstuk van wild zwijn, maiskolven met boter en zout en een restje couscous. Het wild zwijn verdient beter maar er moeten dingen op en het is zo laat.
lemonlimezaterdag 8 mei 2010 @ 21:48
Pff, net een Iraakse kookworkshop gedaan. Ik heb echt te veel gegeten, maar het was zo lekker! Eerst linzensoep en brood met humus, daarna rijst met dille en tuinbonen, kebab, vis in saus en twee groentegerechten, en na een maispudding met kardemom en amandelen. Veel zetmeel, maar wel erg lekker, en super gezellig. Volgende maand wordt het Afghaans
Pietverdrietzaterdag 8 mei 2010 @ 21:55
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond Livar Procureurstuk, moet de saus nog verzinnen, met bloemige aardappels, courgette in een tempura deegje, en gewokte snijbonen in paddestoelenketjap met gember.
Is een witte wijn saus geworden. Had geen toetje en dat wreekt zich, de hele tijd zin in iets zoets
Curiosityzaterdag 8 mei 2010 @ 23:15
Biefstuk met patat en een salade gegeten.
LastRequestzaterdag 8 mei 2010 @ 23:21
Daarstraks courgette, sperziebonen en paksoi in de wok gegooid met kipstukjes en woknoodles.. Zwarte pepersaus erdoor. Toch minder lekker dan ik had verwacht helaas, en ik heb nog een ruime portie over omdat ik dacht voor 2 dagen te koken

Nu cola light en zoute popcorn.
PdeHoogzaterdag 8 mei 2010 @ 23:22
Whisky nu Vanavond kipfilet a la minute op de grillpan, gebakken krieltjes en tuinbonen
DarkElfzondag 9 mei 2010 @ 11:08
vanmiddag als lunch tomatengroentesoep met balletjes. (vers gemaakt). Vanavond maakt de mr entrecote met gorgonzola saus en gegrilde groene asperges met parmezaanse kaas.
foodloverzondag 9 mei 2010 @ 11:43
nu 2 mona toetjes chocolade met vanillesaus, straks heerlijk indisch eten bij schoonmoeder, wel eerst nog even een bloemetje halen!
vossszondag 9 mei 2010 @ 11:44
Zometeen een stapel boterhammen. Nu eerst water tegen de kater en vanavond gourmetten
PdeHoogzondag 9 mei 2010 @ 11:46
Vanavond rijst met boontjes en geroosterde vis en gestoofde garnalen. Ben benieuwd
Smart_asszondag 9 mei 2010 @ 12:56
quote:
Op zondag 9 mei 2010 11:08 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond maakt de mr entrecote met gorgonzola saus en gegrilde groene asperges met parmezaanse kaas.
Dat klinkt hemels.
KiwiTjuHhzondag 9 mei 2010 @ 13:27
Vanavond lekker spaghetti!
_Hestia_zondag 9 mei 2010 @ 13:39
varkensfilet met rijst, paprika, sperziebonen en ui
uniekhoornzondag 9 mei 2010 @ 13:45
Straks na het werk naar moeders, dus gebak, worst en toastjes... Avondeten wordt dan ook alleen spinazie met wat gestoomde kabeljauw.
Lief-visjezondag 9 mei 2010 @ 16:27
Vanavond andijviestamppot met gebakken spekjes en gehaktballen
Weird-zondag 9 mei 2010 @ 18:00
Asperges met ham en ei; snijbonen; aardappelen en een varkenshaasje
renzellzondag 9 mei 2010 @ 21:31
Komen pas net thuis van familiedag. Restjes dus, aangevuld met tjap van de avondwinkel hier.

Wij; bosui, tomaat, feta, wilde spinazie, volkoren penne, tonijn, pijnboompitjes, peper en een pittige dressing.
Het : knakworstjes, broccoli, aardappeltjes, appelmoes.


Morgen: asperges, ham, gekookte eitjes, peterselie, aardappels en een botersausje!
renzellzondag 9 mei 2010 @ 21:38
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 21:48 schreef lemonlime het volgende:
Pff, net een Iraakse kookworkshop gedaan. Ik heb echt te veel gegeten, maar het was zo lekker! Eerst linzensoep en brood met humus, daarna rijst met dille en tuinbonen, kebab, vis in saus en twee groentegerechten, en na een maispudding met kardemom en amandelen. Veel zetmeel, maar wel erg lekker, en super gezellig. Volgende maand wordt het Afghaans
Klinkt te gek zeg! En lekker, dat ook!
pen-guinzondag 9 mei 2010 @ 21:54
Hier ook weder asperges, met sausje van asperges zelf. En honingmosterdkip in bladerdeeg.
DarkElfmaandag 10 mei 2010 @ 09:13
vanochten een smoothie van yoghurt bramen en honing. Vanmiddag courgettesoep en vanavond vispakketje uit de oven met pangasius, zwarte olijventapenade, zwarte olijven, paprika, venkel, tomaatjes en gebakken krieltjes erbij.
#ANONIEMmaandag 10 mei 2010 @ 11:25
Even niks, zometeen lekker lunchen: boterhammen kaas, glas cranberrysap, en een stuk fruit
9crimesmaandag 10 mei 2010 @ 13:18
Vanochtend magere yoghurt met fruitsalade (appel, mango, ananas, druiven) + muesli, lunch weet ik nog niet en vanavond pasta pesto met cherrytomaatjes en zalmsnippers.
FutureFairytalemaandag 10 mei 2010 @ 13:19
bapao rundvlees en sultana (volkoren)
LastRequestmaandag 10 mei 2010 @ 13:41
Als lunch restje van gisteren.. Noodlesoep van rundvleesbouillon, ui en garam massala.. Heel erg basicversie van een recept dat ik ooit ergens opdook, maar nog steeds erg lekker!
Lief-visjemaandag 10 mei 2010 @ 14:36
Vanmorgen: 2 beschuitjes met hagelslag.
Vanmiddag: Broodje brie.
Nu: stukje chocolade.
Vanavond: Weet ik nog niet.
dalaiblamamaandag 10 mei 2010 @ 14:43
Zonnevis met geroosterde bataat-patatjes met mangochutney-knof-mayonaise dip.
Als de zomer niet naar mij komt dan eet ik me wel een weg er naartoe
KiwiTjuHhmaandag 10 mei 2010 @ 15:30
Vanavond aardappels, worteltjes en een schnitsel.
#ANONIEMmaandag 10 mei 2010 @ 15:32
Chili Concarne met zilveruitjes en stukjes ananas
Enfermeramaandag 10 mei 2010 @ 16:08
Net een vies broodje van de AH to go (kom je altijd achteraf achter), jammer.

Vanavond lekker zelfgemaakte andijviestamppot met uitgebakken spekjes en een rookworst. 2x vlees ja, voor mijn man, die houdt nogal van vlees XD Dus ja.
Andijvie wel rauw er doorheen trouwens, lekkor
uniekhoornmaandag 10 mei 2010 @ 16:08
Taco's met een salade, creme fraiche, tomatensalsa, mais, kidneybonen en kaas (geraspte maasdammer en belegen goudse)
The_Hivesmaandag 10 mei 2010 @ 16:10
rijst met roergebakken kip/ananas/kerrie/groenvoer saus
Lief-visjemaandag 10 mei 2010 @ 18:01
quote:
Op maandag 10 mei 2010 14:43 schreef dalaiblama het volgende:
Zonnevis met geroosterde bataat-patatjes met mangochutney-knof-mayonaise dip.
Als de zomer niet naar mij komt dan eet ik me wel een weg er naartoe
Lekker !!!

