abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_81424449
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 17:41 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Je hebt het goeveel echt na 15 minuten rijden al. Daarvoor gewoon rustig aan doen als het zwaar valt.
Rotondes zijn alleen zwaar K U T
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_81424645
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 17:42 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Rotondes zijn alleen zwaar K U T
Nooit last van gehad, maar zal wellicht wennen zijn.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_81439748
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 16:09 schreef UltraR het volgende:
Zou je in Londen ook van de studentenkortingen bij verschillende attracties gebruik kunnen maken als Nederlandse student?
Guess not...
Gewoon je collegekaart meenemen. Ik heb bij de Tower en Churchills War Rooms korting gehad. Alle grote musea zijn sowieso gratis en Westminster Abbey kun je gratis in als je de evensong bij woont (die ik dinsdag gemist had en woensdag en donderdag er niet was vanwege hemelvaart en een andere herdenking )

Ik heb me erg goed vermaakt in Londen. Heb lang niet alles kunnen zien wat ik wilde zien, maar wel genoeg om me drie volle dagen bezig te houden.

* Het 'tofste' vond ik het Imperial War Museum. Daar hebben ze een heel indrukwekkende (vaste) tentoonstelling over de holocaust en in de kelder hebben ze een loopgraf(?) nagebouwd wat de eerste wereldoorlog ook wat tastbaarder maakte. Kost verder niks, dus is een aanrader!
* De tweede plaats is voor de Tower. Ben aan het eind van de middag gegaan en heb alleen twee minuten in de rij moeten staan bij de kassa. Ik heb de tour met beefeater gedaan (is ook gratis, duurt een klein uurtje) die er een erg leuk verhaal van bakte. Is ook zeker een aanrader! Ook kom je zonder die tour de kerk niet in volgens mij. Verder is het een beetje een chaos daar binnen met waar je precies in kan, overal waar je in wil is juist de uitgang. Zoek dus goed je route.
* Derde plaats gaat naar de blood and tears walk. Ik had er meer van verwacht gezien de lovende reacties op tripadvisor en ik ben denk ik ook wat te nuchter om er helemaal in mee te gaan, maar het was een leuke wandeling door straatjes waar je anders misschien niet komt en met wat leuke achtergrond info! Ik denk wel dat het met een grotere groep leuker wordt, wij waren met 7 mensen totaal en dat is toch net wat te weinig.
* De War Rooms en het Winston Churchill museum waren leuk om te zien, maar is alleen de moeite waard als je iets met Churchill hebt of gewoon heel graag die bunkers wil zien. De Bunkers zelf ben je in een half uurtje wel doorheen en dat is dan omgerekend een erg duur half uurtje (ik betaalde 12 euro met korting). Wel krijg je een gratis audioset erbij en met name de maproom is gewoon leuk om te zien.
* Het Natural History Museum heeft een erg toffe tentoonstelling over dino's, het menselijk lichaam en vulkanen/aardbevingen. Er is enorm veel te zien waardoor je het beste een selectie kunt maken van wat je wil zien. Ik heb het uitgesmeerd over twee halve dagen. Ze hebben verder ook nog een flinke collectie opgezette beesten en een hele lading speciale (edel)stenen.
* Het science museum zit direct naast het Natural History museum. Ik was erg benieuwd naar de medische tentoonstelling maar die viel heel erg tegen en was puur allerlei instrumenten vanachter glas bekijken. Niet de moeite waard. Leuker waren de delen waarin je zelf proefjes kon doen, maar die waren eigenlijk meer op kinderen gericht. Ze hadden overigens ook nog een kleine tentoonstelling over de techniek in de F1 en een erg leuke giftshop. Mocht je die laatste twee niet interessant vinden en geen kinderen tussen de 5 en 11 hebben dan zou ik dit museum overslaan.
* Het wisselen van de wacht Zorg dat je ruim van te voren een goede plek zoekt, als het gaat beginnen staat het tig rijen dik (en ook op alle muren en beelden in de buurt). Ik vond het niet zo spectaculair, maar het hoort er toch even bij... Geen idee hoe lang het hele schouwspel duurt overigens, ik had het na tien minuten wel gezien (of nouja, vanuit mijn plek dat ook nog niet eens echt )
* Highgate cemetary Zorg dat je hiervoor goed nakijkt welke metro halte je moet hebben. Highgate is namelijk niet de goede en vanaf daar is het een flink stuk lopen, helemaal als je geen kaart hebt van die kant van de stad (Highgate ligt net buiten het centrum). Zorg ook dat je vantevoren telefonisch reserveert want ik was er een uur voor aanvangsttijd van de rondleiding en toen hing er al een briefje dat de rondleiding volgeboekt zat, en zonder rondleiding mag je het (naar het schijnt) tofste deel van de begraafplaats niet op. Het andere deel mag je wel (voor 3 pond) naar binnen en is ook best leuk. Het graf van Karl Marx staat hier en verder zijn er vooral heel veel overwoekerde graven, wat ik persoonlijk erg tof vond.