Vanavond: Snijbonen met aardappeltjes en schweinesteak.
-Mellow-maandag 10 mei 2010 @ 19:52
groene asperges en slibtongetjes met een citroenbotersausje. Misschien nog krieltjes in de schil uit de oven erbij
ArtemisQmaandag 10 mei 2010 @ 19:55
Uienquiche met brie
maartjehmaandag 10 mei 2010 @ 20:24
ontbeten in de auto; Vifit + Ligakoek
11.30 gelunch op werk; brood met gebraden gehakt + thee
15.00 druiven en komkommer
17.00 koekje

nu;
2 verse boterhammen met appelstroop
salade van gemengde sla, worteltjes, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, Griekse kaas, pijnboompitjes en olijfolie
glas kippenboullion erbij
Kalebatzmaandag 10 mei 2010 @ 20:28
macaroni! mmm! makkelijk, lekker en mooi 4 porties extra in de vriexzer!
renzellmaandag 10 mei 2010 @ 23:14
Vraatzucht ivm 't stopzetten van de nicotinetoevoer. Net nog kippenbouillon en 2 geroosterde boterhammen met dikke lagen roomboter verzwolgen!
#ANONIEMmaandag 10 mei 2010 @ 23:24
quote:
Op maandag 10 mei 2010 23:14 schreef renzell het volgende:
Vraatzucht ivm 't stopzetten van de nicotinetoevoer. Net nog kippenbouillon en 2 geroosterde boterhammen met dikke lagen roomboter verzwolgen!
valt mee toch, je hebt nieteens suiker op die toast gedaan
FutureFairytaledinsdag 11 mei 2010 @ 08:58
gisteren stukjes aardappelquiche met parmezaanse kaassaus en tempura van kabeljauw met chilisaus gegeten.
daarbij stokbrood met aïoli
DarkElfdinsdag 11 mei 2010 @ 09:04
ontbeten met yoghurt. Lunch worden wat crackers met philadelphia en een kopje bouillon. Voor vanavond maak ik uien/pancettasoep met tomaat.
9crimesdinsdag 11 mei 2010 @ 12:23
quote:
Op maandag 10 mei 2010 19:55 schreef ArtemisQ het volgende:
Uienquiche met brie
Oef.. was het lekker?

Nog niks, maar zometeen tonijnsandwiches
vosssdinsdag 11 mei 2010 @ 12:27
Een broodje met jonge kaas
PdeHoogdinsdag 11 mei 2010 @ 13:02
Twee tosti's zometeen met een beker optimel
#ANONIEMdinsdag 11 mei 2010 @ 13:12
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 13:02 schreef PdeHoog het volgende:
Twee tosti's zometeen met een beker optimel
heb je al een idee wat je vrijdag gaat maken? ik wilde bijna mijn hulp aanbieden maar ben vanaf morgenavond niet in de buurt Donderdag eerste festival: bier uit plastic en broodjes voedselvergiftiging.... what more do you want ontopic: ook een tosti met kaas en salami
Sunnythesundinsdag 11 mei 2010 @ 13:15
Een salade van komkommer, tomaat, bleekselderij en feta
Bluesdinsdag 11 mei 2010 @ 13:22
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 13:15 schreef Sunnythesun het volgende:
Een salade van komkommer, tomaat, bleekselderij en feta
Ja dat ga ik ook eten straks na het boodschappen doen Even bleekselderij halen
Vanochtend ontbeten met veel groene thee en avocadostukken omwikkeld met kipfilet, zóóó lekker vooral als je de avocado even flink inzout
Nu aan een bak koffie en dan weer bedenken wat we vanavond moeten eten...
Sunnythesundinsdag 11 mei 2010 @ 13:23
Dat is idd lekker ja, die avocado met kip. Alleen zonder zout voor mij graag Ik gebruik nauwelijks zout..
Salade is overigens een aanrader
Bluesdinsdag 11 mei 2010 @ 13:25
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 13:23 schreef Sunnythesun het volgende:
Dat is idd lekker ja, die avocado met kip. Alleen zonder zout voor mij graag Ik gebruik nauwelijks zout..
Salade is overigens een aanrader
Ja al vaak gegeten in allerlei combi's
Dat grove zout over de avocado maakt het nét ff wat lekkerder, verder gebruik ik ook niet veel zout.
PdeHoogdinsdag 11 mei 2010 @ 13:27
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 13:12 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

heb je al een idee wat je vrijdag gaat maken? ik wilde bijna mijn hulp aanbieden maar ben vanaf morgenavond niet in de buurt Donderdag eerste festival: bier uit plastic en broodjes voedselvergiftiging.... what more do you want ontopic: ook een tosti met kaas en salami
Vrijdag wordt het dit:
Rijst
Mie

Sambal Goreng Boontjes
Sajoer Lodeh
Sajoer Tjampoer

Ikan Panggang
Daging Smoor
Ajam Goreng Pedis
Sambal Goreng Telor

Roedjak Manis
Pisang Goreng

Groenten in zuur
Seroendeng
Kroepoek
Sambal oelek

Bij de koffie Spekkoek

Minder dan ik had willen maken, maar anders wordt het teveel allemaal
#ANONIEMdinsdag 11 mei 2010 @ 13:41
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 13:27 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Vrijdag wordt het dit:
Rijst
Mie

Sambal Goreng Boontjes
Sajoer Lodeh
Sajoer Tjampoer

Ikan Panggang
Daging Smoor
Ajam Goreng Pedis
Sambal Goreng Telor

Roedjak Manis
Pisang Goreng

Groenten in zuur
Seroendeng
Kroepoek
Sambal oelek

Bij de koffie Spekkoek

Minder dan ik had willen maken, maar anders wordt het teveel allemaal
lekker! een tip, gebruik lontong als rijst, kan je 2 dagen van te voren maken en is heerlijk als het koud is. ik pm je even recept voor atjar komkommer morgen, ook zo simpel maar ohzo lekker
uniekhoorndinsdag 11 mei 2010 @ 14:18
Verse sperziebonen, gegrilde entrecote, zelfgemaakte rabarber, gebakken aardappelen uit de oven en een komkommersalade
_Hestia_dinsdag 11 mei 2010 @ 15:17
risotto met peperonata, brie en noten
Kalebatzdinsdag 11 mei 2010 @ 15:18
quote:
Op maandag 10 mei 2010 20:28 schreef Kalebatz het volgende:
macaroni! mmm! makkelijk, lekker en mooi 4 porties extra in de vriexzer!
3 x raden...
dmacedinsdag 11 mei 2010 @ 15:18
Bruine bonen met zuur en stroop en spek
Bluesdinsdag 11 mei 2010 @ 15:29
Paksoi, kastanjechampignons, knoflook & gemarineerde biefstukreepjes lekker in de wok
uniekhoorndinsdag 11 mei 2010 @ 15:30
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 15:18 schreef dmace het volgende:
Bruine bonen met zuur en stroop en spek
Oooooh heerlijk!
dmacedinsdag 11 mei 2010 @ 15:31
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Oooooh heerlijk!
Ja, echt wel. Oorspronkelijk heet het "Grauwe Ganzen", maar dan moet het eigenlijk met Kapucijners, en daar hou ik niet zo van.
PdeHoogdinsdag 11 mei 2010 @ 15:46
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 15:29 schreef Bluezz het volgende:
Paksoi, kastanjechampignons, knoflook & gemarineerde biefstukreepjes lekker in de wok
Klinkt goed
pen-guindinsdag 11 mei 2010 @ 16:20
Ik eet nu selderij, nom.

Vanavond de laatste kaasfondue van dit jaar, het mag nog net gezien het herfstweer.
Tezzdinsdag 11 mei 2010 @ 16:58
Een ovenschotel met pasta (nou ja, de restjes van gisteren eigenlijk opgeleukt met wat bechamelsaus en geraspte kaas). Daarbij een salade capresse.
Zo-is-datdinsdag 11 mei 2010 @ 17:42
net verse muntthee, straks; een kabeljauwfilet met citroenpeper in panko met aardappelpuree en salade
Manonodinsdag 11 mei 2010 @ 18:14
gisteren: witlofsalade met yoghurtdressing koriander en beefreepjes, licht want sport

vandaag pasta met sliertjes parmaham salie knofl;ook groffe peper zout en rucola, weer licht want sport
Enfermeradinsdag 11 mei 2010 @ 18:16
Vanavond, sinds lange tijd, weer eens snacken.
LastRequestdinsdag 11 mei 2010 @ 18:40
Straks: witlof met ham en kaas, krieltjes en kip met provençaalse kruiden.. niet heel spannend.

Nu: radijsjes met zout
FutureFairytaledinsdag 11 mei 2010 @ 18:50
broccoli kaassaus, aardappeltjes met jus, rabarber, tonijnsalade en cordon bleu rolletjes
renzelldinsdag 11 mei 2010 @ 21:02
De mister heeft gekookt: Spongebobmacaroni met ham & cheese. Maar 't smaakte goed!

Vanavond ivm stopzetten nicotinetoevoer tóch weer vreetsel in huis gehaald. Pittige gehaktballetjes en toastjes met zooi. Het moet even hoor. Over een week ga ik weer gezond doen.
Noukjeedinsdag 11 mei 2010 @ 21:41
asperge met zalm, rucolasla en een bepaalde kaas waar ik de naam van kwijt ben!
Receptje van de lidl, erg lekker!
Enfermeradinsdag 11 mei 2010 @ 21:43
Lekker een peertje met wat kaneel. En suiker. En nog wat thee
DarkElfwoensdag 12 mei 2010 @ 10:35
nu zelfgemaakte appelsap. Vanavond tartaartje met groene ratatouille (courgette, groene paprika, bleekselderij, ui) en wat krieltjes.
motorbloempjewoensdag 12 mei 2010 @ 12:34
2 geklutste eitjes met wat bieslook, rode ui, 'magere salami' en kaas

Windigowoensdag 12 mei 2010 @ 13:10
Vanavond couscoussalade met geitenkaas en dadels, en een stukje gebakken kipfilet
FutureFairytalewoensdag 12 mei 2010 @ 13:26
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:34 schreef motorbloempje het volgende:
2 geklutste eitjes met wat bieslook, rode ui, 'magere salami' en kaas

[ afbeelding ]

geen brood?
_Hestia_woensdag 12 mei 2010 @ 16:49
macaroni met gehakt, paprika, ui en boursin knoflook en kruiden
Tezzwoensdag 12 mei 2010 @ 16:59
Spinazie met een gekookt zacht eitje, aardappels met jus en een gehaktbal.
Windigowoensdag 12 mei 2010 @ 17:33
Frites, visburger en komkommersalade. Lekkere eenvoud
MariaEtceterawoensdag 12 mei 2010 @ 18:24
Gekruide lamsspiesjes met Griekse salade
The_Hivesdonderdag 13 mei 2010 @ 09:17
paar (denk volkoren ofzo, in ieder geval donker) beschuitjes met pindakaas en
DarkElfdonderdag 13 mei 2010 @ 09:55
vanochtend een croissantje en een kopje thee. Vanavond maakt mijn schoonzus t voorgerecht, wordt gif iets met asperges. Hoofdgerecht maak ik : tuinbonen-venkelquiche. Toetje wordt appelcrumble.
motorbloempjedonderdag 13 mei 2010 @ 09:56
gif?
motorbloempjedonderdag 13 mei 2010 @ 09:57
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]


geen brood?
nope, gewoon zo

zo maar 's besluiten wat te ontbijten. Iets lichts, want we hebben voor lunch avocado met garnalen
Raissadonderdag 13 mei 2010 @ 10:08
Verse croissantjes met aardbeien
Rianndonderdag 13 mei 2010 @ 10:22
danoontje
lies1947donderdag 13 mei 2010 @ 11:12
er staat nu een coq au vin op het vuur.
voor vanavond (met warm stokbrood, sla en een fles fleury)
KiwiTjuHhdonderdag 13 mei 2010 @ 13:49
Glaasje melk
DarkElfdonderdag 13 mei 2010 @ 13:57
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 09:56 schreef motorbloempje het volgende:
gif?
typo
lemonlimedonderdag 13 mei 2010 @ 13:58
Net mijn eerste eigenste tomatensoep gemaakt (en opgegeten met rozemarijn focaccia). Eigenlijk raar dat ik dat nooit eerder gedaan heb. Ik had er nu zin in, en had nog een hoop tomaten, dus voilà!
FutureFairytaledonderdag 13 mei 2010 @ 15:04
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 13:58 schreef lemonlime het volgende:
Net mijn eerste eigenste tomatensoep gemaakt (en opgegeten met rozemarijn focaccia). Eigenlijk raar dat ik dat nooit eerder gedaan heb. Ik had er nu zin in, en had nog een hoop tomaten, dus voilà !
en.. Was ie lekker? Voor herhaling vatbaar?
motorbloempjedonderdag 13 mei 2010 @ 15:24
ik had iets heel lekkers, alleen doet mijn kaartlezer het niet !

kwam neer op 2 geroosterde volkorenboterhammen (uit de oven met wat olijfolie, peper en zout) met daarop een klein beetje creme fraiche met bieslook. Daarbovenop garnaaltjes en daarbovenop avocado met wat peper, zout en citroensap.

Nom!
Curiositydonderdag 13 mei 2010 @ 15:32
Vanavond aardappelsalade met pittige kipreepjes en snijbonen.
Bluesdonderdag 13 mei 2010 @ 16:16
Vanavond onverwacht uit eten bij Truffels, Haarlem
Ik denk dat ik mijn camera weer eens meeneem
DarkElfdonderdag 13 mei 2010 @ 16:16
lekker bluezz
lemonlimedonderdag 13 mei 2010 @ 16:42
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 15:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

en.. Was ie lekker? Voor herhaling vatbaar?
Yep, lekker en makkelijk. Ik heb gewoon 5 tomaten, een ui, twee knoflookteentje, een halve chilipeper en wat tijm met een scheutje olijfolie in de oven gedaan. Na een half uurtje bakken de blender in met wat groentebouillon en klaar. Ik hou van soep!
Enfermeradonderdag 13 mei 2010 @ 16:52
We hadden wat in gedachten voor vandaag (quiche), maar we kwamen erachter dat met hemelvaart alles dicht is
Dus nu maar doen met wat we nog hebben: aardappeltjes uit de oven (gewoon uit de diepvries, van die rösti's, kroketjes en gekruide partjes), wat gewokte prei erbij en een slaatje van tomaatjes, bosui, komkommer en courgette met witte wijnazijn - olijfolie dressing
Ewelinadonderdag 13 mei 2010 @ 17:07
Tortilla
boriszdonderdag 13 mei 2010 @ 18:49
Op het menu vanavond. Geroerbakte Paksoi met Mihoen --> http://www.ah.nl/recepten/recept?id=633406&rq=paksoi