Ik zat overigens in Hostel Astor Quest bij Queensborough terrace bij Hyde Park. Prima hostel met een prima locatie (busverbinding direct naar St. Pancras en naar parliamentstreet en de metro om de hoek. 's avonds werd er in de commonroom een film of serie gekeken en je kreeg 40 minuten (los te gebruiken) gratis wifi bij binnenkomst en voor 1 pond kon je 40 minuten bij kopen of voor 5/8 pond een dag/week. En het belangrijkste: het is een erg goedkoop hostel. Voor 42 pond totaal had ik drie nachten een bed in een 6-persoonskamer en ontbijt 's ochtends.

Tot zover mijn tips voor andere mensen die richting Londen gaan!
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_81456238


Ik zit in The Sanctuary House Hotel vlakbij Westminster Abbey. Ik ga 2 dagen.

Hoe lang duurt die evensong in Westminster Abbey? Ik zie dat hij om 17.00 begint.
Lijkt me wel handig om dan te gaan. Want ik ga geen 27 pond neertellen om met 2 personen een kerk in te kunnen. Maar ik heb ook geen zin om daar vervolgens een uur of langer 'vast' te zitten. En kan je je dan wel gewoon een beetje als toerist gedragen?

Iemand ervaring met de volgende dingen?

Ik wil maandag een reservering de deur uit doen voor de ceremony of the keys in the tower (3 maanden van tevoren reserveren). Gratis, en duurt van 20.30 tot 21.00.
Ik neem aan dat dat niet gelijk staat aan een normaal bezoek aan the tower en we dat dus ook gewoon overdag nog moeten inplannen?

Ook lijkt de British Museum me wel gaaf met collecties die de grote beschavingen uit de wereldgeschiedenis beslaan.
En gewoon gratis toegang is natuurlijk wel erg vet. Zouden ze in Nederland ook moeten doen. Nu kom ik bijna nooit in musea, terwijl me dat wel aanspreekt.

Als bestuurskunde student trekken de houses of parliament me ook wel. Is daar iets te beleven in augustus?

Is een tour in een open bus iets?

En what about the London Zoo?

Tenslotte wil ik misschien nog een wedstrijdje van Arsenal meepakken mochten die toevallig 1 van die dagen spelen. Maar dat zie ik nog wel.
Religion taking credit for morality and ethics is like Justin Bieber taking credit for the creation of music.
pi_81456312
Als je in Artis bent geweest zal de London Zoo een flinke tegenvaller zijn. Is niet zo groot.

Wel belachelijk trouwens die prijs die je gaat betalen voor je vlucht voor 1,5 dagje London
pi_81456514
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:13 schreef zeebeschuit het volgende:
Als je in Artis bent geweest zal de London Zoo een flinke tegenvaller zijn. Is niet zo groot.

Wel belachelijk trouwens die prijs die je gaat betalen voor je vlucht voor 1,5 dagje London
Vlucht is een cadeautje van m'n vader.

Ik ga met m'n moeder voor moederdag + verjaardag en het scheelt enorm in reistijd aangezien m'n ouders vlakbij rotterdam airport wonen en je ook nog eens op city aankomt ipv de luchthavens verder weg, wat voor de terugreis ook weer flink in tijd scheelt omdat je niet met de trein hoeft (waarvoor je ook nog eens een redelijk prijzig treinkaartje moet aanschaffen.)
En dan vertrekken de laatste goedkope vluchten (easyjet etc) de 2e dag in de avond ook nog eens anderhalf uur eerder dan cityjet.

Dus het heeft wel aanmerkelijke voordelen, maar het is idd gewoon nogal een luxe reisje.

Ik ken Artis btw niet, wel Blijdorp.

[ Bericht 1% gewijzigd door UltraR op 15-05-2010 14:27:14 ]
Religion taking credit for morality and ethics is like Justin Bieber taking credit for the creation of music.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 15:10:56 #132
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_81458048
ik wil in september een citytrip doen naar Londen, waarna ik doorga naar Edinburg.

Met hoeveel dagen heb je alle hotspots in Londen wel gezien?