Wel aardig, geen echt boeiend recept. .
renzelldonderdag 13 mei 2010 @ 19:12
Vandaag was feestdagje met . De voortzetting daarvan bestaat uit gourmetten en film kijken! Ik heb een tomatensalade met mozzarella and loads of tuinkers, sperzieboontjes in een grove tomatensaus met sjalotjes en knoflook, natuurlijk stokbrood met verscheidene smeersels, champs, ui, voorgekookte aardappelschijfjes en prei in bakjes en wat pannenkoekenbeslag, voor als toet. Oh, en natuurlijk vleesch. Da's heeeeeeeeeeel lang geleden zeg, dit!
KiwiTjuHhdonderdag 13 mei 2010 @ 19:52
We hebben vandaag macaroni gegeten
Pietverdrietdonderdag 13 mei 2010 @ 20:03
Döner gegeten, drink nu een Killepitsch
dalaiblamadonderdag 13 mei 2010 @ 20:17
Sweet and Sour Soy Pork wraps, gebaseerd op een recept van Ching Huang; varkensfilet gemarineerd in rode peper, knoflook, bruine suiker en zwarte rijstazijn, met een snuf chinese 5-spices. Die heel heet wokken tot sticky. Dat gaat in een warme wrap met lollo rosso en daarin gecarameliseerde uien, ook sweet & sour ( afgeblust met zwarte rijstazijn en suiker, laten carameliseren ).
Tweede wrap is gevuld met gemarineerde ossenhaas, ook in reepjes. Zoete soja, knof en pepers en dan heet wokken tot sticky. In een wrap met paksoi ipv sla.
Wraps eten we met een groentenroerbak van courgette, look, paksoi en rode paprika.
Toe ga ik straks zelf dulce de leche maken en die eten we met een flensje, een bolletje ben & jerry chocolate fudge en wat geroosterde amandelen.

Ik hoop dat er nog bier bij past ik heb chinees bier gehaald.
Pietverdrietdonderdag 13 mei 2010 @ 20:18
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 20:17 schreef dalaiblama het volgende:
Sweet and Sour Soy Pork wraps, gebaseerd op een recept van Ching Huang; varkensfilet gemarineerd in rode peper, knoflook, bruine suiker en zwarte rijstazijn, met een snuf chinese 5-spices. Die heel heet wokken tot sticky. Dat gaat in een warme wrap met lollo rosso en daarin gecarameliseerde uien, ook sweet & sour ( afgeblust met zwarte rijstazijn en suiker, laten carameliseren ).
Tweede wrap is gevuld met gemarineerde ossenhaas, ook in reepjes. Zoete soja, knof en pepers en dan heet wokken tot sticky. In een wrap met paksoi ipv sla.
Wraps eten we met een groentenroerbak van courgette, look, paksoi en rode paprika.
Toe ga ik straks zelf dulce de leche maken en die eten we met een flensje, een bolletje ben & jerry chocolate fudge en wat geroosterde amandelen.

Ik hoop dat er nog bier bij past ik heb chinees bier gehaald.
In de auto stap en naar dalaiblama rij
dalaiblamadonderdag 13 mei 2010 @ 20:24
Je bent welkom hoor jongen. Mijn vriendin is al jaren fan van je en zodra ze je handtekening heeft stuur ik haar naar haar kamer, want mannen + chinees bier dus oprotten.
stavromulabetadonderdag 13 mei 2010 @ 22:16
LittleTortillaBoydonderdag 13 mei 2010 @ 23:05
Pizza Calzone
Curiosityvrijdag 14 mei 2010 @ 13:16
Surinaams puntje met italiaanse kruidenkaas en een wit pistoletje met Stolwijker ( allebei van de markt)
DarkElfvrijdag 14 mei 2010 @ 13:29
croissantje met ham en kaas. Vanavond wordt het een simpel zacht bolletje met knakworst
#ANONIEMvrijdag 14 mei 2010 @ 13:41
Net een koppie thee gehad
Cobra4vrijdag 14 mei 2010 @ 13:44
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 13:41 schreef iamredleader het volgende:
Net een koppie thee gehad
En de rest?
#ANONIEMvrijdag 14 mei 2010 @ 13:46
Hoe bedoel je, "de rest" ?
#ANONIEMvrijdag 14 mei 2010 @ 14:30
en nu een bakkie koffie
-Mellow-vrijdag 14 mei 2010 @ 14:37
worst met truffel
Ewelinavrijdag 14 mei 2010 @ 14:44
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 20:17 schreef dalaiblama het volgende:
Sweet and Sour Soy Pork wraps, gebaseerd op een recept van Ching Huang; varkensfilet gemarineerd in rode peper, knoflook, bruine suiker en zwarte rijstazijn, met een snuf chinese 5-spices. Die heel heet wokken tot sticky. Dat gaat in een warme wrap met lollo rosso en daarin gecarameliseerde uien, ook sweet & sour ( afgeblust met zwarte rijstazijn en suiker, laten carameliseren ).
Tweede wrap is gevuld met gemarineerde ossenhaas, ook in reepjes. Zoete soja, knof en pepers en dan heet wokken tot sticky. In een wrap met paksoi ipv sla.
Wraps eten we met een groentenroerbak van courgette, look, paksoi en rode paprika.
Toe ga ik straks zelf dulce de leche maken en die eten we met een flensje, een bolletje ben & jerry chocolate fudge en wat geroosterde amandelen.

Ik hoop dat er nog bier bij past ik heb chinees bier gehaald.


Ik eet vanavond hamburgers met aardappeltjes uit de oven, salade en champignons in kruidenboter...
KiwiTjuHhvrijdag 14 mei 2010 @ 15:28
Vanavond bestellen we pizza
ry4lifevrijdag 14 mei 2010 @ 15:44
Vanavond poffertjes
Pietverdrietvrijdag 14 mei 2010 @ 15:47
Net een croissant en een Laugenstange op
Vanavond
Vooral gebakken courgette
dan
Sucadelappen in rode wijn, rode kool, krieltjes,
dan
chocolade en vanillevla
_Hestia_vrijdag 14 mei 2010 @ 15:57
chicken tonight
ParanoidEvvrijdag 14 mei 2010 @ 15:57
Ik ga hard op het zoveelste bakje koffieeeeeeeeee!!
Vanavond pasta met zalm en garnalen.
renzellvrijdag 14 mei 2010 @ 16:38
Vanavond sushi maken!
leonie-89vrijdag 14 mei 2010 @ 16:59
Bami
Holy_Goatvrijdag 14 mei 2010 @ 18:36
sperziebonen met zelfgemaakte satésaus
Enfermeravrijdag 14 mei 2010 @ 18:39
Hollandse kaastaart, oftewel, een gewone quiche met kaassoorten en broccoli


Wel een aanpassing: ik heb er geen komijnekaas doorheen gedaan ( ) maar 30+kaas, Old Amsterdam, wat belegen kaas en 55+ jonge geitenkaas ^^

Linkje
-Mellow-vrijdag 14 mei 2010 @ 18:50
straks gevulde rode paprika met gehakt-rijstprutje en een kwak griekse yoghurt
motorbloempjevrijdag 14 mei 2010 @ 20:22


de heerlijkste burger die ik in tijden gegeten heb

rundergehakt, spinazie en pijnboompitjes met een eierdooier en wat peper, zout en panneermeel mengen.

als er mooie burgers gemaakt zijn, bovenkant bestrijken met wat roomboter met een teentje knoflook erin uitgeperst

afbakken in de grillpan en op een 'broodje' van portobello's leggen met wat feta. helaas waren de portobello's eigenlijk nèt hun beste tijd voorbij, maar het kon nog wel prima. Voor de mooi was een ander verhaal

erbij een lekkere couscoussalade met zachte geitenkaas
renzellvrijdag 14 mei 2010 @ 20:30
Oeh Motorbloem, 't water loopt me in de mond!

Maar dat kan ook van die te grote hap wasabi nemen die ik zojuist nam... OMG wat is dat spul hi-ha-heeeeeeeeet!!!
-Mellow-vrijdag 14 mei 2010 @ 21:21
portobello's als broodje gebruiken, wat n goed idee
motorbloempjevrijdag 14 mei 2010 @ 21:23
als je mooie grote porto's hebt is 't effect echt heel leuk!

Had ze nu op 't rooster gedaan, en ze waren vrij plat (ze waren ook maar toevallig bij de Lidl aanwezig ) maar als je ze in de braadslee doet, wat olijfolie, peper, zout, en dan op 180 graden een minuutje of 15 nom!

Idee komt van een recept van de BBC bij lamsburgers, ook een zeer goede combi
DarkElfzaterdag 15 mei 2010 @ 11:47
heb een stoofpot gemaakt met rund/wortel/champignons/sjalotjes/rundbouillon/oud bruin en tijm. Vanavond maak ik zelf nog wat deeg en ga dan mijn nieuwe eenpersoons pie vormpjes in gebruik nemen. Erbij maken we knolselderij-aardappelpuree. Vanmorgen was mijn ontbijt een sapje van biet-appel-wortel en gember.
Windigozaterdag 15 mei 2010 @ 12:10
@Moblo: ziet er heerlijk uit!

Vanavond maak ik gebakken aardappeltjes, bak een ossehaasje en eet er broccoli bij
Enfermerazaterdag 15 mei 2010 @ 12:19
Twee matzes met smeerkaas en thee.
Elkafilazaterdag 15 mei 2010 @ 12:27
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 12:19 schreef Enfermera het volgende:
Twee matzes met smeerkaas en thee.
Hehe, je houdt wel van matzes als ik dit topic zo doorlees
-Mellow-zaterdag 15 mei 2010 @ 13:19
lunch: gevulde paprika, mango en een cappuccino

vanavond aspergesoep en dikke meergranen boterhammen met boerenboter
Enfermerazaterdag 15 mei 2010 @ 13:21
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 12:27 schreef Elkafila het volgende:

[..]

Hehe, je houdt wel van matzes als ik dit topic zo doorlees
Lekkol! En mn man eet ze altijd met boter en suiker Dat vindt ie toch wel erg lekker.

Nu maisbolletje met gebraden kipfilet en thee
Elkafilazaterdag 15 mei 2010 @ 14:56
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 13:21 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Lekkol! En mn man eet ze altijd met boter en suiker Dat vindt ie toch wel erg lekker.

Nu maisbolletje met gebraden kipfilet en thee
Eet je die dingen alleen omdat je ze lekker vindt of ook vanwege een bepaalde geloofsovertuiging (lees, Jodendom). Als dat laatste het geval is, scheer je weg van de pc, het is Sjabat
Pietverdrietzaterdag 15 mei 2010 @ 14:59
Ben koolsla aan het maken. Lekker gezond en goedkoop.
Een grote witte kool gesneden op de mandoline, kopje azijn, kopje water, half kopje suiker, 2 theelepels zout en een eetlepel Kummel
Vanavond braad ik een rugstuk van Livar http://www.livar.nl/ waar we boontjes, koolsla en krieltjes bij eten, met een witte wijnsaus.
The_Hiveszaterdag 15 mei 2010 @ 15:17
vanavond gevulde paprika's met gebakken aardappelen
Elkafilazaterdag 15 mei 2010 @ 15:23
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben koolsla aan het maken. Lekker gezond en goedkoop.
Een grote witte kool gesneden op de mandoline, kopje azijn, kopje water, half kopje suiker, 2 theelepels zout en een eetlepel Kummel
Vanavond braad ik een rugstuk van Livar http://www.livar.nl/ waar we boontjes, koolsla en krieltjes bij eten, met een witte wijnsaus.
Hoe smaakt dat vlees van Livar? Ik ben zelf niet echt zo dol op varken dat uit die appie of willekeurige slager komt.
uniekhoornzaterdag 15 mei 2010 @ 16:11
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 15:17 schreef The_Hives het volgende:
vanavond gevulde paprika's met gebakken aardappelen
Wij ook alleen dan de paprika's gevuld met tartaar, rijst, ei, kruiden e.d.
Pietverdrietzaterdag 15 mei 2010 @ 16:13
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 15:23 schreef Elkafila het volgende:

[..]

Hoe smaakt dat vlees van Livar? Ik ben zelf niet echt zo dol op varken dat uit die appie of willekeurige slager komt.
Stukken beter. Het is echter wel veel vetter dan het AH vlees, dat is waardoor het beter smaakt.
ColdFeetzaterdag 15 mei 2010 @ 17:29
Quesadilla met zachte geitenkaas, fake bacon die ik nog in de kast vond en geroosterde-paprikasaus.
maartjehzaterdag 15 mei 2010 @ 18:04
2 geroosterde witte boterhammen met paturain en gerookte zalm.
Tezzzaterdag 15 mei 2010 @ 18:04
Wij aten entrecote met champignonsaus, sla en aardappels uit de oven.
FutureFairytalezaterdag 15 mei 2010 @ 18:18
nu patat oorlog en een bamischijf
straks calippo sinas toe
Enfermerazaterdag 15 mei 2010 @ 18:39
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:56 schreef Elkafila het volgende:

[..]

Eet je die dingen alleen omdat je ze lekker vindt of ook vanwege een bepaalde geloofsovertuiging (lees, Jodendom). Als dat laatste het geval is, scheer je weg van de pc, het is Sjabat
Haha, nee, ik ben niet Joods Ik en mn man vinden ze gewoon lekker! ^^
Curiosityzaterdag 15 mei 2010 @ 18:53


met



Knoflook salami en Stolwijker met roomboter en als drinken melk met banaansmaak.

Noukjeezaterdag 15 mei 2010 @ 21:35
wrap met gyros, tomaat, sla, ui, champignos & knofloosaus, chilisaus en sambal
9crimeszaterdag 15 mei 2010 @ 22:05
Pasta met gamba's, courgette en rucola
uniekhoornzaterdag 15 mei 2010 @ 22:47
Gevulde paprika's dus
The_Hiveszondag 16 mei 2010 @ 09:43
nu een paar boterhammen kipfilet, want hardloopwedstrijd zometeen.

Vanavond voor het eerst risotto maken. Ben benieuwd
DarkElfzondag 16 mei 2010 @ 09:53
ga straks meloen-bleekselderij-gembersap maken. Verder weet ik alleen t avondeten:groene asperge-citroenrisotto met gebakken pancetta
Lief-visjezondag 16 mei 2010 @ 10:07
Gisteravond een pizza gegeten.

Zometeen als ontbijt mango en 2 beschuitjes met hagelslag
Noukjeezondag 16 mei 2010 @ 10:19
1 beschuitje met appelstroop en 1 met vruchtenhagel
KiwiTjuHhzondag 16 mei 2010 @ 11:02
Chocolademelk
Windigozondag 16 mei 2010 @ 11:26
Vanavond couscous-salade met geitenkaas, dadels, tomaat, en groene olijven met mediterrane worstjes erbij
LastRequestzondag 16 mei 2010 @ 14:26
Gisteren hadden we varkenshaaspuntjes met pepersaus.. frietjes en wat sla/komkommer enzo. Nu kaiserbroodjes met filet americain en met ei
Pietverdrietzondag 16 mei 2010 @ 14:30
Broodjes en Bretzel gegeten en vanavond wordt het braadworstjes met koolsla
Blueszondag 16 mei 2010 @ 14:35
Gisteren lekker BBQ (kipsaté, lamsburger, spareribs (die we niet opgegeten hebben, dat doen we niet meer, niet lekker ) en als toetje gemarineerde ananasspiezen op het wat afgekoelde rooster
Erbij Sla & Wijn

Vanavond Tonijncarpaccio. Gisteravond 2 tonijnsteaks stevig opgerold in plasticfolie en in de vriezer, zodat we er vanavond een half uur/uurtje vantevoren mooie dunne plakjes van kunnen snijden- werkt perfect!-
Dressing van zwarte olijven, kappertjes, kruiden en olie met een toefje sla Móet lekker zijn.
Curiosityzondag 16 mei 2010 @ 14:37
Net een flammkuchen gegeten.