Weet iemand trouwens ook een goed hostel aan te bevelen? Ik zit nu te denken over St Christopher's Greenwich, die krijgt wel een goede beoordeling. Maar is wel iets buiten het echte centrum
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_81458108
De YHA's zijn wel goed met een handige ligging.
Tap tap tap
  zaterdag 15 mei 2010 @ 15:12:44 #134
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_81458114
Ik ben weer terug, was weer tof. De open dag van de universiteit beviel ook, dus nu nog even geld bij elkaar gaan sprokkelen om er te kunnen gaan studeren.
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:09 schreef UltraR het volgende:
En gewoon gratis toegang is natuurlijk wel erg vet. Zouden ze in Nederland ook moeten doen. Nu kom ik bijna nooit in musea, terwijl me dat wel aanspreekt.
Museumkaart.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  zaterdag 15 mei 2010 @ 15:41:43 #135
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_81458902
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 15:10 schreef greatgonzo het volgende:
ik wil in september een citytrip doen naar Londen, waarna ik doorga naar Edinburg.

Met hoeveel dagen heb je alle hotspots in Londen wel gezien?

Weet iemand trouwens ook een goed hostel aan te bevelen? Ik zit nu te denken over St Christopher's Greenwich, die krijgt wel een goede beoordeling. Maar is wel iets buiten het echte centrum
Leuk! Ik woon in Blackheath op zo'n 50m van Greenwich Park. Het is mijn favoriete stukje London.

Je bent trouwens binnen 15 min in centraal London met de trein of je pakt de boot (Thames Clippers) en dat duurt zo'n 35 min of de DLR die dwars door Canary Wharf je binnen 25 min naar Bank of The Tower brengt. Een bus naar de O2 (grootste muziekhal ter wereld) is ook zo gedaan en vandaar kan je de tube nemen naar het centrum.

De allergrootste hotspots zoals Big Ben, The Tower, Buckingham Palace kan je in een dag zien als je een beetje doorloopt. Het is maar net hoe snel je alles wil doen. Vergeet niet Greenwich zelf te bekijken. Dat is meestal voor een 2e trip, maar als je er toch bent.
reset
  Moderator zaterdag 15 mei 2010 @ 16:19:00 #136
155227 crew  Guppy
dus
pi_81459929
Wij gaan ook wel even naar London Zoo Gewoon, omdat ons dat interesseert. Maar het is dus niet zo heel groot?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 15 mei 2010 @ 16:22:33 #137
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_81460016
Toevallig was ik donderdag voor de eerste keer in Greenwich, voorheen nooit naartoe gegaan. Achteraf vraag ik me af waarom niet, want ik vind het echt een heel fijn stukje Londen. Je zit nog steeds dichtbij de City, maar toch is het er wat rustieker enzo. Erg fijn.

Al kan ik me inderdaad voorstellen dat je tijdens een eerste Londen tripje liever andere dingen gaat zien.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:16:49 #138
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_81461386
En als je nog rustieker London wil zien loop je de hoofdpoort (bovenaan de heuvel) van Greenwich Park uit naar een witte kerk en het dorpje eromheen (Blackheath) met boekenwinkeltjes, kunstgallerieen, delis en mooie pubs. Bijna geen toerist te zien daar.

Als je een middagje hebt kan je een pint pakken in mijn favoriete pub The Pricess of Wales en op het gras gaan zitten en mensen kijken of een spelletje spelen. De pub zit naast The Clarendon hotel tegenover de kerk.
reset
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:24:25 #139
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_81461592
Daar ben ik ook nog even geweest ja, die kerktoren viel erg op als je over die heuvel liep.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
pi_81472207
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:09 schreef UltraR het volgende:
knip
Ik heb geen idee hoe lang die evensong duurt. Ik gok een uurtje ofzo? Tijdens dat gebeuren moet je wel netjes blijven zitten, maar daarna schijn je nog wel een toeristenrondje te kunnen lopen. Maar goed, zelf heb ik er dus geen ervaring mee, dat is van horen zeggen.

Tower of Londen is tot 18:00 uur geopend, dus als je daar nog andere dingen van wil zien dan is een los bezoek nog wel aan te raden. Sowieso heb je grote kans dat hij voor in augustus ook al vol zit, maar niet geschoten is altijd mis enzo.

Een tour in een open bus zou ik niet doen. Betaal je flink wat geld voor terwijl je echt niet zoveel extra ziet. Ga gewoon met je reisgids in een gewone bus zitten. Dat kost je 1 a 2 euro (afhankelijk van je kaartje) en zorg dat je een bus pakt die niet zo druk is (dus niet 's ochtends in de spits), dan kan je gewoon bovenin vooraan zitten. Dat zijn de plekken die in een open bus vrijwel altijd vol zitten.

Sowieso is reizen per bus in Londen leuker dan in de metro. Het is over het algemeen goedkoper en je ziet nog eens wat. Nadeel is wel dat je er meestal een stuk langer over doet, en overstappen in de bus is opnieuw inchecken en opnieuw betalen.