Zometeen beginnen aan de Catalaanse kip voor vanavond.
Enfermerazondag 16 mei 2010 @ 14:37
Vanavond spinaziestamppot met wat mosterd erdoor, en biologische lamskoteletjes ook in wat mosterd in de grillpan erbij
motorbloempjezondag 16 mei 2010 @ 14:37
ontbeten met afbakbroodjes

en vanavond eten we zelfgemaakte wraps met kip, groente en guacamole

en straks misschien nog iets van een cup a soup ofzo
Lief-visjezondag 16 mei 2010 @ 15:20
Schaaltje yoghurt
uniekhoornzondag 16 mei 2010 @ 16:18
Wij gaan straks maar eens weer naar de chinees, dat is al wel bijna een jaar geleden. Lopend buffet, de koe luk yoe (ofzo) daar zijn heerlijk.
Noukjeezondag 16 mei 2010 @ 16:27
met chinees bedoel je dan ook dat wokken erbij?
ik heb ook weer zin om uit eten te gaan (wokken of tapas ofzo)
weer veel te lang geleden!

zit nu aan de cola light
davey078zondag 16 mei 2010 @ 16:32
Ik heb trek in sushi super erg zelfs.
Ik ga lekkere rijst eten met pangang saus
prupkezondag 16 mei 2010 @ 18:57
Daarstraks een aspergesoepje gehad en toen een tussengerecht :

salade van venkel en komkommer en mint met een gebakken schol :


hoofdgerecht : gerookte runderlende met meiknol, wortel en pancetta uit de oven met rode wijnsaus :


nagerecht : ijs met koffiekaramel en gedroogde cranberries :


was erg lekker
en dat voor de eerste keer deze gerechten te maken
The_Hiveszondag 16 mei 2010 @ 18:58
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:43 schreef The_Hives het volgende:


Vanavond voor het eerst risotto maken. Ben benieuwd
hij was

al zeg ik het zelf
Zo-is-datzondag 16 mei 2010 @ 20:28
Wij eten over drie minuten; aperges met gerookte zalm, rucola, basilicum, peterselie, bieslook, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, grana padano en citroendressing! Ben benieuwd; meestal eet ik asperges toch op een stuk klassiekere wijze!
Spanky78zondag 16 mei 2010 @ 21:50
vandaag was klassiek:

- Gestoomde broccoli
- Varkenshaasjes met champignonroomsaus (niets uit potjes uiteraard)
- Krieltjes met schil uit de oven in kruidenboter.

Echt lentevoer dus, weinig krieltjes en veel broccoli voor eht gezonde idee..Denken de roomsaus weg...
Spanky78zondag 16 mei 2010 @ 21:53
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stukken beter. Het is echter wel veel vetter dan het AH vlees, dat is waardoor het beter smaakt.
Livar (harig varken) is errug lekker. In budapest wel eens gegeten, alwaar we ook een voorgerecht met foie gras 2x bestelden (te lekker, ookal is het gruwelijk). Dat livarvlees dichten ze allerlei gezonde eigenschappen toe daar...
stavromulabetazondag 16 mei 2010 @ 22:40
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:53 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Livar (harig varken) is errug lekker. In budapest wel eens gegeten, alwaar we ook een voorgerecht met foie gras 2x bestelden (te lekker, ookal is het gruwelijk). Dat livarvlees dichten ze allerlei gezonde eigenschappen toe daar...
Weet je dat zeker, Livar in Budepest? Limburg Varken, lijkt me sterk dat ze dat helemaal in Hongarije klaarmaken.
Kalebatzzondag 16 mei 2010 @ 22:45
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:40 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Weet je dat zeker, Livar in Budepest? Limburg Varken, lijkt me sterk dat ze dat helemaal in Hongarije klaarmaken.
LiVar staat idd voor Limburgs Varken!
De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen.
DarkElfmaandag 17 mei 2010 @ 11:03
vanavond andijviestamppot met gedroogde tomaatjes/pijnboompitjes/spekjes en wat kaas erdoor.
FutureFairytalemaandag 17 mei 2010 @ 11:13
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:03 schreef DarkElf het volgende:
vanavond andijviestamppot met gedroogde tomaatjes/pijnboompitjes/spekjes en wat kaas erdoor.
lekker hoor!! ik eet vnv ook doodgewoon groenten met gekookte aardappels en vlees.. ff weer normaal eten na een weekend veel uit eten en verjaardag etc
renzellmaandag 17 mei 2010 @ 11:52
Net lunchpakketje gemaakt voor on the road: sesambageltje met houmous en kerstomaatjes van 't balkon.
Ook maar een paar mandarijnen en een appel in mijn tas gepropt. Weer even gewoon, na vraatzuchtig weekend.
DarkElfmaandag 17 mei 2010 @ 12:57
2 donkerbruine boterhammen met geitenkaas.
motorbloempjemaandag 17 mei 2010 @ 12:58
2 boterhammen! Een met appelstroop en een met pindakaas en sambal
maartjehmaandag 17 mei 2010 @ 13:04
garnalen-noodles.
FutureFairytalemaandag 17 mei 2010 @ 13:07
loempia, risolle en 2 broodjes aardbei
#ANONIEMmaandag 17 mei 2010 @ 13:16
Vanavond vispakketjes uit de oven met gebakken rijst en andijvie .
Enfermeramaandag 17 mei 2010 @ 15:15
Friet-chips naturel van croky (de paprika was op ) met wat mango-carvan cevitam met bar le duc met bubbels.
#ANONIEMmaandag 17 mei 2010 @ 15:23
Watertje
uniekhoornmaandag 17 mei 2010 @ 15:56
quote:
Op maandag 17 mei 2010 13:16 schreef Razztwizzle het volgende:
Vanavond vispakketjes uit de oven met gebakken rijst en andijvie .
met gekookte aardappeltjes, botersla, komkommersalade en dop/wortelen
#ANONIEMmaandag 17 mei 2010 @ 16:02
Een mandarijntje
The_Hivesmaandag 17 mei 2010 @ 16:03
tosti geitenkaas met honing
Enfermeramaandag 17 mei 2010 @ 16:39
Vanavond zelf kipsaté maken. De kipfilet ligt nu te marineren in ketjap, zout, peper en sambal, zo rijgen aan een stokje en in de grillpan. Erbij wat satésaus, rijst, wortels en kroepoek!
Noukjeemaandag 17 mei 2010 @ 16:59
zo gekookte aardappelen met rode bieten en een uitje erdoor
lies1947maandag 17 mei 2010 @ 17:53
vanavond gegrillde kippenpoten met sla, appelmoes en gekookte aardappelen, met een fles merlot.
er heeft de hele dag een pot met hongaarse goulasch op het vuur gestaan voor morgen, het ruikt heerlijk, smaakt goed, mar wel heel pittig.
zou dat minder worden als ik er morgen wat aardappelen aan stukjes doordoe, en dan een tijdje laat pruttelen?
ik wou er overigen wat rijst en doperwten bijeten. en een fles wijn uiteraard.
LastRequestmaandag 17 mei 2010 @ 18:08
Gemarineerde biefstuk van de Turk, bbqkrieltjes en groene asperges.

Een beetje bijeengeraapt, dan hoef ik niet door de hagel boodschappen te gaan doen
Curiositymaandag 17 mei 2010 @ 19:15
Boerenkool met worst en spekjes gegeten.
uniekhoornmaandag 17 mei 2010 @ 19:31
lemonlimemaandag 17 mei 2010 @ 19:32
Ovenschotel met ham, prei, doperwten en wortel in een peterseliesaus, en een puree topping. Het was erg lekker maar de volgende keer de prei en erwten iets langer voorkoken.
Spanky78maandag 17 mei 2010 @ 19:44
Ik zat even mis; ik bedoel mangalica varken. Errug lekker en bijzonder. Ze zien er zo uit:

KiwiTjuHhmaandag 17 mei 2010 @ 20:32
Glaasje spa en fruit
stavromulabetamaandag 17 mei 2010 @ 21:16
quote:
Op maandag 17 mei 2010 19:44 schreef Spanky78 het volgende:
Ik zat even mis; ik bedoel mangalica varken. Errug lekker en bijzonder. Ze zien er zo uit:

[ afbeelding ]
Man, wat een kapsel. Die ga ik uitprinten en de volgende keer meenemen naar de kapper. Erger dan de vorige keer kan het toch niet worden
motorbloempjemaandag 17 mei 2010 @ 21:18


Volkoren pasta met een gorgonzola saus. Eerste keer dat ik dit at en maakte, helemaal goed gekeurd, volgende keer met nog meer gorgonzola
Enfermeramaandag 17 mei 2010 @ 21:33
Peertjes
En zo wat darjeeling thee, met melk. Ja, altijd met melk. Bijna alle smaken. Lekker.
FutureFairytalemaandag 17 mei 2010 @ 22:36
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:18 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Volkoren pasta met een gorgonzola saus. Eerste keer dat ik dit at en maakte, helemaal goed gekeurd, volgende keer met nog meer gorgonzola
ik zie helemaal geen gorgonzola (blauw)

ik heb slavink met tomaat/komkommer/feta gegeten om vandaag te compenseren.. en nu net weer een stuk monchoutaart op haha
motorbloempjemaandag 17 mei 2010 @ 22:37
dat zit er ergens onder
FutureFairytalemaandag 17 mei 2010 @ 22:40
quote:
Op maandag 17 mei 2010 22:37 schreef motorbloempje het volgende:
dat zit er ergens onder
oooow zooo
#ANONIEMmaandag 17 mei 2010 @ 23:11
ijsthee met limoen, zelfgemaakt
#ANONIEMdinsdag 18 mei 2010 @ 06:17
Glas cranberrysap
vosssdinsdag 18 mei 2010 @ 07:50
Ik heb zojuist de frietpan aangezet en ga een flinke portie friet en een paar viandellen eten
vosssdinsdag 18 mei 2010 @ 07:50
En ik neem er een biertje bij
#ANONIEMdinsdag 18 mei 2010 @ 07:57
Bakkie koffie
FutureFairytaledinsdag 18 mei 2010 @ 08:55
thee met spekkoek
motorbloempjedinsdag 18 mei 2010 @ 09:11
water
Windigodinsdag 18 mei 2010 @ 09:19
Vanavond couscoussalade en italiaanse bollen met hamburgers, ui en cheddar
motorbloempjedinsdag 18 mei 2010 @ 09:20
jij hebt de laatste 2 weken echt al 4 keer couscoussalade gegeten geloof ik!
DarkElfdinsdag 18 mei 2010 @ 09:24
nu paar crackers met geitenkaas. Vanavond salade van nieuwe aardappelen met oa. gerookte forel, rode ui, kappertjes, tuinkers, platte peterselie en brood met boter.
Windigodinsdag 18 mei 2010 @ 09:25
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 09:20 schreef motorbloempje het volgende:
jij hebt de laatste 2 weken echt al 4 keer couscoussalade gegeten geloof ik!
Jup, 2 keer gemaakt en altijd een keer over Maar hij is ook gewèldig
TN-FRdinsdag 18 mei 2010 @ 13:12
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 07:50 schreef vosss het volgende:
Ik heb zojuist de frietpan aangezet en ga een flinke portie friet en een paar viandellen eten
Een echte bazenontbijt dus!

Ik heb maar wat crackers met rookvlees naar binnen gewerkt vanochtend. tussendoor nog een banaan en zo even buiten de deur lunchen.
uniekhoorndinsdag 18 mei 2010 @ 16:10
Nu een blokje pure choco en een cola-berenburg.

Vanavond:gebakken varkenshaas, gebakken champs/paprika/ui/knoflook/ gestoomde broccoli met wat soja, beetje botersla met ei, ovenpatat.
vosssdinsdag 18 mei 2010 @ 16:19
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 13:12 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Een echte bazenontbijt dus!

Ik heb maar wat crackers met rookvlees naar binnen gewerkt vanochtend. tussendoor nog een banaan en zo even buiten de deur lunchen.
Nouja, voor mij was het eik gewoon avondeten, aangezien ik uit de nachtdienst kwam
ry4lifedinsdag 18 mei 2010 @ 17:55
zuurkool met rookworst
Lief-visjedinsdag 18 mei 2010 @ 18:39
Lasagne met sla
KiwiTjuHhdinsdag 18 mei 2010 @ 20:19
Stukje boterkoek en glaasje spa en fruit
appelfandinsdag 18 mei 2010 @ 22:35
Lasagna met snijbonen.
ParanoidEvdinsdag 18 mei 2010 @ 22:54
Vanavond was het magnetron Ikea-kutbullar met aardappelpuree! En nu een biertje en afbakbroodjes. Voor morgen heb ik nog geen idee, het is erg lang geleden dat ik alleen moest eten.
Enfermerawoensdag 19 mei 2010 @ 09:53
Zo ontbijten, denk iets van fruit: appel, peertje. En thee.
FutureFairytalewoensdag 19 mei 2010 @ 09:57
thee en liga appel
Windigowoensdag 19 mei 2010 @ 09:57
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 09:19 schreef Windigo het volgende:
Vanavond couscoussalade en italiaanse bollen met hamburgers, ui en cheddar
Uiteindelijk bij een vriend van me gegeten, dus het werden gebakken aardappels en een onbestemd stukje vlees (hij kan niet koken )

Vanavond spaghetti tomatensaus, mozzarella en basilicum

Nu eerst een gekookt eitje, stokbrood en vers sinaasappelsap
DarkElfwoensdag 19 mei 2010 @ 10:48
nu een paar crackers filet americain en wat sap. Vanavond maak ik een bietensoep met komijn en gekruide yoghurt.
Tezzwoensdag 19 mei 2010 @ 11:00
Ik ga mijn avondeten maar eens voorbereiden. Het wordt een salade met gegrilde groentes, van die chipolataworstjes en gebakken aardappels.
FutureFairytalewoensdag 19 mei 2010 @ 11:02
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 11:00 schreef Tezz het volgende:
Ik ga mijn avondeten maar eens voorbereiden. Het wordt een salade met gegrilde groentes, van die chipolataworstjes en gebakken aardappels.
jum! chipolataworstjes lekker kruidig!
Enfermerawoensdag 19 mei 2010 @ 13:05
Bruine boterham met pindakaas en carvan cevitam cassis met spa rood.
Vanavond voor op mn werk een tomatenslaatje gemaakt van tomaatjes, bosui, peper en dressing van olijfolie en balsamico-azijn. Eet er nog 2 boterhammen naast. Weet nooit hoe druk het is op mn werk en of ik wel pauze kan houden, daarom neem ik eigenlijk bijna nooit warm eten mee.
KiwiTjuHhwoensdag 19 mei 2010 @ 13:20
Stampot spitskool vanavond met een slavink
maartjehwoensdag 19 mei 2010 @ 13:37
Zometeen kip-noodles.
Vanavond spaghetti met verse groenten en gehakt, en Turks brood erbij.
_Hestia_woensdag 19 mei 2010 @ 14:21
Kofta
FutureFairytalewoensdag 19 mei 2010 @ 15:45
focaccia met mozzarella, tomaat en pesto
vnv AGV
uniekhoornwoensdag 19 mei 2010 @ 16:34
asperges klassieke wijze met ham maar ook met gerookte zalm
The_Hiveswoensdag 19 mei 2010 @ 16:48
broccoli, aardappeltjes en ik heb er een lekkere hamburger bij gemaakt
leonie-89woensdag 19 mei 2010 @ 17:19
lekkerbek & rauwkost, toetje = ananas!
#ANONIEMwoensdag 19 mei 2010 @ 17:31
vanmiddag lekker warm gegeten al, rode kool en aardappels met een gehaktbal en zelfgemaakte appelmoes. Straks boterham met overgebleven gehaktbal oh en net samen met dochter een kwarktaart gemaakt
-Mellow-woensdag 19 mei 2010 @ 20:06
wij gaan weer eens voor de beenham in colasaus ( met aardappeltjes en gestoomde sperzieboontjes)
KiwiTjuHhwoensdag 19 mei 2010 @ 20:07
Stukje boterkoek
#ANONIEMdonderdag 20 mei 2010 @ 05:47
Ik ga zo een bak koffie zetten waar de lepel in blijft staan
Windigodonderdag 20 mei 2010 @ 07:36
Zometeen een glaasje sinaasappelsap, thee met biscuitjes en een pistoletje met roomkaas.
motorbloempjedonderdag 20 mei 2010 @ 08:00
nu twee gekookte eitjes en een beker melk lekker ontbijtje
vosssdonderdag 20 mei 2010 @ 08:18
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 08:00 schreef motorbloempje het volgende:
nu twee gekookte eitjes en een beker melk lekker ontbijtje
Ik ga eitjes bakken met een beker fris erbij
motorbloempjedonderdag 20 mei 2010 @ 08:22
wederom nachtdienst?
vosssdonderdag 20 mei 2010 @ 08:47
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 08:22 schreef motorbloempje het volgende:
wederom nachtdienst?
Jip. Morgen laatste van de week.