De houses of parliament schijn je te kunnen bezoeken, maar dat was niet mogelijk toen ik er was. Op www.parliament.uk kun je wellicht wat info vinden.

Zorg wel dat je een hele goede planning maakt. Zeker het British museum is enorm en daar kun je zo een hele dag rondhangen zonder dat je er erg in hebt. Zeker als je maar twee dagen hebt moet je echt heel kritisch zijn en goed plannen dat je de dingen die laat kunnen ook laat doet (dingen die je alleen maar wil zien, maar niet in hoeft bijvoorbeeld).
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
  zondag 16 mei 2010 @ 10:59:36 #141
62419 CherryLips
chocoholic
pi_81481604
Als je zo'n dagkaart neemt voor het OV zit je toch vrij snel aan het maximum bedrag dat ze rekenen, dus dan kun je met de bus overstappen tot je een ons weegt. Het is wel heel leuk om boven in die bus te zitten, voorin, en steeds te toepen: 'die fietser wil dood!!!!!' en 'Dat gaat toch nooit passen!!!!'
Tap tap tap
pi_81488595
quote:
Op zondag 16 mei 2010 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Als je zo'n dagkaart neemt voor het OV zit je toch vrij snel aan het maximum bedrag dat ze rekenen, dus dan kun je met de bus overstappen tot je een ons weegt. Het is wel heel leuk om boven in die bus te zitten, voorin, en steeds te toepen: 'die fietser wil dood!!!!!' en 'Dat gaat toch nooit passen!!!!'
Dat lijkt inderdaad wel altijd zo ja.Op die voorste stoelen lijkt het telkens alsof de bus ergens tegenaan gaat knallen.
pi_81494283
Hmm, ik wilde een aanvraag versturen voor kaartjes voor de ceremony of the keys. Maar daar moet je dus een aan jezelf geadresseerde envelop bij meesturen met voldoende Britse postzegels. Maar ja... hoe kom ik daar aan? (de postzegels wel te verstaan. )

TNT site staat er niets over. En via Royalmail wordt het met 15 pond wel een erg dure grap.

[ Bericht 34% gewijzigd door UltraR op 16-05-2010 17:02:39 ]
Religion taking credit for morality and ethics is like Justin Bieber taking credit for the creation of music.
  zondag 16 mei 2010 @ 17:08:51 #144
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_81494796
Ik krijg een beurs. Ik ga vanaf februari 2011 dus in Londen studeren!
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  zondag 16 mei 2010 @ 17:21:00 #145
62419 CherryLips
chocoholic
pi_81495321
quote:
Op zondag 16 mei 2010 16:57 schreef UltraR het volgende:
Hmm, ik wilde een aanvraag versturen voor kaartjes voor de ceremony of the keys. Maar daar moet je dus een aan jezelf geadresseerde envelop bij meesturen met voldoende Britse postzegels. Maar ja... hoe kom ik daar aan? (de postzegels wel te verstaan. )

TNT site staat er niets over. En via Royalmail wordt het met 15 pond wel een erg dure grap.
Kun je ze niet even mailen met de vraag?
Tap tap tap
pi_81500178
quote:
Op zondag 16 mei 2010 17:08 schreef Jabberwocky het volgende:
Ik krijg een beurs. Ik ga vanaf februari 2011 dus in Londen studeren!
Gaaf man! Wat en aan welke universiteit ga je studeren? Is het een volledige studie of een aanvulling op een Nederlandse studie?

Lijkt me erg leuk om in London te studeren!
  zondag 16 mei 2010 @ 20:22:00 #147
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_81503630
Het is een tweede master. Ik ga Arts & Heritage Management doen aan London Metropolitan University.

Ik heb er ook wel zin in, ja!
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  zondag 16 mei 2010 @ 21:43:50 #148
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81509915
Hoe komt het eigenlijk dat stations zoals Canary Wharf niet hermetisch afgesloten zijn zoals de rest van de tube stations? Dat scannen via 1 zo'n miezerig pilaartje doet me veel denken aan de miserie die OV heet in Nederland.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 16 mei 2010 @ 21:52:04 #149
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81510513
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:22 schreef Jabberwocky het volgende:
Het is een tweede master. Ik ga Arts & Heritage Management doen aan London Metropolitan University.

Ik heb er ook wel zin in, ja!
Waar kom je te zitten? Aldgate of de Noord campus? Aldgate is mijn inziens minder. Noord campus is best oke
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81512744
Ben van plan om in Augustus naar Londen te gaan. Weet iemand een goedkoop hoteltje voor rond de 50euro per nacht? Het liefst binnen zone 1 van de metrokaart. Nog mensen ervaring met Easyhotel in Londen? Prijzen zijn daar super laag alleen klinkt 6 vierkante meter een beetje aan de kleine kant.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')