Zometeen maar eens naar bed
#ANONIEMdonderdag 20 mei 2010 @ 08:49
ik wil voor vanavond griekse koolsla maken, iemand een idee hoe? azijn lijkt me, maar wat nog meer?
Auredonderdag 20 mei 2010 @ 08:56
ik heb geen idee SoL, ik eet en maak bijna nooit grieks

mijn ontbijtje vandaag: maisbrood met roerei en een grote beker melk
#ANONIEMdonderdag 20 mei 2010 @ 09:04
zo suf, bedenk me net dat ik 2 griekse kookboeken heb
Windigodonderdag 20 mei 2010 @ 09:33
Vanavond gratin dauphinois, kogelbiefstukje en broccoli
Lief-visjedonderdag 20 mei 2010 @ 11:22
Vanavond patat halen
DarkElfdonderdag 20 mei 2010 @ 11:57
voor de lunch maak ik een tomatensoepje, ben nu tomaten, ui en knoflook aan t roosteren in de oven. Daar maak ik dus t soepje van

vanavond eten we, heel zomers en licht , cottage pie
KiwiTjuHhdonderdag 20 mei 2010 @ 12:29
Vanavond de bbq aan
maartjehdonderdag 20 mei 2010 @ 12:34
Nu als lunch noodles kip, en een broodje hawaii van Bakker Bart.
#ANONIEMdonderdag 20 mei 2010 @ 14:22
M&M's
#ANONIEMdonderdag 20 mei 2010 @ 14:29
voor vanavond tomatensalade met rode ui, feta en olijven, tzaziki, auberginepuree met yoghurt en knoflook, humus, souvlaki en turks brood.
_Hestia_donderdag 20 mei 2010 @ 15:16
sperziebonenschotel met rode curry
uniekhoorndonderdag 20 mei 2010 @ 16:01
Zelfgemaakte aspergesoep (Piet bedankt voor de inspiratie om schillen enzo te koken en van kookvocht soep maken).

Maaltijdsalade tonijn
Tezzdonderdag 20 mei 2010 @ 16:29
Kip van de markt, friet van de snackbar en sla van de groenteman.
Enfermeradonderdag 20 mei 2010 @ 16:30
Zelfgemaakte hamburgers, wat frietjes en veldsla Heerlijk opeten op onze galerij buiten, met dit weer
Curiositydonderdag 20 mei 2010 @ 16:53
Een bakje curryworst van de Curryking
boriszdonderdag 20 mei 2010 @ 18:42
Simpel pastatje gemaakt --> http://www.ah.nl/recepten/recept?id=532434&rq=paprika&dishtype=pasta
evo87donderdag 20 mei 2010 @ 18:54
een wokgerecht met sichuan peper... voor het eerst dat ik sichuan peper eet enne... gat ver damme. Mislukt experiment Naja, kan niet alles lekker vinden!
vosssdonderdag 20 mei 2010 @ 19:39
Gehaktballetjes in satésaus met zachte broodjes
vosssdonderdag 20 mei 2010 @ 19:39
OMG, dat is hemels!
-Mellow-donderdag 20 mei 2010 @ 19:58
kaiserbroodjes met kruidige runderburgers, dikke plak bacon, 5-soorten-cheddar-in-1 (ben benieuwd), gekarameliseerde rode uitjes, wat rauwkost en colasaus.

ernaast wat feta en romaatjes uit de oven.

.
Enfermeradonderdag 20 mei 2010 @ 20:18
Thee en crackers met kruiden-roomkaas
kriorodonderdag 20 mei 2010 @ 21:35
Rijst, bonen, kip.
LeeHarveyOswalddonderdag 20 mei 2010 @ 23:45
Als slaapmutsje zit ik nu aan mn zelfgemaakte kruidenbitter
Bluesvrijdag 21 mei 2010 @ 00:45
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 23:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Als slaapmutsje zit ik nu aan mn zelfgemaakte kruidenbitter
Recept
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2010 @ 08:26
Zometeen weer aan de koffie
vosssvrijdag 21 mei 2010 @ 08:33
Boterhammen met 3 viandellen
vosssvrijdag 21 mei 2010 @ 08:34
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 08:26 schreef iamredleader het volgende:
Zometeen weer aan de koffie
Ik pak een glaasje wijn zometeen. Mijn weekend is begonnen
motorbloempjevrijdag 21 mei 2010 @ 08:34
een grooooooooooooooooooooooooooote beker koffie

en daarnet 2 gekookte eitjes
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2010 @ 08:49
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 08:34 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik pak een glaasje wijn zometeen. Mijn weekend is begonnen
proost Ik thee met een punt zelfgemaakte perzikkwarktaart
FutureFairytalevrijdag 21 mei 2010 @ 09:27
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 08:49 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

proost Ik thee met een punt zelfgemaakte perzikkwarktaart
is de kwarktaart goed gelukt?
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2010 @ 09:40
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 09:27 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

is de kwarktaart goed gelukt?
ja, is echt verrukkelijk! alleen wel erg machtig maar zeker voor herhaling vatbaar
FutureFairytalevrijdag 21 mei 2010 @ 09:41
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 09:40 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ja, is echt verrukkelijk! alleen wel erg machtig maar zeker voor herhaling vatbaar
kwarktaart machtig?
maar goed dat ie lekker is, frisse kwarktaart in zomer is heerlijk
#ANONIEMvrijdag 21 mei 2010 @ 09:52
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 09:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

kwarktaart machtig?
maar goed dat ie lekker is, frisse kwarktaart in zomer is heerlijk
dat verbaasde mij dus ook, maar de springvorm was dus helemaal gevuld, dus best een hoge taart ook. Heb wel ideeën hoe ik het volgende keer anders ga doen. The easy way net als nu met perzikkwark van danio ofzo en dan over 2 springvormen verdelen en 1 taart weggeven. Of dus naturelkwark gemengd met verse perzik, aardbei of whatever, volgens mij is dat minder machtig dan die smaakjeskwark